Tuesday, November 9, 2010

Kärpänen

Miten voi tällaiseen vuodenaikaan lentää parvekkeelta sisälle KAKSI ISOA kärpästä??!! (noin 1,5 cm)
Siivoilin innokkaasti ovi auki tuulettaen kämppääni, kun sisälle lentää kaksi jättiläiskärpästä.
En voi asialle mitään, mutta pelkään niitä, ihan tosissaan ja paljonkin..
Ne lentävät uhmakkaasti ihan minne vain ja pitävät hirveää ääntä. En aluksi ollut varma, että mikä hirviö edes oli kyseessä! Pahinta on se, että ne lentävät päin!

Toinen kärpäsistä onneksi lensi takaisin parvekkeelle, mutta toinen jäi pörräämään sisälle kuin mikäkin vesikauhuinen hirviötappaja. Yritin hiuslakkaa, mutta kyseessä oli sitkeä paskiainen. Tein myös tulesta ja hiuslakasta liekinheittimen, mutten osunut kohdalle kertaakaan.
Lopuksi puolentoista tunnin kuluttua kärpänen lensi kohdalle juuri, kun mulla oli lehti kädessäni!
Löin pesismailaottein kärpäseltä tajun kankaalle. Ja lopuksi imuroin sen imurilla.

Miten niitä voi luonnosta tulla sisälle, kun ulkona on pakkasta!? Nyt haluaisin Waterworldin sijaan nähdä Kärpäsen.........

Mä oon tänään alottanut noiden teidän blogien selaamisen, ja urakka ei sitten olekaan mikään ihan pieni. Yritän torstaihin mennessä saada kaikki tsekattua läpi, ja sitten tuleekin postaus parhaista blogeista.

En voi mitään, mutta ilta meni tästä kärpäsjupakasta pilalle, tiedän, että olen nauretteva....
Olisi ollut mieluummin vaikka käärme tai rotta, en pelkää niitäkään niin paljoa. :D

42 comments:

  1. liekinheitin :D pitäis joskus kokeilla

    ReplyDelete
  2. Sain tästä kärpästarinasta illalle mojovat naurut - eikä oot ihana! :-D

    ReplyDelete
  3. Nauroin tälle yli 2000 tuntia.

    Onneksi sait sen hirviön hengiltä :D

    ReplyDelete
  4. eih :DD kärpäset on niin raivostuttavia, aina iholla.. sähkösellä kärpäslätkälläkään ne ei kuole vaan jää surraamaan pitkäks aikaa. hyi!

    ReplyDelete
  5. jossain lähellä on mätänevä ruumis? toi on ainoo syy minkä keksin :D

    ReplyDelete
  6. pakko olla party pooper ja todeta,että varokaa rakkaat ihmiset noita tommosia liekinheittimiä ! :D lakkapullo imasee TOSI nopeesti ja helposti sen liekin sisälleen,jonka jälkeen koko pullo räjähtää ja tekee rumaa jälkeä ;/ (ala-asteella kaveri poltti naamastaan muutaman kerroksen ihoa juuri tällä tavoin)

    ja sama varoitus kuulemma pätee myös liekki-pieruihin! :DD

    -R

    ReplyDelete
  7. Tiedän niiiin tuon tunteen. Pari viikkoa sitten mulle kävi samoin. Pakenin kauhuissani isoa tappajakärpästä aluksi vessaan, kun en saanut selvää, mikä hyönteinen se oli. Äänestä päätellen se kiersi vessanovea vaanien, hyi. Pari tuntia meni nopeasti hukkaan, kun koitin saada hyökkäilevää hyönteistä hengiltä. Tämäkin sattui juuri siivousurakan jälkeen.

    ReplyDelete
  8. Jos nyt kuitenkaan ei lakkapullot räjähtele kun ei niissä kerran ole sisällä ilmaakaan.

