Tuesday, November 8, 2011

Mustasta vaaleaksi

Mulla on monesta eri ääripäästä kokemuksia: mustasta, tuhkanvaaleasta, kirkkaanpunaisesta, ruskeasta, viininpunaisesta, vihreästä, oranssista ja vaikka mistä. Ja nyt puhutaan siis hiuksista.
Mulla oli viime vuonna (2010) alkuvuodesta pikimusta tukka, mutta päätin alkaa vaalentaa sitä. Onnistuin mielestäni aika kiitettävästi siinä prosessissa, ja lopputulos oli todella luonnollinen. No, jostain syystä värjäsin sen takaisin mustaksi, tosin siinä välissä kokeilin punertavan ruskeeta ja suklaanruskeeta.
Mua alkoi kuitenkin tossa puoli vuotta sitten keväällä ahdistaa musta lookki taas sen verran, että aloitin vaalennusprosessin.
Jos jotain oon oppinut teinivuosiltani, niin hiusten värjäämisessä maltti on valttia.
Joskus parhaan ystäväni Tiinan kanssa alakoulun kuudennella luokalla värjäiltiin viininpunaista tukkaani vaaleiksi. Raa'asti värinpoisto päähän, ja lopputulos oli epätasainen, laikukas, oranssin ja kusenkeltaisen sekamelska. Niin ja unohtamatta vitivaaleita juuria.
Sitten se joko kestettiin tai värjättiin samantien takaisin tummaksi.
Kaiken kaikkiaan tukka oli helvetin kulunut iso purkkakasa.

Viime vuonna, kuten tänäkin vuonna, aloitin tukan vaalentamisen raidoittamalla koko pään.
En ole kampaaja, mutta pari kertaa jopa alan ammattilaiset ovat onnistuneet pilaamaan hiukseni vaalennuksen yhteydessä. Vuonna 2007, kun täytin 18, päätin vaalentaa mustasta vaaleaksi.
Kampaajani piti värinpoistoa varmaan pari tuntia päässäni, vakuutellen, että ei tässä mitään.
Pilallehan sekin sitten meni.
No palaten siihen viime vuoteen, eli tosiaan raitoja parin viikon välein. En pitänyt tuolloin pidennyksiä ollenkaan, joten eipähän tarvinnut huolehtia niiden vaalentamisesta samalla.
Sain lopulta raitojen avulla parin kuukauden aikana hiuksistani pari kolme neljäkin astetta vaaleammat, minkä jälkeen hiukset olivat luonnollisesti hyvin punertavat. Taitoin punaista väriä tuhkaan taittavilla sävytteillä ja väreillä. Ja käytin siis aina markettivärejä. Olen todennut ne ihan kelpojutuiksi, eikä koskaan ole tullut mitään yllätyksiä värien kanssa. Jos punaista taittaessa siis kylmiä värejä valitsemaan.

Ehkä yksi syy siihen, miksi tukkani ei ole viime vuosina omassa käsittelyssä mennyt pilalle kertaakaan on se, etten ole koskaan tehnyt värimuutosta koko päähän. Olen antanut juuren ja "alempien" hiusten hengähtää ja värjäillyt vain "päällistukkaa" ja välillä toistepäin.
No, en tiedä miten kannattavaa se on oikeasti ollut, mutta uskaltaisin väittää, ettei tukkani ole kuitenkaan muuttunut haperoksi kertaakaan. Eikä se ole palanut värjäyksen jälkeen niin, että harjatessa puolet hiuksista tippuu alas.


Eli mun neuvot referoituna:

1. Aloita hiusten vaalentaminen tummasta väristä raidoittamalla
2. Jos liian punainen sävy häiritsee, niin kokeile hopeashampoita, ja kylmääntaittavia värejä + tässä kohtaa suosittelen ostamaan "puhtaat" värit kampaamotuotteita myyvistä kaupoista, vaikka itse olenkin onnistunut kaupan väreillä, niin en uskalla mennä takaamaan :)
3. Pidä tarpeeksi pitkiä taukoja, jotta hius pääsee lepäämään, muista superextrakoskeuttavat hoitoaineet, hiusnaamiot sun muut!
4. Malttia!
5. Älä ota mitään tiettyä tavoiteväriä valmiiksi päähän mietittynä. Ole tyytyväinen jokaiseen välivaiheeseen ja ota ilo irti kaikista sävyistä, joita hiuksiisi värjäät. Kaikissa on jotain kivaa ja positiivista.
6. Kannattaa varata vaalennukseen jopa puoli vuotta (etenkin jos lähtöväri on musta). Se tuntuu pitkältä ajalta, mutta menee yllättävän nopeasti. Ja tukka kiittää myöhemmin.
7. Voit myös vähän fuksata lopputuloksessa käyttämällä kahdenvärisiä pidennyksiä, eli toinen sävyistä on juuri se, mikä oma tukkasi on ja toinen taas vaalea. Näin saat todellista paaljon vaaleamman lopputuloksen, ja hyvin toteutettuna se näyttää myös erittäin hyvältä, ainakin omasta mielestäni ja itselläni. :D


Jos on muuta kysyttävää mun kokemuksista hiusten värjäämisestä, esimerkiksi täydellisen mustan sävyn pitämisessä et cetera, niin vastailen mielelläni kysymyksiin.
Ja nyt muistutan vielä, etten ole kampaaja ja kaikki neuvoni perustuvat omiin kokemuksiini.
Ne eivät välttämättä ole absoluuttisia faktoja, miten tukkaa kannattaa käsitellä, mutta kohta 15 vuoden värjäyskokemuksella voin sanoa, että mulla on helkkaristi käytännön kokemusta.
Niin ja mites se meni? Oppimalla tekee, niin kuin kerran "viksuna" totesin. Eivvaan tekemällä oppii!

