Monday, October 31, 2011

Sick sick world



Tuli kyllä niin paha mieli videon katsottua.
2-vuotias tyttö jää pakettiauton alle todella rumasti, eikä kukaan silminnäkijä tule apuun. "Ymmärrän", että Kiinassa tuomitaan ja on tuomittu pelkästään sen takia ihmisiä, että ollaan autettu hädässä olevia, mutta on tää maailma silti niin kylmä!

72 comments:

  1. Hyihelvetti kuinka sairas maailma... Ihmiset vaan kävelee ohi ja kiertää kaukaa, ettei vaan tartteis auttaa. Herranjumala oikeesti!! Pistää vihaks tollanen!

    ReplyDelete
  2. Hyi helvetti.. :S eihän tollanen voi edes olla todellista!

    ReplyDelete
  3. Voi ei.... pistää tosiaan vihaks tommone, niinku karoliinaaaa sano!

    ReplyDelete
  4. tosi törkeetä! inhottaa tommonen ;;S

    ReplyDelete
  5. Ei herranjumala... Alko oksettaan ku katto tota. Ajo päälle, pysähty ja jatkoki matkaa. Hyi, en oo koskaan nähny mitään noin sairasta!

    ReplyDelete
  6. Tämähän oli jo aikaa sitten uutisissa, come on nuoriso.

    ReplyDelete
  7. kamalaa. toiv. tyttö paranee ja vanhemmat saavat tekjät kiinni! hirveetä.

    ReplyDelete
  8. sai mulle itkun tulemaan kun ekan kerran katsoin ton videon :( ihan sairasta, mutta psykologiassakin asiaa tutkittu ja suuri osa ihmisistä ei oikeesti osais/uskaltais auttaa

    ReplyDelete
  9. Siis mä olen ihan sekaisin.. Pitikö toi lapsi jotain ääntä, vai oliko hiljaa vai miten noi jotkut ihmiset ei oikeesti tunnu huomaavan ollenkaan sitä? Luulis että kuka tahansa ihminen ainakin kattoisi pitkään jos näkee verisenä makaavan lapsen.. Mutta jengi vaan menee ohi. Tuli melkein olo että toi olisi trikkikuvaa, ettei lapsi ole tuossa oikeasti. Ja miten tuo roskanainen retuuttaa tuolla tavalla?? Eikai toi voi ola mahdollista! Ja vielä että selvisi hengissä tuosta? Jotenkin en usko, tai siis tajua miten voisi olla mahdollista

    ReplyDelete
  10. Hyi sai itkua pidättää, toi tyttö kun kuoli vielä.. Ja äiti alko syyttään itteensä siitä, ettei pitäny tarpeeks huolta lapsestaa.. Mihin tää maailma on menossa kun toisesta ei enää välitetä lainkaan. Toivottavasti saa kovat tuomiot noi kylmät ihmiset, kaikki, jotka jätti pienen verisen lapsen huomiotta..

    ReplyDelete
  11. siis oon hyvin kartalla kulttuurieroista, mutta minkä takia tuolla on tuomittu ihmisiä, jotka auttaa toista?

    ps. ihmisiltä puuttuu inhimillisyys näköjään

    ReplyDelete
  12. Ei tota pysty kattoo loppuu ku alkaa oksettaa :-(

    ReplyDelete
  13. Aina voi syyttää pikkasen kulttuurieroja, mutta silti. Inhimillisyyttä ja empatiaa, kiitos, järkyttävää tietää, että tällainen on vielä nykyäänkin mahdollista.

    Tässä myös vähän samanlainen tapaus, kuski ajoi pikkupojan yli toisenkin kerran, ettei jäisi kitumaan ja että kuski ei joutuisi maksamaan sairaalakuluja. Niin helvetin sairasta.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2052815/Xiong-Maoke-5-dies-latest-horrific-Chinese-traffic-accident.html

    ReplyDelete
  14. :-( toi on niin kamala video...

    ReplyDelete
  15. naın tan jokunen aıka, tosı shokeeraavaa :((

    ReplyDelete
  16. Toihan kuoli toi tyttö sitten myöhemmin....

    ReplyDelete
  17. ei voi ymmärtää miten vanhemmat on jättäny lapsensa yksin tollaseen paikkaan...

