Monday, December 3, 2012

Sheltti?

Sain joku aika sitten sähköpostia liittyen Puppeen ja Pabloon ja yleisesti sheltteihin koirarotuna.
Ja joku taas pyysi täällä blogin puolella, että voisin tehdä postauksen, jossa saisi kysellä koiruleistani ja kyseisestä rodusta. Toki koirat ovat yksilöitä, enkä voi kirjoittaa kaikkien shelttien puolesta, mutta ainakin omista shelteistäni voin kertoa. :)

Eli jos jotakin teistä kiinnostaa sheltit, tai ihan muuten vaan kingit koirani, Pablo ja Puppe, niin laittakaahan kysymyksiä tulemaan!
48 comments:

 1. miten sun koirat viihtyy asua kerrostalossa? haukkuuko ne tai häiriintyykö ne jos naapurista kuuluu ääniä?

  ReplyDelete
 2. Mitä Pablo ja Puppe tykkää muista koirista? Ostatko koirille jotain laatumerkki-ruokaa vai kaupan halppiksia? Sairasteleeko nuo sun koirat useasti? :)
  Meidän koira aina talvisaikaan saa jonkun diiva-kohtauksen ja alkaa saamaan ties mitä pöpöjä ja sairastelee, tällä kertaa oli korvatulehdus. Kesäisin sitten kaikki on ok! :D

  ReplyDelete
 3. Miten ne voi olla niin eri kokoisia :-D

  ReplyDelete
 4. Ootko ite ostanu pablon ja pupen vai? Minkä ikäsiä ne on? :)

  ReplyDelete
 5. minlälaiset luonteet Pablolla ja Pupella on? tykkääkö toisista ihmisistä?
  kuinka usein käytät koiria pesulla ja millä aineilla peset?

  ReplyDelete
 6. Vuh vuh vuhvuhvuhvuh VUH vuuuuuh?

  ReplyDelete
 7. Kuinka monesti päivässä viet koirasi ulos? Päästätkö ne aina vapaaksi?
  Oliko kouluttaminen vaikeaa? Mitä temppuja ne osaavat? :D
  Miten viihtyvät kerrostalossa?
  Ovatko pitkiä aikoja yksin kotona?

  ReplyDelete
 8. Onko Pablo ja Puppe poika- vai tyttökoiria?:)

  ReplyDelete
 9. Mitäs pukkituo pojille? Tappeleeko koirat keskenään koskaan, vai onko se vain leikkiä? Kerro jokin hulvaton kokemus näiden ylisöpöjen koirien kanssa? Ja hetki milloin olet ollut HYVINHYVIN vihainen heille?

  lähetän super rapsutukset ja pusut Pupelle ja Pablolle <3

  ReplyDelete
 10. Paljonko sheltin hankkiminen maksaa? Entä paljonko menee vuodessa rahaa vakuutuksiin, ruokaan yms.pakollisiin kustannuksiin?

  Allergisoiko ne paljon? (mulla itelläni on lievä koira-allergia, mut en haluu mitään villakoiraa joka on kuulemma allergia-ystävällinen koirarotu:P)


  ReplyDelete
 11. Onko sun koirilla mitään sairauksia? Tykkäätkö tosta väriyhdistelmästä, ite rakastan merlejä yli kaiken :) Onko pienet vai "ylisuuret" sheltit kivempia? Ärsyttääkö, jos ohikulkuijat kutsuu sun koiria Lassieiksi? Miten järjestät koirien ulkoilut, viekö joku muukin niitä ulos? Minkä pituisia lenkkejä teette? Harrastatteko agilityä tai onko mitään näyttelyhistoriaa? Asuuko ne aina sun luona vai jossain muualla myös? Pelottaako sua ikinä, että toiselle kävisi jotain äkillistä ja se kuolisi ja toinen jäisi yksin? Riehuuko ne kaksisteen kotona?

  ReplyDelete
 12. onko mitään negatiivista sanottavaa sun koiruleista
  kumpi syö enemmän vai syökö yhtäpaljon?
  sano joku outo tapa tai syömistottumus mikä niillä/toisella niistä on?

  ReplyDelete
 13. siis eikö noi olekkaan collieita?? vai siis häh? :DD

  ReplyDelete
 14. Onks niillä mitään omia persoonallisia tai hassuja tapoja? :)

  ReplyDelete
 15. Lähteekö niistä paljon karvaa?

