Tuesday, July 5, 2011

I keep on ducking, keep on ducking

Heräsin tänään siihen, kun kämppä oli kuin pätsi ja hiki valui otsalta.
Avasin ikkunan ja palasin takaisin nukkumaan. Hetken kuluttua haistoin ruoan. 
Mietin siinä nälissäni, että mistä moinen haju tulee. No sehän tuli ikkunasta, romanialaisperheen katukeittöstä. Katsoin ikkunasta alas, ja perheen äiti se siellä parhaillaan kaatoi porsaan lihasuikaleita (alennuksessa) pärisevään pannuun.
Saan "onnekseni" seurata, kun tämä värikäs kulkijakansa nukkuu pakettiautossa, valmistaa ruokaa pakettiautossa sekä peseytyy pakettiautossa. (Tänään oltiin kuitenkin tyydytty henkilöautoon.) No mikäs siinä.

Saatiin eilen erään kanssa tapetoitua toi mun seinä menestyksekkäästi.
Mä olen kuulemma vitun idiootti ja voin heittää kaikki surkeat huonekaluni roskalavalle.
Mulle soitti eilen joku vitamiinikauppias. Sanoin, että mulla on nyt kaikenmaailman vitamiineja ihan tarpeeksi, ja tänään ihastelinkin tota vitamiinitasoa. :D
Vielä kun muistaisi joskus syödäkin noita.
Onko kellään kokemuksia, että mitä vitamiineja kannattaisi syödä, mihin ne erityisesti vaikuttavat ja mitä tuloksia on tullut?

Katsoin just, että lauantaina sataa. Tosi vitun jees! Mun laskuvarjohyppy on siirtynyt duunien ja kiireiden takia jo parilla viikolla ja taas on luvattu sadetta. No mähän aion hypätä, vaikka tulisi nyrkin kokoisia rakeita tai vaikka Lahden ravihevosten kokoisia rakeita!

53 comments:

  1. magnesium auttaa suonenvetoon.

    ReplyDelete
  2. Niin, siksi mulla onkin sitä. Sain kerran elohiiren, joka kesti 4 päivää.

    :)

    ReplyDelete
  3. "vaikka tulisi nyrkin kokoisia rakeita tai vaikka Lahden ravihevosten kokoisia rakeita!" haha, nauroin:DD

    ReplyDelete
  4. Jaha, siellä näemmä kesäkeittiö pystyssä :D Tosi kivat tapetit, tykkään!

    Jos magnesiumia ostat, ota ihmeessä magnesiumsitraattia, imeytyy paremmin. Auttaa itselläni niin, ettei esim. jalkoja "vedä" yöllä, jos oon harrastanut rankkaa liikuntaa.

    Itse käytän d-vitamiinia 125 mg päivittäin, vaikkakin nyt auringostakin sitä saa(tilattu iHerbistä netistä). Lisäksi suosittelisin ottamaan mielellään nestemäistä kalanmaksaöljyä n. ruokalusikallisen päivässä. C-vitamiinia popsin myös, sekin iHerbistä. Noilla pysyvät iho, kynnet ja hiukset kunnossa!

    Parastahan se ois kuitenkin saada vitamiinit ruokavaliosta. En siis oikein osaa sanoa, mikä on vitamiinien vaikutus, kun syön muutenkin terveellisesti ja monipuolisesti.

    ReplyDelete
  5. Elviira:
    Hehheh :)

    Anonyymi:
    kiitos vinkistä!
    Toi ruokavalion pitäminen monipuolisena ja terveellisenä on aina ollut mulle haaste. Vaikken popsikaan mitään rasvaista koko aikaa, niin esimerkiksi en koskaan syö tarpeeksi vihanneksia. Siksi yritänkin kompensoida tilannetta vitamiineilla :)

    ReplyDelete
  6. Piimax C+biotiinia (http://www.terveyskaupat.net/Piimax-Cbiotiini-300-tabl) ei vitamiinihyllylläsi näkynyt, mutta suosittelen! Vahvisti mun heikot kynnet koviksi parissa viikossa ja pitäis myös parantaa hiusten kuntoa :)

    ReplyDelete
  7. Ihana tapetti (:

    Syön yleensä tota beetakaroteenia läpi vuoden, en pala olleenkaan. Ennen beetakaroteenia olin aikas herkkä palamaan (:

