Saturday, December 1, 2012

Voihan vesivahinko!

Mun piti tosiaan mennä tänään seiskaks aamulla töihin, ja viiden jälkeen heräsin herätyskelloon ja suuntasin normaaliin tapaani ensimmäiseksi suihkuun.
Ihmettelin siinä unenpöpperössä, että miksi vettä tulee puoliteholla, suunnittelin jo uuden suihkun ostamista. Vesi loppui melkein siinä vaiheessa, kun sain viimeiset hoitoaineet huuhdeltua hiuksistani.
Mietin siinä vaan, että mitä helkkaria! Otin pyyhkeen naulakosta, ja aloin siinä kuivailla itseäni, kun kuulin, että jostain tulee nyt vettä, eikä se jostain ole vieressäni nötköttävä suihkukapula.

Avasin kylppärin oven, ja huomasin, että eteisen lamppu, siis LAMPPU oli muuttunut suihkuksi.
Ajattelin hetken, että ei perkele, vesi on varmaan jotenkin erehtynyt ulostuloreiästä ja nyt se tulee lampusta alas suihkun sijaan!! Salamanterina heitin päälläni olleen pyyhkeen lattialle ja kaikki muutkin pyyhkeet, ja aloin kuivata lattialla vallitsevaa tulvaa.
Seuraavaksi hain the ämpärin, eli sen samaisen, johon Jesse vuosi sitten oksensi, ja johon tehtiin vielä senkin jälkeen boolia, ja jota sen jälkeen vielä käytettiin vessanpöntön tukkeutuman avaamisessa.
Monitoimiämpäri siis.

Sen jälkeen juoksin puolialastomana rappukäytävään etsimään ilmoitustaululta huoltomiehen numeroa.
"Haaloo!"
"Nyt kuule tulee yläkerrasta vettä mun lattialle, suoraan katosta, tai itse asiassa lampusta"
"Joo ma ollen tullossa! Siella ylakertan kaksnelosessa tulvii myös."
"Se vesi tulee varmaan neljas kerroksen asunnosta, onko sulla paljon vetta siella?"
"No on sen verran, että tässä jalkahoidon vois ottaa!"
"Noo ma suljin koko talosta veden, etta ei ainakaan enempaa sielta pittas tulla vetta"

Ja sitten mä kuulin huoltomiehen äänen rappukäytävästä samalla, kun vielä puhuin sen kanssa.
Ryntäsin rappukäytävään selvittämään, että kuka perkele on sammunut suihkuun tai jättänyt hanan päälle, tai kenen pesukone on mennyt rikki!
Siinä huoltomiehen ja lukkosepän kanssa seisottiin yhden asunnon oven edessä, lukkoseppä joutui poraamaan turvalukon rikki, ja mä kuikuilin takavaseammalta, että millaisesta tuhosta oli kyse.
Ja kun ovi saatiin viimein auki, ja miehet pääsivät kämppään sisälle, niin eihän siellä mitään vettä ollut!
Olis kiva tulla kotiin viikonloppureissulta, ja huomata, että lukko on lähtenyt kävelemään... :D
Lähdin kotiini vartioimaan ämpäriä, ja soitin töihin, etten pääse mitenkään tulemaan tilanteen takia.

Vettä tuli iltapäivään asti, ja jouduin tyhjentämään pari kertaa ämpäriä. Onneksi vettä tuli vain yhdestä kohdasta, eli lampusta...
Soitin myöhemmin päivällä huoltomiehelle, ja heillä oli kuulemma JOPA epäilys, että mistä se vesivahinko oli saanut alkunsa. 
Vai että ihan jopa epäilys..
Maanantaina tänne tulee kosteusmittaajat, ja saa nähdä, millaisesta vahingosta on todellisuudessa kyse. Ainakin neljä kämppää oli tietojen mukaan saanut vettä niskaansa..

Mulla on sellainen teoria, että joku on tullut pilkun jälkeen neljän maissa aamulla kotiin ja sitten perus..... sammunut suihkuun ja tukkinut lattiakaivon, ja sitten viiden aikaan vesi oli valunut tyypin eteiseen sen verran, että se tuli jo naapurin katosta läpi, ja puoli kuuden aikaan se oli ennättänyt mun lattialle... Villi veikkaus, ja toisaalta, mitä väliä, miksi se vesi tuli läpi, kun se joka tapauksessa tuli läpi.. :D
Ja onneksi vettä tosiaan tuli vain eteisen katosta. Me oltiin sateelta suojassa koirien kanssa olkkarissa. :D
Loppupäivän käytin aika hyödyllisesti. Pesin kolme koneellista pyykkiä ja siivosin vaatekaappejani.
Mä oon oikeasti tosi laiska varaamaan aikaa pesutuvasta tai ylipäätään pesemään pyykkiä. Viimeksi kävin pesutuvassa kuukausi sitten...
 Koirien kanssa ulos lähdössä, löysin viime talvelta superlämpimän hatun. :)
 Illaksi olisi ollut jonkinlaista menoa, puoliksi sovittuja tapaamisia, mutta päätin pyhittää aikani Pupelle ja Pablolle ja ihan vaan itselleni. Seuraavaksi voisin katsoa jonkun leffan ja sitten mennä nukkumaan. :D
Ainakin nää kaksi osaa ottaa rennosti vesivahingosta huolimatta :D

Hyvää yötä kaikille ! ♥

33 comments:

  1. Hahah aika karsee ylläri heti aamusta! :D Jännitys tiivistyy kunnes selvii kuin pahat vesivahingot tuli loppujenlopuks :s Kuka sen sit maksaa jossei ne tiä kuka sen aiheutti...?

