Saturday, November 9, 2013

Ne ärsyttävät asiat ja ne ilostuttavat asiat

Tulin pari tuntia sitten töistä, ja ajattelin siinä ratikassa istuessani muutamia asioita, jotka mua yleensä aina ärsyttää. Sitten mä ajattelin, että voisin tehdä aiheesta postauksen, mutta vastapainoksi pitää toki myös olla jotain positiivistakin, ettei teille jää musta sellaista totaalista ämmäfiilistä. :D

Mä oon perusluonteeltani aika usein sellainen "negatiivissävytteinen".
Sanon tosi usein ja tosi helposti, että vihaan "tätä" ja vihaan "sitä", vaikka oikeesti se koko asia ei mua kauheesti välttämättä edes  kiinnosta. Jos se asia vaan sillä hetkellä ärsyttää, niin sitten sanon, että vihaan.
Todellisuudessa esimerkiksi ystävien on aika vaikea saada mua suuttumaan tai loukkaantumaan mistään. Muistan kerran yläasteella, kun eräs tyttö kysyi, että ärsyynnynkö mä edes koskaan, kun se yritti saada mua ärsyyntymään tekemällä joitain ei niin mukavia temppuja.
Välillä mä saan tänne blogiinkin aika ikäviä kommentteja. Ei ne ole mitään sellaisia, "hei sä oot ruma"-tyyppisiä kommentteja, vaan jotain vähän syvällisempiäkin.
Totta kai mä saatan tulla surulliseksi ilkeistä jutuista, mutta aika nopeesti ne sitten myös unohtuu.
Mä muistan kuitenkin aina enemmän niitä positiivisia ja kannustavia kommentteja kuin niitä ikäviä kommentteja. Ja hei, kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä. Jos bloggaaja on ärsyttävä tai sen jutut ei miellytä, niin totta kai sitä saa valittaa ja kommentoida.

No nyt tulee kymmenen mua ärsyttävää asiaa.

1
Ihmiset, jotka änkee junaan, metroon tai ratikkaan ennen kuin sieltä on muut matkustajat tulleet ulos. Mä yleensä kävelen ulos blokaten niiden tyyppien mahdollisuuden päästä sisään.

2.
Asiakkaat tai itse asiakaspalvelijat, jotka ojentaa rahan tiskille, eikä käteen, vaikka käsi on siinä valmiina ojossa! Silloin, kun mä olin siellä "aikuisten kaupassa" duunissa, niin sanoin asiakkaalle, että anna ne kolikot käteen, tai en myy tätä sulle.
Se totteli ja antoi... :D

3.
Asiakkaat/ihmiset, jotka peittää sen korttimasiinan toisella kädellään naputellessaan korttinsa pinkoodia.
Anteeksi nyt vaan, mutta ei mua kiinnosta sun korttisi tai pinkoodisi, enkä mä edes näe tai muistaisi sitä koodia!

4.
Ihmiset, jotka ei kouluta koiriaan millään tavalla. Joka päivä Pablon ja Pupen kanssa ulkoillessa vastaan tulee sellaisia koiria, jotka aloittaa jäätävän räksytyksen ja riehumisen. Meidän superkiltit koirat vaan katsoo ihmeissään, että mitä noi räyhää tossa...
Tai sitten nää tyypit, jotka omistaa jonkun pienen sylikoiran: "ei tätä tarttee kouluttaa, kun tää on niin pieni."

5.
Valitset aina väärän jonon. Valitset jonon, joka on lyhyempi, mutta kuinka ollakaan..... joku mummo tyhjentää senttikokoelmansa tiskille ja pyytää myyjää laskemaan ne, tai sitten joku urpo on unohtanut punnita kaalinsa. Kerran yks mummo sanoi mulle vihaisesti, että "mee tyttö punnitsee tämä kaali!!!"
Olin jonottanut jo 5 minuuttia siinä Kampin K-kaupassa, enkä todellakaan halunnut menettää paikkaani jonossa sen kaalin takia, joten vastasin vähän turhankin kärkkäästi, että "punnitse itse kaalisi!"

6.
Anttilasta ostan yleensä kaikki meikkini, ja vihaan niin sitä niiden tapaa teipata KAIKKI meikkiputelot, meikkikynät, ihan kaikki! Kun sen teipin saa loputa vaivalla pois, niin puuterin alakannesta irtoaa osa etikettiä tai sitten teipin repimisen jälkeen kulmakynään tarttuu kaikki pöly ja paska!

7.
Pankkiautomaattipellet! Sitä kuittia jäädään lukemaan siihen automaatin eteen, rahoja lasketaan lompakkoon, ja sitten nostetaan lisää automaatista rahaa tai tarkistetaan saldoa.

8.
Kuorsaaminen!!!
Inhoan sitä ääntä yli kaiken! Jos jossain elokuvassa kuorsataan, niin käännän heti kanavaa.
Koska äiti kuorsaa kovaa ja se kuuluu seinän läpi, niin joudun nukkumaan olohuoneessa, vaikka korvatulpatkin on korvissa. Myös eläinten kuorsaaminen saa mut ihan raivon ja ahdistuksen partaalle.
Terkkuja vaan Rullelle..
Nukuin muuten lapsena 9-vuotiaasta 15-vuotiaaksi työmiehen kuulosuojaimet päässäni. Joka ikinen yö. Olen maailman huonoin nukkumaan, ja vihaan kuorsaamista! Huhh....

9.
Uskonnot. Uskovaiset ihmiset.
En voisi seurustella uskovaisen ihmisen kanssa. Elämänkatsomuksemme olisivat niin erilaiset, ja vaikka mä hyväksyn sen, että jotkut uskoo johonkin jumalaan, niin en kuitenkaan voisi elää niin erilaisen elämänkatsomuksen omaavan ihmisen kanssa.
Äitini miesytävä on niin kristitty uskovainen, ettei se usko dinosaurusten olleen olemassa, koska raamatussa ei manita niistä. Tällaisissa tilanteissa ja keskusteluissa mä turhaannun. Mitä kaikkea pahaa uskonnot ovat aiheuttaneet maailmassamme? Ja mitä ne edelleen aiheuttaa? Uskonnon varjossa hyväksytään pedofiliaa, raiskauksia, murhia, sotia ja niin edespäin... Ihmiset uskoo, koska ne pelkää kuolemaa ja kuoleman jälkeistä elämää. Kun mä kuolen, niin mä lakkaan olemasta. Mua ei enää ole. Kaikki mun osalta loppuu siihen. The end!


 10.
UFFit
sun muut "hyväntekeväisyysjärjestöt".
Me lahjoitetaan ilmaiseksi hyviä vaatteita ja sitten niitä myydään riistohinnoin Uffeissa.

Ja meneekö ne vaatteet Afrikkaan ilmaiseksi? Saako ihmiset ilmaiseksi meidän käytettyjä vaatteita? Ei. Niitä myydään siellä niille. Köyhimmillä ei ole niihin varaa.
Ja sitten niin positiivisiin asihoihin!


1.
Kun saan aikaiseksi siivota koko asunnon! Laitan tuoksulampun palamaan ja kynttilöitä ikkunalaudalle ja pöydälle. Olo on niin raukea ja tyytyväinen.

2.
Ihmiset, jotka avaavat oven sulle. Teen tätä aina itsekin, ja tulen iloiseksi, jos joku avaa kaupan oven tai rapunovem. Jes!

3.
Puppe, Pablo ja Kisu! Rakastan niitä! Pablo on aina sellainen iloinen veijari.
Mun mielestä se nauraa usein ja hymyilee. Puppe on niin tottelevainen, että sen kanssa voisi kulkea vaikka ilman hihnaa ulkona. Se kävelee kiltisti ihan vieressä. Ja sitten se laskee liukumäkeä, kun pyydän! Kisu tulee aina mun mahan päälle nukkumaan ja kehrää itsensä uneen. Vaikka se on ollut mulla vasta pari viikkoa, niin se on jo tosi kiintynyt muhun.

4.
Hyvä asiakaspalvelu. Ei liian hyökkäävä eikä liian välinpitämätön asenne, vaan siltä väliltä.
Auttaa, kun pyytää ja antaa olla rauhassa, kun pyytää.
Ei arvostele ulkonäön perusteella. Nuorikin asiakas voi ostaa vaikka uuden macbookin.

5.
Hyvät kirjat.
Mä oon lukenut kaikki mahdolliset Pohjois-Korea-kirjat, mitä Suomessa myydään. 
 Luin 600-sivuisen kirjan Stalinista, yhtä pitkän kirjan Maosta. Lukenut Mobutu Sese Sekosta, ja kaikki isän Historia-lehdet.
Mä yritän joka päivä lukea ja oppia jotain uutta. Rakastan kertoa tarinoita diktaattoreista ja historian käännekohdista ja siitä mitä missäkin tapahtuu.
Itkin lukiessani kirjaa "Kiinan kadotetut tyttäret". ja kirjaa Pitkä matka paratiisiin.
Uskomaton kertomus naisesta, joka pakeni vauvansa kanssa Ruandan kansanmurhaa.
Suosittelen tota kirjaa kaikille, joita kiinnosstaa Ruondan tapahtumat 90-luvulla!


6.
Kun ihmiset saavat jotain hyvää. Iloitsen siitä, kun joku onnistuu jossain tai kun joku saa jotakin.
Rakastan katsoa Hurjaa remonttia, koska hyvät ihmiset palkitaan.  Samoin tykkään katsoa Pomo piilossa-ohjelmaa.
Kun hyvälle ja periksiantamattomalle ihmisille annetaan jotain hyvää. Tulen onnelliseksi siitä.
Tulen onnelliseksi siitä, kun voin jotenkin auttaa tuntematonta ihmistä pienissä asioissa.


7

.Kun joku lähettää mulle sähköpostia, facebook-viestiä tai kommenttia blogiin.
Joku kysyy multa neuvoa, multa mielipidettä, tai haluaa kuulla mun ajatuksia jostain asiasta.
Tulee sellainen tunne, että olen edes jossain asiasssa hyödyksi jollekin.

8.
 Vanhemmat.
 Isä ja äiti ovat rakkainta koko maailmassa. He ovat auttaneet ja tukeneet aina tarpeen tullen.
Vaikka en ole aina niin "mallikansalainen", en ole niin kuin veljeni, joka opiskelee valtsikassa, vaan teen omia juttujani, ja tulen sillä tavalla toimeen tässä maailmassa.  Toivon, että se riittää.

9.
Dui Clinic!
 Rakastan sitä paikkaa, sitä hoitoa, Laura on niin paras! Ihoni on ollut parempi kuin koskaan Duin ansioista. Käytän pelkkiä Duin tuotteita ja ihoani hoidetaan säännöllisesti, joten voin sanoa, että ihoni on todella hyvässä kunnossa.

10.
Nukkuminen.
Rakastan nähdä unia, rakastan nukkumista. Lapsena odotin aina eskarissa päikkäreitä. Nukahdin heti, ja samalla muut lapset niskoitteli nukkumisen kanssa.
Kerran menin nukkumaan nukkekodin taakse piiloon lapsena, ja isä oli etsinyt mua ympäri Järvenpäätä!

Mitkä asiat teitä ärsyttää? Mitkä asiat teitä ilostuttaa? Mistä tuutte onnelliseksi?

164 comments:

 1. Mulla on kanssa paha tapa lukea kaikenmaailman psykologia-kirjoja, sun muita historia-teoksia, jonka jälkeen liian usein päden mun nippelitiedoilla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahhahaa!
   Mä en oo siihen hommaan kauheesti perehtynyt, kun meillä om äippä trauma- ja kriisipsykoterapeutti, joten se tietää aina kaiken.. :D

   Delete
 2. Tuosta PIN-koodin peittämisestä haluaisin todeta, että itselläni se ainakin on automaattinen reaktio. Automaateille teen sen täysin turvallisuussyistä ja siksi taidan tehdä sen aina kaikkialla kun maksan. Ja en koskaan ajattele, että peittäisin sen myyjältä, koska kuten sanoit, te varmaan näette satoja koodien naputuksia päivittäin. Mutta entäs se tyyppi mun takana jonossa, joka saattoi tulla siihen kyyläilemään pin-koodiani ja odottamaan, että voi teilata mut seuraavalla pimeällä kadulla? Kuulostinpas vainoharhaiselta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän kyllä vainoharhaista. Sitten, jos takana seisoo romanikerjäläinen, niin peittäisin ehkä, mutta jos takana seisoo Martta-mamma, niin ei tulis mieleenkään peittää.

   Mutta tapansa kaikilla =)

   Delete
  2. varkaat ihan oikeasti asentaa kameroita ja hengailee niiden korttimasiinoiden lähettyvillä/kauppajonossa urkkimassa niidä pin-koodeja ja kun koodi on taskussa niin sitten lähtee lompakko - ja näitä on siis ihan oikeasti tapahtunut, myös suomessa! mun mielestä parempi olla varovainen kun myöhemmin katua kun tili on tyhjennetty :)

   Delete
  3. Mua myös ärsyttää tuo, että myyjältä peitetään pin-koodi! Ihan ku mua kiinnostais! Ja tohon: "te varmaan näette satoja koodien naputuksia päivittäin" Itsekin kassalla olleena, mua ei vois yhtään kiinnostaa ihmisten pin-koodit ja kun istun kassalla en edes näe sitä numero osiota, joten siitä ei edes voi nähdä minkä koodin asiakas siihen laittaa. Ja silti ne yrittää hädissään peittää niitä koodeja. HUOH!

   Delete
  4. Valitettavasti Suomessa maksukortteihin kohdistuneet rikokset (PIN-koodien vakoilu kassoilla, kameroiden asennus automaateille) ovat jatkuvassa kasvussa. Itse peitän aina korttikoneen vaikka jonossa ei ole muita tai vaikka kassahenkilö kaivelisi vaikka muovikassia jostain laatikosta (ei siis katso). Siitä on tullut vuosien aikana automaattinen reaktio. Se tuo mulle turvallisuuden tunnetta.