    ReplyDelete
  8. Syö kalanmaksaöljy tablettejax2, Dvitamiinia 25 mikrogrammaa,ja piimax + C hiuksille kynsille ja iholle, sit C- vitamiini kuureja :) näin itse teen, vaikutuksesta en osaa sanoa muuta kun pirteempi fiilis ja iho on parempi, ystävä sanoi että jos en syö hän syöttää, kaikkee muuta hienoo jota en vaan muista, hyvä puhe oli sillä tohon hommaan ryhdyin..
    ja hei kiitti vinkeistä päivän emailiin, sain blogiin kyllä lisättyä näköjään kuvia, en vaan jostain syystä saa banneria muutettua:P

    ReplyDelete
  9. mitä hitsiä :D enpä oo ikinä nähny tuollaista katukeittiötä, tai katukeittiöö ylipäätänsä :D siel pk-seudulla näköjää on kaikki mahdollista :D

    ReplyDelete
  10. Tyttö PohjoisestaJuly 5, 2011 at 10:57 PM

    Itse syön Beroccaa ja karpalo-kapseleita. Ja on hyvä ja energinen olo ja lihakalvot kunnossa!

    Ja tää ei oo sitten mikään piilosekstistinen juttu!

    ReplyDelete
  11. Hyvää jälkeä on tullut. Kuka laittoi?

    ReplyDelete
  12. ahahaha romanikeittiö. piristipä iltaa :DDDD

    ReplyDelete
  13. varmaan vituttaa ku joudut kattoo köyhiä ihmisiä. seurasin blogias melkein vuoden ja nyt tähän loppui tää hupi. Noista on varmaan ihanaa ku saavat kokata ulkona ja asua autossa, ihan vaan sulla vittuillakseen ovat Sun Helsinkis tulleet pilaamaan.

    ReplyDelete
  14. Noi kerjäläiset voisi painua takaisin sinne Romaniaan. Tai sitten voisivat tehdä laillista työtä sen sijaan että varastelevat ja kerjäävät täällä minkä kerkiävät.

    ReplyDelete
  15. Aivan ihana tapetti! Sopii sun kämppään niinku nenä päähän (ainakin kuvien perusteella)!

    millamainen.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. ei vitsi että rakastan tätä blogii ! nää postaukset piristää mun päivää aina kummast, vaik ei kummosia oiskaan!

    ReplyDelete
  17. "Anonyymi sanoi...
    varmaan vituttaa ku joudut kattoo köyhiä ihmisiä. seurasin blogias melkein vuoden ja nyt tähän loppui tää hupi. Noista on varmaan ihanaa ku saavat kokata ulkona ja asua autossa, ihan vaan sulla vittuillakseen ovat Sun Helsinkis tulleet pilaamaan."

    Löydätkö sä tästä postauksesta jotain piiloviestintää vai mistä revit tollasen käsityksen? :)

    ReplyDelete
  18. Mivitotal on tosi hyvä ravintolisä, lisää virkeyttä ja sisältää kaikki tarvittavat vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet, ainut mikä mun kohdalla toiminut. Lyhyemmät yöunet riittää, päikkäreitä ei tarvi ja on paljon enemmän energiaa. Suosittelen kokeileen, tulokset huomaa viikon sisällä.
    -Heidi

    ReplyDelete
  19. Hei Laura! Oon seurannu sekä sun että Sharonin blogia ihan alkuajoista saakka ja täytyy sanoa, että ärsyttää sun puolestas tuommonen että oikein tieten tahtoen avaudutaan julkisessa blogissa teidän riidasta. Kukaan ei tietenkään arvannu kehen siinä viitattiin... "oikeat ystävät" ja "ihanat ihmiset" kuulostaa ihan suoralta vittuilulta, varsinkin kun kyseessä on kaverin exä. :D Ehkä ne ystävät oppii sittenkin tuntemaan vasta riidellessä. Sä vaikutat fiksulta ja vilpittömältä tytöltä. Muista pitää lippu korkeella!

    - Tuuli

    ReplyDelete
  20. "varmaan vituttaa ku joudut kattoo köyhiä ihmisiä. seurasin blogias melkein vuoden ja nyt tähän loppui tää hupi. Noista on varmaan ihanaa ku saavat kokata ulkona ja asua autossa, ihan vaan sulla vittuillakseen ovat Sun Helsinkis tulleet pilaamaan."