  ReplyDelete
 16. Voii mä niin haluaisin oman pienen shelttipalleron! On ollut haaveena jo tosi kauvan. Haluaisin tietää, että miten Puppe ja Bablo viihtyvät keskenään, kun olet töissä? Ja ovatko he välillä pitkiä aikoja kahdestaan? :)

  ReplyDelete
 17. Mun sheltillä on tapana ruoan jälkeen pyyhkiä suu mattoon, ihan aina!! Jos lattialla ei satu olemaan mattoa se menee sänkyyn pyyhkimään suunsa.. Onko sun shelteillä tätä tapaa myös? :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun sheltillä on iha sama tapa !:D

   Delete
  2. Meillä sohvan tyynyyn, rasittava tapa :D

   Delete
 18. Onko ollu vaikea kouluttaa?

  ReplyDelete
 19. Miten päädyit hankkimaan koiria ja miten saat järjesteltyä niiden hoidon kun olet matkoilla? Ja kuinka paljon suunnilleen noi koirat kuluttaa sun rahoja kk tai vuodessa?

  ReplyDelete
 20. Sheltit ovat haukkuherkkiä, mutta miten on Pupen ja Pablon kohdalla? Onko koiran kouluttaminen pois turhasta haukkumisesta ollut hankalaa (jos ne ovat tätä harrastaneet)? Oon alkanut suunnitella, että hankkisin sheltin muutaman vuoden päästä ja tämä haukkuherkkyys mietityttää kun kerrostalossa mitä ilmeisemmin sillonkin asun.

  R

  ReplyDelete
 21. Mua kiinnostaisi tuo rahapuoli, en vaan tiedä vastailetko sä semmoisiin :D Oon miettiny shelttiä niiin pitkään. Paljonko tuollainen koiruli maksaa, mistä hommasit, onko muita isoja kuluja? Mikä koirissasi on parasta? Huonointa? Ovatko fiksuja? Kilttejä?

  ReplyDelete
 22. Kuinka pitkiä aikoja ne on maksimissaan yksin (tai siis kahdestaan) kotona? Kuinka pitkillä lenkeillä käytät niitä yleensä?

  ReplyDelete
 23. kuinka usein harjaat söpöiinisi ja leikkaat kynnet? :)

  ReplyDelete
 24. Pablon & Pupen pahimmat teot ?

  ReplyDelete
 25. 1. vietkö noita usein koirapuistoon ?
  2. onko noiden turkit hirveenkin vaikeet pestä ?
  3. ootko ajatellu hankkivas ikinä 3. koiraa ?

  ReplyDelete
 26. onko puppe ja paplo tavannu pauliinan koiria? tuleeko ne toimeen?

  ReplyDelete
 27. koiruleitten isän ja äidin nimi plus molempien viralliset nimet ?:)
  ootko koskaan kuvitellu, et veisit niitä näyttelyihin/ ootko vieny niitä näyttelyihin?
  harrastatko niiden kanssa mitään?

  ReplyDelete
 28. Olivatko pentuina kovia näykkimään,miten sait tämän kuriin? Itkivätkö ensimmäiset yöt kotona? Oletko kokenut hankaluutta ulkomaile lähdön hms extempore reissujen kanssa kun koirien hoitopaikka pitää ensin.suunnitella? Kuinka monesti annat päivässä ruuan ja kuinka usein viet ulos ? Kestikö sisäsiisteiksi oppimisessa kauaa? Harkitsitko ennen valintaa muita rotuja,jos harkitsit niin mitä?

  ReplyDelete
 29. Ittelläniki on sheltti, joka on ylikorkune , noin joku 45 cm ehkä säkäkorkeus. Eiks toi korkeempi koira ( pablo?) ole myös vähän korkeampi yksilö? :-) kuinka korkea se oikeen on ja haittaako sua se, että esimerkiksi ylikorkunen koira ei oikeen pärjää näyttelyissä?Mulle on ainaki niin et pidän enemmänki omastanikin sen takii ku se on erilainen ku muut siinä et pärjää paremmin ku vähän pienemmät ja on juuri sopivan kokonen:)

  ReplyDelete
 30. Itseäni kiinnostaa heidän pentuaikansa :)

  Kuinka sisäsiisteys eteni, milloin he olivat sisäsiistejä?

  Kumman kanssa koulutus on ollut vaikeampaa, miksi?

