Wednesday, March 23, 2011

Auta Japania


 
Oletko bloggaaja, Facebookkaaja, Twiittaaja tai sivuston ylläpitäjä? Haastan sinut levittämään sanaa avustusjärjestöjen katastrofikeräyksistä. Yhdessä tavoitamme valtavan joukon ihmisiä, jotka voivat kannustamanamme tehdä oman lahjoituksensa tai liittyä mukaan keräyskampanjointiin.

Japanin katastrofin aiheuttamien tuhojen laajuus on vasta paljastumassa koko kauheudessaan.
Viimeisimpien tietojen (17.3.2011) mukaan maanjäristysten ja niiden aiheuttaman tsunamin jäljiltä on kuollut tai kateissa lähes 15 000 ihmistä.
Nyt on aika auttaa. Tältä sivulta löydät valmiit tekstit ja kuvat keräyskampanjointia varten. Käytä materiaalia luovasti – jokainen verkkoon viety teksti, kuva ja linkki auttaa.

Lahjoita tilisiirrolla tai suoraan netin kautta:

Punainen Risti
Tilinumero: 221918-68000
Lahjoitus verkon kautta: http://lahjoita.fi/lahjoitukset/kertalahjoitus
Lisätiedot Punaisen Ristin toiminnasta Japanissa: http://www.redcross.fi/ajankohtaista/uutiset/fi_FI/japani_maanjaristys/

World Vision
Tilinumero: 174530-28185 (viitenumero 2202)
Lahjoitus verkon kautta: http://www.katastrofi.fi/lahjoita/
Lisätiedot World Visionin toiminnasta Japanissa: http://www.katastrofi.fi/uutiset/2011/Japanin-World-Vision-aloittanut-katastrofityoen

Unicef
Tilinumero: 152930-87
Lahjoitus verkon kautta: http://www.unicef.fi/lahjoita-hataapuun
Lisätiedot Unicefin toiminnasta Japanissa: http://www.unicef.fi/uutinen-unicef?id=20515620

www.kampanjasivu.fi/japani/.


kuvat Ilta-Sanomat

53 comments:

 1. toi on kuitenki sun tilinumero

  ReplyDelete
 2. Anonyymi:
  Niin on. Kerään rahaa jalkojenpidennysleikkaukseen.

  ReplyDelete
 3. Anonyymi sanoi...
  toi on kuitenki sun tilinumero
  Laura sanoi...
  Anonyymi:
  Niin on. Kerään rahaa jalkojenpidennysleikkaukseen.


  :DDDDDDDDDDDDDDdd laura oot ihana

  ReplyDelete
 4. Laura kirjoitti...

  Anonyymi:
  Niin on. Kerään rahaa jalkojenpidennysleikkaukseen.

  ^ mitäääh??!:D oliks toi vitsi..

  ReplyDelete
 5. HALOO! Älkää ihmiset menkö tuohon lahjoitushässäkkään mukaan!

  Veikatkaa, kumpi on rikkaampi maa, Suomi vai Japani. :D

  Kohdistakaa lahjoitukseen antamanne rahat mieluummin esim. suomalaisille lastensairaaloille. Silloin rahat menevät todelliseen hyötykäyttöön.

  Jos nyt kuitenkin jostain vääristyneestä maailmankuvastanne johtuen päätätte lähettää rahaa Japaniin, muistakaa, että rahoistanne vain murto-osa menee kohdistamaanne paikkaan. Suurinosa menee ko. yhdistysten ja järjestöjen johtajien omiin taskuihin.

  ReplyDelete
 6. Se ei ollut vitsi vaan ihan faktaa.

  ReplyDelete
 7. hei ihan huippua että vihdoin joku suosituista bloggareista postaa aiheesta, arvostan!!

  ReplyDelete
 8. voisin kirjottaa tähän jotain epäjärkevää, sillä nyymit <3
  mut joo kattokaas tota viimestä linkkii, siellä siis lisää siitä lauran jalkojenpidennysleikkauksesta. hei haloo.

  mut joo hyvä laura, että postasit tän! iteki vois laittaa tätä kierämään !

