Friday, September 9, 2011

Kysy kosmetologilta

Kävin tänään taas Dui-hoidossa, ja kosmetologini Laura tarjoutui vastailemaan ihonhoitooon liittyviin kysymyksiin. Eli laittakaahan tämän postauksen kommenttiboksiin kaikennäköisiä kysymyksiä liittyen vaikkapa:
-akneihon hoitoon
-arpien hoitoon
-kasvojen puhdistukseen
-kasvojen kosteuttamiseen
-kuivaan ihoon
-satunnaisiin näppyihin
-sekaihon hoitoon  -  you name it!

Dui-hoidossa olen käynyt toukokuusta lähtien. Käytän myös Dui-kasvojenhoitotuotteita kasvojeni iholle.
Ja mitäs kokemuksia mulla on hoidosta?
No, näppyjä ei ole laisinkaan, tosin ei mulla hirveästi ole koskaan niitä ollutkaan, mutta nykyään yksikin finni on harvinaisuus. Ihoni on kirkkaampi kuin koskaan, eikä läheskään niin pintakuiva kuin joskus esimerkiksi vuosi sitten. Meikkiä, eli meikkivoidetta käytän nykyään todella vähän, koska en tarvitse sitä muuhun kuin ihon värin tasoittamiseen - en minkään peittämiseen.
Niin ja tosiaan vesirokkoarvet ovat haalentuneet!

Kävin myös tänään valoimpulssihoidattamassa kainaloitani nyt toiseen kertaan.
(Täällä enemmän tietoa ensimmäisestä kerrasta.)
Mun kainalokarvoihin jo yksi kerta puri aika hyvin. Karvoja kasvaa ainakin 30% vähemmän kuin kuukausi sitten. Taidan olla tässä tapauksessa onnekas, kun en tarvitse kuin pari hoitoa enää, jotta saan kokonaan karvottomat kainolot ja pysyvästi. Mutta kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, kaikilla karvojen kasvu on yksilöllistä. Toiset tarvitsevat hoitoja kuusi, toiset kolme. Koskaan ei voi tietää, ja tulokset selviävät vain kokeilemalla ja ajan kanssa!

Ja sitten vielä muistutus:

Dui Clinic tarjoaa kaikille blogini lukijoille kyseisestä valoimpulssihoitoa puoleen hintaan. Eli vaikka kävisit vain kerran tai kymmenen, niin jokainen kerta on -50 %
Valoimpulssihoidon hinnasto täällä.

Lisäksi Dui Clinic tarjoaa kaikista muista hoidoista sekä tuotteista -20 % alennuksen, muista vain ilmoittaa, että luet Lauran blogia!

 Hyvää viikonloppua kaikille!

Ja eikun kyselemään ja kysymyksiä saa laittaa sunnuntai-iltaan saakka! 

Vastauspostaus ilmestyy ensi viikolla!

113 comments:

 1. Oon miettinyt sitä että auttaako runsas veden juonti epäpuhtauksien poistamiseen? :o

  ReplyDelete
 2. Miten yksittäiset finnit saa nopeiten pois?
  Mitä tehdä punottaville ja 'hikoileville' kasvoille? :D

  ReplyDelete
 3. Itsellä suhteellisen näpytön iho, mutta väri on epätasainen / punoittaa. Siksi meikkivoide on minulle välttämätön värin tasoittamiseksi. En ole huomannut kyseisen johtuvan aineiden ärsytyksestä, vaan iho tuntuu olevan sama värisotku jatkuvaan..

  Kyselisin, mikä olisi paras tapa/keino hoitaa iho yhdensävyisen kirkkaaksi?

  PS. olisi ihanaa käydä valoimpulssihoidossa tuolla ale-koodillasi.. Helsinki on vain turhan kaukana :-)

  ReplyDelete
 4. onko tuotteita joita suositella iholle joka on pintakuiva, mutta rasvaisuus ihon "alta" puskee esiin ja siksi hullusti finnejä T-alueella

  ReplyDelete
 5. Onko mitään kotikonsteja ihon värin tasoittamiseen, siis muuta kuin meikki?

  Kotikonsteja punaisten aknearpien vaalentamiseen?

  Millaisia kosmetologin tekemiä hoitoja arpien vaalentamiseen?

  ReplyDelete
 6. Minulla on punoittava iho (erityisesti posket) ja en voi kuvitellakkaan vahvojen puhdistusaineiden käyttöä. Lisäksi ihoni on kuiva. Mitenhän voisin parhaimmalla tavalla ihoani hoitaa? Auttaako esim rasvaaminen? Ja millaiset puhdistustuotteet olisi parhaita?

  ReplyDelete
 7. Mulla alkaa satunnaisesti punottamaan ylähuulen iho ja siihen tulee ikään kuin näppylöitä ja ne on siinä muutamasta päivästä viikkoon jonka jälkeen ne on taas poissa ja tulee takaisin. Osaatkohan sanoa mistä tämä johtuu? Muuten ne ei nyt kauheasti haittaisi, jos ne saisi meikin avulla piiloon, mutta ne eivät peity ja ne "hilseilevät", vaikka laittaisin kosteusvoidetta enemmänkin.. Muuten näppylöitä ei enää kauheasti ole mutta toi häiritsee.:/ Voisiko se olla jopa suunympärysihottuma?

  ReplyDelete
 8. jee tää on ihan kingi juttu :) !

