Wednesday, February 20, 2013

Mansikkakakku

Tässä on nyt pari viikkoa ollut tosi hektistä, ja tuntuu, että aika menee niin kamalan nopeasti. Neljän päivän päästä on lähtö Thaimaahan, ja ihan hetki sitten siihen oli vielä reilu kuukausi.
Toivottavasti mä saan kaikki hommat hoidettua ennen matkaa.

Mä oon varannut vasta yhden hotellin meille ekoille päiville, mutta muuten ei olla sitten vielä oikeastaan suunniteltu, että minne mennään ja mitä siellä tehdään.
Mä oon muutenkin aika sellainen hetkessä eläjä, enkä osaa suunnitella tulevaisuutta koskaan kauhean montaa päivää pidemmälle. Sen näkee sitten, ja mitä sitä ressaamaan etukäteen.

Aion ottaa koneeni mukaan matkalle ja postailla sieltä teille.
Voi että tota Pabloa! ♥
Kävin tänään veljeni Jessen luona, ja suunnittelin, että minkälainen sisutus (tulevaan) asuntoon(i) tulee, kun muutan sinne. Jesse tosiaan remppaa parhaillaan omaa asuntoaan, johon se sitten muuttaa tässä keväällä, ja mä taas muutan Jessen nykyiseen asuntoon.
Taavi on lupautunut tekemään yhden aika siistin jutun sinne, mutta sitä pitää nyt vielä katsoa.
Kuva asunnosta alhaalta oikealla. ^^
Tehtiin äidin kanssa viime viikonloppuna mansikkakakku.
Resepti on mun makumieltymysten tuotosta, ja voisin sen tähän teille kirjoittaa, jos joku haluaa kokeilla. Tää on muuten satavarmana mun ensimmäinen resepti ikinä blogissa, tai missään muuallakaan.. :D

Lauran mansikkakakku:

Tarvitset kakkupohjan, voit ostaa valmiina tai tehdä itse.
Kakkupohja leikataan neljään osaan, mutta voihan sen leikata vaikka kolmeenkin osaan, ihan miten haluaa. Muista kostuttaa pohja kunnolla, ettei kakku ole kuiva.

Sulata 1-3 levyä Fazerin valkosuklaata, laita suureen kattilaan vettä, ja sen päälle pienempi kattila, johon laitat suklaalevyt ja vähän kermaa. Sekoita koko ajan, kunnes suklaa sulaa kastikkeeksi. Laita jääkaappiin tai parvekkeelle viilentymään.

Leikkaa mansikat palasiksi oman mielesi mukaan, me viipaloitiin ne, helppo levittää kakkuun, ja näyttää kivalta.

Ekaan, tokaan ja kolmanteen kerrokseen tulee samat setit, eli päälle kermavaahtoa, ja saa levittää ihan reippaasti. Meillä meni varmaan kokonainen litra kermavaahtoa kakkuun.
Levitä mansikat kerman päälle. Lopuksi valkosuklaakastiketta mansikoiden päälle. Laita mielesi mukaan.

Kakun päälliseen tulee kermavaahtoa ja mansikoita, koristele makusi mukaan. :)

Kävin muuten maanantaina kampaajalla Gyylissä, Annikan käsittelyssä, ja mulle laitettiin vaihteeksi Rapunzelin quick&easy teippipidennykset
Nää poikkeaa niistä tavallisista teippipidennyksistä huomattavasti. Teipit on valmiiksi leikattu samankokoisiin osioihin, ja ne on todella helppoa ja nopea kiinnittää. Teipit ovat huomaamattommat ja pienemmät kuin entiset.
Mulle meni yhteensä kolme pakettia, ja yhdessä paketissa on 8 osiota.
♥ Hauskaa iltaa sinne !

67 comments:

  1. jee, niit sun thaimaan postauksii on ihan älyttömän kiva lukee:)

    http://hellosailor-lumimari.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  2. Nam toi kakku! Pitääkin kokeilla piakoin. :P

    T. valkosuklaan, kermavaahdon ja mansikoiden parasystävä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on samat lempparit, ja siks just niitä tohon kakkuun laitoin:D

      <3

      Delete
  3. Minkä väriset noi teipit on noist rapulzenin vaihtoehdoista?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.rapunzelofsweden.fi/teippipidennykset/rapunzel-teippipidennys-quick-easy/27613-hiustenpidennys-quick-easy-teipilla

      ja

      http://www.rapunzelofsweden.fi/teippipidennykset/rapunzel-teippipidennys-quick-easy/27-hiustenpidennys-quick-easy-teipilla


      :)

      Delete
  4. Voisitko tehä postauksen siitä, missä oot opiskellu?:) et ootko ylioppilas vai amiskasta valmistunu ja miltä alalta?

