Tuesday, June 25, 2013

MFF-blogibileet 28.06.2013

Oltiin tänään Annan kanssa kaupungilla, ja käytiin Fredan Torilla syömässä. Mä tilasin lohikeittoo ja guaranaa, guorana on niiiin hyvää! Oli ihanaa nähdä Annaa kunnolla pitkästä aikaa.
Käveltiin Fredan torilla yhden marjakojun ohi, missä mä 17-vuotiaana olin kesätöissä ja siinähän oli sitten sama äijä myymässä mansikoita, joka kiusas mua sen koko kesän. Tää sankari kielsi mua käyttämästä yksiä mun ruskeita gladiaattorikenkiä, silmälaseja sekä aurinkolaseja töissä. En myöskään saanut käydä ruokatauolla tai istua hetkeäkään päivän aikana. Mä sitten jossain vaiheessa rohkenin ja vaadin ruokataukoa, koska olin kuitenkin sen kahdeksan tuntia töissä joka päivä viisi päivää viikossa.
Olin tehnyt työsopimuksen koko heinäkuulle, ja töitä olisi pitänyt olla joka päivä, mutta välillä mulle vaan soitettiin aamulla, että tänään on niin huono sää ettei oo töitä. Lisäksi palkan maksussa oli jotain ongelmia.
Kaikki livejournalin lukijat varmasti muistaa kaikki ne tarinat ja avautumiset "pomosta".. Hahaaaa! Piirsin siitä aikoinaan paintilla myös aika hienon kuvan..
On se niin harmi, että monet yritykset riistää nuoria tosi röyhkeesti! Onks teillä ollut huonoja kokemuksia kesätöistä? Saa jakaa tarinoita ja kokemuksia! :)
Käytiin Annan kanssa Revoltin toimistossa juttelemassa perjantain tulevista juhlista ja suunniteltiin ruoka- ja juomajuttuja. 
Perjantaina juhlitaan siis Vanhalla mun synttäreitä ja samalla ne on blogipileet kaikille halukkaille lukijoille! Juhlat alkaa kello 20.00 ja kestää sitten niin pitkään, kun porukka viihtyy. Tarjolla on ruokaa ja alkomaholia! Tytöille on hiusten- ja kynsienlaittoa!  
Alakerrassa voi myös suunnitela oman Magnum-jäätelön!
Juhlissa on taatusti rento meininki, ja hauskaahan me ehdottomasti tullaan pitämään! Elikä siis tervetuloa perjantaina kahdeksalta! Sisäänpääsy on kaikille vieraille maksuton. Alkuillasta meillä on oma lounge ja myöhemmin illalla kun Summer heatit starttaa, niin kaikki vieraat voi myös mennä vapaasti juhlimaan summer heatteja muihin Vanhan tiloihin!
Toivottavasti mahdollisimman moni rohkenee tulla moikkamaan! :)
Tapahtuma on K18.
Mielenkiintoista! :D


Olisi tosi jees, jos mahdollisimman moni tulija klikkaisi tota "osallistu"-painiketta, niin osataan vähän varautua ruokien ja juomien suhteen!

Tapahtuman facebook-eventti
 Motherfuckin' party & Laura 24-vuotta !!


Hyvää yötä kaikille! ♥

55 comments:

  1. Kuulostaa kyllä niin tutulta toi kesätyöjuttu, oon meinaan itse tällä hetkellä samassa tilanteessa! Vielä kun siinä duunissa oon niin laitan nyt sen vuoksi anonyyminä, haha.

    Eli siis oon ite just 17-vuotias tällä hetkellä ja juurikin marjakojussa töissä, ja toi sun kuvaus kyllä sopii ihan täydellisesti mun normaaliin työpäivään! Ei saa istua (ei edes oo mitään mihin istahtaa), ruokatunneista tai edes vessatauoista ei oo tietookaan ja työvuorot saa tietää suurinpiirtein päivää ennen.. Palkastakin oon muutamaan otteeseen kysellyt, mutta koska työsopimustakaan ei oo enkä oo saanut mitään kunnollista vastausta, odotan oikeen innolla että minkälaiset rahat sitten tilille pian tipahtaa.

