Thursday, September 29, 2011

Torstai


Tulin hetki sitten kotiin ja sitä ennen kävin kaupassa. Päätin olla ostamatta mitään hyvää, koska söisin ne kuitenkin näin iltamyöhällä. Oli siinä miettimistä, että mitä ostaa... Mietin, että mikä lasketaan herkuiksi tai herkutteluksi? Mozzarellajuusto? No sitä ostin joka tapauksessa. Jääkaappi täyttyi erilaisista tonnikaloista, siis tonnikalapurkeista ja raejuustosta. Ei mitään hajua?

Mun on turha unelmoidakaan yöunista ennen kello 02-03.00. Ostin viime viikolla luontaistuotekaupasta Valeriana nimistä rohdosjuomaa, tai siis tippojahan ne on. Haju on ihan karmiva, samoin maku, eikä koko tuotteestakaan ole mitään apua... Ostin myös kamomillateetä. Joo alkaapa väsyttää hirveesti, kun juo kupin teetä. Ei todellakaan.
Onko teillä lukijoilla vinkkejä unensaantiin ?

106 comments:

  1. luontaistuotekaupoista pitäis löytyä semmosia ihmeellisiä muovailuvahan oloisia klönttejä, joilla on kaikennäkösiä eri vaikutuksia. sieltä löytyy myös semmosta rauhoittavaa vahaa (tarkoitettu esim ylivilkkaille ihmisille), jota käsitellessä mä ainakin olin törkeen väsynyt. mulla ei oo oikeen ylivilkkautta niin siks se pelas niin unettavasti. löytyy sieltä varmaan myös ihan unettomuuteen auttavia vahoja. niissä on joku aromaterapeuttinen juttu mikä toimii. kannattaa kokeilla!

    ReplyDelete
  2. Kun luin tota viestiä, niin mietin aluksi, että seuraavaksi löydän itseni syömästä muovailuvahaa, mutta loppua kohden selvisi :)
    Osaatko yhtään sanoa, että minkä hintaista tollainen vaha olisi? :)

    ReplyDelete
  3. jotain 10 euron paikkeilla se taitaa olla!

    ReplyDelete
  4. Okei kiitti paljon:) Pitää laittaa mietintämyssyyn.

    ReplyDelete
  5. http://lh.mycashflow.fi/category/12/mohdoh

    tossa noita siis, eli toi sleep olis varmaan semmonen mikä auttais. :)

    ReplyDelete
  6. Siinä on linkki! :) http://www.luontaistuntijat.fi/SininenUni_Melatoniini_Jetlag

    ReplyDelete
  7. Samat vinkit, jotka toistetaan aina:

    Unihygienia:
    - Makuuhuone on vain nukkumista (ja seksiä) varten.
    - Säännölliset nukkumaanmeno- ja heräämisajat. Säännöllinen rytmi muutenkin esim. ruokailussa.
    - iltarutiinit
    - kahvi, tee (ei koske yrttiteetä), kaakao, kolajuomat, muut kofeiinia sisältävät juomat ja alkoholi olisi jätettävä nauttimatta viimeistään muutamaa tuntia ennen nukkumaanmenoa.
    - Liikunta ennen nukkumaanmenoa auttaa. Mutta ei raskas liikunta, vaan esimerkiksi kävely tai venyttely. Raskas liikunta päivisin auttaa ainakin minua nukahtamaan iltaisin.

    Mieli pitäisi myös tyhjentää kaikista stressaavista ja muistakin asioista. Voi yrittää erilaisia rentoutumistekniikoita tai vaikkapa vaivaavien asioiden kirjoittamista paperille (toimii yllättävän hyvin).

    ReplyDelete
  8. turkkilaista joghurttia ja lue jtn tosi tylsää vaikka netistä :D

    ReplyDelete
  9. Koulukirjat unettaa mukavasti:) Suosittelen fyysiikkaa tai historiaa!

    -Anna

    ReplyDelete
  10. Itse kuuntelen musiikkia :) ei niin kovaaa ja rajua vaan enemmänkin lempeää musiikkia. :D En ole oikein hyvä selittää, mutta minulle se tepsii :)

    http://marttuchu-blog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. stilnoct 10mg bonuksena halluja if lucky

    ReplyDelete
  12. Kannattaa kokeilla ottaa ennen nukkumaanmenoa jalkakylpy. :) Lämmintä vettä ja esim. merisuolaa vatiin ja samalla voit vaikka lukea jotain kirjaa/täyttelet sanaristikkoa tms. :) Niin ja mulla soi iltasin aina sellanen rauhallinen musiikki, aika hiljaa. Ootko kokeillu piikkimattoa? Se rentouttaa kivasti!

    ReplyDelete
  13. älä syö illalla ollenkaan ja ulkoile ennen nukkumaan menoa

    ReplyDelete
  14. mulla ainakin auttaa jos kuuntelen sateen ääntä youtubesta. =D tai muutenki semmonen 'sleep music' on tosi rauhottavaa.

