Tuesday, November 12, 2013

♥ Päivän asu ♥

Lähdin tänään asioille ja muun muassa kampaajalle ilman puhelinta. Unohdin sen toisen takin taskuun, ja pakko sanoa, että viisi tuntia asioilla ilman puhelinta on aika, no....Hankalaa ja orpoa. Et tiedä kellonaikaa, etkä voi soittaa ja sopia tapaamisesta.
No joo, ehkä nyt nostan tämän pienen jutun liian jalustalle.

Joo, mulla on taas pitkä tukka. (älkää raivostuko...:D)
Kun noita Rapunzelin hiuksia tulee aina niin usein, niin on kiva vaihdella.
Värejä - pituuksia ja sellaista kaikkea.
Se lyhyt vaalea tukka oli ihan mahtava! Mutta sitten mä menin vähän värjäilee sitä, vaaleammaksi, se meni tyveen asti, ja äiti sitten värjäsi mun tyven tummaksi, mutta kappas vaan - osa vaaleista hiuksista oli värjääntyneet tummiksi. Annika Balilla, what can I do?
Menen jollekin randomkampaajalle ja pyydän värjäämään tummat kohdat vaaleiksi. Joo se onnistui, mutta samalla poltti mun tukan ja sotki taas tyven. Sitten mä olin aika pissed off! Menin seuraavalle kampaajalle ja pyysin, että värjätään ruskeaksi koko tukka ja latvat vaaleiksi.
Olin sillä tukalla päivän, en kestänyt. Värjäsin sen punaiseksi.
Voi helvetti soikoon oikeesti!
Se haaleni oranssiksi.
No sitten tein värinpoiston, tukka tykkäsi....
ja nyt tää on taas tällainen kuin yleensäkin...

Mulla oli tänään mun ihana puputurkis päällä kaupungilla.
Terkkuja sille pupuhullubloggaajalle, joka teki silloin aikoinaan sen haukkupostauksen musta.
Kuinkahan monta pupua mun takkiin on mennyt? Ehkä 10? Tai 15? :)Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille ♥♥

73 comments:

 1. Puput on kyl söpöjä elävänä :3

  ReplyDelete
 2. Sulla on kaunis väri hiuksissa, toi latvoissa oleva väri sopii sun kasvoihin hyvin! :)

  http://nessanelamaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 3. toi tukkaepisodi kuulostaa kovin tutulle :D ahaha oot ihana :'D

  ReplyDelete
 4. Tällaisilla postauksilla näytät kyllä niin todelliset karvasi pupuraasujen karvojen lisäksi. ;)

  ReplyDelete
 5. Älä välitä noista puputyypeistä. Itekin käytän aina aitoa turkista talvisin, koska tekoturkis ei pidä lämpimänä. Aito turkis myös säilyy hyvänä niin pitkään.

  ReplyDelete
 6. Pakko sanoo että hienoo että oot aina niin itsevarma! Oon täysin kaikkia turkiksia vastaan mutta jotenkin vaan hyväksyn et oot tota mieltä eikä tulis mieleenkää vihata sua sen takia :D vaikka vihaan kaikkia turkismummoja..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa tarkastella omia periaatteita uudemman kerran, jos ne oikeasti on noin kieroja...

   Delete
 7. Miksi haluat tahallasi provosoida vihamielisyyttä näillä turkisjutuilla? Hieman lapsellista käytöstä noinkin fiksulta ihmiseltä. Jokainen tekee itse omat eettiset valintansa, mutta henkilökohtaisesti en lähtisi hymynaamojen kera kehumaan raadoista tehtyä takkia - jos sitä haluaa esitellä, suosisin neutraalimpaa linjaa. Jotkut ovat niin eläinrakkaita, että alkavat voida pahoin näitä juttuja kohdatessaan.

  Ymmärrän, että kannatat turkistarhausta, mutta suosittelen oikeasti paneutumaan siihen karuun materiaaliin, mitä aiheesta löytyy lukuisilta nettisivuilta. Jos tämän jälkeen vielä hymyilyttää, niin nostan hattua! Olet itse kuitenkin ilmeisen eläinrakas, joten on ristiriitaista, että suosit turkiksia. Mieti Puppea ja Pabloa häkissä, jossa ei mahdu kääntymään, päivästä toiseen, järsimässä omaa jalkaansa, kun muutakaan ei ole tekemistä. Ruuaksi he saisivat jauhettua lajitoveria. Tämän pitkän kärsimyksen jälkeen turkki nahkoineen nyljetään veks ja suuntana catwalk! Kaksi sheltinnahkaa riittäisi varmaan varsin hyvin kokoisellesi ihmiselle, tai ehkä 3? :) Kaikesta huolimatta luen blogiasi mielelläni ja kuten sanottu pidän sinua fiksuna ihmisenä. Toivotan kaikkea hyvää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Turkistarhaajan tyttärenä pakko kommentoida, että voi raukka sinua kun et taida kaikkea tietää :) Suomessa turkistarhojen eläimiä kohdellaan paremmin kuin moni omaa lemmikkiään.

