Tuesday, January 24, 2012

Pink


 Rakastan vaaleanpunaista väriä!
Ja diggailen näitä mun uusia farkkuja ihan kympillä! Ne on GT:stä (nämäkin).
Kiva väripilkku näin talven keskellä, mutta kesällä ehkä vielä söpömmät! Niin ja tykkään tästä uudesta tukastakin tosi paljon. Tätä kevennettiin ihan huolella, pidennykset vaihdettiin, väriä vaalennettiin latvoista ja tummennettiin tyvestä. Mutta tukasta ja kampaamosta tulee ihan oma postauksensa.

Mulle on tullut uusia asukkaita eläinkaupasta ostetun koirankuivamuonasäkin mukana - jauhopukkeja! Yääääk! Oon pessyt kaikki kaapit, heittänyt kuivamuonat rodeen ja suurinpiirtein hyppinyt käsilläni, mutta silti noita "aikuisia" kovakuoriaisia kävelee aina silloin tällöin vastaan. Luin, että ne on ihan vaarattomia, ja että niitä jossainpäin maailmaa jopa viljellään ja syödäänkin, mutta kun mä niin vihaan kaikkia ötököitä! :(
 Onko siellä neuvoja tuholaisten torjuntaan, tai onko siellä muita, jotka kärsii ei-toivotuista vieraista?

108 comments:

  1. millon kerrot lisää matkastas?

    ReplyDelete
  2. Anonyymi:
    En varmaan ollenkaan, koska sitä jankutetaan koko ajan :)
    Meni fiilis koko asian suhteen ihan tällaisen lapsellisen painostuksen takia. Vaikka kuinka jankutatte, niin postausta ei heru. Eikä siinä mitään sen suurempaa ole kyseessä. Reissulla alkoi ahdistaa, kaikki meni päin vittua ja halusin takaisin kotiin - tosi ihmeellistä?

    :)

    ReplyDelete
  3. meillä on ollut turkiskuoriaisia.. kiva kun joka toisessa lempipaidassa oli reikä :( onneksi myrkyttäjäsetä kävi ja ne katosi (pakeni siis muihin asuntoihin)! mutta siis melkein kaikissa vanhemmissa rakennuksissa on turkiskuoriaisia, kurkatkaapa tekin jääkaapin tai keittiön alimmaisen laatikon alle taskulampun kera ;)
    ainii ja puuropussin mukana tuli jauhomatoja yök...

    ReplyDelete
  4. Oi ihanat noi sun hiukset ja nätit kiharat!:) Jotenkin tosi kivan näköstä kun on tummempi juuri ja vaaleat latvat! Niin ja siisti lamppu tuolla taustalla, katoin ensin että se on diskopallo!:D

    ReplyDelete
  5. tosi harmi ettet kirjoitakaan blogiin matkastasi, sitä ollaan ootettu tosi kauan ja hartaasti:( harmi että sulle on huono mieli tullut jankuttamisesta, mutta kai ymmärrät että moni muukin on kiinnostunut matkastasi, ihan hyvällä varmaan ovat kysyneet. mutta mahtava blogi sulla laura ja pinkki pukee! ;)

    ReplyDelete
  6. tosi kivoja kuvia, oot niin kaunis:)

    <3: http://thelittlenotebook2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Laura, ei sun tarvitse matkastasi kertoa, mutta ymmärrän kyllä miksi jengi kyselee täällä, kun olihan se ihmeellistä, että olit melkein toisella puolella maailmaa ja sitte pölähdit koneen ruudulle yht´äkkiä olkarissas..

    Tosi ikävää jos sulla meni mönkään se matka, joskus alkaa ulkomailla vaan ahdistamaan tai sitten matkaseura alkaa vitu**aa (itselleni kävi niin aasiassa, paska juttu)...

    No sait hienon tatskan ja näit el nidon mahtavat maisemat, onhan sekin jo paljon! tsemii ja kohti uusia haasteita :)

    ReplyDelete
  8. Laura oot ihan huippu ! Sun tukka on upee ja sun juttuja on niin kiva lukee koska kirjotat aina asiat suoraan miten ne onkin :) aidompaa ihmistä ei helpolla löydä ! :) ihanat noi farkut !!! Mun on varmaan ihan pakko käydä hakee tommoset ! Mitä noihin ötököihin tulee niin ne on meillä yleensä saatu vain myrkyttämällä. Oot huippu ! Tukka postausta odotellessa ;)

    ReplyDelete
  9. Meillä ilmesty hamsterin ruokaan aina jotain pikku ötököitä, kauan ihmettelin että mistä niitä tulee. Sit yks kerta ruuan vaihdon jälkeen huomasin että sen ruuan mukanahan ne on tullu, kaadoin pussista vähän paperin päälle ja hyi helvetti, niitä oli ihan tajuttomasti! Meni kyllä ruoka vaihtoon aika vikkelään, ei onneks kerinny leviimään muualle.

    ReplyDelete
  10. Ihania kuvia!:) paljonko noi farkut makso? Aivan ihanat!

    ReplyDelete
  11. Anonyymi sanoi...

    tosi harmi ettet kirjoitakaan blogiin matkastasi, sitä ollaan ootettu tosi kauan ja hartaasti:( harmi että sulle on huono mieli tullut jankuttamisesta, mutta kai ymmärrät että moni muukin on kiinnostunut matkastasi, ihan hyvällä varmaan ovat kysyneet. mutta mahtava blogi sulla laura ja pinkki pukee! ;)


    Totta kai ymmärrän tuonkin seikan. Mutta kai ymmärrätte, että minäkin olen vain ihminen?
    Matkalla ei tapahtunut mitään dramaattista, vaan paluulento oli todella ahdistava ja epäonnistunut sekä matka itsessään oli pettymys. Silloin tuntui siltä, että halusin kirjoittaa siitä ja siksi sanoin, että tunteenpurkauspostausta tulossa. Enää ei tunnu siltä, että haluaisin koko matkastani kirjoittaa. Suuntaan ajatukseni tulevaisuuteen ja toivoisin teiltä lukijoilta sitä samaa.

    Myöskään sitä en ymmärrä, miksi jotkut ottavat niin henkilökohtaisesti tekemäni valinnat. Kysehän on minun elämästäni ja minun valinnoistani. Ei niiden pitäisi vaikuttaa tuntemattoman ihmisen elämään.

