Wednesday, November 10, 2010

Unet

Kuten arvata saatoin - näin unta kärpäsestä viime yönä. Olin Twilight-elokuvassa eläinparantaja, eli pystyin elvyttävään eloon kuolleita eläimiä. Elvytin henkiin edesmenneen Pekka-hamsterini ja blogilukijoiden kissoja.. Nooh, jouduin myös elvyttämään kärpäsen, jonka tapoin eilen!!! Unessa kärpänen oli ainakin viisi kertaa suurempi ja ärsyttävämpi... Jossain vaiheessa heräsin painajaiseen, kävin pissalla, ja uni senkuin jatkui. Näin koko saamarin yön unta Twilightista, ja aamuyöstä aloin nähdä unta Harry Potter-elokuvista. En siis ole edes nähnyt kuin yhden Potterin.
Jossain vaiheessa kävin maksamassa sakkoja Makuuniin, mutta tililläni ei ollutkaan katetta, unessa siis....

Ja vaikka olin nukkunut noin 12 tuntia, niin olin hyvin väsynyt raskaiden unien takia. Koko päivä oli muutenkin pilalla. Unet piinaavat mua edelleen, enkä vieläkään ole päässyt siitä kärpäsestä kunnolla yli.

Onko täällä muita uni-ihmisiä? Mä muistan aina aamulla lähes kaikki yön unet, ja mietin niitä jälkeenpäin. Meillä oli yhdessä vaiheessa Suuri Suomalainen Unikirja, josta etsin selityksiä uniini.
Pystyn myös yleensä hallitsemaan uniani, ja herättämään itseni unesta, jos oikein kiperä paikka on.
Unet on mielenkiintoinen aihe, enkä voi käsittää ihmisiä, jotka eivät muka näe unia?!


57 comments:

  1. Mulla on sama. Mun unet on vaan jotain sellaista mitä en pysty käsittämään ja harvoin on sellaista unta mitä en muistaisi aamulla. Oon ihan uni ihmisiä. Unimaailmoissa on ihana pyöriä. Mulla on jopa unisieppari sitä varten, ettei painajaisia tulisi :D tähän mennessä se on pettänyt mut vain pari kertaa ;)

    ReplyDelete
  2. Itse aina muistan tosi hämäriä juttuja unistani. Ja yleensä kaikki unet liittyvät miehiin seksuaalisella tavalla ja se on ihan hirveätä. Monesti sänkyni alla lusmuilee joku miehen puolikas argghh. Ihan aiheesta poiketen olen menossa tässä ennen joulua pekingiin. Niin olisko sulla jotain vinkkejä missä on ihan pakko käydä?

    ReplyDelete
  3. Eve:
    Joo joskus on ihana nukkua pitkään, kun näkee hyviä unia. Mäkin tahdon unisiepparin!!!

    Jennifer:
    :D Ohhoh, onneks mä en nää tollasia niinkään usein:D
    Käykää Kiinan muurilla, Taivaallisen rauhan aukiolla ja vaikka Kielletyssä kaupungissa. Kandee myös matkustella esim. metrolla ja käydä silkkikujalla:)

    ReplyDelete
  4. Mä muistan kans lähes aina unet ja etenkin jos ne on ahdistavia, kuten esim. viime viikon uni, jossa menin naimisiin vasten tahtoani.
    Hei! Nyt muistin! Olit mun unessa yks yö :D Hmmm oli joku isänpäivä ja olin sun perheen ja sit jonku sun ex-poikaystävän kanssa syömässä jossain tanssiravintolassa PITSAA, siiis ihan take-away pitsaa pahvilaatikosta ja mietin, että "O-ou toivottavasti Laura ei tajua miten ahkerasti aina luen sen blogia.." Sit olin kai jotenki ihastunu tähän sun ex-poikaystävään ja ärsytti ihan kamalasti, että lähdit sen kanssa sinne parketille pyörimään. Ja ihan kiva, kun samalla viikolla taisin nähdä tästä Womppis-bloggaajasta unta.