    Oi ihanaa, romanienhyysääjä. Otappa muutama sitten kotiisi, kun kerta noi säälittää.
    Mua ainakin vituttais suunnattomasti jos mun ikkunan alla oleskelis tollasia loisia, tuhat kertaa mielummin ottaisin ihan kotimaisen spurgun siihen.
    Viime kesänä nää kerjurit majaili keskustassa puistoissa ja naiset kävi tekemässä tarpeensa läheiselle hautausmaalle. Siinä vaiheessa mun empatia tätä pohjamutaa kohtaan (jos sitä edes oli) loppui tyystin. En ole uskonnollinen ihminen, mutta hautausmaa on mulle pyhä paikka, sitä pitäisi jokaisen ihmisen kunnioittaa uskontokunnasta ja kulttuurista riippumatta.
    Tajuutteko, että Suomen tehtävä ei ole toimia sosiaalitoimistona kaikille EU:n syrjäytyneille. Joo, noilla romaneilla on paskat olot kotimaassaan, mutta se ei ole meidän ongelma vaan Romanian, Bulgarian etc. Ja kyllä noita kerjäläisiä on, varsinkin Romaniassa yritetty sulauttaa valtaväestöön esim. erilaisilla projekteilla, joilla saisi mm. lapset kouluihin. Mutta ei, mielummin nää mammat laittaa kakarat kadulle kerjäämään. Lisäksi he pilaavat meidän kotimaisten mustalaisten mainetta entisestään (sielläkin on aika paljon ihmisiä, jotka haluais päästä oikeisiin töihin ja eroon oman porukansa huonosta maineesta).
    Toivottavasti meiän rajat suljetaan jossain vaiheessa, tai aletaan ees vähän ottaa selvää, miten ja millä tänne tulijat aikoo sen 3kk asua ja elää (sen sijaan, että viedään oman maan asunnottomilta tiloja ja annellaan rahaa lentolippuihin).

    Ja ihan jo etukäteen teille humanistikukkahattutätimaailmanparantajapuunhalaaja vihreille nillittäjille tiedoks: en ole persu vaan kokoomuslainen.

    ReplyDelete
  21. ""oikeat ystävät" ja "ihanat ihmiset" kuulostaa ihan suoralta vittuilulta, varsinkin kun kyseessä on kaverin exä. :D"

    Joo niinpä! Sharon hengaa sun exän yms muiden tyyppien kaa joita ei edes tunne ja sit kehuu oikeiksi ystäviksi.
    Aika huomionhakuista ja noloa blogissa julkisesti kirjoittaa tollaista.

    ReplyDelete
  22. Saatiin eilen erään kanssa tapetoitua toi mun seinä menestyksekkäästi.

    Taaviko?

    ReplyDelete
  23. Ystäväni kehui Piimaxia, kasvaa kuulemma hiukset ja kynnet vauhilla. Sopii myös koirille, vahvistaa turkkia jaa saa sen kiiltämään! :)

    ReplyDelete
  24. Itellä on ainakin käytössä
    Monivitamiini, C, D, ja B- vitamiinit, sekä lisänä vielä kalaöljykapselit

    Päivittäisessä käytössä noi auttaa mulla ainakin parantamaan vastustuskykyä. Huomaa ettei flunssa niin usein iskekään.

    C-vitamiini juuri flunssaan,
    D-vitamiini mm. mun naaman finnien kanssa tappeluun, Omega 3set vahvistaa hiuksia,niveliä jnejne.

    B-vitamiinin syönti muuten karkottaa hyttysiä ja mulla ainakaan muutamat saadut puremat ei kutise juuri ollenkaan!

    Onhan näillä kaikilla hirveät määrät muka näitä todistettuja vaikutuksia. Mulla käytössä lähinnä just terveenä pysymiseen =)

    ReplyDelete
  25. Ainiin magnesium vielä. Se ja B-vitamiini auttaa treenin jälkeiseen lihaksen korjautumiseen/palautumiseen. Ei paikat rutise niin kauheesti.

    Myöskin mulla magnesium auttaa suonenvetoihin.

    ReplyDelete
  26. D-vitamiini on ainakin parantanut mun kynsien ja hiusten vahvuutta. Lisäksi syön sinkkiä.

    Ihana tuo tapetti, mistä oot tuollaisen löytänyt ? =)

    ReplyDelete
  27. Kannattaa tilata jostain jenkeistä (?) D-vitamiinia, missä on 5000 IU. Toimii kuin unelma!

