Wednesday, March 7, 2012

KONY 2012

Sain tänään varmaankin viisi-kuusi sähköpostia eri ihmisiltä, jotka kysyivät, voisinko julkaista Joseph Konysta kertovan videon.
Katsoin itse videon, ja vaikka olenkin tietoinen siitä, mitä jossakin päin Afrikkaa tapahtuu, ja mitä siellä tehdään, niin oli tämä silti todella pysähdyttävää.

Katsokaa kaikki tämä video.
Ja keskustelu kommenttiboksissa on todella toivottua, kunhan se pysyy asiallisuuksissa.

Tässä elokuvan facebooksivut: https://www.facebook.com/invisiblechildren


"Olis upeeta, jos pystyisit shareemaan tota eteenpäin blogissas. Näin yhä useampi ihminen näkisi videon, eikä ugandalaisen sissipäälikön Joseph Konyn lastentapot jäis huomiotta."

"Sinulle varmaankin tulee paljon s-postia, mutta toivon että tämä sai osumasi silmään.
Klikkaa linkkiä,katso video ja toivottavasti jaat sen eteenpäin ja olet parantamassa maailmaamme!"

"En yhtään tiedä oletko tällaisista asioista kiinnostunut, mutta video teki ainakin itseeni niin lähtemättömän vaikutuksen ja sai vakuuttumaan, että tätä tietoa on tärkeää levittää. Jos jakaisit sen blogissasi, tuhannet nuoret näkisivät sen."

"This is something like the Holocaust
Millions of our people lost
Bow our heads and pray to the lord"
Jay-Z Ft. Kanye West

94 comments:

 1. Oma tunne: PAKKO SAADA AUTTAA! Voisimpa melkein tehdä paita, käsikoru ja juliste tilauksen!

  ReplyDelete
 2. Ihanaa kun julkasit tämän, tosi tärkeä asia :)

  ReplyDelete
 3. Vitsi ku en osaa enkkuu niin hyvin ,ni en älyy ): mitä tos kerrotaan yms ?

  ReplyDelete
 4. 20.4. kaikki levittämään näitä julisteita ja flaijereita!! Tämä on tärkeä asia!

  -n

  ReplyDelete
 5. Vau, katoin ton videon ite myös aijemmin tänää. Hyvä et julkasit sen myös täällä!

  ReplyDelete
 6. Kiitos! Tolla on todella iso merkitys!

  ReplyDelete
 7. Katoin äsken saman videon ja must tää on niin hieno juttu et tähän asiaan on puututtu! propsit tolle miehelle. Toivottavasti Kony löytyy ja tämmöset kauheudet loppuis maailmasta.

  ReplyDelete
 8. oli pakko pistää tilaukseen kampanjan rannekoru!Hyvää asiaa kannattaa tukea =)Rahaa tulee laitettua turhuuksiin liikaa kerrankin voi sijoittaa rahansa tärkeään asiaan.

  ReplyDelete
 9. tää on tosi koskettava ja vetää kyllä hiljaseks!

  ReplyDelete
 10. Ymmärrän asian tärkeyden ja toivon että Kony saadaan lopettamaan toimintansa, mutta suosittelen kuitenkin kaikille seuraavien tekstien lukemista.

  http://visiblechildren.tumblr.com/

  http://tumblr.thedailywh.at/post/18909727859/on-kony-2012-i-honestly-wanted-to-stay-as-far

  ReplyDelete
 11. ihan mahtavaa että julkaisit tämän katsoin itse videon just 10 min sit ja sitten kun saavuin tänne niin sinäkin olit julkaissut sen :)
  aivan järkyttävää täytyy sanoa kävin heti tykkäämässä facebookin invisible children sivusta ja täytyy kyllä sanoa että kauheata jälkeä tuo mies saa aikaan, toivon vaan että saataisiin kiinni hänet.

  ReplyDelete
 12. Totta kai lasten kidutus on järkyttävää, mutta Ugandassa on niin sekavat olot, että todellisen tiedon saaminen on erittäin hankalaa.
  Lapsista koostuva vastarintaliikehän taistelee 24 vuotta vallassa ollutta diktaattori hallitsijaa vastaan, joka myös kiduttaa ihmisiä.
  Kidutus on maan tapa afrikkalaisessa hallintokulttuurissa ja sitä on täältä pohjolasta käsin vähän vaikea ymmärtää.
  Mikäli Kony saadaan kiinni, niin uusi päällikkö tulee heti tilalle ja meno jatkuu samanlaisena.

  ReplyDelete
 13. Kamalia asioitahan tuo Kony on tehnyt ja näistä on tärkeä tiedottaa eteenpäin ja vaatia oikeutta. Ehdottomasti. Ja toivon sydämeni pohjasta, että hänet saadaan kiinni ja lapset palautettua koteihinsa.

  MUTTA kyllä tää niin törkeältä hölmöjen hyväntahtoisten ihmisten hyväksikäytöltä haiskahtaa että harmittaa tän sokea levittäminen. Valitettavasti noi lahjotukset ja rannekkeiden ostojen tulot taitaa mennä ihan eri mestaan kuin näiden ugandalaisten lasten auttamiseen.

  Yks ylidramaattinen jenkkivideo ja ihmiset on heti antamassa rahansa jonnekkin mitä eivät edes viitsi selvittää :( Vähän sitä lähdekritiikkiä ja itsenäistä asioiden tutkimista lisää kiitos!

  ReplyDelete
 14. Just tulin sun blogiis ihan vaan koska olin tulossa pyytämään että tekisit tästä aiheesta postauksen! Oli upea huomata että oot jo levittäny sanaa. :) Tärkeä asia joka ei saa jäädä ihmisiltä huomaamatta. Kiitos Laura.

  -Anni

  ReplyDelete
 15. Meinasin just laittaa sulle sähköpostia et voitko tehä tästä postauksen ja auttaa levittämään. Sulla on kuitenkin niin paljo seuraajia et kyllä aina joku katsoo ton. Itekki katoin ja täytyy sanoo et mulla ei ymmärrys riitä siihen et miks joku tekee näin.

  Kiva nähdä et bloggaajakin ihan oikeesti välittää.

  ReplyDelete
 16. Kiitos kun julkaisit tämän. Jo että tytöille tehdään ympärileikkaus, on kauheaa. Mutta niin on myös tämäkin! Pakko laittaa eteenpäin tätä videota!

  ReplyDelete
 17. Just olin tulossa kysymään sulta samaa! Ihanaa, että tää oli jo huomattu. <3

  ReplyDelete
 18. Niin siis miten joku rannekoru auttaa noita?:o Jos US army ei oo voinu pysäyttää tota miestä niin miten me voidaan:o

  ReplyDelete
 19. oon järkyttyny! kävin tykkäämässä noitten projektista facebookissa ja kävin kattelee sitä boksii missä tulis rannekoru yms. ja harkitsen edelleen sen tilausta mut silti jotenki avuton olo ku tuntuu ettei pysty auttaa tarpeeks :|

  ReplyDelete
 20. On tietenkin hyvä ajatella asioita monesta eri näkökulmasta ja ymmärtää etteivät asiat ole täysin mustavalkoisia. Mutta linkeissä yläpuolella on hyvin absurdia tekstiä. Jos elokuvan tekeminen ja muutenkin kyseinen kampanja ei auta, niin miten tekstien kirjoittaja perustelee sen että ottaa kuitenkin kantaa asiaan. Eli kampanja on tehnyt juuri tehtävänsä: saanut ihmiset puhumaan. Saanut ugandan tilanteelle julkisuutta. Mielestäni on myös täysin lapsellinen väite sanoa että voittoa tavoittelemattoman yhtiön tulisi laittaa KAIKKI rahansa suoraan hyväntekeväisyyskohteeseensa, eikä käyttää esim. matkoihin, ihmisten palkkoihin ja elokuvien tekemiseen. Miten kukaan voi ajatella tällaisen luokan rahan keräämisen edes olevan mahdollista ilman kustannuksia?