    ReplyDelete
  18. Todella, todella surullista ja järkyttävää. Niin kylmää käytöstä noilta ohikulkijoilta, jotka huomasivat kuitenkin lapsiparan ja olisivat voineet auttaa ja hälyttää apua. Puhumattakaan tietysti törkeästä autoilijasta, joka ajoi tytön yli ja pakeni viileästi pois paikalta. Pelkäsivätkö ohikulkijat joutuvansa syylliseksi tapahtuneeseen vai oliko käytös puhdasta välinpitämättömyyttä? Jotenkin lohdullista ja opettavaista tapauksessa kuitenkin oli, että roskia keräävä nainen pelasti lapsen hitaalta kuolemalta. Toivottavasti lapsi toipuu. Voimia perheelle.

    Eikös tällaisia testejä ole tehty joskus, että on katsottu, kuinka moni ohikulkija esim. sadasta reagoisi maassa makaavaan ihmiseen? Prosenttiluku on tietääkseni ollut surullisen alhainen. Tällä haluan muistuttaa paitsi jokaista myös itseäni puuttumaan jokaiseen tilanteeseen, jossa joku näyttää olevan hädässä.

    ReplyDelete
  19. KAMALAA ! mä suutuin ja säälin ja raivostuin ! tuli erittäin paha mieli kans.

    ReplyDelete
  20. KAMALAA ! mä suutuin ja säälin ja raivostuin ! tuli erittäin paha mieli kans.

    ReplyDelete
  21. eik toi lapsi kuollu?

    ReplyDelete
  22. http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/117048-kiinalaisten-raivo-ohikulkijoiden-hylkaama-2-vuotias-kuoli

    ReplyDelete
  23. Mitäs väliä sillä anonyymi on, vaikka tää ei ole aivan tuore uutinen, käsittämättömän järkyttävää joka tapauksessa. Terv. Nuoriso

    ReplyDelete
  24. Hyi.. tuli iha itku tätä katellessa. Kui voi olla noi julmaa.. :S

    ReplyDelete
  25. SIIS MITÄ HELVETTIÄ, VOIKO TOI OLLA ENÄÄ EES MAHOLLISTA??? :O

    ReplyDelete
  26. on niin vaikee uskoo että tollasta on oikeesti vielä olemassa... ei noin kylmää maailmaa voi olla.

    ReplyDelete
  27. Mä taidan jättää koko videon kattomisen väliin, oon niin herkkä kaikelle tollaselle..

    ReplyDelete
  28. mikä noita ihmisiä vaivaa ?!

    ReplyDelete
  29. Anonyymi kirjoitti...
    Tämähän oli jo aikaa sitten uutisissa, come on nuoriso.

    31. LOKAKUUTA 2011 13.23

    ^Siis oliko ton kommentin ideana, että 'tää on jo vanha juttu, ei kosketa'? Voi luoja.

    Ja jep, sairasta. Ja nytkö se on sit kuollut? :( Kun siinä uutisessa luki että koomassa.

    ReplyDelete
  30. hyii, miten kukaan oikeesti pystyy vaa kävele ohi, tai miten se ees ajo sen yli ku se , hyyii en voinu kattoo loppuu : cc

    ReplyDelete
  31. "mapa kirjoitti...
    Ei herranjumala... Alko oksettaan ku katto tota. Ajo päälle, pysähty ja jatkoki matkaa. Hyi, en oo koskaan nähny mitään noin sairasta!"

    muaki alko oksettaa tossa kohtaa, sillon joskus ku tän videon katoin. en pystyny silloin loppuun katsomaan, enkä aio enää kyllä edes vilkaista. yöks. :/

    ReplyDelete
  32. Mä en tajua miks tää video on netissä ja miks siitä syntyvää pahaa oloa pitää levittää mahdollisimman monelle blogien, facebookin ja uutisoinnin kautta. Sosiaalipornoa pahimmillaan.

    ReplyDelete
  33. Kyllä niin hirveän itkukohtauksen sai aikaan.. Ihan järkyttävä tapaus

    ReplyDelete
  34. jooo hyi näin ton pari viikkoa sitte ja toi on vaa nii törkeen kamala. alko itteäki oikeesti ashistaa ton jälkee

    ReplyDelete
  35. Se nainen joka siirtää sen sivuun auttoi sitä ja kyseli oliko lapsi kenen, mutta ehkä hieman väärällä tavalla ja tyttö selvisi tuosta mutta kuoli kylläkin saamiin vammoihinsa. Sairas maailma.

