Saturday, December 28, 2013

Gusse is the boss!

Hei taas kaikille teille lukijoille!
Oon pitänyt taukoa blogin kanssa, koska olen halunnut olla perheen kanssa nää pyhät ja viikot ihan rauhassa ilman minkäänlaista stressiä blogista tai muista asioista.

Joulu meni rauhallisissa merkeissä perheen kanssa. Jesse lähti Filippiineille, joten me äidin ja Michaelin kanssa vietettiin kolmestaan joulua. Taavi ja Michaelin pari ystävää tuli syömään meille jouluillallista aattona.

Eilen me käytiin äidin kanssa tossa Arabian kauppakeskuksessa kiertelemässä alennusmyyntejä, ja mä löysin kaikkea kivaa ja todella edullista!

(Michael just sanoi, että Gusse on Talibaani, koska se terrorisoi täällä kotona kaikkea.. Se on aikamoinen kiusankappale, se hyökkäilee koiria päin ja Pablo vähän jollain tapaa ei vielä osaa olla täysin rento sen kanssa, mutta koko ajan enemmän ja enemmän ne tutustuu toisiinsa, ja jopa nukkuukin lähekkäin, ainakin Puppe.
Pablo on vaan sellainen niiiin kiltti luonteeltaan, ettei se murise tai "sano" vastaan Gusselle, kun se tulee tassuillaan raapimaan noita. Tokihan Gusse on pentu ja se haluaa vaan leikkiä ja saada niistä kavereita, mutta nää koirat ei vielä ihan ymmärrä, että mitä Gusse tarkoittaa teoillaan.
Mutta kyllä ne välillä juoksentelee täällä kämpässä kaikki kolme keskenään ympäriinsä.
Ja aluksi Gusse yritti ottaa tän kodin kuninkuuden, ja olla posse, mutta sitten Puppe ärähti sille, ja nyt se ei enää terrorisoi niin paljoa.
Sitten ihmisiä kohtaan se taas on niin hellyyden kipeä, ja haluaisi nukkua vieressä koko yön ja tulla syliin koko ajan.
Oon päättänyt leikkauttaa Gussen, niin tollainen käytös varmaan vähän vähenisi.
Saa suositella Helsingin/pääkaupunkiseudun alueelta hyviä paikkoja, jossa voisi käydä leikkauttaa uroskissan.)

Mä oon viihtynyt näissä ruskeisa hiuksissa tosi hyvin.
Kävin eilen ostamassa Anttilasta sellaista punaista hiusnaamiota, ja laitoin sitä tossa aamulla, ja tästä tukasta tuli hauskasti vähän punertavan ruskea. Se on hyvää hiusnaamiota, joka samalla värjää tukkaa, koska se on niin hellävarainen.
 Tää kuva on laivalta. Oltiin todella isolla ystäväporukalla Tallinnan risteilyllä. Meitä oli about kakskyt siellä. 
Mä menin ennen yhtä (01.00) nukkumaan, kun kaikki muut ryyppäs kahdeksaan asti ja aloitti heti herättyään taas ryyppäämisen. Porukka oli sunnuntaina viiden aikaan vielä ihan tillin tallin.
Ja olin niin tyytyväinen, että en ollut juurikaan juonut.
 Gusse ♥
 Eilisen päivän asu.
 Gusse ♥
Toi kissapipo on ihan mun lemppari, käytän sitä aika paljonkin. :D
 Veljekset siinä, rakkaat ♥
Löysin eilen Hennesistä tollaisen kivan pitkän kotihupparin.
Ihanaa viikonloppua kaikille teille lukijoille! ♥

Oon menossa tänään Forumin Ginaan iltavuoroon, joten tulkaahan vaikka moikkailemaan! ♥

43 comments:

  1. Noi pitkät H&M:n hupparit on kivoja, mulla on sama sinisenä! Kiva kun postasit! :)

    ReplyDelete
  2. Suosittelen leikkauksen suhteen Sopulitien eläinlääkäriä. Sinne kannattaa ajoissa varata aika sillä paikka on kovin suosittu esim. kissankasvattajien keskuudessa. Se on sellainen pienehkö, ei niin vimpan päälle paikka niinkuin nuo isot ketju yritykset, mutta niillä on kymmenien vuosien kokemus, ja ne on tosi hyviä myös kissojen kanssa. Toisin kuin noi isot mestat jossa usein keskitytään koiriin jne. siellä on lääkärinä esim Tuija Salminen joka toimii kissanäyttelyssä lääkärinä ja vastaanotossakin työskentelee kissanäyttelyiden yksi tuomari, Kristiina Rautio joka itsekkin kasvatta kissoja. Ne ei turhia määräile kauluria pidettäväksi viikkokaupalla yms. joka on kissalle epämukavaa. Ja kissa saa vain sen nukutuksen joka on tarpeen, ei mitään syväunta moneks tunniks. Me hoidetaan kaikki perusterveyden hoito meidän kssoilla siellä (rokotukset, leikkaukset jne.). Jos jotain spesiaalimpaa sitten on tarvis niin mennään kissaklinikka Felinaan jossa on kaikki pelit ja vehkeet. Mutta täydestä sydämestä suosittelen tuota Sopulitietä. Ei kai sadat kasvattajat voi väärässä olla ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komppaan kans Siilitietä! Meiän kolli & neiti on molemmat leikattu siellä, ja vaikka kollilla oli vähän ongelmallisempi tapaus (toinen kives piilossa), niin homma hoitu tosi siististi ja kivasti! Kannatan :)

