Thursday, December 8, 2011

Filippiinit

Oon tässä pähkäillyt, että mihin sitä lähtisi joulun jälkeen. Thaimaahan en halua kolmatta kertaa saman vuoden aikana, koska tykkään käydä aina uusissa paikoissa enkä jämähtää yhteen ja samaan.
Filippiinit ovat aina kiehtonut mua jollain tapaa. Enkä olisi koko matkaani yksin, koska Emppu, Jesse ja Hannah on Filippiineillä uudenvuoden. Voisin lentää ainakin siellä käymään, ja lopusta ei olekaan sitten enää tietoa.
Ajattelinkin, jos täällä olisi Filippiinieksperttejä, jotka jaksaisi kertoa kokemuksistaan Filippiineillä ja antaa vähän matkavinkkejä. Minne kannattaa mennä ja minne ei kannata mennä?
Toki jos jollekin tulee mieleen joku muu maa, joku ihan must paikka tuollapäin, niin eihän se mahdotonta ole, että kävisin sielläkin ;)

kuvat we<3it


50 comments:

  1. mulla on kauhee matkakuume meneillään, niin kyllä kelpais lähtee johonkin tollaseen :)

    ReplyDelete
  2. hahha nauroin tolle kuvat we<3it mut sit sun omakuva tuolla kuiteski ... :DDDDD siis ku se varmaa löytyy sieltä

    ReplyDelete
  3. Amalia:
    Joo ei tää pimeys kauheasti houkuttele :)

    Anonyymi:
    Joo laitoin hakusanaksi beach ja sieltähän toi kuva tulikin heti ;D

    ReplyDelete
  4. Ollaan avokin kanssa viikon päästä lähdössä Filippiineille, Palawanille. Kuulemma Boracay jne ovat aika turistihelvettejä, mutta sieltä löytää maailman kauneinta luontoa ja saaria, kun viitsii lähteä turistirysistä pois :)

    Me lähdetään seikkailemaan pikku saarille ja kauas turistipaikoista.

    Life, or something like it

    ReplyDelete
  5. Ihania kuvia ainakin olet valinnut tähän. Kunpa vois lähteä nyt vaan läksimään jonnekin tropiikkiin...

    ReplyDelete
  6. Anonyymi sanoi...
    hahha nauroin tolle kuvat we<3it mut sit sun omakuva tuolla kuiteski ... :DDDDD siis ku se varmaa löytyy sieltä


    Mie kans katoin että johan on saman näkönen tyttö sattunu kuvaan! :D Ps. Tuo kakkoskuva on ihan ylisiisti, huh huh!

    ReplyDelete
  7. sulle teksi hyvää vaikka Lappi....

    ReplyDelete
  8. miten pitkäksi aikaa meinaat lähteä seikkailemaan reissuun? Saanko kysyä, et minkälainen elämäntilanne sulla on tällähetkellä (koulua, töitä?) kun pystyt lomailemaan noin paljon?

    ReplyDelete
  9. En Filippiineistä tiedä kauheasti, mutta Brunei tuntuisi olevan hieno paikka siellä päin :) Toisaalta luksusta, toisaalta sademetsiä jne. Englannillakin taitaisi pärjätä hyvin :) Ja sieltä pääsee hyvin tuonne Labuanin lomasaarellekin, joka on ihan siinä edustalla oikeastaan!

    -Jere

    ReplyDelete
  10. "Joo laitoin hakusanaksi beach ja sieltähän toi kuva tulikin heti ;D"

    hahaha joo eipä ollut kun katoin lol

    ReplyDelete
  11. Yääh mä tulin just Venezuelasta kotiin viime viikolla, enkä kestä katsoa näitä aurinkoisia paratiisikuvia! Seuraavaksi reissuun vasta ens vuonna, Vietnamiin.

    Mun kaveri oli Filippiineillä viime vuonna. 4 viikosta oli 1 viikko ollut aurinkoinen. Muuten oli reissu ollut tosi hyvä ja elämyksiä täynnä. Enempää en muista mitä se kertoi reissusta :/ Mut mene! Mä haluan myös sinne :)

    ReplyDelete
  12. Haha, just tänä kesänä vietin puol heinäkuuta Filippiineillä Manilassa ja Cabanatuanissa (Cabanatuan ei mikään turistikaupunki, mutta tuttujen vuoksi kävin - kaunista seutua ja paljon vesiputouksia ym. kun vähän penkoo!)