    ReplyDelete
  36. järkyttävää... ei voi muuta sanoa.

    ReplyDelete
  37. En sitte tiedä kuinka Kiinassa mut Suomes jokainen noista lapsen ignooranneista ohikulkijoista olis saanu syytteen heitteille jätöstä.. Suurin osa ihmiskunnasta on mätää.

    ReplyDelete
  38. Kaveri puhu tästä vähän aikaa sitten ja kuullosti todella karulta nyt erehdyin viel kattoo tän videon ja tuli kyl tosi paha olo

    ReplyDelete
  39. Aivan kauheetahan tää on ja mitenkä toi kuski joka sen päältä ensimmäisenä ajo ei edes meinannutkaan hidastaa vaa niinku tahallaan ajo päälle eikä jääny auttamaan! Kiinassa ei tosiaankaan arvosteta tyttölapsia ollenkaan niin kai se johtuu jotenkin siitäkin ettei välitetä. Niin ja kiinassa laki kai kieltää vahingoittuneeseen ihmiseen (tai ruumiiseen) koskemisen ennenkuin poliisi on tullut paikalle ja selvittänyt asian. Vitun kommunistit. :(

    ReplyDelete
  40. Oikeesti itkettää ja kuvottaa. Ei riitä sanat kuvaamaan enkä voi ymmärtää mitä sadisteja nää ihmiset oikeesti on. Jää kyllä kummittelemaan mieleen tää video. Toisaalta en myös tiedä, kuuluuko tällasen videon olla netissä levityksessä, mutta ainakin tää saa aikaan keskustelua eikä tuön tytön kohtaloa unohdeta niin helposti. Kuka tietää montako tämän tyylistä tapausta sattuu, kenties päivittäin. Ite en edes ollu tietonen tuosta että Kiinassa tuomitaan ihmisiä auttamisesta. Pahalta tuntuu.

    ReplyDelete
  41. No oho! Jotkut ihmiset osaa sitten vaan olla niiin kylmiä :(

    ReplyDelete
  42. joo siis siitähä ilmotettii uutisissaki että se on kuollu vissii just niihi vammoihi mitä se oli tosta saanu ja tää video oli ihan kamala tuo ensimmäinenki mies ei oo muka huomaavinaankaa tuota lasta mutta silti just ja just kiertää sen,iha sairasta touhua :(

    ReplyDelete
  43. Olitko papun halloween juhlis?:)

    ReplyDelete
  44. toi on ihan kauhia, en ees pystyny kattoo loppuu :s

    ReplyDelete
  45. Järkyttävää, ihan sairaita ihmisiä...

    ReplyDelete
  46. Mutta onko kyse sittenkään vain kiinalaiseen kulttuurin liittyvistä normeista, byrokratian kohtuuttomasta pelottelusta tai yksinkertaisesti koko kansan raakamaisen vinoutuneesta, välinpitämättömästä mielestä tjms? Ilmiö on kuitenkin ihan yhtä tunnettu länsimaissa, niistä kaikista vain ei nouse samanalainen haloo.

    En vähättele tätä tapahtumaa vaan koin sen yhtälailla ahdistavana, mutta suosittelen ilmiöstä kiinnostuneita tutustumaan esimerkiksi nk. Genovese syndroomaan ja siihen liittyviin eri keisseihin.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bystander_effect

    ReplyDelete
  47. hei sun piti laittaa se voittaja tänään.... se kilpailu..

    ReplyDelete
  48. Rupesin oikeesti kattoo et onko tää ees todelline video et oisko vaan feikki. Ei voi uskoo tälläst mitä helvettiä oikeesti!

    ReplyDelete
  49. mitä vittuu eiks tää tapahtunu joskus vuonna 2004?

    ReplyDelete
  50. aloin itkee ku katoin tän:(! kamalaa että jotku on noin sydämmettömiä:ss en meinannu pystyy kattoo loppuu..

    ReplyDelete
  51. hyi ny helvetti sentäs ! mitä vittua kysyn vaan !!

