Wednesday, November 2, 2011

Urheiluhierojalla


Kävin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni urheiluhierojalla, Petskulla.
Mulla on alaselkä aina ihan juntterissa. Ja tällaisella "kilpaurheilijalla" eli tietsikkaruudun edessä istujalla on myös niska aina ihan tukossa.
Aivoihin ei kierrä edes kunnolla veri, ja lihasrelaksantteja tulee popsittua särkyyn.
Noh, eilen pääsin osteopaatille, joka teki teki akupunktiota neuloilla (aaah rakastan) ja hieroi tukkeutumat auki, ja lopuksi ihanasti naksautti kaikki nikamat (rakastan vielä enemmän).

Tässä kohtaa rusahti ihan kunnolla. Mulla ei ole koskaan niska tai alaselkä naksahtanut niin kuin eilen.
Käsittelyn jälkeen oli niin nollaantunut ja tyhjentynyt fiilis, ettei tietoakaan vapisevista käsistä ja ylivalppaudesta, niin tai vitun kipeestä alaselästä. Oon oikeasti ton selän takia käynyt kesän aikana kolme kertaa yksityisellä, ja joka kerralla siellä vaan pyöritellään päätä ja määrätään sirdaludeja ja kehotetaan venyttelemään. Joo no kun ei auta.

Paikkaa voin suositella sydämelisesti, koska "löysin" kyseisen poppamiehen hyvän tutun kautta, joka on käynyt Petskulla jo kauan. Akupunktio ja osteopatia auttaa ihan kaikkiin vaivoihin: unettomuuteen, krapulaan, kipuihin, masennukseen, ahdistukseen ja vaikka vitutukseen.

Mesta on kätevästi "aika" ytimessä, eli Stokkan vieressä, just sen Kultakellon alla, mikä tyhjennetään aina tasasin väliajoin.
Jos yhtään heräs mielenkiinto, niin kysyä saapi multa tai Petskulta itseltään, eli pkukkon6@welho.com



Ja nyt pullahetki :) :)

40 comments:

  1. aiaiaia kyllä mäkin tollasella hottistatskamiehellä haluisin tulla runtatuksi :DDD

    ReplyDelete
  2. Voi juku, jos vitutukseen auttaa niin pitäis melkein kokeilla ;)

    ReplyDelete
  3. Ton näkösen miekkosen hierottavaks menis ihan mielellään! Oma hieroja on sellanen papparainen :C

    ReplyDelete
  4. oih ihanan näköistä toi niskan krutsauttelu :)

    ReplyDelete
  5. Kyllä noi tatuoidut käsivarret sais muakin vähän hieroa :DD

    ReplyDelete
  6. Oi oi kyllä kelpais olla ton käsittelyssä ;DDD

    ReplyDelete
  7. Mitenköhän kipeä ja raihnainen on 50-vuotiaana jos nyt jo on kaikki vanhusten vaivat? Ei mulla onneksi(ihme ja kyllä ole koskaan selkä tai niskakipuja) vaikken edes urheile ja istun koneella liikaa. Toki hierojalle olisi kiva mennä

    ReplyDelete
  8. SUKAT SANDAALEISSA!!!!1111

    ReplyDelete
  9. minkä hintanen toi käynti oli? :)

    ReplyDelete
  10. Ne kivut johtuu varmaan just siitä, ettei liiku? :) Se kuitenkin vetreyttää sitä datistelun jumittamaa kroppaa!

    ReplyDelete
  11. Mäki oon aina lullu hierojien olevan yleensä +45 vuotiaita Maire nimisiä tätejä. Ilmeisesti näin ei olekkaan. Miksei kukaan kertonu aikasemmin?! :D

    ReplyDelete
  12. tarvis varmaan itsekkin mennä hierojalle, kun alaselkä on välillä niin kipeä, ettei meinaa pystyä ees kävelemään ;/

    ReplyDelete
  13. voisitko tehä siitä sun jumpinista sen postaukseeen ???