    ReplyDelete
  2. Hei laura käytkö solkussa vai käytätkö ir:rää? :)

    ReplyDelete
  3. vitsi toi sun kämppä näyttää ihanalta ja ISOLTA! paljon sulla on siinä neliöitä? :)

    ReplyDelete
  4. buuuu, itsehän jouduin asumaan puoli vuotta evakossa, kun kämppääni tuli vuoden alussa vedet katosta läpi :( hitaita työmiehiä.

    ReplyDelete
  5. No, voin kiinteistönhoitajana sanoa, että "epäilys" on yleensä vahvin johtolanka, ja vaikka olis vahvempi niin sitä ei juoruilla muille naapureille. Kuitenkin jos sulla jotain on tuhoutunut, niin kiinteistön vakuutus ja oma kotivakuutus korvaa.

    Mut toivottavasti vesivahinko ei johdata teitä asukkaita mihinkään evakkoon ja toi oli one time thing! Onneks olit kotona sen aikaan, ois muuten varmaan ollu mielenkiintonen lattia töistä tullessa. :D

    ReplyDelete
  6. Ohho :o Oon aina pelänny että noin kävis myös omalle kohdalle! Onneks on kotivakuutus, mutta ei se silti paljoa kyllä varmasti auttelis jos jotakin semmosta menis hajalle mitä ei raha esim korvais enään :o Ja taas noi koissut ja sä! :D haha mitä luttanoita :)!


    http://lolimte.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Kuka sua on jatkuvasti kuvaamassa? :D jopa pesuhuoneessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitä veikkaat, olisko itselaukaisin?

      Delete
  8. rakastan sua, sun koiria, sun kämppää, sun juttuja, sun blogia ja sun peppua :) oot ihana! haleja!

    mut en tykkää vesivahingosta!

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Ai siellä on samaisia ongelmia :D Sympatiat!

      Delete
  10. Voi apua mikä tilanne. Toivon mukaan selviää parhaiten päin!

    ReplyDelete
  11. Voi apua! :|
    Hyvä että kuitenki vesi rupes änkeytyyn ulos jostain kolosta, eikä jääny muhiin rakenteisiin ja huomattu vasta piiitkän ajan päästä, olis varmasti homeessa. Toivottavasti ei tuu mitään ihan hirveitä remppoja tai muita fiksailuja sinne.

    Ihanat rentoilijat siellä lököttelee. ♥ Puppe ja Pablo on kyllä niin söpiksiä. ^__^

    Voi että mä toivoisin että mullakin olis vielä pyykkitupa..kävin kans peseen todella harvoin pyykkiä ennen ja sit oli koko kuivaushuone ihan täynnä tavaraa ja vuorellinen puhdasta pyykkiä sen jälkeen. Nykyään joutuu peseen vaan oman kodin tiloissa, nii onki hieman rajotettu kuivausteline-tila.

    ~ Frillycakes ♥ ~

    ReplyDelete
  12. Voi toivottavasti ei tuu mitään homevaurioita tuosta nyt!

    ReplyDelete
  13. Eikö sulla löydy kavereita, hengailet aina yksin arkisin ja itselaukasin ottaa susta kuvat pesutuvassa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Löytyy multa kyllä kavereitakin. Ja nuo "itselaukaisimella" otetut kuvat on ottanut Taavi. En kai mä pesutupaan raahaa jotain jalustaa ja kaukosäädintä :)

      Delete
    2. Hahha toi mielikuva susta, itselaukamisesta ja jalustasta :D Tottakai sä joka paikkaa niitä raahaat :D Hahha :D NOT :D

      Delete
    3. Onks siinä nyt jotain ihmeellistä, että arkisin hengailis yksin? Tai tarkottaisko se ettei ole kavereita :O

      Delete
  14. What a lovely blog you have <3 Love your tattoos!!

    xoxo http://verozitas.femelle.no

    ReplyDelete
  15. millä kameralla oot kuvanu nää ? :)

    ReplyDelete
  16. Oot ihan super nätti♥ Saako udella kuinka pitkä oot :) ?

    ReplyDelete
  17. Tykkään niin kovaa aina näistä sun kodikkaista kuvatuksista!! Et pelkää poseerata vaikka ylösalaisin sohvan nurkassa, just parhautta ;-D ♥

    ReplyDelete
  18. lol ina mitä sä täällä teet :D pelle<3

    ReplyDelete
  19. Eiih siis mä r a k a s t a n tota sun kämppääs!! Ei herran jumala, se on täydellinen! Saanko kysyä, että monta huonetta ja neliöitä? :) Vuokraa ei oo missään nimessä pakko sanoa, mutta jos voit sen paljastaa nii ois kiva tietää! (ite muuttamas helsinkii ens vuon nii teen vähän taustatutkimusta ^^)

    ReplyDelete
  20. missä lukiossa olit helsingissä ja kui nopeesti sen suoritit?:)

    ReplyDelete
  21. onko sulla omaa pesukonetta ja onks toi vuokrakämppä vai omistus?

    ReplyDelete
  22. eikä mä olin melkein varma ku alotit ton jutun sillee joo lampusta tuli vettä, et aloit kertomaan unesta ja ootin koko ajan että sanot "onneks tää oli vaan unta!" Mut sitte näin tuon vesiämpäri kuvan ja oikeasti järkytyin!:DD mutta ihan kamalia nuo vesivahingot terveisin museossa työskennellyt joka päivittäin joutu tyhjentelee vesiämpäreitä kun vuotavaa kattoa ei saatu korjattua!

    ReplyDelete