Thursday, March 10, 2011

Kaktus kurkussa

Nyt on ollut koko viikon todella huono olo fyysisesti. Oon todella harvoin flunssassa, ja sitten kun se flunssa iskee, niin se iskee kunnolla.
Onko kellään parannuskeinoja kotikonstein? Valkosipulia pitäisi varmaan syödä, mutta kun en ole jaksanut raahatua pariin päivään kauppaan. 38-asteen kuumeessa kaikki vaan tuntuu niin vaivalloiselta, ettei jaksais edes sängystä nousta.

Olen käyny epätoivoisesti jääkaapilla ja pakastimella puolen tunnin välein.. Jos sinne jotain olisikin ilmestynyt. Ja sitten sitä aina tyytyy kerta kerralla vähempään. Lopulta pinaatikeitot ja ranskalaiset alkavat maistua...

Tällä hetkellä on sellainen olo, että mikään ei toimi!
Pesukone ei toimi, en tiedä syytä.

Sain postissa yllärin...
Katsoin ensin, että Ikea lähettää jotain korvatulppia.
Ei, vaan tärinänvaimentajia. Nyt ne alkaa räjäytellä tota mun kotikalliota, kun siihen tulee "se" metro.
Mihin tää maailma on menossa? En kaipaa metroa tänne! Me eletään keskellä muuttumisen aikakautta, no heko heko. Tähän kämppään on lisäksi tulossa putkiremppa, eli mun pitää alkaa etsiä uutta kämppää.
Eikä mielellään silloin syksyllä, kun kaikki muutkin haluaa kämpän, vaan vaikka esimerkiksi nyt!



Mä yritän vaikka lähteä kauppaan..

43 comments:

  1. Valkosipuli, hunaja+kaneli -yhdistelmä, kurkuma, sitruuna ja inkivääri tulevat ensimmäisenä mieleen. Itse sain kuumeen ja flunssan pois seuraavaksi päiväksi kun join muutaman kupillisen pakuri-teetä:
    http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/?p=11

    Luontaistuotekaupoista (esim. Ruohonjuuri Kampissa) saa jauheena, josta tehdään teetä. :) Kannattaa heittää sekaan esim. vaniljaa tai kanelia ja hunajaa niin maistuu paremmalle.

    ReplyDelete
  2. osta kaupasta inkivääri ja teenhaudutuspusseja + apteekista (tai luontaistuotekaupasta) carmolis yrttitippoja. pilko inkivääri ohuiksi viipaleiksi, laita teenhaudutuspussiin ja keitä pikkusessa kattilassa (joku muutama desi vettä) joku 5-10 minsaa. lopuksi sekaan pari tippaa carmolista! kannattaa kokeilla :-) buranat ym. sucksss....

    ReplyDelete
  3. täälläki just samallainen tilanne:D kolmatta päivää vedän lasagnea ja flunssa iskee harvoin muttta kunnolla! tästä kun paranee niin hymy on kyl korvissa... vinkkejä mulla ei kummemmin ole, valkosipulia oon höystäny toho lasagnen päälle ahkerasti mut ei se mitää oo auttanu :-D

    ReplyDelete
  4. Juot paljon lämpimiä juomia, hengität vesihöyryä, purskuttelet suolavettä ja alat puhekieltoon ainakin kahdeksi vuorokaudeksi. Tulehduskipulääkekin on hyvä lisä. Muutahan siihen ei voi tehdä kotikonstein juuri. Jos ei taitu niin sitten ei auta muutakuin vääntyä lääkärille.

    ReplyDelete
  5. Valkosipuli, inkivääri, chili, sitruuna ja hunaja! Näillä olen kaikki flunssat aina hoitanut. Mikäli nenä on tukossa niin pilkottu sipuli sängyn viereen ja jo helpottaa. Ja suosittelen välttämään sokeria eli suklaat ja jäätelöt kannattaa flunssaisena jättää kauppaan vaikka niitä kuinka mielellään peiton alla mutustelisi. Sokeri alentaa vain vastustuskykyä ja pitkittää tautia. Mahdollisimman puhdasta ruokaa ja paljon(!) nestettä. Pian olet jo jalkeillasi :)

    ReplyDelete
  6. Pikaisia paranemisia! Juo paljon :)
    Tyhmää toi metro, kaikki pummit pääsee nyt lauttasaareenkin kuselle...