    Ihmisen luonne on utelias, mutta kun kyse on nyt tosiaan vain epäonnistuneesta matkasta, niin miksi siitä pitäisi kirjoittaa silläkin uhalla, että itse en halua.

    Toivoisin kunnioitusta nyt tämän päätöksen ja toivomuksen suhteen.

    Ja tosiaan, en ole kenellekään teistä millään tavalla tilivelvollinen niin kauaa, kun en ketään loukkaa, enkä mielestäni ole ketään loukannut.

    :)

    ReplyDelete
  12. anomuumi:


    Kiitos ymmärryksestä. Tiedän, että siellä ollaan oltu monelta osin vain huolissaan.
    Ehkä kirjoitan jossain vaiheessa siitä, mitä oivalsin matkalla ollessani itsestäni.

    Olen myös tyytyväinen, että uskalsin tulla pois, vaikka matkaa oli jäljellä ja että tekemättä sekä näkemättä jäi.
    Kuuntelin sydäntäni siinä kohtaa ja tein mielestäni oikean ratkaisun. :)
    Aina ei voi onnistua ja sen jos itselleen uskaltaa myöntää, on askel parempaan.

    Epäonnistuin suunnitelmissani, mutta sellaista se elämä joskus on.

    ReplyDelete
  13. Oon kommentoinnut tänne ehkä kaksi kertaa, mutta nyt on pakko sanoa,että toivottavasti kirjoitat tätä blogia itseäsi varten,etkä tunne ns. "pakotusta" tämän kirjottamiseen tai tee sitä vain lukioille, blogin kirjoittaminen on ehkä joillekkin pakkomielle,mutta joillekkin siitä tulee jokapäiväinen "tarve".

    Ja mun mielestä saat kijoittaa tänne kaikkea mikä tuntuu susta itsestäs hyvälle! Joten unohda se matka, ja keskity uuteen ja tulevaan! Älä ressaa!:)

    ReplyDelete
  14. Hyvin vastasit kommentteihisi. Täyttä asiaa ! Olet todella kaunis nainen Laura. Näin sut Kampissa vissiin tässä kuukauden sisään, olin ihan että wau, koska näin sut ensimmäistä kertaa ja olen seuraillut sua jo Galleriasta asti ;) go girl. Pinkki todella pukee sua!

    ReplyDelete
  15. HIRVEITÄ ÖTÖKÖITÄ!! :D Mä olisin ihan hysteerinen jos mun asunnossa olis tollasia, menee kylmiä väreitä kun pelkästään ajattelenkin niitä!! :DD Että tsemppiä.. :D

    ReplyDelete
  16. Mupetti:
    Kiitos paljon! <3

    EErin:
    Hei olisit tullut moikkaamaan!
    Kiitos kovasti kivasta kommentistasi!
    Sulta tulee aina niin ihania ja kannustavia kommentteja! <3

    ReplyDelete
  17. Uskon että ärsyttää ihmisten painostus siitä matkapostauksesta, melkein kun jengi haluaisi nimenomaan kuulla sun epäonnistumisista.
    Mutta mä ihailen nimenomaan sitä kuinka seuraat omaa tietäs ja ihan sen takia olis ollut niin kovin mielenkiintosta kuulla siitä reissusta ja sun rohkeista valinnoista. Mäkin oon tällä hetkellä ulkomailla ja vieläpä olisi neljä kuukautta edessä, vaan välillä tuntuu että pitäiskö ihan oikiasti vaan ottaa seuraava lento Suomeen.

    ReplyDelete
  18. Minttu:
    Minkä nimistä myrkkyä suihkuttelit?
    Perus Raidia vai jotain superainetta? :D

    ReplyDelete
  19. Ihanat hiukset ! Itelleni en koskaan pistäisi vaaleenpunasia farkkuja jalkaan, mutta sulle ne kyllä sopii hyvin :)

    ReplyDelete
  20. Ei sulla ole mitään pakkoa kirjoittaa matkasta, ja jos nyt jo se ahdistus alkaa paranemaan(?), en näe syytä miksi pitäis kirjoittaa, kun asian vaan voisi antaa olla. :)
    Muttajoo, se siitä aiheesta. Mäkin haluun noi farkut punaisena tai pinkkinä, mutten osaa päättää.. :D

    ReplyDelete
  21. Mä hävitin kerran riisihäröt kämpästäni niin että tuholaistorjujakin oli ylpeä. Estin leviämisen laittamalla siroteltavaa muurahaismyrkkyä kynnyksille ja sinne missä niitä eleli. Tosin sä et voi niin tehdä, kun sulla on eläimiä. Tsemppiä. Tollasista on tosi vaikee päästä eroon.

    ReplyDelete
  22. Aivan ihana asu! :D Sopii sulle todella hyvin :)

    ReplyDelete
  23. heippa laura :) mistä toi sun edellisen postauksen ruskea tunikamekkojuttu olikaan? se on ihana ja niin myös sinä :)

    ReplyDelete
  24. Anonyymi sanoi...

    heippa laura :) mistä toi sun edellisen postauksen ruskea tunikamekkojuttu olikaan? se on ihana ja niin myös sinä :)


    H&M:ltä :) Kiitos <3

    ReplyDelete
  25. älyttömän hyvä tuo tukka !! :) <3

    -E

    ReplyDelete
  26. Mun riesana on sokeritoukat.... Onneksi lähinnä vain kylppärissä.
    Vinkkejä eroonpääsyks?

    ReplyDelete
  27. Voi ei Laura, voin niin kuvitella tilanteen :-(
    Meillä oli sokeritoukkia alusta asti Fredan kämpässä
    mutta kissat onneks pitää kannan kurissa,
    mut nyt me löydettiin jopa turkiskuoriaisia meidän
    vaatteista joten muutto on edessä jos myrkyt ei auta.
    Vaikka toukat ja ötökät ei varmasti ole sellanen asia mistä blogia kirjoittaa, ni oisin silti kovin kiitollinen jos löydät jonkun keinon päästä toukista ja ilmeeraat siitä vaikka jonku postauksen loppuun tms.
    Tuholaisista on todella vaikea kuulemma päästä eroon vanhoissa arvoasunnoissa, meille huoltomies ja isännöitsijä sanoi vain että voi voi :-/

    ReplyDelete
  28. Meillä entisessä kodissa asusteli turkiskuoriaisia, tai oikeestaan niiden toukkia, 1 kuoriainen löyty. Niitä oli kaikissa asunnoissa siinä kerrostalossa ja tuholaistorjujat (vai mitä lie?) kävi myrkyttämässä tosi monesti eikä ne vaan lähteny. Ihanaa kun toukkia löyty kerran sängystä! Onneks ei siellä enää asuta...