    ReplyDelete
  5. Pidennykset on ihanat! Itellä meni tukka täysin piloille sineteistä eli ei niitä enää ikinä :/ Miten teipit? Meneekö hiukset huonoon kuntoon? Pystyykö niitä värjäilemään samalla tavalla kun omaa tukkaa? hih ja IHANA toi kakku <3 namskis

    ReplyDelete
    Replies
    1. No sinetit tosiaan repii omaa hiusta ja mulle ainakin tuli kamalia takkuja, kun mulla oli sinetit. Se liima, mitä sineteissä käytetään, polttaa ja kuluttaa hiusta tosi paljon. En kyllä suosittele niitä. Ja samoin nää kaikenmaailman lettipidennykset. Ei niitä suomalaiseen hiukseen kuulu laittaa.

      Teipit on mun mielestä paras pidennystapa, ja oikein poistettuna ne ei kuluta hiuksia ollenkaan. Mulla on sellaista ainetta, jolla teipit lähtee todella helposti.:)

      Delete
  6. Kauan sie aiot tällä matkalla sitten viipyä :)

    ReplyDelete
  7. MISTÄ toi taivaallinen kimallehuppari on??

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.ziperall.fi/nainen/hoodies/stardust

      Tuolta noin :)

      Delete
  8. saaks udella et muutatko siihen jessen asuntoon vuokralle vai oks se sun oma? :)

    ReplyDelete
  9. Heippa! Miten sulle on laitettu noi pidennykset pään sivuille (monta osiota, suoraan/vinoon yms.)? Näkyykö ne, kun laitat hiukset kiinni? Oon pari kertaa käyny omia teippejä laittamassa yhellä kampaajalla, mutta joka kerta teipit on niin, ettei hiuksia voi ollenkaan pitää kiinni. Muuten vilkkuu ihan sikana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on kaksi teippiä tossa sivuilla. Ne on suorassa, yksi vähän ylempänä ja yksi alempana. Ennen mullakin oli varmaan neljä tossa sivulla, mutta pyydän Annikaa aina laittamaan mahdollisimman vähän teippejä, että lopputulos näyttäisi mahdollisimman luonnolliselta. :)

      Delete
    2. Ok, kiitti vastauksesta! :) Mulla on ollut nyt toisella puolella neljä teippiä ja toisella kolme, pitää pyytää jos kokeltais laittaa ens kerralla vähän vähemmän.

      Delete
  10. Aivan superhyvän näkönen ja kuulonen tuo kakku! Munkin on kyllä pakko kokeilla tässä joskus :) Ja tuo kämppä näyttää aivan tosi upeelta ainaki tuon kuvan perusteella :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moni kakku päältä kaunis, mutta toi on kyllä niiiiin hyvää ! :) :D

      Delete
  11. voi ku kaunis toi eka kuva reseptin alla <3

    ReplyDelete
  12. Hei Laura! Miten niiden huutokaupan vaatteiden kanssa? Mietin vain, kuinka maksujen ja postitusten kanssa toimitaan? Oletko itse yhteydessä huutajiin kun ehdit, vai kuinka olet toiminut? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laitoin kaikille huutokaupassa voittaneille meiliä, että lähettää osoitteensa, niin voin postittaa tuotteet. Postikulut ovat paketin koosta riippuen 4-7 euroa.
      Laitoin myös tilinumeroni, johon maksetaan tuo huudetun tuotteen summa + postikulut :)

      Delete
    2. Ok, en vain itse ole saanut meiliä, vaikka minulla näkyy ainakin että olisin ollut viimeinen huutaja, olettaen, että huutis loppui 11.2 :/

      Delete
    3. Laitatko mulle meiliä, niin katsotaan tota juttua! :)

      Delete
    4. Mä vastasin siihen sun meiliin, ja huomasin, että olin vastannut siihen jo kolme päivää sitten :) Mietin vaan, jos toikaan meili ei jostain syystä tuu perille :o

      Delete
  13. muakin kiinnostaa mitä oot opiskellu ja että mitä sulla on suunnitelmissa vai aiotko olla koko elämäs vaatekaupas + blogijuttuja tehdä? :)

    ReplyDelete
  14. Voi ihanaa, varmasti tulee olemaan ihan huippu reissu teillä!:) Tosi kaunis tuo kolmas kuva sinusta! :)

    xo
    Jozella
    http://jozellablog.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  15. Ai että on ihanan näköinen toi asunto! Laittelethan sitten heti kuvia lisää, jookoskookos?! :) Mukavaa ja rentouttavaa reissua sinulle!


    http://lounatuulta.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  16. Oo en malta odottaa niitä matkapostauksia! Toivottavasti tulee paljon paljon kuvia! :) (itselläni on kauhea matkakuume, pakko vaan odottaa kesään, että pääsee jonnekkin lämpimään...)