   Tarhalla hymyssäsuin töitä tehden.

   Delete
  2. Asiallinen ja miettimisen arvoinen (meille kaikille) palaute. :)

   Tiina

   Delete
  3. nää provosoituneet pikkuteinit on parhaita näillä kommenteillaan :DDDD ahahhahah "mieti puppea ja pabloa häkissä" käläkäläkälä menkee ite sinne häkkeihin protestoimaan.

   Delete
  4. oon täysin samaa mieltä, provosoituneet trollaavat pikkuteinit on tosiaan varsin helppo tunnistaa ja parhaita näillä kommenteillaan :DDD

   Delete
  5. Minusta ihan asiallinen ja ajattelemaan pistävä kommentti. Blogiteksti itsessään oli vähän turhankin provosoiva, kenties jopa hieman ilkeä, ainakin minusta, etenkin jos sen tarkoitus oli vain lällätellä takaisin jollekin yksittäiselle henkilölle. Musta on ihan ymmärrettävää että useammallekin meistä tulee kurja olo kun lukee tollasta, sekin on vähän ikävää että kirjoittaja on varmasti tietoinen siitä että pahoittaa monen lukijan mielen muutamalla lapsellisella kommentilla eikä välitä asiasta. Niinkuin alkuperäinen kommentoija sanoi; jokainen saa omat eettiset valintansa tehdä itse, jos jossain asukuvassa joku kaniturkki esiintyy niin sitä voi halveksua jokainen itsekseen ihan kaikessa hiljaisuudessa, mutta niin ikään ei myöskään tarvi kirjoittajan ruveta sellaiseen "hei mä oon tätä mieltä kattokaa ja mua naurattaa et sä oot tota mieltä ja teen asiasta vielä hieman pilaa" -huuteluun.
   Ja musta ei ole mitään pikkuteiniä tai trollia jos oikeasti provosoituu provosoivasta tekstistä ja haluaa nostattaa asiasta keskustelua avoimessa kommenttiboksissa. Mites muutenkaan sitä tiistai-iltaansa viettäis.

   Delete
  6. No niimpä. Minusta on ihan sama kuka tykkää turkeista, mutta ei pidä myöskään alkaa hieromaan sitä niiden naamaan, jotka eivät niistä pidä. Ei kaikkia voi/eikä pidä miellyttää, mutta onko ihan tarpeellista muistella jotain vuosien takaista juttua ja lällätellä siitä vielä? Tuo vaan tarpeetonta negatiivista energiaa hänen omaan blogiinsa. Mutta jos tuolle linjalle haluaa, niin omapa on toki asiansa, itse kuitenkin luen jatkossa positiivisempia blogeja.Ja tämä on ihan asiallisesti todettu komentti, ettei tarvi kenenkään lähetellä mitään "trollaava pikkuteini"-kommentteja, koska olen 100% kirjoitukseni takana enkä teini ikänikään puolesta enää ole.

   Kata

   Delete
 8. Voi jeesus. Ymmärrän sun loukkaantuneen siitä postauksesta, mutta oikeesti siinä oli ihan asiaakin ja varmaan tajuat että turkiksia vastaan on jonkun verran populaa. Osasit varmaan odottaa kritiikkiä sun ostosta kohtaan.
  Todella kypsää lähtee provosoimaan uudestaan sun turkistakilla. "mun takkiin on menny niin ja niin monta elukkaa" :--D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kerro toki se postauksen linkki niin luetaan kaikki se. tuut tänne haukkuun lauraa ja sanomaan että haukkupostaus oli asiallinen ja siinä oli pointti niin miksi teet sen a)anonyyminä pellenä ja b) ilman linkkiä itse postaukseen?