  ReplyDelete
 9. Eiköhän sitä tällaisen onnettomuuden sattuessa rikkaampikin maa tarvitse apua ulkopuolisilta tahoilta.

  Mutta olen kyllä samaa mieltä tuosta, että suurin osa rahoista ei koskaan mene perille. Katsokaa vaikka Haitia ja 2010 luvun alun maanjäristystä: ihmiset asuvat vieläkin telttakylissä, vaikka maa saikin rahallista apua.

  ReplyDelete
 10. ''Anonyymi kirjoitti...

  HALOO! Älkää ihmiset menkö tuohon lahjoitushässäkkään mukaan!

  Veikatkaa, kumpi on rikkaampi maa, Suomi vai Japani. :D

  Kohdistakaa lahjoitukseen antamanne rahat mieluummin esim. suomalaisille lastensairaaloille. Silloin rahat menevät todelliseen hyötykäyttöön.

  Jos nyt kuitenkin jostain vääristyneestä maailmankuvastanne johtuen päätätte lähettää rahaa Japaniin, muistakaa, että rahoistanne vain murto-osa menee kohdistamaanne paikkaan. Suurinosa menee ko. yhdistysten ja järjestöjen johtajien omiin taskuihin.''

  IDIOOTTI tuol on kriisi, maailman rikkaimmallakaan valtiolla EI OLE VARAA LUONNONKATASTROFEIHIN ILMAN MUIDEN MAIDEN APUA! itsekäs paska..

  ReplyDelete
 11. "Mutta olen kyllä samaa mieltä tuosta, että suurin osa rahoista ei koskaan mene perille. Katsokaa vaikka Haitia ja 2010 luvun alun maanjäristystä: ihmiset asuvat vieläkin telttakylissä, vaikka maa saikin rahallista apua."


  Mitäs jos perustetaan oma järjestö, jonne rahaa lahjoitettaisiin.
  Kerätään parinkymmenen hengen ihmisryhmä ja lähdetään itse paikan päälle auttamaan! ;) Esimerkiksi juuri sinne Haitiin.

  :)))

  ReplyDelete
 12. Ja sitten voidaan lähteä auttamaan koiria ympäri maailmaa! :)

  ReplyDelete
 13. "IDIOOTTI tuol on kriisi, maailman rikkaimmallakaan valtiolla EI OLE VARAA LUONNONKATASTROFEIHIN ILMAN MUIDEN MAIDEN APUA! itsekäs paska.."

  Olen samaa mieltä.

  ReplyDelete
 14. Mua ärsyttää kun kaikki ihmiset ei oikeesti tajua, että siellä Japanissa on HÄTÄ. Olin nimittäin sinä perjantaina, jona katastrofi tapahtui helsinki-vantaan lentokentällä, ja samaan aikaan Tokiosta saapui lentokone. Kaikki japanilaiset olivat kauhuissaan, itkivät ja soittivat läheisilleen Japaniin.

  Se että sitten jotkut vähättelee tilannetta sanomalla: on niillä siellä rahaa hoitaa hommat kuntoon vituttaa mua. Ajatelkaa mitä ne kaikki ihmiset joutuu siellä kokemaan !!!

  ReplyDelete
 15. Miks lahjottaisin mitään rahaa kun itsekkään en tuu pärjää näillä vitun opiskelijan tuloilla! Kiva tässä elättää itseänsä loppukuu sellasella 15 eurolla!!!!!

  ReplyDelete
 16. Mä haluan ainaki lähteä auttamaan koiria ympäri maailmaa. Eli olen mukana sun järjestössä! :D

  ReplyDelete
 17. Anonyymi kirjoitti...

  Miks lahjottaisin mitään rahaa kun itsekkään en tuu pärjää näillä vitun opiskelijan tuloilla! Kiva tässä elättää itseänsä loppukuu sellasella 15 eurolla!!!!!


