Tuesday, April 24, 2012

koiralle.fi


Tilasin Pupelle ja Pablolle valtakunnallisen koiranpäivän kunniaksi uudet pannat ja hihnat
koiralle.fi -nettikaupasta.
Selailin kyseisen puljun valikoimaa koko aamupäivän, ja olin yllättävän tyytyväinen valikoiman laajuuteen ja monipuolisuuteen. Valinnan vaikeus ihan iski.
Tilasin ruskeat Bravan nahkataluttimet ja Bravan nahkapannat, koska hinnat olivat esimerkiksi Faunataren hintoihin verrattuna huomattavasti edullisemmat.
Päädyin myös kyseisiin tuotteisiin, koska ne vaikutti hinta/laatusuhteiltaan parhailta.
Nahkaiset ihan siksi, koska oon todennut ne kestävimmiksi, ja etenkin kahden koiran kanssa on helpompaa ulkoilla kahden nahkaremmin kuin fleksien kanssa.
  
Meillä ei muutenkaan vaatteilla ja pannoilla prameilla, mutta rakkautta annetaan senkin edestä!
Oon muutenkin sellaista ylenpalttista koirien pukemista vastaan. En vaan jotenkin voi uskoa, että mikään eläin nauttisi lämpimällä säällä, että sitä puetaan mekkoihin ja takkeihin.
Toki lyhytkarvaiset koirat talvella on asia erikseen. Oli Pupellakin esimerkiksi sadetakki pentuna, mutta nykyään niillä on niin älytön villaturkki, ettei kumpikaan haluaisi mitään vaatetta ylleen.

 Jos jollain on muuten vinkkejä paksuturkkisen koiran viilentämiseen kesällä, niin kommentiboksiin saa niitä heittää!

Mietin myös sellaista yhden hihnan "jakajaa", mutta sitten toisaalta ei näiden meidän shelttien kanssa sellaisilla olis kivaa ulkoilla, kun molemmat on kuitenkin kiinnostuneita eri asioista, ja onhan ne aika erikokoisiakin. Puppe on noin 35 senttinen pikkusheltti ja Pablo taas melkein collien kokoinen, eli huimat 50 senttiä korkea jättisheltti. Monet toteaakin virheellisesti pojat nähdessään, että "kappas, sheltti ja collie!"
Hauvelit ovat veljeksiä, eli ihan samasta pentueesta ja tasan saman ikäisiä.
Kuulemma aina silloin tällöin sheltit (kuten Pablo) vaan kasvavat ylisuuriksi, lähes collieiden kokoisiksi. Ja eipä tuo kokoero, Pablon suuruus tai Pupen pienuus meitä haittaa. Oikeastaan se on vain ihana ja positiivinen asia. Koirat ovat jotenkin niin samanlaisia, mutta silti täysin erilaisia.
 <3
 Meillä olisi nyt koiralle.fi-nettikaupan kanssa teille pienimuotoinen tarjous:  
Eli koodilla fuckfash saat -10% alennuksen tilauksesi summasta.
TÄSTÄ nettikauppaan!


 Meidän koiruudet on ostettu Riihimäeltä Black Shepherd's-nimisestä kennelistä, ja yhdellä hauvalla oli hintaa 1300 euroa. Voin antaa Hissun yhteystiedot, jos jotakin kiinnostaa kysellä tulevista pentueista.
:)

Hyvää koiranpäivää kaikille koirille siellä ruudun takana! <3

62 comments:

  1. Tosi monet koirat on tykänny ihan jollain vesiletkulla kastelemisesta tai järveen pulahtamisesta. Vaikka sekin viilentää vain vähän aikaa ni on seki parempi ku ei mitää! ja joku viileä varjoisa nurkka ois varmaa mieluisa paikka :)

    ReplyDelete
  2. Oho siis oon koko ajan luullu, että Pablo on collie ! :D Tuli ihan täytenä yllätyksen, että sheltit voi kasvaa ylisuuriksi. Mä haluiaisin ainakin yhteystiedot varmuuden vuoks :)

    ReplyDelete
  3. mun tuttu laittaa aina kesäsin koiralleen viileässä vedessä kastetun vaaleanvärisen t-paidan ja se on kyllä näyttäny tepsivän kuumuuteen!