    ReplyDelete
  9. Jes, oon aina miettiny et oonko ainoa ihminen joka pelkää kuollakseen kärpäsiä :D varsinkin kun ne on ihan sekavia tähän aikaan vuodesta, hyrr

    ReplyDelete
  10. huiiii ihme ettei koko kämppä oo palanu tollasessa :DD saattaa joo olla pien urakka joku parisataa blogia kattella :-D

    ReplyDelete
  11. KÄRPÄSET on paholaisia.
    ne ei oo ollenkaan niin vaarattomia miltä ne näyttää..
    traumat jäi kun pentuna kesällä haukottelin pihalla ja yks lensi suuhun,ja erehyin nielemään sen.

    :D

    ReplyDelete
  12. Mistä toi sormus muuten on ? :))

    ReplyDelete
  13. Kyllä mullaki menis ilta pilalle,hyönteinen ku hyönteinen niin minä pinkosin karkuun :DD

    ReplyDelete
  14. "Tein myös tulesta ja hiuslakasta liekinheittimen, mutten osunut kohdalle kertaakaan." Haha :D

    Voi apua! Nyt jos se herää siellä imurin sisällä se tekee pesän sinne ja munii munansa ja sitten tulee paljon kärpäsiä sieltä imurista! Hyi hele. Ton takia en imuroi ötököitä. Tai siis pelkään, että sitten käy niin :D

    ReplyDelete
  15. Jättikärpäset on ehkä yks maailman ärsyttävin juttu, etenkin kun niiden läsnäolon tajuaa juuri kun on menossa nukkumaan.

    ReplyDelete
  16. Hyyi! Ne isot kärpsyt on varmaan jotain paholaisen kätyreitä..eivät meinaa kupsahtaa millään.

    ReplyDelete
  17. hahaha :D:D oon ihan samanlainen. kauheinta oli kun mun paperilampun(pyöreä ikean kattolamppu)sisään oli lentänyt joku ötökkä...
    aloin ihmetellä yödataillessani kun alkoi kuulua rapsahtelua.. hetken päästä huomasin valkoisessa lamppussa lentävän varjon (näytti helvetin suurelta kun kärpänen oli sisäpuolella)! Kurkkasin sisään ja siel oli sellanen harmaa ällöttävä pitkäsiipinen ötökkä? Aika pikkunen mutta siivet oli isot :D Mä en uskaltanu tehdä sille mitään, vaan sammutin lampun ja menin nukkumaan ja toivoin ettei se esim. lennä mun korvaan yön aikana :D mutta voi lol miten voi pikku elukkaa pelätä..

    ReplyDelete
  18. Ne herää välillä kohmeesta. Mulla on työpaikalla niitä aina 10-20 katonrajassa pörräämässä syksyisin ja keväisin kun ne ei tiedä pitääko olla unten mailla vai ei. Sit ne toikkaroi ihan tokkurassa joka paikassa. Ne tulee ikkunanväleistä.

    Yök.

    ReplyDelete
  19. Mäkin inhoon ötököitä, mut en yleensä kuitenkaan henno tappaa mitään. Ties kuinka monta kärpästä ja muutakin ötökkää mä oon elvyttänyt tai muuten pelastanut kuolemalta..! :D

    ReplyDelete
  20. Repesin tolle liekinheitin-yritykselle :D mulla tulee sama reaktio ampiaisista, mutta pelkäisin ton liekinheittimen kans polttavani koko asunnon tai omat hiukseni..

    ReplyDelete
  21. Mistä toi sormus on? :O

    ReplyDelete
  22. Eikä Laura <3 :D <3 Oot ihana !!<3 Hehhehe ;DD Nauroin ittelleni varmasti sixpäckin , kun luin ton kärpäs jutun :,D <3 Oot niin hassuliini <3, mutta niin ihana Laura :D <3 ! Piristit mun päivän :) <3Söpö Laura ;)) <3

    ReplyDelete
  23. Et oo ainoa ton kärpäspelon kanssa :D

    ReplyDelete
  24. :DD hahah voi oot niin ihana <3 kiitti päivän nauruista!

    ReplyDelete
  25. "Jos nyt kuitenkaan ei lakkapullot räjähtele kun ei niissä kerran ole sisällä ilmaakaan."

    täällä on kyllä nii järkeviä ihmisiä aina:DD
    mut toivottavasti ei enää kärpäset kiusaa!