  Mulla on ollut finnejä jo noin viiden vuoden ajan kasvoilla (olen nyt 17) milloin enemmän, milloin vähemmän. Koskaan se ei ole kuitenkaan ollut mitään aknea, vaan enemmänkin vain näppylöitä ja mustapäitä. Olen koittanut erilaisia puhdistusgeelejä, kasvovoiteita, kasvovesiä jne jotka eivät ole tehonneet, mutta tällä hetkellä käytän reseptillä apteekista saatavaa kasvovoidetta joka on ihme kyllä auttanut jonkin verran. Lääkäriltäni kuulin että mun iho on tosi herkästi arpeutuva ja mulla onkin poskien alaosassa tosi paljon punaisia jälkiä, jotka näyttää näppylöiltä, mutta ne ovat arpia. Kysymys kuuluukin että onko näille arville tehtävissä jotain ? Ne eivät ole viimeisen vuoden sisällä vaalenneet ollenkaan, eikä arpisilla alueilla ole ollut finnejä pitkään aikaan. Jos jotain arpia vaalentavaa hoitoa on olemassa, olisi kiva kuulla siitä lisää :)menetelmiä, vähän hintaluokkaa ja toimivuutta. Harmittaa, että juuri puhtaimmat alueet ihostani ovat rumien punaisten jälkien peitossa. Kiitoksia paljon :)

  ReplyDelete
 9. Tahtoisin tietää, miten vois hoitaa aknea ja finnejä sekä rasvaista iholaatua :>
  Oon kokeillut kaikenlaisia kasvovoiteita yms, olen jopa käynyt ihonhoitolääkärillä ja tämä määräsi minulle puolen vuoden antibioottikuurin. No nappulat ja voide auttoivat - kunnes kuuri loppui ja ikävä vaiva palasi :<

  Sitten tahtoisin kuulla myös kasvojen arpien hoitamisesta ja mahdollisesta poissaamisesta (kuorin pari kertaa viikossa vahvalla kuorinnalla).

  Kiitos ! ♥

  ReplyDelete
 10. Miten miliumeja(luufinnejä) voi torjua? Onko ainoa keino rasvaaminen, ja toimiiko se edes? Onko mitään kotikeinoa niiden poistamiseen? :)

  ReplyDelete
 11. Mikä on paras kotikeino mustapäiden poistamiseen? Entäs mikä kosmetologilla tehtävä hoito tepsii niihin parhaiten?

  ReplyDelete
 12. mikä auttaa semivaikeeseen akneen selässä ja naamassa, ollut jo monta vuotta? antibiootit eivät ole auttaneet, roaccutania haluaisin kokeilla, mutta sivuvaikutukset pelottaa. joten onko mitään kotikonsteja tähän, jotain hyviä puhdistusmetodeja tjms? vai marssinko suoraan ihotautilääkärin luo ja vaadin sitä roaa, kun ei mikään auta.. :(

  ReplyDelete
 13. haluaisin kysyä mustapäistä, kannatteeko niitä puristella, vai onko jotain hoitokeinoo millä saada ne pois/ehkäistä niiden tuloa? oon käyttäny kasvojenpesuun erityisesti mustapäille tarkoitettua puhdistusainetta, mutta tulosta ei kyllä naamassa näy.. :D

  ReplyDelete
 14. sun ihos on täydellinen, ainut vaan toi huulikorusta? johtuva arpi, vai mikä se on?

  ReplyDelete
 15. HALUUUN SUN KULMAT!

  ReplyDelete
 16. "Anonyymi sanoi...

  sun ihos on täydellinen, ainut vaan toi huulikorusta? johtuva arpi, vai mikä se on?"

  Jep, ja toi ei lähe millään/koskaan pois, koska se on reikä.. :(

  ReplyDelete
 17. paras KOTIKONSTI finnien poistoon.

  entä ihon 'sisällä' ovat punaiset läiskät ja pisteet miten ne saa pois / mitä tämä on?

  ReplyDelete
 18. Kuinka voisin kotikonstein parhaiten hoitaa todella tummia (tummanvioletteja/punertavia) silmänalusia? Mitkään silmänympärysvoiteet eivät auta, meikilläkin suht mahdotonta peittää täysin. Ja kyse on tosiaan geneettisestä ongelmasta, eli edes kymmenen tunnin yöunet eivät vaikuta ongelmaan mitenkään.

  ReplyDelete
 19. Haluaisin jotain vinkkiä, miten poistaa ihon kiiltävyyttä. Käytän savinaamioita ja meikin päällä puuteria (joskus jauhepuuteria ja joskus tavallista), mutta naama vaan kiiltää.

  ReplyDelete
 20. Mulla on poskissa kuoppaisia aknearpia. Mikä on helpoin tapa saada ne vaalenemaan kotikonstein? Entä mikä on halvin/tehokkain tapa saada ne pois kosmetologin toimesta? Olen kuullut jostain hionnasta tms..

  ReplyDelete
 21. onko mitään vinkkiä miten voisi päästä inhottavista raskausarvista eroon? :)

  ReplyDelete
 22. Joka paikasta tulee vähän kaikenlaista tietoa siitä, että saako mustapäitä puristella pois vai ei, niin mites on? Kuorinnalla en niitä ole saanut katoamaan, saati sitte esim. jos saunan jälkeen puristaa ne pois nenän alueelta puhtain käsin wc-paperin avulla, ovat ne aina tulleet kohta taas takaisin.

  Toinen kysymys ois, että millasia ihonhoitomenetelmiä pintakuiva (jopa hilseilevä) mutta silti t-aluuelle näppyjä puskeva iho vaatii?

  :)

  ReplyDelete
 23. Kysyisin aknesta, syön nyt kolmatta kertaa Roacuttan-kuuria (rinnakkaisvalmistetta), mutta tuntuu että aina pitää ottaa kuuri vaan uudelleen ja uudelleen kun epäpuhtaudet tulee takaisin n. 1kk lopettamisen jälkeen. Onko vinkkejä pysyvän lopputuloksen saamiseen? Ja tuohon punoitukseen, kuinka saisin ihostani tasaisen sävyisen?

  ReplyDelete
 24. Lähtevätkö aknesta jääneet jäljet pois ikinä? Ja jos kyllä niin miten?

  ReplyDelete
 25. Miten pääsee finnien jättämistä punasista jäljistä/arvista eroon ? Vai pääseekö mitenkää?
  Hyviä tuotteita rasvasen ihon hoitoon?
  Miten meikata tosi kiillottuva iho ja miten tehä kuuulas meikki ? Tuotteita jne ?

  :)

  ReplyDelete
 26. Mitä tehdä ERITTÄIN helposti rasvoittuvalle naamalle?
  Suihkun jälkeen naama on kuiva kuin korppu, mutta päivän mittaan rasvoittuu toden teolla. Myöskin pieniä näppylöitä, finnejä ja mustapäitä (varsinkin viimeksi mainittuja) paljon.
  Olen käyttänyt kaikenlaisia tuotteita rasvoittuvalle iholle/sekaiholle, mutta mikään, ei siis MIKÄÄN, tunnu auttavan.