      Delete
    2. Täältä kans suosittelut kyseiseen paikkaan! Meidän persialainen poikakisu leikattiin siellä, eikä oo muuta ku hyvää sanottavaa :) Leikkauksen jälkeen nukku pitkään, mut jo illalla sit jakso normaalisti leikkiä :)

      Delete
  3. Joskus viel se varmasti nukkuu koirien kainalossa :D

    ReplyDelete
  4. Kissaklinikka Felina on mielestäni paras! Siellä kissoistakin käytetään kunnioittavasti termiä "hän":D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaa mieltä Felinasta! Molemmat kissat aina käytetty siellä. Ja pelkästään kissoille. Ihanaa palvelua ja kissoja tosiaan kutsutaan nimellä ja kunnioitetaan. Ja sijaitsee Kampin takana. :)

      Delete
    2. Ja lisänä vielä että kannatan poikakissan leikkaamista. Meidän poikakisu leikattiin heti kun oli mahdollista. Jo sitä ennen se alkoi merkkailemaan paikkoja, mutta leikkauksen jälkeen loppui.

      Delete
  5. Mistä tuo aivan ihana vaalea neule on?:)

    ReplyDelete
  6. Noi ruskeet hiukset sopii sulle tosi hyvin. :)

    ReplyDelete
  7. Ääääää! Rakastuin laukkuusi! En löydä mallia mistään :( En edes LV:n omilta sivuilta? Onko mikä malli kyseessä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. se on äipän ikivanha laukku, sitä ei varmaankaan enää löydy LV:n sivuilta, mutta voishan niille laittaa meiliä ja kuvaa tosta laukusta, että saako enää mistään :)

      Delete
  8. Noi ruskeet hiukset on >mun> mielestä sulle paremmat kun vaaleet :) mut mä oonki jämähtäny sun vanhoihin kuviin kun sulla oli musta tukka :D Oot sä vaan kaunis plikka :)

    ReplyDelete
  9. Kissoja ei saa koulutettua niin kuin koiria. Kissat tekevät mitä haluavat, kiellät tai et. Sen takia on yleensä olemassa kissa- ja koiraihmiset. Koirat haluavat miellyttää, kissat haluavat että sinä miellytät niitä. Torumisella saa ehkä hieman "huonoa" käytöstä kitkettyä, mutta muista, ettei kissalla ole taka-ajatuksena tuhota asuntoasi, vaan viihdyttää itseään. Take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, kissat on just sellasii, et ne tekee mitä haluaa ja milloin haluaa. Kyllä mä sen oon tiennyt, kun meillä on ennenkin ollut kissa. Mietin vaan, että oisko fiksua leikkauttaa toi kisu :)

      Delete
    2. Hehe koirilla on omistajat ja kissoilla henkilökunta... :D

      Delete
    3. Kyllä meillä on molemmat kissat opetettu muun muassa käskystä istumaan jnejne. Eli kyllä ne saa "koulutettua" ja opetettua hyville tavoille. Vikahan yleensä on omistajassa tai henkilökunnassa mikäli antaa niiden tehdä mitä huvittaa :))

      Todella suosittelen tuota leikkauttamista, ei se välttämättä rauhoita kissaa käytökseltä niinkuin koiraa, mutta estää ainakin ne epämiellyttävät tavat, kuten merkkailun ja esimerkiksi pissan haju muuttuu miellyttävämmäksi.

      Delete
    4. Meillä kissat osaa istua, "pyytää" (eli mennä sellaseen magnusti-asentoon), heittää femmoja, tietää että keittiön tasoille ja kaappeihin ei ole asiaa, tietää että ovista (parvekkeelle) saa kulkea vasta kun on saanut luvan, ainoa paikka teroittaa kynsiä on raapimapuu, jne. Ja kaikki perseily on saatu kitkettyä kouluttamalla (meillä on aina ollu koiria, käytettiin aivan samoja metodeja) leikkauttamisen jälkeen :)

      Leikkauttamista suosittelen ja erityisesti Vallilan Eläinlääkäriasemaa- siellä on erittäin mukava henkilökunta ja edulliset hinnat (esim meidän lähieläinlääkärissä turkin trimmaus on 140e ja tuolla Vallilassa se on 70e). Me ollaan käyty muutamassa muussakin paikkaa mutta todettu että Vallila on kyllä paras, toinen meidän kissoista viihtyy siellä niin et eläinlääkäri joutuu nakkaa vähän vettä naamalle että kisu lopettas kehräämisen terveystarkastuksessa, ko sydänääniä yms ei saa kuunneltua sen kehruun yli :D

      Delete
    5. Vallilalle yksi ääni myös täältä!