    ReplyDelete
  14. Voisitko vähä tarkemmin kertoa noista sun alaselkä vaivoista? Mietin vain että jos ne on samanlaisia kun mulla niin täytyy varmaan itekin sit koittaa uhreiluhierjoaa.. Oon tässä nyt viimeset kaks kuukautta lääkäreillä ravannu ja kipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja ne vaan käteen aina lykkää.. :/

    ReplyDelete
  15. Olet varmaan kokeillutkin, mutta säännöllinen urheilu _varmasti_ auttaisi tuohon sun selkävaivaan. Ihan jo vaikka reippaat kävelylenkit, ja siihen sitä venyttelyä. Myös lonkankoukistajia kannattaa venytellä, ne ovat aika suuressa roolissa alaselän kireyteen :)

    T. Inkku

    ReplyDelete
  16. Nivelien paikalleen laittaminen? Tarkoititko nikamia :DD

    ReplyDelete
  17. Uuh! Kyllä mäkin Petskulle voisin mennä. :))

    Katoin muuten, että tossa URL-osoite -kentässä lukee 'vammainen' (valinnainen...).

    ReplyDelete
  18. Mulla kans töiden takia jatkuvasti alaselkä niin jumalattoman kipeä (teen kokin hommia), että välillä jo pelkkä kävelyki on oikeasti tuskallista. Hoitokeinoksi tyrkytettiin kans Sirdaludeja :D mut tommonen hieronta ois kyllä just jees.

    ReplyDelete
  19. Paljon tuo sun akupunktio hierontarusauttelujuttu maksoi yhteensä? Tekis terää joskus saada nää kropan tukkeumat auki ihan kunnolla eikä vaan jotain tuttujen "hiero muo hetki ni auttaa sen 5 minuuttia :)"

    ReplyDelete
  20. heip! Jos meet johki tommoseen paikkaan ja otat siellä kuvia, niin kerrotko että kirjotat tämmöstä blogia ja siksi otat niitä, vaai mitää? oon aina miettiny et eiks ihmiset koskaan mitenkään ihmettele sitä ku otetaan kuvia jossai tommosessa paikassa :DD

    ReplyDelete
  21. heip! Jos meet johki tommoseen paikkaan ja otat siellä kuvia, niin kerrotko että kirjotat tämmöstä blogia ja siksi otat niitä, vaai mitää? oon aina miettiny et eiks ihmiset koskaan mitenkään ihmettele sitä ku otetaan kuvia jossai tommosessa paikassa :DD

    No toi oli ihan tuttu, jonka kanssa sovittiin että teen pienen jutun.
    Joskus otan salakavalasti kuvia kertomatta että teen mitään ja joskus mainitsen. Toki joka puolella ollaan mielissään, jos tekee blogiin juttua, eikä sitä kannata häpeillä :))

    ReplyDelete
  22. Mulla on sama homma, oon tässä vuoden jo käyny eri tutkimuksissa ja lääkäreillä selästä, kun siihen vaan sattuu! Lääkkeitä annetaan ja välillä kielletään, ihan ihme touhua..

    Täytyypi heti varata aika johonki hierojalle täällä :)

    http://mymind-ssu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. Niskan jumiutumiseen suosittelen sauvakävelyä! Mulla ainakin ainoa mikä auttaa pidempään kun pari tuntia eteenpäin!:)

    ReplyDelete
  24. Se on niin ihana fiilis kun joku naksauttaa niskat ja selän oikeen kunnolla, tulee jotenkin niin rela olo! :D varsinkin jos on ollu oikein kunnon särkyjä (:
    www.lifeinpinkclouds.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Voisin mennä tonne hierontaan jo ihan hierojan itsensä takia... kuuma! :D

    ReplyDelete
  26. Inkku:
    Joo, pitäis varmaan vielä enemmän liikkua. Mä kyllä käyn lenkillä pari kertaa viikossa ja lisäksi kävelen joka päivä sen 2-5 kilsaa muuten vaan.

    ReplyDelete
  27. tiedätkö enemmän hinnoista?? haluaisin NIIN naksautettavaks!

    ReplyDelete
  28. Hinnoista, eli viiskybää tunti. Oon käynyt ennenkin akupunktiossa jollain kinkillä joka vaan heitti neuloja lihakseen ja velotus oli 50 euroo. Eli aika edullinen hinta hyvästä olosta, niksautuksista ja paremmasta selästä :)

    Mun äitikin innostui mun suosittelusta niin että se menee huomenna kokeilee josko sitä auttais toi sen kipeeseen jalkaan :) :D

    ReplyDelete
  29. hei söpötys;)

    seukkaatko nyt jonkun kaa ku tunnut onnillisemmalta?:)

    ReplyDelete
  30. kuulosti tosi hyvältä ja herätti suuresti mielenkiintoa!