103 comments:

 1. Sulla on kyllä ihanat hiukset!

  ReplyDelete
 2. Minusta tämän hetkinen hiusvärisi on aivan ihana! Minäkin sain viime keväänä päähän, että haluan vaaleat hiukset. Tosin sama tummanruskea minulla oli ollut jo vuosia. Vaalensin myös raidottamalla ja lopputulos ei missään vaiheessa ollut huono! Ja pääsinkin aika nopeasti haluamaani väriin. Nyt värjäsin tosin tummemaksi takaisin, mutta ensi kesänä sitten taas vaaleampaa raitaa sekaan :)

  Todella Jossain

  ReplyDelete
 3. millä oot alottanu ton raidottamisen? ootko laittanu jotai normivaaleeta hiusväriä vai mitä?

  ReplyDelete
 4. Tanja:
  Kiitos! :)
  Oon huomannut, että aikaisempi malttamaton värjääminen ei ole helpottanut yhtään lopputuloksen saavuttamisessa!
  Joten siihen tyydytäänpi mitä on tullakseen :) :D

  ReplyDelete
 5. Jos sult vaan löytyy todistusaineistoa sun kaikista tukkatyyleistä, nii haluisitko tehä sellasen postauksen?:D ne on aina kauheen kivoja, ku oma pää on aina ollu iha samannäkönen. kerran heitin kreisiä ja blondista bruneks ja sitä kesti sen puol vuotta ku ei tuntunu yhtää omalta. :DD

  ReplyDelete
 6. Anonyymi:
  Oon raidoittanut aina raita-aineella, eli sellaisella missä on sitä vaalennusjauhetta. Ja se on tietääkseni kaikista vahvinta settiä.
  Mutta tosiaan kun laittaa pieniä raitoja sinne tänne eikä heitä koko päähän, niin hyvä pitäis tulla :)

  ReplyDelete
 7. Miten saa pidettyä hyvin mustan värin? Itellä luonnostaan ruskeet ja väri lähtee halenee tosi nopee, ja pitää usein värjäillä.

  ReplyDelete
 8. Sulle kyllä sopii kaikenväriset hiukset!

  Olen myös huomannut että väripoistoa ei kannata käyttää jos haluaa oikeasti vaaleammat hiukset, eikä aio värjätä siihen päälle vain vähän aloitusväriä vaaleammat hiukset. Raidoittamalla paras.

  Kampaajat on liian monesti pilanneet mun hiukset myös, vältän niitä :D

  Life, or something like it

  ReplyDelete
 9. Myös noin 15 vuoden värjäyskokemuksella on tullu kokeiltua _kaikkea mahdollista_ ja nykyään osaa skipata pahimmat virheet pois :D (aina silti palaan mustaan)

  Nyt on taas vaaleenpi urakka tulossa käyntiin, niin näitä muiden projekteja on aina kiva lukea :)

  ReplyDelete
 10. MInkä väriset hiuksesi ovat luonnostaan(minkä väristä tyvikasvua tulee)? :) Oletko koskaan pohtinut oman värin pitämistä?

  ReplyDelete
 11. Moi kaunotar! Pari kysymystä: Ensiksikin, miten sulla voi esim tossa kuvassa joka tulee heti noiden mustahiuskuvien jälkeen, olla vaaleat LATVAT? Mulla on aina jäänyt latvat tummiksi kun oon tehny värinpoistoa :D Ja sitten niistä raidoista... Laitoitko siihen mustaan tukkaan ihan vaaleita raitoja? Kuulostaa vaan niin... ei-nätiltä :D Kiitti tästä postauksesta, et käsitä tätä inspiraation määrää! n__n
  - Nimimerkillä mustapää

  ReplyDelete
 12. Ittelläkin vaalennusprojekti menossa ja oonkin vahingossa rakastunu tähän raidoitettuun välivaiheeseen :-D harmittaa vaan kun mulla on hyvät tummat klipsit, eikä niitä voi enää käyttää. Ootko paljon värjänny pidennyksiä? Niitä ei vissiin saa vaalentaa mut oon tässä miettinyt et kokeilisko :-D kokemuksia?

  ReplyDelete
 13. Miten saan viininpunasesta tukasta v-ruskean / tumman vaalean? hirvittää ajatus värinpoistosta kun se tuppaa ainakin minun hiukseni pilaamaan aika mahtavasti :D

  p.s ihanat hiukset joka kuvassa !
  <3

  ReplyDelete
 14. somethingaboutme:
  Mulla on pysynyt musta aina latvoissa erittäin hyvin, mutta varmasti joillakin se haalistuu nopeammin.
  Pari kolme kunnon värjäystä riittää mun mielestä värjäämään mustan niin hyvin, että jatkossa pelkän tyven värjääminen pitäisi riittää.
  Mutta jos toikaan ei auta, niin kannattaa ostaa mustalle tukalle värihoitoaineita tai värishampoita. Niissä on vähän sävytettä, jolla saa sitten vaikka päivittäin tukkaa mustemmaksi.

  ReplyDelete
 15. Heli:
  Joo, kampaajat tekevät monesti sen virheen että laittavat värihuuhtelun koko tukkaan yhtään välittämättä siitä, miten se pilaa koko tukan.
  Been there and done that.....

  ReplyDelete
 16. Mustapää:

  http://fuckfash.blogspot.com/search?updated-max=2010-02-27T20%3A31%3A00%2B02%3A00&max-results=4

  Tuolla on kuvamateriaalia siltä ajalta, kun aloitin raidoittamisen.
  Eli ei mielestäni näytä ollenkaan hassummalta vaikka mustaan tukkaan niitä laitoinkin.
  Latvat on aina vähän vaikeempi juttu, kun niissä on aina enemmän sitä mustaa värikerroksina.
  Tollaisen pahan vivahde-eron välttämiseksi ehdottaisin, että hakisit pientä liukuväriefektiä, jolloin hius luonnollisesti tummenee latvaan. Näyttää mielestäni tosi kivalta.

