Wednesday, February 22, 2012

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kissat

Käytiin Kristinen kanssa maanantaina Pakilassa Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa tervehtimässä kodittomia kissoja.
HESY:n tilat sijaitsevat Yhdyskunnantie 11:ssa ihan Kehäykkösen vieressä. Ja bussi 64 Rautatietorilta menee ihan talon eteen.

YHDISTYKSEN TARKOITUS
Yhdistys pyrkii suojelemaan kaikkia eläimiä resurssiensa mukaan. Päätoiminta-alueemme on kodittomien eläinten auttaminen ja eläinten arvostuksen lisääminen. Lisäksi annamme neuvoja eläinsuojeluun ja eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Yhdistys vastustaa eläinten väärinkäyttöä, jota esiintyy mm. tehokasvatustuotannossa, turkistarhauksessa, metsästyksessä, eläinkokeissa, sirkuksissa ja viihteessä. Yhdistys kunnioittaa arvokkaita perinteitään toimimalla laillisin keinoin.

Itse rakastan kissoja yli kaiken. Mun mielestä ihmisten olisi hyvä tiedostaa se vaihtoehto, että kissaa ei tarvitse aina ottaa uudesta pentueesta. Etenkään missään nimessä pentutehtailijoilta, koska niitäkin ikävä kyllä on. "Rotukissoja" teetetään huonoissa olosuhteissa ja annetaan uusiin koteihin ennen luovutusikää. Kissoille tulee helposti tästä syystä käytöshäiriöitä.

Jotenka, kaikki te, jotka mietitte kissan hankintaa, miettikää tätä vaihtoehtoa. HESYyn voi soittaa joka päivä ja kysellä kissojen laitaa. Sinne voi jättää toivomuksen haluamastaan kissasta, ja sopivan kissan löytyessä kiinnostuneeseen otetaan yhteyttä. Siellä on joka viikko pentuja ja pentueita, ei vain vanhempia kissoja.
Kissat ovat aina leikattuja ja niistä joutuu maksamaan 50 euroa, joka on musta todella tärkeä asia, että ihmiset eivät voi ilmaiseksi hakea huvikseen kissoja pariksi kuukaudeksi. Vaan niistä joutuu jotain vähän maksamaankin. 50 euroa pitkäaikaisesta perheenjäsenestä on mielestäni pieni summa.

Ne kissat siellä tulivat oikein katsomaan meitä suurin silmin: "OTTAKAA MEIDÄT KOTIIN <3"
Ne olivat niin hellyydenkipeitä. :(
Kissoja voi myös käydä katsomassa, ja kissat saavat olla häkkien siivouksen yhteydessä joka päivä vapaina 15 asti, milloin niitä pääsee paijailemaan ja pitämään sylissä.


 HESYn toimintaa voi tukea raha- ja tavaralahjoituksilla. Siellä otetaan mielellään vastaan kaikenlaisia huopia, peittoja, liinoja ja leluja. Niistä on kuulemma aina pulaa, koska uusia kissoja tulee joka viikko, ja jokaiselle kissalle annetaan lämmikkeitä. Peitot lähtevät aina kissan mukaan uuteen kotiin, jotta kissalla olisi jotain tuttua turvallista mukanaan. Eli, jos kukaan siellä ruudun toisella puolella omistaa vanhoja täkkejä ja asuu lähellä, niin viekää ihmeessä HESYn kissoille ja muille eläimille niitä. Siellä varmasti ilahdutaan.


Toinen keino auttaa, on luonnollisesti raha.
Itse lahjoitin HESYlle 10 euroa, mutta jokainen sentti on tarpeen. Esimerkiksi euron lahjoitus on suuri apu, jos se vain tulisi usealta ihmiseltä.
 
Kodittomien eläinten avustustili:
NORDEA 200118-113063
IBAN:FI09 2001 1800 113063
Muista merkitä viestitietoihin oma nimesi, osoitteesi ja maininta "Lahjoitus". Viitenumero on 100586.