   Delete
  5. Mä en yleensä oo peittäny sitä jos lähellä ei oo ollu kukaan. Kerran olinki maksamassa ostoksiani, eikä lähellä ollut muita, mutta kauempana joku ulkomaalaistaustainen mies eikä olisi kyllä tullut pieneen mieleenkään että se näkee niiiiin kaukaata mun PIN-koodin. Parin päivän päästä olin taas maksamassa jotakin jossain ja olin ottamassa pankkikorttia esille ni kas kumma oli se hävinnyt lompakosta, tarkistin tilin ja tilikin oli sitte mukavasti tyhjennetty viimestä senttiä myöten. :D Nyt musta on tullut melkein vainoharhanen ihan senkin takia etten pysty ymmärtämään miten joku on saanut varastettua mun pankkikortin lompakosta, ilman että olen pariin päivään edes huomannut sen varastetuksi ja josta olen ollut muutenkin hyvin tarkka että se on missä sen pitääkin olla ja sielä on kaikki ettei joku sitä veisi, noh veipä kuitenkin. :D

   Delete
  6. Kaverilta urkittiin pin-koodi kassalla (Helsingissä), jonka jälkeen pöllittiin lompakko kortteineen, jonka jälkeen tyhjennettiin tili. En todellakaan kassojen, vaan ihan näiden roistojen takia pidän pin-koodini visussa turvassa ja suosittelen kaikille muillekin.

   Delete
  7. Mummut on kaikista pahimpia pihistelijöitä, ainakin päivittäistavarakaupoissa :D

   Delete
  8. PIN-koodin suojaamisesta kannattaa tehdä tapa. Myyjää se koodi tuskin kiinnostaa, mutta ammattilaishuijareita kyllä. Turha ottaa riskiä vaan siksi, että myyjää ärsyttää.
   T. Korttiväärinkäytöksiä työkseen selvittelevä

   Delete
  9. No mua ei ainakaan asiakaspalvelijana kiinnosta yhtään peittääkö se asiakas sen koodin vai ei. Huhuh kannattaa ehkä vaihtaa ammattia, jos tollainen asia ärsyttää :D:D

   Delete
 3. Mä en vaan voi käsittää tota sun kirjoittamisen lahjaa! Oot nii hauska, tekstejäsi on helppo lukea, ja jokaisen postauksen (paitsi tietty mainospstaukset) jälkeen muhun ainakin jää joku semmonen tunne/tunnelma :D en oikeen osaa selittää. Mutta oot ihan paras, ja rakastan sun asiapostauksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos ihana kommentistasi!! <3 Yritän jatkossa kirjoitella enemmän fiiliksiä ja omia mielipiteitä. Viime aikoina oon vaan laittanut kuvia ja pari riviä tekstiä. :)

   Delete
  2. Hei tohon tunnejuttuun on pakko yhtyä, mullakin on sun postauksia lukiessa (ja vielä hetken jälkeenkin) sellainen ihan omanlainen tunnelma päällä. Sellainen todella seesteinen ja hyväntuulinen olo! :D

   Delete
 4. Tohon, että rahat pitää antaa kassalla suoraan käteen eikä tiskille... no joissain paikoissa se liittyy ainakin osittain turvallisuuteen, että kassa ei ojenna sitä kouraansa vaan rahojen vaihto hoidetaan tiskiin... En muista tehtiinkö ikinä suomessa esimerkiksi sitä että kun kassa pahaa aavistamatta ojentaa kätösensä niin tämä asiakas onkin antamassa korttia, jonka reuna on teroitettu teräväksi ja viiltää kassan ranteen ja ryöstää kassan... No mä itse tykkään kyllä tästä tavasta, mikä on ympäriinsä ulkomailla käytössä et rahat tiskin kautta tai niiden semmosten "muovilautasten" kautta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En oo kyllä tollaisista jutuista Suomessa kuullut.
   Kyllä ne rahat voi ihan turvallisesti kassatytölle antaa. Musta se vaan on epäkunnioittavaa heittää ne tiskiin.

   Delete
  2. Samaa mieltä Lauran kanssa, oon kassalla töissä ja kyllä mua ainaki alkaa aina tympiä jos oon käsi valmiina ojossa ottamassa niitä rahoja vastaan ja asiakas kuitenkin länttää ne siihen pöydälle.. Eri asia tietysti sitten jos on vaikka hirvee kasa kolikoita mistä pitää alkaa laskea tasarahaa, tottakai sillon ne voi siihen pöydälle laskea tai oikeestaan muutenkin jos on tasaraha niin sillon se ei häiritse niin paljoa :D

   Delete
  3. Ainakin pari vuotta sitten oli juttua Siwan tai R-kioskin ryöstöstä jossa juurikin myyjän ojennettua kättä puukotettiin ja silloin puhuttiin tuosta, että on myyjälle turvallisempaa, että raha menee pöydän kautta.
   Vaikka ostajana annan kyllä itse kaikki rahat aina myyjän käteen, tuntuu "kylmältä" latoa setelit siihen eteen, ihan kuin ei saisi olla mitään kontaktia toiseen :)

   Delete
  4. Mielensäpahoittaja kansaa kun olemme ;) hohoh en saanut rahoja suoraan käteen yhyy

   Delete
  5. Mä oon kassalla töissä kanssa, ja kyllä on epäkohteliasta jos myyjä käsi ojossa odottaa rahoja ja asiakas paiskaa ne siihen tiskille.. huhhuh että se pistää vituttaan :D

   Delete
  6. Itse työskentelen lentokentällä ja en tiedä siitä miten kaikissa maissa kassalla rahotus toimii, mutta meillä on jopa kohteliasta jos joku ne rahat siihen pöydälle asti laittaa, normaalia meidän asiakkaiden mielestä joko heittää rahat siihen liukuhihnalle tai tyyliin kassa neidin päälle. Suomalaiset yleensä ojentaa ne suoraan käteen, jota osaan kyllä arvostaa.

   Delete
 5. mä en kestä hurjaa remonttia! vihaan sitä :D mua ärsyttää se ylidramaattisuus niillä tyypeillä siinä ja sit ne muka ystävät ja perhe siinä ku se perhe saapuu sinne lomaltaan. tunteeko ne todellisuudessa ketään sieltä yleisöstä joka siinä pihalla on. myös se että jos se perhe on tosi köyhä ja niillä rakennetaan joku 10 huoneen kartano niin millä rahalla ne ylläpitää sitä jos ne ei oo saanu korjattua ees vuotavaa hanaa edellisestä talosta. ku luin jostain että ne saa ylläpidon siihen vuodeksi ja sit pitää ite maksaa kulut niin kuinka moni perhe on menettäny sen talon kulujen takia ja joutunu kadulle tms. ja luin myös perheestä joka sai talon koska oli ottanu orvoiksi jääneet kolme lasta hoiteisiinsa ja se talo rakennettiin niille orvoille siinä niin pian sen ohjelman jälkeen se perhe heitti ne lapset pihalle että ei me jakseta teitä enää ja piti talon itellään. ja sarjan tuottaja ei pyydöstä huolimatta auttanu niitä lapsia. hieno ohjelma. aargh! vihaan sitä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mä tiiän kanssa ton! Onhan se aika tekopyhää, ja se äijä joka juontaa sitä, hitto se on ärsyttävä!!! Mutta joillekin ne on keränneet rahaston, jola ylläpitää taloa yms.
   Ne tekee oikeastaan hyvää, mutta sitä hommaa ei ole kyllä ihan loppuun mietitty,
   Ne talot ja huoneet on ihan övereitä :D


   Mutta silti mä itken, kun joku kädetön ja jalaton köyhä saa uuden kodin :D <3

   Delete
  2. JEP se ohjelma on ehk överein ja naurettavin jenkkijuttu ikinä :D ihan vaan sen ylihypetyksen takia katon sitä...

   Delete
  3. Jooo oon ite kanssa miettiny että miten niillä riittää raha ylläpitää niitä taloja yms! Ja sitten se ku siellä tehdään esim vaikka pikkutytöille semmosia ihania prinsessa huoneita jotka varmasti tuntuu sillon kivoilta jne mutta entäs sitten kun ne lapset kasvaakin isommiksi? :D

   Delete
  4. Se juontaja ( Ty ) ei ärsytä tahallaan, sillä on tosi paha adhd niin se on oikeasti semmonen sähköjänis, ei oo mikään myyntikikka.

   Delete
 6. mä yhdyn noissa nega jutuissa kyl kaikkeen:D!

  ReplyDelete
 7. Mä vihaan kans tota PIN-koodin peittämistä yli kaiken! Ihan kun kassalla ei kävis muutenkin satoja ihmisiä päivässä. Totta kai mä muistan just sun PIN-koodin jos et peitä sitä kun on ainoana asiakkaana kassalla. Voi että :D!

  Vihaan myös jonoja! Tai sitä kun ihmiset ei osaa kunnolla liikkua paikasta toiseen. Rullaportaissa ne on pahimmat, varsinkin se kun myös se vasen puoli tukitaan eikä siitä pääse ohi! Siks käytän mielummin portaita jos on mahdollisuus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niiiinpä!!! Jonossa on kymmenen muuta ja mä pakkaan vaatteita pussiin ja otan hälyjä pois, niin varmasti mä siinä sen pinkoodin näen ja sitten varastan sen kortin..
   SIIIS OIKEESTI! :D

   Delete
  2. mulla oli aina ennen ihan samanlainen asenne, en koskaan ite peittänyt koska ajattelin sen olevan ihan turhaa ja naureskelin niille jotka peittivät :D kuinka vainoharhasia jotku voikaan olla..... mutta sitten mäkissä yksi perjantai ilta viime keväänä multa pöllittiin lompakko ja huomattuani asian puoltuntia myöhemmin tililtäni oli jo kadonnut yli tuhat euroa jee :) onneksi vakuutus korvasi osan mutta siitä lähtien olen peittänyt tunnuksen. mielummin ehkä peitän tunnukset kun joka kerta kuikuilen selkäni taakse mahtaako takana olla 'mahdollinen' varas ;)

   Delete
 8. Mä taas aloin peittää pin-koodia kaikkialla, kun lähipiirissä kävi peräkkäin kaks pankkikorttivarkautta, jossa varas tiesi pin-koodin ja tyhjensi tilin.. En usko, että kassaneitiä kiinnostais mut ehkä ympärillä on joku vakoilemassa :D joo iteki kassantätinä ollessa vitutti ne peittelijät, tuli semmonen olo et ne ajattelee mun olevan joku varas. Mut mieluummin nykyään pelaan varman päälle ja pidän koodit omana tietona!
  Hurja remppa on paras, vollotan aina :')

  ReplyDelete
 9. Yksi asia tässä vähän huvittaa: toivot, ettei myyjät arvostelisi asiakkaita esim. Iän perusteella, mutta kerrot itse vihaavasi uskovaisia ihmisiä. Logiikka..? Kuulostaa aika samanlaiselta arvostelulta - joskin sun asiakaspalveluhuolesi on ehkä hieman pienempi juttu. Toki uskonnot aiheuttavat pahoja asioita tässä maailmassa, mutta itse en kuvittele kaikkien uskovaisten hyväksyvän tekoja, joita jotkut, samoin uskovat ihmiset tekevät. Jokaiseen joukkoon mahtuu monenlaisia kulkijoita, se on selvä, jos viitsii ajatella hieman pidemmälle..

  ReplyDelete
 10. Tuohon uskontohommaan haluaisin huomauttaa, että kristinuskolla ja dinosauruksiin "uskomisella" ei ole kyllä mitään tekemistä toistensa kanssa. Taitaa olla äitisi miesystävällä jokin ihan oma uskonto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. lol wut? kyllä kristityt usein uskoo siihen, että maailman luominen on tapahtunut niinkuin raamatussa sanotaan, ja siihen kuvaan ei kyllä sovi dinosaurukset...

   Delete
  2. Kuinka niin? Ihmisethän luotiin kertomuksen mukaan vasta viimeiseksi. Ennen heitä oli kaiken maailman mereneläviä, lintuja ja maaeläimiä, eikä Raamatussa määritellä, oliko kyseessä sylihauvat vai brontosaurukset.

   Delete
  3. Näinpä. Tuo dinosaurusten olemassaolon kiistäminen menee vähän sinne yhdisvaltalaisen kristillisen oikeiston fundamentalistipuolelle eikä välttämättä kuvaa sitä everyday-kristittyä, joka tulee vastaan liikennevaloissa. Raskasta on myös se, että itämaiset uskonnot ovat uuh-aah-niin eksoottisia ja hienoja ja oumaigaad buddhalainen maailmanselityskin on niin magee, meanwhile kristinusko Jeesuksineen sen sijaan hirveää shaibaa ja kristityt tyhmiä ja perseestä. Kammottavaa moraalirelativismia sanon minä. If you gon hate, heittaa kaikkia tasapuolisesti!

   Delete
 11. Joo. Yhdyn, paitsi tohon uskonto-kohtaan. Mulle on ihan fine niin kauan ku se on sellasta "henkilökohtasta" ja hiljasta mitä toinen ei tuputa tai mistä ei tarvitse puhua :-) sama tosin koskee ateismia.

  Ärsyttää myös suunnattomasti se, jos JA KUN lentokoneissa ihmiset ramppaa sinne sisään epäjärjestyksessä ja jää heti käytävän tukkeeksi nostelemaan niitä kässäreitä sinne hyllylle... Ja sitten se jono seisoo siinä sen parisenkymmentä minuuttia kun jokainen vuorollaan tekee näin! Mun mielestä vois kiltisti istua omalle paikalle vaikka ne kamat syllissään, odottaa pahimman ruuhkan menevän ohi ja nousevan sitten siihen käytävän tukkeeksi laittamaan tavaroitaan. Argh.

