Sunday, January 1, 2012

Manila

Perillä ollaan ja turvassa myös. En ole päässyt/ehtinyt nettiin vasta kuin nyt.
Manilaan asti pääseminen oli jo sen verran haastava kokemus, että mun psyyke järkkyi toden teolla.
No heh heh.
Ei vaan, pakkasin laukkuni tuntia ennen lähtöä, ja poljin lentokentän potkulaudalla portille ja ehdin juuri ja juuri koneeseen.
Lentokoneessa tutustuin Maritaan, joka oli menossa Espanjaan. Oli kivaa saada pariksi tunniksi juttuseuraa. No, Amsterdamista Pekingiin oli seuraava lento, josta myös melkein myöhästyin. Tulin viimeisenä koneeseen. Pekingissä pyörin kuin puolukka pillussa ja olin hermoromahduksen partaalla.
Joku neuvoi menemään tuonne ja toinen taas tänne, ja sitten sanottiin että "mitä helvettiä sä täällä teet ja näytäs passias?" Olin jotenkin onnistunut pääsemään passintarkastuksen läpi ilman viisumia ja löysin itseni ovilta, joista pääsee suoraan ulos, Pekingiin. Tuttu paikka, mutta silti olin ihan hukassa.
Lopulta pääsin koneeseen, joka lensi Xianmenin kautta Manilaan. Manilassa tuli sitten uusi koettelemus vastaan, nimittäin multa lähti kokonaan lähinäkö. Mitään tällaista ei ole koskaan tapahtunut, mutta en nähnyt lukea tekstiviestejä, kylttejä, ja ennenkaikkea en pystynyt täyttämään maahantulokorttia. Itkuhan siinä sitten pääsi. Kaiken lisäksi kadotin kannettavani, joka onneksi löytyi ensiapupisteeltä. Sain myös maahantulokortin täytettyä erään lentokenttätyöntekijän avustuksella.

Otin siitä sitten taksin hotelliini ja menin saman tien nukkumaan. Heräsin puoliunessa aamuyöllä ja lähdin unissani hortoilemaan hotellin respaan, ja hotellin työntekijän mukaan autotielle. Kyseinen nainen passitti mut hierontaan, josta sitten heräsin tietämättä missä olin ja mikä päivä oli.
No ei siinä sitten mitään - eipä, mutta myöhästyinpä vielä Manila - Puerto Princesa-lennoltani.
Taksikuski vei mut väärään terminaaliin, ja eihän siinä sitten muuta kuin pari tuntia itkua, jonka jälkeen lähdin mököttämään lentokentän ulkopuolelle.
No, hetken kuluttua siihen pamahti joku filippiiniläinen kundi, jonka kanssa vietinkin sitten koko perjantaipäiväni epätoivoissani. Siinä vaiheessa, kun olin sen kundin perheen luona syömässä ruokaa ja pelaamassa jotain palikkapeliä, alkoi mua vituttaa niin ankarasti että huh huh. Se kundi oli näin jälkeenpäin ajateltuna ihan todella ällöttävä. Suorastaan niin ällöttävä, että nään varmaan painajaisia koko loppuelämäni siitä. Otin taksin seuraavaan hotelliin ja sanoin sille tyypille, että kiitos mutta ei kiitos.
Joo, kuulostaa aika värityskirjalta, mutta tällainen Manilakokemus mulla nyt vaan sattui olemaan näin lyhyesti kerrottuna. Niin ja näkö palautui vasta eilen. Soitin äidille keskellä yötä ja itkin puhelimeen, etten näe mitään ja että haluan kotiin.
Yritin ostaa itselleni uutta lentoa, mutta kaikki lennot oli täyteen buukattuja.
Kokeilin kaikkia mahdollisia sivuja, soitin lentokentälle, soitin lentoyhtiöihin, mutta ei niin ei.
Yöllä heräsin kokeilemaan, josko nyt saisin lennon, ja luojan kiitos sainkin! Lähtö oli neljän tunnin kuluttua, joten menin aamupalan kautta suoraan kentälle, etten sillä kertaa myöhästyisi.
Lentokentällä kuitenkin huomasin, että olin ottanut paluulennon jo seuraavalle päivälle.... Onneksi sain vaihdettua sen parin viikon päähän Cebun lipunmyyntipisteessä.