   Delete
 9. Sä oot kyllä nerokas bloggaaja, trollaat meitä lukijoita niin vitusti. :D Esim toi "kuinkahan monta pupua mun takkiin on menny hihih", et yhtään välitä vaikka minkälainen paskamyrsky täältä vois tulla, päinvastoin, sitä sä juuri haluat, reaktioita, huomiota. Tää tekee susta ja sun blogista jotenkin tosi mielenkiintoisen. ;)

  ReplyDelete
 10. Olisi tosi mielenkiintoista nähdä näistä välivaiheista kuvaa! :)

  ReplyDelete
 11. Ihana tuo puputakki!! mistä oot hankkinu sen? mäkin haluan!

  ReplyDelete
 12. Ihanainen Lauruska! ♡♥♡♥

  ReplyDelete
 13. Hahaa, ihan paras toi postauksen loppu, hyvä Laura! :D Mun mielestä toi puputurkis on ihan älyttömän hieno!! Vaikka yleensä en turkiksista innostu.. kelpuuttaisin ton milloin vaan mun vaatekaappiin <3

  ReplyDelete
 14. hiuskriisit on ihania :D<3

  ReplyDelete
 15. Se tumma sopi sulle parhaiten!:)

  ReplyDelete
 16. Pakko sanoa tohon turkis juttuun, että vaikka Laura ei pitäisi turkistaan tai olisi ostamatta turkiksia niin se ei vähentäisi yhtään turkistarhausta... Kysyntää kuitenkin riittää ja tu sekää ala koskaa lähtemään ellei laissa kielletä et nipottajat menkää mielummin muualle kiljuu, ei muuta maailmaa mitenkään jossain blogissa itkeä. :)
  Mieletön blogi Laura. Jatka samaan malliin.

  ReplyDelete
 17. Mistähän teidän ihmisten nahkatakit/kengät tehdään? :) nahan lähteenä ovat yleensä teuras- ja turkiseläimet, joten kai sitten boikotoitte kaikkia nahkavaatteita? Vai eivätkö nämä teidän mielestänne ole sama asia......

  ReplyDelete
  Replies
  1. No itse asiassa eivät ole. Teuraseläimet teurastetaan pääasiassa lihatuotannon vuoksi, ei pelkän nahan. Turkiseläimet teurastetaan vain silkan turkin vuoksi. Jos mietitään tätä ns. käyttöarvon kannalta, niin onhan se parempi että eläimestä käytetään sitten suurin osa hyötykäyttöön, jos se pitää tappaa ravinnoksi. Pelkän takin tai karvakauluksen vuoksi tappaminen on siis eri asia.

   Delete
  2. Itselläkin puputurkisliivi ja se on ainakin ylijäämää ruokatuotannosta :)

   Delete
  3. kyllä niitä teuraseläimiä pidetään samanlailla häkeissä pienissä ympyröissä ja niiden elämän tehtävä on tulla syödyksi, ja nahkaksi. Joten miten ihmeessä se eroaa siitä jos eläimestä otetaankin se pelkkä nahka vai turkki. Eiks se siinä vaiheessa oo ihan sama, samanlaisissa olosuhteissa ne silti elää. ihminen on ihminen. eläin, on eläin.

   Delete
 18. Mä en ennen oo niinkään ollu turkista vastaan tai sen puolestakaan. Mut toi on mun mielestä todella kuvottavaa toi tapas miten tuot esille "kuinkakoha monta pupuu munki takkii on menny?". Mä en menis sitä asiaa noin jalustalle nostamaan, ihan sama ku joku naurais tuolla toisella puolella maapalloo joku Puppe kakkosen nahat ja karvat niskassa. Siitäkös sä varmasti suuttuisit jos koirille noin tehtäis. Toisille ne puput on lemmikki, toisille safka ja luuviuluille lämmitin. Olis hienoo että kertoisit joskus rehellisen kantasi asioihin ilman että sun tarvii jotenkin todella lapsellisella - ja toisinaan alentavalla tavalla sitä sanoa, niinkuin edellisessä postauksessa uskovaisista. Mä pidän mielipidepostauksista mutta sulla nää tuntuu olevan jotenkin tosi provoja että keräät vaa porukkaa olemaan samaa mieltä kanssas. Ja tottakai, jokasella on oikeus mielipiteeseen, myös sulla. T: luuviulu ilman turkista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en nyt jaksa kirjoittaa mun mielipiteitä uudelleen, ne löytyy sieltä toisesta turkis-postauksesta. Mutta tosiaan tohon koiraturkiskihtaan, luuletko tosiaan, etteikö koiristakin tehtäisi jossainpäin turksiksia? Kyllä tehdään. Mutta mitä ihmettä? Mä en suutu asiasta.