  Ei jumalauta. Samoilla helvetin tuloilla elän myös minä ja MYÖS minä lahjoitin rahaa auttaakseni Japania. Eletään yhdessä nyt tämä kuu loppuun 15 eurolla ja mietitään kummalla on isompi hätä. Meillä vai japanilaisilla?

  ReplyDelete
 18. vituttaa niin sikana toi tollanen vammanen ajatusmaailma, et miks pitäs lahjoittaa rahaa ulkomaille hädässä oleville, kun voi lahjottaa suomeenki! siis tosi ihanaa hei! lahjottakaa vaa niille suomen lapsille jos koette ne ainoiksi, joita kannattaa auttaa, mutta älkää saatana tyrkyttäkö muille typeriä mielipiteitänne. sisäsiittosta ajatella et noo toisel puolel maailmaa on ihan hitonmoinen hätä just tällä hemmetin hetkellä meneillää, mut hei, suomalaiset siitä huolimatta aina ekaks! en ymmärrä.

  ReplyDelete
 19. Sama täällä, myöskin opiskelija joka elää pienillä tuloilla, mutta SILTIKIN koen että senkin vähäisen "ylimääräsen" rahan jota on, voi paremmin kun hyvin antaa niille ketkä sitä tarvittee enemmän!
  Mä ainakin koen auttavani oli se rahallinen summa sitten yli tai alle 20 euroa. Mä mielummin säästän rahaa omista kuluista, en osta tupakkaa, jätän maitopurkin kauppaan ja juon sen yhden viikon vaikka sitten kahvia ilman sitä maitoa, jätän voin ostamatta ja laitan leivän päälle jotakin muuta, kuljen auton sijasta kävellen tai pyörällä ja säästän bensasta rahaa, kerään kaikki tyhjät pullot kämpästä ja käyn kaupassa palautamassa ne. Näitä tapoja säästää on niiiiiiiiin lukemattoman monia, ja vaikka yksittäisenä ne tuntuu pieniltä, niistä kuitenki kerääntyy loppu viimen yllättävän suuri summa rahaa!! Joku voi sanoa ettei pysty säästämään mistään noista edellä mainituista, mutta niiden tilalle voi jokanen OIKEASTI miettiä asioita joihin käyttää turhaan rahaa, ja joista voi säästää.
  Oli sitten kuinka varakas maa tahansa, on mun mielestä aivan järkyttävän epäinhimillistä sanoa etteikö siellä tarvittaisi apua! Ettekö te ääliöt ymmärrä että ainut tapa millä me täältä kaukaa voidaan japanin hätään auttaa, on nimenomaan se rahallinen apu. Siltikään se ei tuu IKINÄ, EI KOSKAAN korvaamaan sitä menetystä mitä ihmiset on siellä joutunu kokemaan! Voiko kukaan oikeasti käsi sydämellä sanoa ettei kiinnostaisi jos oma koti tuhoutuisi, lähimmäisiä kuolisi, ystävät katoaisivat, pahimmassa tapauksessa viruisit miljoonan muun kanssa teltassa jalka amputoituna tietämättä onko KUKAAN tuntemasi ihminen selvinnyt hengissä. Sitte meillä täällä jengi kitisee siitä kuinka vähän rahaa on elää ja kuinka ei edes muutamaa euroa liikenisi hyvään tarkotukseen. Hei haloo. Kasvakaa aikuisiksi suomen nuoret!!!!!!

  ReplyDelete
 20. mä avasin tän kommenttiboksin ihan just siks et arvasin täällä olevan joidenkin idoottiteinijen todella typeriä mielipiteitä, toki joukossa muutama järkeväkin. mutta voi huhhuh.