70 comments:

 1. voi miten ihana tuo pupuuuuuuu <3

  ReplyDelete
 2. voi oot ihana Laura! Mullakin käy kamalasti sääliksi noita kissaraukkoja. En ookaan koskaan ite tullut ajatelleeksi, että Hesystäkin voisi itselleen kissan hankkia. Täytyypä harkita sitten, kun tässä lähiaikoina omaan asuntoon muutan. :)

  ReplyDelete
 3. Ihana postaus! Mä oon kunnon crazy cat lady :--D Tiedätkö et pitääkö sinne ilmoittaa tms. ennen menoaan? Meillä on sikana ylimääräsiä tekstiilejä ja vanhoja kissanleluja millä omat kissat ei enää leiki niin vois käydä viemässäkin :-)

  ReplyDelete
 4. Ida-Jessica:

  Sinne voi mennä ihan ilmoittamatta joka päivä, ja se on auki 18 asti.:)

  ReplyDelete
 5. Kiitti vinkistä! Pistin pientä rahalahjoitusta menemään :)

  ReplyDelete
 6. Mun on pitänyt jo pitkään mennä tuolla käymään viemässä vilttejä ja meidän koiran vanhoja leluja... Nyt iski huono omatunto, kun en ole saanut sitä aikaiseksi, mutta onneksi ensi viikolla on talviloma ja aikaa tähänkin:)! Kiitos tästä hyvästä postauksesta ja muistutuksesta!

  ReplyDelete
 7. Voiii toi tokan kuvan pikkukisu näyttää ihan mun vanhalta kissalta, joka kuoli viime syksynä vanhuuteen. Haluaisin ottaa kissan, mutta en tiedä, olisiko mulla tässä elämäntilanteessa tarpeeksi rahaa ja aikaa sille. Edellinen kissani asui siis äitini luona.

  Kiva kun postaat tällaisestakin aiheesta! :)

  ReplyDelete
 8. arvostan! ihanaa, että täällä bloggauksen lomassa voidaan saattaa ihmisiä tietoisiksi juurikin esimerkiksi kodittomista eläimistä :) lämmitti sydäntä vaikka tuleekin vähän surullinen mieli, kun ajattelee kaikkia kodittomija kisuja :( mutta nyt kaikki pistää lahjoitusta HESY:lle! itse pistän ainakin :)

  ReplyDelete
 9. voisin ottaa noi kaikki kisut, jos vaan saisin :( ja jos en menis tukkoon heti..

  ReplyDelete
 10. Ihanaa ja mahtavaa että otat blogissasi näin tärkeän asian esille. Eläinsuojelutyö kun usein pyörii vapaaehtoisten lahjoittajien ja tukijoiden varassa. On siis tärkeää saada mahdollisimman moni mukaan ja tietysti olisi hyvä saada ihmiset etsimään lemmikkejä löytöeläinkodeista.

  ReplyDelete
 11. Voi mikä kissakuume taas tuli! Haluaisin ja oon jo kauan halunnut ihan kamalasti kisulin, mutta en voi sellaista saada, koska poikaystäväni on allerginen...:(

  ReplyDelete
 12. Mun piti hankkia kani tuolta viime vuonna, mutta kyseisellä kanilla oli luultavasti sitten diabetes ja en halunnut sitä ottaa, koska en halunnut kantaa ylimääräistä huolta kanista. Voisin ottaa jokaisen kisun ja pupun tuolta jos se vain olisi mahdollista <3

  ReplyDelete
 13. Tää oli ihana ja symppis postaus, hulluna kissanaisena tykkäsin tästä kovin. Pitääpä kaivaa tiliavaimet esille ja pistää muutamat eurot menemään hyvään tarkoitukseen. :)

  Itse on tullut käytyä sillon tällön ostamassa isoja koiran ja kissanruokasäkkejä ja viemässä niitä lähistöllä toimivaan löytöeläintaloon.