    ReplyDelete
  5. Laura en ole koskaan kommentoinut, mutta nyt täytyy jotai sanoa ja kysyä.. aivan ihanat hiukset tuossa alimmaises kuvassa! Varmaan just värjätyt tai jotai kun ne kiiltää niin kauniisti!
    Voisitko muuten kertoa kuka on tatuoinut sen linnun ja sateenkaaren käteesi? Ne on aivan ihanat!!! Ja jatko tatskakin aivan ihana!! Oot ihana!! Jatka samaan malliin blogisi on todella mukavaa luettavaa näin vähän vanhemmallekin akalle. :)

    ReplyDelete
  6. Noita unia, joita pystyy hallitsemaan, kutsutaan lucid-uniksi (tai myös selkouniksi). Mäkin näen niitä välillä, ja ne on mahtavia :) Mä pidin joskus pienempänä aina unipäiväkirjaa, enää en jaksa, mutta tykkään myös pohtia unien merkitystä!

    ReplyDelete
  7. Mä mietin kans uniani aina aamulla ja joskus käyn kirjastossa lueskelemassa unikirjoja. Kerran näit hullua seikkailu-unta ja parin kuukauden päästä näin taas unta mis sama seikkailu jatkui ja vähän ajan päästä vielä kolmannen kerran. Seikkailu ei koskaan päättynyt ja mä ootan vieläki jospa näkisin taas unta siitä, vaik siitä on jo monta vuotta aikaa.

    ReplyDelete
  8. Jenny:
    :D Hehehe kukahan exä oli kyseessä?:D
    Unet on kyllä ihmeellinen juttu!

    Anonyymi:
    Kiitos kovasti! :) Olen ottanut linnun ja sateenkaaritatuoinnin Vida Locassa, Lapinlahdenkadulla. Rosti tatuoi sateenkaaren ja Samuli linnun.
    Tosi hyvä paikka, suosittelen:)

    ReplyDelete
  9. Sara:
    Aijaa, kiitos uudesta tiedosta:) Pitääkin selvittää tota enemmän!

    Anna:
    Joo, jatko-osaunet on tosi hauskoja:D Mäkin näen niitä joskus :DD

    ReplyDelete
  10. Hei mulla on ihan sama juttu, pystyn usein hallitsemaan uniani ja tajuan että olen unessa ja saan itseni hereille. Muistan myös unet aamulla ja en saa niitä päästäni koko päivänä ...

    ReplyDelete
  11. Laura, kiitos vastauksestasi. Olen yrittänyt etsiä "tatuoinnit" kohdasta kuvia sateenkaaresta ja linnusta, mutta en ole löytänyt. Siellä oli hyvät kuvat näistä uusista kuvista, muttei näistä vanhoista. Olisiko mahdollista saada lähempiä ja parempia kuvia näistä kahdesta, jotta pääsisin itsekin toteuttamaan jo useita vuosia kestänyttä tatuointi kuumettani ja juuri näissä on sitä inspiraatiota mitä omaan kuvaanikin tahdon. Jotain saman tyylistä ja väreillä of course.
    Toivottavasti saamme tatuointi postaukseen jatkoa.
    Vai onko näistä tatuoinneista kuvia/juttua jossain muualla täällä blogissa? En ole kauan lukenut blogiasi ja tätähän on mahdottomuus selata läpi nopeasti, koska haluan ehdottomasti lukea tarkasti joka postauksen. Ja ihania värikkäitä ja selkeitä kuvia sinulla!

    Kiitos!

    ReplyDelete
  12. mä rrrakastan unia yli kaiken ja mun unet on maailman ihanimpia. niissä on aina sellanen ihana lepposa fiilis ja alan melkein joka aamu itkemään herättyäni koska unissa on niin paljon kivempaa kun hereillä. onneks siihen maailmaan voi palata aina uudelleen. painajaisia oon viimeks nähnyt varmaan joskus pikkulapsena ja säki olet joskus ollu mun muutamassa unessa. musta on tosi hassua kuinka jotku ihmiset vaan ilmestyy uniin vaikka niitä ei tunne ollenkaa ja joitain läheisimpiä ihmisiä ei taas näe unissa ikinä.
    mutmut oot ihana as always!

    ReplyDelete
  13. Unista riittäs kerrottavaa vaikka yheks romaaniks! Yks sellanen mieleen painva on ollu, ku painin Hitlerin kanssa ja mun selkäranka meni poikki. Tällästen jälkeen tulee sellanen olo, et mitähän helvetin omaa elämää mun alitajunta oikee elää. Mut siis joo tää unien kontrolointikin kuulostaa tutulta. Joskus pystyy jatkamaan samaa unta, vaikka olis heränny välillä. Tätä käy aika usein aamulla. On mielenkiintosta! :)

    ReplyDelete
  14. Vähän sama juttu. Painajaisissa lopulta osaan hallita sitä ja herättää itseni jollain tietyllä tapaa.