    ReplyDelete
  15. mistä ostat kenkäsi, muistaakseni jalkasi oli kokoa 35? oma jalka kokoa 34 ja eipä kenkiä mistään tunnu löytyvän, ellei lastenosastoa halua ainoastaan käyttää:D

    ReplyDelete
  16. http://www.imdb.com/media/rm786807808/nm2966102

    IMG_2915 ja uusi Bond-tyttö Bérénice Marlohe - melkoinen yhdennäköisyys, sanoisinpa!

    Kuten ajankohdasta voi päätellä, oon viimeinen ihminen kertomaan mitään unensaannin helpottamisesta.

    ReplyDelete
  17. Luulin että syöt jonkinlaisia lääkkeitä jotka auttaa unensaantia? Ilmeisesti oot lopettanu mikä on tietty hyvä! :) Itsekin kaipailen vinkkejä unensaantiin, nytkin kello melkein 3 eikä uni meinaa tulla. Kai sitä pitäisi jotenkin yrittää rentouttaa itseään ennen nukkumaan menoa. Joku tuolla mainitsikin rauhallisen musiikin ja piikkimaton, itsellä ainakin piikkimatto rentouttaa mukavasti :)

    ReplyDelete
  18. Ketipinor 25mg. Toimii. Reseptilääke :D

    ReplyDelete
  19. Tossa unihygieniassa on myös se ettei sais katsoa illalla telkkarista mitään jännittävää tai jännittäviä leffoja. Samoin ei saisi lukea jännittäviä kirjoja. Ja tosiaan kirjoja ei saisi lukea sängyssä :D.

    päiväunia tulisi välttää.

    Aina pitäis mennä täsmälleen samaan aikaan nukkumaan ja herätä samaan aikaan.

    ReplyDelete
  20. Mulla on tota Valerianaa pillereinä ja voin sanoa ettei auta yhtään täälläkään... Ennen sitä sai Sininen uni -nimisenä, mutta se vedettiin pois myynnistä koska se sisälsi melatoniinia (jota saa olla vaan lääkärin määräämissä unilääkkeissä) ja oli jopa oikeasti luontaistuote, joka tepsii. Nyt siitä vastaavasta pilleripaketista saa vaan paskanhajuset sormet ja vituttaa kun auttava lääke vedettiin pois... Koska itse kärsin huonosta unensaannista, mutta ei tässä mitään lääkärin reseptejä tarvita.

    ReplyDelete
  21. Hieronta auttaa unettomuuteenn. :) Voisit alkaa tehdä myös iltalenkkejä. :)

    ReplyDelete
  22. Apteekeistahan saa montaa eri luontaistuote "unilääkettä" esim. trypofaania ja jotakin kiinanjuuriuutetta jne:)

    Joskus söin noita, kun kärsin unettomuudesta ja kyllä muutaman kun otti, niin vähän ainakin toimi ! ainakin placebona, kannattaa kokeilla:)

    ReplyDelete
  23. hei, käy hakeen lääkäriltä melatoninii. se on siis unilääke, mutta semmonen luonnonjuttu.

    ReplyDelete
  24. Kokeile tryptofaania. Se on siis ihan luontaistuote, ravintolisä, jota saa ihan normaaleista kaupoista. Mulla oli alkuvuodesta tosi pahoja unensaantiongelmia ja kokeilin tuota. Ei mitenkään kyllä alkanut väsyttämään, mutta pari tabua kun otti niin meni ihan veteläksi. Että jos sulla on se ongelma että pyörit vaan sängyssä etkä saa unta niin kantsii kokeilla.

    ReplyDelete
  25. unohda kaikenmaailman rohdokset sun muut. itse saan parhaiten unta kun olen fyysisesti väsynyt, heitä joku kuolemajuoksulenkki tai tee muuten jotakin fyysisesti raskasta.

    ReplyDelete
  26. Määkin ehrotan koulikirjoja! :-)

    ReplyDelete
  27. Tenox 20mg! Nukahduttaa tunnissa ja aamulla oot kun uus ihminen :) mutta ei toki pitkäaikaiseen käyttöön.

    Noi luontaistuote höpölöpöt on tosi haitallisia maksalle.

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. Ootkin joskus maininnut ketipinorista, toimii itsellä 100mg annoksella, mutta hyvähän se olisi ilman lääkkeitä saada luonnollinen uni.
    Itse käytän satunnaisesti melatoniinia, myös reseptilääke, joka edistää unen saantia. Siihen ei voi jäädä riippuvuutta, koska melatoniini on ihmisen aivoissa erittämä aine, joka edistää unen saantia, mutta toi nyt oon vaan sit purkista.
    Itse juon iltaisin ennen nukkumaan menoa Rooibos nimistä teetä, joka ei sisällä kofeiinia. Aromeina, rooibos, vanilja, sekä hunaja samassa. Saa ihan normi kaupasta.
    Myös kehoa fyysisesti rasittavat asiat pois iltaisin.
    Mieluummin katsoa Tv:tä, kuin olla.
    koneella.
    Käyn itse säännöllisesti fysioterapiassa, jossa oon saanut vinkkejä rentoutumiseen. Niitä liikkeitä voi tehdä ihan sängyssä maaten, mutta todella hankala selittää millaisia ne on. Sellasia pieniä lihasjännitys rentoutus harjoituksia. Tyyliin venytät vuoron peräin jalkoja ja jännität samalla sitä ja annat rentoutua, ja toistaa se muutaman kerran, niin se poistaa jännityksiä ja rentouttaa. :D Musta tuntuu, et mulla näitä ajatuksia unen edistämiseen olis paljonki, mut en juuri tällä hetkellä saa kaikkia mieleen. Jokaisen tulee löytää se oma tapa :D Mut voin tulla uudelleen kommailee, jos muistuu mieleen ;D !

