Thursday, March 10, 2011

Kuumeessa


Tänään päätin iskeä pari kärpästä yhdellä iskulla, eli lähteä liikenteeseen ja asioille.
Tarkoituksena oli tulla äidin luokse viemään koirat ulos, ihan näin ensimmäiseksi. Seuraavaksi mun piti mennä Alppilaan asuntonäyttöön, mutta kuinka ollakaan... Ragnar soitti ihan muuten vain. Puhelun puolessa välissä kuitenkin selvisi, että Raksukin on menossa kyseiseen asuntonäyttöön. Tein nopean päätöksen silmänräpäyksessä; en aio mennä asuntonäyttöön.
(Juuri nyt soi puhelin, Raksu soittaa.) Raksu soitti ilmoittaakseen, että on nyt 3B:ssä ja Karhupuistossa. Raksu halusi tarkistaa, että onko menossa oikeaan suuntaan, kun ei ole koskaan aikaisemmin tullut "näin pitkälle". "Joo sä olet nyt kuule Kalliossa, ja vielä sellaiset viisi pysäkkiä."


Mitä pidemmälle tämä päivä etenee, niin sitä omituisemmalta se alkaa tuntua.
Istuin tänään aikaisemmin metrossa, kuumeessa. En edes muista, milloin olisin viimeksi käyttänyt suomalaista metroa. Jostain syystä hetki pysähtyi, ja tilanne alkoi tuntua ahdistavalta. Ihmisiä joka puolella. Ruoholahdessa muutamat puliukot ja ihmeellistä örvellystä.. Sörnäisten kohdalla piti jäädä.
Kurvi.
Mieleeni muistui ne jännittävät kerrat, kun eräs nisti halusi tehdä tuttavuutta kanssani, mutta koska yritin vaan totaalisesti ignorata koko tyypin, niin liukuportaissa alkoi sitten sellainen huorahuuto, ettei pahemmasta tietoakaan. Tai kun kerran eräs juoppo otti kädestäni kiinni, ja olisi halunnut "vain vähän koskettaa"..Huusin, että älä jumaliste koske, ja tyyppi jäi Ärrän taakse iltapimeällä vaanimaan.
Tänään päivänvalossa avasin oven ja olin nousemassa Hämeentielle, kun kuulin äänen: "Auta minua, auta minua!"
Katsoin viereeni, ja siinä istui pyörätuolissa/rollaattorissa "lievästi" ylipainoinen vanha suomalainen nainen.
Pysähdyin siihen, katsoin naista kohti ja kysyin: kuinka voin auttaa?
Aloin jo punnita päässäni erilaisia laskutoimituksia, että mitä, pitääkö mun kantaa nainen sekä pyörätuoli nämä rappuset ylös.. Nainen vastasi, että muutamasta kolikosta olisi apua, hän ostaisi ruokaa rahoilla. Aloin kaivella taskujani ja lompakkoani. Sain kasaan reilut neljä euroa, ja ojensin ne naiselle. Nainen katsoi kolikoita ja mua hyvin onnellisena. "JUMALAN SIUNAUSTA SINULLE, TODELLA PALJON!" Mietin, että mitä ateisti tekisi jumalan siunauksella, mutta ainakin hyvä mieli siitä tuli.

Seuraavaksi menin kauppaan, otin bussin alleni, tulin viemään koirat ulos, ja nyt odottelen äitiäni, että saataisiin vielä se kolmaskin kärpänen iskettyä tällä reissulla, eli äipälle hiustenpidennykset päähän.

78 comments:

 1. mielenkiintonen postaus! mukavaa luettavaa:) vaikka sun päivän "sairas" -asusta jäinkin vähän kaipailemaan kuvia :D

  ReplyDelete
 2. hienoa, anna vaan kerjälaisille rahaa niin ei varmasti lähde suomesta. HALOO SUOMALAISET

  ReplyDelete
 3. Täytyy sanoa, että tekstisi ovat todella mielenkiintoista luettavaa! Odotan uusia postauksia aina innolla :)
  pikaisia paranemisia!
  - vakkarilukija

  ReplyDelete
 4. HALOO siinähän luki, että "vanha SUOMALAINEN nainen"!