    ReplyDelete
  15. Minun uneni eivät nykyään ole levollisia, en osaa nukahtaa ja välillä ne ovat aivan kaoottisia. Mutta aika-ajoin ne tuovat jotain rauhaa kun pieni poikavauva ilmestyy unissa syliini <3 Niiden unien vuoksi saatan jopa nukahtaa, vaikka kipu on aamulla sitten taas aivan liian suuri.

    ReplyDelete
  16. Mä oon niitä ihmisiä, jotka "eivät näe unia". Todellisuudessa jokainen näkee jotain unta joka yö, mutta mä en vaan millään muista niitä, ikinä. Haluaisin, koska ne todellakin on mielenkiintoisia.. Pienenä näin aina, en tiiä onko mielikuvitus vähän kadonnu :D

    ReplyDelete
  17. Jep täällä nähdään myös unia ja usein yöt pilalla niiden takia, tänään taas valvotaan ku tuli nähtyä niin pahaa painajaista. :(

    ps. Ihania kuvia Laura <3

    ReplyDelete
  18. unet on ihania! viimeaikoina oon kyl nähny vähemmän mut usein nään jotain seikkailu-unia jotka on ku action-leffaa kattois tai sit nään jotai seksiunia :D valitettavasti niis on yleensä pääosassa joku ihan muu ku oma raksupulla mut parempi kai unissa ku valveilla muiden kanssa peuhata :D

    ReplyDelete
  19. mun unet on ihan hulluja! :D pahin uni on varmaan ollu se, ku panin yhden kaverini kanssa! unessa siis! :D
    se oli hurjan todellista ja seuraavana päivänä kun näin sen, ni se kerto mulle että oli nähny musta unta. olin kuullemma ollu strippaamassa jossaaaa baarissa....

    hyvä ettei kuitenkaa samaa unta nähty!

    ReplyDelete
  20. Kaikkihan kyllä näkee unia, mutta kaikki ei niitä muista. Itse asiassa ihminen näkee joka yö ainakin n. 10 eri unta, joista usein muistaa yhden, yleensä parhaimmillaan kolme.

    En kyllä itekään tajua ihmisiä jotka ei muista uniaan, tai varsinkaan ihmisiä jotka näkee hyvin selkeitä ja järkeviä unia! :D Omat uneni on aina tosi utopistisia ja mielenkiintoisia, usein tosin omasta mielestäni aika ahdistavia. Oon ollut kans pienestä asti sellainen, että pohdin uniani jopa päiväkausia. Itse asiassa muistan lapsena miettineeni onko eräs uni jota näin useana yönä kenties kuitenkin jollain tasolla totta. Olin siis kuitenkin ehkä n. 8-vuotias.

    Onneks nykyään mullakin on kuitenkin sama superkyky kuin sulla eli pystyn yleensä herättämään itteni unesta jos se käy liian kamalaks! :D Tää tosin yleensä onnistuu vasta siinä unen äärimmäisessä huipussa eli liian myöhään jos haluais säästyä uniahdistukselta hereillä ollessaan.

    Omistan unisiepparin, mutta se ei toimi! Ehkä se pitäis olla lähempänä sänkyä, tai ehkä sitä ei ois kannattanut ostaa Tampereen asematunnelista! :D

    (hups, tulipa pitkä kommentti..)

    ReplyDelete
  21. Täällä yks hyvin paljon unia näkevä ihminen :) Muistan oikeastaan kaikki uneni ja yleensä ne pyörii mielessä monta päivää, jos on nähnyt jotain hämmentävää tai tosi ahdistavaa unta. Oon aina nähnyt paljon unia ja muistanut ne; en pysty käsittämään kun ihmiset sanoo ettei ne näe unta/muista niitä. Viime aikoina on tullu vaan nähtyä lähinnä tosi hirveitä painajaisia, kiitos oravanpyörän aiheuttaman stressin.. Ja monesti vaikka välissä herääkin niin ne painajaiset vaan jatkuu :x Mut välillä kun näkee jotain kivaa unta ja välissä herää, niin pystyy sit kuitenkin vielä "jatkamaan" sitä unta siitä mihin jäi jos nukahtaa uudestaan :) Unien maailma on niin mielenkiintoinen et välillä illalla oikeen odottaa että mitähän ens yönä on luvassa! Ja mun mielestä unista voi tulkita aika paljon asioita, ite oon ainakin huomannut että tietynlaisissa elämäntilanteissa tietyt asiat unissa toistuu. Mutta vielä on paljon merkityksiä selvittämättä, joita pitäis tutkia :)