    PS. Nuo housut<3

    ReplyDelete
  29. kumpaakohan Laura meinaa äänestää, Haavistoa vai Niinistöä?

    ReplyDelete
  30. Vaaleanpunainen on paras väri;)

    Ja hyi, mitä ötököitä! En edes tiennyt, että tuollaisia voi tulla. hyiiii...

    ReplyDelete
  31. Anonyymi sanoi...

    kumpaakohan Laura meinaa äänestää, Haavistoa vai Niinistöä?


    En ole ihan varma vielä, pitää seurata vielä viimeisimmät presidenttitentit.

    Molemmissa ehdokkaissa on paljon hyviä asioita ja molemmat ovat mielestäni hyviä ehdokkaita! :)
    Haavistossa ihailen sitä, että hän uskaltaa sanoa rohkeasti ja rehellisesti mielipiteensä näin vaalien alla ja suhtautuu todella kypsällä tavalla esimerkiksi "homottoluun", joka on mielestäni todella vanhanaikaista ja alentavaa.

    ReplyDelete
  32. Kun asuin vielä äidin luona, jouduttiin joskus jopa parin kuukauden välein heittään kaikki kuivaruuat meneen kun niihin ilmesty niitä "tuholaisia". Hommattiin jokaiselle ruoka-aineelle jne. kannellinen purkki eikä jätetty niitä aukinaisiin paketteihin ja problem solved.

    En vieläkään tiedä, että mistä ne tuli. Inhottavia kaiffareita :(

    ReplyDelete
  33. voi vitsi ku rakastuin noihin sun hiuksiin! täytyy varmaan omallekin kampaajalle vinkata seuraavaksi ton tyylistä ;)

    ReplyDelete
  34. Mul on noi samat pöksyt, mut en oo viel käyttäny niitä. Sopii paremmin kesään niinku sanoit :)

    ReplyDelete
  35. Kummatkin on osaavia tyypejä, mutta olen aina muutoksen kannalla ja Haavistolla siis mennään :) Hän on mielestäni esiintynyt paremmin vaalitenteissä, kun taas Niinistö on jäänyt jotain kumman syystä taka-alalle? Presidentin vaalit on tosiaan henkilövaalit ja uskon, että Haavisto toisi positiivisella tavalla, myös Vihreää puoltansa suomeen!

    Oh kuulostipa viralliselta, noh olisin yllättynyt ja mielenkiinnolla seuraisin mitä tapahtuu, jos Haavisto voittaa ja ihan ok, jos Niinistö voittaa!!! :)

    ps. viime uutisvuodossa oli ihan ala-arvosta homo läppää, olin niin pettynyt..

    ReplyDelete
  36. ps. olen iloinen, että uskalsit vastata tuohon presidentti kysymykseen, sillä tämä blogi kuitenkin käsittelee ihan eri juttuja :)

    ReplyDelete
  37. Hyi, en kestäisi jos meillä olisi tuollaisia ötököitä. En siedä ollenkaan!!! Hyii:D

    ReplyDelete
  38. voiei noi ötökät! ehkä kannattaaa soittaa jollekkin kunnon myrkyttäjälle että varmasti lähtee:D upeet hiukset ja farkut! sopii sulle :)

    ReplyDelete
  39. Voi, onneks mä en oo viel kohdannu noita kammotuksia D: Mut sulla on muuten ihanat hiukset ja vielä ihanampi väri. Kiva kun sun postauksissa on aina niin paljon kuvia.

    Avoir-du-chic.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. moi tää on vähän noloo, mut miten reenaat takapuoltas? ::D


    + jos kaipaat joskus postausehdotuksia niin ois kiva yleensäkin kuulla et miten reenaat ja millasia liikkeitä jnejne :-) kun näytät olevan hyvässä kunnossa!

    ReplyDelete
  41. "Ennen vaalitenttejä olin Niinistön kannalla, mutta vaalitenttejä seuranneena on Haavisto yllättänyt sekä itseni, että ilmeisesti koko Suomen kansan. Niinistöllä on ollut moniin kysymyksiin kovin ympäripyöreitä vastauksia, kun taas Haavisto on tuonut esille hienoja näkökulmia hyvin perusteluin."


    Laura oon sun kanssas ihan samaa mieltä! Ihanaa että uskallat rohkeesti puhua presidenteistä blogissasi, kun niin monet ovat sanoneet, etteivät nämä asiat kuulu blogiin.
    Hienoa, että olet myös Haavistonkin kannalla!

    ReplyDelete
  42. "Reissulla alkoi ahdistaa, kaikki meni päin vittua ja halusin takaisin kotiin."

    Paljolta kyselyltä olisit varmaan välttynyt, jos olisit heti kirjoittanut nämä pari lausetta, ahdistuksen ja koti-ikävän. Moni varmasti mietti vaikka mitä vaihtoehtoja, mitä nyt toisella puolella maapalloa voi sattua raiskauksista ja ryöstöistä alkaen (tai sit, että kotimaassa on tapahtunut jotain vakavaa lähipiirissä tms.). Mun uteliaisuuteni on ainakin nyt tyydytetty, eiköhän muidenkin.

    ReplyDelete
  43. Täydellinen tukka! Jos minulle sopisi hiuksiin tummempi sävy niin haluaisin sen ehdottomasti olevan tuollainen :) Mutta näin täysin valkoisen ihon omaavana näytän lähinnä zombilta jos päässä on jokin muu kuin oma vaalea väri :/

    ReplyDelete
  44. mooi, meil oli kotona kans pari kuukautta sitte noit ötököit. Me heitettiin kaiken kuivaruuan, jauhot yms pois, imuroitiin kaapit ja kaappien välit/reunat, ja föönattiin viel nurkat ja pienet raot, jotta ne mahdollisesti piilossa olevat ötökät kuolee kuumuutee. Lopuksi vielä pyyhittin kaapin sisäpinnat etikalla. Kuulostaa ehk ylihysteeriseltä, mutta ötökät lähti ja ei oo tullu takas :) Säilytetää nykyää muuten kuivamuona tupperware-purkeissa!

    toivottavasti vinkit auttavat! ;)

    ReplyDelete
  45. Khyyyl vaan täälläkin kärsitään sellasista oksettavista hopeisista toukista, jotka liikkuu saatanan nopeesti ja niillä on ällöt pitkät tuntosarvet O__O Aina tulee kauhee paniikki ku nään yhen.