  ReplyDelete
 5. tj:
  kiitos:)

  Anonyymi:
  menikö sulta kohta _suomalainen nainen_ ohi? Mihinkä sun mielestä cp-vammaisten suomalaisten pitäisi mennä? Ulkomaille? Romaniaan?

  ReplyDelete
 6. Hahaa jälleen kerran tosi viihdyttävä teksti :)

  Veikkaan että toi on se sama suomalaisnainen jolla oli aiemmin rollaattori. Kolme vuotta sitten näin naisen ekaa kertaa Oulunkylässä ja hän aneli jokaiselta ohikulkijalta apua. Pysähdyin kysymään miten voin auttaa ja nainen halusi, että autan hänet tien yli, minä autoin. Seuraavaksi hän kysyi rahaa ruokaan, sitä minulla ei ollut antaa.
  Siitä kerrasta lähtien olen nähnyt naista helsingin keskustassa kymmeniä kertoja kerjäämässä rahaa ruokaan. Ylipainoinen ja hieman vammaisen oloinen vanha nainen.

  ReplyDelete
 7. luulen oon ite kanssa törmännyt tohon naiseen useamman kerran helsingin keskustassa

  mut laura oot ihana ja sul on ihana kirjotustyyli:D!

  ReplyDelete
 8. Sillä naisella oli tänään ainakin 16.45 kaupan lihapiirakka kädessä, niin oli ainakin saanut ruokaa haettua ja mutusteli sitä tyytyväisen näköisenä, hih :)

  ReplyDelete
 9. Pakko myös kertoa, oma mummini törmää tuohon kyseiseen pyörätuolimummoon lähes päivittäin, aina samassa paikassa se istuu ja huutelee apua. Ja aina se apu olisi rahan tarve.
  (Mummilleni kyseinen mummo tiuskaisi muutamat kirosanat, kun ei kolikoita irronnut.)

  Ei siinä, hienoa että viitsit antaa mummolle rahaa, jos koit sen tarpeelliseksi :)
  Paranemisia!

  ReplyDelete
 10. Haha XD taitaapi olla sama mummo joka eilen pyys multakin apua!! ja lähes päivittäin pyytää kaveriltani apua (eli rahaa) milloin missäkin.. :D

  ReplyDelete
 11. Oletko sä aina tuntenut olosi turvalliseksi Helsingissä? Tai että uskallat rauhassa yöaikaankin kulkea pitkin kyliä? Tai millainen ihminen ylipäätään oot tälläisissä asioissa,säikytkö jokaista rasahdusta vai ajatteletko vaan että "no luonto pitää hulluistaan huolen"? :D oon muuttamassa Heltsinkiin kesän lopussa ja tuo on ainut asia mikä mua jänskättää Helsingissä, eli hakataanko, ryöstetäänkö ja raiskataanko mut joka metroasemalla ja puistikossa :D

  ReplyDelete
 12. ton samaisen mummon näkee aina jossain huutamassa apua ja itteeni ainakin ottaa jo päähän :D eka oli hauskaa mut nyt ku sitä näkee nii usein nii ei sitä jaksa enää katella

  ReplyDelete
 13. HAHAHAH se mummo on niin ärsyttävä, tällä viikolla se on ollut joka päivä siinä ovella pyytämässä apua. se sama mummo kiertelee kaikki ratikatkin ja pyytää matkustajilta apua, nyt se on totta kai linnottautunut just mun metrosisäänkäynnille. pitää varmaan vaihtaa ovea.

  ReplyDelete
 14. Toi mummo o iha salee sama kuka o aina siin keskustan sokoksen liikennevaloil, pyytämäs apuu=rahaa.. Mut tosi kiva et autoit ja annoit rahaa mummolle:)

  ReplyDelete
 15. Huoh , toi on se sama säälittävä mummeli, joka aina vaihtaa paikkaa ja sama virsi "voitko auttaa?" :D
  eikä sillä muutako raha mielessä, varmaa oikeesti pystyy käveleenki!

