Wednesday, July 24, 2013

Eestinlaiva

Oltiin lauantaina Emppiksen kanssa Tallinnassa.
Laiva lähti 9.15 ja oltiin jo kahdeksan jälkeen laivassa, eli toisin sanoen hyvissä ajoin.
Mä olin ottanut mukaani paperia ja tusseja, jotta päästiin piirtämään kaikkia niitä tyyppejä, joita laivalla nähtiin. Aamulla se meininki oli vielä aika siedettävää, ja vietettiin suurin osa ajasta  jossain niin sanotussa aamiaiskahvilassa, eikä siellä ollut kauheesti porukkaa. Siitä sitten siirryttiin johonkin isompaan mestaan, jossa esiintyi humppabändi. Mä yritin nukkua, mutta musiikki pauhasi niin kovalla, että se oli lähes mahdotonta. Ja sitten mä heräsin siihen, kun lavalle asteli taikuri! Taikuri! Siis se matka oli kuin suoraan Pasilan eestinlaivajaksosta! Taikuri, joka "taikoi" ilmapalloista koiria ja miekkoja. Hohhoijakkaa.. Meitä nauratti se, kuinka porukalla oli tyhjät reput ja kassit sinne mennessä ja sitten taas kassit täynnä viinaa palatessa takaisin Suomeen. Mä en oo henkilökohtaisesti koskaan ymmärtänyt tota juttua, että lähdetään Virosta hakee viinaa. Maksaahan ne matkatkin, etenkin jos asuu pohjoisessa ja joutuu tulee ensin autolla tai muulla kulkuvälineellä Helsinkiin. 
Ei se alkoholi nyt niin kallista täällä Suomessa ole. Eri asia olis ehkä, jos pitäisi jotkut suuret juhlat ja haluis hankkia skumpat ja viinit sitten isommalle porukalle.
No kaikki tyylillään.

Me käytiin Bershkassa, ja se oli just se mesta, jota Emppu oli koko viikon odottanut.
Sen jälkeen mentiin syömään Vanhaankaupunkiin, ja siitä sitten taxilla Rocca al Maren-kauppakeskukseen.
Paluumatka oli vielä raskaampi, koska oltiin jo 1,5 tuntia ennen laivan lähtöä laivalla.
Saatiin taas kuunnella humppabändiä, taikuria ja karaokea laulavia hyvin humaltuneita juntteja.

Laivareissun jälkeen tultiin mun luokse, ja käytiinkin heti käsiksi tohon meidän ainoaan taxfree-tuliaiseen. Muutaman hömpsyn jälkeen kuvattiin taas legendaariseen tapaan yksi hieno tanssivideo, mutta se ei nyt kyllä tällä kertaa päädy tänne. "Valitettavasti".
Otettiin taxi Nean ja Matin luokse Meilahteen tupareihin, ja sieltä sitten koko porukalla Kappeliin.
Siellä onkin tullut käytyä aika paljon tänä kesänä. Vähän tylsänpuoleinen paikka.
Mites nää sormet menee?
 Gangsta-Pablo.
 Ajattelin arpoa jo tänään 00:00 jälkeen Summer sound-liput tai sitten viimeistään huomenna aamulla!

Kävin tänään Annikan luona laittamassa taas tukan kuntoon. Hiuksia leikattiin vähän lyhyemmäksi ja tyveen laitettiin vähän enemmän tummaa, tai siis liukuväriefektiä laitettiin vähän alemmas.
Kiitos rakas Annika! ♥
Meillä oli taas oikein mehukkaat spekulaatiot miehistä ihan näin yleisesti, ja sitten kampaamoon tuli käymään joku tyyppi/mies, minkä jälkeen Annika totesi, että ei ikinä kiinnostuisi miehestä, jolla on sellaiset aurinkolasit kuin kyseisellä miehellä... :D Kyllä se on joskus niin pienestä kiinni!
Löysin Tallinnan Bershkasta kivan uuden neuleen.

P.S.

Kävin joku aika sitten ripsihuollossa Blue Lagoonissa Marialla. Edellisestä huollosta oli vähän reilu kolme viikkoa, mutta silti ripset olivat pysyneet kiitettävän hyvin!
Blue Lagoonissa on taas -10% alennus kaikista ripsienpidennyksistä ja huolloista.
Muistathan mainita lukevasi Lauran blogia aikaa varatessasi!