    ReplyDelete
  26. Mä olisin varmaan lähtenyt huoneesta ja mennyt vessaan nukkuu.. :D

    ReplyDelete
  27. Kiva huomata, et joku muukin kammoaa/vihaa kärpäsiä noin paljon! Niin tuttu tilanne :---D

    ReplyDelete
  28. hauska sattuma meillä tänää koulussa kanssa lenteli IIIIIIISO kärpänen

    ReplyDelete
  29. Voi ihana!! piristit kyllä päivää, hihi ! :')

    ReplyDelete
  30. mä yritin viime kesänä saada itteni rohkaistua mäjäyttämään jotain lentoliskoa vessan seinästä,KOLME JA PUOLI TUNTIA istuin sängyllä ja keräsin rohkeutta :D hirveitten puistatuksien kera aina päätin lykätä operaatiota vielä pienellä hetkellä eteenpäin..
    vihdoin ku tuntu tarpeeks uhmakkaalta ni se mokoma Uhrilampaat-tappajaperhonen oli menny piiloon. Tyydyin ajattelemaan et se oli ehkä säälistä luikkinu raollaan olevasta parvekkeen ovesta vapaaehtosesti! :D

    -terttu annikki-

    ReplyDelete
  31. Voi että, oot kyllä niin ihana! :D Olisin halunnu olla näkemässä ton! :D Tuo liekinheitin-juttu oli kans hauska, mutta oohan varovainen ens kerralla, se on aika vaarallista!

    ReplyDelete
  32. "Jos nyt kuitenkaan ei lakkapullot räjähtele kun ei niissä kerran ole sisällä ilmaakaan."

    Tällä logiikalla myöskään dynamiitti tai pommit eivät räjähtele kun niissä ei ole ilmaa sisällä...

    Sormus on Seppälästä!

    ReplyDelete
  33. jaan kanssasi saman tyhmän kammon :D aattelin vinkata että sellanen suihkutettava lasinpesuaine (u know tolu tms) toimii paljon paremmin ku hiuslakka! ;D mut ei kannata kovin suuria määriä suihkuttaa suoraa ainakaa tapetille..

    ReplyDelete
  34. Älkää hyvät ihmiset käyttäkö hiuslakkaa tai muita vastaavia tuotteita näin "liekinheittiminä" ! Aine tosiaan on tulenarkaa ja voi imaista liekin sisäänsä, jonka jälkeen se voi räjähtää aiheuttaen TODELLA pahaa jälkeä. Pulloissa lukeekin usein, ettei niitä saa suihkuttaa avotuleen päin eikä pulloa saa polttaa tyhjänäkään!

    Ala-asteella kaverini käsi paloi sormista kyynärpäähän asti todella pahasti, kun hän koitti tällaista "liekinheitintä"!

    ReplyDelete
  35. Mulle kävi kans pari viikkoa sitten sama juttu. Sit sain vastauksen facebookissa: "todennäköisesti sun jossain seinän välissä on ollut kärpäsen munia jotka lämpötilan noustessa on kypsynyt ja niistä on tullut kärpäsiä" :D HYi helvetti sanoin minä, mutta se oli niin hervottoman kokoinen etten usko että se yhtäkkiä olisi niin superbig. :D

    ReplyDelete
  36. kommentoin ekaa kertaa, oli ihan pakko. oot NIIN MAHTAVA!!

    ReplyDelete
  37. et oo naurettava, koska jos joku jotain pelkää nii ei sitä toisen pelkoa voi alkaa vähättelemään, tai sillaaai, kai tajusit :-):-) kiva sormus !

    ReplyDelete
  38. joo et ole ainut pelkosi kanssa. tai mä en ite oikeestaan kärpäsiä pelkää, mutta inhoan kyllä tosi paljon. se on niin hirveetä kun kärpänen eka pörrää siinä ympärillä miljoona ja sata tuntia ja surisee, ja lopulta LASKEUTUU PALJAALLE KÄDELLE. siinä vaiheessa mä aina pomppaan tosi nopee tuolilta ylös ja huidon sen kärpäsen ulos tai tapan. yök yök yök...

    mutta sä oot kyllä ihanan hupsu kuitenkin! :D

    ReplyDelete