  ReplyDelete
 16. ja sitten ihmetellään kun ollaan pitkään sairaana.... kipeänä ollaan kotona.

  ReplyDelete
 17. Joo...jumalan siunausta sinulle (ei muuta kuin stobelle)!

  ReplyDelete
 18. Lihapiirakka, hehhee :DD
  Olis voinu samal rahal ostaa esim perunoita ni ois saanu vähän useemman aterian.

  ReplyDelete
 19. Rakastan sun kirjotustapaa, saiskin omasta tektistä yhtä kivaa luettavaa :)

  ReplyDelete
 20. Tuo mummo seikkailee Kurvin ja Kallion väliä joka päivä. Pari vuotta sitten pyysi ihan rehellisesti Urheilutalon ärrän vieressä kahvirahaa, kun kysyin että mikä hätänä kun mummo sydäntä särkevästi kiekuu että APUA, APUAAAAAA

  ReplyDelete
 21. Toi nainen istuu tosi usein kans itäkeskuksen metroasemalla pyytelemässä rahaa !

  ReplyDelete
 22. Haha kävin Helsingissä Madonna keikalla ja shoppailukierroksella eräs vanha täti istui rollaattorissa ja pyysi apua jokaiselta vastaantulijalta! Mahdollisesti sama nainen :)

  ReplyDelete
 23. ÄLKÄÄ ANTAKO RAHAA KERJÄLÄISILLE!!!

  Suomessa ei ole kukaan sotien jälkeen kuollut nälkään! Sosiaalivirasto kyllä auttaa, jos nälkä on. Viinaan noilla noi rahat menee ja jos niille (kuten romanikerjäläisillekin) antaa rahaa, kerjääminen yleistyy entisestään ja muuttuu vieläkin agressiivisemmaksi. Jos haluatte auttaa, on muitakin tapoja kuin rahan antaminen kerjääjälle!

  ReplyDelete
 24. ansku sanoi...
  Rakastan sun kirjotustapaa, saiskin omasta tektistä yhtä kivaa.

  - Tiedätkö sä mitä on rakkaus? Aika voimakkaasti nimittäin sanottu...

  ReplyDelete
 25. Multakin pyysi, en antanut, ja nyt tuli vähä semmonen et ooks mä paha ihminen....

  ReplyDelete
 26. kävin viime kesänä helsingissä kerran ja tais olla tuo sama nainen huutelemassa sillonkin:D

  ReplyDelete
 27. Mikähän sillä mummolla oli..eikös nykyään saa ihan eläkettä ja kaikkea, jolla ostaa ruokansa. Mutta oot kiltti, kun annoit pyörätuoli-mummolle rahaa. :) Näitä juttuja on kiva lukea.

  ReplyDelete
 28. Eiks oo uskomatonta, että kun Helsingissäkin asuu aika paljon ihmisiä niin tosi moni "tuntee" jonkun saman pulsumummolen? :D Mut tosiaan se on aina metroasemilla huutamassa apua, joten ei oo ehkä ihme et on jääny mieleen..

  ReplyDelete
 29. Jaaha.. Siinähän on ahkera mummo kun ympäri Helsinkiä jaksaa juosta pyytämässä rahaa :D Ei hemmetti :D

  On muuten ihan mahtavia nää sun kirjotukset! Aina mielenkiinnolla luetaan:)

  ReplyDelete
 30. Hah joo toi sama ärsyttävä mummo on usein itiksen metroasemalla myös pyytämässä apua :D kerran mä ja yks ohikulkija pysähdyttiin kysymään että millaista apua tarvitset, niin rahaahan se pyysi :D ei sattunu olee käteistä.. mutta tosin en ois kyl antanu vaikka oiski ollu.

