Monday, May 30, 2011

Underwater

Miksi mä näen vähän väliä unia, joissa seikkailen veden alla?
Oon aina tykännyt uimisesta, rakastanut aaltoja ja snorklailua. Sen sijaan pelkään korkeita paikkoja ihan hirveästi, ja näenkin painajaisia korkeista paikoista ja niihin joutumisesta joka viikko! Ja siltikin vaikka pelkään kuollakseni korkeita paikkoja, niin en voi olla menemättä kaikkiin vuoristoratoihin ja muihin vempaimiin. Jokin siinäkin muuten houkuttelee. Oonkin miettinyt/suunnitellut, että jos tänä kesänä hyppäis laskuvarjohypyn, siis ammattilaisen kanssa tandemina. Ja sitten sellaisen kevytlentokoneen kanssa lentely kiinnostaisi. ;)
Mun korkeanpaikankammo varmaankin katoaa siinä vaiheessa, kun pitäis hypätä lentokoneesta alas? No mutta siedätyshoitoa!

Merimakkara/ sea cucumber? Nimittäin noita oli Taolla ihan sairaasti ja mietin siellä, että mitä ihmeen lötköjä. Katoin joku aika sitten Sharkwaterin, ja siinä oli noita.
Oon miettinyt myös, että jos sitä suorittais padi owd-kurssin, ja sitten pääsis syvempiin vesiin, jos joskus tulee taas lähdettyä jonnekin. Ei vaan jotenkin nappaisi mennä Itämereen räpiköimään.Vai onko porukalla kokemuksia, että millaista se on?
Mutta kesällä tai loppukesällä vois lähteä vaikka Kreikkaan snorklaamaan, tai mitäs näitä on? Kroatia?

35 comments:

 1. Tandem hyppy laskuvarjolla on mahtava kokemus äitini mielestä joka hyppäs pari vuotta sitten, vaikka korkean paikan kammo hänellä onkin :) Eli KOKEILE IHMEESSÄ :)

  ReplyDelete
 2. koska tulee hiuspostaus? odotan innolla! :)

  ReplyDelete
 3. mulla on myös hirvee korkeenpaikankammo. hyppäsin tandemin muutama vuosi sitten, eikä kammo haitannut yhtään asiaa - jokatapauksessa koneesta hypätessä ollaan niin korkeella, ettei syvyysnäkö toimi, joten pudotessa tuntuu siltä ettei lähenis maata ollenkaan :)

  jos aluut open waterin suorittaa, suosittelen että reissaat takasin thaimaahan ja taolle, siellä saa halvalla kurssin käytyä. tarjontaakin on mistä valita, saireella niitä sukelluskouluja kun on vieri vieressä :P

  ReplyDelete
 4. Haluaisin myös johonkin snorklaamaan.. Mutta opiskelijana (kesätyöttömänä sellaisena) saa vaan haaveilla..:'(

  ReplyDelete
 5. Kannattaa suorittaa padi tai ssi(käytännössä sama, kulkee eri nimellä) Thaimaassa jos vielä joskus meet, huomattavasti halvemmat hinnat. Ja täysin pätevä koulutus omasta mielestä, brittiopettajat ja hyvät varusteet. Sukeltaminen on aivan ihanaa!

  ReplyDelete
 6. Voin ainakin suositella padin owd kurssia! Mulla on tänään viimeinen avovesisukellus. Ainakin mä olin jo pelkästä sukeltamisesta niin haltioissaan, että ei paljon haitannut, vaikka sukelletaan "vaan" täällä Tampereella Kaukajärvessä. Näkyvyys viimeksi oli aivan surkea :D 2 viikkoa ja sit oonkin Sisiliassa sukeltamassa, en malta odottaa!

  Oon myös aina ollut kova uimari/sukeltaja/vesi-ihminen, joten laitesukellus on ihan <3.