  ReplyDelete
 27. vaikuttaako ruokavalio tai (niinkuin joku tuolla ylempänä jo kysyikin) runsas vedenjuonti akneen? onko olemassa mitään keinoa millä hillitä hormonaalista aknea? e-pillereitä en haluA:)

  ReplyDelete
 28. Minun nenäni alla on melkeinpä aina punaista ja pienen pieniä näppyjä (kuin olisin niistänyt nenääni paljon) Eikä pitäs johtua kuivuudestakaan. Apua?!

  Mustat silmänaluset pois miten?? Mulla on todella tummat aluset ja minua on sanottu väsyneen ja jopa narkkarin näköseksi sen takia! :D

  Minulla on todella öljynen mutta samalla kuiva iho. Minkälaiset tai mitkä tuotteet sopisivat minulle? Tuntuu ettei mikään auta tai ole sopiva.
  ^ ja tuntuu että saan finnejä monista tuotteita kun ihoni on aika ohut ja herkkä.

  ReplyDelete
 29. pääseekö selluliitista ja raskausarvista mitenkään eroon?

  ReplyDelete
 30. Moi! Kipeästi kaipailisin vinkkiä!

  Mulla on aina ollut melko epäpuhdas iho, mutta nyt kakskymppisenä se miltei riistäytyy käsistä.

  Kun aloitin aktiivisesti treenaamaan, koko yläselkääni on ilmestynyt isoja ja kipeitä finnejä, välillä pienempiä näppyjä isoissa rykelmissä. Iho rasvoittuu tosi helposti Kuinka paljon treenaaminen vaikuttaa ihoon?
  Mitä tuotteita kannattaisi käyttää?

  ReplyDelete
 31. Millä ihmeellä saa suuret ihohuokoset pienemmäksi tai ainakin pysymään mustapäävapaana?

  ReplyDelete
 32. Mikä auttaa yläselässä olevaan akneen :/ Ei ainakaan antibiootit ilmeisesti... Naamassa olevan aknen jo kestää, mutta hieman ärsyttää kun ei kehtaa mitään toppeja/bikineitä/selästä avonaisia paitoja käyttää. Tosi ällöttävä ja itsetunnon latistava vaiva... :(

  ReplyDelete
 33. Mulla on nyt menossa Roacuttan kuuri(6kk tuun syömää ainakin, nyt vast 1,5 kk menty) ja kamalasti on tollasia punasia arpia iho ihan täynnä, ni osaisitko sanoa että kauan menee että nää arvet rauhottuu ja ns.katoaa tai maastoutuu ainaki tonne ihoon JA MITÄ MEIKKIÄ SUOSITTELET TÄLLÄSELLE KUURILLLE!!

  ReplyDelete
 34. mitä tehdä ympärivuoden aurinkoihottumalle, ettei se pääsis riistäytyyn käsistä ja pysys mahdollisimman piilossa?? :)

  ReplyDelete
 35. miten oikeesti saa mustapäät pois? mulla oli ennen tosi paljon finnejä, mutta ne on nyt alkanut väheneen varmaan murrosiän loppumisen takia tai jotain...mutta en IKINÄ pääse eroon mustapäistä! rasvaan ihoa joka päivä vähän ja pesen ja puhdistan mutta arghh, ne vaan on ja pysyy tiukasti kiinni.

  ReplyDelete
 36. Mulla on aina ollut aika hyvä iho, mutta nyt viimeaikoina kasvoihin on alkanut ilmestyä näppylöitä. Näpyt on lähes kokonaan otsassa eikä ne ole sellaisia ''kunnon'' finnejä eikä ne pahemmin punoita. Ne saa kuitenkin ihon näyttämään tosi epätasaiselta ja rumalta eikä niitä saa edes meikillä peitettyä. Olisin tosi kiitollinen jos olisi jotain vinkkejä, millä niitä saisi vähennettyä ja ehkäistyä. :)

  ReplyDelete
 37. hmm. mun iho on aika ongelmallinen. pintakuiva, epätasainen, vähän finnejä, epätasaisen värin, sieltä täältä punottaa, t-alueella mustapäitä. noin klo 13 alkaa naama kiiltää hulluna, puuteripaperit elintärkeitä. apuja ? meikkaan viitenä päivänä viikossa, puhdistukseen käytän meikkiputsarin lisäks puhdistusvaahtoo, 3x viikos kuorinta ja 1x viikos naamio. kosteusvoidetta satunnaisesti yöksi.

  ReplyDelete
 38. Moi!

  En ole koskaan aiemmin kärsinyt näppyläisestä ihosta, mutta lopetettuani e-pillerit kasvoihin alkoi ilmestyä todella pieniä näppylöitä. Välillä tulee myös isoja finnejä. Elän toivossa, että tämä kaikki johtuu hormonitasapainon järkkymisestä ja kun pääsen takaisin balanssiin, niin näpytkin häviävät. Pillereiden lopettamisesta on kuitenkin jo 11 kuukautta, alkaa mennä hermot näppyläiseen ihoon. Näpyistä vielä sen verran, että oikeanlaisessa valossa niitä tuskin huomaa, koska ne ovat värittömiä, mutta ne tekevät ihon pinnasta inhottavan epätasaisen. Olisiko kosmetologilla vinkkejä näiden "hormoninäppylöiden" taltuttamiseen? Kiitos!

  ReplyDelete
 39. Mikä auttaisi parhaiten couoperosaan? Näytän ihan kamalalta ilman puuteria tai meikkivoidetta.

  Ja

  Miten hoitaa nenän tukkeutuneita ihohuokosia, kun niitä ei viitsisi puristellakaan --> punoitus. Kuoriminen ei juuri auta.

  Kiitos!