    ReplyDelete
  7. Syö paljon mandariineja, niissä on c-vitamiinia. Mulla toimii joka kerta. ja mustaherukkamehussa on flavonoideja. Parane pian! Mulla tais olla sama tauti toissa viikolla.

    ReplyDelete
  8. Ootko muru varma ettei ole salmonellaa :S ku ensin vatsa sekasin ja sit korkee kuume ja flunssa... Mee heti lääkäriin jos toi kestää paria päivää enempi, ois kiva et selviit hengissä koska en kestä ilman sun blogia ;D

    ai mikä vääristynyt priorisointi :D?

    ReplyDelete
  9. Jeje tsemppii =) Koitahan piristyä

    ReplyDelete
  10. mulla kans ollut jo lauantaista asti flunssa, eikä olo ole todellakaan mikään maailman paras

    http://woman-for-all-seasons-000.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Mullakaan ei tuskin koskaan ole flunssaa, mutta nyt yhtäkkiä viime yönä oli noussut 39.2 asteen kuume, mä niin tykkään tästä! -.-''

    ReplyDelete
  12. Raasta inkivääriä kuumaan veteen ja makeutusaineeksi hunajaa. Perkeen pahaa, mutta kuulemma toimii. :D

    ReplyDelete
  13. kuuma suihku, niin paljon villapaitaa päälle että hikoilee ja sitten vielä peiton alle katsomaan soopaa! hunajainkiväärijuoma myös hyvä, sekä rooibos-tee johon lisää chiliä. bataattisosekeitto ja smetana hyvän leivän kanssa nostaa myös tytön kuin tytön sängystä alle aikayksikön! mummini vannoo carmolis-tippoihin. onhan näitä vinkkejä. :) parantumisia!

    ReplyDelete
  14. sain flunssan alkuvuodesta, enkä ole kovin hyvä sairastamaan koska sitä niin harvoin joutuu kokemaan.. no luulin sitten että olo paranee särkylääkkeitä popsimalla, mutta lääkäri sanoikin että kannattaa kärvistellä ilman lääkkeitä ja antaa kuumeen nousta, niin se tauti kuolee kokonaan pois. Yhden päivän tein kuolemaa sängyn pohjalla ja sittenpä olin taas terve kuin pukki :) eli jos oot syöny lääkkeitä ni LOPETA

    ReplyDelete
  15. C-vitamiinia paljon! Mielellään vaikkapa tuoreiden appelssiinien muodossa. Lisäks taudista huolimatta on hyvä pitää huolta nesteytyksestä, eli juo niin paljon vettä kun jaksat. Ja lämpimiä juomia tietty kaktuskurkun takia (:

    ReplyDelete
  16. en jaksanut katsoa mitä muut ovat tänne kommentoineet, mutta minulla flunssaan auttaa carmolis yrttitipat, jota saa apteekista! flunssa lähtee salamannopeasti =)
    niin ja jos kuumetta on niin mä otan aina jotain ibuprofeiinia, koska se laskee kuumetta ja sitten on jo vähän parempi olla!

    koitahan parantua! :)

    ReplyDelete
  17. Hienot on tärinänvaimentajat :D. Ei varmaan paljon auta siinä vaiheessa, kun koko talo tärisee... :D

    ReplyDelete
  18. itellä kun piti saada nuha tosi nopeesti pois niin join kaks päivää sellasta inkivääriteetä. eli tein inkivääristä paloja ja laitoin ne keitettyyn veteen sellasessa kahvin suodatinpussissa ja liotin niitä sielä niinkun teetä. sitten vähä hunajaa sekaan ja oli oikeesti ihan hyvän makusta. :p ja mikä tärkeintä, autto !!

    ReplyDelete
  19. Flunssasta selvii tahdonvoimal ;) niin, sussa sitä on, potentiaalia. You Can Do It!