  Toinen suurta ärsytystä tuottava asia on se ryhmäbussilla/järjestetyllä bussimatkalla matkalla jonnekkin ja siinä vaiheessa, kun ollaan määränpäässä (tai ihan missä vaan kun saa bussista nousta ulos) niin ne takapenkin sankarit tuppaavat puskemaan heti ulos. Ennenkuin etupenkkiläiset ovat edes yrittäneet poistua. Niiiiiin ärsyttävää. Looginen poistumisjärjestys? Anyone?!

  ReplyDelete
 12. Varmaan osasitki odottaa feedbackia tohon sun kommenttiin uskovaisista. :D Yleensä jätän tollasen omaan arvoonsa vaikka sen kommentoijan puolesta harmittaakin, onhan kaikilla mielipiteeseen oikeus. Nyt kuitenki täytyy kristittynä sen verran sanoo että mä en pelkää kuolemaa enkä kuolemanjälkeistä elämää vähääkään. Tiedän kyllä mihin oon menossa. Usko on niin paljon syvempi asia ja sä et voi sitä mitenkään ymmärtää kun et itse oo saanu sitä kokea. Mun omassa elämässä on tapahtunu niin paljo ihmeellisiä asioita ettei ois ees mahdollista olla uskomatta. Sähän toki saat sanoa omassa blogissas just mitä haluat ja monien uskontojen kohdalla tuo saattaa hyvinki olla totta. Pistää vaan vähän silmään tuo sun "faktana" sanoma ateistin olettamus siitä miks ihmiset on uskossa kun ite tiedän totuuden. (Muista uskonnoista ja niiden motiiveista en tietenkään tiedä mitään enkä siks lähtis ees niitä kommentoimaan.) Kun puhutaan esim. kristinuskosta uskontona ja sen varjolla tehdyistä vääryyksistä nehän on historiallisia faktoja ja todellakin väärin. Ja valitettavasti pedofiliaa, fyysistä ja henkistä väkivaltaa yms. hirveitä asioita tapahtuu huolimatta siitä onko ihminen kristitty vai ateisti vai hindu, erehtyväisiä ihmisiä me ollaan kaikki. Näitä asioita tietysti saa ja pitääki kommentoida, varsinki kristityillä on mun mielestä erityinen vastuu kodella toisia ihmisiä niinku haluais itseään kohdeltavan ja rakastaa lähimmäistä niinku itseään. Ihan toinen asia on sitten itse usko. Siinä ylitetään sellanen raja mistä voin varmuudella sanoa että sulla ei oo mitään tietoa. Sen vuoksi oikeesti neuvoisin miettiin mitä asioita kannattaa sanoa ja mitä ei. Muuten tosi hauska ja terävä kirjotus niinku sulla aina. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tottakai on näitä väärintekijöitä ja niitä ketkä liioittelevat asioita ja tekevät niitä muka kristinuskon nimeen, mutta toimivat ihan päinvastoin mitä Raamatussa on opetettu. Faktahan on, että jos jokainen ihminen eläisi maanpäällä uuden testamentin oppien mukaisesti ja noudattaisi raamatussa ja kristinuskossa olevia perus käskyjä (10 käskyä), maailma ois paljon parmpi paikka kuin nyt.

   Delete
  2. Mukavaa lukea näitä sun mielipiteitä, mutta mun mielestä pin koodin peittäminen on pelkästään järkevää, mulla on ollut vaikka kuinka monta kertaa joku hujoppi takana seisomassa ja suoraan tuijottamassa kun meikäläinen lyhyenä ihmisenä koittaa pin koodiaan laittaa joten oon todennut parhaimmaksi että aina mielummin peitän sen ja 'ehkä näytän jonkun mielestä hölmöltä / joku ei ymmärrä mun logiikkaa' kuin se että kun pimeänä iltana lähen meijän pikkukaupasta kotiin niin joku takana ollut pöllii kortin. Itelle ei oo koskaan tullu mieleenkään että kassa nyt lähtis mun perään pöllimään yhtään mitään, itse ollut asiakaspalvelijana monta vuotta :D Sitten toiseksikin mun on pakko samaistua täysin yllä olevaan Lauraan joka oli laittanu kommenttia tosta sun uskonto kohdasta. Mun täytyy sanoa että toivon etten olisi lukenut koko kohtaa ja harmittaa nyt jopa tietää mitä ajattelet, koska seuraan blogiasi jatkuvasti ja aina oon seurannut. Itse pidän uskontoa erittäin yksityisenä asiana ja vuosikausia sitten olen tehnyt päätöksen etten keskustele kenenkään kanssa uskosta / uskonnoista tai politiikasta, koska huomasin aina näiden keskusteluiden päättyvään inttämiseen, riitaan, pahaan mieleen yms. Olen itse aina uskonut, mutta en koskaan ole ollut uskovainen tai edes ajatellut itseäni sellaisena. Minulle on vain pienestä saakka ollut usko joka on vuosien varrella vahvistunut tiettyjen asioiden tai tapahtumien kautta. Itselläni paras ystäväni on ateisti ja olen tiennyt sen aina, mutta hän ei ole koskaan tiennyt että uskon, koska en ole edes ajatellut sen merkitsevän mitään ja kun hän kerran kysyi minulta suoraan uskonnoista, niin kerroin että uskon ja hän oli todella yllättynyt, koska minusta ei varmasti huomaisi ulospäin että uskon. Tämä on itseasiassa vain parantanut välejämme jotenkin oudosti, koska hän saattaa mielenkiinnosta kysyä mielipidettäni asioista minun näkemykseni kautta ja tykkää kuunnella erilaisia mielipiteitä, kuten itsekkin tykkään. Hän ei ole koskaan kyseenalaistanut uskoani tai sanonut pahaa sanaakaan siitä vaikka itse ateisti onkin. Kun luin mielipiteesi asiasta tuli itselleni aivan erilainen näkemys sinusta ja tämä on tarkoitettu erittäin neutraalisti sanoen, ei pahalla eikä hyvällä vaan neutraalisti ja toivon että ymmärrät sen. JATKUU -->

   Delete
  3. JATKUU --> Mielestäni uskon asiat vain ovat hyvin henkilökohtaisia ja niitä ei todellakaan voi yleistää yhteen kimppuun millään lailla. Myöskään mainitsemasi asiat pedofilia, fyysinen/henkinen väkivalta yms. eivät ole yhdistettävissä uskontoihin noin suorasukaisesti kuin kirjoitit. Niitä asioita tapahtuu ympäri maailman oli sitten ateisti, uskovainen tai niin kuin esim. minä tavallinen tallaaja joka vain sattuu uskomaan. En tykkää myöskään monien ateistien ennakko asenteesta uskontoja, uskovaisia tai uskovia ihmisiä kohtaan - jos et usko mihinkään niin voi silti pitää mielen avoimena muiden ihmisten kokemuksille, mielipiteille yms. eikä mennä kärkkäästi yleistämään että KAIKKI uskonnot 'tekevät sitä ja aiheuttavat tätä', koska se on sinun mielipiteesi ja sen takia varmasti tulet saamaan melkoisen paskaryöpyn nyt blogiisi. Jos ei halua pitään mieltään auki uusille asioille, mielipiteille yms. niin ei kannata kirjoittaa asioista ehkä noin kärkkäästi. Jos olisit kirjoittanut hieman hienotunteisemmin, etkä yleistänyt, lyönyt kaikkia uskontoja kimppuun yms. niin tekstisi olisi ollut paljon miellyttävämpi lukea. Mielestäni se tällä hetkellä kuulostaa lähinnä teiniangsti postaukselta (tarkoitan kohtaa 9 ärsyttävät asiat) ennemmin kuin aikuiselta naiselta joka tietää kymmenien tuhansien ihmisten lukevan blogiaan. Itse en myöskään usko kuoleman jälkeiseen elämään tai pelkää kuolemaa, joten myös se oletus että lyöt ihmiset siinäkin kimppuun ei ole monen kohdalla vähänkään totta. Ihminen voi ja saa uskoa mihin haluaa, mielestäni parempi nykypäivänä pitää se henkilökohtaisena tietonaan, koska tämä maailma on niin mätä että koskaan ei voi tietää mitä seuraa mistäkin - tarkoittaen että jos olet nyt esim. vahingossa mennyt pahoittamaan jonkun hyvin uskovaisen ihmisen / fanaatikon mielen. Nämä ovat vain minun mielipiteitäni, toivottavasti et loukkaantunut vaan ymmärrät että kommenttisi tulee aiheuttamaan ihmisissä paljon mielipiteitä, ehkä jopa sitä mielipahaa.

   Delete
  4. "varsinki kristityillä on mun mielestä erityinen vastuu kodella toisia ihmisiä niinku haluais itseään kohdeltavan ja rakastaa lähimmäistä niinku itseään."

   Mihin perustat tälläisen mielipiteen, että nimenomaan kristityillä on tämä erityinen vastuu?

   Huvittavaa myös, että Laura puhui yleisesti uskonnoista, eikä esimerkiksi mollannut kristinuskoa, jota sinä tulit tänne kärkkäästi puolustamaan.

   Ja se että uskonnot ovat suurin sotien ja kaiken pahan aiheuttaja ei ole mikään ateistien olettamus vaan kylmä fakta.

   ps. minullekin ateistina tapahtuu uskomattomia ja ihmeellisiä asioita elämässäni, jännä. :)

   Delete
  5. Tottakai se vastuu on yhtä suuri kaikilla ihmisillä. Tässä tarkoitin nyt sitä, että kun kristityissä piireissä on tullut esille näitä pedofiliatapauksia yms. niin niihin ei todellakaan (ilmeisesti vastoin yleistä luuloa) tietenkään kristinusko kannusta vaan Raamatussa erityisesti korostetaan tällaisten asioiden vääryyttä.

   Mun pointtihan oli nimenomaan se, että uskonnoista ei pitäis puhua noin yleisellä tasolla kun jokainen uskonto on asia erikseen. Ja eiköhän suurin osa näistä Lauran mainitsemista ärsyttävistä uskovaisista oo nimenomaan kristittyjä kun Suomessa asutaan.

   Kannattaa varmaan lukea mun kommentti uudestaan kun oot näköjään aika monet asiat ymmärtänyt väärin, mähän nimenomaan korostin sitä että uskontojen, myös kristinuskon, varjolla on tehty hirveitä asioita ja se on fakta josta pitääkin puhua? Kyse on siitä, että ihmiset on käyttänyt kristinuskoa väärin tekosyynä ja välineenä omien tavoitteidensa saavuttamiseen.

   Ja kiistinköhän jossain kohtaa sen, että ateistin elämässä voi tapahtua uskomattomia asioita? :) Ne on vaan vähän erilaisia ihmeitä mistä mä puhun.

   Delete
  6. Katolisen kirkon alla tapahtuu mitä suurimassa määrin pedofiliaa, jo aikojen alusta lähtien. Entinen paavi oli töissä kansliassa, jossa käsiteltiin kaikki maailman pedofilia/seksirikokset pappien kohdalla, joista oli ilmoitettu..

   Delete
  7. Mun mielestä monet ihmiset sekottaa nyt uskonnon ja uskon. Itse en piittaa uskonnoista niiden aiheuttamien julmuuksien ja valtapolitiikan vuoksi, mutta usko johonkin (mikä ei välttämättä ole jonkun uskonnon mukainen) voi olla monelle tärkeä tekijä psyykkisessä hyvinvoinnissa tai jopa henkireikä ja se mielestäni sallittakoon jokaisille :-) uskon, että Laura tarkoitti tekstissään ettei pidä johonkin valtauskontoon kuuluvista ihmisistä ja niistä, jotka käyttävät argumenttina esimerkiksi Raamatun katkelmia, eivätkä pysty näkemään laajemmalle. Mutta kaikki uskovaiset (joka tosiaan on hyvin laaja käsite) eivät toimi näin, vaan pitävät uskoa henkilökohtaisena asiana, kuten esimerkiksi minä.

   Delete
  8. Haluaisin myös tuoda esiin, että myös uskovaisten ajatusmaailmoissa on eroja. Jos henkilö, kuten tässä tapauksessa minä, sanoo uskovansa, ei se tarkoita että hän ajattelisi pilkulleen kuten Raamattu kertoo. Koen tieteellä olevan hyvin suuri vaikutus näkemyksiini. En kyseenalaista alkuräjähdystä vaan ennemminkin pidän sitä lähes 100% faktana, puhumattakaan dinosauruksista tai evoluutiosta. Olen esim. homoliittojen puolesta, sanoi Raamattu mitä tahansa.

   Toivon Lauran(bloggaajan siis) tarkoittaneen, että ns. ääriuskovaiset saavat aikaan harmaita hiuksia eikä tällaiset ns. tavalliset tallaajat, joiden uskovaisuus ei välttämättä edes näy normaalissa arjessa mitenkään erityisesti. Ellei, niin suvaitsemattomuutesi kyllä yllätti minut täysin.

   Delete
 13. Muo kiinnostais mitä kaikkia P-K:ta koskevia kirjoja oot lukenu! Jos löytyis jotain itselle tuntemattomia teoksia :)

  ReplyDelete
 14. Aloin oikeesti itkee ihan hysteerisesti äsken kun luin ton UFF jutun.. En ollu tienny et ne ei mee ilmaseks minnekkään. Tuli TODELLA petetty olo! Oon laittanu sinne monesti vaatteita siinä uskossa, että köyhät saa vaatteita kehitysmaissa. ;( Hyvä kun kerroit :)

  Olin kans päiväkodissa se ainoo lapsi, joka nukahti oikeesti päiväunien aikaan. :D Oli kiva sit herätä omia aikojaan ja huomata, että mua ei ollu kukaan herättäny. Ne aikuiset siellä ei kuulemma viittiny herättää mua, kun nukuin niin sikeesti. Haha :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mitä ihmettä? Onko täällä kaikki näin tyhmiä? Kun vaateita lahjoittaa esim. UFFiin he myyvät ne riistohinnoilla, keräävät näin rahaa ja lahjoittaa sen kehitysmaihin. Lapset kehitysmaissa tarvitsee enemmän ruokaa ja vettä kuin vaateriepuja.