  ReplyDelete
 17. Anna:
  Oon kerran pari vaalentanut tummempaa pidennystä, ja ihan hyvin menestyksin.
  Tosin huoneneehan niiden laatu merkittävästi, mutta raidoilla ei pilaa koko tukkaa.:)

  ReplyDelete
 18. Oona:
  Joo mäkin tykkään lukea kaikkia make overjuttuja! :))

  Anonyymi:
  Mun luonnollinen hiusväri on ruskea, joten siksi tää ruskea tuntuu parhaimmalta :)

  ReplyDelete
 19. Anonyymi:
  Viininpunainen väri on tosiaan oman kokemukseni mukaan todella haasteellinen, muttei kuitenkaan yhtä paha kuin musta. Neuvoisin sua värjäämään tukkaasi tuhkaväreillä, eli esim. kaupoissa myydään lorealin värejä, joissa lukee tuhkanvaalea. Se ei ole yhtä paha kuin raita-aine, mutta punainen väri muuttuu monesti parikin astetta ruskeammaksi + vaaleammaksi!
  Kandee kokeilla :)

  ReplyDelete
 20. Sulla on kyllä tosi hyvin onnistunut tuo vaalentaminen. Ite oon kans värjänny hiukset monta kertaa vaaleaksi, punaiseksi ja aina palannut mustaan. Nyt oon päättänyt pysyä mustassa kun se on parhaiten sopiva. Mulla kuitenkin on ongelma, että se haalistuu hirmuisen nopeasti. Kuukauden välein värjäilen koko tukkaa.

  ReplyDelete
 21. 1 and 3 best picture and your hair <3

  ReplyDelete
 22. Nyt menee kyllä ihan ohi aiheen mutta ois kiva jos voisit joskus tehdä postauksen sun koruista, joita käytät useimmiten :)

  ReplyDelete
 23. Kerran yks kampaaja ei suostunut lähteä vaalentamaan mun mustaa tukkaa ollenkaan. Ajattelikohan vaan mun parasta? :) No, menin sitten toiselle kampaajalle..

  Mutta joo, montakohan kertaa on itsekin tehnyt sen mustasta blondauksen ja lopputulos ihan järkyttävä, varsinkin kun mustaa väriä on kerros toisensa päällä kiinni hiuksissa. Vuosi sitten halusin taas vaalentaa mustasta ja oranssihan siitä tulee jos suoraan tekee. Olin sitten punapäänä jonkin aikaa kunnes päätin etten jaksa ruveta vaalentamaan pitkiä hiuksia ja saksin kaikki lyhyeksi. Nyt sitten kasvattelen tukkaa takasin oman värin kanssa, vaaleita raitoja käyn välillä laittamassa ettei oo ihan harmaa hiiri. Toisaalta, se musta taas houkuttelis.. :D

  ReplyDelete
 24. Mun mielestä tää oli tosi asiallinen ja hyvin suuntaa-antava postaus omakohtasine vinkkeine hiusten värjäilyn kanssa. Ite oon raidoittamalla päässy nykyiseen luonnolliseen vaaleaan lopputulokseen, mutta kuinka monet kaverit onkaa valitellu että hiukset kirjaimellisesti tippuu päästä ja ohentunu..

  Ehkä monet ikäskaalaltaan 13-50 Motherfuckin' fashionin fanit otti vinkistä vaarin näitä lueskellessa ;-)

  ReplyDelete
 25. Jäin miettimään tuota 15 vuoden värjäyskokemusta, oot siis alottanu värjäämiset alle 10 vuotiaana? :O Huhhuh...

  ReplyDelete
 26. ^^
  Jeps, mulle laitettiin eka hennaväri mun kovan vinkumisen johdosta, kun olin 7-vee. Ja siitä lähtien oon aina värjäyttänyt tukkaa kampaajalla ja sitten viimeistään 5-6-luokkalaisena ominpäin.. Olin lapsena niin varma tyylistäni, ja halusin kokeilla kaikkea. Äitillä oli kaksi vaihtoehtoa, kuunnella mun vinkumista viikosta toiseen tai sitten suostua. :D

  Mutta muuten mä olin helppo ja kiltti lapsi :)) :D

  ReplyDelete
 27. itse olen myös kokenut tuon mustasta vaaleammaksi- rumban. Ensin olen värjännyt mustaksi ja sitten olenkin pian haikaillut vaaleamman hiuskuontalon perään. Nyt yritän pysyä brunettena, vaikka musta houkutteleekin edelleen :D

  ReplyDelete
 28. toi musta oli tosi jees myös mut niin on toikin! upea. aina kelaan et haluisin mustasta jotain uutta, juuri tuon tapaista. mutta kyllä tämä musta taitaa olla kuitenkin mun juttu! ainahan mä siihen olen palannut :) mut pidä toi ;)

  ReplyDelete
 29. Mulla oltiin ehkä viimeiset viisi vuotta värjäilty tukkaa joko tummanruskealla tai punaruskealla eli aloitusväri siinä kohtaa, kun alettiin vaalentelemaan oli lähestulkoon musta ja alla oli punaista pigmenttiä ihan pirusti. Kampaajalla vaalenneltiin raidoittamalla ja lisäksi se kampaaja myös levitteli sitä vaaleaa ihan kevyesti muuhunkin hiukseen niin että saatiin sitä tummuutta purettua pois. Tän jälkeen laitettiin vielä joku taittoväri tmv., että saatiin liikaa oranssisuutta pois ja lopputuloksena oli suurin piirtein samansävyinen tukka kuin sulla tossa seiskakuvassa. Tosi hyvin vaaleni siis ekaksi raidoitussessioksi :D

  Seuraavan kerran tukka vaalenee huomenna ja lopullisena tavoitteena ois sellanen luonnollinen monisävyinen vaalea, mikä on aika lähellä mun omaa väriä.