    Aivan upealta näyttää tukka. Mäkin oon suunnitellut vetästä latvat reilusti vaaleemmaks, se tuo kivaa kontrastia :] Vihdoinkin oon keksinyt jotain tukkauudistusta...Sitä on meinaan pähkäilty ja phdittu jo K-A-U-A-N. Ja sun hiukset nähtyäni olen entistä vakuuttuneempi suunnitelmastani!

    ReplyDelete
  46. Tulee vähän Carrie mieleen sun uudesta lookista. Aivan ihana ja raikas! <3

    ReplyDelete
  47. sullon sairaan hyvännäköset noi kulmakarvat! ja ihana tukka

    ReplyDelete
  48. Hui kamala, alko koko kroppaa kutitella kun katoin kuvat noista kovakuoriaisista :D Hyi että.... Toivottavasti saat ne pois!

    ReplyDelete
  49. Hei onko se tarjous vielä voimassa että lukijat saa alennusta dui hoidoista 20% vai paljon se nyt olikaan..?:)

    ReplyDelete
  50. I love you blog and nice pictures! (:

    http://nenskunea.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. Törmäsin tähän sun blogiin ensimmäistä kertaa joskus viime keväänä ja jumituin lukemaan postauksia läpi. Nyt löysin tän joku aika sitten uudestaan ja oon siitä lähtien seurannut jatkuvasti. Pakko sanoa, että tää on kyllä ehdottomasti parhain blogi mitä oon lukenut! Vaikutat aivan älyttömän ihanalta persoonalta!

    Ja noista ötököistä sen verran, että kun mulla vielä oli parta-agama syötin sille noita kyseisiä jauhomatoja ja sitten noita täysikasvuisia saattoi välillä kävellä vastaan ympäri kotia. Hyi! En keksinyt muuta ratkasua, kun laittaa liskon ruuat parempaan säilytys paikkaan, ja sen jälkeen ei tuota ongelmaa enää ollut. Mutta uskoisin, että niiden tuhoomiseen on myös olemassa jotain aineita...

    Ja muuten pakko vielä mainita, että näin susta viime yönä unta :D En tiedä miks, mutta tulin käymään sun luona, vaikka en edes tuntenut sua ja olit heti niin mukava, että tuntu kun oltais tunnettu aina! Ja siinä unessa esittelit mulle sun kotia, joka oli yks uusimmista ja modernimmista mitä oltiin rakennettu, ja sitä kotia pysty jotenki pyörittää ympäri? Haha :D

    ReplyDelete
  52. meillä oli vissiin noita samoja ötököitä vähän aikaa sitten :/ löydettiin niitä mysli purkista.... heitettiin myslit pois ja pakastettiin kaikkia jauhoja yms jonkun aikaa ja siivottiin ja pestiin kaapit!

    ReplyDelete
  53. IHANAT housut!! ja yök yök toi ötökkä...

    ReplyDelete
  54. ihanat farkut! ja toi edellisen postauksen koira on AIVAN ihana, haluun sen omakseni.<3

    ReplyDelete
  55. Oot ihan ykkös bloggaaja!! Oon koukussa sun blogiin! Ihanat hiukset ja oot vaan niin kaunis <3

    ReplyDelete
  56. oi, kumpa tulis äkkiä se tukkapostaus kun oon ite menossa perjantaina kampaajalle ja toivomuksissa ois jotain samantyyppistä :-D en vaan ikinä osaa selittää oikein millasen haluaisin. napattava kuva mukaan varmaan! :-)

    ReplyDelete
  57. Sellaista teoriaa olen kuullut, että Niinistö ollut suht hiljainen vaalitenteissä sen takia, että pääsy toiselle kierrokselle on ollut jo "varmaa". Silloin parempi pitää matalampaa profiilia, ettei viimeisillä hetkillä päästä suustaan mitään sellaista, joka saisi mahdollisesti kannattajien kelkan vielä kääntymään.

    Mullaki ollut karvaita kokemuksia ahdistuksesta matkoilla. Joskus mennyt monta päivää (tai koko loma) pilalle ahdistuksen takia. En tiedä mistä johtuu, mutta joskus matkoilla iskee paniikki siitä, etten "hallitse" asioita. Jos vaikka paluulento kotiin on kahden viikon päästä, mitä vaan voi tapahtua siinä ajassa, ja silti olen "loukussa" määränpäässä paluulentoon asti. Äh, en osaa selittää!! Ahdistukseen reagoin fyysisesti esim. oksentamalla ja sillä etten pysty syömään. Siinä vasta hyvän loma ainekset.

    En oikeestaan edes tiedä miksi tätä täällä selitän (anonyymina se on helppoa..), mutta tavallaan oli "kiva" kuulla että muillakin samanlaisia kokemuksia! Ja muistutit tosiaan samalla siitä, että kyllä sieltä aina poiskin pääsee! Välillä lomat menee pilalle, sen olen kokenut. Sellaista se elämä on.

    Tsemppiä, valoa kohti!!
    Tosi kiva blogi:)

    ReplyDelete
  58. HyiHyi ihan kylmätväreet tulee ku ällöttää kaikki ötökät!!! meil on nimittäin kans ollu noita jauhopunkkeja, hrr. meil kans puunattii kaapit kunnolla ja heitettii ainekset veke. ajan kans ne sitte häippäs.

    ReplyDelete
  59. Laura hei! Jos innostut käyttämään noita pöksyjä näin talvellakin, niin tuu näyttämään tai siis laita asukuvia sitten. Oon innokas näkemään mihin yhdistät noi :-)

    ReplyDelete
  60. Meillä ilmesty jauhopussin mukana kotiin riisihäröjä. Elintarviketuholaiset on tosi vaikea häätää, mutta meillä näytti tällä kertaa tepsivän seuraava (kannattaa olla perusteellinen, vaikka siinä onkin duunia):
    tyhjennettiin kaikki keittiön kaapit ja pestiin astiat (koska niiden joukossakin käveli häröjä), heitettiin avonaiset kuiva-aineet roskiin, mausteet ja teet pakastettiin kahdeksi viikoksi ja uusille aineksille ostettiin kannelliset purkit. Kaapit ja listat ja kaikki kaappien raot imuroitiin (pölypussi heti ulkoroskikseen, etteivät leviä sieltä) ja sitten myrkytettiin kaapit ja kolot Raidilla. Myrkyt pestiin pois, jätettiin keittiö tyhjilleen kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen myrkytysoperaatio toistettiin (kuulemma pitää toistaa kahden viikon kuluttua, kun toukkiin ja koteloihin myrkky ei tepsi, vaan pitää odottaa että ne on aikuisia). Tämän jälkeen ei (ainakaan toistaiseksi) ole tuholaisia näkynyt. Tsempit.