  ReplyDelete
 14. Voi mitä pieniä söpöläisiä..! :(
  Todella hyvin kirjotettu postaus, taidan tämän innoittamana lahjoittaa muutaman euron yhdistykselle. Menee varmasti hyvään tarkoitukseen. :)

  ReplyDelete
 15. Mulle tulee aina tippa linssiin kun lukee tälläsiä... Ehdottomasti kaikki tukeen pieniä eläinraukkoja! Pieni avustus lähtee ainakin täältä suunnasta :)


  Jos saan mainostaa Pirkanmaan alueen Kissojen Katastrofiyhdistystä, niin sielläkin lahjoituksia otetaan varmasti hyvillä mielin vastaan :) http://www.kissojenkatastrofiyhdistys.net/


  Ottaisin niin kaikki kissat tuolta, mutta kotoo löytyy jo pari kappaletta ja se on maksimi tällä hetkellä :D


  <3

  ReplyDelete
 16. miksi noita kissoja täytyy pitää häkeissä? haimme oman kissamme kissojen katastrofiyhdistyksestä, jossa kaikki kissat kuljeskelivat vapaasti ympäriinsä.

  eläin ei kuulu ikinä häkkiin.

  ReplyDelete
 17. voi pieniä :( <3

  musta on tosi tärkeetä just toi mitä sanoit, et eläimistä "joutuu" (mun mielestä SAA) maksaa, jolloin varmistetaan ettei niitä oteta turhinpäin :)

  ollaan haaveiltu toisesta pupusta ton meidän pullukan kaveriks, ja tää vois olla yks vaihtoehto! olis ihanaa antaa hyvä ja huolehtiva koti jollekkin söpöläiselle<3

  ReplyDelete
 18. hassua naha kuvia Hesysta, kun asuin suomessa kavin siella noin 3kertaa viikossa:> ihania kisuja! iso veli anto kodin yhelle ja on kylla maailman sulosin kissa herra

  ReplyDelete
 19. täältäkin lähti 2,50 hesylle

  ReplyDelete
 20. Itsekin toivoisin, että ihmisillä olisi enemmän tietoa ja ymmärrystä myös tässä asiassa. Pelastettu kissa ei tarkoita vanhaa, äkäistä kattia, joka ei koskaan sopeudu sisäkissaksi. Eläinsuojeluyhdistyksiltä ja löytöeläinkodeista saa myös pentuja, ja ne vanhemmatkin kissat sopeutuvat yleensä hyvin uusiin koteihinsa, kun niille antaa tarpeeksi aikaa, rakkautta ja huomiota.

  Toinen omista kissoistani on juurikin pelastustapaus. Arviolta elokuussa 2010 syntyneet kolme pentua emoineen pelastettiin marraskuussa keminmaalaiselta hajottamolta -30 asteen pakkasilla. Oma kissani tuli loukkuun vasta puolitoista vuorokautta muita myöhemmin. Marraskuusta tammikuuhun kissat olivat sijaiskodissa, ja kun Tipu vihdoin pääsi pysyvään kotiin luokseni. Tuossa vaiheessa Tipuun ei saanut edes katsoa, saati sitten koskea. Kakasi päivä Tipulla meni, ennen kuin se uskaltautui edes syömään, juomaan tai hiekkalaatikolle.

  Nykyään Tipu on kuitenkin jo rohkea ja utelias, huomionkipeä neiti, joka antaa suurimman osan ihmisistä koskeakin itseensä, vaikka vieraita katseee aluksi mieluummin matkan päästä, ennen kuin tulee tutustumaan. Yöt menevät samassa sängyssä minun ja avomieheni kanssa, ja aamut alkavat kehräykselä. Siis sama kissa, joka olisi luultavasti jäänyt kotia vaille, koska "eihän noin villi ikinä kesyynny", kuten jotkut olivat Tipun nähtyän sanoneet.

