Tuesday, May 10, 2011

Bloggailusta

Miten oot saanut näin hirmupaljon lukijoita? 
Lähtökohdat olivat sellaiset, että lukijat siirtyivät suoraan Sharonin (ystäväni) blogista omaani. Eli bloggailin sinne kuukauden ajan, kun Sharon oli Keniassa. Sain jonkin verran lukijoita jo kuukauden sisällä. Ja sitten varmaan teinivuosieni irc-galleria"julkisuus" oli yksi syy, miksi lukijoita tuli heti tosi paljon. Lisäksi mulla oli vankka lukijakunta jo Livejournalissa, kiitos vaan teille kaikille ihanille. <3

Mitä mieltä olet siitä, että jotku yrittää saada kaikin mahdollisin keinoin uusia lukijoita omaan blogiinsa? (Esim. mainostamalla blogia Demi.fissä otsikolla: alkakaa pliis mun lukijoiksi!)
Halu päästä pinnalle ja tulla kuulluksi on ihmisen yksi iänikuisin niin sanottuja tarpeita.
En näe siinä mitään pahaa, sillä ihan vilpitöntähän se on. Joistakin tulee jotain ja jotkut jäävät vaan tekemään sitä omaksi ilokseen.

Kumpi vai kampi: Blogi, jossa on kaunis bloggaaja ilman mitään sen erikoisempaa asiaa vai vähän "rumempi" tyttö ja sisällöltään rikas blogi?
Jälkimmäinen vaihtoehto. Onhan toki kaunista kiva katsella, mutta sisältö voittaa.

Oletko katunut jotain bloggaamiseen liittyvää?  
Olen joskus. Olen kertonut liikaa henkilökohtaisia asioitani sekä luonut blogiini hyvin avoimen suhteen. Nykyään on vaikeaa valehdella tekemisistään läheisille, koska he kuitenkin lukevat blogiani ja näin ollen saavat tietää "missä menen".

Mitä turhia 'tarjouksia' ja tavaraa olet saanut blogin kautta?
Tarjouksia tulee lähes päivittäin. En mainosta mitään turhaa ilmaiseksi. Toinen juttu on hyväntekeväisyys ja ystävien jutut. Tavaraa tulee jonkin verran, muttei varmaan yhtä paljoa kuin jollekin toiselle bloggaajalle, koska en yleensä postaa mitään, jos joku meikki kilahtaa postiluukusta alas.

Maksatko sä lisäkuvista? Tai kun mulla blogger alko valittaa että oon ladannu liikaa kuvia ja nyt pitäis ostaa lisää tilaa.. Jos maksat, kuinka paljon maksat? Vai onko jotain toista vaihtoehtoa?
Maksan. Ostin "google-lisätilaa". Taisin aada 20 gigaa ja se maksoi 5 euroa.

Miten/miksi saat aina kutsuja erilaisiin tapahtumiin?
Miksen saisi? Onhan se kannattavaa lähettää tapahtumakutsuja bloggaajalle, jonka blogia lukee monet ihmiset. Siinä on mainostaminen mielessä. Tapahtumakutsuja tulee myös osittain ystävien, tuttujen ja puolituttujen kanssa. Helsingin piirit ovat niin pienet, että loppujen lopuksi joku tuntee aina jonkun, ja sitten sitä ollaan aika ajoin samoissa tilaisuuksia aina samojen naamojen kanssa. 

Semmosta voisin kysyy et miten blogin kuvat saa isommaksi?
Klikkaa kuvaa oikealla hiirenpainikkeella ja paina "erittäin suuri".

Tunnistetaanko sinua kaduilla bloggaamisen johdosta?
Kyllä varmaankin tunnetaan, muttei kukaan koskaan tule puhumaan mitään, paitsi joskus.
Baareissa taas enemmän. Viime aikoina olen yllättynyt siitä, miten ihan äijänköriläät ovat tulleet juttelemaan ja kertomaan, että lukevat blogiani.