No nyt olen El Nidossa Jessen, Empun, Hannan ja Juuson kanssa, eikä seuraavasta määränpäästä ole vielä tietoa.:)
Toivottavasti loppumatka sujuu "vähän" paremmin :D

Tämä ei ole muuten se kyseinen kundi, vaan eräs toinen, joka auttoi saamaan taxin. :)

Hyvää uutta vuotta kaikille sinne Suomeen! <3

76 comments:

  1. voi apua mitä kaikkee oot joutunu kokeen pienessä ajassa :D toivottavasti loppu loma on mukava ja rentouttava.

    ps. näytät kuitenkin huippukauniilta kuvissa <3

    ReplyDelete
  2. Huhhuh, ihailen sua miten selviät aina kaikista asioista ja etkä masennu vaikka kaikki ei aina meekkää niinku pitäis ! Hyvää lomaa ja aivan törkeen ihanat noi shortsit ! Mistä ne on :-) ?

    -ellu

    ReplyDelete
  3. just tässä tää et "rentoiúttavaa" lomaaa! Noh, ehkä sun loppumatka sujuis paremmin, ilman tuollaisia kommelluksia :) mutta pidä hauskaa ;)

    ReplyDelete
  4. mitä ihmettä :D voi eikä, onneks loppu hyvin kaikki hyvin

    ReplyDelete
  5. Kuulostaapa hurjalta varsinki toi lähinäön katoaminen.... Toivottovasti loppu reissu menee paremmin, kivaa uuttavuotta =)!

    ReplyDelete
  6. Iski kyllä sellaset sympatiasurut tota lukiessa:( Mut ihanaa kun et lannistu! Toivottavasti loppumatka sujuu paremmin ja saisit huippuhyviä muistoja!

    ReplyDelete
  7. huhui kamalaa mitä kaikkea sulle on tapahtunut o: oon kyl varma että sun loppu loma on ihana noista alku kommeluksista huolimatta ! hyvää ja rentouttavaa lomaa (:

    ReplyDelete
  8. Kauheeta kun luin sydän pamppaillen sun tekstiä. Aika hurjaa menoa, varsinkin tuo lähinäköjuttu olisi taatusti säikäyttänyt kenet vaan ja vasta tuollaisessa tilanteessa huomaa, miten tärkeää näkeminen olisi vaikkapa kännykän käytön kannalta. Mahtavaa uutta vuotta Laura sulle ja toivottavasti jännittävää mutta suht turvallista reissua! :)

    ReplyDelete
  9. No, jopas oli kokemusrikas matka.

    ReplyDelete
  10. Hahah, oot ihana! sulle kyllä kans aina sattuu ja tapahtuu kaikennäköistä! :D

    ReplyDelete
  11. hahah :) mukavempaa lomaa sinne ja erittäin kauniilta näytät!

    ReplyDelete
  12. voi ei mä en ois selvinny tost millää :D:D:

    ReplyDelete
  13. Vaik noi jutut ei ehkä sua oo naurattanu siinä tilanteessa ni on tollast kyl kieltämättä aika hauska lukee..:) toivottavasti muu matka onnistuu! tiiätkö jo kuinka kauan aiot olla matkalla? Ja laita sitte paljo kuvia ja tällasii kertomuksii:DD

    ReplyDelete
  14. hui kauhee kun sulle sattuu ja tapahtuu kaikkee :D jännityksen vallassa mä tota tekstiä luin, mutta sitten kun "pyörit kuin puolukka pillussa" repesin aivan totaalisesti :D

    toi lähinäön katoaminen kuullostaa kyllä todella kammottavalta, saisin itse aivan kamalan paniikkikohtauksen... :S

    ReplyDelete
  15. Kylttien lukemiseen ei "lähinäköä" tarvita. :)

    ReplyDelete
  16. Voi ei, tuli oikein paha mieli lukiessani tekstiäsi :( Olet kyllä uskomaton selviytyjä kaikesta huolimatta.Toivotaan, että pääset kaiken alkuhässäkän jälkeen rentoutumaan ja nauttimaan mahtavasta paikasta. Kaikkea hyvää sinne <3

    ReplyDelete
  17. Sun lähinäön hetkellinen menetys saattoi johtua kovasta stressireaktiosta. onneksi se palautui ja oot nyt sielä turvassa :)

    ReplyDelete
  18. Miten sulle aina sattyy ja tapahtuu... :D No mutta toivottavati loppumatka on onnistuneempi!

    ReplyDelete
  19. huh huh mikä alku :O no mut näitä on kiva muistella myöhemmin. toivottavasti matka menee muuten hyvin :) mutta lopuksi pakko kysyä, mistä sä oot löytäny noin ihanat shortsit? mä yritän koko ajan metsästää tollasia mut ei niitä tunnu olevan missään :(

    ReplyDelete
  20. no oho, hurjan kuulosta! mä ain muutenki luen näitä sun juttuja ihan huuli pyöreenä et miten voi yhelle ihmiselle sattua ja tapahtua niin paljon, huhhuh! :D mut hienoo et hommat käänty parhain päin ja toivottavasti loppureissu sujuu hyvin!