  ReplyDelete
 40. Mulle tulee finnejä ja pikku näppyjä tosi herkästi ( johtuen varmaan 14 vuoden iästä) ja pesen nassun clearsililla aamuin ja illoin, mutta se ei auta.
  Ei oikein ole varaa ostaa sen kalliimpaa :(

  ReplyDelete
 41. Mulle tulee finnejä ja pikku näppyjä tosi herkästi ( johtuen varmaan 14 vuoden iästä) ja pesen nassun clearsililla aamuin ja illoin, mutta se ei auta.
  Ei oikein ole varaa ostaa sen kalliimpaa :(

  ReplyDelete
 42. Onko jotain keinoa, millä pystyy HYVIN estämään finnien tuloa? Mulla on muuten aina hyvässä kunnossa iho, mutta kuukautisten aikaan niitä tulee ihan kamalasti lisää, vaikka yrittäisin kuinka paljon puhdistaa, juoda vettä, syödä hyvin? En myöskään ikinä käytä hirveetä määrää pakkelia, koska luonnollisuus sopii mulle, mutta kerran kuussa tää on hyvin ärsyttävää. E-pillereillä tätä ongelmaa ei ollut, mutta niitä en edes harkitse, joten osaatko suositella jotain tuotteita tai jotain keinoa millä pystyy ehkäisemään tätä? Sen lisäksi juon tosi harvoin alkoholia enkä pahemmin herkuttelekkaan ja urheilen säännöllisesti, mutta heti jos syön pari palaa suklaata, niin tiedän, että mulla on finni jossain päin kehoa sen jälkeen.

  ReplyDelete
 43. Saako raskausarpia mitenkään pois?

  ReplyDelete
 44. Onko mitään keinoa, mikä mahtaisi auttaa isoihin, kipeisiin patteihin = hormonaalisiin näppyihin kasvoissa? Eniten niitä on poskissa oikeastaan koko ajan (tuntuvat esimerkiksi sormella painaessa) ja ajoittain ilmestyy leukaan tai otsaan. Syön e-pillereitä, mutta apua en ole niistä tähän saanut.

  Onko poskissa oleviin reiän näköisiin aknearpiin hoitokeinoa? Ulkomailla kulkevat ilmeisesti nimellä ice pick scars. Niitä on hyvin vaikea koittaa peittää meikillä.

  Kaulani ja dekolteeni herkistynyt (?) iho menee helposti punaisille läiskille / laikuille muun muassa lämpötilan vaihtuessa ja jännittäessä. Olisiko niiden hoitoon ja peittämiseen vinkkejä? Olen joskus koittanut peittää niitä peitevoiteella (punaisen neutralisoija), mutta se toki sotkee omat vaatteeni kuin myös minua mahdollisesti halaavan vastapuolen vaatteet.

  ReplyDelete
 45. Mulla on rasvainen T-alue ja poskissa laajentuneita ihohuokosia ja ihon alla olevia finnejä sekä T-alueella, että poskissa! Kuinka pääsen niistä eroon?

  ReplyDelete
 46. Mulla on muuten hyvä iho (e-pillereiden ansiosta), ei tule enää finnejä tai mustapäitä ollenkaan eikä juurikaan rasvoitu, MUTTA mulla on eräs ärsyttävä ongelma: ihohuokoset nenässä ja nenän lähettyvillä on aika isot ja näkyvät (siis sellaiset "reijät"). Miten ne saisi pienemmiksi/näkymättömiin? Olen koittanut erilaisia kasvovesiä, joiden pitäisi supistaa ihohuokosia, mutta ei ole auttanut yhtään (lähinnä niveaa ja muuta halpaa).

  Kiva jos saan vastauksen! :)

  ReplyDelete
 47. miten mustapäät saisi pois? oon kokeillu kaiken näköisiä tököttejä kaupan tuotteista apteekin tuotteisiin. finnejä ei kovin usein tuu, mutta mustapäitä senkin edestä. apua!!!

  ReplyDelete
 48. Mun iho on ihan kamalan näkönen (akne) ja oikeesti haluaisin eroon tästä! Köyhänä opiskelijana mulla ei todellakaan oo varaa mihinkään kalliisiin lääkekuureihin. Ikää on jo kohta se 18v että luulis jo iän puolesta ainakin helpottavan? Jos mitenkään viitsit kerro kaikki aknesta ja siitä miten pääsen siitä eroon. Oon oikeesti valmis tekeen tän eteen mitä tahansa paitsi että rahaa ei kyllä ole :D SUUUURI KIITOS!

  ReplyDelete
 49. Mulla on tosi paha pulma! Mun silmäluomet on tositosi kuivat ja semmoset vaaleanpunaiset. Laitan niihin joka päivä vähintään 2 kertaa apteekin rasvaa enkä tietääkseni ole allerginen millekään. Ne on tosi rumankin näköiset, aivan kuin mulla ois vaaleenpunasta luomiväriä jota oon levittänyt lähes kulmiin asti. Peitän ne jokapäivä peitepuikolla, joka ei kylläkään tartu kovin hyvin kuivaan ihooni. Mikä niissä on? Ne eivät ole olleet kauaa tämmöiset, päälle 3 viikkoa. Kiitos jo valmiiksi!

  ReplyDelete
 50. Pitkään oon tuskaillut ns 'luufinnien' kanssa, jos tiedätte mitä tarkoitan. Naamassa paljon valkoisia näppyjä, jotka eivät finnejä ole, mutta johtuvat ilmeisesti kuivasta ihosta (tai näin minulle on joku kertonut?) Rasvattu on ja ouhdistettu, mutta näpyt on ja pysyy. Olisiko hoito-ohjeita? Tai saako näitä jotenkin kokonaan pois?
  Jos osaatte auttaa niin paljon kiitoksia jo etukäteen : )

  ReplyDelete
 51. Miten ihoa on paras hoitaa illoin? Entä aamulla? Missä vaiheessa kasvot kannattaa rasvata (puhdistuksen ja kasvoveden jälkeenkö)? Mitä tuotteita suosittelisit couperosa- iholle poskissa kotihoitoon?

  Kiitos vastauksista! (:

  ReplyDelete
 52. mikä on paras tapa akneihon puhdistukseen ?:)

  ReplyDelete
 53. Sairastin vesirokon 15-vuotiaana ja nyt olen parikymppinen nainen. Otsassani on monta vesirokkoarpea/kuoppaa ja yläkropassani on ns. keloideja eli pieniä arpia jotka on jääneet koholle. Ne ovat todella rumia ja jos voisin kelata aikaa taaksepäin niin en olisi IKINÄ raapinut auki rupia vesirokon sairastamisen aikana. Onko näille arville mahdollisuutta tehdä mitään?