    ReplyDelete
  22. Mäkin pystyn herättämään itteni unesta, jotkut on siitä usein tosi hämmästyineitä kun kerron, mut uskon sen silti olevan aika yleistä. :D Muistan viimeksni nähneeni jotain painajaista, missä karhu jahtasi mua, ja yhtäkkiä aattelin mielessäni et " noniiiin, nyt tää uni menee liian rajuks" ja herätin itteni. :D

    ReplyDelete
  23. Pystyn kanssa jossain määrin hallitsemaan unia ja heräämään kesken, ennen tein noin useamminkin kun oli painajaisia. Nyt muutaman vuoden ajan olen nähnyt "realistisia" unia vain kipeenä ollessa, terveenä taas unissa ei ole mitään logiikkaa ja ne näkyvät todella värikkäinä ja ihan kuin vahaliiduilla tarkkaan piirrettyinä. Tarkempien kuvauksien perusteella työkaveri kuvailikin niitä osuvasti 60-70-luvun trippiuniksi:D

    Yksi ihan käsittämätön oli se, kun oltiin isolla porukalla jossain autiossa puistossa kesäyönä, siellä oli vähän hämärää ja punertavia paperilyhtyjä valaisemassa ja ihmisiä oli todella paljon ja puisto oli iso. Siellä sitten polteltiin jotain erikoistupakkaa, joita polttamalla ihminen alkoi hehkua sinisenä, vihreänä tai keltaisena, sellaista utuista hohtoa koko vartalo. Ja tämäkin tosiaan näkyi kuin vahaliiduilla piirrettynä, mikä näytti mielettömän hienolta! Sitten oli joku erikoistupakka, jota kaikki eivät halunneet jostain syystä polttaa. Kun kokeilin sitä, nousin leijumaan ilmaan ja koko vartalo hehkuikin vaaleanpunaisena, mutta sydän näkyi läpi ja se, kun se sykki siellä ihan punaisena. Ja hohdin kirkkaammin kuin muut!

    Tämäkään ei tosiaan unessa vaikuttanut mitenkään kummallisemmalta, hienon näköiseltä ja mielenkiintoiselta perusunelta vain, mutta kummasti se kuulosti ihan erilaiselta heti kun jollekin muulle alkoi selittää. "Sit me oltiin siel ja polteltiin erikoistupakkaa ja hohdettiin eri väreissä...." :D

    ReplyDelete
  24. Mulla oli pienenä sellainen keino, että jos näin painajaista, niin pystin herättämään itteni siitä ajattelemalla että mun huoneen sininen matto oli lampi ja että siinä ui sammakoita... :-D Jotenki se vaan toimi!

    ReplyDelete
  25. oot niin ihana että pyörryn.

    keep on going!

    paras blogi ikinä :)

    ReplyDelete
  26. Käytätkö subutexia?

    ReplyDelete
  27. Mäki mietin uniani aina silloin tällöin. Siis aina silloin kun muistan mitä olen nähnyt. Yhessä vaiheessa aloin nähdä ahdistavia unia tosi paljon, tai unessa ahdistavia, mutta herättyäni yleinsä nauroin unille koska niissä ei ollut oikeestaan mitään järkeä. Mutta kummiskin nukuin hyvin pätkittäin ja aamulla oli tosi väsyny olo.
    Sit ihan sattumalta bongasin yhes kaupassa unen siepparin, ja päätin ostaa sen, eikäpä sen jälkeen ole ollut painajaisia yhtään. En sit tiiä oliko se ihan placeboa vai toimiko oikeesti, mut oon kyll helvetin tyytyväinen!:D
    Mut tsemppiä unien kanssa, ja jatka samaan malliin tän blogin kanssa!

    ReplyDelete
  28. http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=76004 :)

    ReplyDelete
  29. Upea kuva sinusta tuo alimmainen, missä ylläsi on valkoinen huivi tai muuta vastaavaa.