    ReplyDelete
  61. Meilläkin kerran ilmesty noita jauhomatoja. Vieraat oli tuonnut suomesta tuliaisia, ja juuri niissä lemppari tuliaisissa (suomalaiset jauhot) oli sitten noita matoja. Kaikki muut jauhopussit tarkastettiin, heitettiin pois joitain, ja kaikki jauho/puuro etc. piti pistää tiukasti kiinni. Keittiö pestiin kunnolla, ja matoja piti ettiä kunnolla kaappien takaa. Pistä kaikki jauhopussit yms. hyvin kiinni (tarkasta ensin), Kannattaa! Btw, tosi kiva blogi, niin aidon tuntunen :)

    ReplyDelete
  62. voi nainen, sä olet niin upea.

    ReplyDelete
  63. Mulle isännöitsijä ja myrkyttäjä suositteli kaupan tuotteista Bio Kill -nimistä myrkkyä, kun mun asunnossa on ihrakuoriaisia ja välillä sokeritoukkia. Sitä myydään ainakin K-raudassa.

    Täällä tosiaan kävi muistaakseni kolme kertaa ammattimyrkyttäjä, mikä kyllä pienensi kantoja mutta kyllä niitä edelleen täällä näkyy. Aina kun nään niin ruiskutan suoraan sen päälle tota Bio Killiä ja yritän muistaa suihkuttaa sitä ainakin "ongelma-alueille" sillon tällön :)

    Toinen kikka minkä oon huomannu toimivan ainaki sokeritoukkiin on keittää pari isoa kattilaa vettä, lisätä sinne ihan överisti suolaa melkee kylläiseksi asti ja sitte kaataa viemäreihin. Totakin toistelen muutaman kuukauden välein. Yks mikä kans tulee mieleen mutta en oo kokeillu, mun pappa sano että sirotella valkopippuria sinne missä niitä on, en sit tiedä kuinka hyvin tepsii.

    Tsemppiä ötökkäsotaan, tiedän että ne on sitkeitä, mut ajan kanssa niihin jollain tapaa tottuu :) Ainakin niin ettei saa hysteeristä itkukohtausta joka kerta kun niitä näkee niinku minä ensimmäisen puol vuotta :D

    ReplyDelete
  64. Hyi, meilläkin löyty noita jauhopukkeja viime viikolla.. Kaikki kaapin jauhopussit täynnä, olivat oikeen levittäytyneet. Heitettiin kaikki avonaiset tuotteet pois, desifioitiin kaapit ja ostettiin Ikeasta säilytyspurkkeja jauhoille yms. Ei ole nyt niitä viikkoon näkynyt, toivon ettei enää näykään :)

    ReplyDelete
  65. Tapahtuiko Empun tai Jessen kanssa jotain vakavaa matkalla? Kun Et ole sanallakaa maininnut Emppua paluusi jälkeen eikä hänkään ole enää kirjoittanut sinusta?

    ReplyDelete
  66. mä en tiedä sanoko joku jo tästä mutta kerrompa kuitenkin. Eli aina kun ostat eläinkaupasta jotain niin suosittelisin säilyttämään pari vuorokautta pakkasessa. (pakastimessa tai nyt talvella ihan ulkona) sieltä kuolee ne öttimöntiäiset.
    Niin ja sitten jos niitä on jo tullut niin muutto on ainoo hyväksi havaittu keino. :D

    ReplyDelete
  67. Ah, sulle sopii niin hyvin vaaleenpunanen väri! :) tie sitten onko se ihon väristä vai mistä, mutta i like it! Itelle ei oikein se väri sovi, oon kai liian vaalee että näytän lähinnä possulta.

    ReplyDelete
  68. Aina lukijat ei oikein muista, että vaikka bloggaaja jakaakin suhteellisen paljon elämästään niin on paljon juttuja joita hänkään ei halua jakaa ja kertoa kaikille. Luulis ihmisten tämän tajuavan, mutta silti jankutetaan ja sitten vingutaankin kun et kerrokaan. Itekin olin justiin au pairina keski-Euroopassa ja ei napannu ja kemiat kohdannu ja tulin pois. Ja silti ihmetellään, että miks tulin pois kun tollasen mahdollisuuden sain..

    Näyttää mahtavalta noi vaatteet ! :D

    ReplyDelete
  69. Vau, noi housut on varmasti kesällä mitä upeimmat kun on väriä vähän pinnassa : )
    Ja pidän sun asenteestasi että kirjotat siitä mistä haluat, etkä koe olevas tilivelvollinen kenellekkään mistään. Monessa blogissa näkee liikaa anonyymien "paapomista" jolloin tuntuu että tulee niille bloggareille vaan enemmän inhottavia kommentteja.. : ( Mutta hyvä hyvä, jatka samaan malliin : )

    www.terhins.blogspot.com

    ReplyDelete
  70. Mullakin kerran tuli koiran ruuan mukana noita jauhopukkeja! iuu, siis niin ällöjä, kuin olla voivat! ;(

    Mutta itse vein kylmän viileesti koiran ruokapussin takas eläinkauppaan, ja näytin pussin sisällön, ja sain uuden tilalle :))

    ReplyDelete
  71. Mä niin arvasin kun kirjoitit että sun matkas loppu lyhyeen ja shit happens että et tule kertomaan sitä. Arvasin myös sen että tulet sen tänne boxiin erikseen sanomaan juuri noilla lauseilla " kun kaikki kinuu sitä" " se ei edesauta asiaa :)"

    Mutta huokaus sentäs sun kanssa. Aikuistu tyttöhyvä. Ainiin, ethän sä ole enään mikään teini saatikka lapsi, joten käyttäydy sen mukaisesti.