  ReplyDelete
 54. miten tuo arpien hoito? mikä aine tai tämmöne pystyy hävittämään arpia naamasta?
  Miten usein kasvohoidossa pitäs käydä, että sais lievän akne ihon kuntoo?

  ReplyDelete
 55. Paljonko tollane Dui-hoito maksaa? :O Ja pitääkö siellä kui useesti käydä? Ja sitten vielä kysyisin, että onko mitään kotikonstia saada nenänympärysihon punotuksen pois? On vaivannu montakin vuotta.. ja on kans posket vähän punottavat vaikka muuten aika hyvä sitten onkin tää mun iho .. :D

  ReplyDelete
 56. hmmm :D miten niin VAIN MEIKKIVOIDETTA , ootko siis tatuoinut kulmas?? jos oot niin tosi hyvää jälkeä kyllä. on pitänyt pitkään kysyä vinkkejä sun kulmien laitosta.

  ReplyDelete
 57. Oon 26v. Mulla ei oo (ollut) lähes koskaan finnejä tai mitään näppyjä. Nyt muutaman kuukauden ajan mulla on ollut leuan alueella, leukaperissä, pieniä näppyjä (ei kuitenkaan finnejä?). Onko tämä hormonaalista vai mitä ihmettä ja mitä niille voi tehdä? Kiitos :)

  ReplyDelete
 58. Moi! Miten pääsis parhaiten eroon sisäänpäinkasvaneista karvoista esim bikinirajalla?

  ReplyDelete
 59. Itselläni on luomia naamassa, jotka häiritsevät minua ulkonäössäni. Poistatin yhden luomen, mutta leikkauksesta jäi hirveä arpi.

  Miten voisin arvitta poistaa luomia?
  Miten luomenpoistosta jäänyttä arpea voisi haalistaa tai poistaa ihosta?

  ReplyDelete
 60. mikä on paras tapa kosteuttaa ihoa ja kuinka useasti se tulsi pestä, jos iho on suht koht sileä, mutta väri epätasainen, ja finnejä ei melkein koskaan? ja saako epätasaiselle ihon värille tehtyä jotain? ja entä laajentuneille ihohuokosille? Kiitos etukäteen!

  ReplyDelete
 61. Kuinka kauan kestää palautua kemiallisesti kasvojen puhdistuksesta? Kävin tällaisessa ihonhoidossa, ja nyt ihoni on pahempi kuin ennen hoitoa. Lisäksi kysyisin onko tästä hoidosta haittaa jos on herkkä ja ohut iho?

  ReplyDelete
 62. kotikonsteja finnien poistoon ja niiden ehkäisemiseen! :)

  ReplyDelete
 63. Mun naama on noin 75prosenttia näppylöiden peitossa.oon kokeillut vaikka mitä apteekki tuotteita mutta ei tunnu auttavan ja todella kipeitä on.ei ole varaa mihinkään kalliiseen ihon hoitoon ja en kestä tätä enää!onko biotiinilla jokin vaikutus ihon kuntoon?

  ReplyDelete
 64. Mulla on tosi kuivat silmäluomet (punottaa, hilseilee ja kirvelee). Eli kaipailisin vinkkejä miten ne sais hoidettua kuntoon?:)

  ReplyDelete
 65. miten tummat silmänaluset saisi parhaiten piilotettua?
  entä arvet? (mulla on esim. nenän alla yksi random)

  ReplyDelete
 66. Hei, olen vähän päälle parikymppinen kundi. Minulla on eräs lääke, mikä heikentää minun omaa immuniteettia. Olen hakenut lääkäristä kolmea eri lääkettä, mitkä soveltuu aknen hoitoon, ne on ollut sellaisia "paikallisia" aknen päälle laitettavia voiteita.
  Muutaman kuukauden kuluttua kaulan tienoille on tullut aknefinnijä takaisin. Ihan sama olenko pessyt kasvot 4 tai 40 kertaa kuussa, ne on tullut takaisin.
  Kannattaisiko minun hakea lääkäriltä jonkinlainen antibioottikuuri? Vai mikä avuksi???

  ReplyDelete
 67. Moikka!
  En jaksanut lukea noita kaikkia kommentteja, joten en tiedä onko joku jo kysynyt tätä.
  Eli mikä hoito auttaa miliumeihin? Ja millä sais aknearvet pois?

  ReplyDelete
 68. Mulla on ollu jo monta vuotta otsalla ja kasvojen sivuilla pieniä näppyjä ja mustapäitä, miten saisin ne pois?
  Ne eivät ole mitään kunnon finnejä joita pitäisi puristella.

  ReplyDelete
 69. Mitä ne ovat kun näppyjen ja mustapäiden lisäksi mulle tulee varsinkin kulmakarvojen rajaan rusehtavia pisteitä ja sitten kun niitä finninpuristustikulla (en tiiä minkä nimine mut sellane erikoistikku) puristaa niin kuuluu kevyt poks ja sieltä tulee nestettä.

  Koitin olla välittämättä niitä mutta niitä on kymmeniä sitten naamassa ja näkyy kyllä. Onko ne vain liikatalia tai jotain?

  ReplyDelete
 70. Voiko kasvuarpia (raskausarpia) haalentaa tai poistaa kokonaan? :/

  ReplyDelete
 71. mun iho punoittaa aamuisin vähän joka puolelta, mikä on inhottavaa! kaikki punoitukset ei siis todellakaan ole finnejä.
  ja toinen: mun silmäluomet ja ja myös iho silmien alta kiiltää(rasvoittuu?) todella usein. mitä tehdä?

  ReplyDelete
 72. Minulla on kauheasti mustapäitä ja laajentuneita ihohuokoisia ja finnejäkin mleko paljon. ostin juuri kalliit cliniquen hoitotuotteet myyjä apunani, mutta ei ainakaan n. kuukauden käyttöajan kanssa ole auttanut. Että mikä neuvoksi? Tuntisin itseni paljon kauniimmaksi jos olisi finnitön ja raikas iho!

  ReplyDelete
 73. Miten saa finnit nopeasti peitettyä/pois?