Yhteystiedot

puhelinnumero:  0440 411 622
sähköposti: info@bluelagoon.fi


72 comments:

 1. Voi ei!! En kestä kuinka ihana kämppä sulla on! Niiiin unelma... Vau. Toi ''koppi'' missä sun sänky on ja keittiön kaakelit jajaja ah! Unelma :)
  Rakastan sun kirjotustapaa muuten<3


  Klikkaamalla tätä tekstiä pääset mun blogiin: Sini Marja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Onhan se ihana asunto, vaikka huonekalut sun muut vielä puuttuu, kun luovuin kaikista entisistä, mutta hiljaa hyvä tulee <3

   Delete
 2. Nämä parin laatikon ostajat säästää vähäsen, mut sitte on farkku/pakettiauto ostajat jotka ostaa paljon juomia, juomat tilataan ennakkoon netissä ja lastataan autoon kun tullaan takas satamaan risteilyn päätteeksi ja säästöä tulee jopa useita satasia per reissu eli puhutaan aika suurista summista.
  Ja Viron matkailu tulee lisääntymään jos Suomeen tulee uusia holhouslakeja kuten kaljaa myytäisiin jatkossa vain alkossa, jossa hinta nousisi jonkun verran.
  No harvemmin ne isot juomamäärät yhdelle tulee, eli yleensä on kimppatilaus tai isot juhlat jolloin täyttää pyöreitä tai häät yms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa mieltä, ja jos nyt sattuu asumaan helsinki/eteläsuomi alueella ja joko juomat suomesta tai matka viroon ja juomat sieltä maksaisi suht saman verran niin monien mielestä se voi silti olla kivempaa hakea juomia sieltä, ku pääsee vähän pois kotikulmilta samalla :D tarkotan nyt tilannetta jossa sitä alkoholia ei sieltä mihinkään juhliin roudattais.

   Delete
  2. En mä tiiä onkse sittenkään niin "pois kotikulmilta", kun Tallinnassa törmää suomalaisiin melkein yhtä paljon kuin Helsingissä. Kaikissa kaupoissa palvellaan suomeksi, ravintoloissa on ruokalistat suomeksi ja sitä rataa, ei se ainakaan siltä tunnu, että menis ulkomaille.. :)

   Delete
  3. Älkää tuoijottako vaan omaan napaan, että säästätte pari satasta hakemalla alkoholia Virosta. Niillä Suomesta ostettujen viinojen ja kaljojen hinnoissa on verot, joilla maksetaan koulut, terveydenhuolto, sekä kotona lusmuilevien tuilla eläjien leipä, yms. Tosi isänmaallista kantaa rahat pois omasta maasta.

   Delete
  4. Tosi isänmaallista lusmuilla pylly mätänä himassa. Asia josta voisin väitellä loputtomiin. Mitä vähemmän veroja maksan sossupummeille, niille oikeille niin sitä parempi. Vähän liian vahva turvaverkko meillä täällä.

   Delete
  5. No onneksi niillä verorahoilla saadaan paljon hyvää aikaan, eikä pelkästään homepyllyjen ylläpito. Tosin ne pitäisi kaikki pakottaa töihin, tuet pois ja elämänsyrjään kiinni. Laitoin tahallani tuon ihmistyypin tuohon herättääkseni keskustelua, mutta ei täällä herännyt kun yksi. Anyway, viinan kanto Eestistä on säälittävää hommaa.

   1.ano

   Delete
  6. Sen takia onkin niin helvetin ristiriitaista, että hallituksessa jeesustellaan, kuinka suomalaisten alkoholinkulutusta pitäisi saada pienemmäksi ja rajoittaa sen saanti mahdollisuuksia, mutta samaan aikaan niistä tulevat verot kyllä kelpaa. Sama juttu röökin kanssa. Jos se muka on niin ongelmallista tässä maassa, niin kielletään sitten molemmat saman tein.

   Delete
 3. Tuo teidän muiden ihmisten pilkkaaminen on vähän surullista :s

  ReplyDelete
  Replies
  1. jep.. jauhatte paskaa muista ihmisistä :) itsehän olette niin täydellisiä ;) ........

   Delete
  2. Missä kohtaa tekstissä lukee, että jauhettiin paskaa ihmisistä?
   Totesin vaan, että meininki oli vähän junttimaista, ja sitähän se olikin.
   Älkää nyt ottako niin vakavasti. Ei ole varmaankaan suurin loukkaus, jos musta on hauskaa sen viinan hakeminen tai karaoken laulaminen...