      Delete
  10. Ihanaa kun postasit :) ihana huppari, ihana kissa, ihana sinä! ♥

    ReplyDelete
  11. Kissat on kyllä mielenkiintoisia otuksia <3 ;D Meidän poju menee ihan luomuna ( eli ei ole leikattu :D) ikää on 1,5 v! On valjaissa ulkoileva sisäkissa. Tottakai tekee pientä "tuhoa" välillä, mutta leikataan sitten vasta, jos alkaa sisälle merkkailemaan, ulos hän merkkailee, mutta ei onneksi vielä ainakaan oo sisälle alkanut merkkaamaan pisulla. :) Jos asuisin yksin niin kisulla ei olis varmaan mitään sääntöjä, mutta onneksi on tuo järkevämpi osapuoli myös (mieheni :D) niin ei kisukaan saa ihan mitä vaan tehdä, mm. raapia kaiuttimia tai kävellä tiski/ruokapöydällä. Kisu kyllä tottelee EI käskyä, mutta yksin ollessaan varmasti kävelee tiskipöydällä :D Tekee se sitä meidänkin kotona ollessamme, mutta hyppää kyllä sieltä äkkiä pois kun komentaa, mutta hetken päästä taas uudestaan menee sinne :D hahah :D kisut <3

    ReplyDelete
  12. Mistä valkee karvaliivi on??? Ooon niiiiiin kauan ettiny tollasta!!!

    ReplyDelete
  13. Näin sut tänään foorumin ginas ja olit luonnossa ihan tajuttoman kaunis! En ite ostanu siitä sulta mitään vaan mun ystävä mutta kattelin sua vaan siinä salaa ihaillen :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihana kommentti, kiitos siitä kovasti. <3 Olisit vaan rohkeesti moikannut! <3

      Delete
  14. Eikä, mulla on toi sama ihana kisupipo ja se on aikalailla juurtunu munkin päähän :D

    söpö gusse ja sun uus tukka on upea! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, ihan paras pipo! :)
      Ja kiitos kovasti! :)

      Delete
  15. Sääliksi käy pientä kissaa kun se on liian aikaisin emosta vieroitettu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitä ihmettä? Gusse tuli meille 13 viikkoisena, ja tiedän miten tärkeää on, että pentu on emon kanssa luovutusikään saakka. Mä en voisi ottaa eläintä ennen luovutusikää.

      Delete
  16. Meille ainakin neuvottiin heti, että kannattaa leikata, jos ei aio teetättää pentuja :) Eli suosittelen kyllä leikkaamaan. Naaraille ei tule tulehduksia ja uroksilla ei ala sitten se mouruaminen ja paikkojen merkkaileminen niin todennäköisesti :)

    Me otettiin vanhemmalle kissalle kissakaveri ja alkuun näytti kuin ne yrittäisivät tapaa toisensa mutta jossakin parissa viikossa niistä tulikin parhaat kaverit ja ihan erottamattomat <3

    kannattaa vaan jaksaa odottaa..

    Ja kun joku sanoi, että kissoja ei voi kouluttaa, niin kyllä voi. Ei välttämättä kaikkea saa opetettua, mitä haluaisi, ja jotkut kissat eivät opi juuri mitään, mutta kyllä on kouluttaminen mahdollista. Tuttavani on opettanut kissoilleen temppujakin. Eivätkä ne ole läheskään yhtä huonokäytöksisiä kuin omat kollini, jotka tuntuvat tekevän mitä huvittaa :D Ja nämä hänen kissansa eivät esim. koskaan käytä kynsiään ihmiseen. Ei edes vahingossa vaikka niiden kanssa leikkisi tai niiden kynsiä leikkaisi. Pitää vaan olla kärsivällinen ja pitkäjänteinen :) Kissojen kouluttamisesta löytyy paljon tietoa kirjoista ja netistä.

    ReplyDelete
  17. No poikakissan kastraatio on kyllä niin naurettavan nopea homma että siinä nyt ei ehkä ihan hirveesti ole väliä missä klinikalla se tehdään :D

    ReplyDelete
  18. Ihana Laura, kirjotatko vielä livejournaliin? Vastaa!!!! :DDDDD

    ReplyDelete
  19. oot vaan niiiiin kaunis <3

    ReplyDelete
  20. Oot tosi kaunis ja ihanat noi sun hiukset :))

    ReplyDelete
  21. voisitko pistää kuvaa siitä hiusnaamiosta, tai että millanen se pakkaus on ja mikä merkki yms. noi hiukset on muuten tosi kivat

    ReplyDelete
  22. Hei. Mistä tuo kissapipo on ostettu. Ihana blogi. Laura joensuusta

    ReplyDelete
  23. Mä komppaan tota kissaklinikka Felinaa, ihan mieletön paikka ja ihana henkilökunta :)

    ReplyDelete
  24. Ihana Monclerin takki! Ootko ostanut Ajattaresta vaiko jostain muualta?

    ReplyDelete
  25. Muista viedä Gussea valjaissa ulos siinä missä koiriakin. Mulla kaksi kissaa ja joka päivä lenkkeillään puolisen tuntia puistossa. Hyvää virikettä:)

    ReplyDelete