Onko bloggaus avannut sinulle ovia esim. työn suhteen?
Kyllä on, parikin eri projektia.

Mitä mieltä olet niistä bloggaajista, jotka jakavat blogissaan myös ehkä liiankin henkilökohtaisia asioita?
Se on jokaisen oma valinta. Tuskin se mihinkään maailmanloppuun johtaa. Onhan Rakel Liekkikin tehnyt pornoa ja nykyään on ihan perussälli kolumneineen. Toinen juttu on se, että millaisia fiiliksiä ylenpalttinen avautuminen ja avoimuus herättää. Mua alkaa lukijana bloggaajan puolesta usein nolottaa, jos kaikki mahdollinen lapsuudesta hampaiden reikiin luetellaan blogissa, mutta jokainen tallaa tyylillään.

Monta kaveria/ystävää olet saanut blogien kautta?
Cavaan olen tutustunut paremmin, mutten taida olla bloggaajamielessä sisäsiittoista luonnetta, kun en pahemmin kanssasiskojeni kanssa vietä aikaa.

Mistä sun on vaikeinta kirjottaa?
Omista heikkouksista ja aiheista, jotka eivät kosketa mua lainkaan. Mainostaminen tyhjästä olisi tosi vaikeaa.

Mitä kaikkia blogeja luet?
Varmaan kaikkia blogilistan top.10 kiikkuvia, eli kaikkia suosituimpia suomalaisia blogeja.
Ulkomaalaisia blogeja en ole lukenut varmaan vuoteen, en edes muista milloin olisin viimeksi käynyt yhdessäkään ulkomaalaisessa blogissa. Eikun Kisses.se, kävin tsekkaamassa, että miltä tämä paljon puhuttu nainen näyttää, kun en tosiaan ollut aiemmin käynyt koko blogissa.

Paljonko sulla on käviöitä päivässä/viikossa?
Viikottain 40-50 000 uniikkia kävijää

Muuttuiko kuva blogaamisesta sen jälkeen ku on tutustunut muihin "tunnettuihin" blogaajiin? Koitko enemmän paineita blogista? 
Fiilishän on ihan kuin missikisojen pukuhuoneessa. ;) No ei vaan! Hauskaa on se, ettei kukaan oikeastaan tunne aluksi ketään, mutta kaikki tietää toisensa. Sitä voi sitten puhua, että viime viikolla tosiaan sain sen uuden pyörän ja toiset myötäilevät, että niin se on kyllä ihana!

Oliko blogien kirjoittajat sen tyyppisiä ihmisiä in real life kuin blogeista on saanu kuvan ja onko paljon kilpailua?
Kaikki on ja kaikki ei. Mä olen kuulemma ihan erilainen kuin annan blogin väityksellä ymmärtää.
Kilpailua tuskin on. Meitä on moneen junaan, samoin lukijoita. Ei yhden blogin suosio syrjäytä toisen blogin nousua.

Sulla on tosi hyviä kirjoituksia, ootko koskaan miettinyt kirjailijan uraa?
Sehän olisi ihanne tilanne, mutta tuskin.

Ootko koskaan harkinnut lopettamista, jos niin minkä takia?
Olen. Ihan sen tähden, että välillä sitä havahtuu koko hommaan ja koko homman pinnallisuuteen.
Olen esimerkiksi Thaimaassa oleskeluni jälkeen alkanut pohtia, että miksi mä oikeasti teen tätä. Haluaisin olla toisaalla, auttamassa muita, tekemässä jotakin oikeasti merkittävää. Mielessä on käynyt blogin lopettaminen tai blogin muuttaminen hyväntekeväisyysblogiksi. Mun unelma olisi se, että saisin blogini ja lukijoiden avulla kasaan rahaston ja järjestön, joka auttaisi esimerkiksi Myanmarin ja Kambodžan malariaan sairastuneita ihmisiä. Menemällä paikalle, ja raportoimalla tilanteesta reaaliajassa, voisin saada ihmiset uskomaan, että apu menee oikeasti perille eikä millekään välikäsille.