   Delete
  3. Suomalaiset taas loukkaantuu kansakuntansa puolesta vähä huumorii hei ihmiset! Oha noi risteilyt ny vitun huvittavii:DDD

   Delete
  4. Nimenomaan! Hei kattokaa se Pasilan eestinlaivajakso! Siinä just parodisoidaan sitä vuosikymmeniä jatkuvaa meininkiä, ja onhan se hieman hauskaa :D

   Delete
  5. Ruotsin/viron laivareissut on just "kuuluisia" siitä,että siellä on tommonen meno! :D olipa sitte nuori tai vanha niin samalla tavalla örvelletään ja sekoillaan.. kuhan on vaan taas pitäny päästä sanomaan jostaki..

   Delete
 4. Tartuin tietty tärkeimpään (:D) ja kerronpas oman näkemykseni. Suomessa 1,7L Jekku maksaa 60e, ja virossa sama puteli on 30e. Eli matka sinnejatakas+yks pullo on halvempi ku ostais tosta viereisestä putiikista. + Kaikki muutkin drinkkiainekset on sen verran halvempia, että kyllä ainakin ne väkevät kannattaa sieltä hakee :)

  Mutta ymmärrän myös, ettei jotkut ymmärrä "viinaturismia" :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin siinä tapauksessa, jos juotai tarvii enemmän.
   Itse kulutan alkoholia aika vähän, ja jos kerran viikossa juon pari siideriä tai haen alkosta joskus pullon vodkaa, niin mulle ei tulis taloudellisesti kauheen kannatavaksi hakea sitä Tallinnasta. :)

   Delete
 5. Voi eii osallistuin tähän Summer sound kisaan tossa muutama päivä sitten viestillä jossa hehkutin ihanasta pojasta jonka tänä kesänä tapasin. Halusin viedä kyseisen tyypin niin kovasti kunnolla tamppaamaan ja juhlimaan.. No eikös tämä kyseinen heppu paljastunutkin tässä nyt sitten ihan täydeksi mulkuksi, joten nyt jos koskaan lipuille olisikin käyttöä, että päästäisiin tyttöjen kanssa juhlimaan oikein tyylillä ja unohtamaan kaikki tommoset typerät kakkapäät!

  jonna.orava@hotmail.com

  ReplyDelete
 6. Ihana neule! Missäs se Bershka siellä Tallinnassa oikein on? Onko lähellä satamaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. On juu, mutta se on vähän "piilossa". Ehkä joku muu osaa selittää paremmin :D

   Delete
  2. Se on siinä sataman lähellä Rottermannissa :)

   Delete
  3. Jep, vähän piilossa! Kannattaa tsekkaa osoite etukäteen, mutta Rottermannin vieressä :)

   Delete
 7. Millaiset aurinkolasit ne sitten oli? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En mä ees kattonut, en muista siis. Varmaan jotkut sellaiset urheilutyyppiset :)

   Delete
 8. oon aina tykänny sun blogista mut musta jotenki sun kirjotustapa on muuttunu vähän ylimieliseks ei silleen pahalla :p surullista arvostella toisia tolleen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. laurahan arvosteli paljon enemmän porukkaa, mun mielestä lauran kirjoitustyyli on muuttunut päinvastaiseen suuntaan, paljon rajatumpaan.

   Delete
  2. En mä mielestäni ole tässä erityisesti ketään arvostellut. Kirjoitin, että laivalla oli vähän junttimaista meininkiä. En haukkunut taikuria tai humppamusiikkia, kerroin vain niistä. Ja jos kommentoijilla on oikeus arvostella bloggaajaa pienimmistäkin asioista, niin eikö bloggaajalla ole joskus arvostella tai kommentoida yleisesti ihmisiä?

   Delete
 9. Voi koira parkaa! <3 :D Mutta nätisti antaa mamin kuvata. :-)

  ReplyDelete
 10. Nii ja kontti lonkeroa maksaa suomes 40e ku saat virosta 13e :D että jos juhliin niitä hakee nii kyllä taitaa halvemmaksi tulla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama limppareissa. Suomessa joutuu maksaa sixpackista melkee 6 euroo, virossa saat lavallisen alle 9 eurolla.

