Monday, July 30, 2012

Tallinna

Meillä oli perjantaina tyttöjen kanssa Mexicoilta. Kristine teki sangriaa, jotain mexikolaista ruokaa ja suklaa-vaahtokarkkijälkkiksiä. Mulla oli omat "eväät" mukana, eli vähän kurkun kostuketta.
Jotenkin siinä sitten huomaamatta tuli juotua shottia toisensa perään, ja sitten kun tuli aika lähteä baariin, niin mä olin valmis menemään kotiin nukkumaan. Taktikoin lähtöni niin, että tilattiin Krisulta taksi keskustaan, ja kun oltiin Rautatientorilla ja tytöt nousi autosta ulos ja oltiin menossa Namuun (ylläri), niin mä jäin taksiin ja sanoin, että lähden kotiin.  Ja onneksi lähdin, koska mun piti herätä seraavana aamuna kello 08:00 ja lähteä Tallinnaan.


Heräsin lauantaiaamuna "herätyskelloon" eli puhelimeni hälytykseen kahdeksalta ja olin aivan pihalla, että mitä tapahtuu. No onneksi siitä selvittiin, ja olokin helpottui.

Lähdin Etelärantaan, missä Annika jo odottelikin, Linda Linen satamassa.
Mulla oli vielä laivassa sen verran huono olo, että oli pakko ottaa tasottava.


 JEE SE BERSHKA LÖYTYI! Joku suomalainen mies tarjoutui ottamaan meistä yhteiskuvan. :)
Kauppojen jälkeen käytiin syömässä pihvit, mutta annokset oli niin pieniä, että molemmat tultiin vaan vihaisiksi, tai no.. nälkäisiksi... :D
 Eiks oo mageet converset Annikalla. Ne on jenkeistä. :)

Soitin Kristinelle, joka on siis syntyjään virolainen, että "MISSÄÄÄ HEMMETISSÄ TÄÄLLÄ ON KAIKKI VAATEKAUPAT SUN MUUT??"
Krisu sitten lähetti meille viestitse vähän vinkkejä, ja siitä me saatiinkin idea seuraavaan paikkaan.
Niinpä me otettiin taksi Tallinnan suurimpaan kauppakeskukseen, Rocca Al Mareen, jonne kesti noin 10 minuuttia ajaa. Kauppakeskuksessa ensimmäisenä huomasin tarkkana tyttönä "Top Shopin"... "KATO ANNIKA, TOP SHOP!" Annika yhtä "fiksuna" oli aivan innoissaan, ja niinpä me lähdettiin kävelemään kohti mun lempparikauppaa. Katsoin aluksi vähän liikkeen logoa, että onpas erilainen, mutta en ajatellut asiaa kauempaa..
Ja kun vilkaisin liikeeseen sisälle, niin mitäs siellä myytiinkään... Kodinkoneita... Eli aikamoinen Topshop.. Joo kyllä mäkin oon välillä niin hölmö!


 No kyllä me jotain sentäs löydettiin... :D

Seuraavaksi hypättiin "halpaan taksiin", eli huijaritaksiin. Joku gangsterin näköinen mies mustassa takso-autossaan vei meitä kauppakeskuksesta Mere-keskukseen ja taksa oli normaalin 7 euron sijaan 17 euroa. Annika fiksuna tyttönä päätteli, että taksi on halpa, kun kuski huuteli meille ikkunasta, että "CHEAP CHEAP!"

Perus.....

Reissu oli kyllä niin hauska kaikkine kommelluksineen. Oltiin aamusta niin yliväsyneitä, päivällä supernälkäisiä, ja iltapäivällä ihan finaalissa, mutta naurua kyllä siitä huolimatta riitti.

Kuvailin laivassa parit uudet kengät, jotka ostin Tallinnasta.

Tallinna oli ihan kiva kaupunki kaiken kaikkiaan, vaikka seuraavalla kerralla olisikin kivempi käydä vaikka joissain hoidoissa... Ja olihan se vähän kuin joku toinen suomalainen kaupunki, sen verran suomalaisia kauppoja ja niitä itse viinaralleilevia suomalaisia, että terrve!
Ei se alkoholia nyt niin kallista täällä Suomessa ole, että mun mielestä tarvii meren toiselle puolelle lähteä sitä hakemaan...

Hyvää viikonalkua! <3

62 comments:

  1. Hahah, mulla on käyny toi sama Topshop moka :DD Oli kans iha hieno tunne ku tajus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mullakin kävi just tolleen kun olin parisen viikkoa sitten tuolla! :-D

      Delete
    2. :D Hehheee, peruuuuusss ! :D

      Delete
    3. Se tunne oli kyllä huvittava :D :)

      Delete
    4. Hahah, ette oo ainoita! :D

      Delete
    5. Mullekkin kävi samalla tavalla!