  Joseph Kony ei tietenkään ole ainoa pahan tekijä maapallolla, mutta jostain on aloitettava.

  ReplyDelete
 21. Tää on niin koskettava asia ja haluan auttaa! Kiitos että lisäsit tän tänne koska tää tulee olee suuri apu ''tekemällä Konyn kuuluisaksi!''

  ReplyDelete
 22. "Mielestäni on myös täysin lapsellinen väite sanoa että voittoa tavoittelemattoman yhtiön tulisi laittaa KAIKKI rahansa suoraan hyväntekeväisyyskohteeseensa, eikä käyttää esim. matkoihin, ihmisten palkkoihin ja elokuvien tekemiseen. Miten kukaan voi ajatella tällaisen luokan rahan keräämisen edes olevan mahdollista ilman kustannuksia?"

  Last year, the organization spent $8,676,614. Only 32% went to direct services (page 6), with much of the rest going to staff salaries, travel and transport, and film production.

  Mutta tuosta summasta 32% oikeeseen kohteeseen on aika helvetin vähän!:D

  ReplyDelete
 23. Tarkotusperäthän on varmasti pelkästään hyvät ja Joseph Kony täysi rikollinen, mutta Invisible Children toimii yhteistyössä Ugandan armeijan kanssa enkä todellakaan halua lahjoittaa sille penniäkään.

  ReplyDelete
 24. Todella hienoa että jaoit tämän blogissasi, kiitos.

  Vielä kun välittäisit eläinten oikeuksista ihmisoikeuksien lisäksi.

  ReplyDelete
 25. "Tarkotusperäthän on varmasti pelkästään hyvät ja Joseph Kony täysi rikollinen, mutta Invisible Children toimii yhteistyössä Ugandan armeijan kanssa enkä todellakaan halua lahjoittaa sille penniäkään."

  Superisti samaa mieltä ! Herätkää ihmiset.

  ReplyDelete
 26. Mielestäni on hyvä että asia on nostettu esille. Ja olen samaa mieltä aiemman anonyymin kanssa siitä, että en aio lahjoittaa rahaa, sillä IC toimii yhteistyössä Ugandan armeijan kanssa. Itse sain hieman paremman kuvan tilanteesta kun luin nämä:

  http://justiceinconflict.org/2012/03/07/taking-kony-2012-down-a-notch/

  http://blogs.independent.co.uk/2012/03/07/stop-kony-yes-but-dont-stop-asking-questions/

  ReplyDelete
 27. TÄÄ ON TOSI TÄRKEE ASIA JA SAI MUT MIETTIMÄÄN TOSISSAAN ETTÄ TÄÄLLÄ KAIKKI ON PALJON PAREMMIN, JA TULI KAUHEE TARVE SAADA AUTTAA JOTENKI!! :o

  ReplyDelete
 28. Kiitoksia Laura julkaisusta, arvostan :) <3

  ReplyDelete
 29. "Totta kai lasten kidutus on järkyttävää, mutta Ugandassa on niin sekavat olot, että todellisen tiedon saaminen on erittäin hankalaa.
  Lapsista koostuva vastarintaliikehän taistelee 24 vuotta vallassa ollutta diktaattori hallitsijaa vastaan, joka myös kiduttaa ihmisiä.
  Kidutus on maan tapa afrikkalaisessa hallintokulttuurissa ja sitä on täältä pohjolasta käsin vähän vaikea ymmärtää.
  Mikäli Kony saadaan kiinni, niin uusi päällikkö tulee heti tilalle ja meno jatkuu samanlaisena."

  Mistähän oot tällästä lukenut? Ensinnäkään LRA ei oo toiminut Ugandassa ainakaan kuuteen vuoteen, vaan lähinnä Kongon Demokraattisessa Tasavallassa ja Etelä-Sudanissa. Toiseksi, Uganda on demokratia, ei diktatuuri. 3. Kony ei ole minkään maan päällikkö.
  PS. Oon ollut kahdesti Ugandassa lomalla, viimeksi viime joululomalla. Ja voin kertoa että ei ole kyllä mistään 'sekavista oloista' tietoakaan.

  ReplyDelete
 30. olen lukenut blogiasi puolen vuoden ajan ja tämä on eka kommenttini sulle ikinä. mutta nyt oli pakko sanoa että teit huikean teon! tästä täs on just kyse!

  jatkaa samaa rataa, blogis on mainio!

  aurinkoista kevään alkua :))

  - E

  ReplyDelete
 31. http://ilto.wordpress.com/2006/11/02/the-visible-problem-with-invisible-children/ pientä kritiikkiä videosta..

  ReplyDelete
 32. Suosittelisin ihmisiä lukemaan videon nähtyään myös seuraavan tekstin:

  http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble

  Minua tuo kampanja ainakin epäilyttää, vaikka toki haluaisin, että Joseph Kony saataisiin kiinni ja tuomittaisiin kamalista teoistaan.

  ReplyDelete
 33. Kuten muutkin, suosittelen lukemaan tämän:

  http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble

  Kyllähän se on kamalaa että tuollaista tapahtuu, mutta asialla on aina kaksi puolta. Ensinnäkin KONYn armeijassa on niitä lapsisotilaita, joita olisi melkein pakko tappaa että KONY saataisiin kiinni.. Lisäksi myös Ugandan armeijalla on lapsisotilaita käytössään. Ugandan armeijan sotilaat ovat myös tehneet kamalia asioita. Itsekin ensin halusin kamalasti auttaa mutta sitten perehdyin asiaan ja huomasin ettei se olekaan niin yksinkertaista. Ei se koskaan ole.

  ReplyDelete
 34. Onhan se totta, että tuo Invisible Children ei ehkä ole kaikista luotettavin juurikin yhteistyön Ugandan armeijan yms kanssa.
  Tämän ilmiön tarkoituksena on kuitenkin ollut enemmänkin kertominen Konysta ihmisille ja herättää huomiota.
  Ympäri maailmaa tapahtuu kamalia asioita, kun miettii kaikkia Afganistaneita ja Syyrioita.
  Afrikka on kuitenkin saanut enemmän huomiota huonoista oloista terveydenhoidon yms kautta, ei väkivallan.
  Vai oletteko viimeaikoina kuulleet uutisissa sanottavan että Afrikassa olisi ollut sotia? Tai että siellä olisi puhuttu Konysta?
  Empä usko.

  On siis paljon tärkeämpää että tämä asia herättää huomiota ja että tiedämme tästä,
  kuin se, että olisimme täydessä epätietoisuudessa.

  ReplyDelete
 35. Tässä taas vedetään hyväntahtoisia ituhippimaailmanpelastajia nenästä. Ottakaa ITSE asioista selvää, ennen kuin uskotte joka sanaa jotka yhdessä puolen tunnin videossa sanotaan. Ajatelkaa ihmiset omilla aivoillanne. Pelkkä julkisuus ei auta tuota tilannetta pelastumaan, jos hallitukset ei asiaan puutu. Ja vaikka Kony pidätettäisiin, se lopettaisi vain yhden kapinallisjärjestön.

  "Ei Osama bin Ladeninkaan surmaaminen lopettanut terrorismia".

  ReplyDelete
 36. siis koko tämän videon idea on saada ihmiset puhumaan ja tajuamaan missä maailmassa me nykyään elämme ja ainoastaan me voimme vaikuttaa tulevaisuuteen.

