Wednesday, September 21, 2011

Kosmetologi vastaa vol. 2


Minulla on hieman kuiva iho mutta joka kuukausi tulee kausi jolloin iho huononee ja tulee satunnaisia finnejä.. miten tän vois estää ?
-       Kerran kuussa puhkeavat näpyt viittaavat kuukautiskiertoon. Hormonaalisia finnejä ei oikein voi estää tulemasta, mutta kannattaa kuukautisten aikaan  tarkkailla hieman enemmän ruokavaliota, juoda tarpeeksi nesteitä, ja käyttää hyviä puhdistustuotteita. Bionin savinaamio ja Acne Inhibiting geeli auttavat yleensä todella tehokkaasti.
 
Vaikuttaako ihon kuntoon se, mitä syön?
-       Kyllä, ”olet mitä syöt” - sanonta pitää jonkin verran paikkaansa. Jos syö päivittäin pizzaa, ei ole ihme, että iho kukkii. Toki löytyy poikkeuksia, ihmisiä, jotka voivat pistää suuhunsa ihan mitä tahansa, eikä se vaikuta ihon hyvinvointiin tai painoon.
 
Miten tulisi hoitaa ihoa, joka on poskien alueelta kuiva, mutta t-alueelta ja hiukan nenänpielistäkin löytyy erilaisia näppyjä? Onko sekaihon hoito jotenkin erilaista kuin normaalin?
-       Ihoa pitää kosteuttaa joka tapauksessa. Kannattaa valita puhdistustuote, joka poistaa tehokkaasti kaiken lian, mutta ei kuitenkaan kuivata. Sellainen tuote on esim. Bionin Bacteriostat Cleanser, joka sopii jopa atooppiselle iholle.
 Vaikuttaako SUKLAA,ROSKARUOKA tai karkit finnejen määrään? vai ennemminkin ihotyyppi ? Jos on paljon finnejä T-alueella niin miten olisi tehoikkain tapa hoitaa ne pois ?
-       Roskaruoka kyllä, samoin liiallinen sokerin syöminen. Pelkkä suklaa sillon tällöin nautittuna ei kuitenkaan ole pahasta, ja tumman suklaan on todettu olevan jopa terveellistä! Tehokas puhdistus on tärkeintä epäpuhtauksien hoidossa.
 
Laitan aamulla normaalisti puuterin ja meikkivoiteen ennen kouluun lähtöä, ja iho näyttää ihan hyvältä. Kuitenkin huomaan jo tunnin koulussa olon jälkeen ihoni punoittavan ihan hirveästi ja tuntuvan ihan "rasvaiselta". Olen yrittänyt vaihtaa meikkivoidetta, mutta sekään ei auta. Mitä neuvoksi?

-       Ihon mattapintaisena pitävä voide, esim. Gel Moisturizer pitää ihan kiillottomana. Puuteripaperi on myös tehokas. Lumenelta tulee marraskuussa kauppoihin ihon mattapintaisena pitävä pohjustusvoide.
 
Olen kuullut monta versiota siitä, että mihin väliin peitepuikko kuuluu laittaa, ennen meikkivoidetta, sen jälkeen ja vielä puuterinkin jälkeen niin mihin väliin se nyt oikeasti kuuluu laittaa, että se myös pysyisi paikallaan hyvin? Ja miten saisi pois sellaiset ''näärännäppyjen'' näköiset pienet ihonalaiset valkopäät, jotka eivät välttämättä ikinä nouse finneiksi asti mutta kun ihoa katsoo läheltä niin ne ovat tosi tympeän näköisiä epätasaisuuksia? Kuuluuko niitä enemmän kosteuttaa vai päinvastoin kuivattaa? olen kokeillut kumpaakin.....
-       Peitevoide kuuluu laittaa meikkivoiteen päälle (ei sillä juuri ole väliä vaikka laittaisi meikkivoiteen alle), ennen puuteria. Puuteri pitää meikin paikallaan. Minkäänlaisia näppyjä ei kannata kuivattaa. Jos kyseessä on miliumit, niitä tulee kosteuttaa kunnolla. Jos ne kuitenkin ovat epäpuhtauksia, kannattaa hankkia kunnollinen puhdistustuote, ja lisäksi jokin paikallishoitotuote.
 