      Delete
  2. Olen myös itse tehnyt saman erehdyksen Tallinnan Top Shopin kohdalla. Sanoisin, että ei ollut ihan lemmparini maailman Top Shopeista.

    ReplyDelete
  3. Näyttäny olevan mahtireissu! ^^
    Nuo converset näyttää kyllä tosi veikeiltä. :P

    Ruskeat bootsit näyttää tosi kivoilta, tarvitsisi varmaan syksyä/talvea varten hommata kans jotain käytännöllistä, mutta esteettistä. Laitahan kuvia muistakin ostoksista.

    Frillycakes ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, onneksi ostin jotain syksyllekin, ja oonhan mä nyt käyttänyt noita koko viikonlopun, ovat niiin mukavat jalassa :)

      Delete
  4. Eikä kävin vähän aikaa sitten itse Tallinnassa ja tuolla Rocca Al Mareessa, arvaa kävikö samallalailla ton TopShopin kanssa :D ahhaa! ihania kenkiä oot ostanu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näköjään muillakin ollut samanlaisia kokemuksia, eli onneksi en ole ainoa pönttö :D

      Delete
  5. Mulla kävi kans ton Top Shopin kaa ihan sama moka...:DD Kaveri ei tienny koko kaupast ja selitän innoissani kuinka ihana kauppa se on ja sitku mennään sen etee niin kodinkoneita...

    ReplyDelete
  6. Kyllä se alkoholi täällä Suomessa vaan on paljon kalliimpaa kun Virossa. Esimerkiks lava crowmooria maksaa noin 18 e Virossa, kun täällä saisit jonkun 8 tölkkiä 24 tölkin sijasta samalla hinnalla. Ja jos lavoja ostaa vaikka neljä, niin siinä säästää jo ihan pirusti! Laivamatkakaan ei maksa juuri mitään, jos ei ota hyttiä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin, no tokihan tääkin on suhteellinen käsitys. Itse en juo siidereitä, kaljaa tai muita vastaavia, jotenka viinan litrahinta on mielestäni sen verran edullinen, että ei se vararikkoon mua vie.

      Ja jos joskus harvoin siideriä juo, niin ei se pari kolme niin kalliita yhteensä oo. :)

      Delete
    2. No en kyllä tiedä tuleeko halvaks! Jos täältö treeltä lähtee junal niin maksaa jo jonku 4-kybää, plus laivalippu, ruokaakin pitäis saada syödä ja hitto taxfree minne menee törkeesti rahaa ku "tää on ihanan halpa".
      En jaksanut raahata edes kuutta lavaa kaljaa (jotka kaikki meni miekkoselle, ihana ku oon) ja miehet nauro mulle.

      Et ei kyl säästä ku ehkä just ja just kympin per lava ja nekin menis kaikkiin matkakustannuksiin, hehe :) otithan muuten huomioon ano, et saat viel panttirahaa takasin! Huimat 3,6€ :)
      Aika trokari täytyy olla et oikeesti säästää (:

      Delete
    3. no kyllä ainaki tästä pääkaupunkiseudulta mulla ja kamuilla tuli paljon paljon halvemmaks:) muutama euro bensoihi, että päästii satamaan. sit ku osti 5 lavaa makso ne 80e eli yks siideri 0.66 e! Suomessa sais 80 eurolla noin 2 lavaa. kun on niin päin että viinaa ei juo mut siidereitä kyllä, nii varmaa iha järkevä välillä käydä hakemassa virosta:)

      Delete
    4. :::::::D No sä ja sun kamu asutte siin lähel, helppo teiän on siel kehuskel kui tulee halvaks, nolo.

      Delete
    5. No en tiedä onko järkeä jostain rovaniemeltä tms asti lähteä virosta siideriä pari lavaa hakemaan päivämatkalla, mut kyllä se on todella järkevää siel super alkossa käydä jos menee viroon lomailemaan esim pariksi päiväksi, oli sit mistä päin suomea tahansa. Varsinkin, jos on enemmänkin sitä ylimääräistä rahaa ;-) Niitä lavoja on kyllä hirveä sieltä raahata, mutta sitä vartenhan sinne voi ottaa auton. Se maksaa 80e+palvelumaksut 12e, ei paljoa jos vertaa siihen että pysäköinti viroon autolla maksaa pariksi päiväksi n. 50e

      Delete
    6. Viroon :DD ei kun siis suomeen, satamaan

      Delete
  7. näin teidät laivassa ü kiva blogi sinulla !

    ReplyDelete
  8. sangria ei kyllä liity meksikoon millään lailla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei oikeastaan, vaan Espanjaan, mutta ei se oo niin justiinsa :D
      Ja onhan Meksiko Espanjan entinen siirtomaa :)

      Delete
  9. Bershka.. Pitääkin ottaa tuo kadun nimi ylös (jos yhteiskuva siis otettiin kaupan edessä) sillä viikonloppuna on suuntana Viro ja pakko päästä Bershkaan!!