   Mulle on sata kertaa tärkempää ihmisten hyvinvointi ja ihmisten elinolosuhteet kuin eläinten.
   Voin kuulostaa aika brutaalilta, mutta en mä lähde tätä asiaa kieltämäänkään tai tätä mielipidettä vaihtamaan vaan siksi, että miellyttäisin ihmisiä.

   Porsaat on joillekin ihmisille kotieläimiä. Syötkö sianlihaa? Ai niin, eihän niillä eläimillä ole väliä, kun ne ei ole söpöjä niin kuin puput.

   Delete
  2. ^^ Mahtava kommentti laura! :D

   Delete
  3. täysin samaa mieltä! vaikka voikin kuulostaa aika karulle, mut mun mielestä ihmisten hyvinvointi menee eläinten edelle, jos mun pitäis päättää kielletäänkö lapsityövoiman käyttö vai turkistarhaus nii tottakai kieltäisin lapsityövoiman käytön!!

   Delete
  4. Ei kyllä ole oikeanlainen ajattelutapa se, että ihmisten oikeus ensin. Ei täällä ole kohta ihmisillä mitään elinympäristöä, jos jatkuvasti eläimiä ja luontoa riistetään. Ensin luonto ja sitten vasta riistäjät, niin olisi edes jotain mahdollisuuksia. Mutta taitaa olla liian myöhäistä jo, kuudes massasukupuutto on tulossa - ensimmäistä kertaa jonkun toisen eläinlajin takia. Siinä vähän miettimistä...

   Delete
  5. Aikaisempi kommenttini ei ilmeisesti päässyt suotimen läpi tms. Tarkoitukseni ei tosiaan ollut aiheuttaa sinulle kommentilla mielipahaa, vaan herätellä siihen, että maailmassa on muutenkin niin paljon pahaa ja kärsimystä ; miksi lisätä sitä edes vähäpätöisiltä tuntuvilla asioilla, kuten turkikset? Jokainen tekee (joskus valitettavasti) niin kuin parhaaksi näkee, mutta toivottavasti turkista tukevien ajatusmaailma joskus kypsyisi siihen, että miksi edesauttaa kärsimystä, kun voi sitä omilla toimillaan vähentää.

   Delete
  6. Tuohon ihmiset eläinten edelle aatteeseen sen verran että faktahan on, että jos kaikki ihmiset pyyhkäistäis maailmasta pois, se olisi vaan hyvä juttu maailman, ympäristön,luonnon kaiken kannalta! Mutta jos esimerkiksi kaikki hämähäkit pyyhkäistäis pois niin elämä täällä loppuisi hyvin nopeasti, muutaman päivän sisällä.

   Delete
  7. Ei ole Laura ihan verrattavissa, jos eläin tapetaan ravinnoksi, kuin jos se tapetaan muodin ja turhamaisuuden vuoksi...tai niin, ilmeisesti sun mielestä se on sit sama asia. A

   "luuletko tosiaan, etteikö koiristakin tehtäisi jossainpäin turksiksia? Kyllä tehdään. Mutta mitä ihmettä? Mä en suutu asiasta."

   Aika kovaa tekstiä. Helppo se on puhua noin, kun ei kosketa itseä.

   Delete
  8. Ei se ole eläinrakkautta, että rakastaa omia lemmikkejään. Laura ei vain ole tarpeeksi empaattinen ihminen ymmärtämään näiden asioiden päälle. Ainoastaan ihmiset antavat eläville olennoille arvojärjestyksen, koska ihminen luulee olevansa kaikkivoiva. "Koska on söpömpi" vain juuri tuollainen pinnallinen ihminen voi sanoa tällaisen vasta-argumentin.

   Aikamoista yleistystä sanoa, että ei varmaan possujen olot kiinnosta. Kyllä asioista tietävia ihmisiä kiinnostaa yleensä ihan kaikkien eläinten oikeudet, koska ne ovat heidän silmissään saman arvoisia.

