Friday, November 11, 2011

Afrikka

Olen miettinyt, että lähtisin vielä tänä vuonna tai sitten viimeistään ensi tammikuussa Aasiaan esimerkiksi Filippiineille.
Löysin Emman ihanan afrikkablogin ja pakko myöntää, että rakastuin noihin sen kaikkiin kuviin ja aloin jostain kumman syystä haikailla Afrikkaan. Ostaisin ihan törkeesti karkkia, vihkoja ja koulutarvikkeita ja antaisin ne kylän lapsille. <3

Tässä vähän kuvia mun Gambiareissulta noin viisi vuotta sitten. Olin jostain syystä hieman jännittynyt koko reissun ajan, joten en saanut irti parhaita afrikkafiiliksiä, mutta lähtisin kuitenkin uudestaan. En varmaankaan Gambiaan. Kenia kokonaisuudessaan kiinnostaisi mua kaikista eniten.


54 comments:

  1. Sä oot ihana ihminen!
    En osaa muuta sanoa.

    ReplyDelete
  2. awws miten sulonen tuo toisiks viimesen kuvan pikkupoika! jos lähtisin tuonne niin joutuisin varmaan kaappaamaan jonkun tuommosen kotiin.. :)
    ja sä oot taas upee kuvissa!

    ReplyDelete
  3. Moi!

    Afrikka kiehtoo myös minua. Puolisoni on asunut Tansaniassa ja kertonut paljon hienoja kokemuksiaan!
    Sulla tulisi olemaan elämysrikas reissu!

    -Marko

    http://markokristian.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. sulle sopii enemmän kuin hyvin noi mustat hiukset! tommone ruskettunu iho ja mustat pitkät hiukset, ah. nykyisetkin hiukset ovat myös kivat, mutta itse tykkäsin enemmän mustista:)

    ReplyDelete
  5. ihanan näköstä :) oot vissii käyny aika monessa maassa?

    ReplyDelete
  6. Jooooo, filippiineille kannattaa ehdottomasti lähteä! Siel on ihanaa <3

    ReplyDelete
  7. Ihania kuvia! vaikutat ihanalta ihmiseltä :)

    ReplyDelete
  8. ihania kuvia! en oo ite ollu ikinä missään muualla ulkomailla ku nyt mitä asutaan espanjassa (yht n.6kk) ja pakko myöntää että matkailu avartaa! ja tullu mieletön matkakuume, että joka paikka pitäs päästä koluaan. sun kuvistas tuli nyt fiilis että tuollaki pitäis käyä :)

    ReplyDelete
  9. itse tulin tansaniasta viikko sitten takaisin. voin sanoa että kyllä siellä syntyy lyhyessä ajassa maahan sellainen rakkaus, että on pakko päästä palaamaan takaisin. on se jotain niin upeata :)

    ReplyDelete
  10. miksi olit jännittynyt? pelottiko/ahdistiko joku asia kyseisessa paikassa?

    ReplyDelete
  11. Anonyymi sanoi...

    miksi olit jännittynyt? pelottiko/ahdistiko joku asia kyseisessa paikassa?

    Olin aika paljon tolla reissulla yksin, asuin yksin hotellissa ja joka ilta sellainen helvetin iso torakka lensi mun huoneeseen, ja mähän pelkään niitä NIIN paljon että näin.... :D

    ReplyDelete
  12. suosittelen ulkoasiainministeriön sivuilla käymistä ja kenian matkustiedotteen lukemista. keniaan menemistä suositellaan välttämään koska siellä on niin vaarallista, terrorismin ja isojen kahakoiden vuoksi.

    ReplyDelete
  13. Jos lähdet Afrikkaan, ota mut mukaan!<3

    Oikeasti Afrikkaan matkustaminen tulevaisuudessa on yks mun suurimmista haaveista. Tee meille sit kunnon postaukset reissusta!