  En tarkoita sitä että lähetetäänpä nytten kaikki rahamme jonnekkin vaan sitä että asia tuodaan julki. Ja että KONY saadaan julkisuuteen.

  Ei kiinan muuriakaan rakennettu päivässä.

  Jostain se on lähdettävä, mutta valitettava tosiasia on juuri se että ihmiset ajattelevat ja kritisoivat " ei voi tehdä mitään tällästä tämä on, rahat eivät mene perille jne jne." miettikääpä kuinka monta muutakin ihmistä miettivät noin? tuollainen ajatus pitää saada pois niin ehkä joskus tulevaisuudessa saataisiin meidän lapsille/lapsenlapsille maailmasta sellainen paikka niin kuin sen kuuluisi olla.

  Ja se että moni myöskin sanoo sitä, että "monissa muissakin maissa on suuria ongelmia, miksi juuri tähän pitäisi tarttua?"
  Noh vaikkapa siksi että ihmiset lähtisivät JOSTAIN liikkeelle.

  Eikai kukaan oikeasti voi kuvitella että maailman rauha ja rakkaus ja onnellisuus tulee muutamassa kuukaudessa? myöskin siinä on monta mutkaa edessä, poliittiset,lait mitä lie. Mutta juuri niitten takia meidän pitää taistella ihmisvapaudesta ja jokainen ihminen on ansainnut elää hyvää elämää.

  Ihmiset ovat niin itsekeskeisiä ajattelijoita ja valittavat ettei koskaan mitään kumminkaa tapahdu. Lopettakaa tommonen ja nostakaa motivaationtanne jos haluatte että tulevaisuudessa elämän kulku muuttuu.

  Yksikin ihminen auttaa paljon, koska se vetää muitakin mukaansa.
  Se on sinusta itsestäsi kiinni.

  ReplyDelete
 37. http://www.youtube.com/watch?v=8t-I-Lqy06g&feature=bf_next&list=PLEAFCFE587B236BE1&lf=plpp_video

  ReplyDelete
 38. Kaikki vaan jakamaan tätä videota!! (;;

  ReplyDelete
 39. Liityin facen Invisible Children Inc. -ryhmään.

  ReplyDelete
 40. Aivan upeeta että osataan tehdä viimein jotain konkreettista tuon eteen, eikä vaan anneta asian olla. Tuli kuitenkin jo videota katsellessa vähän mieleen että miten ne muka meinasi konkreettisesti lopettaa yhtään mitään, ei mikään elämöiminen ja mielenosotusten USA:ssa pitäminen lopeta niiden lapsien kuolemista :/ toi kuulosti hyvältä että lähetetään sinne sotilaita avuksi, mutta ugandan armeija tuskin osaa kauheasti mitään hyvää tehdä eikä sille kannata lahjoittaa rahaa. Mistä ne siis sen tohon repi?:D ja ihmiset uskoo sokeasti ....
  Hyvä siis että halutaan tehdä jotain, mutta aika oudosti tosta videosta on jätetty pois se MITEN toi kaikki muka pysäyttää Konyn :D
  Hieno video jokatapauksessa ja esittelee asian hyvin ihmisille jotka ei siitä tiedä, siksi minäkin laitoin facebookkiin.

  ReplyDelete
 41. Mun mielestä on jokseenkin väsyttävää ja raivostuttavaa seurata tätä keskustelua tän aiheen ympärillä. Itse kun näin videon, olin aivan sanaton ja äimänä, ja todella vaikuttunut. Sittemmin luin joitakin edellä linkitettyjä tekstejä, ja turhauduin. Totta kai aina tällaisissa tilanteissa jakaudutaan kahtia. Onko maailman historiassa yhtä ainuttakaan asiaa, josta koko maailma olisi ollut yhtä mieltä? No ei taida olla. Mun mielestä on uskomatonta, miten sosiaalisen median avulla oikeasti tällainen asia on saatu miljoonien ihmisten tietoisuuteen parissa hassussa päivässä. Ja on jotenkin turhauttavaa lukea tekstejä, joissa kritisoidaan IC:n toimintatapoja, varsinkin kun kaikilla kritisoijilla ei ole mitään parempaakaan ehdottaa. Hekö mieluummin antaisivat Konyn jatkaa riehumistaan, kuin kokeilisivat tämän kampanjan tavoin pysäyttä hänet? Maailman silmät kohdistuvat Konyyn, joka on käsittääkseni juuri sitä mitä tällä kampanjalla haetaan. Tällainen iso ongelma tiedostetaan, ja nyt jopa USA on avannut silmänsä auttaakseen. Voi tietenkin olla, ettei IC:n tapa lähestyä ongelmaa ole se parhain, mutta ainakin he tekevät jotain, yrittävät parantaa maailmaa. Ja en myöskään jaksa uskoa, että järjestön käsitys ugandan, kongon ja muiden näiden alueiden tapahtumista olisi aivan metsässä, kun dokumentin tekijöillä on Jacobin kaltaisia nuoria mukanaan, joiden luulisi olevan melko ajan tasalla tilanteesta. Voi myös olla, että ugandan armeija, jonka rinnalla IC toimii, on läpimätä, mutta haloo, jostain täytyy aloittaa. Pitäisikö konyn antaa jatkaa hirmutöitään siksi, että a) järjestöllä menee "liikaa" rahaa palkkoihin, matkustamiseen, filmien tekemiseen ja muuhun turhaan, b)ugandan armeija ei ole yhtään sen parempi kuin konykaan, c)konyn kiinni saaminen todennäköisesti tarkoittaisi myös näiden lapsisotilaiden tappamista? Ensinnäkin, kuinka monta lasta vielä kuolee, tai menettää kasvonsa konyn takia, jos häntä ei yritetä tosissaan pysäyttää nyt? En tiedä, jotenkin vaan ärsyttää tommonen pessimistisyys, vaikka en todellakaan väitä että tietäisin itse paremmin kuin nämä jotka tätä kampanjaa kritisoi.

  ReplyDelete
 42. Eli teidän vastarannankiiskien mukaan ei pitäisi taaskaan tehdä mitään? seisoa vaan tumput suorana ja seurata uutisista sipsiä syödessä kun jengi heittää veiviä ympäri maailmaa tollasten Konyjen takia?

  ReplyDelete
 43. Tähän Kony 2012 -kampanjaan kohdistuneeseen kritiikkiin löytyy aika hyvin vastauksia itse Invisible Children järjestön nettisivuilta:

  http://www.invisiblechildren.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/critiques.html

  ReplyDelete
 44. Tuli semmonen olo, että haluais auttaa jotenkin, yks tapa auttaa on levittää tietoa eteenpäin.

  Tossa ylempänä oli joku kommentti, että mitä minä voin tehä jos USA:n armeijakaan ei saa sitä kiinni, videossahan mainittiin että USA on lähettänyt sinne tarkkailiota tms jotka auttaa maan armeijaa itse saamaan kiinni Konyn, mutta se onkin muuttanut taktiikkaa ja piiloutunut viidakkoon ja on siellä "näkymätön" tän videon yks tarkotus on tehdä siitä näkyvä, että mahdollisimman moni ihminen maailmassa tietää asiasta ja antaa äänensä kuuluviin, jottei esim USAn maan päättäjät lopeta avustamistaan. Näin mä tämän ymmärsin. Pienistä puroista syntyy suuri joki.Toivon todella että Joseph Kony saadaan kiinni.

  ReplyDelete
 45. http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble

  Kannatan kriittistä suhtautumista asiohin. Tämä, kuten monet muutkin asiat, ovat paljon monimutkaisempia, kuin "mainonta" antaa ymmärtää.