Miten ongelma/seka ihoa pitäisi siis puhdistaa ja hoitaa kun käyttää meikkiä päivittäin ?
-       Tärkeää on saada kaikki meikki ja lika pois, joten puhdistustuotteen pitää olla tehokas, mutta kuitenkin hellävarainen. Bionin Bacteriostat Cleanser puhdistaa tehokkaasti meikin ja epäpuhtaudet, mutta ei kuitenkaan kuivata ihoa. On tärkeää, ettei meikkiä ole iholla lainkaan nukkumaan mennessä. Iho pitää puhdistaa illalla, vaikka ei olisi meikkiä käyttänytkään päivällä.
 
Auttaako kosteuttavat ihonhoitorasvat kiinteytymään?
-       Riippuu voiteesta. Kosteuttavat voiteet kyllä ehkäisevät ihon vanhenemista, mutta jos tuotteessa ei erikseen luvata kiinteytystä, sitä tuskin tapahtuu.
 
Vinkkejä couperosaihon hoitoon? (lisäksi ihoni on paikoitellen hyvin kuiva ja näppyjä löytyy satunnaisesti). Löytyykö mitään vaalennus/parannus keinoa vai onko olemassa vaan jotain voiteita jotka estävät punoituksen pahenemisen?
-       Jos sinulla on laajentuneita pintaverisuonia (pieniä, mutta selkeitä punaisia juovia esim nenänpielissä), ne saa pois vain lämpöneulauksella. Jos kyseessä on pelkkä punoitus, siihen löytyy erilaisia voiteita ja seerumeita. Myöskin kuivuuteen sopiva tuote on esim. Payotin Créme N:o 2, joka rauhoittaa punoitusta tehokkaasti
.
Haluaisin kysyä, että miten saisi estettyä silmänympärysihon valkopäät/luufinnit? Rasvaan säännöllisesti ihoani kosteusvoiteella, sekä silmänympärysvoiteella, mutta näitä luufinnejä silti ilmestyy silloin tällöin juurikin silmänympärysiholle. Miten ne saisi kotikonstein pois, pitääkö hankkia vain tujumpaa rasvaa?
-       Tarkotat varmaankin miliumeja? Ne tulevat yleensä juuri silmänympärysiholle, koska siellä ei ole talirauhasia, jonka takia se on hyvin kuiva alue. Eli kyllä, tujumpaa rasvaa, ja muista hieroa ihoa!
 
Olen 23-vuotias ja olen huomannut nyt puolen vuoden sisällä ekat ryppyni (!!) silmänympärysiholla. Miten tätä silmänympärysihon pienehköjä ryppyjä/uurteita saisi estettyä? Tulee vanha olo, kun jo nyt alkaa näkymään ensimmäiset uurteet - onko se normaalia? En edes polta tai mitään. Kiitos :)
-       Silmänympärysiho tosiaan alkaa rypistyä helposti jo nuorena, koska iho on hyvin ohutta ja kuivaa. Kannattaa hankkia tehokas silmänympärysgeeli tai voide, joka ehkäisee ja samalla hoitaa jo syntyneitä juonteita.
 
Akneiholle sopivia meikkivoiteita? Ihotautilääkäri kehoitti kääntymään kosmetologin puoleen :) Kannattaako akneihoa muutenkaan yrittää peittää meikkivoiteilla/peitepuikoilla, vai pahentavatko ne aknea entisestään?
-       Kyllä akneihoa saa meikata ihan normaalisti, kunhan muistaa puhdistaa ihon KUNNOLLA illalla, sekä aamulla. Ei kuitenkaan kannata käyttää liian paksua kerrosta. Mineraalimeikkivoiteet ovat ehkä parempi vaihtoehto, kuin ”tavalliset,” mutta ero ei ole suuri.
Olen parikymppinen, ja mulla on jo monen vuoden ajan ollut todella vaikea iho. Välillä ihoni tuntuu pinnasta todella kuivalta, välillä rasvaiselta. Kestävästä meikistä on turha haaveilla, ja jokainen meikkivoide on ihollani muuttunut suttuiseksi. Iholtani löytyy niin kipeitä ihonalaisia finnejä kuin aivan pinnassakin olevia. Myös valkopäisiä miliumeja on poskipäissä. Kärsin ihostani kovasti, joten kaipaisin todella paljon vinkkejä hoitoon.:)
-       Noin monesta ongelmasta, eli sekaihosta kärsivänä kannattaisi käydä ehkä muutaman kerran kasvohoidossa, jotta ihoa saisi vähän ”rauhoittumaan.” Sen jälkeen hyvät kotihoitotuotteet, eli tarpeeksi kosteuttava voide, joka kuitenkin pitää ihon mattaisena, ja ihosi on kunnossa hyvin nopeasti!
 