    ReplyDelete
  4. Moikka !

    Tosi kauniit koirat sulla pakko myöntää, harmikun meille ei tuollaista otta vaikka hinku onkin suuri:((

    ps liitin lukijaks :)

    http://milannaslife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Koiranpäivän kunniaksi rapsutukset poitsuille <3

    Meillä on kesäisin helpottanut viileät märät pyyhkeet omaa shelttiä. Uiminen on myös lempparipuuhaa ja järvessä viihtyisi oma piski vaikka kuinka (hienoisen alkukankeuden jälkeen). Ja itse voisin latoa pöytään ylistyssanat Furminaattorille. Oman koiran pohjavillat harottuani oli koiralla muuten pirun keveä olo. Veteli sellaisia ilohepuleita, kun karvat lähti ;)

    ReplyDelete
  6. Mä oon kuullut, että koirien tassujen kasteleminen auttais siihen kuumuuteen- en kyllä tiedä kuinka hyvin se tepsii oikeasti.

    ReplyDelete
  7. Hihi, ihania kreppitukkia tuossa neljännessä kuvassa :)

    ReplyDelete
  8. vannon myös furminaattorin nimeen monen kesän kokemuksella :)


    http://www.mustijamirri.fi/tuote/furminator-long-hair-pitk%C3%A4karvaisille/024610/#product_description_anchor

    t:elisa, kira&ninja

    ReplyDelete
  9. Melkein toivon että ois itelläkin koira kun tuolla sivuilla oli niin kivoja juttuja!
    Meidän äiti on malamuutilta kastellu just tassuja viileällä vedellä kuumalla säällä, mutta ei siitäkään tietenkään mikään älyttömän pitkäaikanen apu ole...

    ReplyDelete
  10. Rinnan valelu viileellä vedellä on nopein keino koiran viilentämiseen. Ei tarvi koko koiraa kastella ja lenkilläki vaikka pullo mukana, jos ei vaikka oo mahollisuutta uittamiseen... :)

    ReplyDelete
  11. Tuosta sun sellukuurista, että mistä noita tollaisia sellu tabletteja ja rasvaa saa? Olen löytänyt vaan sitä 30days laihdutus pillereitä, mutta eniten kiinnostaisi tuo sellukuuri tosiaan:) jos niiitä voisi tilata vaikka jostain netistä niin voisitko linkata ne tähän koska täällä pikkupaikkakunnallani eikä tässä lähistölläkään mitään life kauppoja löydy :/

    Kiitos, olet ihanin ♥

    ReplyDelete
  12. Ja onhan sellainenkin vaihtoehto että leikkauttaisit trimmaajan luona pojille lyhyemmät/viileämmät kesäturkit :)

    ReplyDelete
  13. Itse koirallani on myös nahkapanta sekä-hihna, molemmat valkoisia ja supertyylikkäitä. <3 Ja varsinkin tollasen ison koiran kanssa todella hyvät. Itse viillennytän koiraa uittamalla paljon ja sitten annan sille jääpaloja, jotka viilentää kivasti.

    ReplyDelete
  14. Heippa, kuten edellä mainittu, niin ainakin meillä sheltti rakasti uimista (paitsi sillä oli niin hirveä pelastusvietti että sen kanssa ei pystynyt kukaan muu sitten uimaan), ja sitten tosiaan se karvan vähentäminen. Kesäisin tykkään kanniskella sellaista koirien vesipulloa mukana kun on koiran kanssa liikkeellä, hyvä pelastus kuumille päiville!