Mitkä ovat mielestäsi pahimmat bloggaajien tekemät virheet tai mitkä asiat/trendit/ilmiöt sinua ärsyttää eniten blogeissa?
Ilmiöt, jotka toistuvat jokaisessa blogissa. Jotkut sanankäänteet, samanlaiset vaatteet, you name it! 
Ärsyynnyn lukijoiden aliarvioimisesta ja itsekkäästä kirjoitustyylistä.
Mikään ei ole kauniimpaa kuin nöyrtyminen ja virheistä oppiminen ja niiden myöntäminen.

Kuinka paljon saat kutsuja kaikenlaisiin tapahtumiin ja juhliin?
Joka viikko tulee jotakin.

Entäs kuinka monesta oot kieltäytynyt?
Suurimmasta osasta. En käy missään koskaan. Blogiani ei ole perustettu kissanristäisissä juoksemiseen. Teen asioita fiilispohjalta. Käyn ulkona juuri silloin ja juuri niiden ihmisten kanssa, kun juuri sillä hetkellä haluan. Sama pätee postaamiseen.

Jos oot jo ehtinyt kieltäytyä jostain kutsusta, niin onko koskaan kaduttanut ettet mennytkään ko. tapahtumaan?
Montako tuntia käytät suunnilleen viikossa bloggaamiseen?

Ei. Paitsi viime viikolla porukka kävi raahaamassa Hennesistä ilmaisia vaatteita, ja mietin jälkeenpäin itsekseni, että miksen jaksanut vaivautua. Ehkä se rätti ei ole mulle mikään sellainen asia, minkä takia jaksaisin vaivautua.
Viikossa menee 2-6 tuntia varmaan postausten tekoon. Tää on aika simppeliä hommaa, jos homma maistuu. 


Millainen blogi kerää lukioita?
Sen kun tietäisi. Sellainen blogi varmaan, joka kehittyy lukijan mukana ja lukijoiden mukana. Blogi joka junnaa paikallaan, ei kiinnosta ainakaan itseäni.
Blogin kirjoittajan pitää olla jollain tapaa kiinnostava persoonana, postausten pitää olla oikealla tavalla kiinnostavia, kaiken pitää kolahtaa yksi yhteen.


Millä ylipäätänsä rahotat elämisesi, blogin perusteella matkustelet, syöt usein ulkona ja shoppailet paljon ?
Tekemällä työtä. Tähän ei ikävä kyllä ole mitään sellaista vastausta, että seisomalla päälläni 34 tuntia viikossa ja samalla rukoillen, että rahaa tulisi. 

Onko sulla ikinä ongelmia postausideoiden keksimisessä? 
On joskus, mutta sitten en postaa. Odotan, että tulee postattavaa.

Hei! Millä oot saanut vaaleenpunaseks ton blogiarkiston hommelit ja 'Tietoja minusta' -kohdan? :-) Kiitos avusta etukäteen.
Olisikohan napsautetun linkin väri-kohdasta. =)

Onko sulle vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle, miten blogista saisi suunnilleen selkeän, ja kiinnostavan?
Kaikkea ei kannata kertoa heti alussa. Bloggaaminen on kuin parisuhde, joka syvenee ja etenee ajan mittaan. Kannattaa antaa sen verran lukijoille, kun he antavat sulle. Turha lahjominen ja lässyttäminen ei toimi. Rehellisyys ja omana itsenään oleminen on tässä se juttu. Tyhjästä on vaikeaa taikoa. Kaikista meistä ei varmaankaan ole bloggaamaan. Musta ei tule laulajaa tai jääkiekkoilijaa, vaikkakin näin toissa yönä unta, että Timo Jutila soitti mulle ja pyysi mua Suomen maajoukkueeseen.