    ReplyDelete
  52. Kiinalaiset,aasialaiset sun muut ovat tunnetusti välinpitämätöntä kansaa. Eihän niillä ole eläinrääkkäyskään rikos,siksi siellä myös nyljetään elävältä 2miljardia kissaa,koiraa ja supea vuosittain ja toinen sairas asia on kiinalainen sirkus,ei mitään tuntemuksia niitä eläimiä kohtaan saatika sitten lapsia jotka jää auton alle.

    ReplyDelete
  53. Edelliseen korjaan että 2 miljoonaa eikä miljardia.

    ReplyDelete
  54. Mua kuvottaa, itkettää, suruttaa, ahdistaa, ällöttää ja puistattaa ihan niin paljon, että oksettaa. Ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ei tällaista pitäisi päästä tapahtumaan kenellekään missään. Missä on ihmisten omatunto? Toivottavasti tämän nähtyään on jossakin hiukan kolahtanut.

    ReplyDelete
  55. Hui kun tuli paha olo =(

    ReplyDelete
  56. kiinalaisten raivo hah

    ReplyDelete
  57. Eivät varmaan auttaneet senkään takia että oli tyttö. Kiinassa kun ei mun mielestä arvosteta tyttölapsia ollenkaan ja yhtenään omat vanhemmatki jättää vauvojaan kaduille roskiksiin yms, kun toivoivat poikaa eikä tullut.

    Maailma on kyllä niin sairas, niiiiin sairas paikka että... Onneksi tuollaista ei varmasti tapahtuisi Suomessa, tai ainakin ensimmäinen silminnäkijä menisi apuun, kyse oli sentään pienestä vauvasta...

    ReplyDelete
  58. Jos tuo lapsi olisi ollut poika niin olisikohan sillä ollut noille sairaille ihmisille merkitystä?
    En aio katsoa videota, itsellä kun on 2-vuotias pieni tyttö..
    Mutta sairasta, niin sairasta tuo ihmisarvon mitätöinti!!

    ReplyDelete
  59. Ei voi kun itkeä uudestaan ja uudestaan kun näkee tuon uutisen. Sairasta.

    ReplyDelete
  60. Aivan kauhee, en myöskään pystynyt kattoon loppuun ja itku ja ahdistus moisesta!

    Mut edes jutella mitään kulttuurieroista, suomalaiset on ihan samalaisia (vaikken nyt ihan tappamisesta puhukkaan).

    _Usein_ oon jossain Tampereen keskustassa mennyt auttaan vanhusta, joka kesken katua kaatuu tosi pahasti, muttei kukaan muu tuu auttaan. Raavaita miehiä kävelee ihmetellen ohi. Tässä kohtaa mä nostan keskarin pystyyn, jos vaan kykenen siinä toista auttaessa ylös. Inhimillisyyttä tähän maailmaan, myös Suomeen, kiitos!

    ReplyDelete
  61. sairasta miten ihmiset kohtelee toisiaa. luulis että vaistot pakottaa mennä auttamaan... kiinassa ei tyttölapsia pidetä minään.. kamalaa :((

    ReplyDelete
  62. toi lapsihan kuoli sit lopulta sairaalassa :s ihan hirveetä kattoo et miten julma maailma on :s edes laki jossa kielletään auttamasta loukkaantuneita tai katsomasta heitä päin ei voi olla totta et ketään ei oikeesti sen takia jäänyt auttamaan !! kamalaa !

    ReplyDelete
  63. Huh, pahaa tekee. :( Aivan sairasta...ja mikä helvetin laki voi mennä tuon edelle, eikö järki tai tunteet sano mitään?! Oksettaa.

    ReplyDelete
  64. Ei oo poissuljettua varmaan sekään et toi video on propagandaa. En suostu myöntämään itelleni että noin moni ihminen kävelis ohi. Se eka tyyppi ei ees kattonu maahan, kuka vaan inhimillinen olento ees vilkasis että mitähän tossa on ja sama homma sen toisen auton kans, normaali refleksi/reaktio ihmiselle on väistää vaikka siinä maassa ois mitä hyvänsä. Ei toi voi olla todellista..

    ReplyDelete
  65. aloin vaan itkeen kun näin ton videon. en ees löydä sanoja tollaselle teolle

    ReplyDelete
  66. On niin väärin että jollekkin voi tehdä noin.. sairas ja julma maa

    ReplyDelete