    ReplyDelete
  15. Vähän niin kuin minä ja kaksoissiskoni - minä 172cm ja siskoni 161cm :D

    ReplyDelete
  16. moikkamoi, mulla on kans sheltti ja annan sille kesällä jääpalakuutioita, joilla se rakastaa leikkii asfaltilla ku ne liukuu siinä ja sit se nuoleskelemalla ja puremalla syö ne :)
    ps. ihanii koiria sulla <3 !

    ReplyDelete
  17. voi että noi on niin sulosia :') anna rapsutukset munkin puolesta <3

    ReplyDelete
  18. Viilennysvinkkejä

    1. vie koira pitkille lenkeille vaan aamu-ja ilta-viileällä, päivällä mahdollisimman lyhyt lenkki

    2. syötä jääpaloja

    3. kastele koiran maha, tassut ja rinta kylmällä vedellä, myös korvien päihin voi laittaa kylmää vettä :) varo ettei vettä mene korviin

    4. jos koirilla on joku makuupaikka niin sinne johonkin pyyhkeen alle kylmäkalleja, koirat yleensä oikein hakeutuu näille paikoille kuumalla

    5. kaiken maailman tuuletusaukot auki!

    ReplyDelete
  19. Ihana sivusto! Tekis mieli tilata tolle mun vauvalle kaikkea vaan :D

    ReplyDelete
  20. koirathan hikoilee tassuista nii tassuja ku kastelee ja vatsaa nii eiköhän sitten kaikilla oo kivaa=)

    ReplyDelete
  21. mun kaverin koirat on samasta kennelistä! mitä ihmettä, tosi outo sattuma jotenkin kun oon lukenut tätä blogia tosi kauan :)

    ReplyDelete
  22. Ihanat koirat! Ja ihan paras rotukin vielä :) Mulla kans kaksi shelttiä, toinen soopeli ja toinen tricolor :) ja sama juttu kokojen kanssa.. toinen koira huomattavasti suurempi kuin toinen ! :D

    ReplyDelete
  23. Hei, oon seurannu tätä sun blogia jo aika pitkään ja oon huomannu,että rakastat tosi paljon sun koiria. Aattelin kysyä,että jos voisit jakaa täällä sun blogissa myö tämän
    http://500mileshigh.blogspot.com/2012/04/papa-kampanja-pentutehtailua-vastaan.html
    En ole kyseisen blogin kirjoittaja, mutta haluan auttaa tässä asiassa ja ajattelin, että jos sinuakin kiinnostaisi jakaa tämä blogissasi. Kiitos jo etukäteen! :>

    ReplyDelete
  24. Tuli koiran viilentämisestä mieleen, et meijän raukka luulee varmaan olevansa kissa, kun pelkää niin paljon vettä :DD raukka ihan kurjana jos vähänkin tassut kastuu!

    ReplyDelete
  25. Moikka!

    Kertakaikkiaan ihanat sheltit sinulla :) Oma shetlanninlammaskoirani nukutettiin parempaan paikkaan noin kuukausi sitten..Poika oli pitkään sairastanut ja nyt 11 vuotiaana alkoi voimat hiipumaan ja elämä ei ollut enään koiran arvoista elämää :'( ikävä ei helpota millään. Nämä suloiset kuvat nostivat taas tunteet pintaan :) Kaikkea hyvää teille :)

    ReplyDelete
  26. molemmat koiras on niin sulosia <3 eksyinkin itseasiassa viime kesänä sun blogiin kun googlettelin shelteistä juttuja, kun olin pentua hommaamassa! Siitä lähtien koukussa oltu ja havaittavissa neuroottista päivitysten kyyläystä :D Täältä löytyy myös hieman ylikasvanut sheltti. Neidillä 7kk ikää ja korkeutta jo sellaset 42cm! :D

    ReplyDelete
  27. Ei liity nyt yhtään postaukseen, mutta mistä oot hommannu sun iPhonen LV-kuoret?