  Oman osani olen pyrkinyt tekemään myös lahjoittamalla rahaa ja viemällä ruokapaketteja. Olen myös pyrkinyt oman työni kautta tuomaan näitä asioita esille tekemällä juttuja paikallislehtiin ja uutisiin.

  ReplyDelete
 21. vooooi ! olis se niin kiva jos ihmiset välittäis muistakin kuin ittestään ja kaikki antais vaikka sen euron edes eläimien hyväksi !

  ReplyDelete
 22. Ihana postaus, ja kiva, että innostat täällä blogin puolellakin ihmisiä auttamaan kisujen ja muiden söpöläisten suojelua!

  P.S. Ihana asu! Olet tosi kaunis!

  ReplyDelete
 23. Oi ku ne on sulosii! Tuli sääli niitä, ku ne joutuu asumaan tuolla.. Tai siis onhan se hienoa että tollasia eläintensuojelupaikkoja on olemassa, mutta jos ne asuis jonkun kotona lemmikkinä niin sehän ois aina parasta. Itelle tuli hirvee hinku saada joko kissa tai kani, mut meillä porukat on allergisia. :(

  ReplyDelete
 24. Mä oon Laura susta tosi ylpeä kun kirjotat tällaista sun blogiin! Se kertoo että sä aidosti välität tästä asiasta! Jopa niin paljon että jaksat tänne blogiinkin kirjoittaa :) Ihailtavaa!<3

  ReplyDelete
 25. Mä kävin aina pienenä tuolla Hesyssä ruokkimassa niitä kissoja melkein joka päivä :D Siellä tais olla sillon joku kissakerhokin, missä tuli kaverin kanssa käytyä :)Mutsi asuu vieläkin Pakilassa, niin sekin käy aina välillä viemässä vanhat pyyhkeet ja täkit sinne Hesyyn. Oon kans aina ollu sitä mieltä, et ostaisin kissan nimenomaan just tuolta eikä jostain uudesta pentueesta. On ne niin ihania <3

  ReplyDelete
 26. Voi kun mnu sydän taas särkyi tätä lukiessa :( Tuo pupun yllä oleva musta kissa on niin ihana, ottaisin sen heti tänne :3
  Meidän perheessä on kanssa tuettu HESYä aina. Meidän kaikki vanhat kissat on sieltä pelastettuja, ei niitä yksikään ole ollut ilkeä ja vanha tai agressiivinen.
  Meillä oli kanssa tapana joulun alla kerätä kasaan kaikkia vanhoja pyyhkeitä, lakanoita, jopa verhoja. Kaikenlaisia kankaita, jotka sitten vietiin tuonne HESYyn kissoille peitteiksi.
  Oon kanssa moneen otteeseen käynyt noita ihania karvapalloja katsomassa, sydän särkyy kun ei niitä voi ottaa kaikkia mukaan :c
  Hyvä postaus, kiitos tästä tiedon levittämisestä! :)

  ReplyDelete
 27. tosi kiva että teit hesystä postauksen! :) Meidän kaksi jo edesmennyttä kissaa oli hankittu hesyltä ja molemmat olivat aivan ihania <3 :)

  ReplyDelete
 28. Olen hyvin, hyvin, hyvin iloinen, että teit tällaisen postauksen, Laura! :) Olet ihana!

  ReplyDelete
 29. voi oon aina rakastanut kissoja niin hirveästi! itse en ole kissaa vielä ikinä omistanut mutta mun tädillä niitä on ollut aina ja siellä sitten oon niihin kiintynyt! kaikki noi on niin sulosia mutta varsinkin toi pieni kissa tossa! kissa tai kaksi on kyllä ehdottomasti saatava sitten kun omaan asuntoon muutan. :)

  ReplyDelete
 30. Ihana postaus tää ja ihana noi kisut, harmi ku ei oo vielä löytäny kotia :( Pakko kyllä joskus lahjoittaa tuonne vähän rahaa ja ois kiva käydäkki joskus :)

  ReplyDelete
 31. Luin myös ton sun edellisen postauksen, Laura oot aivan ihana! <3

  ReplyDelete
 32. Hyvä Laura! Hyvä postaus tärkeästä aiheesta! :)

  Itse olen ottanut Hesyn kautta kaksi kissanpentua. (Korjattakoon, että kulukorvaus pennusta lienee 100 euroa per pentu). Mutta se on todellakin pieni hinta siitä, että terveystarkastetun ja rokotetun kissan, joka on leikattu (tai jonka hintaan kuuluu leikkaus).