Moi! Mulla on ollut huono iho jo pitkään. Nyt mun iho alkaa olla muuten jo ihan hyvä, mutta toisessa poskipäässäni on sellainen iso "rykelmä" finnejä, jotka ei lähde millään pois. Miksi se on vain toisessa poskessa? Pelkään, että siihen jää arpia. Pieniä arpia mulla jo on. Auttaisiko Nlite-hoidot tällaseen?
-       Oletko kiinnittänyt huomiota, kummalla kyljellä nukut? Jos on niin, että nukut juuri sillä puolella, johon näppyjä tulee, kannattaa vaihtaa tyynyliina vaikka joka päivä, tai ainakin pari kertaa viikossa. Ongelma saattaa olla näinkin helposti hoidettu. En osaa sanoa tuosta Nlite laser hoidosta, kun en ole kokeillut, mutta kyllähän siitä paljon luvataan. Itse voin suositella Dui Clinique hoitoa, jolla voidaan hoitaa sekä aknea, että arpia.
 
Minkä ikäisenä ryppyjen tuloa pitäisi alkaa ehkäisemään ja miten/millä voiteilla? Otsassani on juonteita ja olen vasta 23-vuotias.
-       Ryppyjä saa toki alkaa hoitamaan heti kun niitä tulee, tai mieluummin jo ennen sitä. Kannattaa alottaa jollain vähän miedommalla voiteella, ei kannata heti ostaa sitä 50v+ voidetta.
 
Oon yrittäny päästä mun mustapäistä eroon, joita on siis koko nenä täynnä! Oon kokeillu Neutrogenan blackhead eliminating -tuotteita sun muita, mut siinä ne on edelleen. En oo havainnu niitä juurikaan muualla, enkä käytä meikkivoidetta kun 1-3 krt/vuosi, joten sekään ei tuki ihohuokosia. Mitä suosittelisit mulle? Muuten mun iho on aika hyvässä kunnossa, vähän arpia on, mut muuten oon kyllä tyytyväinen. Pesen kasvot aamuin illoin puhdistusgeelillä ja laitan kiiltoa ehkäisevää ja arpia haalentavaa kasvovoidetta. Ikää 16v.
-       Muillakin sarjoilla on mustapäihin paikallistuotteita, esim. Bionin Blackhead/Whitehead Controller, joka poistaa myös tavallisia ”valkopäisiä” finnejä. Kokeile myös erimerkkistä puhdistustuotetta.
 
Voiko valoimpulssihoitoa tehdä juuri sokeroidulle iholle vai pitääkö karva olla juuri ajeltu?
-       Paras tulos tuleekin, kun tekee ensin sokeroinnin ja HETI perään valoimpulssin. Siinä ei kuitenkaan saa olla päiviä, tai edes tunteja väliä.
 
Olen sokeroinut bikialuettani ja saanut sen takia finnimäisiä näppylöitä sille alueelle. Mistä nämä näppylät johtuvat ja mitä niille voi tehdä? Vähenevätkö ne mitä enemmän sokeroi?
-       Ihoasi ei ehkä ole desinfioitu kunnolla ennen ja jälkeen sokeroinnin? Voi olla, että näpyt vähenevät, kun karvatkin vähenevät. Hyvä keino näppyjen poistoon olisi valoimpulssi, jolla saa samalla karvatkin lopullisesti pois!
 
Minulla on suoraan tai hiukan alaspäin sojottavat valkoiset ripset. Onnistuuko tälläisiin ripsiin laittaa ripsienpidennykset vai jääkö omat ripseni sojottaman typerästi eteenpäin? 
-       Sinulle kannattaa ehkä laittaa vähän suorempaa mallia, ripsiä löytyy kaarevuudella C ja J, joista jälkimmäinen on suorempi. Usein vanhemmilla naisilla ripset ovat melko suorat, ja sillon on hyvä käyttää kaarevuutta J. Se siis sopisi varmasti sinullekin. Ripset voi myös värjätä ennen ensimmäistä ripsein laittoa. Seuraavassa huollossa värjäys ei onnistu. 