   Delete
  2. Ymmärrän tämän pointin, niin kuin kirjoitinkin, että jos haetaan paljon, niin siinä säästää, mutta jos hakee vähän ja maksaa 30-50 e lipuista + bensoista tai taxista, niin siinä ei välttämättä kauheasti säästä :)

   Delete
  3. Niin siis miks te lähditte vaan shoppailee viroon? Tuleeks siinä nyt sit muka säästöä? En ymmärrä?
   Käyn päiväristeilyllä, en dokaa/osta alkoholia enkä nyt hirveesti edes shoppaile koska eestin hinnat vaatteissakin suomen tasoa, mut pääsee just siihen ihanaan laiva-tunnelmaan ja kuunteleee humppaa :)

   Delete
  4. Siellä on sellaisia vaatekauppoja joita ei löydy Suomesta.

   Delete
  5. Anonyymi, Tallinnassa on kauppoja joita ei Suomesta löydy kuten esim. Bershka, Stradivarius, Pull & bear, Tally weijl ym.. ja paljon muitakin.

   Delete
  6. On Virossa alkoholiakin, mitä ei löydy Suomesta :D

   Delete
 11. Upeita kuvia. Kämppäs näyttää aikas kivalta. :)

  ReplyDelete
 12. Gangsta-Pablo vei sydämeni täysin. Mikään ei enää tunnu samalta tämän jälkeen.

  ReplyDelete
 13. Ihanan energinen postaus tämä! Mua nauratti nuo laivajutut, se on niin totta että paluumatkalla vaan pullot aina kilisee. En mäkään ole ymmärtänyt sitä älytöntä viinan rahtausta koskaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahaaa! Kerrankin joku ymmärtää! :D

   Delete
  2. No muttas, mistä teidätte mihin tarkoitukseen ne on menossa? :) Omaan käyttöön vai juuri niihin juhliin minkä ymmärrätte.

   Delete
 14. onko tuo omistusasunto? :) missä päin helsinkiä?

  ReplyDelete
 15. Repesin kovaan huutonauruun kun tuon viiksitopin viikset osuvat sopivaan (=sopimattomaan) kohtaan :DDDDDD no okei ehkä se on topin tarkoituskin haha

  ReplyDelete
 16. OLISKOHAN teidän pitänyt lentää yksityiskoneella eestiin niin olisitte säästynyt muilta ihmisiltä, taikurilta ja humpalta? Ehkä ens kerralla? Pitäisköhän toi kampaamokin sulkea aina siksi ajaksi kun sä menet sinne, ettei vaan tule samaan aikaan asiakkaita rumine-asusteineen? ;P
  ps. ihana hauva!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ymmärrä, miksi te loukkaannutte nyt niin kovasti siitä, jos mun mielestä se laivameininki on jollain tapaa huvittavaa. Kampaamoon tullut mies ei ollut asiakas, eikä kyseessä ollut rumat aurinkolasit, vaan sellaiset lasit, jotka viestii tiettyä miestyyppiä, joka ei ystävääni kauheasti romanttisessa mielessä viehetä.

   Ehkä artikuloin hieman ylimieliseen sävyyn, mutta pointtina oli nimenomaan kertoa siitä, kuinka me naiset ollaan tällaisia hömppiä näiden miesjuttujen kanssa ja kuinka legendaarisen samanlainen meininki laivoilla aina on vuosikymmenestä toiseen. :)

   Kiitos!

   Delete
  2. Ei ole nyt tarkoitus ns. heittää bensaa tuleen, mutta ei pliis mitään "me naiset sitä ja tätä"-fraaseja, kun aina pieni närkästys herää siinä vaiheessa, kun joku haluaa julistaa mitä "me naiset" mietimme/teemme tai selitellä omia sanojaan naiseudella. Niin ja, minusta pelkät aurinkolasit (tai ylipäätänsä pelkkä vaatetus/asusteet) eivät välttämättä kerro yhtään mitään miehen... tyyppisyydestä. Ei tässä muuta, ihan kiva postaus kuitenkin!

   Delete
  3. Artikuloin oli hieman väärä sanavalinnta. Mutta siis ilmaisin itseäni huonosti.


   :)

   Delete
  4. Täysin samaa mieltä tuosta, ettei ulkonäkö kerro kenenkään persoonasta mitään!

   Delete
 17. Mä en oo koskaan ymmärtäny sitä miks jengi lähtee tallinnaan edes shoppailee vaatteita :D eiks toi oo niin junttia ja so last season, jotain ysärii ku tallinnaan mentiin hakee halpoi rääsyi? Viinan mä ymmärrän ku se on vaan niin halpaaaa!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koska siellä on sellaisia kauppoja, joita Suomessa ei ole.
   Ymmärrät viinan hakemisen, koska se on halpaa, mutta et vaatteiden ostoa, vaikka ne on halvempia?