   Delete
 19. Se oli aivan ihana teksti, missä kirjoitit itseäsi ärsyttävistä asioista! Musta oli ihanaa lukea erilaista postausta sulta, ja todellakin mä ainakin tykkäisin lukea lisää näitä sun pohdintoja eri asioista. :-) Harvassa blogissa nimittäin otetaan kantaa mihinkään, tai kirjoiteta henk.koht asioita, vaan esitellään päivän ostokset.. Blogisi on persoonallinen ja mä niiin kannustan sua jaksamaan. Mä tykkään aina kahvikuppi kädessä kääriytyä viltin alle sohvan syvimpään nurkkaan ja lukemaan sun blogiasi. Selailen aika usein myös vanhoja postauksia. Sussa on asennetta neiti hyvä!

  p.s sä vaan osaat kirjottaa niin hyvin ja saada ajatukset esille ja mä kyllä rakastan kaikkia hömppä postauksia. Niissä on oma viehätyksensä! <3

  -Oona

  ReplyDelete
 20. Miettikääpä nyt, että jossain köyhät ihmiset voi tehdä tuhista kaneista vaatteita, joita sitten myydä ja näin hankkia itselleen elannon! Ihmiset voi hyötyä taloudellisesti turhista eläimistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiköhän ne "turhat kanit" kasvateta ja lisäännytetä ihan jossain turkistarhoilla liian pienissä häkeissä ihan tarkoituksellisesti. Kyllähän niitä kaneja ihan turha määrä tulee, kun pentueita teetätetään jatkuvalla syötöllä. Ja joo, tasapuolisesti menee köyhille rahat, joo joo. Älä viiti olla naiivi.

   Delete
 21. Oli pakko tulla kertomaan vain, että saat joka kerta tehtyä mun päivästä paremman ja ihanemman ku oot blogannu. :)

  ReplyDelete
 22. Mites se sanonta menikään ''Fur is worn by beautiful animals and ugly people.'' - Ei mulla muuta...

  ReplyDelete
 23. Outoa, että perustelet turkistasi sillä, että sinulle ihmisten hyvinvointi on tärkeämpää kuin eläinten. Miten ne kaksi sulkevat toisensa pois? Jos lahjoittaa rahaa Unicefille, eikö voi sen takia lahjoittaa WWF:lle?

  Toisekseen, esimerkiksi nahkatakkeja on turha verrata turkiksiin. Nahkatakit tehdään yleisimmin naudan tai lampaan nahasta, ja myös tämän kyseisen eläimen loppuosa käytetään esim. ruuaksi. Sen sijaan turkiseläimet tapetaan ainoastaan niiden turkin takia, eikä muuta osaa eläimestä hyödynnetä lainkaan. Sen takia mielestäni turkikset ovat paljon epäeettisempiä kuin nahkatakit tai -kengät. Jos nahkatakit tehtäisiin minkeistä ja minkki heitettäisiin sen jälkeen mäkeen, varmasti boikotoisin nahkatakkejakin.

  Ja kun joku sanoi, että turkis on ainoa lämmin vaate talvella... Hei, me ei eletä missään etelänavalla. :)

  Ja toiseen kommenttiin, jonka mukaan Lauran turkis ei hetkauta turkistarhausbisnestä suuntaan tai toiseen; VÄÄRIN. Merikin koostuu vesipisaroista. ;) Sen lisäksi Laura kuuluu Suomen suosituimpiin bloggaajiin, ja hänen kirjoituksillaan on valtaa vaikuttaa ihmisten ajattelumalleihin ja ostokäyttäytymiseen. Jos vaikka tämä postaus saa 10 ihmistä ostamaan turkiksen itselleenkin, eikö se silloin ole jo vaikuttanut? Ja jos nämä 10 ihmistä saavat lisää ihmisiä ostamaan turkiksen? Tietysti tällöin yhden ihmisen ostos on vaikuttanut bisnekseen.

  En ole mikään kettutyttö, mutta mielestäni on eettisesti sekä moraalisesti väärin tukea turkistarhausta. Nykyajan ihmisellä on niin monta muutakin takkivaihtoehtoa kuin turkis, joten miksi kasvattaa ja tappaa eläimiä pelkästään vaatteen takia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Epäilempä että yhdenkään suositun bloggaajan turkis saa ketään ryntäämään omaa ostamaan, eikä tietääkseni Laura missään myöskään kehota ihmisiä niin tekemään. Eiköhän tässä asiassa lukijat osaa tehdä omat päätöksensä?

   Eikä ne nahkatakit ole ollenkaan parempi siksi, että myös syömme sen lehmän/lampaan. Ihan yhtä kurjan elämän sekin eläin on todennäköisesti viettänyt syöden hormoonirehua joka kasvattaa siitä ison ja herkullisen. Viimeisen matkansa se taittaa täyteen lastatussa teuraskuljetusautossa.