    ReplyDelete
  30. Mua itseäni on vaivannu unettomuus monia vuosia. Kannattaa kokeilla eräänlaista meditaatiota ennen nukkumaanmenoa eli hengittää syvään sisälle ja ulos ja olla ajattelematta mitään. Tiedän, kuulostaa humpuukilta mutta tiedän monia joilla tämä toimii.

    Energia- ja kofeiinipitoisia juomia ei kannata juoda enää kello kolmen jälkeen ja sitten alat harrastaa jotain fyysisesti raskasta liikuntaa.

    Toivottavasti näistä jostain olisi apua. :)

    ReplyDelete
  31. Käytän itse melatoniinia, joka on siis ihmisen oma hormoni. Sen saa reseptillä ja niihin ei jää koukkuun, koska se ei ole lääke. Ja ne pitäisi mielellään ottaa ennen klo 24, joten voisit käydä nukkumaan jo ennen puolta yötä.

    Tai sitten yksinkertaisesti menet nukkumaan silloin kuin nukuttaa, revit ittes aamulla aikaseen ylös ja jatkat niin kauan, että unirytmi tasoittuu edes jotenkin.

    ReplyDelete
  32. Melatoniini auttaa palauttamaan vuorokausirytmin, ei aiheuta riippuvuutta, joten parempi vaihtoehto kuin perinteiset unilääkkeet.

    ReplyDelete
  33. Itelläni kanssa uniongelmia joten otan melatoniinia joka ilta tunnin ennen nukkumaan menoa ja se todella auttaa! Melatoniini on siis hormoni jota kaikilla on kehossa ja joka saa ihmisen väsymään, kannattaa kokeilla !

    ReplyDelete
  34. Luin ettei tarvii haaveilla yöjunista ennen klo 02:00. Olin aika pitkään hämilläni et miten tää liittyy yhtään mihinkään. Vois opetella lukemaan :D

    ReplyDelete
  35. itsellä on aika ajoittain myös unettomuutta, kerran testasin akupunktiota siihen! kyllä toimi ja katkaisi kierteen, siellä voi muutenkin kertoa mieltä painavat asiat ja sitten hoitaja pistää neulat niihin paikkoihin, joissa on energia tukkeutunut. Se oli jännä tunne, joistakin kohdista otti oikein kipeää ( mutta ei niin, että se pisti vaan toisella tavalla) , johon laitettiin neula.

    ReplyDelete
  36. tosi ihania kuvia taas kerran (: mulla ei kyllä oo koskaan ollu mitään univaikeuksia josta oon tosi onnellinen, mutta kannattaa mennä ihan lääkärin puheille ni voit saada nukahtamislääkkeitä (ei siis unilääkkeitä) semmosiin tilaisuuksiin ku tiiät et nyt on pakko nukkua tai ei kestä seuraavaa päivää (: Mun veljellä on meinaa ollu tommosia vaikeuksia nukahtaa ja sillä on noi lääkkeet auttanu (:

    ReplyDelete
  37. Poikaystävä käyttää myös melatoniinitabletteja silloin tällöin. Se ainakin helpottaa nukahtamista. Mä oon kuitenki ymmärtäny et melatoniinia ei kannattaisi käyttää joka päivä, sillä jatkuva käyttö alentaa omaa melatoniinin tuotantoa, jolloin nukahtaminen ilman lääkettä vaikeutuu entisestään.

    Mä suosittelen sitä kevyttä liikuntaa iltaisin tai erittäin tylsän historian kirjan lukemista ja nukahtaminen on taattu :D

    ReplyDelete
  38. Moi Laura,

    Kokeile näitä. http://www.hypnosisdownloads.com/sleep-problems
    On ihan luotettava firma. Oon ostanut niiltä monta hypnoosia.

    Unettomuus on aika syvältä. Mulla on itseasiassa nyt vähän samaa juttua. Välillä kun jää nukkuminen välistä, niin sitten voi alkaa helposti ikävä kierre.

    Mä luulen, että yksi syy unettomuuteen on se, että syksyisin on liian vähän auringon valoa päivällä ja sen vuoksi yöllä ja päivällä ei ole riittävästi eroa valoisuuden kannalta.

    Kannattaa muuten kokeilla sellaista, että laittaa yöksi sukat jalkaan ja vielä vaikka hanskat käteen sillä tavalla, että raajojen päät olis lämpimässä peiton alla, mutta selkä taas viileässä ilman peittoa esim. kyljellään. Keskivartalon viileä tunne suhteessa raajojen lämpimään tunteeseen liittyy nukahtamiseen, koska nukahtamista taas estää liian korkea keskivartalon lämpötila.