   Delete
 15. Kiva, että joku on samaa mieltä mun kanssa noista uskonnoista! 9-kohta vois olla ihan mun kirjoittama... : D

  ReplyDelete
 16. Juuri nyt tämä postaus ärsyttää minua. En taida enää lukea blogiasi.

  ReplyDelete
 17. Hahhha pystyin niin samaistumaan moneen noista kohdista, go Laura!!! :D Ja voi että toi sun eläinperhe on hellyyttävä :')

  ReplyDelete
 18. Mulla ois paaljon asioita, joita "vihaan". Juuri tällä hetkellä kärkipäässä on riidan aikana/jälkeen mykkäkoulun pitäminen!!!Avomies pitää mulle nyt toista päivää mykkäkoulua, vaikka ite haluisin jo unohtaa koko riidan :(

  ReplyDelete
 19. Mua ärsyttää toi sun uskontojen yleistäminen, koska on olemassa yksi ryhmä, joka ei suvaitse esimerkiksi sotia, pedofiliaa yms. Heti erotetaan jos joku ryhmän jäsen tekee moraalittomasti väärin. Sunkin ovellas on varmasti käynyt tämän ryhmän jäseniä :) Ja ne uskoo myös sen, että kun kuolet, niin ei sua ole enää olemassa :D Kyllä muaki kyrpii kaikki mukakristityt jokka menee armeijaan ja osallistuu poliitiikkaan :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pakko kyllä nyt tuoda esiin, että on paljon muitakin uskontoryhmiä, jotka eivät hyväksy pedofiliaa yms. Ja sit jos vielä muistettais, että se että esim. katolisen kirkon puolella pedofiliaa esiintyy paljon, ei tarkoita sitä että kaikki katolilaiset olis pedofilian kannalla. Muistetaan, että uskonnotkin muodostuu yksilöistä!

   Delete
  2. Mun käsittääkseni just nää oven kolkuttelijat ovat narahtaneet kerran jos toisen pedofiliasta.

   Delete
 20. Tartun nyt (mielenkiintoisessa postauksessa!) vähän epäolennaiseen asiaan, MUTTA eikö sun veli opiskelekaan valtsikassa?? Vanhemmat on kyllä parhaita. Ja turha verrata itseäsi veljeesi, kaikki on erilaisia ja niin on saavutuksetkin -ei niitä voi ihan yksi yhteen verrata. Ei hyvä opiskelupaikka tai koulutus ole ainoa tärkeä meriitti. Ainakin näin ulkopuolisen silmin vaikutat pärjänneesi aika hyvin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laurahan nimenomaan kirjoitti, että hänen veljensä OPISKELEE valtsikassa. :)

   Delete
 21. Hyvä postaus :)

  Pakko kuitenkin myös ottaa kantaa tuohon PIN- koodin peittämiseen. Ei muiden koodit ehkä suurinta osaa ihmisistä kiinnostakaan, eikä myöskään minua itseäni. Täytyy kuitenkin muistaa, että aina mahtuu sekaan niitä hulluja jotka niitä kyttää. Olen sitä mieltä, että parempi vara kuin vahinko :D Ja peitän kyllä aina hieman kädellä tai lompakolla näkymää maksupäätteelle ja varsinkin automaatille. Enkä pidä sitä lainkaan vainoharhaisena.

  ReplyDelete
 22. Monta ärsyttävää asiaa jaan sun kanssa mutta toi pin-koodin peittäminen... Se ei ole ärsyttävää vaan nimenomaan järkevää. Osoittaa suurta TYHMYYTTÄ olla peittämättä sitä. Tuskin kuitenkaan kukaan sitä myyjää epäilee koodin urkinnasta vaan nimenomaan niitä, joille se on "ammatti", ja joita et itse huomaa kun kenellekään ei kai ole silmiä selässä.

  Ja UFFista. Tuotteet myydään (kalliilla kyllä, minunkin mielestäni) mutta niillä rahoilla autetaan mm. Afrikan ihmisiä rakentamalla kaivoja, kouluja yms. Ja kyllä, UFFin perustaja on rikas, mutta pitääkö kaikkien hyväntekijöiden itsekin olla köyhiä? Pitäisikö vaikka Bard PIttin olla lahjoittamatta rahaa, koska ei lahjoita KOKO omaisuuttaan? En ymmärrä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä nyt vähän faktaa UFF:sta! UFF kuuluu näihin yrityksiin jotka epäeettisesti käyttävät hyväksi ihmisten hyvätahtoisuutta. Tätä liiketoimintaa ei olisi ollenkaan mahdollista harrastaa jos tässä lahjoitettaisi vaatteita yritykselle joka myy ne hyvään hintaan ja tekee sillä voittoa. Mielummin lahjoitetaan tuotoista 0,5-1% kehitysmaihin niin voidaan käyttää kuvissa nälkiintyneitä lapsia ja kirjoittaa sydäntä särkeviä slouganeita. Joo, rakennetaan kouluja. Mitäs jos koulun rakentaminen maksaa 900-1200€? Samalla yritys tekee 100 000€ tuloksen jolla maksetaan muhkeita palkkoja ja jopa osinkoja. Jossain maassa tämä olisi rikollista ratsastaa asialla mitä ei ole! Tässäkin taidetaan ihan kiertää laki sillä ettei asialla kerätä ihmisiltä rahaa.

   Delete
 23. Voi että voisin ottaa karvaiset lapsosesi vaikka omakseni :) ylisöpöä kun koira laskee liukumäkeä!

  ReplyDelete
 24. Muakin ärsytti asiakaspalvelijana toi "vainoharhaisuus" pin-koodin peittämisessä, mutta nykyään on kuitenkin valitettavan yleistä että automaateissa on kamerat jotka mahdollistavat sen, että varkaat voivat kuvien avulla kopioida kortin. Missä tahansa maksaessa siis voi olla joku, joka tarkkailee koodia ja sitten varastaa kortin saatuaan koodin selville.. Ehkä Suomessa homma ei ole niin paha mutta varsinkin ulkomailla kannattaa miettiä kortilla maksamista. ps. miks mäki oon aina väärässä jonossa?

  ReplyDelete
 25. Pakko kommentoida, pidän ihan mielettömästi siitä, että et arkaile kirjoittaa omia mielipiteitäsi ja ajatuksiasi, vaikka ne olisivat sellaisia, että joku saattaisi "vetää herneen nenuun". Monet bloggaajat ovat liikaa kaikkien kavereita, mikä on mahdotonta. JA kaikkien kaverit ärsyttää mua : D

  S

  ReplyDelete
  Replies
  1. oon tästäki samaa mieltä! :D jatka samaan malliin laura!:)

   Delete
 26. Mie vihaan sitä kun akku loppuu kännykästä aina sillon ko on joku tapaaminen!!
  terveisin lumiat pitäisi tuhota lukija

  ReplyDelete
 27. Miksi ihmeessä siellä meikit "teipataan" Anttiloissa? Onko niissä joku hälytyshomma :D? Täällä ei ole anttiloissa tollaista näkynyt, niin kuulostaa hassulta. Kiitos Laura blogista johon en ole vuosien saatossa kyllästynyt yhtään, toisin kun moniin kymmeniin muihin blogeihin, joidenka lukemisen olen lopettanut. Sä pysyt aina yhtä mielenkiintosena tytynä!

  t. Tia

  ReplyDelete
 28. Vähän mua kyllä ärsytti toi oletus et ihmiset, joiden koirat haukkuu toisille koirille ei oo kasvattaneet niitä kunnolla. Mulla on kaks salukia ja no ne yleensä murisee eikä hauku. Toisen koiran, Romeon, isä synty ainoona pentuna ja sen takia sen sosiaalisuus ei kehittynyt niinkuin normaalilla pennulla leikkimällä muiden samanikäisten kanssa. Tää on jonkin verran periytynyt Romeoon, Romeo on tosi tottelevainen koira eikä ikinä pure ihmistä, mutta mulle joskus murisee kun tuun viereen istumaan. Sit mä vaan istun siinä ja se vaan murisee mut ei tee mitään enempää, se vaan tuntee olonsa tosi epämukavaks kun se ei saa omaa rauhaa. Vaikka se onkin iso koira, se pelkää muita koiria sen verran et kun joku kävelee ohi niin se murisee. Sit jos se nuuskii jotain toista koiraa niin sen koiran pitää olla ihan paikallaan tai Romeo puree. Sen takia se ei muita koiria paitsi sitä meijän toista koiraa tapaakaan. Mut se ei oo koulutuksesta kiinni, vaan perimästä. Toinen koira taas päästelee kans ihan outoja murinaääniä kun näkee muita koiria mut silti rakastaan leikkiä ihan kaikenlaisten koirien kanssa. Se on vaan Romeolta oppinu ku ne on yhdessä lenkillä et noin tehdään kun nähään toinen koira. Mut sit jos on Indin kaa vaik yksin lenkillä niin se murisee mut silti samaan aikaan heiluttaa häntää ja menee ihan innoissaan tervehtimään.

  Tietenkin on niitä jotka ei kouluta. Lisäks riippuu tosi paljon rodusta ja sukupuolesta et miten se koira käyttäytyy muita kohtaan mut salukiurokset on tosi elvisteleviä esimerkiks eli niiden pitää aina vähän rähjätä ja osottaa et ne on uroksia. Jos shelttiä verrataan salukiin niin voidaan sanoo että sheltti on tosi paljon miellyttämisenhalunen, ja sen tottakai voi kouluttaa paljon perusteellisemmin. Kyllä salukistakin saa kunnon koiran mutta uroksesta on lähes mahdoton saada sellasta joka kävelis vaan hiljaa toisen koiran ohi. Se kuuluu ihan rotukäyttäytymiseen.

  Toivoisin siis ettet tuomitsis heti niiden koirien omistajia jos koira rähjää nähdessään toisen koiran, se ei oo aina omistajasta kiinni vaikka tottakai omistaja voi ja sen pitääkin jonkin verran vaikuttaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. mulla kans särähti toi että kouluttamattomat koirat haukkuu. meillä on kaks mäyräkoiraa ja molemmat on ihan super kilttejä, ne rakastaa kaikkia ja kaikkea. sen jälkeen kun meidän vanhemman koiran kimppuun hyökkäs labbis ja parin viikona päästä saksanpaimenkoira, ne on haukkunu kaikille vähäki niitä isommille koirille, silkasta pelosta.

   Delete
  2. koira ei kyllä ole normaali jos murisee kun menet sen viereen

   Delete
  3. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa yleensä, erityisesti suorasanaisuudestasi. Mutta tuo koirakommentti osu itsellä herkkään kohtaan. Koirien käytökseen vaikuttaa niin moni muukin asia . Meillä on kolme koiraa, jotka ollaan koulutettu asianmukaisesti. Samaa rotua kaikki. Yhteen niistä ei mikään vaan meinannut auttaa ja lopulta palkattiin ammattilainen auttamaan tämän koulutuksessa. Hänkin totesi että on erittäin vaikea tapaus. Tuli todella pieni ja tyhmä olo jos joku puolikskaan tosissaan heitti että kouluta koiras.

   Mutta onhan niitä ihmisiä jotka ei koiriaan kouluta. Sitä en hyväksy. Mutta jos törmään koiraan joka on remmirähjääjä niin yritän vaan ohittaa nopsaa. Ei sitä tiedä kuinka paljon töitä se omistaja tekee että saisi koiransa käyttäytymään .

   Jotkut koirat ovat rotunsa tai persoonansa puolesta vaikeempi kouluttaa, osa on taas kokenut jotain traumaattista minkä takia ne rähjäävät. Oisin olettanut että sä sen tietäisit jo.

   Delete
  4. Anonyymi: no eihän se olekaan normaali, niinkuin kerroin sen isän taustan niin voit päätellä että koiran perimä on epänormaali. mut silti romeo kunnioittaa ja tottelee mua

   Delete
  5. Toisesta koirastani tuli kertaheitolla remmirähjä, kun omistajaltaan irti ollut koira tuli ystävällisesti mutta täysin varoittamatta juoksujalkaa lenkillä eteemme. Siihen ei paljoa tarvita. Koirani on pieni ja aina ollut hieman arka, ja säikähti tätä tuntematonta koiraa koko sydämestään. Tämän tapauksen jälkeen koira rähisee jokikiselle vastaantulevalle koiralle, "puolustan sekä itseäni että omistajaani ja karkotan tuon pois". Kyllä harmittaa! Eikä edes pahoitellut tämä toisen koiran omistaja.

   Koulutustyylini on kylmän viileästi kävellä ohi (mikäli en voi kiertää kauempaa), sanoa kerran ei, mutta en puutu rähinään enempää, sillä namit, sanat, mikään ei siinä hysteriassa auta. Sanon ŧämän vain siksi, että voit Laura ehkä katsoa näitä rähisijöitä toisesta näkövinkkelistä. ;) Mutta tietenkään voi tietää, kuka kouluttaa ja kuka ei. Itselläni tämä huomioimattomuus on alkanut pikkuhiljaa tuottaa tulosta.

   Ja toinen piskini on huonoista oloista tullut ja treeniä ohituksissä tarvitaan tämänkin kanssa. Tässä tapauksessa koulutustyyli on täysin erilainen, eikä siitä kukaan voi erehtyä, heh.

   Asiasta kukkaruukkuun, palasin pitkästä aikaa blogiisi ja viihdynpä täällä varmasti jatkossakin! ^^

   Delete
  6. Jotenkin tuli sellainen olo, ettei Romeota ole edes yritetty kouluttaa? Ja miksi sen isää on käytetty siitoksissa, jos sekin oli jo luonnevikainen?