   Eikä ihmisten hyvinvoinnista välittäminen tai eläimistä välittäminen sulje toisiaan pois, kyse on vain siitä kumman kokee itselleen merkityksellisemmäksi. En omista turkista, mutta kyllä yksi puputakki silti tuntuu vähäpätöiseltä omasta mielestäni jos vertaa joihinkin ihmisoikeuskysymyksiin. Jossain päin maailmaa ihmisiäkin silvotaan samalla lailla kun eläimiä, ja missä ovat heitä puolustavat kettutytöt?

   Delete
  2. Mä rakastan eläimia. MUTTA.... ihmiset rakkaat kun ette selkeästi puhu muulla kun sydämmellänne. Mietippä sitä mikä on eetisesti oikein? Käytä turkista- osta vaikka vintage- kestää ehkä 30 vuotta. TAI, osta polyesteripaita-kestää vuoden?-tuhoo luontoa ja samaa tapahtuu ihan mieltsisti kokoajan ympäri maailma. kumpi on pahempi ? En tiedä. mut sen tiedän et kumpikaan eioo hyvä vaihtoehto.

   Delete
  3. Ja vielä edelliseen.. Sen takia valitsenkin Turkiksen koska se on lämpimämpi ja kauniinpi ja se ei tuu menee roskikseen luultavasti ikinä. :)

   Delete
  4. Olen itsekin sitä mieltä, että ihminen on eläimen yläpuolella. Mielipiteeni juuret ovat kuitenkin uskonnolliset, joten koetan esittää mahdollisimman objektiivisen näkökannan.

   Niin eläinten kuin ihmistenkään ei tulisi joutua kärsimään muodin vuoksi. Kuitenkin suurin osa Laurankin lukijoista shoppailee mm. H&M:llä, joka on tunnettu tuotantotehtaidensa työntekijöiden riistämisestä. Siellä ne kamputsealaiset ja kiinalaiset työläiset raatavat niska limassa säälittävällä tuntipalkalla, olemattomilla tauoilla, 28 päivää kuukaudessa. Vaikka kuolonuhreja kertyy, kun tehtaiden katot romahtelevat ja työpaikoilla sattuu tulipaloja, kukaan ei näytä reagoivan ostokäyttäytymisellään.

   Turkiksista taas jaksetaan pauhata päivästä toiseen. En tahdo vähätellä asian tärkeyttä hikipajojen rinnalla, mutta tuntuu epäreilulta, että silmät suljetaan niin helposti myös muilta asiaan läheisesti liittyviltä epäkohdilta. Toki ihmisellä on mahdollisuus valita, työskenteleekö monikansallisen miljardiyrityksen tekstiilitehtaalla vai ei (jos nyt sovitaan että ihmisellä on tahdonvapaus), mutta kaupunkiin työn perässä muuttavilla kouluttamattomilla maalaisilla ei todellisuudessa ole paljoakaan valinnanvaraa. Auttaakseen myös perhettään, he tarvitsevat ne vähäisetkin rahat, jotka työllään ansaitsevat. Tavallaan hekin ovat loukussa.

   Delete
 24. "Turkis on murha turkis on murha..." "NIIN ON! MUTTA VITTU SE ON LÄMMIN!"
  Onhan se hienoa että postaukset aiheuttaa hälinää ja mielipiteitä ja keskustelua... mutta cmoon! Laura on kertonut oman mielipiteensä turkiksista.piste Ja te muut voitte kertoa omanne.piste Mutta hyvänen aika kunnioittakaa jokainen mitä muilla on sanottavaa. Fiksuja seikkoja kaikilla. Itse pidän turkiksista, ja tuskin pitäisin yhtään enempää tai vähempää sen perusteella mitä joku minulle sanoo.
  Ja on totta että turkis eläimet on suomessa suht hyvissä oloissa. Suosikaa siis suomalaisia pupuja takeissanne jos mietitte eettisyyttä...

  ReplyDelete
 25. Aikamoista provoilu, mikä lie sitten ajaakaan siihen...

  ReplyDelete
 26. No mä olen vegaani, en syö lihaa/kalaa/kanaa, enkö käytä eläinkunnan tuotteita muutenkaan. Maidon jätin vuosi sitten. Tämähän on mun oma valinta ja Laura tekee omansa, jokainen vetää oman rekensä ja jokaisella on itsemääräämisoikeus...

  ...siksi pidänkin surullisena sitä että eläimillä sitä oikeutta ei ihmisen liiallisen älykkyyden (lue:joka kääntyy jo typeryydeksi) takia ole, vaan ihmiset käyttävät eläimiä omiin tarpeisiinsa miten huvittaa. Nykymaailmassa, nykyisessä yhteiskunnassa ja kehittyneessä maailmassa ei ole mielestäni enää tarvetta turkisten käytölle, kun ruhonsa voi pitää lämpösenä ilman verenvuodatustakin.