    Tietenkin se on myös nuoren vastuulla pitää oikeuksistaan kiinni, siitä on niin paljon mediassakin toitotettu.. Mutta se on tosi hankalaa ruveta vänkäämään auktoriteetille vastaan, koska kyllä kuitenkin haluaa säilyttää työpaikkansa ja saada edes jonkinlaista palkkaa, kun töitä nykyään on aika hankala erityisesti alaikäisenä saada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, mulla oli sama juttu, ei ollut mitään paikkaa edes, missä seisoa.
      Toivottavasti säkin osaisit vaatia itsellesi oikeuksia, taukoa, vessataukoa sun muita! Tsemppiä! <3

      Delete
  2. Näyttääpäs hyvältä toi mekko sun päällä, just oikee väri!

    ReplyDelete
  3. Hei! Teetkö sä nyt ollenkaan niihin kysymyksiin mitä pyysit meiltä lukijoilta, niin vastauksia?

    ReplyDelete
  4. Apua ihana mekko !!:) mistä toi mahtaa olla?

    ReplyDelete
    Replies
    1. onko tää jotain tulevaa mallistoa vai saako sitä tällä hetkellä ginasta? :D + oon yrittäny ettiä niitä pallon muotosia peiliarskoja (sanoit niiden olevan ginasta? :D) ginasta jo kauan mutta ei niitä edelleenkään näy siellä :D

      Delete
  5. Itse "sovin" kesätyönantajan kanssa, että saan alempaa palkkaaa mitä TESin mukaan mun kuuluisi saada... Helppoa huijata ujoa ensikertalaista tyttöä näissä asioissa. Työopparissa lukee tuntipalkkani kohdalla se, minkä lain mukaan tulisin saamaan. Kumminkin työnantajan mukaan saan n. 2 euroa vähemmän tunnilta ja "tämä jää meidän väliseksi". Onko sulla mitään hajua voinko vaatia töiden loppuessa sitä summaa joka sopimuksessa lukee? Pelottaa, koska tosiaan tämä on ensimmäinen oikea työpaikkani ikinä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta kai sun kuuluu saada se summa, mitä työsopparissa lukee. Pyydä vaikka äitiäsi tai isääsi soittamaan nyt tai viimeistään silloin, kun palkka pitää maksaa, että kai hän on maksamassa syösopimuksessa sovitun tuntipalkan verran. Ei varmasti uskalla alkaa ryppyillä tai vaatia pienempää palkkaa, kun puhelimessa on asioista tietävä "aikuinen" ihminen.
      Kun mulla itselläni ei 17-vuotiaana ollut rahkeita soittaa ja vaatia koko palkkaa, niin isäni otti ohjakset käsiinsä ja soitti tolle ilkeälle pomolle. Se sitten maksoi kaiken mutisematta!

      Tai jos olet itse sellainen, että uskallat vaatia, niin vaadit totta kai. Sanot, että se palkka maksetaan, mikä kuuluukin. Ei se tyyppi enää ehdi uutta työntekijää palkkaamaan, eikä voikaan, koska sopimus on jo tehty.

      Kyllä se siitä!