    Sitten jos oikein yrittää yrittämällä nukkua niin siitä ei välttämättä tule mitään. Nukahtamisen pitäis tapahtua sillai vahingossa....

    Mutta joo, tsemppiä!

    ReplyDelete
  39. menet sängylle makuuasentoon, ei korkeita tyynyjä pään alla ja otat esille autokoulun teoriakirjan! voin kokemuksesta kertoo että uni tulee hyvin herkästi:D

    ReplyDelete
  40. Tää on varmaan ihan itsestäänselvää mutta meiän mutsi käytti tätä muhun lapsena, ja edelleen käytän sitä itse itseeni :D
    Eli ainakin pari tuntia ennen nukkumaanmenoa on hyvä ruveta sammuttelemaan/himmentelemään valoja, niin että kotona on jo hämärää. Samalla voi vaihtaa yöpaidan päälle. Ei tietokoneen tuijotusta eikä mitään muutakaan stimuloivaa. Telkkarista ääntä hiljemmalle.
    Tarkoitus on, että siihen uneen ja nukahtamiseen hiljalleen orientoidutaan ja rauhoitutaan. Jos on kaikki valot päällä ja laitteet huutaa täysillä ja siitä yhtäkkiä pitäis vaihtaa moodia nukkumiseen, niin ei onnistu.
    Toivottavasti pian helpottaa! :)

    ReplyDelete
  41. "Anonyymi sanoi...
    älä syö illalla ollenkaan ja ulkoile ennen nukkumaan menoa"

    Illalla just sais syödä pienen iltapalan (kevythiilihydraattinen), muttei mättää kamalasti safkaa eikä esim. limua ja karkkia.

    ReplyDelete
  42. mä oon todennu parhaaksi nukahtamiskeinoksi että iltapäivällä/illalla vaikka tunnin tai pari harrastaa jotain liikuntaa, ei oo koneella ennen kun menee nukkumaan ja ei syö hirveesti ennen kun menee nukkumaan vaan vaikka lukee jotain:) mut toi liikunta kyllä antaa makoisat yöunet<3

    ReplyDelete
  43. teessä on kofeiinia :D lääkäriin ja melatoniinia naamaan!!!

    ReplyDelete
  44. En usko että mitkään pillerit tai yrtit auttaa, pitää vaan herätä aikasin ja väsyä päivästä mahd paljon jotta sitten ihan haluaa nukkumaan. =)

    ReplyDelete
  45. ei suoraan tietokonneen/tv:n äärestä nukkumaan, koska näyttöjen tuijottaminen vaikeuttaa unensaantia. ite samutan koneen aina joku tuntia ennen nukumaanmenoa, telkkua saatan kattoo joskus (tosi harvoin) pitempään.

    ReplyDelete
  46. Unilääkkeet..

    No ei. Tai joo, mut ei. Lämmin suihku auttaa kans!

    ReplyDelete
  47. Mää makaan aina piikkimatolla, se rentouttaa ja itsellä ainakin tulee uni silmään hyvin nopeeta. Tosin vaarana on se, että unohtaa siirtyy pois siitä ja herää tuntien päästä piikkimatto selkään liimautuneena ja nahka tulessa :D

    ReplyDelete
  48. kannabis auttaa merkittävästi unen saantiin. koklaa

    ReplyDelete
  49. No en tiiä paljonko vietät aikaa koneella/telkkarin ääressä, mut mitä enemmän oot ni ainaki se vaikuttaa huonoon unensaantiin (huomattu on:D).
    Ja en tiiä myöskää sun liikunnan määrästä mut tietenki jos liikkuu/ulkoilee ni saa helpommin sitte unta:D ja jos ei oo asioita mist stressaa... nii ja sit pitää vaa mennä sinne sänkyyn vaikkei väsyttäis ja totutella itteensä nukkumaan enemmän:D en keksi muuta, mut noi nyt on tollasii luonnollisii asioit mihin ei tarvi mitää eritys lääkkeit tms:D ja ainaki mulla noi on vaikuttanu ja yleisestikki oon kuullu että noi vaikuttaaXD

    ReplyDelete
  50. Piikkimatto on kyllä todella rentouttava, varsinkin jos ei kuuntele musiikkia tai muutakaan meteliä samaan aikaan, ja lämmin maito auttaa myös (::

    ReplyDelete
  51. Bachin kukkatippoja? (:

    Mullakin on ollu ihan törkeesti noita nukahtamisvaikeuksia, ja aika ajoin ne stressin myötä palaa. Mulla on auttanut vaan liikunta illalla (vaikka eihän sitä myöhään enää suositella... mutta mä oon vedelly jotain punnerruksia kunnes alkaa väsyttään, ja onhan se jotenkin toiminut).

    ReplyDelete
  52. "Anonyymi sanoi...

    Käytän itse melatoniinia, joka on siis ihmisen oma hormoni. Sen saa reseptillä ja niihin ei jää koukkuun, koska se ei ole lääke."

    No voi lol. Eli muuhun ei voi jäädä koukkuun kuin lääkkeisiin?