    Haluisin niin kovasti sellaset, mutta googlettamalla ei oikein löydy mitään, paitsi ulkomaisia verkkokauppoja niin ajattelin kysästä :)

    ReplyDelete
  28. Itse kastelen pyyhkeen aivan jää kylmäksi ja laitan koiran päälle. Meillä tosin kesti hetken ennen kuin koira tajusi sen viilentävän. Yritti ensin ravistella pyyhettä päältään, mutta kun hokasin sen viilentävän vaikutuksen heittäytyi maakuulleen pyyhe päällään :)

    http://eiasiassa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. Hei!

    Aivan sulostuttavia pentukuvia! On sulla suloiset pojat :)

    -Anna

    ReplyDelete
  30. Hihi, näin sut just äsken, kun menin töihin, kun kävelit hauvojen kanssa Suvilahden kaasukellon vieressä :D Meinasin huutaa ovelta "Moi Laura!" Mut ehit just kääntyy pois päin, ni en viittiny, HAHA! :D Just aiemmin ihmettelin miksen ikinä nää sua täällä, ku kurkin tonne pihalle vähän väliä :D

    ReplyDelete
  31. Beanna:
    Vähän hauska! Lähettiin kahdeksan aikaan koirien kanssa nauttimaan ihanan lämpimästä ja aurinkoisesta säästä :)

    Menitkö siinä tiellä vai missä ? :)

    ReplyDelete
  32. Tuolla onkin ihana sää! Kuljin tossa kattilahallin sivua pitkin aika tasan klo 8.35 sisäpihalla ja sä olit kävelemässä graffitiaitojen suuntaan :D Tunnistin heti Pupen ja Pablon! Seuraavan kerran huutelen niitä... tai sit sua! :D

    Hihi! Ihanaa päivää sulle! :)

    ReplyDelete
  33. Hei kiitos hirveästi tästä postauksesta! Itsellä on kova shelttikuume ja olen kovasti kolunnu kasvattajien sivuja. Voisitko kertoa lyhyesti kokemuksesi tuosta kennelistä? :) Miltä kasvattajat vaikuttivat? Ja jouduitko odottamaan pentuja kauan? Olen huomannut, että monet kasvattajat toivovat agility/toko/näyttely harrastusta koirana kanssa, mutta itsellä siihen ei ole juuri kiinnostusta... Vaadittiinko näitä sinulta? Ja toivoisin myös noita kennelin yhteystietoja :) Toivottavasti jaksat vastata mun uteluihin. Sulla on kauniit koirat! :)

    ReplyDelete
  34. Olen kuullut, että koira viilentyy suun ja tassujen kautta, joten juomista tarjolla ja kastelee tassuja niin pitäisi auttaa :) Tietenkin välttää suoraan auringonpaistetta :DD

    Mukavaa kevättä:)

    ReplyDelete
  35. Kaikista helpoin keino on koiran vatsan alueen kastelu. Meillä myös hyväksi havaittu keino on ollut joskus helteisillä näyttelyreissuilla sellainen froteinen viilennysmantteli. Se vaan kastellaan ja koiralle päälle, viilentää jonkin aikaan mukavasti. Teillä on kyllä niin paksuturkkiset koirat, että en tiedä viilentääkö se nahkaa myöten.
    Jos koiran kokonaan kastelee, niin ei kovin kylmällä vedellä, ettei koiran kroppa rupea tuottamaan lämpöä lisää. Liika vesi myös pyyhkeellä pois, ettei jää kovin valuvaksi, loppu vesi haihtuessaan viilentää koiraa.
    Joku tuolla ehdottikin kylmäkalleja koiran makuualustan alle, se on myös hyvä keino.

    ReplyDelete
  36. en kerkiä lukemaan muita kommentteja että onko annettu tätä ohjetta koiran viilentämiseksi, mutta siis kastelee pyyhkeen (melko ohuen ettei koira joudu paljon painoa kantamaan) jääkylmällä vedellä, sitten asettelee sen koiran päälle. tämän luin jostain koirakirjasta ja jälkeenpäin jostakin artikkelista, ja toimii meidän koiralla :) tykkää olla kesällä viileän pyyhkeen alla.