  T. Erika (nudeblogi.blogspot.com)

  ReplyDelete
 46. "Lisäksi myös Ugandan armeijalla on lapsisotilaita käytössään. Ugandan armeijan sotilaat ovat myös tehneet kamalia asioita."

  Mistä luit että Ugandan armeija käyttää lapsisotilaita? En oo tollasesta kuullut enkä todellakaan usko että käyttää. Ja sanonpa vaan että maailmasta on aika vaikeaa löytää armeijaa, jonka sotilaat ei oo tehnyt kamalia asioita. Ootko esimerkiksi kuullut mitä jenkkisotilaat on tehneet Irakissa? Jopa Suomen sisällissodassa syyllistyttiin sotarikoksiin.

  ReplyDelete
 47. http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble

  Tää kaikki keskustelu, videot, tekstit.. ne saa pään ihan sekaisin! Mutta pakko sanoa tuosta ylemmästä linkistä, että ei tuokaan puhuja sano MIKSI olisi parempi olla tekemättä mitään, tukematta invisible childreniä jne. Hän vain sanoo, että joskus on parempi olla tekemättä mitään. Mutta useimmissa tapauksissa on parempi tehdä jotain! Ja kyllä se 31% rahoista suoraan apuunkin on aika paljon, tai enemmän kuin mitään ainakin. Ehkä on hyvä tukea Kony 2012 kampanjaa ainakin niin kauan, kunnes joku keksii paremman keinon, vai mitä mieltä olette?

  ReplyDelete
 48. Ja pakko vielä jatkaa edelliseen kommenttiini haha:D Kony 2012:sta on kritisoitu juuri rahojen käyttämisestä "väärin", tai lähinnä siitä että niin pieni osa rahoista menee suoraan apuun. Näin ei voi kuitenkaan sanoa mielestäni, sillä kolmas osa rahoista menee suoraan apuun, kolmas osa videoihin ja tiedon välitykseen (mikä on hyvin tärkeä osa ohjelmaa, miten kukaan voisi tehdä asioille mitään jos tietoa ei olisi? eiväthän ihmisoikeudet koskaan paranisi, jos emme tietäisi kuinka huonoja ne jossain päin ovat/ ovat olleet) sekä siviilien suojeluun, ja tietysti rahaa menee myös pakostakin palkkoihin, matkustamiseen, tarvikkeisiin yms. yms. mutta ainakin omaan korvaani kuulostaa hyvin ymmärrettävältä

  ReplyDelete
 49. jännä nähdä mikä ihmisiä nykypäivänä kiinnostaa, jos postaat kilpailun hiustenpidennyksistä, kommentteja on useita satoja-tuhansia mahdollisesti, sitten tulee postaus näinkin tärkeästä asiasta ja kiinnostuksensa ilmaisevia vaivaiset 45 :-)
  Hienoa tietää silti että muitakin kiinnostuneita löytyy!!

  ReplyDelete
 50. Tulee mieleen Blood Diamond- elokuva, kannattaa katsoa niin varmasti alkaa miettiä tätä kyseistä asiaa sekä mistä ostaa timanttinsa... Surullista, mutta totta nämä lapsisotilaat ja veritimantit :/

  ReplyDelete
 51. Mahtavaa että oot mukana levittämässä hyvää sanomaa. Ihmisten täytyy uskoa että jokainen voi tehdä jotain pientäkin jotta maailmasta tulisi parempi paikka! paha voi saada palkkansa myös tosielämäsääs, ei vain saduissa!!!

  ReplyDelete
 52. Jos teillä ihan oikeasti on jotain Invisible Childreniä vastaan, niin kiinnostaisi tietää miten te aiotte tehdä jotain hyvää tämän asian vuoksi?
  Lähdette itse joidenkin viidakkoveisten kanssa heilumaan Afrikkaan?
  Seisotte tumput suorassa kun täällä Suomessa on kaikki vähän liiankin hyvin?

  Ette voi lahjoittaa rahaa IC:n hyväksi, koska osa niistä rahoista menee juurikin niihin palkkoihin, matkusteluun ja filmeihin yms.
  Luuletteko oikeasti että nämä ihmiset tekevät tätä työtä ilmaiseksi? Tietysti on paljon vapaaehtoistyöskentelijöitä, mutta mistä te tiedätte kuinka paljon nämä ihmiset tekevät tämän asian vuoksi töitä?
  Ja ajattelitteko te että nämä ihmiset kävelee ja ui Afrikkaan? Tai juoksee USAn poikki että tämä asia olisi mahdollisimman näkyvä? Kyllä se lentäminenkin maksaa.
  Mitä tulee noihin filmeihin, niin luulitteko että niitä tehdään ilmaisiksi? Ei. Kuinka paljon te tietäisitte tästä asiasta nyt, jos niitä rahoja ei olisi käytetty tämän asian näkyvyyteen? Ette paljon mitään.
  Sitä paitsi, ei teillä voi olla asiat niin huonosti, että kuolisitte siihen, jos lahjoitatte vaikkapa sen 20 euroa tämän hyväksi?

  Ja mitä tulee siihen, että tähän pitäisi suhtautua kriittisesti, niin hoho. Se ei tapa ketään, jos uskoo johonkin, mikä ei välttämättä olekaan totta. Ehkä joku kadulla nauraa päin naamaa, mutta se on pientä verrattuna tähän. Tottakai tämäkin asia on monimutkainen, ei missään ole väitettykään että tämä ratkeaa sillä että katsot tuon videon ja lahjoitat sen pari euroa.
  Ei kai kukaan nyt tosissaan usko että ihminen, jolla on iso lapsiarmeija, joka piileskelee jossain puskassa tapetaan ihan tuosta vain?
  Ja eihän IC:llä ole mitään omaa armeijaa, he avustavat niitä jotka voivat asialle tehdä jotain oikeasti.

  Olen itse sitä mieltä, että jokainen ihminen on tärkeä, mutta kyllä se vaan on parempi, että tämä Kony tapetaan ja että nämä tuhannet lapset saisivat elämän. Vaikka sitten niitä lapsisotilaita kuolisikin. Niinkuin tämä Jacob sanoi, hän mieluummin kuolisi. Uskoisin että itse ajattelisitte samallalailla jos olisitte samassa tilanteessa, vai haluaisitteko mieluummin olla toisen orjana ja vaikkapa joutua tappamaan omat vanhempasi?

  Luulisi että näille lapsille on parempi, että heitä ajatellaan edes jossain päin maailmaa, kuin että he ovat meille kuin näkymättömiä. Te ette varmaan itsekään haluaisi olla samassa tilanteessa, ettekä varmasti haluaisi omien lastennekaan kokevan tälläistä.
  Vai haluatteko?

  ReplyDelete
 53. Järkyttävää... Mutta siis itelleni tuli heti sellane tunne että haluan autaa edes jotenki. Kiitos Laura kun julkasit tämän videon tänne, se herätti tosissaan ajattelemaan.

  ReplyDelete
 54. Ei ole semmosta vaihtoehtoa missä kukaan ei kuolisi. Joidenkin täytyy kuolla, että jotkut saa elää. Lähetetäänkö tämä armeija Konyn lapsiarmeijan kimppuun ja täten lapsia kuolisi vai annetaanko asian olla, jolloin asiat eivät muutu minnekkään? En tiedä teistä suomalaisista, mutta moni antaisi oman henkensä pelastaakseen sillä monta muuta henkeä ja lopettaakseen tämän vääryyden.

  ReplyDelete
 55. Anonyymi kirjoitti...

  Todella hienoa että jaoit tämän blogissasi, kiitos.

  Vielä kun välittäisit eläinten oikeuksista ihmisoikeuksien lisäksi.