    Manilassa käytiin Manila Zoossa - ei kannata välttämättä mennä, mutta siellä saa koskea ihan parilla eurolla ihan mielettömän montaa eläintä - pitää sylissä ja ottaa valokuvia.

    Manila Ocean Park - aika rempalla, ei kannata käydä - siellä ei ollut oikein mitään. Paitsi mukavia ihmisiä, jotka moikkaili koko ajan :D

    Manilan kaupat on kuitenkin ihan must nähtävä, etenkin isot shoppailucentterit kuten Robinson ja Mall of Asia (Aasian suurin ostari!), jossa voi myös luistella :D

    Kaunista seutua ja nyt onkin ihan hyvä aika mennä sinne. Älä kuitenkaan ota mitään ökytavaraa mukaan ja kulje porukalla, älä liian myöhään ulkona. Voi joku vaikka napata kameras tai vastaavaa, jos liikut yksin. Mulle ja mun kaverille (kaksi tyttöä, 18v) ei tapahtunut mitään ihmeitä. Kaikki olivat toooooodella mukavia ja kaikki miehet moikkaili koko ajan ja oli muutenkin todella suloisia. Ei sillai ällöttäviä, vaan oikeasti mukavia. Kannattaa vaan hymyillä takaisin, koska sikäläiset kuulemma todella arvostaa hymyä :)

    Mitäs.. siellä on todella halpaa ja vaatteet on ihan hyvätasoisia, joten kannattaa lähteä tyhjillä laukuilla - sieltä löytää vaikka mitä kivaa!

    Ruoka on myös ihanaa, että nälkään siellä ei tule kuolemaan ;) Lähde ihmeessä, et varmasti kadu!

    Me ei käyty aurinkorannoilla, mutta siellä voi olla aika eri meno kuin näissä kuvailuissani. Ehkä enemmän turistimenoa ja tavaran tyrkytystä? Kannattaa käydä oikeasti muissakin paikoissa, jos esim. juuri rannalle haluaisit. Kuulemma Cebun alueella on todella kauniita maisemia, että voisithan ehkä siellä käydä? Lentoja järjestyy vaan vähän huonommin, jos juuri Manilassa haluaisit myös käydä.

    Siellä osataan todella hyvin myös englantia, että kielimuuri ei ainakaan ole esteenä.

    No siinä oli jotain! Löydät varmaan itse vielä paremmin tietoa :D Lennettiin monen lennon kautta ja kaikki olivat toimivia, PAITSI muuten laukut hukkuivat Amsterdamista lähtevällä lennolla/Kiinassa - en oikein tiedä. Saatiin ne kuitenkin muutaman päivän päästä (piti itse hakea kentältä), että pakkaa ihmeessä kaikki survival tavarat käsimatkatavaroihin, ja kaikki rahat myös ;)

    ReplyDelete
  13. sun blogin osote on väärin demin kaverikirjas :DDD

    ReplyDelete
  14. Moi! Itse kävin Cebussa viime keväällä, ja jos esim. vertaa Thaimaahan niin samanlaisia ihmisiä siellä oli. Siellä oli mielestäni myös hieman köyhempää, mutta sekin riippuu paljon siitä että missä liikkuu. Yks suurimmist eroist oli että rikollisuutta oli havaittavissa enemmän, ja sen huomaa myös turvatoimissa. Kun ajaa autolla suuriin ostoskeskuksiin, niin autot tarkistetaan pommeista ym. Mutta muistaakseni Bangkokissakin oli metallinpaljastimet sisäänkäynneillä.

    Turismia ei ollut yhtä paljon, mikä oli mielestäni erittäin positiivinen asia koska tutustuu enemmän maan omaan kulttuuriin. Kieli kuulostaa paljon espanjalta, ja jos sitä osaat nii siitä on paljon apua :) Hyvää matkaa!

    ReplyDelete
  15. Miksi Emppu on poistanut bloginsa? Sano sille että halutaan se takas!