  Tämä nimenomaan MUN mielipide, ja teillä kaikilla on omanne, tottakai olisin iloinen jos kaikki tekisivät niinkuin minä mutta edelleen, jokainen on vastuussa omista teoistaan.

  Mukavaa syksyä & talvea kaikille, chill!

  ReplyDelete
 27. Mutta mitä ne Suomen "suht hyvät" olot turkiseläimillä oikein ovat? Pienessä häkissä joku kämänen pahvinpala lämmikkeenä? Lounaaksi jauhettua lajitoveria mutta iltapalaksi vaihtelun vuoksi jauhettua perkausjätettä?

  Kyllä se vaan on väärin ihan joka osa-alueella ja kertoo minusta uskomattoman paljon ihmisestä jos on ihan okei, että eläimet kärsivät hirvittävästi sen takia että ihminen saa pitää tässä huimassa marraskuisessa 20 celsiusasteen pakkasessa ja huikeassa lumimyrskyssä jotain elävältä nyljettyä pupua päällään?

  Noh, saisihan noista Laurankin karvapalloista varmaan ihan suht hyvän turkisliivin, joten siittä vaan koirat hyötykäyttöön kun niistä aika jättää! Niillä on sentään varmaan ollut ihan elämisen arvoinen elämä ja joku muukin tarkoitus kuin yli-itsekkäiden ihmisten lämmikkeenä toimiminen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eihän täällä nyt sentään tarvitse ketään alkaa syyllistämään :) hassua miten ihmisillä menee niin tunteisiin tuntemattomien ihmisten mielipiteet, vieläpä asioista joista itsellään ei ole mitään omakohtaista kokemusta ja sen kautta tietoa :) yhdellä kommentoineista on oikeasti kokemusta tarhauksesta, jos hänelläkään...

   Delete
  2. Tuohon perkausjätteeseen.. Tiedäks mistä koiran ruoka on tehty ? Tai ihmisille myytävät nugetit yms ? No ihan oikein ! Juuri siitä teurasjätteestä (: ja hyvää on. Eikös se ole fiksua nekin syödä ettei tarvi itkeä kun puoli eläintä menee roskiin teurastuksen jälkeen ?

   Delete
 28. näytät ihan venäläiseltä huoralta takin takia :) kalliilta sentään.

  ReplyDelete
 29. Ihmisten hyvinvointi tärkeämpää kuin eläinten?! Toi on kuvottavinta mitä kukaan ikinä voi sanoa.

  Ja turkiseläinten kohtelu on toki parempaa Suomessa kuin monissa muissa maissa, mutta se ei tarkoita että se olisi mitenkään hyvää. Ne rahan ahneet paskiaiset ei vaan välitä, ja yrittää saada ihmiset uskomaan että heillä on elannon nimissä oikeus rääkätä eläimiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivon tosissani, että kirjoittamasi kaksi ekaa virkettä oli trollausta. Jos ei, niin luoja paratkoon mitä järjettömyyttä ja tekopyhyyttä tähän maailmaan mahtuu.

   Delete
  2. "Ihmisten hyvinvointi tärkeämpää kuin eläinten?! Toi on kuvottavinta mitä kukaan ikinä voi sanoa."

   Itse ainakin olen sitä mieltä että esim. lapsen raiskaus on enemmän väärin kuin esim. pupun nylkeminen turkikseksi. Ootko eri mieltä?

   Delete
 30. Tuo takki on ihana mistä noita saa!!! :D

  ReplyDelete
 31. relatkaa nyt oikeasti. tää on blogi eikä mikään presidentin puhe..

  ReplyDelete
 32. Näin joskus jostain sun postauksesta et katot Breakin Badia. Jos katot sitä Netflixistä niin älä ihmettele miten se sarja loppuu, koska Netflixissä ei oo kaikkia sarjan vikan kauden jaksoja eli netistä löytää jostain ne loput jaksot mitä Netflix ei jostain syystä näytä

  ReplyDelete
 33. No onhan toi nyt sairaan mauton mutta ihan kiva että olet rehellinen.

  ReplyDelete
 34. Ei kai muuta:

  http://collapseofindustrialcivilization.files.wordpress.com/2013/01/capitalism-good-business-sense-leila-la-tres-sage.png

  ReplyDelete
 35. Teidät pitäs laittaa alasti kylmään erämäähän ja pyssy ja panokset mukaan ainoaksi kapistukseksi ni katotaan alkaako niitä pupuja tulemaan lämmikkeeksi ja syötäväksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämähän on ihan täysin eri asia, kuin massaturkistuotanto. Haloo?