  --
  justhan Laura teki postauksen siitä eläinsuoja paikasta..

  ReplyDelete
 56. Olisin ostanut rannekkeen, mutta sen voikin ostaa vaan visa- yms. kortilla (eikä tililtä) mitä mulla ei ole (työtön opiskelija) eli käytännön tasolla en näemmä voi osallistua. Ikävä kyllä kauniit ajatukset ei konkreettisesti auta eli harmittaa oikeasti todella paljon.

  ReplyDelete
 57. Katsoin kyseisen videon noin tunti sitten, ja jaoin sen facebookissa. Huomaa hyvin miten nopeasti tämmöinenkin asia Suomessa leviää. Ja hyvä niin, toivottavasti se on kerennyt levitä kaikkialle maailmaan. Nyt kun vielä suomalaiset pessimistit hyväksyisivät sen, että ilman tekoja ei synny tulosta. Vaikka nämä kauheudet tapahtuvat kaukana, ei se tee siitä vähemmän tuomittavaa tai kauheaa. Ihanaa kun otit asian esille täällä, sulla on niin suuret lukiamäärät! Toivottavasti saataisiin maailmasta parempi paikka kaikille.

  ReplyDelete
 58. Toi on niin sairas mies! Sun postauksesta tuli mieleenkin että vois kans jakaa tämän videon. Miten muuten saat ton videon noin suurikokoiseksi?

  Avoir-du-chic.blogspot.com

  ReplyDelete
 59. Kauheeta toi kyllä on. Ite en ennen tota videota edes tienny et maailmassa on tollanenki tyyppi tuhoamas monien ihmisten ja eritoten lasten elämää. Hienoa jos hänet tosiaan onnistuttaisiin saamaan kiinni.
  Ite kyllä suhtaudun aina tällasiin saman kaltasiin juttuihin vähän kritiikkipohjalta. Paisutetaanko juttua vähän liikaa, on se eka kysymys mïkä omaan mieleen aina putkahtaa. Mutta toi video ainaki näyttää et ei kyse nyt ihan mistään pikkujutustakaan oo.

  ReplyDelete
 60. Tuli kanssa heti mieleen Blood Diamond, tosi raaka ja surullinen leffa etten haluaisi enää uudestaan nähdä. tämänkin takia aion osallistua ja tukea tätä liikettä, harmittaa vain kun en ole 20.4. suomessa mutta ehkä osallistun lontoossa kyseiseen tapahtumaan!

  ReplyDelete
 61. jeee hyvä jotka uskotte tähän IC:n toimintaan! antaa pessimistien myrkyttää mielensä;) kyllä se maailma tästä vielä muuttuu!

  ReplyDelete
 62. Kirjoitin jo blogiini aiheesta, joten kerronpa mielipiteeni myös täällä.

  ''Pidän ideaa loistavana ja henkilökohtaisesti kannatan kampanjaa itseään ja sen levittämistä. On uskomatonta kuinka yksi kampanja on saanut näin suuren mediahuomion ja ihmiset aidosti välittävät Afrikan tilanteesta ja avaavat silmänsä sille. Mutta eikö KONY2012 ole liian harhaanjohtava? Noin iso kampanja on luonnollisesti synnyttänyt paljon kritisointia ja tässä tapauksessa se on ihan aiheellista.

  Videomateriaali projektin KONY2012 takana on vuosia vanhaa eikä kerro nykyhetkestä mitään. Joseph Kony ei itseasiassa ole ollut aktiivisesti esillä vuoden 2005 jälkeen, jolloin rikostuomioistuin päätti antaa pidätysmääräyksen Konylle. Kony sai 33 syytettä muunmuassa ihmisyyttä vastaan - murhista, seksuaalisesta orjuuttamisesta, raiskauksista jne. ja siitä lähtien Kony on pääasiassa paennut ja piilotellut. Joten mitä hyötyä on Konyn tappamisesta? Liike pysyy silti vahvana ja sillä tulee aina olemaan seuraava johtaja. Koko LRA:n mukainen ideologia täytyy kitkeä, jos asiaan halutaan tehdä muutos. Jos LRA ylipäätään enää on yhtä vahva kuin se aikoinaan oli, mitä epäilen suuresti. Kauheinta kuitenkin on se että Invisible Children, järjestö KONY2012 takana, tekee yhteistyötä ja rahoittaa Ugandan armeijaa. Se on täysin käsittämätöntä, sillä Ugandan armeija ei todellakaan harjoita minkääntasoista hyväntekeväisyyttä. Vai miltä kuulostaa naisten ja tyttöjen raiskaaminen ja kidnappaaminen seksiorjuuteen? Puhumattakaan suorasta asekaupan rahoittamisesta. Niin, ei kuulosta yhtään niin hyvältä. Järjestön toiminnan ei pitäisi keskittyä ainoastaan yhden ihmisen nappaamiseen, kun kyse on isommasta kokonaisuudesta. Konyn tappaminen tai vangitseminen ei tee Afrikasta välittömästi parempaa paikkaa.

  Isoin huoleni aiheessa on kuitenkin mikäs muukaan kuin raha. Invisible Children saa valtavia summia lahjoituksina, mutta tiedättekö todella kuinka paljon rahaa menee Afrikalle?

  Viime vuonna organisaatio kulutti 8,676,614 dollaria, joista vain 32% meni suorana (sivu 6), ja suurin osa lopusta henkilökunnan palkkoihin, matkoihin ja kuljettamiseen sekä elokuvatuotantoon.

  Organisaatio käyttää käsittämättömiä summia rahaa kampanjan markkinointiin, kun varmasti pienemmälläkin summalla sama asia saataisiin näkyvästi esille. Korkean budjetin elokuvia on 11-12 kpl ja lukemattomia 'fani' tuotteita rannekkeista julisteisiin. Vain, jotta ihmiset saataisiin kiinnostumaan, kuin kyseessä olisi jokin trendi? Tämä varmasti on trendi johon varsinkin nuoret lankeavat. En voi kieltää etteikö konsepti olisi toimiva, kun nuoret löytävät kansainvälisesti merkittävän aiheen, joka on pinnalla hetken aikaa. Täältä se raha nimenomaan tulee. Mutta mikä on sen hinta? Bisneksen pyörittäminen, jolloin oikeasti merkittävä ja tärkeä asia jää sen varjoon. En välittäisi, jos suurin osa tienatusta rahasta menisi suoraan (niin suoraan kuin mahdollista) niille, jotka Afrikassa todellisesti tarvitsevat apua, mutta näin ei ole. Raha menee muiden taskuun ja Ugandan hallituksen armeijalle. Miettikää sitä. KONY2012:lla on hyväntekeväisyysjärjestönä hienot tarkoitusperät, mutta kun mennään aiheeseen raha - kaikki menee hämäräksi ja siksi lahjoittaisin rahani jonkun toisen luotettavamman järjestön kautta.''

  ReplyDelete
 63. "Anonyymi sanoi...
  Tähän Kony 2012 -kampanjaan kohdistuneeseen kritiikkiin löytyy aika hyvin vastauksia itse Invisible Children järjestön nettisivuilta:

  http://www.invisiblechildren.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/critiques.html

  8. maaliskuuta 2012 11.55"

  Ei löydy edelleenkään läheskään kaikkiin kysymyksiin/syytöksiin vastauksia. Itse ainakin pysyn kannassani, enkä mene tukemaan kyseistä järjestöä, kun olemassa on paljon parempiakin. Googlaaminen ei voi oikeasti olla noin helvetin vaikeaa ihmiset!!

  ReplyDelete
 64. Kaikki ei oo mustavalkosta, vaan mukaan mahtuu myös harmaan eri sävyjä.