    ReplyDelete
  16. Filippiineillä nyt sesonkiaikana Boracay varmaan pääasiallinen turistiskene, en nyt tiiä eroaako Thaimaan mestoista vastaavana aikana mitenkään, mutta Boracaylla upea ranta ja "lepakkoluola" (ei nähty batmania).

    Palawan ehdottomasti Filippiinien parasta antia. Siellä esim. Sabang, Port Barton, El Nido, Coron...aivan upeat snorklaus/sukellus puitteet rannalla köllöttelystä puhumattakaan.

    Manila ehkä hieman ahdistava; monet samsonite-reissaajat ilmeisesti ryöstetty mestoilla. Jos kaupunkimenoa kaipaa, niin Cebu ehdottomasti parempi.

    ReplyDelete
  17. Kyllähän sitä lähtis jopa kerran vuodessa jossa rahaa olisi. töissä käyn mutta ei ole toivoakaan että pääsisin matkustelemaan samalla tavalla kuin sinä. Plus sinä juhlit ja syöt ulkona ja ostat vaatteita. Kuinka rahat riittää? Maksavatko vanhempasi edelleen kulujasi?

    ReplyDelete
  18. Meet mihin meet, rakastan sun lomapostauksia anyway! Sun Thaimaan reissujen päivitykset on ollu aivan mahtavia :>

    ReplyDelete
  19. Itellä kanssa kauhee matkakuume.. Miten sulla on varaa matkustaa noin usein ja pitkäksi aikaa? Vinkkejä rahansäästöön? =)

    ReplyDelete
  20. Oon kauheen kateellinen ku pääset tollei matkusteleen (: Ihan mielenkiintoselta maalta kuulostaa ainaki ton Katriinan kuvauksen ku luki :D Ota paljo kuvia sitte!

    ReplyDelete
  21. Mistä sais ostettua sellasia niittejä esim. farkkusortsien tuunaamiseen ? :) kiitos jo etukäteen

    ReplyDelete
  22. Mall of Asia kannattaa tsekata läpi ainaskin! Ja Manila muutenkin, ite ainakin tykkäsin :)

    ReplyDelete
  23. en tiiä filippiineistä mut varmaan ois siisti mesta !

    ittee houkuttelis lähtee intiaan Goalle ! oon myös käyny vietnamissa ja se oli yks elämän parhait reissuja . rakastuin varsinki hanoihin

    (=

    ReplyDelete
  24. hei osaatko kertoa mistä löytäis vuokra-asuntoja, oikotiellä ei ollu oikein mitään, eikä mulle tuu muita mieleen..?

    ReplyDelete
  25. Moi,
    mun blogi on tossa Lauran "Luen" kohdassa ;)
    emiliasarah.blogspot.com

    -Emppu

    ReplyDelete
  26. Oioi, ihanaa että lähdet sinne, hyvä valinta! Itse reissasin kolmen viikon verran siellä Visayas-alueen saarilla, ja oli ihan mahtavaa! Boracay on kyllä turistirysä, mut ihan mukava sellainen. Länsimaalaisiin ei missään ainakaan törmää sitten yhtään. Tai ei kesä-aikaan ainakaan törmännyt. Vietettiin aikaa myös Cebulla, mutta ei kyllä ollut mun mieleen eniten, vähän sellanen ahdistava hikinen paikka. Bohol sen sijaan oli oikein kiva, siellä oli vesiputouksia ja kummituseläimiä jne. Mutta ihan lempparein paikka oli Alona Beach pienellä Panglao-saarella ihan Boholin vieressä, siellä oli jotenkin uskomattoman rento ja rauhallinen fiilis :) Jos kiinnostaa niin lue mun blogista lisää, siellä on muutaman pitkän postauksen verran kokemuksia filippiineiltä :)

    http://nauroora.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. tässä blogissa on jotain postauksia filippiineiltä, tän bloggaajan perhettä vissiin asuu siellä tai jotain, kun ilmeisesti useita viikkoja siellä ollut viime kesänä! kurkkaa jos kiinnostaa

    http://priscc.blogspot.com/

    ootko muutes Balilla käyny? se on vissiin tosi siisti mesta, mut en oo kyl yhtään kartalla että miten kaukana se phileistä on XD

    ReplyDelete
  28. Otat jonkun paikan semmoseks ns. tukikohdaks (mikäli aiot pitempää reissua siis tehdä) ja sitte käyt vaikka naapurimaissa kattelemassa. Olis varmaan ihan avartavaa!