Mulla on itellä tosi huono iho enkä yhtään tiedä syytä. puhdistan kasvot joka ikinen aamu ja ilta ja käytän kasvovettä ja kuorin kaks kertaa viikossa ja kaikenmaailman naamiot on kokeiltu, mutta ei... onko joillain ruuilla esim. juustolla tai suklaallaa tekemistä huonon ihon kanssa ? kiitos.
-       Liian rasvainen ruokavalio kyllä näkyy ihossakin, mutta tuskin sinä pelkkää juustoa syöt joka päivä. Kaikkea kohtuudella. Kokeile vaihtaa puhdistustuotetta tehokkaampaan.
 
Poskipääni ja nenäni paloivat auringosta aika pahasti noin viitisen vuotta sitten. sen aiheuttama punoitus ei ole sen koommin hävinnyt mihinkään. joudun käyttämään punoittavalla alueella aina ekstramäärän meikkivoidetta ja oon siihen tosi kyllästynyt.
-       Sinulle pitäisi tehdä ihoa uusivia, auringon vaurioittamalle iholle tarkoitettuja hoitoja. Kokeile myös meikkivoiteen sijasta ihon punaisuuden neutralisoijaa, ainakin lumenelta löytyy!
 .
Miten itse hoidat ihoasi, vai onko se luonnostaan näpytön? :)
-       Lauralla ei kovin kummoisia iho-ongelmia olekaan, mutta hän käy ylläpitämässä ihonsa kuntoa parin viikon välein Dui Clinique – hoidolla. Lisäksi hänellä on Acne Formula kotihoitotuotteena yksittäisiä näppyjä varten!
 
Minulla on ollut epäpuhtauksia ihossani jo pari kolme vuotta. Nyt olen syöny 3kk puolenvuoden antibioottikuuristani jonka lääkäri minulle määräsi. Se on tehonnut ja kasvoni näyttävät paljon paremmilta. Yksi ongelma on vielä; eli rasvaisuus. Tuntuu että olen tehnyt kaikkeni; käytän matta-karsvorasvoja meikinpohjustusvoidetta, mattameikkivoidetta mutta silti jossain vaiheessa päivää nenänvarsi,otsa ja poskipäät kiiltävät ihan kauheasti. Se on rasittavaa!! Osaisitko neuvoa jotain kikkaa miten saisin tuon ärsyttävän vaivan pois?
-       Acne Formula pitää ihon todella mattaisena. Vaikka se on öljy, ja tuntuu hassulta, että se pitäisi ihon rasvattomana, se imeytyy nopeasti ja pitää ihon kiillottomana. Kannattaa kokeilla. Lisäksi kosteusvoiteeksi suosittelen Gel Moisturizeria.
 
Mitä voidetta suosittelisit, kun ihoni punottaa poskista ja nenästä? huomasin tämän kun olin käyttänyt parivuotta meikkivoidetta, ja nyt olen niin riippuvainen meikkivoiteesta punoituksen takia.
-       Itselläni oli sama ongelma, joten voin suositella Payotin Créme N:o 2, parin kuukauden ”kuuri” saa ihmeitä aikaan. Kyseinen voide on melko rasvaista, ja sitä tulee laittaa hyvin ohut kerros, mutta se todella auttaa punoitukseen.
 
Toivoisin vastausta meikäläisen komeampaa puoliskoa koskien, nimittäin nykyisellä poikaystävälläni on jäänyt viime vuoden urakasta (armeija) suht koht paljon muistoja ihoon. Tarkemmin sanottuna iho on "puhjennut kukkaan" eli hän kärsii aknesta. Onko miehille olemassa muita hyviä ja ennenkaikkea TOIMIVIA hoitokeinoja kuin ihotautilääkärin määrämät lääkkeet? Kaikki lääkkeet kun eivät ole hänelle sopivia. Kaiken maailman tärpättejä on kyllä jo kovasti kokeiltu naamaa auttamaan, mutta vielä ei kunnon tuloksia ole yhdestäkään niistä saatu.
Itseäni koskein haluaisin kysyä, että mistä johtuu kuivat silmänaluset? Käytän silmänympärysvoidetta, voiko olla niin, että iho on tottunut siihen jo liiaksi, kerta unohdus tekee silmistä nimittäin mummon pepun näköiset.