    On muuten tosi ihana kämppä, varsinkin toi ikkuna... Hallelujah!

    ReplyDelete
  28. etkai vaan taavin kanssa tapetoinut ? :D

    ReplyDelete
  29. Mun on pakko ottaa kantaa tähän romanijuttuun, sorry.

    Ensinnäkin: On naiivia olettaa, ettei Schengenin sopimuksella olisi kääntöpuolta; että jäsenmaat voisivat hyötyä sopimuksen tuomista vapaan liikkuvuuden eduista välttyen kaikelta itselleen epäsuotuisalta. Kulttuurirailo, joka syntyy kun yhteisen historian omaamattomia alueita liitetään nopeasti yhteen, tuskin on tullut poliittisille päättäjille yllätyksenä. Silti yhteisen talousalueen muodostamat edut ovat jyränneet prioriteettilistalla sosiaalisten ulottuvuuksien ohi - kerryttäen rahaa lähinnä demokratian ulkopuolella toimiville yksityisille pankeille.

    Toiseksi: Kapitalistisessa, globaalissa markkinataloudessa ei ole olemassa mitään "romanien ongelmia" erotuksena suomalaisten ongelmista. On olemassa kasvavaa eriarvoisuutta aiheuttava sosiaalisesti sekä ekologisesti kestämätön talousjärjestelmä - ja se nyt sattuu olemaan ihan kaikkien ongelma. Romaanit keitelköön soppiaan katukeittiöissään ja tietämättömyyksissään paskokoon hautausmaalle; samanaikaisesti pääoma kasaantuu joka sekunti yhä pienemmälle rahaeliitille, joka toimii täysin demokraattisen päätöksenteon ulkopuolella. Kapitalistisen talousjärjestelmän mahdollistava hysteerinen kulutuskierre imee maapallon resurssit nolliin, ja kaiken yli ajavat kaupalliset intressit estävät tekemästä sitä oikeasti mielekästä tiedettä ja tutkimusta, joka olisi välttämätöntä jatkoa ajatellen.

    Asun samassa kerrostalossa kuin Laura, ja oon ihan hemmetin onnellinen että tän kupsahtamispisteessä olevan järjestelmän manifestaatio kytee suoraan mun ikkunalaudan alla. Eipähän pääse unohtumaan mitä maailmassa tapahtuu.

    Pointtinani oli vissiin turhautumiseni yleistä lyhytnäköisyyttä kohtaan. Mun mielestä ikkunan alla kykkivät romanit ei todellakaan ole mikään lollottelun paikka, vaan aika hemmetin surullinen varoitusmerkki jostain suuremmasta. Sosiaaliset ongelmat kun tulevat seuraavan kymmenen vuoden aikana räjähtämään käsiin, jos sama meininki jatkuu.

    Oke, se siitä. Sori Laura!

    ReplyDelete
  30. Parasta vitamiinien saralla koskaan oppimaani on päivittäinen Berocca-kapselin ja Efamol-helokkikapseleiden nappailu. Auttaa pms-oireisiin ihan julmetun tehokkaasti, myös mielialapurkauksiin! Elämänlaatu on pienten vitamiinipurkkien takia parantunut huomattavasti!

    ReplyDelete
  31. Heidi, varoitusmerkki jostain suuremmasta?
    Sitten tämä kansa on ollut varoitusmerkki jostain suuremmasta jo vuosisatojen ajan.

    ReplyDelete
  32. No huh, kyllähän nyt maalaisjärkikin sanoo, että Romanian romanien asiat täytyy saada kuntoon Romaniassa. Kun kerran EU-maaksi on kelpuutettu Romanian ja Bulgarian kaltaisia maita, niin ehkä EU-tasolla tulisi painostaa näitä maita tai pohtia EU-tason ratkaisuja. En toki halua, että kukaan joutuu elämään epäinhimillisissä olosuhteissa, mutta suomalaisten veronmaksajien ei pidä joutua kustantamaan tänne tulleiden elämää millään lailla. Vapaa liikkuvuus ei kai tarkoita sitä, että voisin mennä oleilemaan toiseen EU-maahan ja vaatia erikoiskohtelua ja kyseisen maan viranomaisia elättämään minut.