  ReplyDelete
 31. vaikken ees asu helsingin lähelläkään, ni oon törmänny kyseiseen naiseen miljoonat kerrat. aina sama juttu, pyytää apua, mutta haluaakin rahaa. aika kiintoisan tavanhan se on keksinny kiinnittää ihmisten huomion. no mut hei sul aina mielenkiintosta tekstiä ! :--)

  ReplyDelete
 32. haha, täällä on näköjään moni huomannut saman naisen, mua vastaan tulee ainakin pari kertaa viikossa, välillä säälittää kun se toistaa "voiko joku auttaa, APUA" ja kaikki ihan pokkana kävelee ohi.. mutta joo, pari kertaa oon itsekin kolikoita tälle antanut

  ReplyDelete
 33. Juu tuttu mummo! Sörkan metris on mun kotiasema. Aina pikkasen jänskättää iltavuoron jälkeen mennä metrolla kotiin. Mutta toisaalta en oo vielä kauaa täällä asustanu, niin ehkä niihin juoppoihin ja nisteihin tottuu. Se on aina vähän arpapeliä, että kannattaako huomioida niitä avun pyyntöjä vai ei. Onneks ei kauheen montaa ahdistavaa tilannetta oo itellä tullu vastaan:)

  ReplyDelete
 34. Siis liittykö noi jotenkin toisiinsa että Raksu oli menossa sinne asuntonäyttöön niin sää et sitte halunnu mennä sinne sen takia? Meni jotenkin ohi toi juttu kun olen tällainen kana-aivo.

  ReplyDelete
 35. toi sama mummu huutelee multa aina apua ku meen siitä ohi, se viihtyy liikennevaloissa väijynnässä!

  ReplyDelete
 36. EI HELVETTI! Ei ole totta! Toi sama nainen 'ahisteli' muakin jokin aika sitten, itäkeskuksen metron uloskäynnillä, mongersi että auta minua auta minua, ja kävi kauheesti sääliks kun kaikki vaan ignooras sen ja se kuulosti tosi raukalta. Mietin kanssa että pitääköhän mun jotenkin auttaa tota, miten jaksan nostaa sitäja huhhuh kävin aika monta vaihtoehtoo läpi ja sitten menin kysyin että miten voin auttaa nii 'no tota tarvisin lääkäriin rahaa ja yritän tälleen kerätä sitä kun multa puuttuu ihan vähän vaan ja mulla on lääkärilasku........'. Siinä vähän mun naama valahti että onko nainen tosissaan mutta kiltisti annoin sille kaksi euroa mitä multa löytyi ja sain kuule sellaiset Jumalan siunauksen häneltä perään että huhhuh. Sen jälkeen mietin kauan että olinpa tyhmä ja että kukahan tuohonkin menee, ja sitten täällä sinä Laura siitä kirjoittelet :D Et usko miten paljon hajosin kun luin ton sun kirjotuksen!

  ReplyDelete
 37. jep törmään samaan mummoon aina itiksen tai sörkän metriksellä :D

  ReplyDelete
 38. Joo oon kans nähny ton mummon joka ikinen kerta kun oon ollu Helsingissä :----D siinä se on istunu rautatieaseman vieres liikennevalois

  ReplyDelete
 39. Puliukot on pelottavia ja nistit varsinkin! Pelkään kokoajan, että joku iskee jonkun neulan kiinni

  ReplyDelete
 40. "toi sama mummu huutelee multa aina apua ku meen siitä ohi, se viihtyy liikennevaloissa väijynnässä!"

  Joo! Kerran menin ohi ja nainen huusi sydäntä särkevästi apua ja luulin, että hän tarvitsee jonkun auttamaan tien yli. Itse olen vielä pienikokoisempi kuin sinä Laura, joten en oikeen kokenut itseäni avuliaaksi. Sitten jotenkin tulin surulliseksi kun mummo halusikin vain rahaa. (hän oli siis suojatien edessä)

  ReplyDelete
 41. Etkö sä enää tykkää raksusta?