 
-       Miehelle helppo, tehokas ja edullinen kotihoitotuote on ehdottomasti Bionin Bacteriostat Cleanser. Puteli on riittoisa, ja helppo käyttöinen esim. suihkun yhteydessä. Sain omankin mieheni käyttämään tätä tuotetta! Kannattaa kokeilla toisen merkkistä silmänympärystuotetta. Itse tykkään Dui Cliniquen Anti-Swelling Formulasta, koska kosteutuksen lisäksi se auttaa turvotukseen ja tummiin silmänalusiin. 

Mulla on aika kuiva iho ja aamulla kun laitan meikkivoidetta kouluun niin iho näyttää pari tuntia suht hyvältä, mutta sitten iho niinku imee kaikki meikkivoiteet sisäänsä, alkaa punoittaan ja naamasta lähtee kuivaa ihoa. Tää on tosi suuri ongelma ainakin silloin ku finnejä tulee naamaan ja ne pitäis saada kuivatettua pois mutta jos käytän kuivattavaa rasvaa, koko naama kuivaa lopunkin. Eli siiis mitä tuotteita suosittelisit kuivalle iholle meikkauksessa ja ihonhoidossa ? Haluan meikin näyttävän koko päivän hyvältä ja pysyvän kauniisti kasvoissani. Puuteria en voi käyttää sillä iho kuivuisi liikaa. Muutenkin olisin onnellinen jos saisin tieto kuivan ihon hoitamisesta, tuntuu että rasvaiseen ihoon kiinnitetään enemmän huomiota. 
-       Kuivan, jopa atooppisen ihon hoitoon kannattaa käyttää mahdollisimman mietoa puhdistusta, esimerkiksi jotakin maitomaista. Jos kuitenkin ihoon tulee paljon finnejä ja muita epäpuhtauksia, kannattaa kokeilla Bionin Bacteriostat Cleanseria, joka puhdistaa meikin ja lian tehokkaasti, ihoa kuivattamatta. Kosteusvoiteita löytyy monenlaisia, Dui Clinique sarjasta löytyy monta hyvää vaihtoehtoa; Day Cream, Night Cream, Gel Moisturizer jne. Jokin kosteusseerumi päivävoiteen alla pitää ihon kosteutettuna, jolloin meikkikin pysyy paremmin paikallaan. Ihon kuoriminen poistaa kuollutta ja kuivaa ihosolukkoa. Dui Cliniquen kuorinta on loistava kuivalle iholle, se pitää ihon ihanan kosteutettuna, eikä kuivata, niinkuin monet kuorinnat.

15 comments:

 1. Loistavia vastauksia ja kysymyksiä. jos näitä kysymyksiä voi vielä jättää, niin haluaisin kysyä, että

  Mistä johtuu kasvojeni ihon runsas hikoilu? Onko se kosmeettista vai voiko syynä olla jokin ihon sairaus? Kasvoni siis hikoilevat vaikken tekisi mitään, meikki ei pysy kasvoilla, joten joudun käyttämään väritöntä puuteria ihon mattapintaistamiseksi. Kaikki meikki valuu pois nenän alta ja paakkuuntuu läjiksi kasvoille. Ja hikoilu on niinkin runsasta, että ihan suuria pisaroita muodostuu kasvoille, etenkin nenän alle ja leukaan. Näytän lähes aina siltä kun olisin juossut maratonin.

  ReplyDelete
 2. Laura onko sun omat ripset kärsiny noista ripsipidennyksistäs? :)

  ReplyDelete
 3. jee, sain vastauksen kysymykseeni :--)

  ReplyDelete
 4. Suklaalla, pitsalla, yms. ei ole tutkimuksissa voitu todistaa olevan suoraa yhteyttä finnien tuloon...

  ReplyDelete
 5. millanen koulutus sulla on?

  ReplyDelete
 6. et sit mulle vastannu..

  ReplyDelete
 7. Mistä sitä bionin blackhead/whiteheadia sitten saa? Ja mikä on sen hinta? Yritin googlettaa mutta ei löytynyt...

  ReplyDelete
 8. Heips, mihin asti toi -20% alennus hoidoista ja tuotteista tuonne Dui Cliniciin on voimassa? :) Empsu

  ReplyDelete
 9. Tämä postaus on mahtava idea ja ratkaisee varmasti monet ongelmat! Mutta, jos vielä mahdollista heräisi minullakin kysymys..