    Minä en unistani muista kuin painajaiset, enkä halua muistaa semmoisia!

    ReplyDelete
  30. JOOOOO! mulla on ihan sama juttu. Vaikka nukun 10 tuntia, tuntuu ettei ois nukkunu yhtään vaan vähän niinku kattonu koomassa elokuvaa koko ajan. muistan kans aina ne unet ja sit ne häirii pitkäään. ja näin kans toissa yönä muuten unta potter-elokuvasta, mut se ehkä johtuu siitä et odotan uutta melko innoissani.....

    ReplyDelete
  31. Parantaminen unessa voi merkitä oman itsen löytymistä,toivoa ja uusia mahdollisuuksia.
    Eläin kertoo suhteestasi vaisto-ja viettielämään. Kesyt eläimet viittaavat hallittuihin intohimoihin. Nuoret eläimet ja poikaset viittaavat lapsiin.Pieni karvainen eläin viittaa omaan sukupuolisuuteen. Kissa on naisellisuuden symboli. Mustasta kissasta uneksiminen tietää sairautta. Kärpänen kertoo hermostollisista häiriöistä :D
    Hamsteri varastaa elinvoimaa. Vampyyrit kertovat kielteisyydestä ja tuhosta.Tietäjänoita/velho on kiellettyjen salaisuuksien vartija. Naisen unessa noita voi edustaa myös omaa tukahdetuttua sukupuolisuutta,oidipaalista suhdetta isään. Noita voi viitata myös äidin negatiivisiin puoliin. Jos itsensä näkee köyhänä unessa voi se tarkoittaa, että tunne-elämä ilmoittaa köytymisestään tällä tavalla. Se voi myös muistuttaa kaiken katoavaisuudesta...
    Että semmosta tällä kertaa :D

    ReplyDelete
  32. Itse nään kanssa maailman kummallisempia unia ja jostain syystä jotkut on jopa kateellisia siitä. Itse olen lähinnä ihan ymmälläni aamuisin. Näin viime yönä unta siitä, että ufot, jotka näyttivät erivärisiltä valopalloilta, yrittivät valloittaa meidän kylää. Heillä oli apunaan myös erittäin pelottavia, isoja hämähäkkejä. Meidän porukka oli tietenkin ainoa joka jäi henkiin, mutta jouduttiin silti pakenemaan..

    ReplyDelete
  33. Tää ei nyt liity postaukseen, mutta mistä hankit niitä sun pidennyksiä hiuksiin, jotka laitetaan vaan klipseillä kiinni? Ja minkähän hintaisia ne on? Kiitos jo etukäteen :)

    ps. mahti blogi, oot söpö!

    ReplyDelete
  34. itekki nään kamalasti unia.. kaikis poikaystäväni pettää tai on pettämäisillään mua... oon vähä säälittävä i know :D silti tommonen uni pilaa oikeasti koko päivän.. :(
    yritä päästä siitä kärpäsestä nyt ainakin eroon :D

    ReplyDelete
  35. repesin niin tolle kissajutulle :DD

    ReplyDelete
  36. Täällä kanssa yks uni-ihminen.. Näen yleensä todella levottomia unia, aamulla herätessäni en tiedä, olivatko ne painajaisia vai eivät, ne on vaan tosi outoja.

    Joku aika sitten oli pelottavinta, unessa näin että joku uhkaa minua, ja potkin kauheesti, heräsin potkimiseeni, ja näin veripäisen, puukon kanssa uhkaavan kokin yläpuolellani, potkin sitä kohti, kunnes tajusin sen olevan kattolamppu! Se oli aivan kamalaa.. :D

    ReplyDelete
  37. Mäkin muistan aina omat uneni ja samalla lailla niitä on kiva kelailla aamuisin uudestaan. Muistan monia unia vielä vuosien takaakin!