   Delete
 29. Ihan loistavaa tekstiä :D mä olen itse vaatekaupassa töissä ja näen vastaavanlaisia asiakaskohtaamisia päivittäin. Ihan ymmärrettävää jos pinkoodi peitetään, its called common sense! Itse olen pienestä pitäen tehnyt samaa kaikkien koodien kohdalla, en siksi että pelkään vaikka myyjän jättävän kassan ja juoksevan perääni ryöstämään minua vaan koska se on tapa ja mielestäni ihan looginen sellainen :) Olen samaa mieltä uskonnoista. Jos ihminen uskoo jumalaan tai johonkin korkeampaan voimaan se on okei minun mielestäni, on helpompi elää ja turvautua siihen että kaikilla tapahtumilla on syynsä. Se ei ole okei, jos tämä uskomus vaikuttaa muihin ihmisiin jollain tavalla niinkuin se yleensä tekee isommissa mittakaavoissa. Uskon takia tehdään niin hirveitä asioita että hirvittää.. Luulisi että kun raamattua lukee sanoisi oma järkikin ettei kaikkea pidä ottaa konkreettisesti, mutta ei.... Pointtini on siis se että jokainen uskokoon mihin haluaa tai olkoon uskomatta, ei ole oikeaa tai väärää, kunhan se ei aiheuta kenellekkään pahaa. Jos olisimme suvaitsevaisempia olisi maailma parempi paikka :)

  ReplyDelete
 30. Avomies + muu perhe ilostuttaa. Aina "ihan sama" -mielipiteen omaavat vihastuttaa.

  ReplyDelete
 31. Mua ärsyttää kassajonois jos takana jonottaa joku vanhus ja se alkaa työntämään ja pökkimään ostoskärryillä! AAARGH! Ja kassatyöskentelyssä moni asia, kuten se että joku pakkaa hehtaariostoksensa ENNEN maksua mikä luonnollisesti kerää jonoa. Asiakkaat jotka luulee olevansa hauskoja vitsiensä kans (varsinki miespuoliset) ja just tää kuuluisa lause "mä annan sulle vähä pientä rahaa" ja sit kaadetaan ripakopallinen kolikoita siihen liikkuvalle HIHNALLE kielloista huolimatta ja jono kasvaa kasvamistaan.. Sit meitä työntekijöitä syytetään jos rahat/pullonpalautuskuitit ynnämuut menee sinne hihnan väliin..-____-

  ReplyDelete
 32. :D Mäkin nukuin pitkään työmiesten kuulosuojaimet päässä, varmaan viisi vuotta sen jälkeen kun pikkuveli syntyi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa! Eikä? Mä luulin, että oon ainoa outo ihminen, joka näin teki :) :D

   Delete
  2. Täällä kolmas peltoreita käyttävä! :D Ette ole yksin. Toivottavasti mun unelmien mies ei kuorsaa..

   Delete
 33. Oon niin samaa mieltä sun kanssas tohon metroon änkeämisestä! On törkeetä ängetä sisälle ennen kuin pois jäävät ovat tulleet edes ulos! Ja myös se, että sieltä ängetään ulos niiden ihmisten läpi jotka ovat myös jäämässä samalla pysäkillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on jännää sillä tämä änkeminen kuuluu vain suomalaiseen junttikulttuuriin. Ulkomailla ei näin toimita. 80-luvulla ajateltiin metroihin laittaa liikennevalot jotta junttikansa tajuaisi että ensin päästetään ulos ja sitten vasta sisälle. Tämä ongelma on myös kauppojen ovilla

   Delete
 34. Pakko kommentoida juuri tähän postaukseen, heh. Olen lukenut sun blogia vuosia, ja aluksi mun mielestä susta välittyi blogin perusteella todella ylimielinen kuva. Lähiaikoina mun näkemys on muuttunut täysin, koska vaikutat aidosti miellyttävältä, sympaattiselta ja hauskalta ihmiseltä. :) En tiedä oliko tämä nyt tarpeellista sanoa, mutta halusinpa vaan kertoa että olet todella inspiroiva ja mukavan oloinen tyyppi.
  Sitten kai itse aiheeseen, itseäni ärsyttää nykyisin se, miten älypuhelimet ovat vähentäneet ihmisten keskittymiskyvyn nollaan! Pitää venata bussia pari minuuttia, tai odottaa liikennevaloissa, niin heti on puhelin kädessä. Ja sitten nämä jotka kävelevät kadulla puhelintaan selaten, eivätkä katso eteensä. Mulla on itelläkin älypuhelin ja ymmärrän kyllä että odottaminen on tylsää, mutta on se nyt kumma ettei kahta minuuttia voi venata tekemättä jotain :D

  ReplyDelete
 35. Toi negatiivisten asioitten kolmonen. Ei ihmiset välttämättä peitä sitä näppäimistöä sen takia että pelkää jonkun näkevän koodin. Joissain automaateissa voi olla kamera joka kuvaa kun näppäilet sen numeron ja seuraavana päivänä onkin tili tyhjänä. Parempi vaan suojata se kädellä niin ei rikolliset vie rahoa :)

  ReplyDelete
 36. Oma koirani on käynyt tottelevaisuuskoulutuksia ja muutenkin on normaalisti tottelevainen ja pysyy ilman hihnaakin aina vieressä. Kuitenkin on päiviä jolloin karvakuononi on täysin ylienerginen ja haukkuu jokaista vastaantuleva koiraa. Tämä käyttäytyminen on kuulema rodulle normaalia, eikä haukkumiseen liity tippaakaan agressiivisuutta. Koirani ei vedä toisen koiran luo ja jos vastaantuleva pysähtyy, haukunta loppuu heti. Turha yleistää heti, ettei koiraa ole koulutettu!:)

  ReplyDelete
 37. Toi pin-koodin suojaaminen on niiiin ärsyttävää, koska ketä kiinnostaa?! Pahinta asiasta tekee sen (oon kaupan kassalla töissä ) , että NIIIN monet tekee sen niin, että ne ei itsekään näe niitä näppäimiä kun näppäilevät sitä, jonka seurauksena se menee mahdollisesti jopa lukuisia kertoja väärin se koodi! Siinä vaiheessa kun tyyppi kolmatta kertaa näpyttelee sokkona koodia ja se menee väärin, tekee mieli huutaa että 'Luuletko sä oikeesti että toi 89v Hilja-mummo tyhjentää sun tilis!!!??Ihan kun se edes näkis sitä koodia...' :DDDhahah

  ReplyDelete
 38. "UFFit sun muut "hyväntekeväisyysjärjestöt".
  Me lahjoitetaan ilmaiseksi hyviä vaatteita ja sitten niitä myydään riistohinnoin Uffeissa.
  Ja meneekö ne vaatteet Afrikkaan ilmaiseksi? Saako ihmiset ilmaiseksi meidän käytettyjä vaatteita? Ei. Niitä myydään siellä niille. Köyhimmillä ei ole niihin varaa."

  Oli pakko takertua tähän kohtaan. Kun se ei oikeen pidä paikkaansa, Tai siis UFFin toiminnasta en niin paljoa tiedä ja se onkin järjestönä perseestä. Mutta tässä leimaat myös esim Fidaa. Ja se on järjestönä oikeasti toimiva ja tekee HYVÄÄ. ärsyttää yleistäminen. Jos UFF on läpimätä ei kaikki sen kanssa samanlaista työtä tekevät järjestöt ole. Tässä puhut negatiivisesti UFFeista ja muista ja ne muut kyllä ihan tosi hoitaa asiansa. Esim Fida ei lähetä vaatteita tms Afrikkaan vaan nimenomaan ne RAHAT joita niiden myynnistä Suomessa saadaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En maininnut sanallakaan Fidaa, joten miten voit loukkaantua ja mainita asiasta?
   Sanoin että UFFit sun muut, niitä on muitakin monia hyväntekeväisyysjärjestöjä, joissa rahat ei mene ihan oikeaan osoitteeseen.
   En puhunut missään vaiheesssa Fidan toiminnasta.

   Delete
  2. Hei sulla oli hiukset tosi söpösti kiharalla siinä sun kuvassa jonka laitoit facessa profiilikuvaksi :) ootko kihartanu ja jos oot nii millä ja jos et nii sulla on kyllä tosi ihanat luonnonkiharat :) ja haluisin vielä kysyä nyt ku oon itse aika nuorena (17vuotiaana) muuttanut vasta yksin asumaan ja välillä täällä on vähän yksinäistä niin tuoko lemmikit sulle iloa ja seuraa yksinasumiseen? Koska olen paljon harkinnut lemmikkiä mutta tottakai se on iso vastuu ja rajottaa menoja aika paljon mutta miten itse olet kokenut asian? Onko ollut kivempi elää lemmikkejen kanssa? :))

   Delete
 39. Sori mutta munkin on pakko kommentoida tota uskonto-asiaa :D Se on niin surullista kuinka väärä kuva ihmisillä on uskovista! Ajattelin itsekin ennen ihan samalla tavalla, että uskovat on ihme hihhuleita jne kunnes tulin itsekin uskoon pari vuotta sitten :) Ja sitä mitä sen jälkeen on tapahtunut ja mitä oon kokenut ei voi selittää sillä että itse keksisin tai kokisin kaiken. Ja sitäpaitsi on niin paljon kivempaa olla uskossa!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös tuo ole aika tekopyhää kommentoida noin, jos oot "tullut uskoon" vasta pari vuotta sitten?

   Delete
  2. Miksi tekopyhää? Tarviiko olla useita vuosia uskossa että voi kommentoida että väärät käsitykset uskovista on surullisia?

   Delete
 40. Mulla ihan sama toi uskontojuttu - en vois seurustella uskovaisen kanssa, nolottais. Pidän uskovaisia ihmisiä oikeesti vähän tyhminä, miten joku voi oikeestioikeesti uskoo siihen hölynpölyyn?

  ReplyDelete
 41. "Asiakkaat/ihmiset, jotka peittää sen korttimasiinan toisella kädellään naputellessaan korttinsa pinkoodia.
  Anteeksi nyt vaan, mutta ei mua kiinnosta sun korttisi tai pinkoodisi, enkä mä edes näe tai muistaisi sitä koodia! "

  Siis tuohan on vaan turvallisuuskysymys. Ei tietenkään se kassatyttö sitä pinkoodia urki enkä usko että edes näkisi sen mutta kun takanaoleva asiakas sen saattaa urkkia jos on joku rikollinen. Poliisikin on suositellut ihmisiä peittämään kädellä pin-koodin. Jos kaikki näin tekisivät niin ehkä ei olisi niin paljon näitä petosjuttuja joissa liiga on asentanut skimmauslaitteen ja urkkii sen pinkoodin ja tyhjentää tilin ym. Suurin osahan näistähän tapahtuu automaateilla ja ravintoloissa/yökerhoissa mutta silti se on turvallisuuskysymys kädellä peittäminen. Mua välillä taas ihmetyttää kun tuntuu että suurin osa ihmisista ei sitä tee, aika hyvin nimittäin takanaoleva näkee sen pinkoodin, eikä edes tarvitse mitenkään urkkia kun sen näkee.

  ReplyDelete
 42. http://www.youtube.com/user/JaclynGlenn tsekkaa tää youtube-kanava, toi tyttö tekee hyvii videoit uskontojen älyttömyydest ja just mitä pahaa uskonto voi tehdä

  ReplyDelete
 43. Komppaan sua suurimmassa osassa, mutta pakko sanoa, että tuo kommenttisi uskovaisista ihmisistä kuulostaa hiukan ylimieliseltä. Ei millään pahalla, mutta se loukkasi minua kristittynä ihmisenä, enkä usko että olen ainoa.

  Vaikka olen uskovainen, en hyväksy pedofiliaa, raiskauksia, murhia tai sotia. Olen sitä mieltä, että näitä asioita tapahtuisi ilman uskontojakin. Ihmiset tekevät pahoja tekoja, eivät uskonnot. Itse asiassa kristinuskosta löytyy selitys tähänkin, nimittäin synti.

  Sun kirjoituksestas tuli mulle sellainen vaikutelma, että sä koet jotenkin olevasi uskovaisia ihmisiä ylempänä, koska et pelkää kuolemaa ja tiedät, ettei kuoleman jälkeen ole mitään. Eli rivien välistä annat ymmärtää, että uskovat ihmiset ovat mielestäsi tyhmiä. Vaikka mulla on erilainen maailmankatsomus kuin ateisteilla, en todellakaan ajattele heidän olevan tyhmiä, kun eivät usko samaan kuin minä.

  Mä en pelkää kuolemaa. Mun ei tarvi pelätä, koska voin luottaa siihen, että edessä on iankaikkinen elämä taivaassa, koska Jeesus sovitti mun syntini ristillä. Mä koen, että mun elämä ois _todella_ tyhjää ilman uskoa. Millään ei olisi merkitystä, koska kohta kuitenkin kuollaan.

  Toivottavasti et ota tätä kommenttia pahalla, tahdoin vain saada sut ajattelemaan ja laajentamaan näkökantaasi. Kaikkea hyvää sulle Laura, sun blogis on huippu! Pidä kiinni tosta aitoudestasi! <3

  Terveisin vanha lukijasi, joka muuten uskoo dinosauruksiinkin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mihinkäs paratiisiin pilvien päälle luulet kuoltuasi oikein pääseväsi?

   Delete
  2. Tarkoitukseni ei ollut mitenkään yleistää, että KAIKKI uskovaiset tekisivät niin tai noin.
   Totesin vain, että uskonnon varjossa tehdään paljon vääriä asioita. Ja, että uskonnot ovat oikeasti aiheuttaneet paljon vääryyttä maailmalla.

   En missään nimessä pidä uskovaisia ihmisiä huonompina, en vain ole samaa mieltä hedän kanssaan. Mulla on uskovaisia läheisiä ja ystäviä, eikä se ole mulle mikään ongelma, enkä edes ajattele koko asiaa.

   Mun pointti vaan oli se, että uskonnot ovat aiheuttaneet paljon surua tässä maailmassa.