    ReplyDelete
  21. tuliko tolle lähinäön menetykselle mitään selitystä? pelottavaa!

    ReplyDelete
  22. Hui. Sää oot kyllä älyttömän rohkea tyttö, kun uskallat ylipäätään lähtä yksin nuin matkustaan. Mulla tuli ihan itku, kun luin sun vastoinkäymisistä. Kannattaa suomessa käydä sitte lääkärillä, jos tulee tuota näköjuttua vielä.. Mutta tsemppiä sun lomalle, nauti ja rentoudu. <3 ja onnellista uuttavuotta!

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. huh huh!
    veikkasin kans et toi näköjuttu ja öinenhortoilu johtu liiasta stressistä ja väsymyksestä.
    hope so sulla alkaa nyt kivempi jakso siellä (-:

    ReplyDelete
  25. Ihailen sua Laura! Oot ihan huippu :)
    mistä noi ihanat punaset housut on?!

    ReplyDelete
  26. Ooot niin vahva nainen kun kommelluksista huolimatta jaksat painaa eteenpäin<3 Hyvää ja rentouttavaa loppulomaa!

    ReplyDelete
  27. Apua kui olet nyt kokenut paljoa! Toivottavasti loppuloma menee kuitenki paljon paremmin!

    ps. ihanat rintaliivit mistä oot ostanut?

    ReplyDelete
  28. voi ei, toivottavasti loppumatka menee hyvin:) ja upeita kuvia :)

    ReplyDelete
  29. at first, i am sorry for my writing in english. i undertand finnish fairly well but writing..
    i have visited in Manila and know how different but intriguing place it is. i hope many photos and storys from there. have a very nice trip and enjoy for every second. - whisper

    ReplyDelete
  30. mulle tuli tätä tekstiä lukiessa jotenki sellanen fiilis et varta vasten hait jotain säpinää, draamaa ja stressiä elämääs. ihan ku oisit joku 16v teinityttö, joka kaipaa huomiota ja sympatiaa näiltä sun teinilukijoiltas. niin monta aukkoa ja ihmetyksen aihetta tossa sun tarinassas.. yrität olla niin hiton erilainen, erikoinen, "mulle vasta sattuu ja tapahtuu", kattokaa mua, aah ja uuh. oot huomionhakusempi ku muut bloggaajat yhteensä.

    ReplyDelete
  31. Hahah voi että kaikenlaista sitä voi tapahtua! Mutta toivottavasti loppumatkat sujuu hyvin :)

    http://mysecrets-linda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. herranjumala mä oisin varmaan jo kuollu tossa vaiheessa :D

    ReplyDelete
  33. Ihanaa uutta vuotta sinulle! :) Blogiasi on ihana seurata!

    http://dolcevitat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. ei sun kyllä kannattaisi lähteä tolla tavalla reissaamaan, jos rupeat itkeä vollottamaan ja mököttämään, oo onnellinen et siellä oli noita ihmisiä joilta sait apua ja vartu vielä muutama vuosi ennenkö toiste lähdet.

    ReplyDelete
  35. voi ei :s oisin ite ottanu ekan lennon takas kotiin päin!

    ReplyDelete
  36. oot niin upee nainen ♥ oijoi

    ReplyDelete
  37. Mahtavaa uutta vuotta ja ihanaa reissun jatkoa sulle! :)

    ReplyDelete
  38. Ei voi muuta sanoa kuin - HAHAHA!

    ReplyDelete
  39. hei siistii, toi marita on mun kaverin sisko:)

    ReplyDelete
  40. Voe saakeli ei sua pitäis päästää mihinkään ulkmaille! :D Tsemppiä nainen!