   Delete
 36. en voi vaan ymmärtää ihmisiä jotka haluaa kuljeskella joku tollainen kamala rääsy päällään :D tulee mieleen ihan luolamiehet.. mut jos on jämähtänyt luolamieskulttuuriin niin mikäs siinä, turkikset päälle vaan ja kivikirveen kanssa kaupungille citykaneja metsästämään iltaruuaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanoo kuka? Citypimu, jolla ei oo mitään tietoa kirjottamastaan asiasta? Nytkö söpöistä pupuista tuleekin vaan rääsyjä? Jokainen pukeutuu miten haluaa täts it. Ja tiedoksi ihmiset metsästää vielä niitä pupuja ruuaksi, mut ehkä jossain muualla kuin kaupungilla. ei jestas :D

   Delete
 37. Turkikset rock!! <3 Huoh mitä juttua täälä. :D

  ReplyDelete
 38. Kunnon paskamyrsky saatu aikaan tästäkin asiasta. :D Eiköhän ihmiset osaa muodostaa itse oman mielipiteensä ilman, että joku anonyymi tulee nillittään bloggaajalle turkiksen eettisyydestä. Joo, se on ikävää, enkä itekkään käytä turkiksia. Onhan toi Lauran turkis silti hieno, sitä en kiistä. En mene haukkumaan ihmistä, joka ajattelee toisin kuin minä. Eikö porukka osaa ilmaista mielipiteitään asiallisesti vaan heti vedotaan toisen ÄO:hon ja samalla vähä haukutaan rumaksi lortoksi.

  Lisäksi pieni lisäys tähän lihatuontantoasiaan: joo, varmaan jossain Liettuassa ne elukat kasvaa pikku häkeissä syöden horkkaheinää, elää paskassa ja kuolee kolmijalkaisena. Se on sun oma valintas, syötkö lihaa, joka ei oo tuotettu Suomessa/on tuotettu muuten epämääräisissä olosuhteissa.
  Vanhemmat omistaa luomukarjatilan ja oon koko lapsuuteni pyöriny siis hommissa mukana. Ne olot on varsin hyvät Suomessa, toki poikkeuksiakin on. Eläimillä on paljon tilaa ja niitä kohdellaan hyvin. Jos sun elantos tulee niistä lihakönteistä, niin et sä niitä halua kohdella huonosti koska tervaliha. Eläin stressaantuu huonoista oloista= huono liha, ei myy. Eläin elää onnellisena, saa kirmailla laitumella suht. vapaana syöden puhdasta ruokaa= hyvä liha ja rahaa tulee. Lisäksi tiloille tehdään tarkastuksia, onko tilat säädösten mukaisia. Näin siis ainaki luomutiloilla. Aika vaikeeta olis päästä läpi, jos eläimet kasvais liian pienessä tilassa huonokuntoisina. Jos meno olis tollasta, pistettäs tila kiinni. Tottakai joku hippimurmeli lässyttää nyt että niitten lehmien pitäs kirmata vapaana, mut ei tollanen jolkkana selviäis vaan tyyliin jäis heti auton alle.
  Että Suomalaista luomua kannattaa suosia. :)

  Terkuin: landepaukku

  ReplyDelete
 39. https://www.youtube.com/watch?v=PtAFHyXS31M&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DPtAFHyXS31M&has_verified=1

  Tän videon jälkeen mulla ei tulis mieleen koskeakkaan tommosta turkistakkia.. Hyvin surullista ja sairasta, että tommosta tehdään.

  ReplyDelete
 40. ''Menen jollekin randomkampaajalle ja pyydän värjäämään tummat kohdat vaaleiksi. Joo se onnistui, mutta samalla poltti mun tukan ja sotki taas tyven. Sitten mä olin aika pissed off! Menin seuraavalle kampaajalle ja pyysin, että värjätään ruskeaksi koko tukka ja latvat vaaleiksi.
  Olin sillä tukalla päivän, en kestänyt. Värjäsin sen punaiseksi.
  Voi helvetti soikoon oikeesti!
  Se haaleni oranssiksi.
  No sitten tein värinpoiston, tukka tykkäsi...''

  Eiii nauratti ihan hirveesti, koska oon ite kans tehny joskus noin.. :D mutta hiusvärikriisi on kamala!

  ReplyDelete