  ReplyDelete
 7. Kroatiassa käyneenä voisin suositella kaunis paikka, ainakin Dubrovnik! Varmasti sopiva myös snorklailuun. Vesi oli kuin linnunmaitoa. ;)

  ReplyDelete
 8. Hyi hele mine kyllä itkisin jos tollanen pökäle uiskentelis merenpohjassa vastaan :I

  ReplyDelete
 9. hyi noi makkarat :( olin itekki taolla joku aika sitten ja kyllä pelästyin noita lötköi ku ekan kerran näin x) jotenki tosi ällöjä ja kuvittelin niitte yhtäkkii vaa hyökkäävän kimppuu sielt pohjast.

  ReplyDelete
 10. Egyptiin kannattaa mennä sukeltamaan/snorklaamaan, punainen meri on tosi kaunis:)

  ReplyDelete
 11. Aika monet suorittelee tota OWD:tä esim. Thaimaassa, siel on Raya Diversilla suomenkieliset opettajat ymsyms, et ei tarvi Itämeressä polskutella jos ei haluu ja sen verran rahaa löytyy. :P Ja Kroatiassa on varmaa kirkkain vesi mitä oon maailmalla nähny, joten se on kyllä ihan hyvä vaihtoehto snorklauksee. :)

  ReplyDelete
 12. Etkös sä oo hypänny benjin? Mua kiinnostaisi se kanssa, mut mulla on järkyttävä korkean paikan kammo :D Miten suoriuduit siitä hengissä?

  ReplyDelete
 13. tyykkän ite ihan sikana sukellella ja kaikkee muttaa pelkään kaikkia kaloja sun muita aivan järkyttyvästi :o

  ReplyDelete
 14. Oltiin Egyptissä yks syksy lomalla ja käytiin snorklaamassa punasessa meressä. Suosittelen lämmöllä! Ihan uskomattomat näkymät:)

  -Epa

  ReplyDelete
 15. Meikä näki viime talvena punaisessa meressä tommosen merimakkaran ja polskin pakoon kiljuen snorkkeliini niin, että sukellusohjaaja tuli apuun :D
  eikö sulla poista ketipinorit painajaisia, kun jostain muistan lukeneeni et niitä käytät? mulla on sama ongelma, vaikka lekuri sanoo että niiden pitäis auttaa.
  Kauniita unia sulle jatkossa, älä putoa ! :)

  ReplyDelete
 16. Oi kannatan laskuvarjohyppyä, itsekin hyppäsin jokunen vuosi sitten Australiassa ja edelleen on DVD muistona, oli se vaan niin hieno tunne :)

  Ja toiseksi olen myöskin Australiassa suorittanut Padin sukelluskortin, Open Water Diver, on se mieluisampi ulkomailla suorittaa :)
  Olen kyllä ollut niin iloinen, että suoritin kortin, sillä kun pääsee sitten ympäri maailman sukeltamaam upeisiin vesiin!

  ReplyDelete
 17. Sukeltaminen on kyllä hauskaa! Minä olen sitä järvessä nuorempana harrastanut joka kesä. Nyt se on tosin jäänyt vaikka välineetkin vielä löytyy. Jospa sitä vielä uskaltautuis :)

  ReplyDelete
 18. Kroatiassa on kyl toooosi kirkkaat vedet ja muutenki sitä paikkaa suosittelen:) älyttömän siistiä ja puhdasta kaikkialla ja ruoka on hyvää. Ja venetsiassa voi käydä päiväretkellä;P

  ReplyDelete
 19. Ehdottomasti kroatiaan! Suosittelen lääämpimästi ;) kirkkaat vedet ja ihania rantoja siellä!

  ReplyDelete
 20. Kroatiassa on ainaki ihan sairaan puhtaat vedet :)

  ReplyDelete
 21. Raya Diversilla kannattaa thaimaassa todellaki käydä! Opettajat on ihan huippua porukkaa, ja tietävät varmasti parhaat sukellusmestat.
  Mutta siis jos vaan tulee mahollisuus ni suosittelen!