   Loogista. :)

   Itse ainakin tein syksyksi paljon todella edullisia löytöjä!

   Delete
  2. Ja sinä ymmärrät vaatteiden ostamisen virosta koska ne ovat halvempia, mutta et sitä että joku hakee muutaman laatikon lonkeroa sieltä itselleen koska sen saa huomattavasti halvemmalla virosta kuin suomesta.

   Loogista. :)

   Delete
 18. hei kamoon suomalaiset on just ihania siinä kaikessa laiva-junttiudessaan! :D kerranki vähän höllätään ja ollaan vapautuneempia, kun yleensä suomalaisista valitetaan kuinka tuppisuita ne on eikä uskalleta sanoa edes kassatädille päivää :DD ahdistavampaa olis istua se neljä tuntia laivassa kuunnellen viulunsoittoa pikkurilli pystyssä kaviaaria syöden etiketin mukaan :D chillii vaa

  ReplyDelete
 19. voi vähän kivasti menee tuo sänky tolleen ''korkeemmalle'' muusta huoneesta! tai tolleen rappusia pitkin :D

  ReplyDelete
 20. On se harmillista kattoo takasin tullessa kun kaikilla on vaan viinaa kärryt täynnä, niin paljon että pitää laittaa lapsetkin kantamaan viinitonkkeja. Ja sitten parilla sankarilla pettää pahvilaatikot ja tölkit kierii pitkin käytäviä...huoh:) Rahaa säästäis myös(ja terveyttä) jos vaan kuluttais sitä alkoholia vähän vähemmän mut ehkei se sitte oo vaihtoehto monille

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahh ihan parasta on aina se ku kaikil hirvee kiire sinne laivaan rynnäköidä ja sama sit ku laivasta tullaan pois niin jengi jaksaa töniä ja tuuppia ja etuilla laukkuineen ja aina siel kävellessä niitä tunneleita niin venaa vaan koska joltain sankarilta just levii laatikot ja alkoholit sinne :D se on niin perus mut en valita haha

   Delete
 21. Supersöpö rusetti :)!

  xoxo Gozika
  http://gozikasjournal.blogspot.com/

  ReplyDelete
 22. Siis mikä ihmisiä nyt taas vaivaa?

  Ei tarvitse olla maailmanluokan kusipää, jotta menisi hermo laivalla ihmisiin, jotka ovat kännissä humppabaarissa jo ennen kun laiva on edes lähtenyt satamasta liikkeelle.
  Itse tykkäisin käydä laivalla useammin, mutta juuri tämä jurriasiakaskunta pilaa mukavaa fiilistä. Viime reissulla joku herra Umpijurri kaatui kännissä poikaystäväni jalkoihin ja meinasi vielä lyödä siitä hyvästä että "kundi selkeesti kamppas!11"

  Ja melko satavarmasti jokaikinen on joskus kommentoinut kaverilleen että hyi ompa rumat kengät/sukat/saparot/laukku. Mutta auta armias jos joku kirjoittaa pienen sivulauseen siitä blogiinsa! Törkee ämmä tapa ittes.

  ReplyDelete
 23. Oltiin yhtä aikaa siellä Tallinnassa teiän kanssa, ja höpötettiinkin sulle jotain ratikassa paluumatkalla. Kovastipa on jotkut kommentoijat näköjään vetäny herneet nenään, jos Laura vähän naureskelee laivan meiningille. Kyllä itteänikin huvitti laivalla jotku jutut ja myös se trubaduuri joka soitti ja laulo siellä oli hauska, ja sit ku aamulla joku nainen meni siihen trubaduurin eteen ihan innoissaan tanssimaan varsin erikoista tanssia :D Mut tää on tällasta hyväntahtosta naureskelua, eikä siitä pitäs mun mielestä loukkaantua niinku jotkut on tehny.

  ReplyDelete
 24. Hahhah ihan paras tuo kuvaus Tallinnanlaivan junttimenosta. :D Joku nyt loukkaantuu verisesti, mutta kyllä mun mielestä viinaturisteille saa vähä nauraa!

  ReplyDelete
 25. Hei siis hyi. Hävettää olla suomalainen ja nyt taas muistin että miks haluun tästä maasta pois ja eroon näistä ihmisistä! Porukka tulee oikeesti tänne ihan hiiltyneenä itkemään. Mitä?!? Siis onhan se meininki VIron laivalla aivan järkyttävää. Mä jo olin aatellut et se olisi ollu se vähän toiselainen sukupolvi joka tätä juntteilua harrastaa mut ilmeisesti osa sunkin lukijoista tähän ryhmään lukeutuu. Tallinna on ihana kaupunki tosin.