  Sillion tällöin iholleni tulee satunnaisiin paikkoihin yksi ja joskus jopa viisikin todella kipeää ja suurta finniä jotka eivät oikeastaan ikinä kunnolla tule pintaan. Yleensä tuskailen meikki puikon kanssa yrittäen epätoivoisesti peittää näitä, mutta meikkikään ei tunnu pysyvän niiden päällä. Olen aina pitänyt mahdollisimman hyvää huolta ihostani eikä koskaan sen suurempia ongelmia olekkaan ollut. Mutta kun nämä ilmestyvät se on vain äärimmäisen turhauttavaa kun nämä eivät pysy peitossa ja särkee ikävästi. Näille tuntuu olevan jokin oma kausi, jolloin saattaa tulla samaan aikaa neljäkin pommia naamaan. Haluaisin vain tietää mistä tämä johtuu ja onko jotain keinoa miten vaikka ennaltaehkäistä? Tai vinkkejä peittää ne taidokkaasti?

  PS. Jos suosittelet jotain tuotetta, kerrotko mistä tämän voi hankkia/voiko tilata kotiin ja hinta! Kiitos!

  ReplyDelete
 10. Ihon hikoiluun ja rasvoittumiseen olen mielestäni vastannut muutamankin kerran! Kannattaa lukea vastaukset läpi :) Toiset vaan hikoilevat enemmän kuin toiset. Tietysti voi toivoa, että rasvoittuminen vähenee iän myötä. Ongelmaan löytyy monia tuotteitakin, joita olen suositellut tuolla vastauksissa.

  Ripset eivät kärsi ripsienpidennyksistä, jos ne on oikein laitettu, ja niistä huolehditaan oikein. Huonosti laitetut (esim. yhteen liimatut) pidennykset repivät omiakin ripsiä irti, ja saattavat katkoa niitä.

  Suklaalla on todettu olevan parantava vaikutus, koska siinä on paljon flavonoideja. Mitä tummempi suklaa, sitä enemmän flavonoideja! Ja pizza yms rasvainen ruoka vaikuttaa kyllä suoliston kautta ihoonkin.

  Minunko koulutus? Olen opiskellut oppisopimuksella kauneushoitolassa, eli saanut parissa vuodessa tuplasti enemmän oppia ja kokemusta, kuin pelkällä koulun penkillä istuneet. Hoitolatyössä olen ollut viisi vuotta, eli kokemusta löytyy.

  En vastannut jokaiseen kysymykseen, koska esim. mustapäiden poistosta oli ainakin 20 kysymystä.

  Bionia löytyy joistakin kauneushoitoloista ympäri Suomea, netistäkin saa tilattua, esim . http://duiclinic.fi/tuotteet

  Alennus on voimassa vuoden loppuun asti.

  ReplyDelete
 11. Laura tää postaus oli aivan mahtava ja avuksi varmaan monille -kuten myös mulle, kiitti!

  Mistä oot tilannut Payot créme no 2:sta? Tai tiedätkö jonkin luotettavan nettikaupan?

  ReplyDelete
 12. Heheee me itseasiassa tilattiin just eilen Créme no 2:sta meidän hoitolaan, kun on todettu niin hyväksi! Eli osoite on Aleksanterinkatu 12 (sisäänkäynti Helenankatu 4), ja nettisivuillekin tulee varmasti piakkoin myyntiin.

  En tosiaan mainosta näitä tuotteita siksi, koska myyn niitä, vaan myyn niitä siksi, koska olen tyytyväinen tuloksiin! Mun mielestä ois epäloogista suositella tuotteita, joita en itse ole kokeillut, tai joista en tykkää.

  ReplyDelete
 13. Kiitti tosi paljon näistä kosmetologi vastaa postauksista! Ei tullut itsellä kysyttyä mitään, mutta vastauksia sain silti mieltäni askarruttaviin kysymyksiin! ;)

  ReplyDelete
 14. Moikka!
  Tää kysymys tulee niiiiin myöhään, mutta kysymys on nyt mietityttänyt jo pari päivää...
  Olin "shoppailemassa" apteekissa kaikkea turhaa, ja apteekin kosmetologi neuvoi teinityttöä aknen hoidossa syömään maitohappopillereitä kuuriluonteisesti. Joskus taas olen lukenut jonkun "kotikosmetologin" neuvon jättämään kaikki maitopohjaiset tuotteet pois ruokavaliosta, jotta nassu vois paremmin.
  Eli: Onko näissä väitteissä mtn perää??

  ReplyDelete