  Itseasiassa maalta saatava kissanpentu tulee paljon kalliimmaksi. Tällaisia kissoja ei edes välttämättä madoteta, joten uuden omistajan kustannukseksi koituvat madotus-, rokotus- ja leikkauskulut. Ja ne ylittävät reilusti tuon 100 euroa!

  Hesyllä ja muillakin kissatarhoilla on paljon kotia kaipaavia ja ihania kissoja! Monet saattavat vierastaa kodittoman ja hylätyn kissan ottamista... Mutta harvemmin vika on niissä löytökissoissa ja niiden pennuissa: vika on ihmisissä, jotka eivät ole huolehtineet niistä.

  Tsemppiä Laura mahtavan blogin pitämiseen. Vaikutat pirtsakalta ja ihanalta ihmiseltä. Varsinkin videopostaukset ovat parhautta. :D

  ReplyDelete
 33. Ihanaa, että otit näin tärkeän asian esille! Jopa Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa kun eläimet ovat toisarvoisia, varsinkin asenteet löytökissoja kohtaan ovat surkeita :/

  Pirkanmaalle on viime vuonna perustettu Kissojen suojelu - Kisu ry, joka keskittyy maatilapopulaatiohin, joista mistajat eivät pysty tai halua enää huolehtia. Kisulle tosin kaikki kissat ovat yhtä tärkeitä ja yhdistyksen kautta kulkevilla kodittomilla on monenlaista taustaa.

  Kisun kissoihin ja auttamiskeinoihin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.kissojensuojelu.fi. Yhdistys on vasta alussa, joten apu on tarpeen (Toisin kuin Katastrofiyhdistys, jolla on satoja tuhansia euroja tilillä..) Kisulla on kontaktihenkilöitä myös pääkaupunkiseudulla!

  ReplyDelete
 34. Voi miten kiva ajatella, et kissojen hyväks oikeesti lahjotetaan rahaa ja muuta. Ja söpöjä kissoja, varmasti haen isona tuollasesta paikasta kissan !

  ReplyDelete
 35. Jes Laura, ihanaa, että tuot blogissasi näin tärkeän asian esille! :)

  Arvostan sua!

  ReplyDelete
 36. Mun ensimmäinen kissa oli tuolta, oli kyllä maailman ihanin, kun kotiutui ja alkoi luottaa meihin! :) Niiin hellyyttäviä kuvia! Tekee mieli pelastaa heidät <3

  ReplyDelete
 37. Mistä tuo ylin kuva on otettu?? Usein olen tuolla kissatalolla käynyt, mutta tuollaiseen julkisivuun en ole törmännyt...?

  Olen vienyt talon kissoille ruokapurkkeja (ei mitään kaupan mössöä vaan kunnollisempaa eläinkaupan tavaraa) ja aina on ärsyttänyt henkilökunnan asenne: ei edes kiitosta sanota, hyvä jos päin vilkaistaan. Tietenkin autan kissoja, mutta silti tulee aina vähän kumma fiilis, ihan kun eivät apua kaipaiskaan. Oli sitten ilmaistyöntekijä tai ei, niin kiva asenne on aina kiva asenne, missä tahansa.

  ReplyDelete
 38. Kiitos aivan älyttömästi tästä postauksesta Laura! <3 Olet ihana ihminen! Itse lahjoitan juurikin KKY:lle rahaa jos on ylimääräistä, koska itsekin rakastan kissoja yli kaiken. Eläinsuojelu on todella tärkeää! Minulla on itselläni 2 kissaa ja ovat elämäni rikkaus.