  Ja te kaikki jotka hikeennyitte tosta aurinkolasijutusta niin mitä ihmettä? Laurahan enemmän "dissasi" itseään ja Annikaa, että "ollaanpas ME hölmöjä".

  Huh. Calm your tits down people!

  ReplyDelete
 26. Vitsi nauran kyl ku jotkut syyttää sua et ylimielistelet ja puhut paskaa muista ihmisistä :D
  Ku luin tän tekstin, ni mä vaa nauroin ja mun mielest kirjotat iha sairaan kivasti et jaksais lukee sun kirjottaman kirjanki ... tosikkoja liikaa nyh !

  ReplyDelete
 27. Laiva-meininki on just parasta! :DDD tää viina-ralli ei kai ole mikään tabu ja musta on vaan hienoa et pystytään vähän irrottelee karaokessa vaikka miten nuotin vierestä ja örvelletään veripäissä ja sit taas paluu arkeen ja jähmeänä töihin xD

  ReplyDelete
 28. Nauroin aika paljon teidän piirtämälle kuvalle :D haha! Lohduttavaa tietää että löytyy muitakin kellä on tällainen "epämuodostunut" huumorinkukka

  ReplyDelete
 29. mun on nyt kyl pakko kommentoida,
  käyn aika harvoin lukee sun blogia, mutta sittenpä on aina enemmän postauksia nautiskeltavana ku en käy joka pvä :D
  mut siis, aina - IHAN AINA jaksan ihmetellä miten kauniilta ihminen voikaan näyttää.
  voi hertsyykeli sua laura, what a woman!
  ihanaa kesän jatkoa sulle ja koiruleille myös.
  puss. :*

  -a

  ReplyDelete
 30. Tiesitkö että Suomessa myydään EU:n kalleinta alkoholia? Oon kuitenkin samaa mieltä siitä, että ei ole järkeä lähteä matkalle pelkkien viinojen takia. Vaan musta ne viinat tulee sopivasti siinä samalla jos haluaa lähteä muutenkin matkalle Viroon:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiesitkö, että Suomessa alkoholin hinnasta suurin osa on veroa, että sinä ja moni muu saa käydä ilmaisen lukion ja jäädä sen jälkeen vaikka kokopäiväiseksi valtion palkkaamaksi blogistiksi, mikä ei tietenkään olisi suotavaa. Plus verolla katetaan niitä sairauksia mitä alkoholi aiheuttaa suurkuluttajille.

   :D

   Delete
 31. Siellä on oikeasti välillä ihan kamalaa menoa. Itse olin ollut ystäväni luona Tartossa ja olin etsinyt sellaiset laivamatkat, jotta tulisi mahdollisimman edulliseksi (juna Sjoki-Hki, laiva Hki-Tallinna bussi Tallinna-Tartto Tartto-Tallinna, laiva Tallinna-Hki, Juna Hki-Sjoki =110€)
  En vain tajunnut että paluumatkani laiva on Baltic Princess, lauantai-iltapäivällä... Matkan aikana ohitseni vietiin kolmea miestä verissäpäin laivaputkaan ja muutenki meno oli aivan kamalaa. Aikuiset naiset huutaa puma ja adidas-hajuvesi hyllyllä että "Hyi vittu tää haisee perseeltä" vaikka ympärillä on pieniä lapsia, yksi mies kähmii toisen naisen takapuolta samaan aikaan kun soittaa kotiin vaimolle, että mikäs se sen lempituoksu olikaan. Pahinta oli kuitenkin se, että monen perheen vanhemmat olivat molemmat hirveässä jurrissa, ja heidän pienet lapset kipittivät perässä surullisen näköisinä toblerone kädessään... Aivan järkyttävää menoa.

  ReplyDelete
 32. Suomi on vaan niin helvetin kateellinen kansa. Käyhän se jo joistain näistä kommenteistakin ilmi. Odotan sitä kun pääsis täältä oikeesti pois Ite en oo käyny koskaan tallinnassa ja ollaan lähipäivinä menossa, noh arvatkaas miksi, juuri sen takia että pääsen shoppailemaan niihin vaatekauppoihin mitä suomesta ei löydy. Ja onhan viro ihan tossa vieresssä ja pääsee edes hetkeksi pois suomesta :) ihana postaus♡

  ReplyDelete