    Nyt tähänkin varmaan takerrut että " anteeksi etten saa enää myöskään puhua ettei joku tule siitä valittamaan :) "
    Se olisi ihan mahtavaa ! voisitko oikeasti tehdä niin? :)

    ReplyDelete
  72. Jos ne ötökät ällöttää eikä millään lähde pois, niin kannattaa olla yhteydessä johonkin tuholaisfirmaan, esim. raksystems anticimexiin. Suosittelen myös sellaista myrkkyä kun "biokill" (rautakaupoista) ei oo ihmiselle niin vaarallista kun baygonit yms. mutta tappaa tehokkaasti ei-toivottuja alivuokralaisia.

    ite päässyt biokillillä ja raksystemsin ohjeilla ja hartaalla siivouksella jo kahdessa asunnossa eroon kuivamuonien mukana tulleista paskiaisista. Tsemppiä, tiedän että toi on hirveetä!

    ReplyDelete
  73. Oi mäkin oon kolunnut koko Lontoon läpi että löytyis samantapaiset värikkäät farkut! Mulla ei koskaan ole ollut kuin eri sinisen sävyjä sekä parit harmaat ja nyt on iskenyt joku vimma, että värikkäät pitäis löytää.
    Ja toi paita on aivan ihana, mistä se on? :)

    PS. Olin eläinkaupassa aikoinani duunissa ja ne kuoriaiset ei ihan vaarattomia rakenteille ole, vaikkei niistä nyt mitään kauheeta haittaa oo.. Nyt kumminki jonnekin kauas pois kaikki lähteet josta niitä on voinut tulla, nimittäin pakkasessakin esimerkiksi koiranruokapussia pitäis säilyttää monta kuukautta että sieltä kaikki kuolisi (ei siis riitä pari päivää mitä mekin ihmeteltiin kun koitettiin kaupassa niitä hävittää..) - aikuiset lopulta kuolee pois, mutta ne välimuodot kun saisit tapetuksi niin hyvä ois!

    ReplyDelete
  74. Joo, mullaki kämpässä noita sokeritoukkia (alimmankerroksen huonot puolet) tosiaan kiva ku baarista tulee pois ja pistää valot päälle nii eteinen ja kylppäri täynnä hopeakylkisiä toukkia..... siinä saa pikkusen steppailla ja tappaa niiitä, mutta näyttää että oon saanu populaa haltuun murhaamalla jokasen yksilön jonka nään..

    ReplyDelete
  75. Meillä on ollut kaikenmaailman ötököitä asumishistorian aikana. Myös noita inhoituksia.

    Heitimme koko kuivaruokahyllyn sisällön roskiin(tuli kuinka kalliiksi tahansa, pienempi haitta se kuin nuo ötökät..), tapoimme aina ötökät mitkä näimme, imuroitiin ja desinfioitiin kaikki hyllyt(meillä oli myös eksynyt toukkia lusikkalaatikoihin ja muualle)...
    kodinkoneitten takaa, jalkalistojen takaa ja kaikki muut mahdolliset piilopaikat myös kunnon pesuun tolulla. Toukkia voi nimittäin eksyä kaikkiin tuollaisiin paikkoihin, joihin saattaa tipahtaa leivänmurusia tai muuta. Lopuksi Raidilla kunnolla muutamat kerrat tuholaispaikat läpi.

    Tämän operaation jälkeen tärkeintä on ostaa kaikille jauhoille, hiutaleille yms tiiviit purkit. Itse tuplavarmistan säilytyksen, eli avatut pussit eka teipillä kiinni ja sitten tiiviiseen purkkiin koko pussi. Kyllä ötökät hävisivät, eikä oo näkynyt enää sen jälkeen. Järkyttävä projekti, mutta ihana olo sen jälkeen, kun ei tunnu kämppä enää niin "saastaiselta"..!

    Koiran kuivamuonan kanssa olemme tehneet ratkaisun jo pelkästään varastopunkkien takia, eli aina kun pussi avataan ekan kerran, jaamme papanat pieniin pusseihin ja pakastamme. Sieltä sitten sulatetaan annos kerrallaan. Tämä oli eläinlääkärin neuvo ja hieman työlästähän se on, mutta varastopunkit pysyvät poissa ja samoiten nuo jauhoöttiäiset. Parasta tietty olisi luopua kuivamuonasta kokonaan.

    ReplyDelete
  76. Ei hitto, mä kokeilin ginassa noita samoja ylisöpöjä farkkuja tossa jokin aika sitten, eivät vaan istuneet oikeen päälle joten jäi kaupan hyllyyn, vaikka ajatus ihanista vaaleanpunaisista farkuista vieläkin kummittelee mielessä :) Mut noi on sulla tosi söpöt <3!

    ReplyDelete
  77. Etsi paikka jossa jauhikset lymyilevät (vehnäjauho-, tai koiranruokasäkki, joku kuivaruokakomero tmv.) ja tuhoa se. _Kaikki_ kuivaruoka kunnollisiin kannellisiin ja tiiviisiin purkkeihin, säilytys jossain pimeässä ja viileässä. Ja aina kun on näköhavaintoja otuksista niin tapat (Otat vaikka paperiin ja wc-pytystä alas jos et uskalla liiskata). Pitäisi hävitä tällä tavoin ihan ilman torjuntaa :) Sitten jos eivät häviä niin aineet käyttöön, tai palkkaat ihan tuholaistorjujan.

    Meillä ei ole jauhiksia ollut, mutta sokeritoukat jyllää pesuhuoneessa :P En ole jaksanut tehdä mokomille mitään kun eivät ole varsinaisesti haitallisia, päiväsaikaan pysyvät mukavasti piilossa, niin ei tarvitse edes nähdä muuta kuin öisin jos vessassa käy. Jauhopukit on tietty toinen juttu kun pilaavat elintarvikkeita :/

    ReplyDelete
  78. En sinänsä siedä väriä mut miks sun päällä näyttää noin kivalta.hyvältä. Pukee sua hyvin näyttämät sellaselt äklö pinkiltä u know?? :D mut TODELLA taas mennynnä överiks jankutus joillain matkasta.. :I Älkää olko niin möllöi. Laura teki matkan,tekee postauksen,kun jos tekee. En mäkään enään tekis :D huhhei Joku kunnioitus! Mut kivoja postauksia ollu me like <3

    ReplyDelete
  79. Hiukset on ihanat.Piti kysyä et minkä väriset sun omat hiukset on siis luonnostaan.ehkä oot joskus vastannutkin...:)

    ReplyDelete
  80. Aivan ihanat farkut!

    ReplyDelete
  81. Tavallaan ymmärrän näitä matkasta jankuttajia siinä mielessä, että blogisi lukijakunta on hyvin nuorta - 16-vuotiaasta voi tuntua todella dramaattiselta lomamatkan yhtäkkinen tyssääminen kuin seinään ja paluu kotiin sen varjolla, että _jotain kauheaa_ on tapahtunut.