  ReplyDelete
 22. Paljon sukeltava kaverini on kertonut että Norjassa on ehkä maailman hienoimmat sukellusvedet, siis hienommat kuin vaikkapa Punaisella merellä. Ja sillä kaverilla on paljon kokemusta! Kannattaa tutustua ettei tartte lähteä merta edemmäs kalaan (kirjaimellisesti) :)

  ReplyDelete
 23. kroatiaan kannattaa ehdottomasti mennä se on ihana paikka!! :D

  ReplyDelete
 24. Tää ei nyt kyllä mitenkään liity tähän, mutta haluisin tietää, että millä fontilla tuo sun kylkeen kirjotettu teksti on tehty? Suunnittelen ottavani samaan kohtaan kans tekstiä, ja haluaisin just tolla fontilla, kun se on niin nätti. :)
  Jos vaan sulla on aikaa ja muistat mikä fontti se on, niin voitko laittaa sen paikan mistä oot ton löytäny. >> mince--@luukku.com
  Kiitän jo etukäteen jos onnistut löytämään/muistamaan! :))

  ReplyDelete
 25. Tajusin, että laitoin vähän väärän sähköpostiosotteen tuohon, kun kyelin sitä tatuointifonttia! ELI >> mince--92@luukku.com

  ReplyDelete
 26. hei oliko sulla tänään vaaleenpunanen huppari ja musta niitti laukku päällä kaupungilla? Saatoin nähä sut tänää, mut jäi häiritsee olitko se sä :P

  ReplyDelete
 27. ^^Sitten näit ihan oikein :) :D

  ReplyDelete
 28. Mikä kamera sul oli käytös nois vedenalaisis kuvis?

  ReplyDelete
 29. Kannattaa ehdottomasti hypätä tandem-hyppy! Ite hyppäsin viime vuonna ja se oli siistein kokemus ikinä! Sitä fiilistä ei voi sanoin kuvailla, eikä sitä varmasti koskaan unohda! :) Tuli hirveä hinku päästä kurssille ja saada omat luvat, ehkä vielä joskus :-P

  ReplyDelete
 30. http://open.spotify.com/track/1Ob0KtgAx7tF7eOrEhqOX2

  ReplyDelete
 31. Maltalla on muuten euroopan parhaimpiin lukeutuvat sukellusvedet ! Ite menossa kohta.

  ReplyDelete
 32. Tandemhyppy? :0
  Eikö kivempi olis hypätä ihan itse, eikä sillain että joku (todennäköisesti) tuntematon on selässä kiinni?
  Niin hieno kokemus et kyllä mun mielestäni ainakin olis paljon hienompaa hypätä ihan itse..
  Ehkä se pilais koko tunnelman jos joutuu olemaan kiinni jossain toisessa tyypissä? En tiiä.. mut niin mä ajattelisin =)

  ReplyDelete
 33. Nää reissukuvat kasvattaa matkakuumetta aina eksponentiaalisesti! oivoi :)

  ReplyDelete
 34. Oli pakko tulla kommentoimaan, vaikka onkin jo suht vanha blogikirjotus.
  Eli siis unessa vesistö kuvaa omaa elämää. Nään itse n. joka toinen yö unta uivani järvessä. Niitä unii pitää vaa osata pohtia oikeilla tavoilla niin pääsee alitajunnan aatteisiin mukaan! Unikirja on hyvä tässä auttamassa :)

  ReplyDelete
 35. I love the dear news you present into your reports. I'll bookmark your blog also visit over again here systematically. I'm rather convinced I will ascertain tons of new stuff just here! Best of luck for the subsequent !

  In conclusion , permit me thank you for your understanding with my English as (I am sure you have figured this by now,), English is not my first language so I am using Google Translate to figure out what to note down what I truly wish to voice.

  ReplyDelete