  ReplyDelete
 65. olen samaa mieltä että video on tehty vain yhdestä näkökulmasta, mutta mun mielestä on hemmetin tyhmää syyllistää niitä, jotka asian eteen jotakin tekevät, ostavat rannekkeen tai ihan vain levittävät tietoa. on se helppoa sanoa vaan että "ottakaa asioista selvää, googlatkaa, älkää levittäkö sokeasti, asioilla on monta puolta.." jnejnejnejne. mielestäni tällä asialla EI OLE sellaista puolta, että Konyn toiminta olisi millään tavalla hyväksyttävää tai vähemmän pahaa. Tietenkään kaikki rahat eivät mene kohteeseen, eivät mene missään muissakaan hyväntekeväisyys kohteissa, MUTTA hyvä on että edes osa menee! hyvä että osa edes välittää ja antaa oman pienen panoksensa, eikä vain sano että "joo kamalaa ja toivottavasti lapset pääsee koteihinsa ja kony pidätetään, mutta lukekaa ja ottakaa selvää, kaikki ei ole niin mustavalkoista" ja istua rauhallisesti oman tietokoneen äärellä ja olla tekemättä mitään "kun kaikki rahat eivät kuitenkaan mene kohteeseen"

  ReplyDelete
 66. "Eli teidän vastarannankiiskien mukaan ei pitäisi taaskaan tehdä mitään? seisoa vaan tumput suorana ja seurata uutisista sipsiä syödessä kun jengi heittää veiviä ympäri maailmaa tollasten Konyjen takia?"

  No ei se rannekorujenkaan osto hirveästi auta, saatikka facebook yhteisöön liittyminen.

  ReplyDelete
 67. "Luuletteko oikeasti että nämä ihmiset tekevät tätä työtä ilmaiseksi? "

  Niin auttamisestako siis kuuluu saada palkkaa?

  Ja ei internet näkyvyydestä esim. facebookissa tarvitse maksaa, ja aika halvalla sitä saa youtubeen videonkin tehtyä. Ei noilla voi selittää 70% rahojen käyttöä.

  ReplyDelete
 68. Niin, nyt kuulisin mielelläni teiltä kriitikoilta ihan nimeltä mainittuna ne paremmat ja luotettavammat järjestöt, joihin viittaatte?

  ReplyDelete
 69. Osa tuntuu miettivän asiaa nyt vain rahan kannalta tai sen kannalta, että tämä tuo esiin ongelmat Afrikassa. Eihän se tässä ole niin merkittävää, kuin se, että KENELLE se raha menee. Osa siitä menee sinne armeijalle, jossa porukka raiskaa toisia. Pistää kiehumaan tämä aihe. Toivon, että joku viisas kirjoittaisi kriittisen kirjoituksen tästä Helsingin Sanomiin.

  ReplyDelete
 70. "Joseph Kony ei itseasiassa ole ollut aktiivisesti esillä vuoden 2005 jälkeen, jolloin rikostuomioistuin päätti antaa pidätysmääräyksen Konylle. Kony sai 33 syytettä muunmuassa ihmisyyttä vastaan - murhista, seksuaalisesta orjuuttamisesta, raiskauksista jne. ja siitä lähtien Kony on pääasiassa paennut ja piilotellut. Joten mitä hyötyä on Konyn tappamisesta? Liike pysyy silti vahvana ja sillä tulee aina olemaan seuraava johtaja."

  Niin eli koska Kony on viime aikoina lähinnä piilotellut, hänen kannaltaan ymmärrettävistä syistä, voidaan hänen antaa olla? Antakaa mun kaikki kestää.
  Ja voisi kuvitella, että kun Kony ei enää elä, olisi helpompaa pysäyttää LRA:n toiminta.
  Parempi että tässä maailmassa on se yksi paha ihminen vähemmän.

  "Niin auttamisestako siis kuuluu saada palkkaa?

  Ja ei internet näkyvyydestä esim. facebookissa tarvitse maksaa, ja aika halvalla sitä saa youtubeen videonkin tehtyä. Ei noilla voi selittää 70% rahojen käyttöä."

  Kun katsoo asiaa vähän laajemmin, kyllä niitä rahoja on mennyt muuhunkin kuin mitä on tähän mennessä mainittu.
  Monikaan meistä ei varmaan tiedä, että miksi jotkut ovat saaneet palkkaa IC:ssä tästä.
  Kuitenkin nykyään kaikki tuppaa vaan maksamaan, esimerkiksi ne paperit joille julisteet on painatettu, tai ne kankaat joita on käytetty paitoihin. Deal with it.

  Nyt puhutaan Afrikasta, ja tämä KONY2012 liikehän on varmasti pyörinyt enemmän kaikkialla muualla kuin siellä.
  Lähdeppä siis täältä ilmaiseksi tekemään työtä tämän asian hyväksi.

  Onhan se tietysti surullista, että jotkut eivät halua tukea tälläistä asiaa siksi että 68% menee juurikin niihin matkusteluihin yms.
  Itse kuitenkin vuodatan kyyneleeni mieluummin näiden Afrikkalaisten lasten puolesta.

  On todella ymmärrettävää, että juurikin IC:n takia koko KONY2012 kuulostaa vastenmieliseltä.
  Not.

  ReplyDelete
 71. Ei helvetti tätä ihmisten pätemistä, puolesta tai vastaan.. Huh huh.. Kukahan meistä tietää asioista niin paljon, että voi yhtä saumatonta totuutta mennä jakelemaan? ..

  ReplyDelete
 72. Minä olla pieni poika afrikasta, mutta olla iso pala liha roikkuu jalkoje välistä. Minä olla hyvä. Mutta minulla ei olla yhtä rahaa. Lähetä minule heti raha, niin minä otta kony heti huomenna kiinni minun kavereideni kanssa.
  Kony nukkuu nyt naapurimajan yläkerrassa ja olla minun siskon kanssa paksusti.
  Mulla olla myös iso nälkä. Mä voida lähettää myös yksi kuva minusta ison kalan kanssa, jos sä lähettää mulle vähän enempi raha. Mä rakastella sinua aina. Bobby

  ReplyDelete
 73. Älkää lahjoittako rahaa, älkää tilatko pakettia, jos se niin turhalta ja huijaukselta tuntuu.

  Video on kuitenkin tehtävänsä sinulle jo tehnyt, SINÄ kuulit, SINÄ näit, SINÄ tunsit, SINÄ ymmärsit.

  Videon tarkoitus olis saada meidät tietämään tästä, siinä nämä ihmiset ovat onnistuneet, ja me voimme tehdä tästä suuremman onnistumisen levittämällä sanaa. Lisätkää video Facebook sivullenne, se on pieni ja suuri teko meiltä kaikilta.

  Jos jokaisella on suurinpiirtein noin yli 200 facebook ystävää ja näistä ihmisistä noin 50 lisää videon on vaikutus todella suuri! Käytetään hyväksi tätä mediaa, meillä on avaimet viedä tätä asiaa eteenpäin.

  " pienistä puroista koostuu joki, ja pienistä joista koostuu järvi, ja pienistä järvistä koostuu meri"

  Kiitos Laura että sinä avasit meidän kaikkien silmät, ja me avaamme niitä lisää!

  Nyt se video levitykseen, NYT !

  t: Krisu ;)

  ReplyDelete
 74. Kerralla ei voida, muutta kaikkia asioita, joten ensin on tärkeää saada Kony kiinni, sen jälkeen alkamaan muuttaa esim. armeijan toimintatapoja. Ja tosiasia on että Kony:n kiinni ottaminen on jo nyt vaatinut ja tulee vielä vaatimaan monia ihmishenkiä, myöskin lapsien, ja liikettä tuskin saadaan täysin loppumaan HETI Kony:n tappamisen jälkeen MUTTA asiaa saadaan vietyä eteenpäin ja pitkällä tähtäimellä oloja muutettua.