  ReplyDelete
 74. Noiden arpien hoidoista
  Mulla oli vuosi sitten paha akne joka on pikkuhiljaa alkanut paranemaan pois, mutta mulle on jäänyt melko syviä ja punaisia arpia, joten en voi olla oikein meikkaamattakaan vaikka mullei niitä epäpuhtauksiakaan enään oikein edes ole. Kiitos etukäteen! Tosi kiva tämmönen postaus:)

  ReplyDelete
 75. Moips! Eli mulla on kamalista kamalin iho , mun iholla on niinkun oma elämä ja oma tahto joskus se on hienona joka siis tarkoittaa ettei ihossa ole paljoakaan ainakaan näkyiä näppyjä ja mustapäitä. Mutta sitten joskus taas se on niin kauhea eteenkin otsa, että tahtoisin piilottaa kasvoni johonkin :D Mutta siis kysymys kuuluu miten ja mitä kannattaisi tehdä ? Olisi todella mukavaa kun siasin tään kysymykseen vastauksen :)

  ReplyDelete
 76. Mulla on aina ollut kuiva iho, ja pari vuotta sitten sairastettuani parin viikon flunssan nenänaluseni kuivui täysin. Se on siitä asti ollut suuri ongelma, sillä iho hilseilee koko ajan ja tuntuu, että iho on jotenkin paksumpi kuin muualla kasvoissa. Mitä tälle voi tehdä? Ongelma on siis tosiaan ollut jo pari vuotta..

  ReplyDelete
 77. minulla on hieman kuiva iho mutta joka kuukausi tulee kausi jolloin iho huononee ja tulee satunnaisia finnejä.. miten tän vois estää ?

  ReplyDelete
 78. Vaikuttaako ihon kuntoon se, mitä syön?

  Miten tulisi hoitaa ihoa, joka on poskien alueelta kuiva, mutta t-alueelta ja hiukan nenänpielistäkin löytyy erilaisia näppyjä? Onko sekaihon hoito jotenkin erilaista kuin normaalin?

  ReplyDelete
 79. vaikuttaako SUKLAA,ROSKARUOKA tai karkit finnejen määrään? vai ennemminkin ihotyyppi ? Jos on paljon finnejä T-alueella niin miten olisi tehoikkain tapa hoitaa ne pois ?

  ReplyDelete
 80. Moikka!
  Laitan aamulla normaalisti puuterin ja meikkivoiteen ennen kouluun lähtöä, ja iho näyttää ihan hyvältä. Kuitenkin huomaan jo tunnin koulussa olon jälkeen ihoni punoittavan ihan hirveästi ja tuntuvan ihan "rasvaiselta". Olen yrittänyt vaihtaa meikkivoidetta, mutta sekään ei auta. Mitä neuvoksi?

  ReplyDelete
 81. Olen kuullut monta versiota siitä, että mihin väliin peitepuikko kuuluu laittaa, ennen meikkivoidetta, sen jälkeen ja vielä puuterinkin jälkeen niin mihin väliin se nyt oikeasti kuuluu laittaa, että se myös pysyisi paikallaan hyvin? Ja miten saisi pois sellaiset ''näärännäppyjen'' näköiset pienet ihonalaiset valkopäät, jotka eivät välttämättä ikinä nouse finneiksi asti mutta kun ihoa katsoo läheltä niin ne ovat tosi tympeän näköisiä epätasaisuuksia? Kuuluuko niitä enemmän kosteuttaa vai päinvastoin kuivattaa? olen kokeillut kumpaakin.....

  ReplyDelete
 82. ooo tää on hyvä juttu!! :)

  mulla on aina ollut tosi huonokuntoinen iho. Oon kokeillu kaikenlaisia puhdistustuotteita, mutta mikään ei tunnu osuvan. Ensiks ihoni oli lähinnä rasvainen ja sen takia tuli paljon finnejä. Nykyään kuitenkin käytän jotain lumenen herkälle iholle tarkoitettua puhdistusainetta, mikä on ihan ok, eli siis ihoni on nykyään kai? aika kuiva. Iho on epäpuhtaan näköinen vaikka hoidan sitä ja finnejä tulee paljon.

  Mut siis kysyn: Miten ongelma/seka ihoa pitäisi siis puhdistaa ja hoitaa kun käyttää meikkiä päivittäin ?

  ReplyDelete
 83. Piilomainontaa! miksi et vain voi ilmoittaa näiden levan mainoksia? jokaisessa pitäisi erikseen mainita, että kyseessä on MAINOSIMOITUS

  ReplyDelete
 84. Auttaako kosteuttavat ihonhoito rasvat kiinteytymään?

  ReplyDelete
 85. Vinkkejä couperosa ihon hoitoon? (lisäksi ihoni on paikoitellen hyvin kuiva ja näppyjä löytyy satunnaisesti) Löytyykö mitään vaalennus/parannus keinoa vai onko olemassa vaan jotain voiteita jotka estävät punoituksen pahenemisen?

  ReplyDelete
 86. Pääsekö aknen jättämistä kuoppaisista arvista koskaan eroon esim. kosmetologisilla hoidoilla?

  ReplyDelete
 87. Haluaisin kysyä, että miten saisi estettyä silmänympärysihon valkopäät/luufinnit? Rasvaan säännöllisesti ihoani kosteusvoiteella, sekä silmänympärysvoiteella, mutta näitä luufinnejä silti ilmestyy silloin tällöin juurikin silmänympärysiholle. Miten ne saisi kotikonstein pois, pitääkö hankkia vain tujumpaa rasvaa?

  Sitten toinen silmänympärysihon ongelma. Olen 23-vuotias ja olen huomannut nyt puolen vuoden sisällä ekat ryppyni (!!) silmänympärysiholla. Miten tätä silmänympärysihon pienehköjä ryppyjä/uurteita saisi estettyä? Tulee vanha olo, kun jo nyt alkaa näkymään ensimmäiset uurteet - onko se normaalia? En edes polta tai mitään. Kiitos :)

  ReplyDelete
 88. Hejssan!