    Mun unet on on vielä niin hulluja ja en välillä käsitä mistä sellasia juttuja tulee, mitä mun unissa on! Mutta ne on kivoja seikkailuja aina (---:

    ReplyDelete
  38. Äh, olet ihana. Salaa aina toivon että törmäisin suhun kaupungilla, että voisin tulla juttelemaan :D

    ReplyDelete
  39. Nään kyllä mitä mielenkiintosimpia unia, mut ongelmana on se, että tuppaa unohtumaa aika pian heräämisen jälkeen. Ja sit alan myöhremmi kertoo jollekki et hei arvaa näin hassuu unta, olin menosa junaa... ja ainii en muistakkaa enää :D

    ReplyDelete
  40. heräät aina heti rem-unen jälkeen ja siks muistat kaikki sun unet. ihmisillä on eri unen vaiheet eri pitusia joten sulla taitaa rem-uni kestää aina aika kauan <-- oon just lukenu psykas näit ni aattelin ladella mun viisauksii tännekki:D

    ReplyDelete
  41. ite muistan kans useimmiten unet, mutta joskus ne on nii sekavia ettei itekkään meinaa pysyä perässä :D kaverit monesti ihmettelee ettämiten muka muistan kaikki unet ja poikakaveri on sitä mieltä että minun unet pitäis saaha kuvattua :D on kuulemma nii uskomattomia..
    mm. toissa yönä näin unta että duudsonit jahtas minua, ku yritin lämmittää hampparia..suutin siitä nii että heitin jukan jalalle semmoset chilitabasco sekotukset ja sai herra mojovan palovamman :D sai aamulla kyllä taas vähän naureskella :D

    btw ihana tuo toinen kuva<3 :)

    ReplyDelete
  42. Mä näen AINA unia. En muitsa milloin olisin nukkunut näkemättä niitä. Riittää, että torkahdan vaikka vain kahkeksi(!!) minuutiksi niin näen unia.
    Mun unet on aina tosi sekopäisiä ja jotenkin raskaita. Siks mä en varmaan koskaan ole herännyt virkeänä ja tarvitsen normaalia enemmän unta :s

    Mäkin oon pystyny joskus hallitsemaan unia, se on ihan sairasta!

    ReplyDelete
  43. mä nään kans tosi paljon unia :D ja muistan ne lähes aina.. mun kaverit on varmaan jo kyllästyneitä ku aina kerron mun unista :D
    ja kaiken lisäks nään "enneunia", siis nään tulenvan taphtuman unessa, meillä on sitä kyllä suvussa muillakin :)

    ReplyDelete
  44. mullakin on niin että voin itte hallita uniani. mutta olen itse nähnyt kuin kuolen. Se on kylläa vähän karmivaa. Joo, mietin monta kertaa uniani päivän kuluessa ja jos näen unen jonka luulen vaikuttavan minuun, niin kirjoitan sen muistiin.

    ReplyDelete
  45. Sä oot todella nätti ja toi sun tyylis se on niin täydellinen mutta ihan omaa luokkaansa. :)
    Niin ja kiitos että pidät tätä blogia ja kirjotat tänne aktiivisesti näitä on ilo lukea:)

    ReplyDelete
  46. "Uni-ihminen" täälläkin. Pystyn myös hallitsemaan uniani, mutta toi herääminen onkin toinen juttu. Luulen olevani hereillä, kaikki näyttää normaalilta, mutta olenkin edelleen unessa. Se on joskus aika pelottavaakin. Unet muistan yleensä aina. Oudointa ehkä unissa on se, että on ikävä jotain ihmistä herätessä, jonka unessa on nähnyt ja vaikka ei oikeasti edes kunnolla tunne.


    Kohta nukkumaan ja unia näkemään! ;D

    ReplyDelete
  47. "Uni-ihminen" täälläkin. Pystyn myös hallitsemaan uniani, mutta toi herääminen onkin toinen juttu. Luulen olevani hereillä, kaikki näyttää normaalilta, mutta olenkin edelleen unessa. Se on joskus aika pelottavaakin. Unet muistan yleensä aina. Oudointa ehkä unissa on se, että on ikävä jotain ihmistä herätessä, jonka unessa on nähnyt ja vaikka ei oikeasti edes kunnolla tunne.


    Kohta nukkumaan ja unia näkemään! ;D

    ReplyDelete
  48. Pitääkö tässä innostua kommentoimaan kun unet aiheena...
    Nään ite kans paljon unia, niiden näkeminen/muistaminen menee vaan kausittain. Tällä hetkellä en muista yhtään uniani, eli jonkun ajan päästä alan muistaa loogisia ja tylsiä unia ja sit sen jälkeen pian muistan ensinnäkin selkeesti monta unta samalta yöltä, ja ne on kaikki tosi psykedeelisiä ja omituisia (ja siks myös parhaimpia).