      Delete
  6. mä muistan ton mansikkakojutyöpaikan :D voi mulla on muutenkin ikävä sun livejournalmerkintöjä. joskus sai nauraa vedet silmissä niitä juttuja :D

    ReplyDelete
  7. Toi mekko on ihan supersöötti sun päällä! Ja kiva kun kirjottelit kesätyöasioita! Mulla ei oo "nuoruusvuosilta" mitään muuta kun positiivisia kokemuksia, mut aikasemmassa työssäni tätä nykystä työtäni ennen sain kokea, millasta on narsistipomon alaisuudessa työskentely. Parissa viikossa olin muuttunu kuin toiseksi ihmiseksi, itsetunto nollissa ja monen vuoden työkokemuksesta hulimatta pomoni sai mut uskomaan etten osaa mitään. Onneks tajusin lähteä heti puoltoista kk jälkeen, vaikkakin itse irtisanoutumalla putosin tosi epävarmaan tilanteeseen. Haluisin et kaikki muistas pitää mielessä oman arvonsa ja jaksas uskoa itseen. Pääsin meinaan unelmien duuniin samana päivänä kun irtisanouduin ja en ois ikinä osannu kuvitella, et töissä voi olla näin ihanaa kun mulla nyt on. Huono kohtelu sai mut todellaki arvostamaan hyvää työpaikkaa ja asennoitumaan ihan uudella tavalla omaan työhön. Oonki miettinyt et miten monet työnantajat tekee valtavia karhunpalveluksia nuorille, kun aliarvoi näitten panoksen osana työyhteisöä eikä perehdytä kunnolla/kohtele tasa-arvoisena muihin työntekijöihin. Ekoissa työpaikoissa kuitenkin se asenne työntekoa kohtaan muovautuu. Onneks mun ekat kokemukset oli hyviä, ilman niitä en ehkä olisi osannut uskoa itseeni ja lähteä painostavasta duunista.

    ReplyDelete
  8. Pari kesää sitten olin kaupungin kesätyöntekijänä ja pesin ikkuinoita seitsemän tuntia päivässä, tuntipalkka oli vähän reilu 4 euroa. Vitutti. Tänä kesänä olen hieman erilaisissa töissä, työpäivät viikolla 8h ja viikonloppuna 4,5h, 14 työpäivää eikä _yhtään_ vapaata välissä (ei edes juhannuksena). Tuntipalkka vähän yli 6 euroa.. Miksi aina minulle siunaantuu nämä duunit..

    ReplyDelete
  9. Siis saako tuonne sun bileisiin ottaa avecin mukaan? :)

    ReplyDelete
  10. eikäää, kerranki oisin helsingissä mutta oon just tuohon aikaan rock the beach-festareilla töissä :-D ois ollu niin kiva osallistua noihin pippaloihin :/ mut joo, pitäkää hauskaa ! ;)

    ReplyDelete
  11. Oisko mitenkää mahdollista, että sinne pääsisi alaikäsiäkin? Jos keksis jonkun tavan, jolla ne eivät saisi alkoholia (paperit, joku ranneke) jne? Esim. 15-16 vuotiaasta eteenpäin? Sulla kummiskin on niin paljon nuoria lukijoita, jotka tulis sinne mielellään.

    ReplyDelete
  12. noista blogibileistä, riittääkö et ovella mainitsee et on sun blogibileisiin tulossa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, ovet aukeaa vasta 22 muulle porukalle, eli ei tarvii sanoa mitään, Anna on ovella vastassa vieraita :)

      Delete
  13. Hei kaikki, joilla on mahdollisesti jotain ongelmia (kesä)töidensä kanssa! Täältä löytyy maksuton puhelinpalvelu, josta voi kysyä neuvoa: http://www.kesaduunari.fi/

    Itse olen ollut töissä videovuokraamossa, jossa tapahtui melkoista sortoa niin tauoissa, palkassa, työajoissa tms. Itseäni uhattiin kirjallisella varoituksella, kun en voinut lähteä tuuraamaan työkaveriani tunnin varoituksella. Kyseessä olisi ollut kymmenen tunnin työpäivä! Yksin. Vessaan, jos ehti kiireeltä. Syöminen tapahtui tiskillä kamalassa kiireessä. En suosittele kenellekkään.

    ReplyDelete
  14. Voi vitsit kuinka harmittaa etten pääse tonne synttäreille/blogibileisiin! Kuulostais ihan mahtavalta mutta täysi-ikäsyys koittaa vasta parin kuukauden päästä.. :D Damn!