    ReplyDelete
  53. Melatoniinia suosittelen minäkin, lyhytvaikutteinen Yliopiston Apteekin 3 mg C-kpl pakkaus tuli parisen viikkoa sitten haettua ja minulla se toimii, ainakin toistaiseksi.


    Eli reseptiä hakemaan, melatoniinia sisältäviä tuotteita ei enää myydä tosiaan luont.tuotekaupassa kun se luokitellaan meillä lääkkeeksi (pim.hormonihan tuo on).

    Sitä on sitten depot-muodossakin, Circadin-nimisenä, itselleni se ei sopinut, toki varmasti monia auttaa. Se on pitkävaikutteinen ja muistaakseni 21 kpl pakkaus maksoi jotain 20 euron hujakoilla kun taas nuo 3 mg:n lyhytv. satakipaletta maksoi n. 15 euroa.

    Toki ei sille unelle voi hintaa laskea.

    Toivon mukaan apua löytyy!

    Hyvää viikonloppua!

    Päivi

    ReplyDelete
  54. Melatoniinia suosittelen myös minä. Mutta turhaan hakee reseptiä, senkun tilaa iHerbistä. Tää on oikein hyvä: http://www.iherb.com/Natrol-Melatonin-5-mg-60-Tablets/23958?at=0

    ReplyDelete
  55. Kevyitä herkkuja iltapalaan;

    Sorbertit on todella kevyitä kaloriensuhteen,
    piltit, tikkarit, purkat, pastillit yms pitävät myös makeennälän poissa.

    Kuitupitosiin ruokiin niin puuro! Illalla jos on vielä nälkä niin yksi pikapuuripussi on 130ckal ja saat siitä todella ison annoksen hyvää ja kuitupitoista ruokaa joka ei kuitenkaan pidä sinua hereillä turhien sokereiden takia :)

    ReplyDelete
  56. tenox!

    ja täyttä tuubaa ettei bentsoja saa käyttää muutamaa kk pidempään, jos ongelma on kestänyt vuosia, tuskin se parissa kuukaudessa poistuu...
    suosittelisin tätä silti ehkä viimeisimpänä vaihtoehtona, jos mikään muu ei auta. :)

    ReplyDelete
  57. älä oo koneella tai kato telkkaria ennen nukkumaanmenoo. kaikki kyl varmaan tietääkin jo tän mut perusvinkki kuitenkin. en tosin itse henk.koht. sanoisi tämän paljoa auttavan, nimittäin joskus kun mä oon datannut myöhään yöhön tai kattonut leffaa, alkaa ennemmin tai myöhemmin väsyttää tosi paljon!

    ja en tiedä toimiiko koska en oo itse kokeillut enkä edes maitoa juo, mutta kuulemma lämpimän maidon juonnin pitäis unettaa.

    ReplyDelete
  58. Pyydä lääkäriltä melatoniinia, joka on siis ihmisen luontaista "pimeähormonia". Joillakin on siitä hyvinkin ollu apua, mutta kaikilla ei toimi. Itselläni ainakin toimi tosi hyvin, koska mua ei saatu nukkumaan ees unilääkkeillä. Se on sillein mukava, kun se ei ole sellainen keinotekoinen lääkeaine. Siitä ei tule sellaista pöhnäistä unta kuten unilääkkeistä, vaan uni on luonnollista. Eikä tule vierotusoireita! Sitä otetaan 1-2 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tuloksia ei välttämättä tuu heti, mutta pitemmän syönnin tuloksena pitäis näkyä, jos toimii.

    Yliopiston apteekki valmistaa sitä omana tuotteenaan ja se on huomattavasti halvempaa, kuin tehdasvalmisteinen. Harmi, että siihen tarvii sen reseptin. Mun mielestä se sais olla kyllä ihan reseptivapaa tuote.

    ReplyDelete
  59. Naurattaa ku porukka täällä puhuu et melatoniini ei oo lääke, vaan hormooni :D Joo se on hormooni, MUTTA se on rekisteröity Suomessa lääkkeeks. Samalla periaatteella esimerkiks ehkäsypillerit ei oo lääkkeitä, koska nekin on hormooneita vaan :D

    ReplyDelete
  60. Mäkin vannon säännöllisyyden ja liikunnan nimiin :) Kun herää aamuisin ajoissa (viimeistään esim. ysiltä) ja touhuaa koko päivän, käy päivän aikana vaikka lenkillä/kävelyllä, niin kyllä se rytmi sieltä löytyy ja uni tulee illalla :) Vähän niin ku koirienkin pitää päästä käymään pitkällä lenkillä tai ne riehaantuu illalla :D

    ReplyDelete
  61. Unettomuudest kärsin itsekin parhaillaan, tai oon jo pidemmän aikaan, ensin määrättiin stella-nimistä unilääkettä, en todellakaan suosittele ellei seuraavan päivänä haluu darra-oloa. Sitten jtn toista lääkettä, en muista nimee, sekin aiheutti darra-fiiliksen, mut nyt sain melatoniinia, ja se tepsii, ei tuu darra oloo :). Tietty ostin kans jonkun fucking kelloradion, mist saa valittuu niin kesäyön äänest, veden lorituksiin, ku ukkosääniäki, ja voin kertoo et teho oli se zero, et hyvin tehokas. Ja sit ostin uuden tyynyn, ku niska-hartiat kipeet, eipä oikeen sekään tehonnu.. Mut kannattaa vaan koittaa saada pää ihana tyhjäks, ni siit se sit lähtee! Tsemppiä :))