    ReplyDelete
  10. Haha taas lissää kenkiä ;)

    ReplyDelete
  11. Miksi sä esität edelleen jotain alkoholisoitunutta lorttoa? Vai onko susta coolia mennä siihen suuntaan? Et sä mikään kaunis ole, joten toi naama ei ainakaan viinalla parane. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olipas kauniisti sanottu :)

      Delete
    2. Joo, kuulosti aika katkeroituneelta. Mikäs siinä, jos kesällä menoa riittää, niin varmasti monella muullakin parikymppisellä.:) Ihmetyttää noin aggressiiviset kommentit.

      Delete
    3. alkoholisoitunut lortto? XDD yeah right? ootko ihan idiootti vai muuten vain jälkeenjäänyt ku tollasta paskaa tänne kommentoit, haters gonna hate
      alkoholin juominen taitaa olla ihan normaalia :u

      laura sulla on aivan loistava blogi <3

      Delete
  12. Onks noi ekat ruskeet kengätki mangoat vai mist? Ihanat on!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei mitään muistikuvaa, mikä oli kaupan nimi, mutta ei se Mango ollut :)
      Kiitos!

      Delete
  13. Muakin himottais ihan hirveesti lähtee Viroon, ainakin tän postauksen jälkeen. Toisaalta vois olla eka hyvä palata edes Suomeen, ennen ku alkaa suunitella ulkomaanmatkoja.
    Vitsit mä muuten rakastan sun hiuksia! :--)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhheh, ei se Tallinna nyt ainakaan itselleni mikään niiin jännä paikka ollut, että sinne jaksaisin vähään aikaan uudelleen palata. Mieluummin vaikka lähtisin käymään toisissa kotimaan kaupungeissa :)

      Ja kiitos <3

      Delete
    2. No ei se varmasti mikään kovin jännä paikka ole, mutta ois kiva kokea se edes kerran... :D

      Delete
    3. Kyllä siellä on hauskaa, jos osaa etsiä kivoja nähtävyyksiä ja on hyvää seuraa! Meijän perheellä oli ainakin ihan hiuppuhauskaa siellä :)!

      Delete
  14. mun poikaystävä oli kokoajan et onks tää nyt se magikpoks vai mikä ja kiusas et et uskalla mennä sanomaan että kiva blogi tms ja ei en uskaltanut (: sit se oli et no mikä blogi ja mä olin et en voi nyt sanoa ja sit se oli et motherfuckingfashion ja jep natsas :D haha oli huippua nähdä sut livenä pikkulaura !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa, missä te olitte? Oisit nyt ihmeessä tullut moikkaamaan! <3

      Delete
    2. lindalinellä, (: kommentoin yllä. ü no niinpä, en kehdannut (:

      Delete
  15. Hei voitko kysäistä tältä Annikalta,että paljon nuo hänen aurinkolasinsa ovat maksaneet ja mistä ostanu :) oon ettiny samoja aurinkolaseja jo kauan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihan kuin lasien yläkulpassa lukisi Ray Ban, ainakin kuvasta päätellen :)
      Eli kandee katsella netistä :)

      Delete
  16. Tahtoisin reseptiä tohon tortillavuokaan(!?!?) näyttää hyvältä!!! :))

    -Tiina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laitoin aluksi tortillalastuja pohjalle, päälle kaadoin ruskistetun jauhelihan(sipulin ja mausteiden kera) seuraavaksi purkin salsaa ja päälle juustoraastetta jossa oli kolmea eri juustoa. Uuniin 225 asteeseen ja siellä se saa istua sen verran että juusto sulaa kunnolla. Eli ei kovinkaan kauan koska jauhelihahan on jo valmiiksi paistettu, mutta kuitenkin sen verran että kaikki maut imeytyy toisiinsa sulaa ihanasti kasaan :P nam nam!<3

      Delete
    2. Krisu, se sun meksikokommentti katosi johonkin, mutta siinä illassa ei ollut mitään espanjalaisuuteen liittyvää. Salsa musiikkina/tanssilajina tulee Cuubasta, latinalaisesta Amerikasta. Ja esimerkiksi salsa tacosipsit on meksikolaista perinneruokaa.

      Ja sähän vielä itse tekstasit, että kyseessä on mexicoilta.

      T:molemmissa, Espanjassa sekä Meksikossa käynyt. :)

      Delete
  17. voi oot kyl tosi kaunis! ootko ihan supisuomalainen, oot niin eksoottisen näkönen? :D

    ReplyDelete
  18. Neljännessä kuvassa Kristinen mustat korkkarit, osaatko sanoa mistä hommattu?????