  Kävin viime viikolla ihotautilääkärissä, koska kasvojeni iho on mennyt melko huonoon kuntoon. Kasvoissani on komedoaknea, mutta ihoni ei ole kovin rasvainen. Sain lääkäriltä lääkkeet aknen hoitoon. Lääkäri kehoitti kääntymään kosmetologin puoleen akneiholle sopivissa meikkituotteissa. Siispä; Millaista meikkivoidetta akneihoisen kannattaa käyttää? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen! :) - Nina

  ReplyDelete
 89. Akneiholle sopivia meikkivoiteita? Ihotautilääkäri kehoitti kääntymään kosmetologin puoleen :) Kannattaako akneihoa muutenkaan yrittää peittää meikkivoiteilla/peitepuikoilla, vai pahentavatko ne aknea entisestään?

  ReplyDelete
 90. miten ehkäistä näpyt ja sisäänkasvaneet karvat kainaloiden alueelta?

  ReplyDelete
 91. moi:) Olen parikymppinen, ja mulla on jo monen vuoden ajan ollut todella vaikea iho. Välillä ihoni tuntuu pinnasta todella kuivalta, välillä rasvaiselta. Kestävästä meikistä on turha haaveilla, ja jokainen meikkivoide on ihollani muuttunut suttuiseksi. Iholtani löytyy niin kipeitä ihonalaisia finnejä kuin aivan pinnassakin olevia. Myös valkopäisiä miliumeja on poskipäissä. Kärsin ihostani kovasti, joten kaipaisin todella paljon vinkkejä hoitoon.:)

  ReplyDelete
 92. Tääl on kysytty hirveesti kotikonsteja mustapäiden ja finnien poistoon, niin pakko tulla antaa yks tosi hyvä vinkki joka mua on jeesannu jo vuoden ajan. Ensinnäkin finnejä ei missään nimessä kannata puristella, vaan jos niihin on pakko koskea niin tekee neulalla reiän ja varovasti yrittää saada sen valkosen töhnän sieltä ulos. Kun kasvoihin tulee valkoinen finni, sillä on sellanen "pussi" ihon alla, joka menee tosi helposti rikki kun niitä finnejä puristellaan ja siitä tulee sit ne viis muuta kaveria seuraavana aamuna. Mä oon alkanu käyttää Danne-merkkisen tuotesarjan Acu-Gel nimistä tuotetta. Se on täsmähoito finneille. Ihan upee tuote! Sitä pitää laittaa vaan finnin päälle yöksi ja yleensä seuraavana aamuna ne on kadonnu! Isommat näppylät, sellaset ihonalle tulevat paiseet vaatii kaks yötä mut neki hävii. Ihan uskomaton tuote. Ja mustapäitä ei kannattais myöskään kotona puristella vaan aina kosmetologilla, mut jos niihin on pakko koskea niin ekana kuumaan suihkuun, et se vähän lämmittäis kasvoja ja avais ihohuokosia ja sit paperin kanssa puristelemaan! Kynsien alla on yleensä aina jotain likaa vaikka kuinka käsiä pesis ja siitä saa tosi helposti infektion.. Sellasta :)

  Ps. oot muuttanu mun naapuriin, kattelin toissailtana et onpas "tutun"näköisiä koiria ja sähän tossa puistossa viiletit menemään vaaleenpunasissa verkkareissa! ne oli mageet :)

  ReplyDelete
 93. Moi! Mulla on ollut huono iho jo pitkään. Nyt mun iho alkaa olla muuten jo ihan hyvä, mutta toisessa poskipäässäni on sellainen iso "rykelmä" finnejä, jotka ei lähde millään pois. Miksi se on vain toisessa poskessa? Pelkään, että siihen jää arpia. Pieniä arpia mulla jo on. Auttaisiko Nlite-hoidot tällaseen?

  ReplyDelete
 94. miten pääsee eroon miiliumeista? mulla on silmien alla ja poskiluun kohdalla molemmin puolin runsaasti, onneksi kuitenkin ne ovat aika pieniä.

  -jenni

  ReplyDelete
 95. Hei!

  Minulla on nenän alueella tosi isot ihohuokoset ja mustapäitä. Miten ne sais pois tai ainakin huomaamattomammiksi?

  Minkä ikäisenä ryppyjen tuloa pitäisi alkaa ehkäisemään ja miten/millä voiteilla? Otsassani on juonteita ja olen vasta 23-vuotias.

  -K-

  ReplyDelete
 96. Oon yrittäny päästä mun mustapäistä eroon, joita on siis koko nenä täynnä! Oon kokeillu Neutrogenan blackhead eliminating -tuotteita sun muita, mut siinä ne on edelleen. En oo havainnu niitä juurikaan muualla, enkä käytä meikkivoidetta kun 1-3 krt/vuosi, joten sekään ei tuki ihohuokosia. Mitä suosittelisit mulle? Muuten mun iho on aika hyvässä kunnossa, vähän arpia on, mut muuten oon kyllä tyytyväinen. Pesen kasvot aamuin illoin puhdistusgeelillä ja laitan kiiltoa ehkäisevää ja arpia haalentavaa kasvovoidetta. Ikää 16v.

  ReplyDelete
 97. Voiko valoimpulssihoitoa tehdä juuri sokeroidulle iholle vai pitääkö karva olla juuri ajeltu?

  Olen sokeroinut bikialuettani ja saanut sen takia finnimäisiä näppylöitä sille alueelle. Mistä nämä näppylät johtuvat ja mitä niille voi tehdä? Vähenevätkö ne mitä enemmän sokeroi?

  Minulla on suoraan tai hiukan alaspäin sojottavat valkoiset ripset. Onnistuuko tälläisiin ripsiin laittaa ripsienpidennykset vai jääkö omat ripseni sojottaman typerästi eteenpäin?

  ReplyDelete
 98. mulla on itellä tosi huono iho enkä yhtään tiedä syytä. puhdistan kasvot joka ikinen aamu ja ilta ja käytän kasvovettä ja kuorin kaks kertaa viikossa ja kaikenmaailman naamiot on kokeiltu, mutta ei... onko joillain ruuilla esim. juustolla tai suklaallaa tekemistä huonon ihon kanssa ? kiitos.

  ReplyDelete
 99. Poskipääni ja nenäni paloivat auringosta aika pahasti noin viitisen vuotta sitten. sen aiheuttama punoitus ei ole sen koommin hävinnyt mihinkään. joudun käyttämään punoittavalla alueella aina ekstramäärän meikkivoidetta ja oon siihen tosi kyllästynyt.