Jos ikinä haluat myydä h&m:n lastenosaston valkoisen tekoturkiksen, jos et sitä ole jo myynyt eteenpäin, on tässä ostaja! :)
Selvä juttu, voisin kaivaa sen takin jostain! :)

Haluaisin kysyä, että mikä on kaikista paras asia, jonka blogi on tuonut tullessaan?
Itseluottamus erilaisiin asioihin. Parasta tässä kuitenkin on mun ja lukijoiden välinen vuorovaikutus. En näe teitä, eikä mulla ole hajuakaan, ketkä tätä siellä jossain lukee. Mutta kuitenkin se, että joku siellä silti lukee, tuntuu uskomattomalta. 

Palan halusta aloittaa bloggaamisen mutta pelkään että lukijat alkavat kyselemään miten en koskaan vietä aikaa kavereiden kanssa (ei ole kavereita, enkä halua myöntää sitä:D ) :DD On aika tyhmä kysymys mutta sitä pelkään. Minulla on tuon suhteen kulissit pystyssä joten kukaan edes läheisimmät tuttavani eivät tiedä minun "kaveruttomuudestani." :D Olen itse tyytyväinen, mutta pelkään lukijoiden tuomitsevan valintani.
Ajattele, että voisit saada vaikkapa kavereita blogin kautta. On varmasti monia hyviä tyyppejä, joilla ei vaan ole kavereita. Lyökää hynttyyt yhteen! Ei kannata hävetä tollaista asiaa.

Miksi sun bannerissa sulla on muka tatuointi vasemmassa kädessä, mutta sitten " kysymyksiä bloggailusta" posttauksessa olevassa kuvassa sun vasemmassa kädessä ei olekkaan tatuointia?
Se on vanha kuva varmaan, jos kädessäni ei ole tatuointia. :D


33 comments:

 1. Sori jos multa on jotenki jääny jotain välistä, mutta mitä toi 'galleria julkisuus' tarkotti? :))

  ReplyDelete
 2. Pakko avautua: olen "seurannut" elämääsi jo irc-galleriajulkisuus ajoista alkaen ja edelleen blogiasi lukien, mikä on rehellisesti sanoen aika häröä.
  Mutta vaikutat mielettömän hyvältä tyypiltä ja kirjoitat hyvin, joten miksipä en seuraisi.
  Keep it going, girl!

  ReplyDelete
 3. Voi tosta galleriajulkisuusjutusta tuli niin mieleen se aika ku kateellisena kattelin sun kuvia galleriassa. Niinku moni muukin.

  ReplyDelete
 4. parasta sussa bloggaajana on se, ettei koskaan tiedä mitä odottaa. (sama pätee myös livejournaliin :D) saat väännettyä mistä tahansa aiheesta kiinnostavaa.
  oot paras! <3

  t. lj-lukija joka myöskin on stalkannut irc-galleria-ajoista lähtien ja ollut niiiin kateellinen sun yhteiskuvista myöskin ihqgaltsujulkkis-mitajin kanssa:D

  ReplyDelete
 5. oot ihana.ei moni sun ikäisesi ota tuolta kannalta noita hyvän tekeväisyysjuttuja, rispektii sulle!pus

  ReplyDelete
 6. Ihana postaus ja avasi monia kysymyksii:) thanks!

  ReplyDelete
 7. oon samaa mieltä tosta 2 kysymyksestä:)

  ReplyDelete
 8. Todella hyvä idea olisi tuollainen hyväntekeväisyysblogi!:) Uskon, että sinun juttujasi jaksaisi lukea sellainenkin, joka ei normaalisti ole kiinnostunut tuollaisista aiheista...