    Lucid-unet on kanssa loistavia. Yhden kerran puhuin miehelle, tietäen siis että oon unessa, ja kysyin siltä että "jos tää on unta, sä et siis oo olemassa?" ja oli friikkiä kun se vastas "en ole". Mut sit halusin kysyä siltä miltä tuntuu, kun ei oo olemassa, ja aiheutin aivoilleni sellasen paradoksin etten pystyny sanoo sitä ja koko uni meni ihan vääristyneeks ja heräsin kun yritin muodostaa ilmeisesti oikeesti tota lausetta.

    Unista saa vaan niin paljon irti etten ymmärrä sitä kun ihmiset ei välitä niistä ollenkaan.

    ReplyDelete
  49. varmaan joku viisas jo kommentoinutkin tätä.. kaikki ihmiset näkee unia, mutta niitä ei vain aina muista. kuulemma alitajunnan tapa käsitellä ikäviä asioita. :)

    ReplyDelete
  50. Olet tossa viimesessä kuvassa todella kaunis! Nuo otsikset sopii sulle ihanasti. Olet hyvin persoonallisen näköinen. :)

    ReplyDelete
  51. Olet niiin kaunis! Ja tuo fullsleeve on kyllä aivan mahtava taideteos!

    ReplyDelete
  52. Joo mulla on kans sellasta että uni saattaa jatkua vaikka herää välissä tai sitten jatkuu toisena yönä joko sama uni tai samassa paikassa. Pystyn myös hallitsemaan uniani aika hyvin ja heräämään. Muistan lähes kaikki uneni herättyäni, eli täällä kans uni-ihminen :D

    ReplyDelete
  53. toi selkouni on jännä juttu! sulla on vissiin iha luontainen kyky siihen koska ne ketkä ei simmosia normaalisti nää voi myöskin tehä harjotuksia hereillä ollessa et pystyis sit hallitsee niitä (esim koita työntää käsi seinän läpi katsomatta seinään, pidä nenästä kiinni mutta koita hengittää sen kautta, hyppää ilmaa ja kuvittele pysyväsi ilmassa todella kauan jne.) näin voit oppia hallitsemaan uniasi.

    ReplyDelete
  54. Mää oon kyllä kans aivan uni-ihminen. Mulla jää ne unet kummittelee välillä ihan hirveesti. ja joskus mietin, että mikä oli unta ja mikä ei. yleensä muistan mun unet ja jos unohan yhtäkkiä sen mitä unessa tapahtu, niin se tunne ja tunnelma mikä siinä unessa oli, niin ei silti välttämättä häviä päivän aikana. Mää inhoon sitä, kun ihan oikeesti jotku unet saattaa pilata päivän, kun ei saa vaan pois mielestä niitä :/ mutta tuo ne joskus myös hyvää mieltä :)

    ReplyDelete
  55. hihi kuulostaa tutulta, mäki nään joka yö monia eri unia joita mietin päivällä :D se on kyllä häiritsevää jos näkee tosi ahdistavia unia :S

    ReplyDelete
  56. Mäkin näen unia, selko unia, enne unia. Rakastan niitä, ja aina ne muistan. Mikä on kaikista ärsyttävintä on se, että ne tuntuu niin todelta. Olen nähnyt unta kun poikaystäväni pettää minua kaverini kanssa, pari päivää meni ennekuin pystyin katsomaan kaverin naamaa! Vaikka tiesin että se oli vain uni. Olen myös nähnyt kun mummuni kuoli, seuraavan päivän olin aivan maassa, ja koitin tolkuttaa itselleni että mummu on kunnossa. Ahdistava uni oli myös se, kun isäni petti äitiäni minun kaverin äidin kanssa. Nyt tämän kaverin äidin naama ärsyttää=D Nään usein myös saman painajaisen moneen kertaan, ja tiedän mitä seuraavaksi tapahtuu. Se on todella ahdistavaa, koska tiedostan että uni ei vielä lopu että tapahtuu vielä sitä ja tätä. Unet on jännä juttu, ja oon ruvennut jo tajuaan yhteyksiä oikean elämän, ja unien välillä.

    Sun blogi on muuten aivan huippu, jatka samaan malliin! :)

    ReplyDelete
  57. Ootko sä joku malli , ku oot noin kaunis ja hoikka? :)

    ReplyDelete