  ReplyDelete
 42. "oon muuttamassa Heltsinkiin kesän lopussa ja tuo on ainut asia mikä mua jänskättää Helsingissä, eli hakataanko, ryöstetäänkö ja raiskataanko mut joka metroasemalla ja puistikossa :D"

  Mä ehdin asua reilut parikyt vuotta pahamaineisessa Itä-Helsingissä (hah!) ennen kuin muutin keskustaan. Metro ja muut julkiset on siis tulleet tutuiksi. Koskaan ei oo sattunut mulle mitään, ei oo edes lähellä ollut. Todennäköisyys on melko pieni, jos et itse mene uhoomaan tms. tai kulje yöllä Kaisaniemen puiston läpi. Hyvin sä täällä selviät! :)

  ReplyDelete
 43. jooh toihan on se mummo joka on joka päivä elielin aukion ja sokoksen välissä suojatien edessä

  "VOITKO AUTTAA"
  "?"
  "OISKO SULLA ANTAA RAHAA"

  lol hyvä että annoit

  ReplyDelete
 44. mä näin sut metron portaissa sörkässä kun olit nousemassa ylös, säikähdin kun näin sut koska kauan oon lukenu blogias ja nyt näin sut oikeesti :D hahahahaha,vaikee selittää mutta... t.ida

  ReplyDelete
 45. Oon myös kyseiseen mummeliin törmänny monet kerrat. Yleensä se on suojateiden edessä huutelemassa just tota "auta minua".

  ReplyDelete
 46. Elli sanoi...

  EI HELVETTI! Ei ole totta! Toi sama nainen 'ahisteli' muakin jokin aika sitten, itäkeskuksen metron uloskäynnillä, mongersi että auta minua auta minua, ja kävi kauheesti sääliks kun kaikki vaan ignooras sen ja se kuulosti tosi raukalta. Mietin kanssa että pitääköhän mun jotenkin auttaa tota, miten jaksan nostaa sitäja huhhuh kävin aika monta vaihtoehtoo läpi ja sitten menin kysyin että miten voin auttaa nii 'no tota tarvisin lääkäriin rahaa ja yritän tälleen kerätä sitä kun multa puuttuu ihan vähän vaan ja mulla on lääkärilasku........'. Siinä vähän mun naama valahti että onko nainen tosissaan mutta kiltisti annoin sille kaksi euroa mitä multa löytyi ja sain kuule sellaiset Jumalan siunauksen häneltä perään että huhhuh. Sen jälkeen mietin kauan että olinpa tyhmä ja että kukahan tuohonkin menee, ja sitten täällä sinä Laura siitä kirjoittelet :D Et usko miten paljon hajosin kun luin ton sun kirjotuksen!

  10. maaliskuuta 2011 23.25

  Ahha hahah ahahhahahah hh ahhaa:DDDDD

  ReplyDelete
 47. Kaikki näköjään tietää ton mummon, se on lähes joka päivä mun työmatkan varrella bostaamassa, "Voitko auttaa?" vaan kaikuu. Mäkin eka luulin, et se tarttis apua liikkumiseen tms. mut ei, rahaa vaan. Aina. En oo auttanu.

  ReplyDelete
 48. Joo mäki oon nähny sata kertaa sen mummon stadis!:D useesti ennen suojatietä ja sanoo "voitteko auttaa"..
  espoossaki se on ollu pari kertaa.......

  ReplyDelete
 49. Oon nähnyt tuon samaisen feimin mummon Sokoksen eessä liikennevaloissa pari kertaa. Tosiaan oon aina luullut että se haluaa apua päästäkseen tien yli, mutta näköjään rahaa vain haluaa.

  ReplyDelete
 50. ai saakeli rupes ärsyttämää raksun toi "SIIS MIS ON ALPPILA???"
  mistä päin se alunperin sitte perkele on? luulis et alppila ei oo nyt ihan täyttä landea.

  ReplyDelete
 51. Heh, viikon Kurvissa asuneena olen jo tavannut tämän naishenkilön. Pyysi myöskin apua jonka alkuun tulkitsin apuna LIIKKUMISEEN ja tarjouduin työntämään ovista sisään. Mut ehei, vain eurot kelpaa.