    ReplyDelete
  41. voi kauheeta millainen reissun alku sulla on ollu! :O mä nyt en edes yksin uskaltais lähtee matkustelee, mut oisi varmaa sun tilanteessa ollu aivan paniikissa! :D :S Miten tuo lähinäkö toi tollee yhtäkkiä kadota ja tulla sit takaisin? :o

    ReplyDelete
  42. Kuulostaa ihan migreeni-kohtaukselta. Mulla ollut kahdesti ja aina katoo lähinäkö, mulla myös puutuu aina koko toinen puoli kroppaa + menee puhe sekaisin. :D Helvetin pelottava tilanne. :(

    Onneks sulla toimi sentään puhe ja aivot! :)

    ReplyDelete
  43. vau oot kyllä ihan huippu rohkee! Koita nauttia reissusta :)

    ReplyDelete
  44. Voi apua :D! No onneks kuitenki selvisit loppuen lopuks :)!

    http://thewayifeel-kiira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  45. mikä kamera sulla on? :)

    ReplyDelete
  46. Hmmm, tuli vähän paha mieli mitä sanoit tosta filippiiniläisestä pojasta. Meinaa jos se kutsu sut kotiinsa syömään ja piti seuraa kun olit yksin vieraassa paikassa ja sitten suhtaudut siihen tolleen. (Suomessa kukaan ei koskaan tekis noin). Tuskin sun sen kanssa nyt sentään naimisiin piti mennä, niin oliko toi "se oli ällöttävä, nään painajaisia loppuelämäni"-asenne ihan tarpeellinen.

    Toki en tiedä koko tapausta, eikä tarkotus missään nimessä oo vittuilla. Ihmettelen vaan.

    Toivon kans että loma jatkuu VÄHÄN paremmissa merkeissä. Ainakin oot lannistumaton! :)

    ReplyDelete
  47. kauhee ite oisin varmaan luovuttanu! :D

    ReplyDelete
  48. Mua kiinnoistais sellanen että mitä tossa sun paidassa lukee.

    ReplyDelete
  49. anteeks ei varmaan todellakaan ollu hauskaa, mutta mä nauroin ihan kybällä ku luin tota stooria :D jos ite olisin ollut sun kengissä niin oisin varmaan itkeny 24/7, mut sä kirjotit ton jotenki tosi hauskasti haha! onneks oot nyt turvassa :)

    ps. onks tossa se ällöttävä kundi kenen luona olit pelaamassa palikkapeliä? :DDDDD

    http://3.bp.blogspot.com/-zif7mSsNzJs/TwBJ9Xp_xqI/AAAAAAAAM_c/J0Zr3mEDiZ8/s1600/IMG_8169.jpg

    ReplyDelete
  50. aaa vähän pääsit seikkailemaan :--D oisin ite saanu hermoromahuksen varmaa viimestää siin ku oisin myöhästyny koneesta. mut hei hyvä että oot perillä ja epistä että saat hengata shortseissa siel!

    ReplyDelete
  51. Voi ei ! :( mua harmittaa ihan tajuttomasti sun puolesta! pitaa nyt vaan olla ilonen ettei ollu mikaan sun viimenen reissus ja no, kaikki matkathan on erilaisia, etta tuskin sulla kay yhta huono tuuri jos toiseen otteeseen sinne lahdet :)Ma olisin todennakosesti joko a) eksynyt jonnekkin tai b) kuollu tonne, et oot rohkee :D mul olis tommosen kokemuksen jalkeen vahintaan koko loppuelaman yksin matkustuspelko :d Mut tsemppiii laura ! Thank god you're okay!

    ReplyDelete
  52. Voi ei mitä koettelemuksia sulla on ollut heti alkumatkasta! Loppureissu menee varmasti paremmin :) Niin ja oikein hyvää uutta vuotta!

    ReplyDelete
  53. Eikö sua yhtään pelottanut lähteä tuntemattoman ihmisen matkaan, kun sanoit että menit sen miehen perheen luo syömään? :D

    ReplyDelete
  54. kivat toppaukset nois rintsikoissas jotka näkyy tos yhes kuvas :D:D:D::D

    ReplyDelete
  55. eikäää :( no, yritä nauttia lomasta :) !

    ReplyDelete
  56. Hauska tarina, mut vähän turhan liioiteltu ollakseen uskottava. Haha.

    ReplyDelete
  57. meni kyllä aamukahvit nyt pitkin pöytää ja koneen näyttöä, palikkapelillä filipsujätkän kaa, ei paha :D! toivottavasti menis loppuloma sitte vähän enemmän putkeen sulla! oot aivan hullu ku uskallat lähtee vaan tollee spontaanisti matkaan, mä en kyllä ikinä uskaltais! oisin varmaa jossai saharan autiomaas sen jälkee jos yksin lähtisin huiteleen johonki.

    olipa sarkastisen kuulonen kommentti, ei pitäny olla! c:

    ReplyDelete
  58. hui apua ite oisin varmaan jo kuollu tuolla:D ja oon samaa mieltä ku toi yks anonynyymi, että noi oireet kuulostaa aika selkeesti migreeniltä:) mutta tsemppiä sinne!