   Delete
  3. Tosi harmi, että kun toinen avautuu omasta maailmankatsomuksestaan, ilman vittuilua ja aidosti haluaa selittää oman näkökulmansa, löytyy sitten joku, jonka on pakko tulla viisastelemaan.

   "Mihinkäs paratiisiin pilvien päälle luulet kuoltuasi oikein pääseväsi?" -kommentissa en näe mitään muuta kuin ajattelemattomuutta ja ilkeyttä. Ja se on kommenttina oikeastaan aivan turha, mitä tolla saavuttaa?

   Useassa kommentissa ateistit sanoo kuulleensa uskovaisilta (itse en tykkää tästä sanasta sen negatiivisen konnotaation vuoksi ja assosioin sen itsekin kadulla "jeesus pelastaa"-huutoja huuteleviin usein mt-ongelmaisiin ihmisiin) , etteivät he ateismin vuoksi pääse taivaaseen etc, mutta em. kommentti on hyvä esimerkki siitä kuinka älyttömiä kommentteja uskovaiset saavat osakseen. Itse olen mm. saanut omassa kotonani kuulla, että inhoan juutalaisia, koska juutalaiset tappoivat Jeesuksen. Noniin...

   Terveisin toinenkin evoluutioon ja tieteeseen uskova kristitty

   Delete
  4. Kiitos Laura kun vähän avasit ajatteluasi. :) Ymmärrän kyllä, miksi maailman pahuudesta on helppo syyttää uskontoja. Olen itsekin sitä mieltä, että uskontojen varjolla tehdään paljon vääryyttä - mutta mielestäni vika on silloin ihmisissä, ei uskonnoissa itsessään. Uskonnot kun eivät itsessään mitään pahaa tee, vaan pikemminkin ne ohjaavat ihmistä tekemään hyvää. Mutta joo, ymmärrän kyllä pointtisi, vaikka ollaankin eri mieltä.

   Ja ekalle anonyymille sanon vaan, että otan osaa jos tuo on sinun käsityksesi rakentavasta keskustelusta. ;)

   Delete
  5. Olen Lauran kanssa samaa mieltä tästä uskonto asiasta. Oon aina yrittänyt suhtautua asiaan ns leppoisasti, koska tämä asia kuumentaa keskustelua hyvin äkkiä. Suomessa nämä uskonnot ei mun mieltä juurikaan paina, koska kyllähän tämä on melko maallistunut maa myös uskomista ajatellen. Mua itseän vaan todella paljon häiritsee uskonnot monissa muissa maissa, joissa se ihan oikeasti aiheuttaa paljon pahaa ja ennen kaikkea hidastaa kehitystä tai estää jopa muutoksen parempaan kokonaan.
   Ymmärrän uskonnon yksilötasolla. Ymmärrän, että ihmisellä on tunne siitä, että on olemassa jotain suurempaa, koska niin onkin. Jos tämän tunteen haluaa tulkita jonkinlaiseksi Jumaluudeksi, se on täysin ymmärrettävää. Ja tällä tasolla uskonkin ns uskomiseen, koska se mitä ihmisen pään sisällä tapahtuu, on varmasti olemassa hänelle itselleen. Sitten kun se ikään kuin ulkoistetaan uskonnoksi, jossa kumotaan tieteellitsen faktojen ja uskotaan johonki konkreettisen mielikuvaa suurempaan, siinä menee mulla raja. En ikinä sano uskovalle ihmiselle, että olet väärässä, mutta ikävä kyllä näin ajattelen.

   Uskontoa ei tarvita siihen, että ihminen erottaa oikean väärästä. Siihen tarvitaan inhimillisyyttä, empatiaa ja älyä. Jos joku tekee oikein siksi, että Raamatussa käsketään, se on kyllä jo lähtökohtaisesti väärin. Mun kanta on aina ollut se, että ajatellaan järjellä ja loogisesti. Eikä se, että en usko tuo mulle minkäänlaista turvattomuutta. Olen aina elänyt hyvää elämää. Uskovaiset usein sanovat, että uskomattomien elämä on jotenkin sisältököyhempään. Se on ihan naurettava ajatus. Jos hypoteettisesn kuollessani joutuisinkin helvettiin sen vuoksi, että olen elänyt oikeamielisen elämän tekemättä kenellekkään pahaa mutta en uskonut, so be it. En halua sellaisen jumalan luokse, jolle riittää se että uskoo häneen, vaikka olisi tehnyt muiden elämästä helvettiä.

   "Mä koen, että mun elämä ois _todella_ tyhjää ilman uskoa. Millään ei olisi merkitystä, koska kohta kuitenkin kuollaan."

   Mun elämällä on merkitystä just siksi, että joskus kuitenkin kuolen. Mulla on se rajallinen aika, ja aion käyttää sen niin mahdollisimman hyvällä tavalla kun voin. Tuo on sama kuin ajattelisi, että meh, en lähe Lintsille pitämään hauskaa, kun joudun sieltä kuitenkin joskus lähtemään, Kamoon. Mun elämällä täällä maapallolla ei olis mitään merkitystä nimenomaan silloin, jos heti täältä lähtiessäni pääsisin johonkin uskomattoman ihmeelliseen paikkaan. Miksi innostua Lintsillä olosta, jos heti kun kävelee porteista ulos pääee maailman suurmpaan huvipuistoon.

   Maria

   Delete
  6. Mä niputan uskovaiset itsekkäiden ihmisten nippuun; miksi juuri te koette ihmeitä mutta esim pienet syöpäsairaat lapset eivät?

   Ja kirkko ja valtio tulisi aivan ehdottomasti erottaa. Tällä hetkellä asia koskettaa oman tyttäreni kohdalla, mun mielestä päiväkoti-ikäisen lapsen ei tulisi kuunnella mitään aivopesupuheita jeesuksista sun muista, joten uskontokasvatus pois päiväkodeista. On aika hankalaa kun aina se oma lapsi eristetään porukasta, mutta periaatteen vuoksi en anna periksi. Meitä on Suomessa muitakin näin ajattelevia, ja uskon sekä toivon että vielä joku päivä valtio ja kirkko erotetaan. Siihen asti ei kukaan uskovainen voi sanoa että "se on jokaisen oma asia". Miksei sitä omaa asiaa voi sitten toimittaa omalla vapaa-ajalla?

   Delete
 44. Ne meikit on teipattu siksi, ettei vähemmän älykkäät ihmiset kokeile ja availe niitä testerien sijaan. Kai käytät mielimmin teipattua tuotetta, kun jonkun muun naamassa käynyttä? :) terkuin kosmetiikkamyyjä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stokkalla niitä ei teipata ja siltikään niitä ei ole käytetty.
   Plus saahan siihen teippaamiseen olla järkevä syy vaikkakin se ärsyttää mua. :D
   Ärsyttäähän mua esimerkiksi monet sellaiset asiat, joille on siti looginen ja järkevä selitys :)

   Delete
 45. Mun koirat haukkuu toisia koiria, koska ne "suojelee reviiriään" ja toisiaan. Eli ne tekee sitä ainoastaan omassa kotipihassa ja vain ja ainostaan laumana eli silloin kun niitä ulkoilutetaan samaan aikaan. Ei se haukkuminen tee niistä yhtään sen vähemmän koulutettuja. Terrierit on usein tosi temperamenttisia tapauksia. Molemmat on käyneet kuitenkin koirakoulua ja on perustottelevaisia, eikä ikinä tee mitään pahaa kellekään.

  Tohon uskovaisjuttuun samaistun kyllä ihan täysin. Oon aina ollut ateisti ja oon uskovaisilta kuullut koko ikäni ikäviä/idioottimaisia kommentteja "Et pääse taivaaseen". Hei haloo? En usko taivaaseen tai helvettiin niin mitä väliä uskotko että mihin kuolemani jälkeen "joudun". Luultavasti mun ruumis mätänee maassa ihan niin kuin uskovaistenkin ruumiit... "Sulla ei voi olla nimeä, kun sua ei ole kastettu". ÖÖÖH... Anteeksi mitä?! :D Onko kristityt ainoita, keillä on nimi?

  Ja joo... Asiakaspalvelijana mäkin vihaan noita, ketkä heittää jättimäärän kolikoita tiskille. Miksi ei voi antaa niitä käteen? Samaten ärsyttää ne asiakkaat, ketkä ei itse voi laskea omia kolikoitaan, vaan antavat KAIKKI kolikkonsa mulle laskettavaksi. On kanssa näitä, jotka ei voi itse näppäillä omaa pin-koodiaan, vaan kertovat sen mulle ja laittavat mun näppäilemään sen niiden puolesta. Onneksi vaihdoin työpaikkaa.

  Mutta joo :D Lisää tälläisiä mielipidepostauksia, kiitos! Näitä on tosi mielenkiintoista lukea. Saa susta aina paljon syvällisemmän kuvan, kun kirjoitat tän tyyppisiä postauksia. Mä en itse ole niin hurahtanut noihin historiankirjoihin, mutta ahmin tosi paljon elämänkertoja. Oon mm. lukenut 3 eri kirjaa prinsessa Dianan elämästä ja kaikki mahdolliset rokkarien elämänkerrat on mielenkiintoista luettavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi. Myönnän, että olin turhan jyrkkä tossa koira-mielipiteessä.
   Varmasti ne haukkuvatkin koirat voivat olla kilttejä ja koulutettuja. Toiset rodut ovat herkkähaukkuisempia kuin toiset. Ehkä meillä on vaan sitten niin superkiltit ja ihanat koirat, jotka harvoin haukkuu millekään. :)

   Delete
  2. Herkkähaukkuisuus rodun kuvauksessa ei ole mikään puolustus sille, että oma koira haukkuu. Se on koulutettavissa pois. Kaikki eivät vain jaksa nähdä sitä vaivaa.

   T. Itse omistan erittäin herkkähaukkuisen rodun edustajan, josta kovalla koulutuksella on saatu kitkettyä turha haukkuminen veks.

   Delete
  3. Minulla on herkkähaukkuinen koira, jolta olen saanut "kitkettyä" epätoivotun käytöksen pois. Koirani ei hauku kuin satunnaisesti esimerkiksi koirapuistossa leikkiessään.

   Vanhempieni luona asuu kaksi myöskin erittäin herkkähaukkuista koiraa, jotka ovat tosin eri rotua kuin omani. Asuin vielä vanhempieni luona kun koirat saapuivat perheeseemme. Toinen näistä on tottelevaisin koira, jonka olen koskaan tavannut. Toinen taas on hankalin tapaus. Olemme tehneet kaikkemme, jotta saisimme tämän hyperaktiivisen uroksen käyttäytymään kuten muutkin koirat. Viiden vuoden aikana olemme kokeilleet jääkausia, kolinapurkkeja, hyvästä käytöksestä palkitsemista, huonon huomioimattomuutta, runsasta liikuntaa, pelottaviin tilanteisiin totuttelua, koirien kouluttajaa, leikkauttamista, jne. jne. Mutta mikään ei auta. Vieläkin koiramme haukkuu, rähisee ja ulvoo toisen koiran kohdatessaan hihnalenkillä.

   Joten olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei rodunkuvaus ole mikään puolustus, mutta mielestäni olemme nähneet järjettömän paljon vaivaa koiramme kouluttamiseen. Älkää siis edelleenkään tuomitko kaikkia lenkillä haukkuvia koiria. Voi olla, etteivät ne tai niiden omistaja vain voi tehdä asialle mitään.

   PS. Lenkillä haukkuva koiramme on kotona todella kiltti ja sympaattinen, ja vapaana leikkiessään myös erittäin kiltti muita koiria kohtaan. Jostain syystä hihnalenkeillä koira luultavasti pelkää niin paljon, että se rupeaa mölisemään. Onneksi hän ei ole koskaan käyttäytynyt uhkaavasti muita kohtaan. Vinkkejä otetaan vastaan, jos joku jaksoi lukea tänne asti :D

   T. erittäin herkkähaukkuisen koiran omistaja, joka on kokeillut kaikkea koulutusta tuloksetta.

   Delete
 46. Mua vituttaa asiakaspalvelijana nyrpeän oloiset asiakkaat, jotka heittää maksukortin mulle niinkuin jollekin alhaiselle oliolle, että 'tossa'. Niinpä koen pientä iloa siitä, että saan sanoa asiakkaalle, että 'meillä on tuossa tuo lukija, että sinne voit syöttää kortin, ole hyvä' ja sitten asiakas joutuu itse poimimaan korttinsa ja hoitelemaan maksunsa.

  Kiitos Laura, lisää tällaisia mielipidepostauksia, kun sulla näitä ihanan suorasanaisia mielipiteitä kerran on. <3

  ReplyDelete
 47. se on ärsyttävää jos antaa kolikot setelin päällä!!! mä annan aina kolikot eka ja sitten vasta setelit :D

  ReplyDelete
 48. Herranjumala ihmiset älkää uskoko tohon uffin hyväntekeväisyyteen, koko uffia pyörittää rikkaat pukumiehet!

  ReplyDelete
 49. Paras postaus aikoihin missään blogeissa!

  ReplyDelete
 50. oot vaan niin ihana!! ja aito<3

  ReplyDelete
 51. Oon niiin samaa mieltä sun kanssa about kaikesta! Myös tosta uskovaisiin liittyvästä kommentista. Mulle on ihan OK jos joku haluaa etsiä "turvaa" jumalasta ja kuvittelemalla että kuoleman jälkeen on jonkinlaista elämää, mutta mun olisi vaan ihan liian vaikea samaistua sellaiseen ihmiseen :-D

  Niin ja Hurja remontti yms ohjelmat on oikeasti ihania!! Ite tykkään kans katsoa erilaisia muodonmuutosohjelmia, esimerkiksi Trinny & Susannah on ihan loistava, itken aina kun joku kulahtanut kotiäiti meikataan ja puetaan kivoihin vaatteisiin... :-D

  ReplyDelete
 52. Pakko tohon rähiseviin koiriin sanoo.. Itselläni on todella ärhäkkä terrieri, jota purtiin pentuna. Sen jälkeen se on koko ikänsä (10v) rähissyt kaikille vastaantuleville koirille. Kyse ei ole koulutuksen puutteesta, vaan koiran pelosta joka on vähän kuin kroonistunut. Sillä vaan naksahtaa päässä joka kerta. :) Ei se koira lopeta rähisemistä sillä että sitä käsketään tiukasti :D lul.