  Suosittelen todellakin vaalentamaan raidoilla pikkuhiljaa niin välttyy siltä iki-ihanalta superblondia vain tyvessä + pituudet epämääräisen oranssinkirjavat -lookilta, mikä ei taatusti näytä hyvältä kenelläkään :D

  ReplyDelete
 30. Hnngh, lievästi ärsyttäviä sellaset kampaajat, jotka ei suostu tekemään jotain tai nyrpistelee sille sitten nenäänsä parin tunnin ajan. Helvetti, asiakas kai saa päättää mitä haluaa hiuksilleen tehdä?! Aikoinaan kun ite raidotin ja lähdin sillä tavalla vaalentamaan hiuskuontaloani, törmäsin näihin "ei ehkä kantsis enää vaalentaa tätä" -kampaajiin. Ja sit se "sulla ei kohta oo enää hiuksia päässä", voin kertoo että on! Just mietin, pitäiskö jotain raitahässäkkää keksiä ens viikon kampaaja-ajalle, ehkäpä, ehkäpä :-)

  ReplyDelete
 31. sulla on ihan superihanat hiukset!

  ReplyDelete
 32. Ah onneks värjäsit mustat pois. Mulle tulee susta mieleen joku intiaaninainen noilla vaaleemmilla hiuksilla, hyvällä tavalla. Kauniit.

  ReplyDelete
 33. http://www.youtube.com/watch?v=B-WSfQ8S_d8&ob=av3n

  kiitos postauksista<3 piristät päiviäni niin paljon. tossa sulle hyvä biisi :D housea!!

  ReplyDelete
 34. Tää autto minuu jes!! kiitos hyvistä vinkeistä ihana :)

  ReplyDelete
 35. Puhuit mustille hiuksille tosta värishampoosta, en vain meinaa mistään sellasta löytää. Tuntuu löytyvän vain kaikille muille väreille :s Oletko siis itse
  käyttänyt ja jos niin mitä merkkiä?

  ReplyDelete
 36. voitko tehdä sun työstä ja työpaikasta missä ooot, yhden postauksen ? :)

  ReplyDelete
 37. ihanat hiukset sulla! ♥ ite en ikinä uskalla värjätä ku pelkään ettei ne sovikkaan mulle. ;/

  ReplyDelete
 38. kiitos neuvoista, ja eikun raidoittamaan hiuksia --> :)

  ReplyDelete
 39. Miten sä ootkaan laura niin kaunis !! <3 ps. oon kateellinen sun hiuksille !!

  ReplyDelete
 40. noi vikan kuvan hiukset on IHANAT!

  ReplyDelete
 41. rakastan tota neloskuvaa!! upee<3

  ReplyDelete
 42. Just joku aika sitte aloin miettimään että nyt alan kyllä vaalentamaa tukkaa oman väriseksi koska oon kyllästyny värjäilemiseen ja huonokuntoiseen tukkaan ja tää tuli just sopivaan aikaan! :D kiitos!

  ReplyDelete
 43. Todella kiva postaus! :)

  Itsehän en uskalla värjätä näistä ikuisuusraidoitetuista blondeista yhtään mihinkään, mutta kiva nähä miten hyvin sulle sopii erilaiset kokeilut!

  -katzu

  ReplyDelete
 44. kaikki noi hiukset on täydellisiä ja sopii sulle! mutta tän hetkinen väri on kyllä varmaan paras:)

  ReplyDelete
 45. sulla on kyllä todella ihanat hiukset!
  ittellä on mustan ruskeet hiukset ja oon tumma niinku sinä :) ja haluaisin tosiaan vaalentaa mut ei niin vaaleet ku sulla vaan esim joku mahongin ruskee...mitä pitäs tehä ?

  ReplyDelete
 46. onko sun oma hiusten väri (juurikasvu)tummanruskea vai värjäätkö välillä juurta ja muuta tukkaa myös tummaksi ja raidoitat. Näyttää jotenki aina niin kivalta sekotukselta toi !

  ReplyDelete
 47. Onko toi 3. kuva siltä Jimi Constantinen musa videolta Dirty Cinderella, jolla esiinnyt?
  -Nina

  ReplyDelete
 48. hei tiiäks muute et jos värjää ruskeiden hiuksien päälle vaaleemmalla kevytvärillä ni sit ku se kevyt väri on haalistunu pois nii tuleeks sielt alta se ruskee vai se oma luonnollinen väri?

  ReplyDelete
 49. Sulla kyllä on tosi kivan värinen ja näkönen tukka! Tuo musta väri hiuksissa kun näyttää omasta mielestäni aina niin epäaidolta ja aika hirveeltä, ainakin suomalaisilla, koska useimmat on niin vaaleita. Mut tällä hetkellä sulla on kyllä sika mageet hiukset:) Tykkään myös kovasti blogistasi. Tsemppiä siis bloggaamiseen!

  ReplyDelete
 50. laitoitko ihan ohuita vai paksumpia raitoja? Ihanat hiukset muuten!!