    ReplyDelete
  59. hei siis mitä ihmettä!!! tuo yksi tyttö tuossa kuvassa eikö olekkin Marita??? Mä tunnen nimittäin hänet! =)

    -pikkumyy92

    ReplyDelete
  60. Huh huh mitä settiä.. Onneksi pääsit kuitenki määränpäähän!

    ReplyDelete
  61. Karua.... Ite oisin ollu _aivan_ paniikissa tossa tilanteessa! Onneks sait lennot - ainaki lopulta. Tiiätkö yhtää mikä siihe su näköön tuli? Meinaan kuullosti aika epämukavalt.
    No vietä hauska loma ja koita välttää vastaavia tapauksia ;)

    ReplyDelete
  62. aika kauheeta tollanen :(( tota huonompaa tuurii saa jo ettii.

    ReplyDelete
  63. Laura diggaan sun LV laukkua kympillä! Minkä mallinen tuo oikein on? (: -Ellu
    Ihanaa loppu reissua!

    ReplyDelete
  64. Ohhoh ootpa paljon joutunu kokemaan siellä:o Näytät kuitenki ihanalta :) mukavaa lomaa!

    ReplyDelete
  65. Voi eii mitä oot joutunu kokemaan, no onneks selvisit sitte noista tilanteista! Hyvää loppu lomaa :)

    ReplyDelete
  66. Hui jestas :oo aika hurja reissunalku. ite olisin vähintäänkin hätääntynyt, mut ainaki sul on ollu oikeen kunnon seikkailu :)

    Hyvää Uutta Vuotta! :)

    http://makemeup-linda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  67. Onneks iPhone on vielä tallessa :D:D:D

    ReplyDelete
  68. no OHHOH! olit tosi urhea kun pystyit handlaamaan sen kaiken, olisin itse varmaan vetäny itteni jojoon. parempaa loppumatkaa!

    ReplyDelete
  69. ÄÄä mullaki tuli kauhea itkureaktio noista sun koettelemuksista, voi pieni Laura :(( Enkä tajua miten selviydyit noista kaikista, ite olisin heittäytyny jo ekan vastoinkäymisen jälkeen maahan itkemään ja huutamaan äitiä.

    ReplyDelete
  70. "kivat toppaukset nois rintsikoissas jotka näkyy tos yhes kuvas :D:D:D::D"

    Ne on muuten H&M:n super push up -liivit, että nyt voit mennä liikkeeseen asti vielä vähän lähemmin katsoon, että paljonko sitä TOSINOLOOO toppausta siellä liivissä onkaan!

    ReplyDelete
  71. ''Anonyymi sanoi...
    ei sun kyllä kannattaisi lähteä tolla tavalla reissaamaan, jos rupeat itkeä vollottamaan ja mököttämään, oo onnellinen et siellä oli noita ihmisiä joilta sait apua ja vartu vielä muutama vuosi ennenkö toiste lähdet.''

    Täytyy olla kyllä hullu, jos ei tällasessa tilanteessa mitä Laura koki, niin pientä paniikkia päästä, varsinkin kun yksin reissussa. Ja sanoiko Laura ettei apu kelvannut? Mä harvoin tällain puolustan mutta nyt jotenki meni yli ymmärryksen nää jotkut kommentit täällä. Haluan nähdä ihmisen tollasessa tilanteessa pokerinaamalla ja toteamassa että ''Oho myöhästyin melkein lennolta, lähinäkö meni ja kadotin tietokoneen mikä sisältää paljon tietoa. Noh, ei se mitään.'' :DD Laura oot ihana! Ja kaikenlisäks niin aito. Hyvää lomaa :) Jatka samaan malliin tän blogin kanssa! Tätä on ilo lukea :)

    ReplyDelete
  72. Kauheeta mitä oot joutunu kokemaan siellä, toivotaan että loppureissu menee paremmin :)
    Täällä on näköjään kateellisten panettelu taas huipussaan. Kuinkahan moni näistä suunsoittajista lähtis yksinään tollee reissaamaan..

    ReplyDelete
  73. Haha aika jännän kuulonen kokemus, voi sua ressukkaa :-D Nyt vaan unohdat noi kömmellykset ja ilo irti koko loppureissustas. Hyviä lomia filippiineillä Laura <3

    ReplyDelete
  74. Musta on ihan älytöntä että uskallat lähteä yksin tuolla tavalla reissuun. En varmaan itse uskaltais ikinä. Ihailen kyllä ihan kympillä. Toivottavasti on joskus joku joka mut vie, nimittäin mulla ei riittäis tuohon yksin rohkeus! :D

    ReplyDelete