    ReplyDelete
  15. Ihana mekko! Sopii sulle kyllä älyhyvin tuo väri ja mallikin :) Olisipa vähän enemmän rahaa että pääsis tuonne sun bileisiin perjantaina, ähhh. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kovasti! :)
      Voi kuinka harmi, mutta ens kerralla sitten! =)

      Delete
    2. Otteita eräästä Lauran vanhan postauksen kommenttiboksista..

      Alice:

      "En ihan ymmärrä noita niittejä saatika tota persepituutta. Aika huorahtavat on jos ihan ihmistenilmoille lähdet noilla.

      t. siveydensipuli".

      Alice:

      "Kivoja perseen nuolijoita (kirjaimellisesti ;))) täällä. Se, että joku sanoo noiden housujen olevan lutkahtavat ja epäsovinnaiset, ei tarkoita että kyseisellä henkiklöllä itsellään olisi 100 kg painoa ja hirveä löllyperse. Ittelläni on hyvä beba, mutta jos kulkisin jossain tollaset pöksyt päällä, vois poikaystävä sanoa että morjes, ja etsiä jonkun siveellisemmän naisen." ---- "Jos haluaa antaa huorahtavan kuvan, ja hieman lapsellisenkin noista kesokuvista päätellen, niin ei ole oma mokani vaan hänen."

      Muistan ton kommenttisodan ja pisti vaan silmään kuinka nimimerkin vaihtuessa kommenttien sävykin vaihtuu. Ilmiö on ihan kiinnostava, onko yleistä blogimaailmassa et samalta kommentoijalta tulee vuoronperään ihailevaa ja sit välillä solvaavaa tekstiä?
      Vaikka kyseessä olisivat kommentit parin vuoden takaa, onko monella pokkaa eka julkisesti haukkua bloggaajan vaatetusta "huorahtavaks" tai "lutkahtavaks" ja tulla myöhemmin kirjoittelemaan ihan päinvastaista tekstiä ko. henkilölle.
      En ole provo, just curious.

      Delete
    3. Anna;
      Minun paras ystäväni on silti paras ystäväni, vaikka hän joskus pukeutuukin minun makuuni kummallisesti. Ja kyllä, minulla on pokkaa sanoa hänelle (ja hänellä minulle), jos hän mielestäni näyttää huoralta jossain asussa. Ja vaikka joskus hänen vaatteitaan haukunkin, voin siltikin myöhemmin kehua häntä ja hänen vaatteitaan.
      Problems?

      Delete
  16. Tolle kesätyöntekijäpomolle buu, mutta bileille jee. Kävin klikkaamassa "osallistun"-nappulaa Facebookissa. Kerrankin osuu aikataulut yhteen tälläiselle kivalle, huippua. :)

    ReplyDelete
  17. Mun on ihan pakko päästä perjantaina sinne! Fuck miksei ole jotain maksuttomia luotijunia Oulu-Hki! :DDDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niinpä, junalla matkustaminen on aika kallista, jos ei oo opiskelija :(

      Delete
    2. Nimenomaan :(

      Delete
  18. Mistä noi sun aivan ihanat käsikorut mahtaa olla? :)

    ReplyDelete
  19. Tää on ihana blogi!
    Toivon, että voisit käydä myös kurkkaamassa mun blogin :)
    vaihdoin just ulkoasua!

    http://anna-fashionwhiff.blogspot.fi/

    Kiitos jo etukäteen!

    ReplyDelete
  20. Munkin ekassa duunissa oli kauheeta riistoa ja olin niin nuori ja sinisilmäinen, etten uskaltanut kyllä yhtään puolustaa oikeuksiani. Olin ~ 10 h joka päivä töissä ja sain 1200 e palkkaa, vaikka tein ihan samoja hommia (täysi-ikäisenä vielä) kuin muutkin. Plah, no kokemuksesta viisastuneena nyt pidän puoliani :D

    P.s. Aivan ihana toi mekko, sopii sulle todella hyvin!