  ReplyDelete
 51. ihana tukka !! saanko kysyy ett mitä teet työkses ? :)

  ReplyDelete
 52. sun toi ruskea liukuvärjätty-/raitatukka tai mikä onkaan, niin on kyllä ihan paras väri mikä sulla on ollut! siis tää nykyinen ja sit sillon vuos tai kaks sitte keväällä(kö?).

  haluisin itelleniki kovasti jotain kivempaa sävyä päähän, ja vähän raidoitettua ettei ois ihan yksvärinen. ongelmana vaan että oon värjänny mun hiukset 2 kertaa elämäni aikana ja nää on tosi pitkät, joten en tiiä pitäskö ensinnäkin värjätä kotona vai kampaajalla. jos värjäisin koko pään pitäs ostaa ehkä jopa 3 purkkia, mut toisaalta jos haluisin jotain ruskeaa raitaa tai "raitaa", niin ehkä sit pärjäiski vähemmällä. ei oo itellä kauheesti kokemusta joten ihan hirmu vaikee lähtee värjäämään mitään tiettyä. :D

  ReplyDelete
 53. Miten oot laittanu noi teipit kun sulla on ollu ruskee tukka ja oot laittanu samaa väriä ja vaaleampaa pidennystä, laitatko puolikkaat teipit vastakkain kumpaakin väriä, vai aina yhen teippiparin samaa väriä? ja kuinka oot ne sinne asetellut, tummat ihan alimmaiseksi ja vaaleaa päälle, vai ihan sekaisin? Kuinka monta pakettia tilaat yleensä? :)

  ReplyDelete
 54. Jos oon käsittänyt oikein niin oot käyttänyt Rapunzel of Swedenin hiuspidennyksiä. Haluisin kysyä muutaman jutun niistä kun oon varmaan tuhat kertaa meinannu ostaa sieltä, mutta en oo uskaltanut vielä.

  - Onko hyvälaatuiset?
  - Mitä sävyä(/sävyjä) oot käyttänyt vaaleammassa tukassa?
  - Riittääkö sulla yksi hiuspaketti koko päähän vai käytätkö aina kaksi pakettia kun sulla on aina niin tuuhakka letti?

  :) Kiitti hurjasti jos jaksaisit vastata !

  ReplyDelete
 55. Moikka, oisko sulla suositella jotain hyväks toteemaasi kaupan hiusvärimerkkiä ? siis en oo vaalentamassa vaan ihan värjäämässä juurikasvua pois :)

  ReplyDelete
 56. Hei Laura :)!
  Mielestäni tämä oli todella hyvä postaus, sikäli että mikäli olen sitä mieltä että sinulla on vähän haperoiset hiukset. Muistuttavat vähän poronjäkälää? No mutta koitappas nyt tehdä tehohoitoja ja anna hiusten kasvaa äläkä värjäile liikaa:)

  xoxo Alisa :)

  ReplyDelete
 57. Sulle sopii kyl ihan älyttömän paljon paremmin noi vaaleemmat :)) ei mustissakaa mitää vikaa oo, mut ne on vaan aika kylmät :>

  ReplyDelete
 58. Itellänikin oli noin kuukauden musta tukka, typeränä kun menin värjäämään. Ja vielä typerämpänä laitoin värinpoiston. Oma hius ei kärsinyt lähes laisinkaan ja menin värjäyttämään tukkani kupariksi. Annoin värin haalistua kesällä n. 3 kuukautta, lähes omaan sävyyni (maantienharmaa). Tämän jälkeen vaalensin ihan blonidksi :-) Hiukset säilyivät hyvässä kunnossa tälläkin menetelmällä.

  ReplyDelete
 59. Voi hitsi tää tuli kyllä tosi tarpeeseen! Oon iäisyyen miettiny että haluan alkaa laittamaan raitoja tukkaan ku aina ollu tämmönen yksvärinen mustanruskee ja nyt voisin uskaltautua toteuttamaan :) Miten laitat niitä raitoja? Niinkö ihan sillai step-by-step, että kuinka paksuja ja yhellä vai useammalla värillä, mihin kohen ja sillai? Oon ihan rakastunu sun vaaleempaan tukkaan ja mahtavaa että värjäät sitä itte! :)

  ReplyDelete
 60. Täytyy kyllä sanoa, että musta hiusväri pukee sua harvinaisen hyvin noin suomalaiseksi :] Ei tuu kyllä mitään goottiviboja todellakaan... Tän hetkinen väri on kuitenkin myös aivan ihana!

  Ite oon pitäytynyt jo iäisyyden (tumman)ruskean eri sävyissä, ja välillä tekis kyllä mieli tehä joku kunnon muodonmuutos..Ihan blondia väriä en laittais, mutta jotain sellasta kinuskin sävyä tekis mieli joskus kokeilla :] Ei vaan haluis lähteä just tohon vaalennusprosessiin ja kuluttaa tukkaa :/ Mutta hyviä vinkkejä tässä tuli kyllä, kiitos!

  ReplyDelete
 61. Oot Laura kyllä rehellisesti yks kauneimmista ihmisistä ketä oon nähnyt! :)

  idelie.blogspot.com

  ReplyDelete
 62. Pari kuukautta sitten kauppoihin tuli semmoista VÄRINPOISTAJAA, joka poistaa hiusvärin avaamalla hiussuomut ja pitkän huuhteluprosessin jälkeen hoitoaine sulkee ne.
  Eli tumma väri pestään hiuksista pois eikä tuote sisällä ammoniakkia yms hiuksia vahingoittavia aineita.

  Itse olen käyttänyt kyseistä ainetta muutaman kerran hiuksiini ja saanut pikimustan värin pois ja tilalle tasaisen strawberryblonde- värin.
  Ja hiusten kunto ei ole kärsinyt lainkaan!

  Tätä haircolor removeria saa ainakin sokoksilta ja prismoista, hintaa alle 15e.

  Eli tällä tyylillä tulevaisuudessa sitten, pääsee pikkasen halvemmalla ja helpommalla :D

  ReplyDelete
 63. Minusta on vaan hyvä, kun nykyään hiustrendi on ainakin vähäsen mennyt siihen suuntaan, että halutaan luonnollisempaa ja lähellä omaa sävyä olevaa hiusväriä.