  Itsehän voisin listata kymmenen ärsyttävää asiaa muissa koiranomistajissa, näin ongelmakoiran omistajan näkökulmasta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miksi koira ei saisi haukkua toisille koirille? Se on niillä luonnossa. Onko se näiden "kilttien" koirien omistajilta jotain pois, siinähän saa sitten seiskoskella ylpeänä kuinka hyvin koulututet koiransa osaa käyttäytyä. Vaikka rescuekoiraani olin kouluttanut kaksi vuotta niin on se vieläkin toisile koirille ärhäkkä haukkumaan, mutta mielestäni kun se pysyy hillityssä muutamassa haukku-kerrassa ei asiassa ole mitään maailmaa mullistavaa tai kaatavaa. Et myöskään tiedä mitä koirasi viestivät, vaikka ne olisivat hiljaa he voivat dominoida ja haastaa toista koiraa :) ja sitten se heikompi lenkki alkaa räyhäämään. :) Ottaisipa Laura jonkun ongelmakoiran käsittelyynsä ja näyttäisi miten niitä koiria oikein koulutetaan! siinähän olisi mielenkiintoinen haaste, moni kaikkensa tehnyt koiranomistaja varmasti antaisi koiransa ilomielin Lauran käsittelyyn ja oppiin kuinka koulutetaan noin kilttejä ja ihania haukkuja kun hänellä itsellään on :)

   Delete
 53. Monella on tapana peittää pinkoodi maksaessa varmaan siksikin, kun niin tekee ottomaatilla, koska niin usein niissäkin on kortin lukioita ym. varkaiden toimesta. Itse kerran näppäilin pankkikortin tunnusluvun sitä peittämättä ja kyseisessä otossa oli varkaiden kortinkopioija, ja ohops tili tyhjeni. Tästä viisastuneena peitän kaikkialla pinkoodin.. :) Vainoharhaista tai ei.

  Mutta aiheesta toiseen, sun blogia on tosi mukava lukea ja voin samaistua moniin noihin sun "vihaamiin" asioihin :)

  ReplyDelete
 54. Hyvä postaus! Ärsyttää kans ihmiset, joilla ei yleensäkään oo mitään käytöstapoja, kaupan kassana ollessa just yllättävän moni asiakas ei tervehdi takasin, kiitä jne, ja näitäkin ihan joka ikäryhmässä, mulkastaan vaan naamat näkkärillä :D Mutta onneks vielä löytyy ihaniakin ihmisiä, juuri hiljattain mun laukku varastettiin kun olin juhlimassa parinsadan kilsan päässä kotoo eräässä kaupungissa ja kun sinne meni lompakko, puhelin jne, eräs ihana nuorimies maksoi mun junalipun että pääsin takasin kotiin :) Se oli mulle entuudestaan tuntematon mutta pelasti kyllä!

  ReplyDelete
 55. ÄÄÄÄÄ! Voi ihana Laura! <3 Tunnen suurta hengenheimolaisuutta suhun tällä hetkellä! Voisin kuvitella että oon näissä asioissa vähän samanlainen ku sä! Osaan olla jotenki negatiivinen ja mua ärsyttää aivan suunnattomasti jotkut jutut... Mut syvällä sisimmässäni pidän itseeni ihan hyvänä ihmisenä. :D Toi lista oli niin minun!!

  Siihen ärsytyslistaan ois pitänyt lisää viel ne ihmiset jotka keskustassa/kaupassa/ostoskeskuksessa kävelevät hirveässä ihmispaljoudessa ja itse kävelet ripeästi takana ja sit tää edessä oleva kävelijä päättää yhtäkkiä siinä ihmisvirrassa pysähtyä paikoilleen ja meinaat törmätä siihen.

  ReplyDelete
 56. Hei! Ei liity kauheesti asiaan, mutta kauan sinulla on ollut koirat ja oliko vaikea kouluttaa niitä? :)

  ReplyDelete
 57. kaikista ärsyttävintä maailmassa on niiskutus, mässytys varsinkin aamuisin, niistäminen yms muu tällänen ääntely :D

  ReplyDelete
 58. Mua ärsyttää niin suunnattomasti hitaat ihmiset! Esimerkiksi liukuportaissa, jos ja kun lähdet siitä portaista pois niin älä nyt helvetti jää siihen eteen ihmettelemään ja pyörimään ! Argh! :D

  ReplyDelete
 59. Äh voi että vihaan kans räksyttäviä koiria! Itelläni on vehnäterrieri joka on terrieriksi ihan sika leppoissa, tottelevainen eikä hauku! Muita koiria kun tulee lenkillä vastaan komennan koiran kävelemään sivulla ja siinä se sitten sievästi tallustaa kunnes sanon vapaa. Yksin päivä joku vanha rouvas henkilö tuli mua vastaan lenkillä pikku koiransa kanssa joka alko räksyttään ku hullu ja tämä rouva huutaa ja repii koiraansa "Noniin Romeo, tulehan Romeo nyt tänne!" :D Ois kyllä aika kamalaa jos oma koira käyttäytyis noin huonosti..

  ReplyDelete
 60. Toi on munkin lempihommaa, että siivoan ( ei siis siivoaminen itsessään vaan se onnen tunne kun on saanut siivottua :D) ja sitten sytytän kynttilöitä ja heittäydyn kone sylissä sängylle. Parasta, heh. :D

  Oot saanu mut kyllä todenteolla kiinnostumaan noista Pohjois-Korea ja Kiina kirjoista..lupaan itselleni mennä ensi viikolla kirjastoon hakemaan noi kirjat!

  ReplyDelete
 61. Olen niin samaa mieltä muun muassa tosta uskontoasiasta. Ja hienoa että uskallat sanoa tuon ääneen, jotkut uskovaiset on ihan mielipuolia puolustaessaan mielipiteitä. (Mm. meidän yläasteen uskonnon ope, oli ihan hullu kirkosta eronneita ja homoseksuaaleja kohtaan, hyrr) Myös ev lut usko on niin hullua, täynnä itserakasta "hyväksytään kaikki sellaisina kuin ollaan " -sontaa, ja silti syrjitään, lajitellaan helvettiin menijät ja synnin tekijät ja niin edelleen. hyi hitto

  ReplyDelete
  Replies
  1. ^ Taidat olla TODELLA nuori iältäsi, kommenttisi sai minut purskahtamaan nauruun! Itse olen homo ev.lut. joka uskoo (EN OLE USKOVAINEN! SE ON AIVAN ERI ASIA KUN USKOO JOHONKIN KUIN SE ETTÄ ON USKOVAINEN). En syrji ketään, en usko helvettiin yms. Joten anteeksi mutta melkoista sontaa :D LOL!!!

   Delete
 62. Mutta samaa tekin teette, syrjitte uskovaisia siksi että ne ovat uskovaisia. Monien asioiden nimissä tehdään pahaa, ei ainoastaan uskonnon vaikka sekin on yksi syistä(pedofiilit, raiskaukset jne). Ja moni ns uskovainen hyväksyy homot jne mutta ei mainosta sitä joka paikassa ja paranna näin omaa kuvaansa, hommaa kiitosta siitä kuinka suvaitsevainen osaa olla ja fiksu jne. Mutta mielipide asioitahan nää on :) -Petra-

  ReplyDelete
 63. oon niiiin samaa mieltä esim tosta, kun metrosta tai hissistä tulee ulos ja porukka väkisin änkee sisään, kyllä ne perkele ehtii sinne!! ja toi uskonto, joo, kaikki uskoo mihin haluu mutta se jos sitä toljotetaan ja vaan 'mun uskonto on oikein' niin arghh! oli muuten superhyvä postaus :)

  ReplyDelete
 64. Mulle uskonnpt on ihan ok, jos ihmiset eläis niinkuin opettais. "Minä tykkään kristityiden jeesuksesta, mutta en itse kristityistä" -gandhi
  Se ärsyttää kun mitään ei voi sanoa/tehdä koska jossain kitjasessa 2000-sutten on kitjotettu niin.. mutta antaa uskovaisten uskoa, jos he niin ovat onnellisia. (Ja mä tiiän mitä tuhoja uskobnot aiheuttaa ja olen kiistellyt niistä vaikka kuinka uskovaiatrn kanssa)
  Sitten mua ärsyttää suomalaiset jonottajat. Ai juma . Siis jos on vaikka kolme kassaa auki ja oot jonottanu niinku kauempana siiihen kassaan, niin sieltä takaa lappaa jotain älykääpiöitä siihen vapautuvalle kassalla, vaikka selkeästinolet jonottanut kauemmin..
  Mä en vaan voi käsittää sitä toimintaa.. aina kun olen ollutbostoksilla kööpenhaminassa siellä on monta kassaa ja yksi jono, siitä sit menny sitä mukaan porukkaa. Ja aina päästää jos huomaa rt oot jonottanu kauemnin.

  Ja siellä päästeään AINA ensin kulkuvälineistä pois ja sitten mennään vasta sisään..pokkeuksetta.
  Mua ärsyttää naapurin koira, joka haukkuu joka kerta ku ovi käy rappukäytävässä ja aamusin+kokopvän kun töihin lähtevät.
  Sitten ottaa kupoliin anoppi, joka lellii koiraansa niin et se ei osaa pissaa puun juurille, vaan aina kakantaa ja kusee talijen eteen ja pihaan . Syöttää sille kaurapuuroo ja kurkkuja !! Ja ei välillä muista antaa ruokaa, niin koirs yrjöilee joka paikkaan.. ja joka kerta kun koira on jossain kylässä se kusee/yrjöö matolle.sitten anoppi on tehnyt koirastaan niin riippuvaisen itseensä. Et ku nainen häipyy johonki kauppaan/vessaan koira masentuu niin, et menee nurkaan makoilemaan eikä tule vaikka antaa ruokaa/vie lenkille.. arghhhh...
  Sitten ärsyttää "mä ainaki-"lause...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tai jonotus-juttu on niin totta, mut siinä on kyllö mun mielestä vastuu myyjälläkin. Ite ainaki sanon aina, että: "tänne voi tulla seuraava" ja kos koku muu ryntää edelle, niin sanon, että: "anteeks hän tais olla sua edellä jonossa" ja viittaan siihen, jonka vuoro oikeesti on. :D Eipä oo tullu koskaan muuta ku hyvää palautetta ko. tyylistä.

   Toivottavasti oot sanonut tuosta asiasta anopilles! Koira saa kurkkua ja puuroa? Sillä on varmaan ihan järkyttävät puutostilat, oksentelu voi johtua siitäkin - puutostilas olevat koirat saattaa myöa syödä oksennuksen tai ulostetta. Tosi surullista, jos täällä vaan voivoittelet, mut luotan siihen, et jos kerta oot huomannu asian, niin oot siitä myös maininnut.

   Oon ite melko kovasananen eläinten puolesta, koska faktaha on, että lemmikit ovat täysin ihmisten armoilla ja se on välillä surullista katottavaa...Toi läheisriippuvuuski, huhhuh, ei varmasti oo koiralla helppoa, kun ahdistuu noin paljon, vaikka muuta perhettä on paikalla... voin vaan kkuvitella miten se stressaa yksin jäädessään:(!

   Tuliki n mieleen, että voisitko Laura tehdä aiheeseen liityen postausta. Sulla on kuitenki omia lemmikkejä, ilmeisen hyvinvoivia, joten ois siistii jos voisit ottaa kantaa lemmikkien kohteluun! (:

   Delete
  2. Ihan niin kuin Laura välittäis eläinten kohtelusta :D

   Delete
  3. no ainaki varsin eläinrakkaalta laura on näis sen teksteis vaikuttanu, et luulis että välittäis :D

   Delete
 65. Haha! Samaa mieltä ton koirakoulutus asian suhteen. Mulla on pieni koira, sylikoira, mutta sillä on todella kova koulutus ja oon ylpeä siitä miten hyvin sen olen kouluttanut. Aivan varmasti tottelee eikä räyhää taikka hauku (vaikka haukkuherkkä rotu on). Sitten vastaan tulee näitä pienten rotujen omistajia jotka komentaa ja koutsaa koiraansa LÄSSYTTÄMÄLLÄ!! Pistää niin ärsyttää ja joka kerta on lähellä etten puutu asiaan et sä et saa tolla mitään aikaseks, muutakun kyseisen toiminnan vahvistamista korkeintaan....