    ReplyDelete
  29. Itse olin Filippiineillä viime keväänä, blogista löyyty kuviakin. Suosittelen ainakin Cebua, jos haluaa nähdä kaupunki elämää ja ehdottomasta Pantayaa, jos haluaa rantalomalle.

    ReplyDelete
  30. Hih, mä oon lähdössä huomenna Filippiineille, Palawanin saarelle.Palawan on kuulemma tosi upee ja mitä pohjoisemmaks menee sitä upeemmaksi se muuttuu. Muutama kaveri on käyny siellä ja kehui kyllä tosi paljon (paitsi ei pääkaupunkia Puerto Princesaa). Filippiinot on ainakin tosi ystävällisiä ja hintataso vielä ainaki melko halpa plus sieltä löytyy vielä paikkoja jotka ei oo täynnä turisteja!

    ReplyDelete
  31. Upeen näköstä paikkaa! Tonne kun itekki pääsis :)
    http://mymind-ssu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. Ihan ylihienoja kuvia, tuo aaltokuva ja muut. Mukavaa matkaa, reipas oot kun yksin uskallat mennä, saa mennä just niin kuin huvittaa :)

    ReplyDelete
  33. Kai oot huomannu no fashion victims joulukalenterin? aivan mahtavaa meille lukijoille <3

    ReplyDelete
  34. Mä suosittelisin Malesiaa ja siellä Perhentianin saaria! Ei mitään menomestoja, mutta aivan ihanan kirkkaat vedet :)

    ReplyDelete
  35. Mulla on pari kaveria jotka ovat käyneet Filippiineillä, on kuulemma tosi ihana paikka. Äää, mäki haluan jonnekin lämpimään!

    http://siiriliinu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. Voi miten kauniilta näyttää nuo maisemat! mene ihmeessä tuonne jos et kerta oo vielä käyny! :)

    Ite oon kanssa menossa italiaan joulun jälkeen ja uuden vuoden jälkeen tulen vasta pois, joten uusivuosi vietetään tänä vuonna mun kohdalla italialaisittain! Toivottavasti sullakin on hauska UV tuolla :)!

    Hyvää reissua mihin sit menetkin <3

    ReplyDelete
  37. miten ois vietnam? :) on kuulemma toistaseks aika ug-paikka, kohta sen valtaa brittituristit :D

    ReplyDelete
  38. "Anonyymi kirjoitti...

    Mistä sais ostettua sellasia niittejä esim. farkkusortsien tuunaamiseen ? :) kiitos jo etukäteen"

    Esimerkiks Hoopeelta saa ihan hyvään hintaan http://www.hoopee.fi/. Siellä on myös kaikenlaista krääsää ja kangasmerkkejä huomattavasti halvemmalla kun vaikka Hellsinki rock shopissa tms. :)

    ReplyDelete
  39. Kaakkois-Aasiassa suosittelen ehdottomasti Malesiaa, Laosta ja Indonesiaa. Indonesiassa kannattaa käydä useammalla saarella eikä vain jumahtaa Balille, vaikka Balillakin on älyttömästi nähtävää. Itä-Aasiassa taas Japani on ehdoton ykkössuosikki. Eikä Oseaniakaan ole älyttömän kaukana, siellä on aivan ihania saaria, suosikkini on kuitenkin Tonga. Parasta on reissata ympäri tuota seutua :)

    ReplyDelete
  40. Kaikki on hirveesti suositellut Filippiinejä, mutta tällä reissulla ei taideta sinne keretä..

    Mutta muuten suosittelen Laosia, kävin siellä reilu vuosi sitten, tykkäsin kovasti!

    ReplyDelete
  41. Mene kaymaan Vietnamissa, Saigon on iiiihana samoin Hanoi. Saigonissa tapahtuu koko ajan jotain, uusia kahviloita, klubeja, ravintoloita...tykkasin shoppailla siella enemmin kun Thaimaassa, löytyy laadukkaampaa ja uniikkiakin kamaa, hyvia raataleita. Saigonia on aikoinaan kutsuttu Aasian Pariisiksi ja ihan omanlainen fiilis siella onkin, ruoka on pop ja ihmiset tietysti ihania aasialaiseen tyyliin.