    ~ The Realm of Maria

    ReplyDelete
  21. musta tää on ihanaa, miten kohtelet sun lukijoita! tämä että järkkäät bileitä ja kaikkee tollasta kivaa mitä siellä vielä saa :) harva bloggaaja jaksaa vaivautumaan tälläsiin, joten arvostan suuresti!
    tulisin mielelläni, mut oon keski-euroopassa just tolloin :( mutta onnea jo valmiiksi ja pitäkää kivaa munki puolesta!

    ReplyDelete
  22. Mulla on kans tällä hetkellä muuten hyvä duunipaikka, mutta yksi työntekijä vaan kohtelee niin kamalasti, että joka päivä tunnen itseni luuseriksi. En tajua, en ite ikinä käyttäytyis niin vittumaisesti ylipäänsä ketään kohtaan, mutta en ainakaan 15 vuotta nuorempaa kesätyöntekijää. Ihanaa, kun tuntee vain olevansa enemmän tiellä kun apuna! Onneks oon oppinut jo jotenkuten suodattamaan kaikki sen urpon puheet.. Muuten olisin kyl mieli matalana joka päivä...

    ReplyDelete
  23. Hei onko tuonne partyihin pakko saapua kello 8 vai voiko tulla esimerkiksi puoli tuntia myöhässä? :D

    ReplyDelete
  24. Heh, näin sut tänään eiranrannassa kävelemässä valkoisen maksimekon kanssa :D vai oonko ihan väärässä ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juuh siellähän minä :) oikein näit! :P

      Delete
  25. kerranki mulla ois mahollisuus ku täytän just perjantaina 18! mutta mahollisuuden pilaa välimatka :(

    ReplyDelete
  26. toi mekko on iha täydellisen värinen ja istuu hyvin sun päälle! :) oispa kiva päästä käymään siellä, jos vaa aikaa ja energiaa riittää =D

    ReplyDelete
  27. Hei edelliseen postaukseen viitaten niin olisko sulla jotain kivaa alekoodia tonne rapunzelille? :) oisin ihan lähipäivinä tilaamassa niin olis kiva tietää:) kiitos etukäteen!

    ReplyDelete
  28. Mun tän hetkinen duunipaikka on hyvä ja tykkään työstäni ja työkavereista sun muusta, mutta asiakkaat tekevät toisinaan työstä ihan paskaa. Olen siis isossa vaateliikkeessä töissä. Usein asiakkaiden tökeryys ja se että myyjiä kohdellaan kun paskaa niin raivostuttaa. Sovituskoppien penkin alusetkin tungetaan täyteen vaatteita, heitellään räkäpapereita ja purkkaa liikkeen lattialle. Työnnetään myyjän käsiin sovitetut vaatteet vaikka asiakkaita on pyydetty ystävällisesti viemään sovittamansa vaatteet paikoilleen. Myyjää ei tervehditä kassalla vaan naputetaan kovaan ääneen kuinka kohta myöhästyt bussista(sehän ei ole myyjän vika jos teet ostoksesi viime tipassa..). Plussana vielä ne äidit ja isät jotka eivät jää siivoamaan lastensa pissa/kakka vahinkoja. Kun asioitte vaateliikkeissä, yrittäkää miettiä miltä itse tuntuisi olla myyjän asemassa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I feel you! Mutta pari vuotta tätä hommaa tehneenä oon tajunnu että iteppähän tähän työhön menin, ei auta valitus kun ei ne ihmiset siitä kuitenkaan muutu :) meillä on kans mahtava työporukka joka on oikeestaa ainoo asia minkä takia tota jaksaa. Jos oikeen rupee vituttamaan, takahuoneeseen ja parit kirosanat ilmoille, se auttaa ;) ja tietty takas myymälään hymy kasvoilla!