  Hauska juttu, näin meidät "turistit" tunnetaan Sörkassa :)

  ReplyDelete
 52. "aikuinen sanoi...
  ansku sanoi...
  Rakastan sun kirjotustapaa, saiskin omasta tektistä yhtä kivaa.

  - Tiedätkö sä mitä on rakkaus? Aika voimakkaasti nimittäin sanottu..."

  oletko sä todella aikuinen? nimittäin aika typerä ja keskustelun kannalta merkityksetön kommentti...

  ReplyDelete
 53. Hyvä ihme, lähes jokainen kommentti koskee havaintoja ja henk.koht. kokemuksia tosta mummosta! :D mutta oikeesti, tosi surullista että vanha ihminen viettää päivänsä kaupungilla kerjäämässä. Kuinkahan hän on ylipäätään ajautunut tohon tilanteeseen. Tuntuu aika pahalta.

  ReplyDelete
 54. Se sama nainen kerjää joka päivä rahaa kaikilta ohi meneviltä!

  ReplyDelete
 55. Oli mielenkiintoinen postaus, mun mielestä teit kauniisti kun autoit sitä naista. :----)

  ReplyDelete
 56. Apua, onneks en asu Helsingissä :((
  Pelottaisi aivan kauheasti.

  Mutta joo Laura oli kiltti kun antoi rahaa^^

  ReplyDelete
 57. "Mietin, että mitä ateisti tekisi jumalan siunauksella" eheehheh :D

  ReplyDelete
 58. Juuri tuo minua pelottaa Helsinkiin muuttamisessa (opiselujen perässä), että siellä ihmiset ovat kovin erilaisia ;s Ei tosiaan ihanne, että joku mies kyttää nurkan takana... Voisit kenties joskus tehdä postauksen Helsingin risuista ja ruusuista? ;)

  ReplyDelete
 59. HEI NYT KUVIA SIITÄ MUMMOSTA KEHIIN JOKU, ulkopaikkakuntalaiset haluaa tietää miltä se näyttää ku on noi suosittu tapaus :DDD

  ReplyDelete
 60. "aikuinen sanoi...
  ansku sanoi...
  Rakastan sun kirjotustapaa, saiskin omasta tektistä yhtä kivaa.

  - Tiedätkö sä mitä on rakkaus? Aika voimakkaasti nimittäin sanottu...

  oletko sä todella aikuinen? nimittäin aika typerä ja keskustelun kannalta merkityksetön kommentti..."

  no joo ÄLÄPÄ. pitääks oikeen hakemal hakee jotain vinettävää? antaa ihmisten _rakastaa_ mitä lystää.

  ReplyDelete
 61. höh, miks mä en oo ainakaa muistaakseni törmänny tohon mummoon vaik asun stadis :((( salee kyl heti huomena bongaan sen :D

  ReplyDelete
 62. joo pakko munkin kommentoida.. Asun siinä kurvissa ja törmään todella usein tohon rollaattori mummeliin joka huutelee "auttakaa,auttakaa". Siinä se monesti Filmtownin edessä "päivystää" ja no milloin missäkin. :D Aluks tietty pysähdyin, mut sit en enää.. Aina se on kolikoita kinuamassa ja pysäyttelee ohikulkijoita.

  ReplyDelete
 63. joo pakko munkin kommentoida.. Asun siinä kurvissa ja törmään todella usein tohon rollaattori mummeliin joka huutelee "auttakaa,auttakaa". Siinä se monesti Filmtownin edessä "päivystää" ja no milloin missäkin. :D Aluks tietty pysähdyin, mut sit en enää.. Aina se on kolikoita kinuamassa ja pysäyttelee ohikulkijoita.

  ReplyDelete
 64. AHHAHHah jepa toi eukko on aina sörkän metriksellä, mäkin menin ekan kerran siihe halpaan että se tarvitsee apua päästäkseen portaista ylös muttahhh..
  :DD Toi mummohan on feimi ku melkee kaikki kommentoineet tunnistaa sen..