    ReplyDelete
  62. Nää vinkit on jo varmaan jaeltu aiemmin, mutta itsellä toimii ainakin nämä: telkkari/tietokone kiinni hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, ei suoraan koneelta nukkumaan eikä konetta oteta ainakaan sänkyyn mukaan! Tee pieni kävelylenkki ennen nukkumaanmenoa, tuuleta huone/alenna lämpötilaa n. 18-asteeseen, hoida iltapuuhat myös hyvissä ajoin ja sammuttele tuntia-paria ennen nukkumaanmenoa jo vähän valoja, niin että asunnossa tulee hämärää. Toivottavasti auttavat!

    ReplyDelete
  63. Herää aamulla aikaisin ja älä nuku päiväunia. Kyllä tulee uni illalla.

    ReplyDelete
  64. APUA miten ihana paita! mistä sie oot ton hankkinu? :-) ♥ oot laura tosisupernätti!

    ReplyDelete
  65. Aika paljon on tullu jo hyviä vinkkejä, mutta yks mikä kannattaa tehdä on tuulettaa makkaria/kämppää ennen ku menee nukkumaan ja huolehtia siitä, että lämpötilat ei muutenkaan oo kamalan korkealla. Jos uni ei tuu ja koko homma menee pelkäks sängyssä pyörimiseks niin kannattaa nousta ylös ja tehdä jonkin aikaa jotain muuta, esim. lukea ja koittaa sitten uudestaan. Itsellä toimii myös käänteinen ajattelu: "ei saa nukahtaa, ei saa nukahtaa", jopas rupee väsyttämään yllättävän nopeasti. :D

    ReplyDelete
  66. Vervaine/verveine (suom. rautayrtti) tee nukuttaa kuin tauti ainakin mua. Ei saa tietääkseni täältä, vaan kannan aina useamman paketin saksasankielisistä maista/Ranskasta. Netistä voi kans tilata, esim. täältä oon tilannut usein: http://www.tea-and-coffee.com/acatalog/lemon-verbena-tea-bags.html

    Ja sit mua auttoi, kun lopetin juomasta kokista klo 15 jälkeen. (Joo, jo noin aikaisin! :)

    ReplyDelete
  67. Voi helvetti, kyl on sairasta porukkaa. Ei terveen parikymppisen tarvii käyttää mitään nukahtamislääkkeitä.

    ReplyDelete
  68. Silloin kun söin liian vähän kärsin jatkuvasta univajauksesta ja parhaimmillaan valvoin jopa vuorokausia. Suosittelen ruokavalion tsekkausta, kun olet niin kovin siro ja välttämättä ravinteidensaantisi ei ole ihan maksimaalista... :) Kaikenmaailman valeriaanat, melatoniniinit yms "luontaistuotteet" eivät auttaneet kyllä yhtään ja vaan pikemminkin väsyttivät pidemmän päälle. Unilääkkeillä nukkuu kyllä, mut sekään ei oo kyllä yhtään sen terveellisempää kuin valvominen. Kun aloin syödä monipuolisemmin ja enemmän, nukahtaminen on ollu paljon helpompaa.. :)

    ReplyDelete
  69. Mä en kyllä todellakaan laske mozzarellaa herkuksi. O__O Eheeei. Olet kyllä harvinaisen kaunis ihminen tiesitkö sitä? No tiesit varmaan.. Hemmetti kun mun sisko osti tässä syksyllä juuri unensaantia helpottavia tabuja mutta en muista nyt minkä nimisestä tuotteesta oli kyse. Voin kyllä kysellä vaikka huomenna:] Ne ei siis ole todellakaan mitään 'oikeita' unilääkkeitä ja eihän sellasiin nyt pääsekään käsiksi kuin vain lääkärin reseptillä. Jotain uusia nappeja ne oli kuitenkin ja meinaan myös ite testata jos/kun uniongelmia taas ilmaantuu.

    Mä en osaa oikein muuta neuvoa antaa kuin että ei ainakaan kannata roikkua koneella just ennen nukkumaan menoa, mieluummin vaikka makoilee ja lueskelee kirjaa tai lehtiä. Ruudun tuijottaminen piristää. Ja toinen keino on tietenkin sem etä pakotat ittes heräämään aikasin aamulla ja yrität muuttaa sillä tavalla sitä unirytmiäs. Helppoa se unirytmin muuttaminen ei ehkä heti ole, mutta mahdollista kyllä :) Kannattaa kokeilla.

    ReplyDelete
  70. Mäki suosittelen tota melatoniinia, lääkäri määrää reseptin, ja just poikaystävää käskettiin ottaa joka päivä suht. samoihin aikoihin (noin tuntia ennen nukkumaanmenoa). Toimii! Ja on siis ihmisen oma hormoni, ns. yöhormoni. ei tuu riippuvuutta yms. :)

    ReplyDelete
  71. Haa eikun ne taiskin olla just noita Sininen uni tabuja, mitkä joku olikin tonne jo linkittänyt! :]

    ReplyDelete
  72. Onko sulla huolia? Stressiä? Jos on jotain tuollaista vähänkin, niin yritä saada ne asiat ihan ensimmäiseksi kuntoon. Huoli, stressi ja kaikenlainen vastaava vie kyllä unen tosi herkästi. Ja yritä olla ajattelematta nukahtamista. Tsemppiä!