  luonnonkatastrofi. ei siihen varaudu suurinkaan talous. rikas japani ei ole rikas tällasella hetkellä. samalla tavalla me autamme läheistä ystäväämme ja samalla tavalla iso valtio auttaa toista isoa valtioystäväänsa..15 euron opiskelijaelämällä elää pitkälle tässä maailmassa. ja minä sen tiedän itsekin köyhänä opiskelijana!!! köyhyys on meille kuitenkin ihan helvetisti erilainen käsite. itse lahjoitin monta kymmentätuhatta lentopistettä rahaksi spr:lle ja joo toki ei mene koko raha suoraan avun kohteeseen, mutta mooni suuri järjestö toimii meidän ihmisten rahoituksilla ja niissä on ihmisiä töissä joiden työskentely on myös rahoitettava. me saatamme olla maksamassa sprn palkkoja, mutta spr hoitaa sitten avun saattamisen perille. kaikki on suhteellista ja moni pieni asia vaatii rahoitusta, sama se on meneekö sun euro jonkun palkkaan vai jonkun muun, pääasia, että sitä rahaa menee sinne, missä sitä apua tarvitaan!! anteeksi sekava selitys, mutta ärsyttää niin perkeleesti, että tässä synkässä susismaassa on tällasia ihmisiä :D
  Loistavaa Laura kun muistutat ihmisiä tästä hädästä ja kyllä, meidän on kaikkien autettava ja kyllä, me pystymme siihen!!!

  ReplyDelete
 21. Vaikka Japani on rikas maa, on sielläkin paljon köyhiä. Maassa kuin maassa köyhimpien on vaikea pitää puoliaan ja saada apua. Näiden järjestöjen apu on menossa nimenomaan niille, joilla ei ole varaa auttaa itseään.

  ReplyDelete
 22. Muistatteko minkälaista reagointi oli Suomessa, kun vuoden 2004 tsunami pyyhkäisi Intian valtameren alueella? Ketään ei kiinnostanut mikään muu kuin se, että kuinka paljon suomalaisia oli menehtynyt ja kateissa (suomalaisia kuoli siis 173, ja yhteensä kuolleita oli siis yli 200 000.)
  Haitin tapauksesta puhumattakaan, uutisointi oli hyvin vähäistä, eikä asia tuntunut hetkauttavan suomalaisia suuntaan tai toiseen.

  Rahalahjoitusten antaminen on aina kyseenalaista, sillä et koskaan saa tietää kuinka suuri osa lahjoittamastasi summasta päätyy todellisuudessa autettaville. Aina tosin kannattaa yrittää!

  ReplyDelete
 23. "HALOO! Älkää ihmiset menkö tuohon lahjoitushässäkkään mukaan!

  Veikatkaa, kumpi on rikkaampi maa, Suomi vai Japani. :D"

  en tiedä, että onko sillä japanilla kuitenkaan niin paljon rahaa, mitä luullaan. tai siis tottakai sillä on paljon rahaa esim. suomeen verrattuna. mutta japanilla on velkaa 200 % bkt:stä, joka on teollisuusmaiden korkein velka. myös japanin lentoyhtiöt ovat konkurssin partaalla. ja nyt vielä tuo katastrofi. en menisi väittämään, että siellä pyyhkii hyvin.


  niin ja laura! katselin tumblr:sta sun vanhoja kuvia ja mun oli pakko tulla sanomaan, että leikkaa takaisin se otsatukka! se oli aivan ihana ja sopii sulle älyttömän hyvin!

  ReplyDelete
 24. Japanilla on rahaa auttaa kyllä jokaista kansalaistaan. On eriasia on Japanin päättäjillä siihen tahtoa, koska hallitus ei aina suurta ihmisarvoa yhdelle ihmiselle noissa väkirikkaissa aasian maissa.

  Tuhojen korjaamisen rahallinen puoli on Japanille aivan pikku summa, arviolta noin 150 Miljardia €.

  Esim. Japanin keskuspankki käytti saman verran markkinoiden tukemiseen pelkästään seuraavana päivänä. Ja tukeminen on jatkunut siitä asti. Japani on muutenkin yksi maailman suurimpia pörssi sijoitusten lainoittaja.

  Japanin suurin ongelma on radiaktiiviset saasteet ja siitä aiheutuvat inhimilliset kärsimykset.