    ReplyDelete
  17. Voi että mä niin rakastan tätä sun blogia! Tää on vaan niin ¨omalaatuinen¨ ja siksi niin hyvä!
    Odotan innolla uusia postauksiasi!! :)

    ReplyDelete
  18. Ihana huppari!

    http://dominoes-fall.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  19. olen myös haaveillut teippipidennyksistä jo jonkun aikaa mutta en ole saanut aikaseksi tilata.. mitä nuo teippipidennykset kustansivat? :) riittääkö täydelliseen pidennykseen vai vaan tuuhennokseen? oon kyttäilly noita mut en oikein tiedä kuinka monta pakettia mun pitäis tilailla :D

    jenninvuodatus.blogspot.fi

    ReplyDelete
  20. Aikeissa olisi ostaa uudet pidennykset( tällä hetkellä simply) ja innostuin noista hairtalkin pidennyksistä! Onko sun mielestä paremmat kun simply? Miksi vaihdoit hairtalkt rapunzeliin?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hairtalkin on paremmat,ehdottomasti, mutta rapunzeelin tukka kestää hyvänä pidempään =)

      Delete
  21. Moi! Onko nuo teipit paremman ja aidomman tuntuiset kuin sinetit? Kiitos jos vastailet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On ainakin omasta mielestäni, ihan ehdottomasti. :)

      Delete
  22. Hei Laura,

    Kävin muutama päivä sitten Hesburgerissa ja ostin aterian lisäksi valkosuklaakeksin. Nyt en muuta tee kuin ajattele niitä keksejä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ymmärrän, mulla oli kanssa kuukauden ajan kamala himo niihin.. :) =D

      Delete
    2. kuinka monta keksiä sulla meni sen kuukauden aikana about :D ?

      Delete
  23. Sun hiukset on aina tosi kivasti ! Ja nam toi kakku, aion itekki vielä tehä tollasen, munki lemppareita on kermavaahto, mansikat ja valkosuklaa ! Ja tosta sun asunnosta tulee varmasti super kiva (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon. :)

      Samat lempparit siis meillä. :) Kunnon mansikkakkua ei voita mikään.
      Tai sitten mansikoita ja kermavaahtoa yhdessä, niiiin hyvää! :)

      Delete
  24. Oliko se sun tilinum alku 800 vai 8000 ?? Kirjoitit 800 mutta Nordea herjas sitä!! Maksan biksut heti kun toi selvinnyt :) Johanna

    ReplyDelete
  25. tuosta sun nykyisestä kämpästä...onks se yksiö?neliöitä?Missäpäin?Kuka sitä vuokraa?vuokra?...itse olen kämpän tarpeessa keväällä ja ajattelin et jos se sopii mun tarpeisiin niin voisin olla kiinnostunut vuokraamaan sen :) :)

    ReplyDelete
  26. kerro laura, miten saat noin kivat kiharat hiuksiin? :)

    ReplyDelete
  27. Ei oo eka resepti! Postasit joskus blogin alkuaikoina jonkun kanasalaatin tms ohjeen tänne ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheh! Mä en muista millään, ihanaa, että joku muistaa paremmin :)
      Pitää kaivaa se esiin, niin voin taas tehä sitä :D :)

      Delete
  28. Moikka Laura!
    "Pistin pystyyn" blogikirppiksen, jonne päivittelen ihan kauheesti vaatteita, kenkiä ja laukkuja sun muuta vaatehuoneesta löytyvää. Pyrin pääsemään eroon kaikesta mikä ei ole viikottaisessa käytössä. Käy ihmeessä tsekkaamassa jos löytäsit mitään kivaa sieltä! Helsingin sisällä voin tuoda tuotteita vaikka kotiovelle asti :)

    www.kirppisaava.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei!
      Vaikuttaa pikkusen siltä että haluat vain mainostaa kirppistäsi jonkun suositun bloggaajan blogissa? Miksi muuten mainostaisit blogia jossa on tällä hetkellä vain kenkiä (+yhtä puhelinkoteloa ei Iphonelle) ja niissäkin koko on jopa 4 numeroa liian iso Lauralle? HALOO...
      Törkeetä mun mielestä.
      -Milla