  ReplyDelete
 39. Eiku jaa! Kyllä se taitaa siitä edestä ollakin, näin tuon kuvan vaan tosi oudossa valossa ja ihmettelin että mitäs ihmettä, ovatko muuttaneet uusiin tiloihin.

  ReplyDelete
 40. Meillä on Hesystä kissa <3 Toisenkin kissan tahtoisin pian :)

  ReplyDelete
 41. onkoha toi sun oma tilinumeros et saisit lisää vaatteita?

  ReplyDelete
 42. Laura, oot MAHTAVA! Oot oikea nuorten ( ja jopa vähän vanhempienkin ) esikuva. Oot niin aito ja itsevarma, hehkuva nuori nainen. Kirjoitat jutuista joista nuoret tytöt tykkää; vaatteista, meikkailuista, hiuksista, kynsistä yms. Mutta myös tärkeistä aiheista. Sun eilinen syömispostaus oli sulta älyttömän rohkea ja hieno veto, ja tänänen HESY postaus.. Tärkeitä aiheita ja hienoa että uskallat niistä kirjoittaa. Oot laura ihana. <3

  ReplyDelete
 43. Ihana postaus :) Itse olen mukana sijaiskotitoiminnassa, eli majoitan löydettyjä kissoja. Yhden kerralla asuntoni koon takia, mutta kuitenkin. Minulla on yksi oma kissa ja autan löytökissoja sopeutumaan normaaliin elämään ja sitten ne voidaan mahdollisesti "adoptoida" uuteen perheeseen :)

  ReplyDelete
 44. Anonyymi sanoi...

  onkoha toi sun oma tilinumeros et saisit lisää vaatteita?:


  Hohhoijakkaaa.. Miten joku jaksaa?
  Mene sinne HESYn sivuille ja tsekkaa kohta "tue toimintaamme" siellä on kuule sama tilinumero...

  ReplyDelete
 45. ihana laura että teit tämmöisen postauksen! pistänpä itsekkin hieman rahaa tuonne, toivottavasti mahdollisimman moni muukin tekee niin.

  ReplyDelete
 46. Moiii hania kissoja ottaisin mielelläni kotiin mutku sisko ja äiti on allergisia ja en voi ees käyä kattoo ku ois joku 4 tunnin ajo matka mut ehkä kesäl kun tullaan hesaan:) mä oon tässä koko päivän kattonu sun blogi tekstejäs ja ne on tosi ihania ja täytyy kysyy mistä oot saanu ne vaalean- punaset varkut :) ne on tosi ihanat<3 mut nyt kyl pitää lähtee tästä syömään kun koneel on koko päivä nörtäilty :D

  ReplyDelete
 47. Kiitos ihanasta postauksesta!
  Olen ottamassa kissaa mahdollisimman pian ja Hesyltä olisi juuri tarkoitus käydä kissa hakemassa :) Vierailen heidän sivuillaan säännöllisesti kurkkimassa kisuja. Vähän aikaa sitten asukeissa näytti olevan minut täysin hurmannut osittain sokea oranssi Punkku. Nyt Punkkua ei enää sivuilla näy ja toivon kovasti että hän on saanut kodin eikä muuten vaan kadonnut <3

  ReplyDelete
 48. TÄRKEÄÄ! Oliko tuo neljännen kuvan kissa vailla kotia?

  ReplyDelete
 49. 50 euroa todellakin on vähän perheenjäsenestä, jonka arvoa ei voi rahalla mitata. LEIKATUSTA perheenjäsenestä... Meidän kissan leikkaus maksoi tutulla eläinlääkärillä 80e.