  Toinen asia mikä keskustelussa pyörii on raha. Kuvittelevatko ihmiset, että tällaista organisaatiota pyöritetään ilmaiseksi? Se että rahaa joudutaan panemaan elokuviin, matkoihin ja palkkoihin mahdollistaa sen että järjestö on hyvin organisoitu JA näin moni ihminen tietää ylipäätään yhtään mitään asiasta. Jokaisen on saatava jostakin leipänsä.

  Jokainen suuri rakennemuutos lähtee jostakin ja mielestäni meidän länsimaisten erityisesti tulisi auttaa Afrikkalaiset pois tällaisesta tilanteesta ja yrittää nostaa sielä elintasoa, sillä meidän takiamme he eivät ole voineet kehittyö samaan tahtiin meidän kansamme. He eivät ole saaneet itse päättä kehityksestä vaan länsimaalaiset siirtomaaherrat ovat tehneet sen heidän puolestaan.

  T. Riikka

  ReplyDelete
 75. Kyllä, mäkin jaoin videon fb:ssä ja twitterissa heti katsottuani sen. En vaan voi käsittää mitä tässä maailmassa oikeen tapahtuu. Voin vaan kysyä miksi? Ajattelin videota koko seuraavan yön. Ja sen tarkoitushan on saada ihmiset liikkeelle ja Joseph Kony kuuluisaksi että ihmiset ottaisivat sitä kantaa ja ymmärtäisivät vääryyden ja asialle tehtäisiin jotain ylipäätänsä.

  Tottakai on mahtavaa että toi mies on aloittanut IC:n, mutta...kaikki on iha liian ristiriitasta esim. just noiden rannekkeiden sunmuiden julisteiden ostaminen, kyllä kovasti vakuutetaan että osta tämä niin autat enemmän kuin luuletkaan mutta meneeköne sitten sinne ugandaan niiden lasten hyväksi vai IC:n jäsenille palkaksi ja kaikkiin mahdollisiin kuluihin. Tottakai jokaisella on oma mielipideä pitäiskö tuonne nyt lahjottaa koska ne tekee yhteistyötä ugandan armeijan kanssa.

  Itelle tulee ihan voimaton olo ku kirjottaa tätä. Haluan tehä jotain, enemmänki ku levittää tätä netissä muille koska apua ei saada ugandaan sormia näpäyttämällä enkä itse voi lähteä sinne riehumaan että missä se Kony on. En itse ole edes täysin perillä tästä asiasta esimerkiksi juuri kielimuurin takia. Itse aijon omia julisteitani monen kaverini kanssa vielä levittäää täällä suomessa. Jotain on tehtävä ja edellisten ristiriitaisuuksien takia en ole lahjoittamassa ainakaan nyt mitään IC:lle. Ihmeellisin asia ainakin mun näkemykselle on se, ettei Konysta tiedetty aijemmin, tää IC on kuitenkin aika uus homma koska nyt kaikki vasta hälisee siitä? Mikä ihme maailmaa vaivaa miksei oteta heti aluksi järeät keinot käyttöön ja etittäis se Kony sieltä tehokkaasti (joo, tiedän ettei se oo niin yksinkertasta mutta siis 'avatakatseisimmin') Tottakai tulee kans mieleen onko tätä suurenneltu mutta..minkäs teet maailma on tällanen toivotaan et Kony löytyy.

  -Viivi

  ReplyDelete
 76. "Kiitos Laura että sinä avasit meidän kaikkien silmät, ja me avaamme niitä lisää!"


  Ärsyttää kun täällä vouhotetaan kuinka Laura on jumala kun jakoi tän videon blogissa.

  Niin kun moni täällä sanonutkin että videon jakaminen on pieni teko mutta sillä on suurempi merkitys.

  ReplyDelete
 77. "Eihän se tässä ole niin merkittävää, kuin se, että KENELLE se raha menee. Osa siitä menee sinne armeijalle, jossa porukka raiskaa toisia."

  IC ei tue Ugandan armeijaa rahallisesti. Suunnitelma on tehdä yhteistyötä Ugandan hallituksen ja armeijan kanssa Konyn kiinnisaamiseksi.

  ReplyDelete
 78. Viivi, Ymmärrän tuskasi ja halusi tehdä jotain enemmän kuin levittää videota. Mutta totuus on se että olet tehnyt jo paljon, olet luultavasti saanut monet ihmiset tästä asiasta tietoiseksi. Mitä useampi ihminen tästä tietää sitä enemmän meillä on voimaa käydä tätä asiaa vastaan.

  USA:n hallitus ei voi muuta, kun lähettää sotilaat etsimään Konya, niiden on pakko kansan painostuksen alla lähettää apua, koska mikä on hallitus/maa, ilman että kansa olisi johtajien takana. Ja kun muissa maissa tietoisuus tästä herää ja ihmiset alkavat puhua, ei USA:n hallituksella enää ole muuta vaihtoehtoa kun tehdä kaikkensa että oikeus tapahtuu. Näin itse ainakin asian näkisin.

  Ei sinun tarvitse lahjoittaa yhtään rahaa jos se ei sinusta hyvältä tunnu, paras mitä voit tehdä on kirjoittaa nimesi adressiin missä tuet IC:tä. Silloin olet mukana viemässä tätä asiaa eteenpäin.

  Hälinä on alkanut vasta nyt sen vuoksi että tämmöiset asiat vievät aikaa tapahtua. Järjestö aloitettiin monta vuotta sitten jo, ja Konyn sadistiset tekemiset ovat jatkuneet jo vuosi tolkulla. ( en ole varma mutta sanottiinko videossa että jopa 20 vuotta.)

  Kuitenkin nyt kun tämä tietoisuuden aalto on tänne pohjoismaihin levinnyt on se ihan muutamassa päivässä saavuttanut tuhansia ihmisiä, ja tieto leviää vain yhtä paljon ja nopeasti mitä me olemme valmiit sen eteen tekemään.
  Meidän sukupolvella on nyt tilaisuus näyttää että me ei jäädä tumput suorina odottamaan ja katsomaan kun talo palaa poroksi, vaan teemme yhteistyötä ja lähetämme vettä niille jotka pääsevät liekkeihin käsiksi.

  -krisu

  ReplyDelete
 79. musta on jännää kun porukka ei tiiä tämmösestä asiasta mitään ennenkuin joku video lähtee leviämään.
  munki kaverit oli iha OHO kun ei ne tienny yhtään miten tuolla suunnassa maailmaa elämä pyörii.

  ReplyDelete
 80. Kiitos Laura videon jakamisesta!

  ReplyDelete
 81. http://www.youtube.com/watch?v=7DO73Ese25Y&feature=player_embedded

  ReplyDelete
 82. http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble

  ReplyDelete
 83. Apua. Ihmiskunnan tyhmyys on pelottavaa.

  ReplyDelete
 84. http://www.youtube.com/watch?v=7DO73Ese25Y&feature=player_embedded

  Tämä Kony 2012-kampanja on niin jenkkiä kuin vain voi olla. Tykkää ja jaa, niin pelastat maailman. Monikaan ihminen ei ole ollut kiinnostunut koko aiheesta ennen tätä hyvällä rahalla ja taidolla tehtyä videota, sinänsä kiva idea, mutta liian myöhään. Uutisissahan tästä asiasta on ollut jo vuosia, ketään ei ole kiinnostanut: liian kaukainen ajatus varmasti.

  Ihmiset. Ajatelkaa ja tehkää taustatutkimusta ennen kuin järkytytte ja jaatte.