    ReplyDelete
  73. Kuuntele:

    Dance Macabre - Fail Emotions
    Makes Bad - Fail Emotions
    Shades (DJ fatal electromix)tai sitten ihan perusversio tästä.

    Ehkä oletkin jo näitä kuunnellut (?) mutta mulle tulee näistä mieleen sinä :)

    Hauskaa viikonlopun jatkoa!

    ReplyDelete
  74. laura oot niin kaunis !! mistä oot kotosin, näytät ihan aasialaiselta Ö.ö !!!

    ReplyDelete
  75. Tehdasvalmisteinen Circadin on depot-valmiste.....mitä taas YA:n oma ei ole. Siis depottia.

    Sininen uni-tuotetta näyttää olevan taas lt-kaupoissa, siis _sitä_ melatoniinia, 60 kpl n. 15 euroa.
    Mm. täällä:

    http://www.terveysapila.fi/eshop/categories/131/

    Joku kertoi että sitä saa taas myydä lt-kaupoissa.

    insomniaaaa

    ReplyDelete
  76. Täällä joku suosittelee ketipinoria, sitä ei kyllä ihan herkästi määrätä unettomuuteen, se on PSYKOOSILÄÄKE!!!!. Kyllä unettomuudesta kärsivien kannattaa kokeilla ihan kaikki muut konstit ensin ja ihan kaikki ihmiset kärsii jossain elämänsä vaiheessa unettomuudesta.
    Joo huh,huh ketipinoria vaan naamaan ni ongelmat unohtuu, voi luoja!

    ReplyDelete
  77. Mä yleensä saan unenpäästä kiinni, kun käyn iltasin heittämässä pienen lenkin.
    Mulla itellä on aina ollut univaikeuksia.
    Tai sitten teen sängyssä rentoutumisharjoituksen.
    Ja yleensä tietokonetta tai telkkaria en tuijota enää tuntia ennen nukkuaanmenoa, vaan menen lukemaan sänkyyn kirjaa.
    Siinä pieniä vinkkejä :)

    ReplyDelete
  78. love your style!very nice look!


    http://reddays-reddays.blogspot.com/

    ReplyDelete
  79. oot nii kaunis :o hei mist oot kotosin kun näytät ihan aasialaiselta?

    ReplyDelete
  80. masennus aiheuttaa untettomuutta

    ReplyDelete
  81. Moikka! tästä on ollutkin jo puhetta, mutta suosittelen vielä. Itse menetin yöunia stressin takia pari vuotta sitten. Yöllä ei tullut välillä nukuttua silmäystäkään ja sivuvaikutuksena sain sydämentykytyksiä. Lääkärikäynnin jälkeen minulle määrättiin Circadin- melatoniinivalmistetta. Melatoniinia eli juuri tätä kehon omaa "unilääkettä" saa luontaistuotekaupoista, lääke on "Sininen uni Jet Lag".

    Circadinin tai sinisen unen oton jälkeen käy pitkäksesi ja katso vaikka tv:tä tai lue. Noin tunnin/puolen tunnin päästä kyllä ramasee! Ja yleisestikin se, että huone on suht viileä, ja sänky on rauhoitettu vaik nukkumapaikaksi, pitäisi auttaa. Tällöin keho tajuaa, että kun sänkyyn mennään, niin nukutaan. Ainakin pääasiallisesti! ;D Kevyt liikunta ennen nukkumista tai raskas liikunta päivällä auttavat myös.

    Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä, on hyvin piinaavaa jos uni ei tule. Itsellä ei enää niin paljon sitä ongelmaa, mutta joskus ei vain nukuta. Tärkeää on myös, ettei yritä "pakottaa" unta tulemaan, ei varmana onnistu. Onhan se tosin niin että jos ei nuku yhtään edellisenä yönä, niin kyllä seuraavana nukuttaa.

    Makoisia unia! :)
    -kaima!

    ReplyDelete
  82. laura rakas voisitko vastata tähän ihan rehellisesti. sä oot noin vitsin kaunis ja ihanan oloinen tyyppi, niin onko kukaan poika ikinä torjunut sua? itsellä tulee aina sydänsuruja kohdatessa mieleen, että mulla ei edes olisi sydänsuruja, jos olisin kauniimpi... mutta ehkä täytyy keskittyä omien luonteenpiirteiden harjaannuttamiseen, kun ei ulkonäköä ole liiaksi suotu..

    ReplyDelete
  83. meniks miulta joku ohi, vai onko kulmakarvakysymykset "mustalla listalla"? miksei sellaiseen voi vastata?

    ReplyDelete
  84. Stressaako työttömyys, kun pornokauppa meni konkkaan ja duunit loppu? No onneksesi pappa betalar... xD

    -S-

    ReplyDelete
  85. meniks miulta joku ohi, vai onko kulmakarvakysymykset "mustalla listalla"? miksei sellaiseen voi vastata?