  Ihana postaus! :)

  ReplyDelete
 50. Itselläni on 2 kissaa Oulun eläinkodista. Mua alkaa aina itkettää kun ajattelen, että se "taiteilja" Teemu Mäki haki Hesystä yhden tuollaisen ihanan kissan ja tappoi sen kirveellä "taiteen" nimissä. Kuvottava ihmisenkuvatus. :(((

  ReplyDelete
 51. Kiitos tästä postauksesta!

  Toivoo entinen hesyn asukki Seppo

  ReplyDelete
 52. "Kissaämmä! sanoi...

  ---
  Olen vienyt talon kissoille ruokapurkkeja (ei mitään kaupan mössöä vaan kunnollisempaa eläinkaupan tavaraa) ja aina on ärsyttänyt henkilökunnan asenne: ei edes kiitosta sanota, hyvä jos päin vilkaistaan. Tietenkin autan kissoja, mutta silti tulee aina vähän kumma fiilis, ihan kun eivät apua kaipaiskaan. Oli sitten ilmaistyöntekijä tai ei, niin kiva asenne on aina kiva asenne, missä tahansa."

  So what? Ruokapurkkien vienti on kiva teko, eikö hyvä omatunto riitä kiitokseksi? Kumartelua ja mitalinko tarvisit? En tiedä Helsingin eläinduojeluyhdistyksestä, mutta itse asun Mikkelissä, jossa paikallinen löytöeläintalo ja eläinsuojeluyhdistys pyörii vapaaehtoisten, siis ILMAISEN ja PALKATTOMAN työvoiman voimin ja lahjoituksin. Minusta löytöeläintalojen työntekijät ovat niitä, jotka kiitoksen ansaitsevat. En halua vähätellä sinun ruokapanostasi, tärkeää sekin, mutta aika pientä se on työntekijöiden rehkimiseen verrattuna. Ehkä heillä on tärkeämpääkin tehtävää, kun olla sinua kiittelemässä? Kiititkö sinä heitä työstään?

  ReplyDelete
 53. LAURA! tee enemmän tämän kaltaisia postauksia,jotka käsittelevät vähän pintaa syvempiä asioita (ei aina vain muotia jne..),koska sulla on ihan hullu määrä lukijoita ja sitä kautta vaikutusvaltaakin!

  ReplyDelete
 54. Pakko sanoa että yllätyin, mutta vain ja ainoastaan positiivisesti, kun jossain postauksessasi kirjoitit käyneesi Hesyllä - ja aivan mahtavaa että teit siitä tällaisen postauksenkin!

  Itse opiskelin viimeiset kaksi vuotta eläintenhoitajaksi koulussa jonka tiloissa toimii Salon alueen löytöeläinvastaanotto, joten niiden kissojen ja satunnaisten koirien kanssa tuli touhuttua lähes päivittäin, enkä vaan voi tajuta miten ihmiset voi hylätä niin mielettömän mahtavia eläimiä! Varsinkin syksyisin iski aivan käsittämätön fiilis kun kissoja tuli päivittäin lisää, toinen toistaan mukavempia katteja ja kaiken ikäisiä. Ja erittäin harva löysi tiensä entisen omistajansa luokse, ts. suurin osa oli vain hylätty kuljeksimaan.

  Mutta onneksi ei tarvitse ihan täysin kadottaa uskoa siihen että "hyviäkin" ihmisiä olisi edelleen olemassa :) Kiinnitätkö muuten esim. kosmetiikan yhteydessä yhtään huomiota siihen onko sen valmistuksessa käytetty eläinkokeita, käytätkö aitoja turkiksia yms.? Olisi kiva lukea vaikka ihan postaus arvoista jotka vaikuttavat (jokapäiväisiin) ostopäätöksiisi ;)

  ReplyDelete
 55. Anonyymi sanoi...
  onkoha toi sun oma tilinumeros et saisit lisää vaatteita?

  häpeä ittes maan rakoon...