    ReplyDelete
  31. "Mitenköhän kipeä ja raihnainen on 50-vuotiaana jos nyt jo on kaikki vanhusten vaivat?"

    Mulla lähti niska- ja hartijakivut liikunnalla, mutta ei alaselkä ja polvikivut jotka johtuvat ylipronaatiosta. Eikä liikunta ja venyttely aina auta.

    ReplyDelete
  32. jep itekki käyn akupunktiossa järjettömien hartia/selkä kipujen, ja siitä johtuvien päänsärkyjen takia, ja oikeesti se on ainut asia mikä mulla toimii :D hieronnoista sen sijaan ei oo ollu mitään hyötyä saatika sitten särkylääkkeistä :) eli kaikille kenellä on samoja vaivoja niin mäkin lämpimästi suosittelen!

    ReplyDelete
  33. Noiden naksauttelujen kanssa kannattaa olla todella, todella varovainen. Mun ystävälle seurasi (ammattilaisen suorittamasta) naksauttelusta sellainen kaularankavaiva, joka on saanut tämän sairaslomalle useiksi kuukausiksi ja lääkärit miettivät leikatako vaiko eikö, sillä leikkaus saattaisi aiheuttaa halvaantumisen. Tämä ystävä on kuunnellut viime kuukaudet sitä miten lääkärit kiroavat näitä naksautteluja alimpaan helvettiin (ja ollut itse aivan silmittömän tuskainen vointinsa vuoksi..ja maksanut itsensä kipeäksi hoidoista ja yksityislääkärikuluista).
    Itse en uskaltaisi lähteä tuolle naksauttelulinjalle enää noiden tarinoiden jälkeen..

    t. Mirella

    ReplyDelete
  34. Sun blogi on jotain ihan M-I-E-L-E-T-Ö-N-T-Ä! Me aina koulussa ollaan silleen, että onkohan MFF:llä uusia postauksia?!:) Aivan ihanaa, että jaksat kirjottaa näin useasti:D Ihanaa marraskuuta sinne<3

    ReplyDelete
  35. onneks mun poikaystävä on urheiluhieroja <3 mullaku on aina kaikki paikat iha paskana :D

    ReplyDelete
  36. mullakin on ollu nyt 2 ja puoli kuukautta selkälihakset 'tulehtuneet' ja mulle ei olla annettu mitään lääkkeitä siihen ja lääkärit vain sanoo että venyttele yms paskaa. no oon kans tota hierojaa kelannu, mut mulla on tosi herkkä tollanen kosketuskipu, joo mulla on kans tatuointi eikä sattunu yhtään mut sitku joku mua hieroo nii kiljun ku pikkuvauva että sellasta kysyisin että sattuuko toi? :D

    ReplyDelete
  37. Heeii nyt kyllä kiinnostuin! Kärsin noista samoista vaivoista (paitsi alanselän kivuista) ja mieli tekis kyllä kokeilla kaikkea mahdollista mistä vaan vois olla hyötyä...mmmutta kun ei vaan oo sitä rahaa ravata kaiken maailman spesialisteilla. Toisaalta jos ei siihen omaan terveyteen sijoita niin mihin sitten...

    Mua on neuvottu käymään myös kiropraktikolla noihin järkyttäviin niska/hartiaseudun kipuihin ja jumeihin, jotka varmasti ovat osasyynä moniin muihin vaivoihin mun kropassa :/

    ReplyDelete
  38. Toi Petsku näyttää ihan jonkun baarin pokelta! Oon aika varma, tai sit en tiedä voinko laittaa tätä varmuutta siihen piikkiin että niitä pokeja tulee yleensä nähtyä vakavassa humalatilassa.... :D

    ReplyDelete
  39. Mulla on itelläkin alaselässä kipuja, jotka tuntuvat pahenevan varsinkin jos tekee seisaaltaan pitkään jotakin hommia, esim siivoaa tai siirtelee/kantaa painavia tavaroita. Kyse on itseni kohdalla ainakin virheasennosta ryhdissä, liian notkosta alaselästä.
    Ainoa mikä sitä kipua on hellittänyt, on ollut pilates ja jooga. Suosittelen lämpimästi Lauralle muillekin selkäkipuisille, pilates tunnin jälkeen on aina olo kun uudella ihmisella :)

    ReplyDelete
  40. ai hitto ! Munki täytyis mennä, tekis ihan hyvää

    ReplyDelete