  Minullakin on aika samanlaisia kokemuksia vaaleasta tummaan, sitten mustaan ja siitä taas äkkirepäistyllä (ja oranssinkellertävällä lopputuloksella) värinpoistolla takaisin "blondiin". Musta hiusväri on siitä ikävä, että kun sen on kerran laittanut, varsinkin latvat ovat niin imeneet väriä, että hankala saada koko pää enää samaan väriin (varsinkin jos tyvikasvuakin on jo ehtinyt tulla). Minulla ei riittänyt kärsivällisyys käyttää tuota ehdottamaasi raidoitusmenetelmää, mutta taatusti olisi ollut parempi tapa :D

  Mulla on nyt tukkahaaveena sellainen luonnollinen , tuhkaan taittuva keskiruskea tukka, joita malleilla usein näkee. Tosiaan, niin kuin itsekin sanoit, niin se lähinnä omaa sävyä oleva väri on usein paras. Sinulle kyllä musta väri sopii upeasti, mutta kyllä tuo vaaleampi sävy tuo mukavasti lämpöä kasvoille ja saa ihosi hehkumaan. Kaiken kaikkiaan todella kauniita hiussävyjä olet kotikonstein saanut aikaan!

  ReplyDelete
 64. Rakastan tota sun vaaleeta hiusväriä!! ♥

  ps. mistä kolmannen kuvan sukat :----) ?

  ReplyDelete
 65. Laura Laura... Oot niin älyttömän kaunis :)

  ReplyDelete
 66. vitsit sä oot kyl nii kaunis :)

  tuli tässä mieleen, että luin sun blogiis kaaaauan aikaa sitte, itseasias oli ainoo blogi mitä seurasin sillo ja myöhemmi sain inspiraation sulta alottaa kirjottaa itekki blogia :) Mun blogi on kyl viel aika paska mut ehkä se viel joskus nousee :D:D:D

  ReplyDelete
 67. Kiitos paljon tästä postauksesta! Musta sulle sopii kyllä loistavasti musta tukka, mutta tuo vaaleampikin. Itselläni on ollut musta tukka, nyt olen alkanut värjätä astetta vaaleammalla, mutta siis lähes musta se on edelleen. Oikea värini on maantienharmaa tai jotain sellasta :F Haluaisin palavasti vaalean tukan, mutta kampaajat ovat sanoneet, että erittäin luonnonkihara tukka ei tulisi kestään sitä vaalennusta. Niinpä oon värjötelly tummalla tukalla vuosikausia, sitä paitsi useat miespuoliset kaverini, eksäni ja nyksäni ovat sitä mieltä, että näytän hyvältä tummalla tukalla eikä mun kannattaisi vaalentaa sitä, itse kylläkin pidän yleensä vaaleatukkaisia tyttöjä kauniimpina :D Mutta en varmaankaan voi sulta nyt kysyä neuvoa mitä voisin tehdä, kun sulla ei ole luonnonkihara tukka. Mutta oikeesti ei kai voi olla, että mun pitää loppuelämä näyttää tältä SAMALTA? Nyyh en kestä :D

  ReplyDelete
 68. kaheksannessa kuvassa ehdottomasti paras väri !! ihana!

  ReplyDelete
 69. haha itse laitoin mustaan tukkaan värinpoiston ja pissan värine hamppukasa siitä tuli, hiusten pituudesta piti lopulta leikata puolet pois :D:D

  ReplyDelete
 70. Millasilla kampaajilla te ihmiset käytte?! :o
  Mulla ei ainakaan koskaan ole kampaaja värjäyksellään pilannut tukkaa. Itsellänikin on musta väri ja välillä kinunut vaaleanpaa sävyä (tietysti periaatteella nythetiäkkiä!! - ei hyvä) ja kampaaja aina sanonut että jos kerralla värjätään niin tukka voi kärsiä, lopputuloksesta ei ole varmuutta ja että raidoittamalla & pikku hiljaa vaalentamalla saataisiin paras tulos. Saanpa olla siis tyytyväinen ammattitaitoiseen palveluun ja hyväkuntoisiin hiuksiini! :)

  ReplyDelete
 71. miten mustan värin saa pysymään mustana? nykyään meinaa näyttää rusehtavalta jossakin valossa ku on värjännyt mustalla :S

  ReplyDelete
 72. Hyvä postaus! Oon itse myös havainnut parhaaksi saman jutun, et raidoittamalla tulee se kaikista parhain jälki ja lopputulos, kun hiustenväriä tahtoo muuttaa vaaleammaksi.

  ReplyDelete
 73. Mitä väriä sulla on tuossa kahdeksannessa kuvassa? Siis pohjaväri ja raidat. Upeat!

  ReplyDelete
 74. Moi Laura! Ihanat hiukset sulla ja kiva blogi! :) Bloggaako se sun veli vielä? Onko hän miten pitkä? Kiinnostais tietää:D Kiitos jos viittit vastata! Millon sulla on synttärit?

  ReplyDelete
 75. moi laura!
  hei kirjoitin kommentin mutta se tais hävitä... eli kun olet ollut reissussa yksin, toivoisin postausta matkaan valmistautumisesta (esim majoitukset, kannattaako varata etukäteen, mitä kannattaa ostaa etukäteen aurinkorasvan lisäks jne...)
  oon lähdössä kuun lopussa yksin kuukaudeks aasiaan ja jännittää kovasti. jos ehtisit tehdä aiheesta postauksen ennen sitä niin olisin supersuperkiitollinen!
  <3:janna

  ReplyDelete
 76. Itse oon aika rauhallinen hiusvärjäilyjen kanssa ja luotan tukkani aina kampaaja serkkuni käsiin. Oot kyllä rohkee kun ite värjäät -aina kun ite kokeilen en saa mitä haluun. Ehkä oon malttamaton.

  http://www.nightatvogue.com

  ReplyDelete
 77. Ehkä karismaattisemman näköinen mustana, mutta toisaalta itsellänikin nyt vaalennusprojekti käynnissä ja kolmas värjäyskerta tulossa piakkoin, eli kyllä se vaaleuskin on hyvän näköistä ja tuo paljon lämpimämmän kokonaisuuden :) Vielä kun oppisin (itse) laittamaan tukkaa nyt, kun väri on vaaleampi niin homma olis bueno. Tuntuu että mustaa tukkaa on helpompi laittaa kuin vaaleaa, koska "mokat" näkyy heikommin ja pää tuntuu "pienemmältä" :D IMHO MUN kohdalla siis.