  ReplyDelete
 56. Voi, multa meinaa tulla aina itku kun ajattelen kodittomia kissoja.. :'( Onneks niillä on hyvät oltavat kuitenkin tuollasissa paikoissa :) Itselläni on katti (tuo musta näytti muuten aivan häneltä). Pistää vihaksi ihmiset, jotka ottavat kissoja kesäkissoiksi tai muuten vain "huvikseen" ja sitten hylkäävät..

  ReplyDelete
 57. voi että... ihanaa kun kirjoitit tästä. Laitoin itse heti menemään 10e. Suosittelen samaa muillekin, jos ei asu Helsingissä niin voi lahjoittaa myös oman kotiseudun löytöeläintalolle.

  ReplyDelete
 58. Ihania kissoja! Kotonani on kanssa yksi löytökissä :) Tosi kiva postaus.
  http://what-thefudge.blogspot.com/

  ReplyDelete
 59. Ihanaa et joku ajaa/mainostaa vähän jotain täällästäkin, eikä vaan kulutusjuhlaa. Ihanii kisuii!

  ReplyDelete
 60. Itse otin äitini kanssa PESU:n kautta kissan juuri viime syksynä. 120 euroa oli kissan "hinta", mutta sillä ei ollut väliä, olisin voinut maksaa enemmänkin. Tärkeintä on että kissa sai hyvän, turvallisen ja rakastavan kodin :) Kiitos hyvästä postauksesta!

  ReplyDelete
 61. Mahtavaa Laura, että kirjoitat tästä aiheesta!

  ReplyDelete
 62. Okei, i h a n a. ihan oikeasti parasta tämä. Mulla on 4 kisua kotona, kissat on mun elämän suola. mun omat kissat siis, rakkaat ihanat. Ja kaikki kissat, ja varsinkin just tää postaus!! superii kun kävitte, ja kun lahjoitit :) tiiän paikan, yritin joskus hakea sinne kirpparimyyjäks, mut ei onnistunu harmiks. :( Mutta kumminkin, tästä postauksesta sain kaiken irti, ajatuksen käydä siellä katsoos rakkauspakkauksia, ja lahjoitan myös sinne!!! much love for you L <3

  ReplyDelete
 63. Ihana postaus! Itse tänään juuri mietin, että kun muutan omaan kotiin haluan sinne kisun. Kissat maksaa kylläkin aika paljon, mutta HESY on onneksi olemassa ja ihanat kisut ovat siellä varmasti yhtä ihania kuin muuallakin :)

  ReplyDelete
 64. Laura oot ihana.

  ReplyDelete
 65. Sulla on iso sydän ja siksi rakastan sun blogia! <3

  ReplyDelete
 66. Ihanaa että kirjoitit aiheesta. Mun kisu on Tampereen katastrofiyhdistyksestä. <3

  ReplyDelete
 67. Mulla on ollut kaksi kissaa HESYltä. :) En ole muuten koskaan saanut sieltä mukaan peittoja, vain kisun :D 50€ on tosi pieni hinta siitä minkä yhdstys tekee kissojen eteen ennen luovuttamista, mm. sirutus, rokotus, leikkaus jne.

  Ärsyttää kun tosi moni haluaa aina sen pennun, vaikka on niin paljon kodittomia rassukoita. Mun kissat on myös olleet kilttejä ja seurallsia vaikka ei tiedäkään aina minkälaisista oloista ne tulee.

  Kävin muutama viikko sitten siellä katsomassa kissoja, ja jotkut ovat olleen syksystä saakka odottamassa uutta kotia :( Toki nämä yksilöt olivat esim. sellaisia joilla oli virtsaongelmia tai sairauksia, ja se on ymmärrettävää ettei kukaan välttämättä halua kissaa joka pissaa joka paikkaan. Siellä on myös paljon kissoja jotka ovat ns. saattohoidossa eli niillä ei ole enää pitkä elämä jäljellä. Toivottavasti esim. joku eläkeläinen antaisi viimeisen kodin jollekin ihanalla mirrille <3

  ReplyDelete
 68. Saako nuo sortsit ihan tilattua tuolta sivulta?:3

  ReplyDelete