    ReplyDelete
  14. Mäki oon lukenu tota Emman blogia ja alkanu Afrikkaan matkustaminen kiinnostaa! :P Noh.. jos nyt ensiksi sais tän yhen puolen vuoden reissun tehtyä tonne Aasiaan niin katotaan sitten sen jälkeen. Mut onhan se Afrikka tosi kiinnostava ja kiehtova, mut toisaalta pitäis myös matkustaa Etelä-Amerikkaankin.. Pitäis vähän joka paikkaan päästä :D

    ReplyDelete
  15. Afrikka- pelottava maa jossa ei kannata liikkua yksin. Etenkään valkoisten naisten :) Kuitenkin kaunis maa ja ihanan alkukansainen, kaunis luonto, mukavia ihmisiä (suurimmalti osalti), paljon rikollisuutta mikä on huono juttu, savimajoja ja mustia. Toi yks mies tossa yhdessä kuvassa jäi kiinni sun perseen stalkkaamisesta :') Mustat miehet- ikinä mikään muu mielessä kun valkoiset naiset.

    ReplyDelete
  16. Mä puollan filippiinejä kovasti kovasti kovasti. Ihmiset on avoimia, auttavaisia, ihania. Ei tarvitse pelätä mitään varastelua tai ahdistumista.
    Itse olin Cebussa ja Patayalla viime keväänä, aivan mahtava reissu, mutta tulipahan kaaduttua skootterilla. Blogista löytyy muutama vanha postaus jostain keväältä/kesän alusta, jos haluat vähän yrittää houkutella Filippiini hehkutusta sieltä. Aivan mahtavaa!

    ReplyDelete
  17. ääk, nyt iski afrikka kuume, tahtoo sinne :)

    ReplyDelete
  18. Itsellä kanssa toiveena olisi päästä tuonne, rahapuoli on ainut miinus kun matka olisi melko kallis, mutta ajattelin josko sitä kerran tai pari elämässä laittaisi niin paljon sivuun että tuonne voisi mennä. Itselläkin juuri ajatuksena viedä mukana isot kasat kaikkea, kun vaatteille ei kauheasti tilaa tarvitse laukuissa olla :]

    ReplyDelete
  19. Alice - Afrikkahan ei ole maa, vaan maanosa joka sisältää hyvin monta eri maata. Hhehe vähän pilkunviilausta :)

    Mut Afrikkaan ois kyllä tosi ihana joskus mennä. Ihania kuvia :)

    -Suvi

    ReplyDelete
  20. "Alice kirjoitti...
    Afrikka- pelottava maa jossa ei kannata liikkua yksin."

    Afrikka ei ole maa :/ :DD

    oli pakko korjata.

    ReplyDelete
  21. Itseä häiritsi myös suuresti tuo Alicen kommentti Afrikasta maana ja muutenkin. Oli aika tyhmiä yleistyksiä esim. rikollisuudesta yms. Itse kävin viime talvena Gambiassa ja ihastuin. Asuin siellä paikallisten kaupunginosassa, missä rikollisuudesta ei tietoakaan..

    ReplyDelete
  22. Mä varmaan kyllä veisin karkin tilalta ihan oikeaa ruokaa, karkit kun tahtovat yhtäkkiseltään tehdä olon huonoksi. Eikä niistä sitä ole niin paljoa "hyötyä" lapsille ja muulle perheelle. Koulutarvikkeet on kyllä oikein hyvä idea muuten :)

    ReplyDelete
  23. Tiina, kyllä noilla etenkin tuolla Länsi-Afrikassa tuppaa olemaan ihan sitä oikeetakin ruokaa mutta kaikista herkuista on oikeasti "pulaa".
    Ja milläs viet oikeeta ruokaa koko kylälliselle?