  ReplyDelete
 78. heips! kiva postaus oli kun itekkin vaalennus projektia on jo pidemmän aikaa miettiny :) oon tässä myös miettiny teippipidennysten tilaamista, ja ajattelin kysyä sulta kun sulla on niin monta kertaa pidennykset ollu, että kummalla on paremmat teippipidennykset rapunzelilla vai dream hairilla?? eli onko niissä teipeissä paljon eroa tai hiusten laadussa? olis toooosi kiva jos osaisit auttaa :) ja oot tosi kaunis ja sulla on inspiroiva blogi:)

  ReplyDelete
 79. Mistä toi sun ihana super thing-paita on?

  ReplyDelete
 80. Mielestäni sulla on nyt just sellanen hiustyyli, joka sopii sulle kaikista parhaiten! Tosi eloisa tuo nykyinen väri:) Sellanen kysymys, että onko sun omat hiukset minkälaista "laatua", kun ne näyttävät olevan kaiken tuon värjäystouhun jälkeen noin hyväkuntoiset? Itselläni on todella hentonen, silkkinen ja pehmeä hiuslaatu ja hiukseni ovat tummanruskeat ja pitkät. Olen jo pitkään halunnu värjätä vaaleita raitoja näihin, mutta viimeksi kun värjäsin pari raitaa niin mun hiukset katkes kirjaimellisesti ja sen jälkeen en ole ikinä enää vaalentanut..

  ReplyDelete
 81. Damn, musta sulle sopisi tuo musta tukka tosi hyvin! :-D

  ReplyDelete
 82. Mulla ois pieni toive! Tekisitkö jutun jossa esittelisit kaikki kenkäsi? Kateellisena ihastelen niitä aina kuvista, joissa ne jää vähän taka-alalle mutta olisi ihana päästä tutustumaan niihin tarkemmin. Minkä merkkisiä, mistä hankittuja ja noin hinnat:)
  Toinen toivejuttu olisi talven asukokonaisuudet. Voisit esitellä talvisia asuja nimimerkillä en tiedä miten saisin pukeuduttua suuresti (=lämpimästi) mutta kauniisti!

  Ihanaa syksyn jatkoa terveisin uskollinen blogisi seuraaja;)

  ReplyDelete
 83. Ihanan raikkaita kuvia!!

  http://lwbrunch.blogspot.com

  ReplyDelete
 84. Iso kiitos Laura tästä postauksesta! <3

  Kävin kampaajalla arvioittamassa (onko tuo suomenkielinen sana?) hiukseni ja mulla on ainaki kolme värikerrostumaa latvoissa, vaiks oon aina värjänny mustanruskeella, se on kerrostunu mustaksi eikä sille oikein voi tehdä mitään.. Haluaisin suklaisen tukan ja kampaaja tuumi että värihuuhtelulla vois aloittaa mutta kiitos sun ja lukijoiden kommenttien, en ehkä etenekään sillä- tarkoitus ois tosiaan päästä vain pari astetta vaaleenpaan eli eikun raidoittamaan :-)

  ReplyDelete
 85. Mulla on kans kampaajat pilannu hiukset kun ne on vaalentanu. Mulla on vaaleat värjätyt ja tumma oma väri.

  Kerran menin sitten värjäyttämään tyveä kampaajalle ja sanoin kampaajalle, että tyveni ei kovinkaan helposti vaalene, että pitää olla aika vahvaa vaalennusainetta, et siitä tulee vaalee. No lopputulos oli sitten kirkkaan oranssi....! Kampaaja itsekkin huomasi virheen eikä lainkaan uskonut minua alussa mitä kerroin. No kampaaja vaalensi seuraavana päivänä värinpoistolla jonka lopputulos oli kirkkaan keltainen. No hän laittoi sitten hopeaan taittavan värin siihen joka ei tehnyt mitään. Kampaaja sanoi, että kyllä se siitä valeenee hopeeshampoolla. Ei vaalentunut ja tyvi oli tipunkeltainen!
  No ainoo vaihtoehto oli mennä kampaajalle joka teki miedon värinpoiston siihen mutta hiukset katkesivat n. 5cm päästä jostain kohti. Tämä ei tosin ollut tämän kampaajan syy vaan sen ensimmäisen joka ei laittanut tarpeeksi vahvaa vaalennusta, koska hius ei enää kestänyt 4 värjäystä... Olen vihainen, koska kasvattelen edelleen näitä katkenneita hiuksia ja itken niiden takia!

  ReplyDelete
 86. onko sulla hei myynnissä tällä hetkellä jossain huuto.netissä tai jossain kenkiä? tuli mieleen et sullahan on varmaan kivoja!