  ReplyDelete
 85. http://youtu.be/wivZBVzhfyQ
  this is worth watching before basing your knowledge on just one source.

  ReplyDelete
 86. Siis voi luoja...

  Jos oikeasti haluatte auttaa niin lahjoittakaa rahaa vaikka punaiselle ristille. Ei se rannekkeen osto ketään auta noin vaan, tai johonkin fb-ryhmään liittyminen.

  Ja kyllä, munkin mielestä toi Kony ois hyvä saada kiinni ja vaikka tappaa, mutta ei se Afrikka muutu jos yksi paha mies saadaan kiinni.

  Mua vituttaa että ihmiset alkaa jakaa tätä videota, vaikka ei oikesati ole ottanut asoista mitään selvää. HALOO

  ReplyDelete
 87. "Kiitos Laura että sinä avasit meidän kaikkien silmät, ja me avaamme niitä lisää!"


  Ärsyttää kun täällä vouhotetaan kuinka Laura on jumala kun jakoi tän videon blogissa.

  Niin kun moni täällä sanonutkin että videon jakaminen on pieni teko mutta sillä on suurempi merkitys.


  No enköhän mä juurikin niin sanonut että videon jakaminen on meiltä kaikilta pieni ja suuri teko. Tarkoittaen just sitä että pieni teko on levitys ja suuri on se vaikutus. Ja kun sanoin että Laura avasi meidän silmät, tarkoitin lauseella sitä että minä ainakaan en itse ollut kuullut koko jutusta ennenkun se täältä silmiini osui.

  Se että Laura jakoi tämän blogissaan on aika älyttömän fiksua koska blogilla on noin 50 000 lukijaa, ja sillä tavalla se tuli monien tietoon. Sanoinko että Laura on jumala? Olet aika lapsellinen ihminen kun edes tuolla tavallla sanoit. Olisit varmaan tajunnut tekstini jos olisit hetken sitä miettinyt.

  ReplyDelete
 88. Hieman kriittisyyttä ihmiset ennenkuin ootte ihan kybällä mukana tässä juonessa (: kuten moni onkin jo linkittänyt noita linkkejä, lukekaa ne! Tämä kampanja on aika valheellinen. Sääli sinänsä.

  ReplyDelete
 89. Jes! Ihan mahtavaa, että teit postauksen tästä. Hyvä, että viimein saadaan useamman ihmisen tietoisuuteen tämä kaikki.

  ReplyDelete
 90. Haluaisin sanoa kaikille, joita video on koskettanut ja on tullut halu auttaa, että tämä ei tosiaankaan ole ainoa asia mikä maailmassa on pielessä ja tarvitaan ihmisiä jotka VÄLITTÄVÄT ja tekevät asioille jotain! Seuratkaa siis UUTISIA!

  Lapsisotilasasiakaan ei ole uusi ja siitä on voinut jo kauan sitten lukea uutisista ja dokumetteja on televisiossa näytetty ennenkin. Tälläkin hetkellä maailmassa on nälänhätää, sisällissotia, katulapsia, ihmiskaupan uhreja, lapsityövoimaa ja paljon muuta. Nämä eivät ole vain jotain sanoja vaan totta, ja oikeat ihmiset kärsivät.

  Ottakaa siis asioista selvää muulloinkin kuin silloin kun niistä tulee muoti-ilmiöitä!

  En kritisoi ketään vaan haluan kannustaa seuraamaan uutisia ja katsomaan dokumetteja eri asioista vaikka yle-areenasta. Kun on tietoa, löytyy varmasti myös itselle sopivin keino auttaa, onpa se sitten vaikka Punainen Risti, vapaaehtoistyö tai ihan yksinkertaisesti äänestäminen. Mutta ensin pitää tietää asioista mitä maailmalla tapahtuu, ottakaa siis selvää jos oikeasti tahdotte vaikuttaa!

  Kiitos vielä Lauralle keskustelun avaamisesta! :)

  ReplyDelete
 91. Tuo edellinen kommenttini ei siis ollut mitenkään suunnattu Lauralle, joka kertoikin olleensa jo aiemminkin tietoinen lapsisotilasasiasta, vaan ihan yleisesti, kun niin monelle (ei vain tässä blogissa vaan muissakin keskusteluissa), koko asian olemassaolo on tuntunut tulevan täysin yllätyksenä.

  t. edellinen anonyymi

  ReplyDelete
 92. Terveiset älyköilleMarch 15, 2012 at 4:16 PM

  "Tämä Kony 2012-kampanja on niin jenkkiä kuin vain voi olla. Tykkää ja jaa, niin pelastat maailman. Monikaan ihminen ei ole ollut kiinnostunut koko aiheesta ennen tätä hyvällä rahalla ja taidolla tehtyä videota, sinänsä kiva idea, mutta liian myöhään. Uutisissahan tästä asiasta on ollut jo vuosia, ketään ei ole kiinnostanut: liian kaukainen ajatus varmasti."

  Etkö näe kommentissasi mitään ristiriitaa? Nimenomaan, Kony on ollut olemassa jo vuosia ja saanutkin jonkin verran medianäkyvyyttä, mutta kellään ei ole kiinnostanut. Juuri tämän videon ansiosta ihmiset ovat nyt Konyn teoista tietoisia!

  Joo, video oli kyllä dramaattinen ja mahtipontinen, mutta luuleeko teistä muka joku, että massat saataisiin liikkeelle jollakin suttuisella webbikameravideolla?

  En oikein ymmärrä tätä suomalaisille tyypillistä asennetta, että jos ihmiset innostuvat yhtäkkiä jostain tämän kaltaisesta ilmiöstä, heitä aletaan haukkumaan idiooteiksi, aivottomiksi lampaiksi, massahysterian uhreiksi yms. Ehkä tällaisen kampanjan taakse tarvitaankin juuri tuollaista jenkkien We can do it- asennetta ja ripausta dramatiikkaa, sillä Suomessa tällaisten projektien tukijat leimataan heti idooteiksi. Samahan tapahtui Haavisto-ilmiönkin kohdalla, aluksi oli siistiä tukea Haavistoa ja puhua hänestä Faceobookissa, mutta ilmiön kasvettua liian suureksi Haaviston kannattajat leimattiinkin idioottimaisen hypetyksen uhreiksi...

  Lisäksi haluaisin huomauttaa, että tässä maaimassa YKSIKÄÄN hyväntekeväisyysjärjestö ei toimi pelkällä positiivisella asenteella, auringonpaisteella ja yksisarvisilla. Pienet kampanjat tarvitsevat vähän rahaa, suuret kampanjat paljon rahaa. Jenkeistä nyt ei vain voi lentää Afrikkaan parilla dollarilla. Vaikka hyvää tahtoa olisi enemmän kuin tarpeeksi, ei kaikkia rahoja yksinkertaisesti vain voida antaa esim. suoraan näille lapsille. Mielestäni tätä videota jakavat ja rannekkeita ostavat ihmiset eivät ole mustavalkoisesti ajattelevia ihmisiä.

  Se kritiikin tulittaminen aiheesta kuin aiheesta ei tee kenestäkään älykköä.

  ReplyDelete
 93. http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_m0jv6uNkg41qf08mno1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1331912574&Signature=q0cbwV%2BH4fP4UyS860MdrXR%2BZ5I%3D

  ReplyDelete
 94. Mooi, halusin vaan tulla sanmaan, että jos aihe aidosti kiinnostaa, suosittelen lukemaan alle linkittämäni artikkelin.

  http://tepposakkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/99983-kony-2012-etsint%C3%A4kuulutus-ei-lopeta-lasten-sotaa

  ReplyDelete