  ReplyDelete
 9. Miksi sun bannerissa sulla on muka tatuointi vasemmassa kädessä, mutta sitten " kysymyksiä bloggailusta" posttauksessa olevassa kuvassa sun vasemmassa kädessä ei olekkaan tatuointia?
  Se on vanha kuva varmaan, jos kädessäni ei ole tatuointia. :D
  ^^ AHAHAHHA =D

  ReplyDelete
 10. Pakko vähä viilata pilkkua ku joku kirjotti ettei muka kysymyksiä blogista postauksessa näkyis tatuointia vasemmas kädes vaik mun mielestä siinä näkyy kyllä ?: D

  ReplyDelete
 11. mikä on annan blogin osote?

  ReplyDelete
 12. ää Laura, tää postaus vaan vahvisti sitä, että oot yks mun lempiblogaajista. Rakastan sitä, miten sulla on noin JALAT MAASSA! :) keep up the good work. :)

  ReplyDelete
 13. oot niin asenne mimmi =D arvostus ! alkaa vähän korvista tulvimaan joidenkin "tällänen tuli postiluukkuun"-meikkiesittelyt mut suhun voi luottaaaa-a-a-a-aaaa

  ReplyDelete
 14. voisitko tehä postauksen peking shoppailuista? ois ihanaa taas nähä mitä kaikkea hommailit sieltä:)

  ReplyDelete
 15. Olen miettinyt monesti sitä, (yhtään muotibloggareita aliarvioimatta) että tajuavatko he edes miten pinnallisessa touhussa ovat mukana.Hienoa siis kuulla, että joku on ajatellut!

  Olen miettinyt ihmisten kulutustottumuksia. Tuntuu vain niin hullulta ja käsittämättömältä miksi pitää ostaa aina vain lisää ja lisää uusia vaatteita? Ihan kuin kaappi ei pursuilisi niitä jo ennestäänkin. Mikä loppujen lopuksia on sen kaiken tarkoituksena?

  Asiaan perehtyneenä olen lukenut, että ihmiset rakentavat itsestään tietynlaista kuvaa vaatteilla ja tavaroilla. Pyrkimyksenä on luoda sellainen kuva itsestään, jolla uskotaan saavutettavan toisten hyväksyntä tai ihailu. Pahimmillaan ihminen ei tunne olevansa yhtään mitään ilman hienoja ja oikeanlaisia vaatteita ja tavaroita.

  Nykyajan menoa kuvaa ironisesti se, että ostamme vaatteita ja tavaroita tehdäksemme vaikutuksen niihin ihmisiin, joista emme oikeasti edes välitä.

  Loppuun vielä vähän Mika Waltaria:

  "Ei ole eroa ihmisten välillä ja jokainen syntyy alastomana maailmaan ja ihmisen sydän on ainoa mitta ihmisten välillä. Eikä ihmistä voi mitata hänen ihonsa värin tai kielensä mukaan eikä ihmistä voi mitata hänen vaatteittensa tai korujensa mukaan, vaan ainoastaan hänen sydämensä mukaan. Kaikkien ihmisten sydämet ovat saman veroiset, sillä samaa vettä ja yhtä suolaisia ovat kaikki kyyneleet. (Mika waltari, Sinuhe Egyptiläinen)

  ReplyDelete
 16. "Pakko vähä viilata pilkkua ku joku kirjotti ettei muka kysymyksiä blogista postauksessa näkyis tatuointia vasemmas kädes vaik mun mielestä siinä näkyy kyllä ?: D"


  Toisessa kuvassa ei ole vielä tuota mexicotatuointia :) varmaan sitä tarkoitti

  ReplyDelete
 17. Vastailkaa ihmiset tähän kyselyyn muodista! vie vain minuutin tai pari :D

  http://www.webropol.com/P.aspx?id=551915&cid=151350927


  -Kiitos!

  ReplyDelete
 18. Vika kysymys ehkä vähän nauratti :DDDDDDDDD LOL. Tokavika kysymys oli aww :') Ehkä munki pitäs perustaa blogi ja sit voisin kaveerata muiden sielunsiskojen kanssa jotka on kaverittomia, niinkun esim. ton kyseisen kysymyksen kysyjän :D Hehe.