    ReplyDelete
  24. Ihana idea viedä afrikan lapsille kaikkea tarpeellista itse :)

    Heidi

    ReplyDelete
  25. Voi pyhä jysäys, että pisti vihaksi tuo Alicen kommentti. Jo tuosta "Afrikka on maa" -aloituksesta huomaa loistavan maanosatuntemuksen. 54:ssä valtiossa, miljardissa afrikkalaisessa ja 20:ssa prosentissa Maan maapinta-alasta lienee olisi Alicellekin hieman opittavaa. Ihonväreissä ja savimajoissakin on hieman eroja.

    ReplyDelete
  26. Mun ystävä on Keniassa työharjoittelussa ja oon kehittänyt valtavan Afrikka-kuumeen. Nämä kuvat eivät helpottaneet <3

    ReplyDelete
  27. Musta oot ihana!

    Mä oon aina halunnut jonnekin päin Afrikkaa ja tämä herätti toivon, että ehkä se munkin kohdalla on vielä mahdollista :)

    ReplyDelete
  28. Afrikkaan ja äkkiä!Ainakin siellä on lämmin.

    ReplyDelete
  29. Pienenä asuin yhteensä 5vuotta sekä Tansaniassa että Keniassa ja olen tästä ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni. Vaikka asuimme ns. "suojatulla alueella" niin tulihan siinä nähtyä sitä "oikeetakin" elämää siellä :) Suosittelisin kuitenkin Tansaniaa enemmän kuin Keniaa turvallisuussyistä mutta jos Kenia houkuttelee enemmän niin go for it! Kannattaa kuitenkin kysellä vaikka ulkoasiainministeriöstä enemmän.

    ReplyDelete
  30. missä kaikissa maissa oot käyny? :)

    ReplyDelete
  31. olin vuos sitten tansaniassa ja oli kyllä unohtumaton kokemus!:) suosittelen

    ReplyDelete
  32. Kaveri lähti kk sitten afrikkaan ja tulee takaisin vasta huhtikuussa, oon niin kade :) lähe ihmeessä afrikkaan jos se kuumottaa sua! :)

    ReplyDelete
  33. millón tete juttuu niistä blogeista joita pysty ilmottaan sulle aikoinaan?? :)

    ReplyDelete
  34. "Ostaisin ihan törkeesti karkkia, vihkoja ja koulutarvikkeita ja antaisin ne kylän lapsille. <3"

    Voi jumalauta..

    ReplyDelete
  35. Mä olin viime joulun ja uudenvuoden aikaan safarilla Keniassa ja oli kyllä paras reissu ikinä! pala sydäntä jäi sinne ja pakko päästä joskus takaisin <3 Se luonto ja eläimet vaan on jotain niin upeeta.

    ReplyDelete
  36. Kiertelin viime talvella Tansaniaa, sieltä Zanzibaria ja sieltä monen mutkan kautta päädyttiin Malawiin. LUOJALLE KIITOS SIITÄ !!! Herrajumala, voisin ylistää kyseistä maata loputtomiin!!! Ihmiset aivan superihania ja avuliaita, malawilaisethan ovat tunnettuja ystävällisyydestään. Luonto, huhhuh!!! Aivan henkeäsalpaavia maisemia! Myöskin Nyasa lake, joka on kalakannoiltaan maailman rikkain, sieltä tuodaan paljon esim akvaariokalojakin. Malawin sielu on käsinkosketeltavissa, rento ja kiireetön. Nkhata Bay sykähdytti ja sai jumiutumaan sinne täysin. Kylä on kuin yhteisö ja kaikki frendejä keskenään. Bileitä riittää! :D En tiiä mikä siinä on, mutta monet travelleritki joihin tutustuttiin, jotka olivat kiertäneet jo kuukausia maailmaa sanoivat, että Malawissa on jotain joka saa jämähtämään sinne täysin, tai ainakin palaamaan takaisin. Itsenikin oli tarkotus olla siellä 1/2vkoo, mut venähtiki yli kuukautee ja kaipaamaan jäin monia upeita uusia ystäviä!!! En voi tarpeeksi huumata mestaa. Pari frendiä meikän innostuksesta lähteny mestoille ja tullu samanlaisina takasi. Haluis vaa takasi! :D Jos tää yhtää herätti mielenkiintoo, ni huikkaa, kerron erittäin mielelläni lisää!!! - Katti

    ReplyDelete
  37. Tuo Alicen kommentti oli kyllä pohjanoteeraus. Ikävän suvaitsematon sävy ja typerää yleistystä, joka ei edes pidä paikkaansa. Noh, jaksoinpas siitäkin nyt provosoitua, okke moro!