    ReplyDelete
  37. meilläkin kun kaksi koiraa, leonbergin ja australianpaimen koira, niin eihän siinä oo mitään järkee hankkia flexiä, koska kumpikin justiinsa kiinnostunnu eri asioista, ja kulkee omaa tahtiaan. kultasen noutajan kanssa taasen sillain, että kun lenkillä käydään, niin hihnaa ei ollenkaan edes mukana, kun kulkee niin nätisti vierellä. :)

    ReplyDelete
  38. En jaksanu ihan kaikkia kommentteja lukea niin en tiedä ehdottiko joku jo, mutta itte aattelin ostaa kesäks viilennyspeiton ja -pannan. Pantaa tai peittoa siis liotetaan 5-10 min kylmässä vedessä että kiteet aktivoituu ja se pysyy muutaman tunnin viielänä. Tässä nyt esimerkki nopealla googlauksella, toki niitä löytyy muualtakin varsinkin kun kesä vielä vähän lähestyy. http://www.teemer.net/teemerne/product_details.php?p=1633

    ReplyDelete
  39. Itellä käytössä viilennyspanta välillä, varsinkin matkustaessa kätevä. Esmes
    http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/viilent%C3%A4v%C3%A4-panta-aqua-coolkeeper-grey-xxs--2x-12-16-cm/30102/?jsh_id=spjrbj3e0av46git096lj3t8a2

    ReplyDelete
  40. Uimaan vaan hauvojen kans. Meitin koira tykkää kans tosta aiemmin mainitusta t-paita systeemistä eli kylmään veteen paita ja siitä si koiralle päälle :)

    ReplyDelete
  41. Mulla on itselläni myös todella tuuhea- ja pitkäturkkinen shelttipoika jolle kesät on tuskaa. Viime kesänä vedettiin 5cm "siili", koska haluttiin kuitenkin jättää turkkia. Turkin tehtävä on suojata kuumuudelta ja auringolta, eli en suosittele ihan kaljuksi vetämistä ellet haluat sit aurinkoisella säällä suojella koirien ihoa puvuilla, mutta se on kyllä mun mielestä turhaa pelleilyä. Ennen kesää (ja muutenkin) koita karstata niin paljon karvaa kuin mahdollista ja jos rahat riittää niin itse olen kokenut Furminator-kamman todella tehokkaaksi poistamaan kuollutta karvaa jota karsta ei jostain syystä ota.

    Älä kastele koiraa kokonaan ellet voi tarjota sille heti viileää varjopaikkaa, koska kostea/märkä turkki on pahempi kuin kuiva, paksu turkki (vesi jää muhimaan karvojen alle ja lämpenee jolloin lämpöhalvauksen riski kasvaa). Älä siis missään nimessä kastele koiraa läpimäräksi jos se joutuu olemaan auringossa, turkin alla oleva ilma on parempi eriste kuin vesi ja turkin alla veden muhiessa tulee hotspotteja. Lämpimillä keleillä ensiapu viilentämiseen on sisäreisien, kaulan ja tassujen kastelu. Sen lisäksi voit ottaa mukaan pintakastelun eli märkä pyyhe tai vaikkapa Hurtan viilennysloimi (joka on kyllä mielestäni turhan kallis, Peten koiratarvikkeesta voi tilata halvemmalla tai askartele itse, netissä on ohjeita). Jos haluat niin kaupoista löytyy myös viilentäviä pantoja (leveä panta joka täytetään vedellä, laitetaan jääkaappiin/pakkaseen ja sieltä kaulaan). Mikäli koirat viettävät häkissä aikaa niin voit hankkia häkin pohjalle litteitä kylmäkalleja.