    Muistathan, että kirjoitetusta tekstistä voi saada hyvinkin erilaisen (väärän) kuvan kuin jos puhuisit kasvotusten jonkun kanssa - tietyt nyanssit jäävät kokonaan pois. Joten tässä valossa ymmärrän, että tietty (ikä)ryhmä haluaa kiihkeästi tietää mitä kauheaa nyt oikein sitten on tapahtunut. Aikuinen lukijakunta tyytyy uskoakseni helpommin siihen, että mitään lisäselityksiä ei heru. Vaikea kuvitella aikuista ihmistä mankumassa että kerrokerrokerro nyyyyyt.

    Älä ole liian ankara näille "uteliaille" vaan pidä mielessä se tosiseikka, ettei suurin osa blogisi seuraajista ole aikuisia. Enkä jaksa uskoa, että kaikilla näillä kymmenillä kyselijöillä olisi takanaan negatiivinen vaikutin ja vain halu kuulla epäonnistumisistasi. Mietipä itseäsi vaikka 15-vuotiaana, silloin elämässä tietyt jutut tuntuivat valtavilta - sellaisetkin, jotka nyt aikuisena voi kuitata olankohautuksella ;)

    ReplyDelete
  82. Mulla oli niitä kans, ja heitin pois kaikki uudet hyvät luomujauhot ja kaikki, koska näin niitä kaapin hyllyllä vetelemässä varisseita jauhoja kitusiinsa. Pesin kaapit ja en niitä sen koommin enää nähnyt. Paitsi kun olin tehnyt mustikkakaurapaistoksen ja jättänyt kaurahiutalepaketin pöydälle, ja tajusin juuri ennen kuin söin paistosta, että paketin päällä kävelee 4 ötökkää! Kaurahiutalepaketti suorinta tietä roskiin, samoin kuin mustikkakaurapaistos, hyi vv.....

    ReplyDelete
  83. Hei mitä luulet, liikenisköhän sulta edes sellaista pintaraapaisuan tyylistä arviota siitä Filippiineistä? Siis että jos osaisit sanoa että mitä välttää ja mitä kokea ja onko mitään mitä suosittelisit?

    Ymmärrän tietty jos haluut jättää koko matkan rauhaan ja keskittyä uusiin, ihmisiähän tässä vaan ollaan eikä kaikki voi aina mennä nappii. Ihan mielenkiinnosta vaan kuulisin rehellisen mielipiteen että kannattaako tuhlata yli vuorokausi päästäkseen sinne.

    ReplyDelete
  84. Upeet hiukset ja todella kiva asu! Ite en oo koskaan tykänny ton sävyisestä vaaleenpunaisesta, mut toi sopii kyllä sulle ihan älyttömän hyvin! =) Hyvää päivän jatkoa! =)

    ReplyDelete
  85. Hei!

    Olen 16-vuotias tyttönen Paltamosta ja tarvitsisin sinun näkemystäsi koulu kirjoitelmaani. Olen seurannut paljon blogiasi ja ihailen todella tapaa, jolla kirjoitat! Aineessani käsittelen muotia ilmiönä ja itse ilmaisun keinona. Voisitko sinä siis lähettää sähköpostiini viestin, jossa kerrot, mikä sinun mielestäsi on muotia/mikä lasketaan mielestäsi muodiksi ja kuinka muoti on auttanut sinua ilmaisemaan itseäsi? :) Kiitän vastauksesta jo etukäteen!

    sähköpostini on: Inna.95@hotmail.com

    ReplyDelete
  86. Meillä on ollut turkiskuoriaisia, jotka on ehkä niitä inhottavimpia päästä eroon. Kaikki tekstiilit saunotettiin pari tuntia, tosin talvella kätsympää pistää ulos pakkaseen. Biokillillä käsiteltiin pinnat ja lisäksi kävi vielä ammattimies myrkyttämässä. Sen jälkeenkin vielä löytyi muutamia yksittäisiä raukkoja, mutta kuolleita. Tuntuu että nykyään kaikissa vanhemmissa kerrostaloissa on joko sokeritoukkia, kuoriaisia tai muita öttiäisiä. Hyi helvata!

    ReplyDelete
  87. oot nii kaunis, ja noi farkut on ihanat !! (: ♥

    käy kurkkaamassa mun blogissa jos jaksat, ja kommentoi mielipitees blogistani, jos viitsit(:

    www.nnepaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  88. Toivon ettet ota tätä painostuksena tai mitään, anteeks :-(
    mutta kai oivalsit jotain hyvää ittestäs siel matkalla? :)
    pusuja sinne!

    ReplyDelete
  89. Heippa!

    Lauran blogin pitkäaikasena lukijana oon kyllä todennut, monet kerrat kuinka pienen boksin sisällä jotkut ihmiset elävät, ja kuinka vähän he oikeasti ajattelevat asioita. Ehkä syynä ikä, en tiedä...

    Mutta eivätkö ihmiset osaa ajatella tätä blogia ns. plussana?(tarkoitan tässä sitä, että nyt kun matkan loppumisen syystä ei tullutkaan tietoa, osalle se tuntuu olevan maailmanloppu)
    Itsekin katson ensimmäisenä asiana koneelle tullessani Lauran blogin, ja sitten vasta facebookin, sähköpostin ja muut.
    Enkä tajua miten jotkut kehtaavat alkaa täällä moittimaan ja moralisoimaan Lauraa siitä, että hän ei olekkaan kirjottanut miksi matka meni pilalle?
    Mitä v...
    Mitäs jos Laura ei kirjottaisikaan tätä blogia?Parempi tämä kun ei mitään! Ei kaikkea voi saada!
    Eikö tätä, että Laura kirjottaa blogia itselleen ja teille, voi ajatella plussana, saa luvan tyydyttää uteliaan luonteensa muiden elämän seuraamiseen.
    Kaikesta ei silti ole pakko kirjoittaa, eikä todellakaan tarkota, että jos kirjottaa blogia, niin kaikki elämän yksityiskohdat ja asiat kuuluvat muille. Kirjoittaja päättää tottakai itse mitä kirjoittaa, eikä kenelläkään ole VARAA siitä purnata, tämähän on edelleen vaan PLUSSAA. Olisi suorastaan typerää kertoa mitään henkilökohtaista, tai negatiivista asiaa, koska sitten kommenttiboksi on täynnä "sä se kyllä haet sääliä koko ajan!", "miten huomionkipeä ihminen voi olla"?
    Lauralla oli vitutus, ja ahdistus ja hän purki sen tänne, kertomalla että kohta tulee varmasti sen päiväinen tilitys ettei ole järkeä. Mutta se fiilis meni ohi, syystä tai toisesta, ja eikai sellaiseen tee varsinkaan näiden painostavien ja todella itsekäiden kommenttien takia edes palata!
    Huhhuh. Ja tottakai mielipiteitä tulee aina, niin kritiikkiä kuin positiivisia juttuja, mutta tässä ei ollut mistään sellaisesta kyse.
    'Nyt järki käteen ja asiat tärkeysjärjestykseen,ihan oikeasti.