    ReplyDelete
  42. Oi ihanaa. Kuten joku anonyymi jo aiemmin mainitsi, Palawan. Bueno. Eniten rakastin Port Bartonia, mieletön ranta ja siellä paistoi joka päivä aurinko, toisin kuin koko muun kolmen viikon aikana Palawanilla :D No mut Bartoniin oli hyvä lopettaa. Ja island-hopping kannattaa, olitpa missä tahansa. Manila oli ahdistava, mutta paluulennolla Suomeen pysähdyttiin vajaaksi päiväksi Taipeihin Taiwaniin - yksi reissun parhaita päätöksiä! Jos vain joskus pääsisin unelmieni Tokioon, voisin kuvitella että se on jotain Taipein tapaista, monin kerroin vilkkaampana tosin. Taipei kruunasi kahden kuukauden reppumatkan, ja sinne haaveilen pääseväni takasin. --- Yhteenvetona: Palawan täysin chilax, Taipei ihana vastakohta kaikelle löhöilylle. ostosparatiisi, visuaalista tykitystä, teki vaikutuksen.
    Ainoa miinus Filippiineistä, ruoka oli surkea pettymys Thaimaahan verrattuna: purkkiherkkusieniä, purkkikatkarapuja, lihaalihaalihaa, läskiä, mäkkäreitä ja pikaruokaa joka puolella, ja hedelmiä tosi nihkeesti! Tosi outoo, Aasiassahan kuitenkin oltiin.. Maybe that was just off-season, I hope :)

    ReplyDelete
  43. kannattaa tulla uuteen seelantiin !

    ReplyDelete
  44. Filippiineistä en kauheesti oo kuullut juttua,mutta Indonesiaa tosi moni kehunu mahtavaksi ja aina löytyy joku uusi mesta mihin mennä! Bali on se tunneituin tietty ,mutta paljo muitakin löytyy. Sinne itse vielä suuntaan joku päivä kun on eka saanut vähän kasvatettua matkakassaa. Mutta eikö se kuitenkin niin oo että mikä tahansa maa on parempi kuin Suomi :DD Ja voi se lämpö mitä tuollapäin on!

    ReplyDelete
  45. Olin viime kevät talvella Filippiineillä ja kuten muutkin on jo yläpuolella snaonut niin loisto valinta! :) Maisemat on upeita ja ihmiset ystävällisiä! Hintataso alempi kui Thaimaassa!

    Kävin Manilassa, Palawanin Puerto Princessa ja El Nidossa, Boracaylla ja päivän visiitillä Cebulla. Ehdoton suosikkini oli El Nido! Aivan mieletön paikka, ei liikaa turisteja, maisemat henkeäsalpaavia. Sieltä tehtiin päiväretkiä hintaan n.10e lähisaaristoon, jossa on auringon ottoa, snorklausta jne.. Hintaan kuului ruoka ja ohjelma. Teimme kaksi retkeä ja toisella kertaa saimme peräti ihan yksityisveneen.

    Vielä jäi paljon näkemättä, mutta ehdottomasti haluan uudestaan Filippiineille! :)

    t. Salla

    ReplyDelete
  46. Mä synnyin filippiineillä. Oon käyny Cebussa, Manilassa ja Bohol -nimisessä saaressa, jossa on semmosia tarsier apinoita! (googlaa, ne on jännän näkösiä) :D Filippiineillä on suuria kauppakeskuksia!! Lempparit ovat SM ja Ayala, siellä on monia muita.

    http://heidichristinas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  47. Sulla on kans varaa käydä vaikka missä. Taidat olla ainut lapsi ja vanhempien pieni lellikakara.

    ReplyDelete
  48. Heippa!Selailin just näitä we<3it kuvia ja katoinkin et ompas tolla tytöllä samanlainen tatuointi kun sulla :D Mutta sä oot siis tossa kuvassa missä pidät koiranpentua sylissä? Ihana blogi<3

    ReplyDelete
  49. Anonyme. June 2017
    Entäs nyt, kun Filippiineillä Mindanaossa soditaan. Duarte väläytti sotatilan julistamista koko maahan. Onko vakuutukset kunnossa. Sotatoimialueelle????

    ReplyDelete