    Suola "sitoo" nestettä, joten voit lisätä hieman suolaa veden sekaan jolloin autat hieman nesteen pysymistä koirassa ja kuivumisen riski pienentyy hieman, mutta suola ei kuitenkaan ole ihmeiden tekijä. Voit hankkia myös elektrolyyttivalmistetta (tästä löytyy hieman asiaa aiheesta joskin hevosiin sovellettuna http://www.horsewell.fi/elektrolyytit.html).

    ReplyDelete
  42. Hei, itse olisin kiinnostunut tulevista pennuista joten olisi kiva jos voisit laittaa yhteystiedot sähköpostiini!:)

    Kiitos jo etukäteen!!

    taru.mansikka@gmail.com

    ReplyDelete
  43. Hei!

    Mä en tiedä tuletko tähän ikinä vastaamaan, toivottavasti! Olen etsinyt ummet ja lammet keinoa muokata kuvia tuommoiseksi "retromaiseksi" tai vanhanaikaiseksi, mutta konstia ei ole löytynyt. Antaisitko pienen vinkin mistä voisin saada ohjeet muokkaukseen, tai kertoisitko edes millä ohjelmalla muokkaat? :-) olen tosi pitkään sun blogia lukenut, ja tykkään kamalasti :)

    ReplyDelete
  44. Täällä onkin jo saanottu tuosta uimisestaja rinnuksen kastelusta :) ite viilensin mun tervupoikaa pahimmilla helteillä kastelemalla rinnan ja mahanalusen (karvaa yleensä vähiten mahan alla) ja tappohelteillä sit käärin pakastevihannespussin pyyhkeeseen ja varovasti viilensin rintaa ja mahaa (ei kuitenkaan vehkeitten alueelta :D). Rokilla on kanssa ihan kunnon turkki, belgianpaimenkoira kun on.

    Oon aina miettiny, kun shelteillä ja collieillahan on varmaan karvan lisäksi myös se pohjavilla (?) niin hilseileekö esim teijän Puppe tai Pablo koskaan? :)

    ReplyDelete
  45. mun koira ainakin viime kesänä kun oli ihan super kuuma ja muistaakseni vielä hetki ennen ukkosta ja olin puistossa siis tämän koiran kanssa, niin löytyipä sitten nurmikon keskeltä sadevesi kaivo ja sieltä tuli kylmää ilmaa ylöspäin kun jääkaapista! no koira meni tän kaivon kannen päälle makoilemaan niin kyllä viilensi :)

    ReplyDelete
  46. Mä suosittelen kans tota märkää pyyhettä :) Meidän koira rakastaa, kun laitetaan viileä märkä pyyhe sen vähäkarvaista masua vasten.
    Ja pyyhettä on myös helppo pitää mukana esimerkiks matkustellessa kesällä. Saa helposti kasteltua uudelleen ja saa sitten johonkin pussiin talteen eikä koira kastele joka paikkaa kun ei ole itse märkä :)

    ReplyDelete
  47. LAURALAURALAURALAURA! Sun on pakko auttaa mua!

    Eli kun sulla on ollut tukkaa Rapunzelilta, niin etkös mahtanut tilata sellaisen hiusnauhan, johon laitoit itse teippiä kiinni?

    Tämä olisi edullista tukkaa, mutta teippiä ei mainita mahdollisten laittotapojen joukossa eli onkohan tuo jotain sellaista, johon teippi ei tartu. :S

    http://www.rapunzelofsweden.fi/hiustenpidennys-tuotteet/hiuslisakkeet-hiusnauhat/rapunzel-original-hiuslisakket-hiusnauhat

    ReplyDelete
  48. Onko Puppe ja Bablo jo yli 2v? Mihin tämä aika ikein menee...