    ReplyDelete
  20. ..Tai sitten otat vaan ihan rehellisesti särkylääkkeen :D

    Mulla ei kurkkukipuihin ja nuihin auta mitkään "laita valkosipulia sukkiin, syö kanelia ja nuku alasti" -poppakonstit, ja olen vakaasti sitä mieltä, että ne perustuu tasan placeboon. :P
    Elimistö hoitelee kyllä itse itsensä!(Ja jos ei hoida niin sitten tietty lääkäriin) Sillä välin voi tietysti maksimoida mukavuutensa löhöämällä vilttien alla ja vetelemällä kuumaa kaakaota :)

    ReplyDelete
  21. Must on ihanaa, että metrorataa pidennetään! Nyt voin ruveta harkitsemaan muuttoa Espoon puolelle, kun metro rupee kulkee sinnekin saakka!

    Paranemisia!

    ReplyDelete
  22. *Olen käyny epätoivoisesti jääkaapilla ja pakastimella puolen tunnin välein.. Jos sinne jotain olisikin ilmestynyt. * <--jotenkin niin tuttu fiiwis :D :D!

    ja toi sun kuva oli kyl ihan paras se sai mun huonostapäivästä hyvän, alkoi hymyilyttään toi hiiri ton "nappulan" päällä!

    sun blogi on tosi super-puper hyvä!

    p.s. jos kärsä on tukossa ni kattilaan vaan vettä->kiehuvaks->eukalyptys juttua sinne ja sitä höyryä sit vaan hengittelemään!
    paras apu on lepo!

    voimia <3

    ReplyDelete
  23. toi kallion räjäyttely on niin ärsyttävää joskus. just itse jouduin moisesta kärsimään, oisko ollu vuos sitten keväällä tai syksyllä. kiva kuunnella sitä maan tärinää (ja tuntea se) sekä kotona että koulussa, kun vieressä paukuttelevat!

    tsemiä sulle kuitenkin kämpän etsinnässä. :)

    ReplyDelete
  24. Höh, miksei sun mamma tai pappa tai jesse tai kavrut voi käydä sulle kaupassa kun oot noin pipinä? :( Musta olis tosi kurja jättää noin ihana kämppä rempan takia, mut luulen kyllä, että teet seuraavasta kämpästä yhtä kivan! :)

    ReplyDelete
  25. Inkivääriä kuumaan veteen lillumaan. Maistuu karseelta, mutta toimii.

    ReplyDelete
  26. Jotain hesarista oon joskus lukenut, että tollaset, valkosipulikotikonstit ei juurikaan auta. ainoostaan pitää muut loitolla

    ReplyDelete
  27. "kuuma suihku, niin paljon villapaitaa päälle että hikoilee ja sitten vielä peiton alle katsomaan soopaa!"

    En ole lekuri enkä pätijä mutta siis eiks toi oo just päinvastoin. kuumeessa pitää pukeutua viileästi, muutenkin kun keho on jo lämmin.

    ReplyDelete
  28. Voi pupunen,
    Äiti teki mulle aina näin pienenä kun olin kipeenä, ja käytän tätä edelleen.. :-D Sukkaan merisuolaa, sukan varteen solmu, sukka hetkeks mikroon silleen että merisuola lämpenee, sitten sukka poskiontelon kohdalle tohon silmän alapuolelle niin lähtee räkä liikkeelle.. Haha.

    Koita parantua! :*

    ReplyDelete
  29. mitä noi vihreet neliöt on sun hiiren alla ja kannettavan alla?

    ReplyDelete
  30. Suklaata, greippi-mehua ja Cold Season tai liquorice teetä...

    ReplyDelete
  31. Mikset tilaa Gastronautista jos et jaksa lähtee ulos? Helsingissä saa varmaan kaikenlaista herkkua niiltä!