      Delete
  29. Mikä on guorana? Sellaista ei taida olla olemassakaan. Vai tarkoitatko guaranaa?

    ReplyDelete
  30. Oliks tää sun pomo mahdollisesti turkkilainen ukko? :D Olin ite töis ihan saman kuulosel äijäl myymäs marjoi joskus 14-15 vuotiaana :D

    ReplyDelete
  31. Harmi etten pääse tällä kertaa sun blogibileisiin, viimeks kun oli ihan mahtava ilta :) ! Pitäkää hauskaa <3

    ReplyDelete
  32. quinoaa taitaa Laura tarkoittaa. :)

    ReplyDelete
  33. Mun raskain ja kamalin työpaikka ikinä oli Puuhamaa, missä olin 16-vuotiaana töissä. Työpäivät ruokapaikassa venyi 10 tuntiin kun töiden jälkeen piti vielä tiskata kaikki ruoka-astiat ja pestä lattia. En saanut minkäänlaista koulutusta työhön, esimerkiksi kassakoneen käyttöön, vaan sen opetti huonosti joku vanhempi työntekijä jota ei kiinnostanut yhtään opettaa nuorempia. Sähläsin siis sen kanssa ekat 2 viikkoa , samoin tilityksen kanssa oli ongelmia ihan koko kesän kun siihen ei neuvottu ollenkaan.

    Jos oli kiire, me ei keretty syömään kuin vasta myöhään iltapäivällä. Ja olisihan tätä työtä jaksanut hyvässä työyhteisössä, mutta kun sitä tiimihenkeä ei ollut sitten ollenkaan ja mun pomo päätti vielä ottaa mut silmätikuksi. Sen pomon kannustus oli pelkkää vittuilua :D kun tein esimerkiksi hodaria yksi päivä, hän tulee kommentoimaan että "ja neiti laittaa sitten töppöstä toisen eteen", kerran taas olin ollut kassalla ilman taukoa jotain 3 tuntia ja huilasin hetken seisomalla paikallani, tämä tuli heti viereen että "voisit edes pyyhkiä pöytiä tai tehdä jotain hyödyllistä etkä vain seisoa siinä", näitä tarinoita on loputtomasti. :)

    Palkka oli tosiaan 6 e/tunti :) seuraavana kesänä pääsin kunnalle töihin ja olin maailman eniten ihmeissäni, kun muhun suhtauduttiin siellä positiivisesti ja kokoajan oltiin huolehtimassa ettei vahingossakaan ole liian rankkaa.
    Tulipas avautuminen! Toivon että Puuhamaan kesätyöntekijöillä olisi nykyään asiat edes vähän paremmin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ~6e tunnissa ihan normaali palkka huvipuistotyöläiselle, Tampereella särkänniemessä ainakin sama:) kolme tuntia putkeen kassalla huhhuh miten mahdoit jaksaa? Itsellä isossa kahvilassa saattaa siinä vierähtää se 6h ja hyvä kun juomaan ehtii välissä. Enkä valita

      Delete
  34. Olin 14-v ja tein pimeenä
    Kesätöitä. Yks vapaa viikossa päivät alko 8 ja loppu n. 16-21 välillä. Paras juttu oli palkka!! 400€! Pomo oli kyllä ihab supermukava ja sain koko kesän hoitaa hevosia mitä rakastin yli kaiken sillon.sillon ae tuntu hienolta tienata 800€ kesässä mutta nyt tajuaa kuinka mua vedettiin nenästä:D

    ReplyDelete
  35. Moikka! Mulla on toi sama mekko mutta arastelen vähän käyttää sitä ku tuntuu että stringit (vaikka ne on ihonväriset) ja peppu näkyy! Onks sulla mitään tuolla alla?:)

    ReplyDelete
  36. Moikka, kyselisin samaa ku tuo ylempi ano elikkäs tilasin ton saman mekon ja siitähän näkee läpi iha kunnolla.. Minkä väriset alushousut sulla on? :D

    ReplyDelete