  Mikähän olisi siis paras hoitokeino tälle ongelmalle? Kenties jokin tietty hoitomuoto kosmetologilla?

  ReplyDelete
 100. Parhaimmat ja tehokkaimmat niksit arpien poistoon?
  Kasvoissani on joitakin vesirokko- ja rinniarpia, sekä käsivarsissa on myös joitakin monttuja niin ihottumasta kuin muistakin kolhuista jääneenä. Millaisin keinoin niitä saisi haalistettua? Varaa ei ole kovin hinnakkaisiin toimenpiteisiin mutta pienikin apu olisi todella tervettullutta! :)

  ReplyDelete
 101. Miten itse hoidat ihoasi, vai onko se luonnostaan näpytön? :)

  ReplyDelete
 102. Minulla on ollut epäpuhtauksia ihossani jo pari kolme vuotta. Nyt olen syöny 3kk puolenvuoden antibioottikuuristani jonka lääkäri minulle määräsi. Se on tehonnut ja kasvoni näyttävät paljon paremmilta. Yksi ongelma on vielä; eli rasvaisuus. Tuntuu että olen tehnyt kaikkeni; käytän matta-karsvorasvoja meikinpohjustusvoidetta, mattameikkivoidetta mutta silti jossain vaiheessa päivää nenänvarsi,otsa ja poskipäät kiiltävät ihan kauheasti. Se on rasittavaa!! Osaisitko neuvoa jotain kikkaa miten saisin tuon ärsyttävän vaivan pois?

  T.Hanna :)

  ReplyDelete
 103. miten saisi tehokkaimmiten aknesta/puristeltuista finneistä jääneet punaiset arvet pois ?

  ReplyDelete
 104. miten mustapäät saa parhaiten naamasta pois? ja kun ne on saanut pois, onko mitään tehtävissä niistä jääneille "kuopille"??

  ReplyDelete
 105. Mitä voidetta suosittelisit, kun ihoni punottaa poskista ja nenästä? huomasin tämän kun olin käyttänyt parivuotta meikkivoidetta, ja nyt olen niin riippuvainen meikkivoiteesta punoituksen takia.

  ReplyDelete
 106. ehkä kysyttykin jo, mutta miten saisi aknen arvet parhaiten "haalistumaan tai pois kokonaan" ?

  ReplyDelete
 107. minulla punertaa poskipäät ja otsa. miten saisin punoituksen pois? kun naamasta mistään muualta ei oikeastaan punoita.

  ReplyDelete
 108. Heippa! Haluaisin kysyä neuvoa tummiin silmänalusiin. Olen kokeillut kaikennäköisiä silmänympärysvoiteita ja yrittänyt nukkua säännöllisesti ja tarpeeksi, mutta silmänaluseni tuntuvat vain tummuvan entisestään enkä saa niitä meikilläkään kunnolla peittoon. Olisikos kosmetologilla joitain vinkkejä tähän vaivaan?

  ReplyDelete
 109. Miten/Millä saa samanlaiset kulmat mitkä sulla on tuossa kuvassa :)?

  ReplyDelete
 110. help ! eli mulla on aika kuiva iho ja aamulla kun laitan meikkivoidetta kouluun niin iho näyttää pari tuntia suht hyvältä, mutta sitten iho niinku imee kaikki meikkivoiteet sisäänsä, alkaa punoittaan ja naamasta lähtee kuivaa ihoa. Tää on tosi suuri ongelma ainakin silloin ku finnejä tulee naamaan ja ne pitäis saada kuivatettua pois mutta jos käytän kuivattavaa rasvaa, koko naama kuivaa lopunkin. Eli siiis mitä tuotteita suosittelisit kuivalle iholle meikkauksessa ja ihonhoidossa ? Haluan meikin näyttävän koko päivän hyvältä ja pysyvän kauniisti kasvoissani. Puuteria en voi käyttää sillä iho kuivuisi liikaa. Muutenkin olisin onnellinen jos saisin tieto kuivan ihon hoitamisesta, tuntuu että rasvaiseen ihoon kiinnitetään enemmän huomiota.

  Olisin super kiitollinen jos vastaisit pitkään vaivanneeseen kysymykseen (:

  ReplyDelete
 111. Toivoisin vastausta meikäläisen komeampaa puoliskoa koskien, nimittäin nykyisellä poikaystävälläni on jäänyt viime vuoden urakasta (armeija) suht koht paljon muistoja ihoon. Tarkemmin sanottuna iho on "puhjennut kukkaan" eli hän kärsii aknesta. Onko miehille olemassa muita hyviä ja ennenkaikkea TOIMIVIA hoitokeinoja kuin ihotautilääkärin määrämät lääkkeet? Kaikki lääkkeet kun eivät ole hänelle sopivia. Kaiken maailman tärpättejä on kyllä jo kovasti kokeiltu naamaa auttamaan, mutta vielä ei kunnon tuloksia ole yhdestäkään niistä saatu.
  Itseäni koskein haluaisin kysyä, että mistä johtuu kuivat silmänaluset? Käytän silmänympärysvoidetta, voiko olla niin, että iho on tottunut siihen jo liiaksi, kerta unohdus tekee silmistä nimittäin mummon pepun näköiset..

  ReplyDelete
 112. Mitä kannattaisi tehdä tällaiselle iholle: finnejä silloin tällöin, aina leuassa tai otsassa, leuassa on muutenkin pieniä näppylöitä. Nenäni iho on täynnä mustapäitä, ja se punoittaa. Myös posket punoittavat ja niissä on pieniä näppylöitä ja katkenneita verisuonia. Minun on siis pakko käyttää todella peittävää meikkovoidetta, että ihoni näyttäisi hyvältä. Onko mitään hoitoja jota tälläiselle iholle olisi hyvä tehdä? Millaisia tuotteita kannattaisi käyttää? Erityisesti nenän punaisuus ja mustapäät häiritsevät.. *Kiitos jo etukäteen :)

  ReplyDelete
 113. laitan nyt vielä kysymyksen. mun jalkoihin ilmestyy satunnaisesti MYÖS TALVELLA sääskenpureman näköisiä näppyjä jotka myös kutisee. Ne tulee yleensä nukkumisen jälkeen tai suihkun jälkeen. mitä ne on ja mitä tehdä niille?

  ReplyDelete