    ReplyDelete
  32. höh ku joudut jättää ton su nykysen asunnon! mutt pikaist paranemista! :)

    http://annika-its-all-me.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. kurkumaa ja lämmintä vettä. maistuu ihan pirun pahalta mutta kurkussa on antibioottisia aineita eli se on kotikonstien kuningas!

    toinen on että lämmitä hunajaa ja purista siihen limemehua. auttaa mulla ainakin kurkkukipuun. ja jos hunaja on juoksevaa, voi olla vähän helpompaa :)

    ReplyDelete
  34. Et voi vaan ostaa omaa kämppää? Järkee maksaa jotai tonnin kuussa vuokraa kun sillä rahalla jo aika hulppeesti lyhetää asuntolainaa..

    ReplyDelete
  35. Jos on kurkku kipeä niin VitaCol24 tabletteja (myydään luontaistuotekaupoissa ainakin)! Niissä on 24 h takuu että jos ei lähde niin rahat takas. On muuten tehonnut joka kerta :)

    ReplyDelete
  36. Ja paskanmarjat on salmonella :DD Tutkikaa vähän nettiä hyvät kotilääkärit.
    Mulla oli salmonella ja se alkoi muutama tunti sen jälkeen, kun olin syönyt ravintolassa (näemmä raakaa) kanaa. Ekan viikon istuin tiiviisti vessanpytyllä ja en syönyt, tokan viikon nukuin ja kävin tyhjentämässä mitä nyt enää sai ulos, kun en ollut syönytkään. Kurkkukipu ei juuri liity tähän ruokamyrkytykseen.

    ReplyDelete
  37. Ja paskanmarjat on salmonella :DD Tutkikaa vähän nettiä hyvät kotilääkärit.
    Mulla oli salmonella ja se alkoi muutama tunti sen jälkeen, kun olin syönyt ravintolassa (näemmä raakaa) kanaa. Ekan viikon istuin tiiviisti vessanpytyllä ja en syönyt, tokan viikon nukuin ja kävin tyhjentämässä mitä nyt enää sai ulos, kun en ollut syönytkään. Kurkkukipu ei juuri liity tähän ruokamyrkytykseen.

    ReplyDelete
  38. "Ikea lähettää jotain korvatulppia" :'D

    ReplyDelete
  39. Kun olin Ausseiessa ja sairastuin, satuttiin onneksi asumaan erään vanhan rouvan luona, joka kasvatti kaikki vihannekset ja hedelmät omalla pihamaallaan. Noh, tällä Henrietalla oli olemassa eräs kotikonsti, joka toimi flunssaan kuin valettu:

    Tarttet:
    -valkosipulin
    -inkiväärin
    -chilin
    -sitruunan
    (-hunajaa)

    Elikkäs keitä vettä ja lisää se kuppiin. Pilko ainekset ja lisää ne myös mukiin. Hunajaa voi halutessa lisätä, en nyt muista, pistikö se Henrietta.

    Maistuu ihan helvetin pahalle, jos miettii sitä makua, mutta TOIMII. "Ihan uskomatonta, mutta totta."
    Tätä aion itekki tehä kotona, ens kerralla kun olen kipeä (:

    ReplyDelete
  40. Unohdin lisätä tohon ohjeeseen, että älä siis sitä sitruunaa rupea pilkkomaan, vaan purista mukiin. :') Noh, etköhän sä olisi sen tajunnutkin :)

    ReplyDelete
  41. Ei luoja, lähettikö ne sulle jotain tollasia pehmusteita?!!? Korvaa varmasti kaiken epämukavuuden. :D

    Ja siitä flunssasta. Ite kävin just eilen lääkärillä valittelemassa flunssaani ja sain antibiootit keuhkoputken tulehdukseen. Nyt on kuulemma liikkeellä tosi paljon flunssaa ja influenssaa ja tauti voi kestää parikin viikkoa! :( Ite oon ollu vasta maanantaista asti kuumeessa, eilen kuumetta oli 40 astetta ja kaks reissua terveyskeskukseen ja takasin kävellen ei ollu maailman ihaninta..
    Siks kysynkin että miten sä jaksat laittaa ruokaa ja pestä pyykkiä kuumeessa..??

    ReplyDelete
  42. Luin eka "lääkärimetro" ja mietin et mitähän ne taas on keksiny.... -.-

    ReplyDelete