    ReplyDelete
  86. Ainoa toimiva on Tenox, luontaistuotteet ja melatoniinit on niin höpöhöpöä, että rahat pois.

    Itsellä Tenox 20mg iltaisin ja jo yli 10 vuotta.

    Yhdelle kommentoijalle: ei se unettomuus ikää kysy, mä en oo nukkunu kunnolla edes lapsena!

    ReplyDelete
  87. tiedän että ei ooo kiva kuunella tällasta valitusta MUTTA susta ei melkee koskaa kuulu enää mitään. Nyyh :<

    ReplyDelete
  88. juo lasi jotain alkoholipitosta :D vähät määrät alkaa pikkuhiljaa väsyttää

    ReplyDelete
  89. Tosi kiva paita! mistä toi on?

    ReplyDelete
  90. Näin sut ja Taavin eilen yhdessä lintsillä :))

    ReplyDelete
  91. Hyvä magnesium valmiste illala hyvissä ajoin ja sitten vaan rauhoittumaan. Kone ja telkkari ajoissa kiinni, vaihda vaikka kirjaan...

    ReplyDelete
  92. Muistaakseni olet syönyt Ataraxia allergiaoireisiin. Itse olen ihmetellyt, miten kukaan voi syödä sitä päiväsaikaan, koska sehän vetää ihan veteläksi. Sitä määrätään myös uniongelmiin, joten kokeile ottaa sellainen n. tunti ennen toivottua nukkumaanmenoaikaa. Sen avulla saat ehkä käännettyä unirytmiä.

    ReplyDelete
  93. ulkona oleminen ennen nukkumaan menoa auttaa aineski mua :)

    ReplyDelete
  94. Oletko käynyt kilpirauhastesteissä?

    ReplyDelete
  95. Ihana paita sulla! :)

    http://kolmekertaakolme.blogspot.com

    ReplyDelete
  96. ihastuin sun tyylisi. :)
    käy tsekaa http://psidontcare.blogspot.com/

    ReplyDelete
  97. Nämä popot;
    http://nelly.com/fi/keng%C3%A4t-naiset/keng%C3%A4t/arkikeng%C3%A4t/nelly-white-label-100306/margret-203458-14/
    kokoni on 37

    Mää laittasin ne vaikka noiden kanssa;

    tai; http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/vaatteet/housut-shortsit/cover-989/serena-pants-201789-14/

    hanna.huhta.aho@gmail.com

    ReplyDelete
  98. Jos oot pidempään kärsiny unettomuudesta, niin kyseessä voi olla myös yliväsymys, joka aiheuttaa unettomuutta ja muutenkin vaikuttaa psyykkeeseen.
    Kannattaa käydä juttelemassa lääkärillä ja hankkia aluksi vaikka kuukauden Tenox kuurin, siis ihan unilääke. Itse söin kk putkeen ja sain yöt nukuttua ja paransi yliväsymyksen. Ei aiheuttanut minkäälaista riippuvuutta kk kuurin aikana, ja sainkin nukuttua myös ilman tenoxia sit kk jälkeen! Toinen on imovane!

    ReplyDelete
  99. pipo pakkaseen aamulla ja illalla nukkumaan mennessä päähän. aivojen viilentyminen auttaa nukahtamaan! kuullostaa huuhaalta, mutta oikeastikin aivot jäähtyvät ennen nukahtamista. voihan sitä vähän edistää.

    muuten suosittelen myös hyvää unihygieniaa. jos ongelma on oikeasti paha niin melatoniini jees..

    tsemppiä

    t. salainen blogifani

    ReplyDelete
  100. mulla ainakin auttaa apteekin dormiplant-pillerit. maksaa muistaakseni jotain alle kympin. nappaan aina pillerin jos alkaa liikaa ahdistaa, unensaantiin en oo hetkeen onneks tarvinnu. mutta väsyttää ihan kivasti jos ottaa just alkuillasta yhen ja sit about puol tuntii ennen nukkumaanmenoa toisen. mut sit ei sovi kuitenkaan olla paljoa tietokoneella/katella leffoja, ne ainakin vie multa helposti yöunet tai siis viivästyttää nukahtamista vaikka olis mitä lääkkeitä ottanut. sit just iltarutiinit auttaa, pari tuntia ennen kupillinen iltateetä just sen ekan dormiplantin kera ja sit voikin alkaa henkisesti valmistautua siihe nukkumaanmenoon!

    ReplyDelete
  101. just siisti toi kamera paita!!:D

    ReplyDelete
  102. Kannattaa kokeilla akupunktiota! Itse oon kipujeni takia siinä käynyt. Se laskee verenpainetta ja rentouttaa ja väsyttää jonkin verran. Mun on ainakin itse helpompi nukkua sen ansiosta.

    ReplyDelete
  103. http://www.iltasanomat.fi/terveys/7-vinkkia-unen-saantiin/art-1288423156603.html

    tuolla on ainakin jotain vinkkejä unensaantiin jos kiinnostaa.

    ReplyDelete