    ReplyDelete
  49. http://www.mustijamirri.fi/tuote/hurtta-cooling-coat-viilennystakki/024471/
    Tässä on ! :) Mun siskolla on kaksi mustaa nöffiä ja tämä auttaa kesäisin ! (:

    ReplyDelete
  50. Paksuturkkisen (kleinspitz) koirani viilentämiseen käytän seuraavia kikkoja:
    *Viilennän kauratyynyn (tai pyyhkeen) pakkasessa ja asetan sen poikittain koiran selän päälle (koira makuullaan).
    *Jäädytän pakkasessa kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tms. jääpalamuotissa tai mehujäämuotissa ja annan yhden napin kerrallaan koiran nuoleskeltavaksi.
    *Koirakoulussa ohjeistettiin valelemaan koiran päälakea viileällä vedellä.

    -J

    ReplyDelete
  51. Kiitti Laura kivasta postauksesta! Tuli hyvä mieli! :) Rapsutukset karvaturreille ja ihanaa kevättä sulle!

    ReplyDelete
  52. Sulla on kyllä maailman suloisimmat koira-otukset :) Kaikissa kuvissa niin onnellisen ja iloisen näköisiä hännänheiluttajia. Omille koirille oon löytäny vaikka mitä ihanaa tuolta http://www.facebook.com/pages/Koirankauppa-Oy/45660114956. Koirankaupalla ei kyllä valitettavasti oo nettishoppailu mahdollisuutta, mutta myymälä on niin ihana. Viime kesänä myynnissä oli viilentäviä pantoja ja makuualustoja!! Koirat saa aina myyjältä pieniä herkkupaloja shoppailun yhteydessä :). Suosittelen!

    <3: Ninjis

    ReplyDelete
  53. Ostin tälläisen viime kesänä kovilla helteillä koiralleni: http://findogs.planeetta.com/kauppa/product_details.php?p=499
    Löysin sen läheisestä eläinkaupasta. En tiedä miten se toimii noin paksuturkkisille, mutta sileäkarvaiselle terrierille toi helpotusta varsinkin automatkoilla.

    ReplyDelete
  54. ja ihan pelkän niskankin kastelu kylmällä viilentää kuulemma tehokkaasti jos ei uimaan pääse!

    ReplyDelete
  55. lähet mun kanssa joskus kahville! =)
    olet ihana

    ReplyDelete
  56. Kannattaa ostaa sellanen koirille tarkotettu "kylpytakki" eli ihan vaan sellasta pyyhe ainetta oleva takki joka kuuluu kastella viileellä vedellä ja laittaa koiralle:) tai sitte viet ne uimaan!:D

    ReplyDelete
  57. ompas ihania koiria!:) kaverin koiraa kastellaan aina vesiletkulla tai sit se pulahtaa järveen.

    http://janitainka.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. Moi,

    Hyvä viilennysvinkki: kastele pyyhe, rutista ylimääräinen vesi pois ja laita pakkaseen tunniksi pariksi niin että pyyhe on kohmeinen. Sitten asetellaan se koiran selän päälle. Pakkasesta otettu pyyhe viilentää kauemmin kuin vain viileällä kasteltu pyyhe. Ainakin meidän collie tykkää :)

    ReplyDelete
  59. Oon varmaan sata kertaa kommentoinut, mutta mä omistan kans jättisuuren sheltin, olla on painoa rapiat 18kg ja korkeutta varmaan 45cm. Ei ole läski, mutta on tanakka ruumiinrakenteeltaan. :D

    Kesäisin oon pitänyt sen päällä kasteltua pyyhettä, se viilentää mukavasti. Myös sen omaan petiin oon laittanut märän pyyhkeen, jonka päällä se tykkää loikoilla. Uiminen on myös aika pop. Onko Helsingissä koirarantoja?

    Kiitti linkkivinkistä, mekin ollaan uuden nahkahihnan tarpeessa!

    ReplyDelete
  60. Rinnus/kaula on sellainen paikka minkä viilentäminen auttaa :-) Eli joku oma vanha huivi koiralle kaulaan, jäävedessä uitettuna tai pakastettuna. Me laitetaa kesäisin kissoille pakastettuja pyyhkeitä lattialle lepopaikaksi :-)

    ReplyDelete
  61. http://popcornwife.blogspot.com/

    ReplyDelete