  ReplyDelete
 87. OOT MUN MIELESTÄ MAILMAN PARAS!!! bloggaaja ja ihminen mä niin ihailen sua!!! :) ois mmmmahtava tuntea sinut <3

  ReplyDelete
 88. Oon jo ainakin vuoden miettinyt hiusten vaalentamista mustasata vaaleiksi, muttaku pelottaa et sit niistä tulee ihan karvaset ja rumat ku ne on nyt ja aina ollukkin niin silkkiset! ja sitten ku mulla on viellä nää pidennyksetkin niin sittenhän mun pitäis ostaa nekin uudet kun jos värjäisin nää mustat pidennykset vaaleiksi ni ne mustat pinnit näkyis sieltä kun nä on siis clipsit ;o kiva tarina mut kuitenki :DD ja auttaaks se että mun oma väri on vaalea tai niinku nopeuttaisko se prosessia? :))

  ReplyDelete
 89. Mä oon antanut pari vuotta tukan kasvaa ja oman värin tulla.
  Tässä vaiheessa voin sanoa että oon ollut harvinaisen tyhmä kun oon aikoinaan jotain värejä hiuksiini lätännyt!

  ReplyDelete
 90. Sun hiukset on ihanat! Ja oon kade, kun sulle sopii hiuksiin väri, kun väri :)

  Heidi

  ReplyDelete
 91. Tän postauksen innottamana päätin tehdä itselleni vaaleita raitoja.. huonostihan siinä kävi kun on ollu vuosikaudet mustat hiukset.. tuli ihan läikykkäät ja tummanpunaiset, vaikka oli värinpoistoa niissä raitakohdissa:DD oisko sulla jotain vinkkejä mikä raidoitustekniikka olisi paras, koska mulla ei ainakaan toi foliotekniikka onnistunut siis yhtään!!

  ReplyDelete
 92. olit ennen mun tyyli-ikoni, mut nykyään postaukset on suurimmaks osaks älästön kuvia täynnä. jöö eipä muuta. tsemppii

  ReplyDelete
 93. rakastan sun tatskoja , varsinkin kylkiluiden kohdalla olevaa ! ite oon harkinnu jossai vaihees sellast! sattuko paljon :)?
  www.neahele.blogspot.com

  ReplyDelete
 94. "Mulla ois pieni toive! Tekisitkö jutun jossa esittelisit kaikki kenkäsi? Kateellisena ihastelen niitä aina kuvista, joissa ne jää vähän taka-alalle mutta olisi ihana päästä tutustumaan niihin tarkemmin. Minkä merkkisiä, mistä hankittuja ja noin hinnat:)
  Toinen toivejuttu olisi talven asukokonaisuudet. Voisit esitellä talvisia asuja nimimerkillä en tiedä miten saisin pukeuduttua suuresti (=lämpimästi) mutta kauniisti!"


  Kiitos vinkistä, pitääkin toteuttaa ! :)

  ReplyDelete
 95. "heips! kiva postaus oli kun itekkin vaalennus projektia on jo pidemmän aikaa miettiny :) oon tässä myös miettiny teippipidennysten tilaamista, ja ajattelin kysyä sulta kun sulla on niin monta kertaa pidennykset ollu, että kummalla on paremmat teippipidennykset rapunzelilla vai dream hairilla?? eli onko niissä teipeissä paljon eroa tai hiusten laadussa? olis toooosi kiva jos osaisit auttaa :) ja oot tosi kaunis ja sulla on inspiroiva blogi:)"

  Mulla on nyt yksi puntti, tai about pari hiusosiota vanhasta puntista, mutta vain muutama tosiaan. Että yhdelläkin tulee aika paksu tukka :)

  ReplyDelete
 96. Älkää viitsikö kaikkia kampaajia haukkua parin kampaajan virheistä jooko? Ärsyttävää yleistysta, meitä on paljon jotka kouluttautuvat kansainvälisesti ja olemme erittäin ammattitaitoisia, mutta ehkä taksamme ovat sitten myös sen mukaiset. Todella vastuutonta kehottaa kotivärjäykseen, jotkut ihmiset jopa uskoo bloggarin osaavan neuvoa paremmin kun ammattilaisen....!

  ReplyDelete
 97. Voitko antaa vinkkiä tuohon raidoitukseen, eli miten/millä tekniikalla laitat noit raitoja:) ite oon todella surkee, mut haluisin oppiI:D

  ReplyDelete
 98. kui kauan sul pysyy pidennykset hyväs kunnos/kui usein ostat uudet? miten pyrit pitää ne kunnos? (:

  ReplyDelete
 99. Aloin selailemaan postauksia hius-taggeilla etsiäkseni inspistä omaan tukkaani ja en saanut inspiraatiota vaan romahduksen; miksi mä en voi näyttää sulta!! :D Oot ihan käsittämättömän kaunis ja sun tyyli jotenkin vielä korostaa sun erikoista ulkonäköä. Love it! <3

  ReplyDelete
 100. Tykästyin kauheena noihin sun nykysiin hiuksiin, että noi on juuresta tummat ja muuten vaaleet! Miten oot värjänny ne tuommosiksi, ootko laittanu eka kokonaan vaaleeksi ja sitte tummaa juureen vai raidottanu vaaleeksi tummia hiuksia? Himottais kauheena itelläki testata tollasia mutta mietin vaan että miten mä ne värjään

  ReplyDelete
 101. löysin sun vanhan postauksen, ku etsiskelin netistä kaikkea hiusten vaalentamiseen liittyvää! mulla on nyt kans tä sama prosessi menossa mitä sulla joskus ollu.. mua kiinnostaa toi 7kuva, kui monta kertaa sulla on tohon laitettu raitoja? ne on tosi jees

  ReplyDelete
 102. oon lukenu koko päivän sun blogia tänne asti :D oon pitkään miettiny värjäisinkö vaaleemman ruskeiksi hiukset (nämä siis on nyt suklaan ruskeet jossa on vähän vaaleita raitoja valmiiksi auringosta) eli tämä postaus nyt sopi paremmin kuin hyvin tähän hetkeen niin taijanpa kokeilla vaalentaa raidoilla. vaikutat huippu tyypiltä ja tykkään sun tyylistä ja hiuksista :) tätä blogia on tosi kiva lukee!

  ReplyDelete