  ReplyDelete
 66. Kuljen silloin tällöin bussilinjalla 550 (Itäkeskus-Westend), johon tehtiin juuri uudistus eli myös bussin keskiovista voi tulla sisään ja siihen keskiovien viereen on asennettu toinen kortinlukija. Ei siinä mitään, ihan hauska uudistus, muttei suomalaiset tajua odottaa että ihmiset pääsevät ulos. Olen todistanut uudistuksen jälkeen jo esim. sen, kun nuoren äidin rattaat meinasivat lentää kumoon, kun matkustajilla oli niin kiire päästä kyytiin. Yleensä teen aina ihan samaa kuin sinäkin, eli blokkaan heidän sisäänpääsyn ennen kuin pääsen itse ulos. Toista oli esim. matkatessani Japanissa, jossa ovien viereen tehtiin selkeät jonot ja odotettiin rauhassa kun poisjäävät hyppäsivät kyydistä. Muualla Aasiassa en kyllä ole vastaavaa kohdannut :D
  Lisäksi julkisissa mua ärsyttää suunnattomasti ne ihmiset, joiden on pakko nousta penkiltään heti odottamaan omaa stoppiaan, kun bussi on lähtenyt edelliseltä pysäkiltä. Siinä sitten muutama kurvi matkassa ja ihmiset ja heidän omaisuus lentelee pitkin bussia. Mikseivät voisi odottaa rauhassa paikoillaan, sillä bussi ei lähde jos kuski näkee että ihmisiä on vielä jäämässä pois. Itse odotan aina rauhassa paikallani ja annan hätähousujen mennä ja sinkoilla, enkä ole vielä kertaakaan mennyt ohi pysäkkini tuosta syystä.
  Olen kaupassa töissä, välillä teen kassavuoroja, ja tuon PIN-koodin peittäminen ei juurikaan itseäni ärsytä. Pahempia ovat mielestäni ihmiset, jotka eivät voi koskea laitteen näppäimiin paljailla käsillä, vaan käyttävät esim. paksuja hanskoja tai kynää. Hanskojen kanssa moni painaa vahingossa vääriä numeroita ja jono seisoo, kun koodi pitää syöttää uudelleen. Kynien kanssa sama homma, koska myöskään kassalla oleva kynä ei käy, vaan pitää kaivaa sieltä laukun pohjalta se oma. Olen asiakaspalvelussa myös huomannut, että joillain ihmisillä on pakottava tarve purkaa pahaa oloaan olemalla kassalle todella vastenmielinen ja ilkeä. On tullut todistettua sylkemistä kassatiskille, rahojen viskomista pitkin kassaa ("oho hups mites ne nyt tolleen lensi!!"), ostosten paiskomista myyntikelvottomiksi ja niistä valittaminen, kuinka on oikeutettu hakemaan korvaavan tuotteen. Kuitteja ei osata lukea oikein, koska pitää päästä pätemään kassalle että teit virheen ja kun asiasta nätisti huomauttaa, saa vaan paskamyrskyn niskaansa. Jotkut ihmiset ovat niin julmia ja välinpitämättömiä, vaikkeivät tiedä kiusankohteestaan mitään. Asiakaspalvelijan yksityiselämä voi olla aivan täyttä helvettiä, mutta koska hän on hyvä työssään eikä näytä nyrpeää naamaa, jotkut kuvittelevat hänen elämänsä olevan täyttä ruusuilla tanssimista. Think again.
  Itse asiakkaana mua häiritsee monesti se, jos ostan vain yhden tuotteen ja edellä olevalla on kärry täynnä roinaa, eikä voi päästää ohi vaikka nätisti pyytäisi. "Mä olin tässä eka" on ehkä paskin tekosyy.
  Tuohon uskonto-kohtaan en kommentoi muuta kuin sen, että uskonnot ovat äärimmäisen kiehtovia ja avaavat ovia monien kulttuurien historiaan. Uskovaiset ihmiset ovat myöskin okei, kunhan eivät ala tuputtaa omaa uskontoaan väkisin muille ihmisille tai syrji toisia, muihin uskontoihin kuuluvia ihmisiä. En myöskään haluaisi, että uskonnon takia joiltain ihmisiltä kiellettäisiin oikeuksia erilaisuuden takia, joita muilla ihmisillä on, esimerkkinä vaikkapa tuo homoavioliitto-jupakka. Kaikista parasta on kuitenkin se, että monet hyvät ystäväni ovat uskovaisia ja vaikka näkemyksemme paljon eroavatkin, tulemme silti hyvin toimeen. Sitä toivoisin lisää tähän maailmaan ihan joka asiassa :)

  ReplyDelete
 67. Korttien sopimusehdoissa ohjeistetaan suojaamaan pin-koodin näpyttely.

  Mukava postaus, kirjoitat niin luontevasti :)

  ReplyDelete
 68. oot niin miun soulmate....

  ReplyDelete
 69. Itse kaupassa työskentelevänä voin yhtyä noihin sua kaupassa ärsyttäviin kohtiin. Kun joku jättää omenat ja muut punnittavat ostokset punnitsematta ja automaattisesti olettaa myyjän käyvän punnitsemassa ne hänen puolestaan. Ja kun koko kolikkovuori levitetään pöydälle ja aletaan laskemaan tarvittavaa summaa. Se vasta vituttaakin kun myyjä ehdottaa että hän voisi kerätä tarvittavan summan (tuplasti nopeammin), mutta ei, asiakas haluaa itse laskea ettei häntä vain huijata.. Eivätkä jotkut asiakkaat tajua että jos ne tuo säkillisen viiden sentin kolikoita ja sanoo "tässä on tasan 20€", niin myyjän täytyy tarkistaa se summa ja joissain tapauksissa kieltäytyä ottamasta niin isoa kolikkomäärää vastaan. Ja sitten vielä nää urpot, jotka ei osaa tervehtiä tullessaan siihen kassalle. Vaikka olisit kuinka epäsosiaalinen tai huonotuulinen nii voisi edes sanoa "moi"!

  Voi ei, nyt kuullostan joltain kettuuntuneelta kaupankassalta, mutta tässä parin vuoden aikana on ehtiny alkamaan ottamaan pattiin monikin ihmisten tapa siellä kaupassa asioidessa. :D

  ReplyDelete
 70. Ensinnäkin, kohta 3. Ihmiset ei peitä korttimasiinaa SUN takia, vaan toisia asiakkaita varten jotka ei välttämättä olekkaan niin rehellisiä. Toiseksi, kohta 4. Mun koira on puolisokea, joten se ei räksytä sen takia että sitä ei olis koulutettu, vaan sen takia ettei se nää kunnolla vastaan tulevaa "uhkaa".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eilen aamulenkillä vastaan käveli 5 räksyttävää koiraa. Yhteensä törmättiin lenkkeilyn varrella ehkä kuuteen koirakkoon.

   Mä en tiedä mistä se johtuu. Onko ne kaikki koirat sitten puolisokeita, pureman toiselta koiralta aikoinaan saaneita vai mitä, mutta niitä on kadut pullollaan.

   Saakelin ärsyttävää sekä toisille koirille että ihmisille, mutta myös itse räksyttävälle koiralle, että sen omistajille. Usein edellä mainitut näyttävät meinaan tuskastuttavan näköisiltä, että alkaa oikein hävettää, että mentiin törmäämään niihin kadulla.

   Yhteenvetona: kiinnittäkää huomiota koirienne räksytykseen. Suurimmassa osassa tapauksista se olisi varmasti hoidettavissa koulutuksella.

   (Hyvä postaus Laura, vaikka uskovaiskohta olikin hyvin provosoiva. Salaa olen siitä kyllä pääkohdittain samaa mieltä)

   Delete
 71. Vitsi sulla on niin aito blogi! Oot sellanen ihminen jonka haluais ystäväks :)

  ReplyDelete
 72. Mitkä kirjat oot lukenu pohjois-koreasta? harrastan nimittäin samaa ja mietin, onko mulla menny joku kirja ohi :D

  ReplyDelete
 73. Arsyttävien asioiden 9. (y) vinhaa ajatella että miksi joku haluaa elää tavoilla jotka jotkut ovat keksineet eikä juuri niinkuin itse haluaa ja parhaaksi näkee.

  ReplyDelete
 74. Oletko lukenut pohjois koreasta kertovan kirjan: Suljettu maa? Se on hyvä teos.

  ReplyDelete
 75. Pakko kommentoida näitä sun tekstejä...

  I don't wanna live on this planet anymore!

  Ja nuoret teinityttöset kattoo esimerkkiä....

  ReplyDelete
 76. Toho räksyttäviin koiriin kommenttia. En minäkään niistä pitänyt. Tuli olo ja ihmetys, että miksi niitä ei kouluteta. Mutta ymmärrän niitä nyt paremmin oman koiran ottamisen myötä. Sain pennun, joka räyhäsi muille ensimmäisestä päivästä lähtien. Olin hieman järkyttynyt kokeneena eläinihmisenä, en ollut varautunut tähän ollenkaan. Nyt tilanne on jo vähän toinen. Koira on 8kk nyt, mutta töitä on paljon vielä tehtävä.

  Minä ainakin opin, että mitään ei pidä pitää itsestäänselvyytenä :)

  ReplyDelete
 77. aiotko hakea opiskelemaan historiaa? :) (puhuit joskus jotain siihen suuntaan, jos muistan nyt oikein)

  ReplyDelete
 78. Pari nega-kohtaa piti kyl niin paikkaansa tässäkin osoitteessa. Noista ehkä vähiten mielipiteitä jakavista jutuista, kuten kuorsaaminen ja väärään jonoon meneminen on mulla kans aika isoja ärsytyksen tekijöitä :D Mä en voi myöskään yhtään nukkua jos joku kuorsaa, siis melkein mitkä vaan muut äänet menee, mutta inhoon kuorsaamista. Ja toi jonojuttu on niin arpomista, tuntuu että mulle "aina käy niin" että menee siihen ns. väärään jonoon.

  ReplyDelete
 79. Mua toi sun uskonto kommentti vaan nauratti... tai siis jäin pohtimaan, että kummastakohan on enemmän näyttöä dinosauruksista vai jeesuksesta/taivaan porteista.. ;) nii no vastaus taitaa olla melko selvä.. Kaikkihan toki saa uskoa mihin tykkää.. Uskokoon vaikka puutarhatonttuun, jos se tuo onnen ja autuaan olon :) Kiitos loistavasta kirjoituksesta jälleen kerran :) Ihanat karvapallot sulla muuten :)

  ReplyDelete
 80. Tosi kiva postaus ja sun nelijalkaset on aivan ihania! :)

  Toi uskosta puhuminen sai mut oikeesti miettii kaikkii noita mitä sanoit siitä.. Siis hyvällä.. Koska mä en ees tiiä mihin mä uskon ja nyt ku otit puheeks noi kaikki pedofiliat sun muut nii oon vähä hämilläni et mitä sitä tekis..

  Ja samaistun myös suhun :D Koska mua kyrsii monet samat asiat ku sua. Ja myös minä olen välillä ''negatiivisesti ajatteleva'' .. :D

  ReplyDelete
 81. Minulle tuli mieleen noista negatiivisista ja ärsyttävistä jutuistasi, että mahdatkohan olla vaan liian kiireinen ihminen? Lähde ajoissa liikkeelle, niin ei mee hermo heti, jos jollain mummolla vähän enempi aikaa kassalla menee,

  ReplyDelete
 82. Onneks selkeesti tiiät UFFin toiminnasta kaiken :) paras ystäväni on ollut vaatteiden lajittelija uffin keräyspisteellä parin vuoden ajan ja kyllä hän on antanut ymmärtää että vaatteet jaetaan ihan ilmaiseksi afrikassa...ne mitä myydään uffin kirpputoreilla on myös toisenlaista kierrätystä. Uffiin tulee vuodessa tonneitan tavaraa eikä logistiikkasyistä kaikkea yksinkertaisesti voisi vaan toimittaa afrikkaan köyhille. Omasta mielestäni on ihan viisasta kierrettää vaatteet suomessa että kannustetaan ihmisiä kierrätysmuotiin,vaikkakin hinnat ovatkin toisinaan aika korkeita uffissa.
  Kannattaa perehtyä aiheeseen vähän paremmin ennen kun rupeet soittamaan suuta!

  ReplyDelete
 83. Miten itse olet kouluttanut koiriasi? :) nämä sinun super kiltit koirasi ja heidän käytöksensä on varmasti sinun monien tuntien kouluttamisen ansiotasi??? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo hei, eikö se maalaisjärki jo sano, että koiran oikea kouluttaminen yleensä johtaa siihen super kilttiin ja hyvään käytökseen? Ja kenenpäs muunkaan "ansiota" se on, kuin sen, joka sitä koiraa vaivautuu ylipäätäänsä kouluttamaan/ vie sen koulutukseen? Right? ;)

   Mäki samastun noihin kaikkiin!! Ja Laura sä oot niin ihanan aito, oon ollut sun lukija jo pitkään ja toivottavasti saankin vielä olla pitkään! U know? :P Mä toivon salakavalasti että kirjottaisit joskus kirjan esim.! :D

   Delete
 84. Haluaisin selittää ton meikkejen teippaamisen sinulle ;) olen tosiaan konsultti ja joudun itse teippaamaan joka vitun maskaran ja kajaalin joka myyntiin tulee koska idiootit kuluttajat ei voi koittaa siitä testeristä vaan aukaisevat ensimmäiseksi käteen sattuneen tuotteet, joka on myyntikelvoton sen jälkeen. Ja jotkut sitten kehtaa avata myös teipatut tuotteet... Tää on ehkä ärsyttävintä ikinä! Jos et löydä testeriä, niin pyydä myyjää etsimään se sinulle! Kun ihmiset tätä ei osaa niin pakko teippaa. Olis meilläkin parempaa tekemistä kun niitä teippailla :D tässä oli minun avautuminen.

  ReplyDelete
 85. IHANAA kuulla että edes joku toinen ihminen tällä maapallolla ajattelee samaa uskonnoista kun mäkin!!! Yleensä uskonto keskusteluissa sanon aina että "En usko jumalaan tai joulupukkiin", ne on mulle ihan sama asia. :D Mua vaan ärsyttää kun ihmiset ei oikein ikinä osaa suhtautua mun kärkevään mielipiteeseen..

  ReplyDelete
 86. Monissa sun jutuissa on ihan perää. Älä kuitenkaan mustamaalaa täällä hyväntekeväisyysjärjestöistä, joista et tiedä tarpeeksi. Esimerkiksi Uff saa tukea hankkeisiin valtiolta, joka taas tarkistaa, että rahat menee minne pitääkin ja tuloksia tulee. Ei kauppojen pyörittäminen tai kuljetuspalvelut ilmaisia ole. Kaikki on nähtävillä nettisivuilla.
  Olet kuitenkin mahtava mimmi ja rohkeaa tuoda mielipiteitä julki, vaikka niistä myös sitä kritiikkiä tulisi.

  ReplyDelete