  ReplyDelete
 19. Moi Laur! Mä en millään nlöydä postausta missä näkyis sun pinkki polkupyörä. onko tämä samllainen kun sulla?? http://www.huuto.net/kohteet/upea-pinkki-cruiser-polkupyora-katseenkaantaja-ei-hv/176974427
  - Anniina

  ReplyDelete
 20. Hei Laura, en nyt kommentoi ainoastaan tätä postausta, vaan koko blogiasi. Vaikutat lahjakkaalta, luovalta, inspiroivalta ja älykkäältä ihmiseltä, jolla on kaiken lisäksi sydän paikallaan. Kaltaisiasi persoonia tarvittaisiin enemmän, ei ainoastaan tyhjäpäisiä ja itseään täynnä olevia muotibloggareita.Toivon, ettet katoaisi "julkisuudesta", sillä sulla näyttää olevan niin paljon annettavaa. Lukisin innolla kirjojasi, jos kirjoittaisit sellaisia :)

  Oikein hyvää alkavaa kesää!
  -Lukijasi <3

  ReplyDelete
 21. Täysin samaa mieltä aamukahvin kanssa.

  ReplyDelete
 22. Sä olet niin ihana, pirteä, aito, hauska ja IHANA! <3 :) Oot varmaan tosi hauska ja kiva ihminen!

  ReplyDelete
 23. Kerroit tossa, ettet käy juuri missään kissanristiäisissä, joihin kutsuja saat. Olin jotenkin saanu sellasen kuvan susta, että oot ihan yltiösosiaalinen ja lähes koko ajan menoissa ja meiningeissä mukana. Mutta nähtävästi olinkin väärässä :D

  ReplyDelete
 24. hihhii oot ehtiny galtsufeimiki olla? :---) tahdon kuulla aiheesta lisää

  ReplyDelete
 25. onko sulla vielä ripsien pidennykset? voitko tehdä ripsien pidennyksistä postauksen jos sulla vielä on ne ja voitko kertoa kannattaako ottaa vai ei? oon kuullu kauhutarinoita että omat ripset lähtee mukana jnejne... help!

  ReplyDelete
 26. nice blog!!!
  if you want follow me on blogger I will do the same!
  http://freakyfriday-sabrina.blogspot.com

  ReplyDelete
 27. hei laretsu, totta kai raavaat miehetkin ja köriläät vai mitä ne olikaan lukee sun blogia - täällähän on sun bikinikuvia ja kaikkee. nii et.. sellastakin.

  ReplyDelete
 28. kannattaisko käydä tuolla formspringinkin puolella välill' vastailemasssa :)

  ReplyDelete
 29. Hei, millä tuotteilla peset sun hiuspidennykset? :)

  ReplyDelete
 30. Ootko seurannu laura lätkän MM-kisoja? Kiinnostaako yhtään? :)

  ReplyDelete
 31. Muut bloggaajat on siirtänyt omat bloginsa newlookiin kokonaan mut sul viimeinen postaus newlookissa huhtikuun 18 ja täällä toukokuun 10 päivä ja sitte sul oli joku muukin blogi vielä. Eli miksi et postaa newlookiin niinkuin muut vai oletko lopetannu blogaamisen siellä kokonaan jo?

  ReplyDelete
 32. http://life-of-silja.blogspot.com/2011/05/tylsako-sunnuntaiaamu.html


  ;) haha mitä Laura edellä sitä muut perässä

  ReplyDelete
 33. moips~♥ tuskinpa tähän ehit vastaa, mutta olis kiva jos kerkeisit. :>
  löysin tänne sattumalta kun googletin mitajii, ja osu tohon kommenttiin jossa oli mainittu. mistähän tuon sais kiinni ? :c
  tuhannet kiitokset. ♥♥

  ReplyDelete