      Delete
    2. Moikka Milla :)
      Mun mielestä tämmöisessä pienessä mainostamisessa ei ole mitään huonoa. Itse tykkään kauheesti bloggareiden blogikirppiksistä, joten on kiva jos joku Lauran lukija törmää kommenttiini (tosiaan tällä hetkellä 1/57..) ja näin löytää kirppikseltäni jotain kivaa itelleen. Kirppikset on tosi hyvä juttu, joten semmosen mainostaminen ei mielestäni ole sen kummosempi juttu. Mainostamalla kirppistäni sinne löytää enemmän ihmisiä, ja enemmän iloisia uusien tavaroiden omistajia.
      Aloitin tosiaan kirppiksen eilen iltapäivällä, joten olet oikeassa ettei Lauralle löytynyt vielä eilen mitään muuta kun tuo puhelinkotelo(joka sopii kyllä iphonelle), siksi mainitsin että tulen päivittelemään sinne tuotteita. Ehkä annoin linkin liian aikasin, mutta itse innostuin blogikirppiksestä niin paljon että halusin heti sen jakaa.
      Mielestäni tässä ei ole mitään törkeetä, mutta harmi jos sulle jäi semmonen fiilis!
      Pyrin pitämään kirppistäni semmosella hyvällä fiiliksellä, että mun mielestä tekemäni ihanat löydöt löytää hyvän kodin edullisesti. Kuten olen sielläkin maininnut, tarkoitukseni ei ole tästä mitenkään rikastua. Ymmärtäisin törkeyden, jos vaatisin törkeitä summia kulutetuista räteistä. Näin ei kumminkaan ole! :)
      -Aava

      Delete
    3. Moikka Milla!
      Mun mielestä kirppikset on aina hyvä juttu, kun vaatteet ja tavarat pääsee jatkamaan elämäänsä. Mielestäni on tosi kiva, jos joku spottaa kommenttini (tosiaan 1/57 tällä hetkellä) ja löytää kirppikseltä itelleen jotain kivaa. Tämmöinen mainostus ei ole mielestäni mitenkään huono juttu :)!
      Aloitin kirppiksen eilen iltapäivällä, joten olet oikeassa ettei sillon Lauralle löytynyt vielä mitään muuta kuin se kotelo (joka sopii kyllä iphonelle), siksi mainitsinkin päivitteleväni sinne. Ehkä kerroin linkin liian aikasin, mutta itse innostuin ihan törkeesti blogista ja halusin jakaa sen heti eteenpäin.
      Harmi että sulle tuli törkeä fiilis mun kommentista. Itse tykkään tosi paljon bloggareiden kirppiksistä, joiden avulla tavottaa helposti ihmisiä ympäri Suomen. Tarkoitukseni on pitää tuota kirppistä erittäin positiivisella meiningillä, jotta mun mielestä tekemäni siistit löydöt pääsee parempaan kotiin.
      Kun tiedän mitä vaatekaapistani löytyy niin uskon, että siellä on Lauraa ja varsinkin Lauran lukijoita kiinnostavia juttuja. Kuten kirjoitinkin blogin puolella, tarkoitukseni ei todellakaan ole rikastua tästä, vaan saada tavarat kiertoon edullisesti.
      Kiitos sun mielipiteestä! :)

      Delete
    4. Ja nythän mä näytän varsin pöljältä, kun luulin ton ekan kommentin hävinneen avaruuteen :D

      Delete
  29. Näyttää aivan superherkulliselta tuo kakku, nams! :)

    ReplyDelete
  30. Hauskaa! Luin juuri tuon postauksen Pupesta ja Pablosta niin omilla shelteilläni on samoja sukulaisia ;) )Itsellän on kolme shelttiä; Tom (Sunsweet Storm Warning), jonka äiti on Pupen ja Pablon isän äiti :D Martin (Sunsweet Stepping Stone), jonka isä on Pupen ja Pablon isän äidin isä ja Ella (Sunsweet Song of Sweden), jonka isä taasen on Pupen ja Pablon isän isän isä :D

    Ihanaa Thaimaan reissua!!

    ReplyDelete
  31. Moi! Olisin kiinnostunut noista teipeistä tosi paljon kun en jaksais näitä clipsejä enään veivata. Haluisin vaan tietää että paljon niiden laitto maksaa kampaamoissa esim gyylissä ja kauvan ne sitten pysyy päässä ja kuinka usein niitä pitää huoltaa/uusia ym.? :)

    ReplyDelete
  32. Saitko selkääsi jossain baarissa?

    ReplyDelete
  33. Mistä toi ihana 86 huppari on?? <3

    ReplyDelete
  34. Moi!

    Kuinka pitkät sun omat hiukset on? Osaatko sanoa kuin pitkät hiukset kannattaa olla et pidennykset vois laittaa? Riittääkö olkapäille? Minkä väriset sun omat hiukset on? Onko ne ihan tumman ruskeet vai?

    Olis kiva jos vastaisit!

    Nii ja hyvät viikonloput! :)

    ReplyDelete