    Mun psyyke ei kyllä tätä kestäisi,

    Yritä jaksaa Laura! Arvostan sua todella. <3

    ReplyDelete
  90. Oikeesti, tää on Lauran blogi ja Laura kirjoittaa ihan siitä mistä itse haluaa! En usko että Laura on ihan jopa LUVANNUT kirjoittaa matkastaan, jos sanoo että matkapostausta tulee pian, niin ei se tarkoita että se ihan oikeasti sieltä tulee. Ja jep, takerruin noinkin pieneen sanaan kuin lupaus, mutta valittajat ovat takertuneet yhteen postaukseen. Eikö nämä ihmiset jotka _mollaavat_ Lauraa siitä että hän ei kirjoitakkaan matkastaan, tajua kuinka NOLOA se on ! :D Mua lähinnä säälittää, jos jonkun elämä nyt oikeasti kaatuu siihen että siitä matkasta EI tule postausta!
    Ja jos Laura on sanonut että postausta ei tule, NIIN EI TULE !!!
    Tarvitseeko siitä _ihan oikeasti_ vielä kysellä???
    Joo sori, oli tarkotus olla asiallinen mut menee järki että ihmiset täällä yrittää saada Lauraa tekemään jotain mitä hän ei halua. Voisin vaikka verrata tätä siihen että joku käskee hyppäämään kaivoon...
    Kasvakaa valittajat aikuisiksi, Laura on onneksi jo ihan tarpeeksi kypsä, niin ja jos tää blogi ei miellytä niin tehkää jotain muuta kivaa kuin valittakaa siitä että Laura ei tee sitä mitä TE haluutte + get a life.

    Niin ja Laura rakastan sun blogiis ja sua !<3

    ReplyDelete
  91. God Damn, sä oot sulonen! <3
    oikeesti rakastan noita sun hiukisas <3 :::D

    ReplyDelete
  92. oi vitsit, aivan ihanat noi housut! niin pirteet ;) hei minkä kokoset noi sulla on? Mietin vaa että aattelin samanmalliset mut eriväriset tilata enkä oo koskaan ginalla farkkuja sovittanu niin koko on vähän hakusessa..:D

    ReplyDelete
  93. Ötökkätaisto on inhottavaa ja rasittavaa. Edellisessä kämpässä sain "nauttia" riisihäröjen seurasta. Vaikka kuinka tuhottiin ne, niin ennemmin tai myöhemmin köpöttelivät naapurin puolelta meidän keittiöön :( Olis varmaan pitänyt ilmoittaa isännöitsijälle ja pyytää myrkytys koko taloon.

    Eläinten ruoat suosittelen pakastamaan! Koiranruokasäkkiä nyt ei kovin helpolla pakastimeen saa tungettua, mutta jos on mahdollisuus pitää ulkona pakkasessa, niin kannattaa. Mä pidän hamstereiden ruokapusseja aina pari päivää pakastimessa ennen kuin otan ne käyttöön.

    ReplyDelete
  94. Hyvä että jollekin sopii noi housut...ite näin noit ginassa ja rakastuin...koitin päälleni ja aivan karseelta näytti mun päällä;( sulle sopii tosi hyvin.
    Meil oli kans joskus noit ötököitä sillon ku asuin kotona sain yks yö hirveen slaagin ku näin niitä viepltämässä pitkin keittiöö aloin itkeä ja juoksin rappuun..en pysytny olemaan moneen päivään kotona sen jälkeen...Kärsin siis Araknofobiasta...

    ReplyDelete
  95. Ihanan vaaleanpunaista! Jännä muuten tuo paita, mulla on kai samanlainen eri värisenä mutten oo aatellu että sitä vois käyttää noinkin.

    Ja tuo kakkoskuva on täydellinen!

    ReplyDelete
  96. Itselläni oli samanlainen tuholaisongelma, ja käytin tätä tuotetta:

    http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=16850&nimi=Bio+Kill+-permetriini+hy%F6nteissumute

    on vesipohjainen, eli mikäli käyttää tekstiilielle, niin ei aiheuta tahroja tms.! Todella tehokas!

    ReplyDelete
  97. Hei anteeks paljon et kysyn...mut onko nuo sun ihan luonnolliset kasvot vai onko niitä muotoiltu millään lailla? :) ei millään pahalla, oon vaan aina miettiny

    ReplyDelete
  98. Anonyymi sanoi...

    Hei anteeks paljon et kysyn...mut onko nuo sun ihan luonnolliset kasvot vai onko niitä muotoiltu millään lailla? :) ei millään pahalla, oon vaan aina miettiny


    Ei ole muotoiltu millään tavalla :)

    ReplyDelete
  99. hyi vittu, ei sovi sulle vaaleanpunainen ollenkaan.

    ReplyDelete
  100. oikeest ihanat housut!!!!!!
    mut voiks laittaa jotain uutta blogiin?????

    ReplyDelete
  101. Voitko laittaa jotain uutta blogiin???
    ystävänpäivän kunniaksi vaikka :)

    ReplyDelete
  102. voitko laittaa blogiin jotain uutta :)
    toivoisin sitä..... :) :):)

    ReplyDelete
  103. Oon sun blogin fani ja tykkään lukee blogin juttuja siis KIRJOITA JOTAIN UUTTA BLOGIIN että voin taas lukea sitä!!!!!!!!!!!!!!
    älä ota pahalla :)

    ReplyDelete
  104. Oon sun blogin fani ja tykkään lukee blogin juttuja siis KIRJOITA JOTAIN UUTTA BLOGIIN että voin taas lukea sitä!!!!!!!!!!!!!!
    älä ota pahalla :)

    ReplyDelete