    ReplyDelete
  38. Lähetäänkö Senegaliin? Tanssimaan sabaria ja pitämään hauskaa? Ja voitais toki poiketa Keniassa, Guinea Bissaussa ja vaikka missä. Tuutko mukaan, Laura?

    ReplyDelete
  39. Miten ihmiset jaksaa jauhaa rikollisuudesta että minne kannattaa mennä ja minne ei? Helvetti soikoon kaikkialla on rikollisuutta, ja sen pystyy useimmissa tapauksissa välttämään ihan vaan järjellä.

    Laura, teetkö sä hyväntekeväisyyttä? Tai meinaan että ootko missään järjestössä esim kuukausilahjottajana vai ootko enemmän näitä tyyppejä ketkä haluu paikan päälle auttamaan?

    ReplyDelete
  40. Ooooh, en ees tienny että oot käynny Afrikassa! Ihan mahtavaa, mäkin unelmoin et pääsisin sinne joskus :) Miten pärjäsit siellä englannin kielellä? Siellä ei vissiin sitä kovin hyvin osata? :)

    ReplyDelete
  41. postaatko pian ne sun 10 lemppariblogia? :)

    ReplyDelete
  42. Tää oli ihana postaus! Itekin olen haaveillut Afrikan reissusta jo kauan ja seiskaluokalla päätin että lähden jonnekin päin Afrikkaa vuodeks vapaaehtoistyöhön. Tämä toteutunee puolentoistavuoden päästä kun lukio loppuu. Samalla voi sekä tehdä tärkeää työtä ja auttaa ihmisiä että matkailla, nähdä maailmaa ja tutustua uuteen kulttuuriin. Sun postaus ei kyllä yhtään helpottanu mun Afrikka-hinkua nyt pimeessä marraskuussa :D mut olis hienoa, jos tosiaan lähtisit sinne!

    ReplyDelete
  43. afrikan luulisi kyllä olevan yksi maa. esim. pärjääkö siellä englannilla? lulz

    halusin vaan sanoa että mun kokemuksien ja matkaoppaiden mukaan perheet ei tykkää siitä että lapsille annetaan karkkia, tai jos on pakko, ne vois antaa perheen päälle, joka sitte distribiuttaa ne lapsillensa tahtonsa mukaan. yleensä suosittellaan jotain basic tarvikkeita jotka annetaan suoraan äidille, kuten jauhoja tms... koulutarvikkeet tai kirjat on aina tosi hyvä idis. pitäs kuitenki aina valita lahjan anto-tilanne huolella koska emme halua tukea lasten kerjäämistä.

    riippuu siitä mihin meet (mitä enemmän turismia) niin voi olla vähän ahdistavaa, varsinkaan jos et peitä olkapäitäsi ja polviasi kuten monissa maissa pitäisi.

    btw... eräästä nigerialaisesta novellikokoelmasta: "people who liked Africa too much and who liked Africa too little were the same—condescending". toisaalta mun pää saattaa olla liian syvällä imagined africa-kulttuurissa ja sen markkinoinnissa joten mua ärsyttää kaikki.

    ReplyDelete
  44. Ihania kuvia, tuli ihan kyynel silmäkulmaan!

    Tuonne kun pääsisi joskus auttamaan, olisi yksi unelma taas toteutettuna.