    ReplyDelete
  19. ihania kenkiä ! oi että mäki haluun tallinnaan taas shoppailee :) Joo me oltiin kans tuolla muutama kuukaus sitten ja katoin et jeee topshop mut se ei ollukkaan :( Bershkassa en oo ikinä käyny ja haluisin kovasti ! tarttuko sulla muuta mukaan tallinnasta ?

    http://jennina97.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Hahaha, toi Top Shop- juttu on niin tuttu! :-D Olin kans parin kaverini kanssa helmikuussa virossa ja mentiin käymään Rocca al Maressa. No, tietytsti toista päätyä kierrellessä huomasin kanssa Top Shop-kyltin ja aloin huutaa ihan innoissani että 'TÄÄLÄ ON TOP SHOP, TULKAA NY, EI OO TOTTA IHAN OIKEESTI TÄÄL ON TOPSHOP!' Kauheella vauhdilla kiirehdittiin sinne, mutta kyllä oli kavereilla nauruissa pidättämistä kun tajuttiin että Top Shop ei ollut ihan se mitä haettiin.. :-D
    Ehkä ens kerralla parempi onni, kun suunnataan pariks päiväks sinne tyttöporukalla. :)

    ReplyDelete
  21. me metätettiin tota bershkaa kaverin kanssa ihan sairaan pitkään viikonloppuna !! :D:D onneks lopulta löydettiin se :D

    ReplyDelete
  22. Hahah olinkin ihan että miitäää heelv miten oon voinu missata Tallinnan Topshopin mutta se olikin liian hyvää ollakseen totta...Voi että kun rakastan tota sun hiusten liukuvärjäystä, mulla pitänyt koko kesän toteuttaa vastaavanlainen mutta rahatilanne ei oo antanut vielä myöten :/

    Mageet noi ruskeat nauhakengät! Ja nätti kukkamekko :]

    ReplyDelete
  23. Mahtavia noi kengät! Ja btw kävelittekin vastaan Tallinnassa. :)

    ReplyDelete
  24. Aww ihan älyttömän hienot noi Converset!!!

    ReplyDelete
  25. hahaa muistan ku iteki kävin ekaa kertaa tuol Roccassa nii bongatessani top shop kyltin tyylii juoksin sinne :-D Mun käsittääkseni se on sellane liike mis myydää niitä kaikkia ostostv tuotteita, ainakin siellä oli ihan sikana niitä ku kävin vilkasemassa haha!

    ReplyDelete
  26. Kristine: Suuret Kiitokset ohjeesta! :)) taidan heti vkonloppuna kokeilla!
    - Tiina

    ReplyDelete
  27. Mahti postaus jälleen!! :DD Ihana Laura ♥

    ReplyDelete
  28. Ymmärrän jotenkin sen, että ihan eteläisimmästä Suomesta (ja etenki pääkaupunkiseudulta) lähetään viinan hakuun viroon, mutta tiedän joitaki, jotka on lähteny hakemaan Tallinasta viinaa täältä hiton Keski-Lapista :D "Mutta ku se on niin halapaa siellä" joo, ne matkathan ei sitten maksa yhtään mitään. Kuuluisa miesten logiikka?

    Aivan ihanat noi vikat kengät!

    ReplyDelete
  29. Ei hitto mulla kävi ihan samanlailla tuolla tänä kesänä, mun äiti huutaa "hei kato topshop on tuolla" ja mä juoksen sinne ja katon että mitä hemmetiä, ei taida ollakkaan ihan se sama topshop. No kävi tuuri ainaski äitin lompakolla;)

    ReplyDelete
  30. Kannattaa tuhlata kauneudenhoitoihin yms tallinnassa! Itse kävin kampaajalla: puolipitkille hiuksille kaks väriä+leikkaus=49€. Kaveri kävi suomessa samoihin aikoihin laittamassa yhtä väriä ja leikkauttamassa=lähes 100€ Et kyllä vaan huomaa eron selvästi :-D Ja laitto vielä mulle tosi hyvin, upeen värisen tukan :)
    Meinasin myös ottaa ripsienpidennykset jotka maksoi siis vain 25€, mutta mulla oli jo suomessa varattuna aika joten en jaksanut mennä makaamaan sinne kahdeksi tunniksi vaikka olisin säästänyt virossa pidennyksistä yli puolet.
    Myös pedikyyri+manikyyri+kasvohoito oli vaan joku alle 30€. Ostin myös superhyviä shavereita, 4kpl vajaa 4€ :-)

    ReplyDelete
  31. ounou missä helvetissä se BERSHKA siellä on...... oon ettiny sitä niin monesti mutta cant find it!!!!

    laura oot ihana <3

    ReplyDelete