  Itse en kuitenkaan anna senttiäkään japseille kahdesta syystä: 1. Mulla ei ole. 2. Japanilaiset on raakalaisia ja naisten alistajia.

  ReplyDelete
 25. "Miks lahjottaisin mitään rahaa kun itsekkään en tuu pärjää näillä vitun opiskelijan tuloilla! Kiva tässä elättää itseänsä loppukuu sellasella 15 eurolla!!!!!"

  Mene töihin niin ei tarvitse elää 15 eurolla loppukuukautta.

  ReplyDelete
 26. Mitäs jos perustetaan oma järjestö, jonne rahaa lahjoitettaisiin.
  Kerätään parinkymmenen hengen ihmisryhmä ja lähdetään itse paikan päälle auttamaan! ;) Esimerkiksi juuri sinne Haitiin.

  :)))

  Mä oisin niin mukana!

  ReplyDelete
 27. Ihana Laura, sulla on lämmin sydän!

  ReplyDelete
 28. voi jeesus kun kismittää ihmisten urpous. nostakaa se katse omasta navasta niin näätte että näillä ihmisillä on oikeesti hätä, teillä jotka tuutte sieltä opintotuella maksetuista yksiöistä vikisemään ei oo.

  ReplyDelete
 29. "niin ja laura! katselin tumblr:sta sun vanhoja kuvia ja mun oli pakko tulla sanomaan, että leikkaa takaisin se otsatukka! se oli aivan ihana ja sopii sulle älyttömän hyvin!"

  Hauska kommentti, sillä leikkasin jo toissapäivänä. ;) :)

  ReplyDelete
 30. " edina sanoi...
  Muistatteko minkälaista reagointi oli Suomessa, kun vuoden 2004 tsunami pyyhkäisi Intian valtameren alueella? Ketään ei kiinnostanut mikään muu kuin se, että kuinka paljon suomalaisia oli menehtynyt ja kateissa (suomalaisia kuoli siis 173, ja yhteensä kuolleita oli siis yli 200 000.)
  Haitin tapauksesta puhumattakaan, uutisointi oli hyvin vähäistä, eikä asia tuntunut hetkauttavan suomalaisia suuntaan tai toiseen."

  Ehkäpä kiinnostus suomalaisten kuolemia kohtaan johtui siitä yksinkertaisesta syystä, että suuremmalla todennäköisyydellä he olivat jonkun suomalaisen äitejä/tyttäriä/serkkuja/ystäviä/naapureita. Maailma ei ole mustavalkoinen siihenkään suuntaan, että jokainen kurjuus on jokaiselle täysin yhtä suuri, mikä on täysin luonnollista. Niin ja muuten, kyllä taisi jengiä muukin kiinnostaa, ehket vaan sitten muista....
  -A

  ReplyDelete
 31. "Japanilaiset on raakalaisia ja naisten alistajia."

  Ihan yhtä lailla voi sanoa samaa mistä tahansa ihmisryhmästä. Tunnetko muka jokaisen japanilaisen ja voit siksi varmuudella väittää noin?

  ReplyDelete
 32. ..."Itse en kuitenkaan anna senttiäkään japseille kahdesta syystä: 1. Mulla ei ole. 2. Japanilaiset on raakalaisia ja naisten alistajia."

  Sunlaisten ihmisten taitaa olla parempi olla muodostamatta mielipiteitä, jos kerran lopputulos on tollasta itsekeskeistä ahdasmielistä sontaa. Reppana. Johan sun puolesta rupee (onneksi) tuntematontakin hävettämään.

  ReplyDelete
 33. Käytetään ne rahat, joita ihmiset on törsänneet käytännössä turhiin joditabletteihin, mielummin vaikka lahjoittamalla ne Japaniin? Miten olis? :)

  ReplyDelete
 34. Ajatelkaa ihmiset, mitä suomessa tapahtuisi jos perussuomalaiset pääsisivät eduskuntaan - ei ainakaan lahjoituksia kärsiville heruisi ja kaiken hyvän lisäksi soviteltaisiin lippiksiä hedelmien päähän ja kannatettaisiin lisäydinvoimaa. voi apua

  ReplyDelete
 35. en lahjoita. on järkevämpiäkin lahjoituskohteita.