  ReplyDelete
 65. hehe toi mummo on joka pv jossai... sit jos sille ei anna rahaa ni seuraa semmost settii...

  ReplyDelete
 66. Blogger Behind the scenes sanoi...

  Juuri tuo minua pelottaa Helsinkiin muuttamisessa (opiselujen perässä), että siellä ihmiset ovat kovin erilaisia ;s Ei tosiaan ihanne, että joku mies kyttää nurkan takana... Voisit kenties joskus tehdä postauksen Helsingin risuista ja ruusuista? ;)

  Ei Helsingin asukkaat niin erilaisia oo :---D
  Näitä "viehättäviä" spurguja/nistejä on joka puolella. Helsingissä vaan vähän enemmän ku täällä on enemmän asukkaita.
  Kyllähän illalla täällä voi liikuskella paitsi se riippuu ihan asuinalueesta esim Jakomäki ei kuulemma oo niin turvallinen paikka illalla (please korjatka jos oon väärässä!).

  ReplyDelete
 67. siis ei hyväne aika, tuli jo selväksi että kaikki on nähny sen mummon kerjäämässä :DD arvatkaa mitä: MINÄKI OON!

  ReplyDelete
 68. missä olet muuten töissä?

  ReplyDelete
 69. Mä nään sen mummon joskus tossa lähikaupassa. Älkää huolehtiko sen hyvinvoinnista, kyllä sillä on varaa ostaa tarpeeksi kaljaa.

  ReplyDelete
 70. Hope not toi mummeli ei tuu espooseen :D

  ReplyDelete
 71. Se sama mummeli on joka paikassa.... Itse oon törmänny keskustassa Postitalon vieressä ja Myyrmäessä. Sit oon törmänny sellaseen ilman rollaattoria olevaan mummeliin joka haluu rahaa. Tämä tyyppi oli kerjäämässä Aleksilla jo varmaan 10 vuotta sitten. Että osaa ne suomalaisetkin kerjätä, yhtä ärsyttävää se on joka tapauksessa. Vakkarikerjääjille rahan antaminen ei enää ole mun mielestä "kauniisti tehty".

  ReplyDelete
 72. Tuttuja nää nistit ja juopot ja mummot mullekin, vaikka ikää vasta 15 :---------)

  ReplyDelete
 73. 'törmäsin' varmasti samaiseen mummoon sörkän metriksellä vajaa viikko sit.

  ReplyDelete
 74. tälläsenä aikana ei ehkä kannattais olla ateisti....

  ReplyDelete
 75. Anonyymi sanoi...
  tälläsenä aikana ei ehkä kannattais olla ateisti....


  Lol, miksei muka? :D Itse en ole ikinä uskonut Jumalaan enkä tule ikinä uskomaankaan.

  ReplyDelete
 76. Tää on nyt ihan totta, mut se rollaattori nainen on ympäri helsinkiä keräämässä rahaa. Mäkin erehdyin mun kaverin kanssa ''auttamaan'' sitä kun se oli suojatien edessä ja luultiin et se pitäis auttaa sen tien yli mut se pyyski rahaa eikä kehdattu enää kieltäytyy auttamasta sitä ni annettiin sille sitten 4€ kans :D näin nen kerjäläiset ansaitsee rahaa kun muut käy töissä ansatakseen ne samat rahat :/

  ReplyDelete
 77. Hei, tarvitset lainan maksaa pois laskut tai ratkaista minkäänlaista taloudellinen ongelma, ystävällisesti yhteyttä minuun nyt sähköpostitse: johnlutherloanfirm1@outlook.com
  i tarjota kaikenlaisia lainan.
  kiitos

  ReplyDelete
 78. Hei, tarvitset lainan maksaa pois laskut tai ratkaista minkäänlaista taloudellinen ongelma, ystävällisesti yhteyttä minuun nyt sähköpostitse: johnlutherloanfirm1@outlook.com
  i tarjota kaikenlaisia lainan.
  kiitos

  ReplyDelete