    ReplyDelete
  33. repesin sun rakeille :D:D:

    ReplyDelete
  34. Hmm itse voisin tuohon romaniasiaan sen verran kommentoida että tiedän ihan kotimaisiakin romaneja jotka oikeestaan kaikki varastelee ja harma jatkaa peruskoulun jälkeen mihinkään. Noilla ulkolaisilla romaneilla... heillä asiat on sata kertaa huonommin. He eivät omista itseään- tasis hirmu moni heistä on ns myynyt itsensä jollekkin isommalle herralle mikä velvoittaa heidät kerjäämään rahaa tälle--> myös tälläisen ihmisen lapset ovat osa kauppaa. Mielestäni heitä tulisi auttaa, mutta romanit eivät itse tahdo apua/käyttäytyvät epäsopivasti. En myöskään ymmärrä miksi heitä hyysätään niin paljon, mitä jos nyt kaikki suomalaiset tahtois asumaan keskelle kamppia ja pystyttäis sinne teltat ja roudais ammeet paikalle, ei muuten onnistuis. Ihmettelen jopa miksi tuota kalasatama-juttua on näinkin pitkään vatvottu.

    ReplyDelete
  35. Miks kaikki suosittelee tota Piimaxia? Sehän nyt on ihan perseestä.

    ReplyDelete
  36. Onko siitä Sharonista tullu hörhö?

    ReplyDelete
  37. PIIMAXI MM. VAHVISTAA HIUKSIA JA KYNSIÄ JOS EI SITTEN MUUTA TEE.

    ReplyDelete
  38. Sun pitäis ottaa vähän ennen ja jälkeen kuvaa tuosta sun kämpästä. Toivottavasti se entinen asukas tajuais vaikka kattoo tätä blogia ja näkis miten hirveen näkönen se sen lila seinä oli tuohon tapettiin verrattuna. :DD
    Buahahaahaa.

    ReplyDelete
  39. Miten toi romanien pannu oli pärisevä?? :D Missä se paisto noita lihoja???

    ReplyDelete
  40. aaaaaaivan ihana tapetti! mistä tuommosta saa? :--)

    ReplyDelete
  41. Oi mite ihana tapetti!

    http://rosaliespaperplanes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. Kiitos, Heidi! Sä puhuit asiaa!! :)

    ReplyDelete
  43. ite vedän vuoden läpi pelkkää d:tä (mitä nyt c:tä naamalle jonain suihkeena ja satunnaisesti krapulassa jotain multivitamiiniporetta hehheh) ja maitohappobakteereita. flunssat loppu muute siihe, ko noi alotin pari vuotta sitten :)

    ReplyDelete
  44. syö tomaattia, estää rintasyöpää:) mutta jos et tomaatista tykkää niin a-vitamiini sitten!:D

    ReplyDelete
  45. Ihanan näköinen toi sun kämppä!! Ja kalanmaksaöljyy kantsii vetää, siitä on oikeesti hyötyä ihan joka osa-alueella, esim. tukka kiiltää ja kynnet kasvaa:)

    ReplyDelete
  46. Mikäs tämä Sharon-episodi on? :(

    Okei, tiedän etten saa vastausta, enkä lähettänyt kysymystä ärsyttääkseni.

    Ihana blogi sinulla, Laura!

    ReplyDelete
  47. ihana tapetti. Mistä ostettu? :)

    ReplyDelete
  48. Kaikenkattava kapselissa jauhona tuleva monivitamiini ja kalaöljy (www.mass.fi) kuittaa kaikki nuo sun roskalisäravintees..

    ReplyDelete
  49. Harrastatko sä laskuvarjohyppyjä? :) vai hyppäätkö jonkun tandemin vai. Jos oot aikasemmin kertonu, niin en oo huomannu ainakaa.. : d Onneksi muuten löyty sit se iPhone, ja kätevä sovellus se!

    ReplyDelete
  50. Pakko kysyä sun ihanasta lampusta sekä tapeteista, mistä ne on hankittu?

    ReplyDelete
  51. Lauran kannattaisi salee kirjoittaa jotain mitäänsanomattomista aiheista josta kukaan ei voi sitten vetää hernettä nenäänsä.
    Niinu mungolife

    ReplyDelete
  52. (alennuksessa) oliks toi pakko mainita, ihan ku kukaa muu ku romanialaiset ei vois ostaa lihaa joka on alennuksessa. onkse paljonki huonompaa? ärsyttävää, oot ylimielinen

    ReplyDelete