  Uskallat viime postauksen mukaan pitää koiria Helsingissä vapaana, ei ihan keskustassa varmaan kuitenkaan. Mutta onko esimerkiksi tänne-käsky sen verran vahva, että vapaana uskaltaa pitää esim. puistoissa?

  Kiva postausidea :)

  ReplyDelete
 31. Eikö Pablo ollut aluksi sun äidin koira?

  ReplyDelete
 32. Millaisia sun koirat ovat luonteeltaan? Kuvista ja kertomuksistasi päätellen ihmisrakkaita, tykkää olla hellittävänä ja myöskin leikkiväisiä? Ne on niin suloisia, mutta karvat ovat todella pitkät, niin pitääkö koiria pestä kuinka usein? Käytätkö jtn suojia, kun ulkoilutat heitä? miten he ovat olleet muiden koirarotujen seurassa? tarvitsevatko sheltit paljon liikkumistilaa, vai tulevatko he ihan hyvin toimeen kaksiossa? Kuinka usein lenkkeilytät niitä? Olivatko ne helppoja kouluttaa?

  ReplyDelete
 33. Onko mielestäsi sheltti hyvä valinta ensimmäiseksi koiraksi?

  ReplyDelete
 34. koiranpennuthan on tunnetusti aika vaativia, oliko hankalaa kun niitä olikin yhtä aikaa kaksi? tuntuiko, että kaksi pentua hidasti koulutusta ja sisäsiisteyttä yms? että kun toinen alkaa tajuamaan ja toinen ei, niin tämä "hitaampi" vetää toisen takaisin pohjalle? :D (typerästi selitetty, tiedän:D)

  ReplyDelete
 35. Oho, mä luulin että tuo toinen oli collie :)

  ReplyDelete
 36. Puppe ja Pablo: Mitä kuuluu kukkuluuruu?

  ReplyDelete
 37. Minkä kokoisia ja painoisia koirasi ovat? Onko eroahdistusta ilmennyt ikinä? Ovatko koirat arkoja missään tilanteissa ja vierastavatko? Ovatko ne ihan energiapommeja vai löytyykö myös sohvaperunaa? :)

  ReplyDelete
 38. miks ootte liian söpöjä?

  ReplyDelete
 39. Mä en kestä tota kuvaa! <3

  ReplyDelete
 40. Oletteko käyneet tai ovatko koirasi käyneet mitään koirakouluja tai -kursseja?

  ReplyDelete
 41. Ei varsinaisesti liity itse rotuun, mutta mua kiinnostaisi tietää yleisesti elämästä kahden koiran ja muun elämän yhdistämisestä. Mulla itselläni on 10-vuotias mummokoira ja uusi pentu tulossa ensi kuussa. Toki oon itsekin miettinyt asiaa kaikin puolin, mutta toisten ihmisten kokemukset kiinnostaa!

  Saatko hyvin yhdistettyä työn/vapaa-ajan/koirien lenkittämisen ja muun huomioimisen? Tunnetko ikinä syyllisyyttä, jos koirat joutuvat olla vähän enemmän yksin? Mun pitäisi samalla hoitaa opinnot, työt ja muut ihmissuhteet kahden karvapalleron kanssa. Onneksi oon saanut järkättyä työhommat sopivasti niin, ettei pitäisi mennä liikaa aikaa ja poikaystävä on mukana kasvatuksessa, mutta totta kai haluan olla mahdollisimman hyvä mamma. Onko sun koirilla miten paljon ikäeroa vai ovatko samasta pentueesta?

  Aivan ihanan oloisia koiria, näin btw ;)

  ReplyDelete
 42. onko kuinka haukkuherkkiä? miten sopeutuu kerrostaloelämään? paljon vaatii aktiviteettejä ja tekemistä?

  ReplyDelete
 43. Kiintykö ne nopeesti suhun?
  Kuinka helppoja kouluttaa?
  Miten pitkillä lenkeillä käytät niitä?
  Kuinka ihmisystävällisiä?
  Onko turkki ollut helppohoitoinen?
  Nukkuuko mielellään vieressä? :)


  Kiitos tosi paljon, tosi hyödyllinen postaus! :)

  ReplyDelete
 44. Moi Laura! Ootko tekemässä tän toivepostauksen joskus? :) Mä ainakin odottelen tätä! ;)

  ReplyDelete