  ReplyDelete
 36. hienoo laura :) paljo ite lahjotit ?

  ReplyDelete
 37. Mua kiinnostaisi tietää että lahjoititko itse rahaa tähän Laura?

  ReplyDelete
 38. huhhuh. niille jotka ovat sitä mieltä, että japani on rikas maa, niin miettikääpä uudelleen.

  tässä esim. hyvä kirjoitus asiasta ja japanin valtion talouden ongelmista.

  http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Japanin+talouden+kyky+toipua+on+k%C3%A4rsinyt/1135264587304

  ReplyDelete
 39. En lahjoita, en tue japania koska he tappavat delfiineitä ja valaita. Sorje vaan, mutta toi tsunami tais olla vaan luontoäidin kosto kun japsit raakalaismaisesti teurastavat noita jo muutenkin uhanalaisia eläimiä vaan pönkittääkseen omaa asemaansa kalamarkkinoilla. Surkeeta ! En todellakaan halua tukea moista maata pennosillani.

  ReplyDelete
 40. mun mielestä on hyvä että luontoäiti pyyhkäisee välillä vähän maailman kansoitusta merenpohjaan.
  täällä on jo liikaa ihmisiä saastuttamassa maailmaa, japani ykkösenä

  ReplyDelete
 41. Kattokaa dokkari The Cove! Siinä teille köyhää Japania!

  ReplyDelete
 42. http://www.youtube.com/watch?v=szBxUQHtVkg

  Kattokaapa tää! Vittu mitä vääryttä maailma on täynnä!

  ReplyDelete
 43. Muistakaa te itsekkäät ihmiset, että onneksi on maapallolla karma. Onnea vain teille ja teidän ajatusmaailmalle,harmi että se kostautuu tavalla tai toisella.

  Turha sitten itkeä.

  Kiitos ja hei

  ReplyDelete
 44. Tämän kommenttiboksin sisällöstä huomaa, mitä tapahtuu pinnallisten ääliöiden päässä, kun pitäisi tietää jotain. Hirveä vaahtoaminen ja raivo, ja juuri mitään oikeaa näkemystä ei ole.

  ReplyDelete
 45. En ole osallistunut ikinä mihinkään muuhun keräykseen kuin eläinten joulupata -keräykseen. Enkä osallistu! Jokainen pärjätkööt omillaan. En ole itsekään saanut koskaan mitään apua, miksi antaisin rahaa jonnekin, kun edes tunne sieltä ketään saati tiedä meneekö rahani juuri kaikkein hädänalaisimmille.

  ReplyDelete
 46. aivan järkyttäviä kommentteja. lahjoitinpa juuri pari kymppiä, onhan se ihan hirveä teko :D ei voi ymmärtää.

  ReplyDelete
 47. vähän turhaa toi vauhkoominen muiden lahjoittamatta jättämisestä. toiset lahjoittaa, toiset ei, ja mielipiteet japania kohtaan jakautuu puolin ja toisin. ihminen on itsekäs otus eikä muuksi muutu, eikä todellakaan ymmärrä millaista hätä on ennenkuin se omalle kohdalle osuu :)

  ReplyDelete
 48. Miten sä Laura jaksat kun ihmisiltä tulee niin typeriä kommentteja?

  Onko sulla niin, että jos näet yhdenkin kivan kommentin, niin sitten tuntuu ettei ole mennyt postaus hukkaan?

  ReplyDelete
 49. ihana tuo uus banneri :-) <3

  ReplyDelete
 50. itekkin ostin eilen alkoholitonta siideriä ja ihmettelin että miks on näin halpaa :D

  ReplyDelete
 51. joo tosiaan piti kommentoida tohon uudempaan postaukseen :D

  ReplyDelete
 52. Japani on niin rikas maa että ne toipuu kyllä tosta ihan itsekin.

  ReplyDelete