    :)

    ReplyDelete
  45. nyt mäki haluun mennä afrikkaan! ihanan näkösiä kuvia ;)

    ReplyDelete
  46. Afrikasta voisin suositella juurikin itäistä Afrikkaa, sieltä saa sen aidon afrikkafiiliksen! Itse oon ollut vapaaehtoistöissä Tansaniassa ja lähtisin kyllä takaisin koska vaan. Keniakin on ihan kiva, mutta siellä on sitten vähän enemmän turisteja ja vähemmän semmoista autenttisuutta. Tai no, riippuu minne päin maata menee. Mutta siis SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI! :)

    ReplyDelete
  47. Ite olin viime hiihtolomalla myös Gambiassa. Tykkäsin tosi paljon ja ite menisin kyllä juuri sinne uudestaan. Mullakin oli kyllä koko ajan vähän varautunu fiilis...

    Nää kuvat sai mut haluun sinne vaan uudestaan ! :)

    ReplyDelete
  48. Joskus taisitkin kirjoittaa kyseisestä reissustasi!
    Muistan tekstistä sen, että siitä tuli minule henkilökohtaisesti hyvin paha mieli...
    Valitusta tekstissä riitti ja annoit hieman sellaisen kuvan, että Afrikka ei olisi sinun arvollesi sopiva...

    Toivottavasti olet kasvanut siitä ja kyllähän sen huomaa, että ajatusmaailmasi on muuttunu kovasti (ainakin omasta mielestäni) parempaan päin. :)
    Pidä arvoistasi kiinni ja toteuta unelmasi!

    ReplyDelete
  49. Me käytiin kavereitten kans gambiassa viime hiihtolomalla ja oli kyllä mahtava reissu! Eka oli tietenki aika kova kulttuurishokki mutta siihenki tottu parissa päivässä. Pysyttiin kyllä visusti poissa baareista mutta muuten ei kyllä tarvinnut omasta mielestä pelätä tai olla turhan varoivainen. Ihana paikka lähtisin milloin vain uudestaan. Hauskoja ihmisiä unohtamatta hehe

    ReplyDelete
  50. "Anonyymi kirjoitti...

    Tuo Alicen kommentti oli kyllä pohjanoteeraus. Ikävän suvaitsematon sävy ja typerää yleistystä, joka ei edes pidä paikkaansa. Noh, jaksoinpas siitäkin nyt provosoitua, okke moro!"

    Pahoitteluni siitä, että sanoin Afrikkaa maaksi. Mutta joka tapauksessa, Afrikka on yleisesti melko vaarallinen paikka. Ei tietenkään kaikki maat Afrikassa varmana ole niin vaarallisia, eihän Suomessakaan kaikki paikkakunnat ja alueet ole vaarallisia. Voin silti melko varmuudella sanoa, että yleisesti valkoisen naisen ei kannata kulkea yksin Afrikassa. Juuri luin netissä siitä, että Afrikan getoissa asuneet mustat miehet olivat tappaneet valkoisia naisia, hirttäneet jne. kuvassa oli kaksi hirtettyä naista ja neekeri vehje pystyssä) sekä kuva jossa musta mies panee halkaistua ruumista. Jostain syystä nämä kuvat ei houkuta mua lähtemään Afrikkaan. Ja kyllä, olen rasisti, vaikka mulla on mustia ystäviä, tosin ihan suomalaisia sellaisia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miks oot rasisti? Säälin niit sun mustii kavereita!!!!!!

      Delete
  51. ^--- Alice hei, näin afrikkalaisena voin sanoa, että sä yleistät nyt aika pahasti, sillä esim. onkos sit suurin osa pohjois-Afrikasta mustaa? Muistaakseni ei. Kannattaa tsekkaa oikeat faktat ennen ku alkaa aukoo, ja netti ei oo ainakaan se oikea lähde.

    ps. rasismi on niin vanha juttu, aikuistuisit vähä.

    ReplyDelete