Tuesday, May 11, 2010

In Africa


kuvat

73 comments:

 1. Aattelin jo että ootsä ollu jossain afrikassa ja kuvannu näitä ite :D

  Mut toi toinen kuva on jotenki tosi jännä, säälittää vähän toi apina kun on puettu noihin vaatteisiin, mut sit taas se on jotenkin hirmu söpö kun pitää kättään tossa miehen jalan päällä.

  ReplyDelete
 2. haha kuin jees ois joku hyena lemmikkin! aika radikaalii ehk

  ReplyDelete
 3. voi ei:( ei mitenkään hyvä fiilis näissä

  ReplyDelete
 4. no mitä nää ny on

  ReplyDelete
 5. surkeaa:( eläinraasut. olis ollu hauska tietää mitä haet näillä kuvilla

  ReplyDelete
 6. Ihanku toi aappa istuis paskalla. just chillin' and hangin'
  Kuvat ihania, aika vimmattuja lemmikkejä tuolla afrikassa

  ReplyDelete
 7. Mullekki tuli vaa mieleen, et eläimet ei varmaan tykkää :(
  Ei kauheen hyvä fiilis joo.

  ReplyDelete
 8. "No mitä nää ny on" jep :D okei?

  ReplyDelete
 9. Kiitos vaikuttavimmasta kuvaelämyksistä aikoihin.

  Pistää miettimään, piti oikein katsoa monta kertaa.

  ReplyDelete
 10. Tietenkin täällä heti jotkut eläinrakkaat huutelee: ELÄINRAASUT

  Monet ihmisraasut ja eläinraasut näissä kuvissa varmasti kokevat myös palkitsevia ja hyviä hetkiä toistensa seurassa, vaikkakin kuvien ihmiset (ja ehkä eläimetkään) eivät varmasti elä sellaisessa maailmassa ja sellaista elämää kuin haluisivat, ehkä.

  Jos tuolle linjalle lähdetään, niin OIVOIvoivoivoii teidän koira/kissaraasuja, kun joutuvat elämään neljän seinän sisällä, parkettilattia allaan, ihmisen nyörissä, eivätkä saa juosta villeinä ja vapaina metsissä ;)

  ReplyDelete
 11. Tuli aika kauhee fiilis ku katto näitä. Noi on kuitenki villieläimiä eikä niitä pitäis kahlita... :/

  ReplyDelete
 12. saako nuo muka juosta villeinä ja vapaina metsissä? ei todellakaan. miten noitakin heitellään ja piestään ketjuissa ja esitellään pällisteleville ihmisille. ei voi mitenkään verrata eläinrakkaan ihmisen luona asuvaa LEMMIKKIeläintä. noi on juuri niitä villieläimiä, pitäis jo siitä sanasta tajuta että toi on väärin

  ReplyDelete
 13. järkyttävää.. etenkin tuo kuudes kuva alhaalta

  ReplyDelete
 14. Kuuluvatko hämähäkit, käärmeet, liskot, kanit, kilpikonnat, kalat sun muut teidän mielestä suomlaisten koteihin? Ei. Mutta niitä te ihmiset kuitenkin sinne keräilette. Se ei ole väärin, mutta kun afrikkalainen pitää hyeenaa ketjussa, niin se tuomitaan. Kuinka moni teistä edes välittää oikeasti hyeenoista?

  ReplyDelete
 15. Kyllä se ainakin mun mielestä tekee siitä elukalle astetta vittumaisempaa jos se on luonnosta kahlittu ketjun päähän, kun taas vaikkapa kissat on jalostettu ja kasvatettu elämään neljän seinän sisässä raapimispuu ja hiekkalaatikko ainoana onnenaan. Voihan lemmikki vaikuttaa onnelliselta, mutta jos se ei koskaan pääse toteuttamaan reviiriä, lisääntymistä ja metsästystä koskevia viettejään, voiko sillä olla hyvä olla? blblbllb hankala sanoa

  Ja toi vaatteisiin pukeminen on kyl kans ihme juttu. Tulee mieleen oma lapsuus kun omat lemmikit piti kans pukea prinsessamekkoihin kuten muutkin lelut... Kai niistäkin pitää yrittää ihmislapsia tehdä.

  ReplyDelete
 16. Afrikan olot ja kulttuuri on niin helv*tin erilaista, kun meidän mukasivistyneiden länsimaalaisten, että aika söpöä tuo eläinraasu-voivottelu. Olivathan lehmätkin ENNEN villieläimiä, kunnes ne laitettiin aitauksiin ja vapauden siinä menettivät.

  Länkkäreitä ällöttää katsoa, kun Intiassa napostellaan koiraa ja kuitenkin samalla aikaa omalla lautasella on sitä nautaa - hinduille pyhää eläintä.

  ReplyDelete
 17. "saako nuo muka juosta villeinä ja vapaina metsissä? ei todellakaan. miten noitakin heitellään ja piestään ketjuissa ja esitellään pällisteleville ihmisille. "

  Jos minä pysähdyn kadulla poseeraamaan koirani kanssa kuvaajalle, aiotko tulkita siitäkin kuvasta, että heittelen ja pieksen koiraani ja esittelen sitä pällisteleville ihmisille?

  Vai johtuiko tämä syväanalyysisi kenties ihan vaan siitä, että kuvissa ollaan juuri Afrikassa?

  ReplyDelete
 18. Aluksi oli suuri sota kulutuksesta ja nyt seuraavaksi näköjään eläinten hyvinvoinnista. Onneksi nyt vihaa ei kohdisteta Lauraan vaan toisiin anonyymeihin kommentoijiin!

  This Blog Rulesilla on aika näyttäviä entryjä, toivottavasti muutkin käyvät kurkkaamassa.

  ReplyDelete
 19. Vaikuttavia kuvia, aihe vaan kovin karmiva..

  ReplyDelete
 20. Eikö noi hyeenat voi olla ihan verrattavissa koiraan, jos se olis ihan normaali lemmikki afrikassa niin ei kukaan valittaisi mitään

  ReplyDelete
 21. niin siis mikä tän postauksen tarkotus oli?? pientä selvitystä vois laittaa loppuun että tyhmäkin tajuais jtn.... joo siis eläinrääkkäyksestä kyse mutta pientä paketin avaamista pliis näihin juttuihin.

  ReplyDelete
 22. näkyy taas valtavat KULTTUURIEROT ja kukaan ei voi toimita toista kulttuuria.Jos te olisitte syntyneet afrikkalaisiksi ymmärtäisitte ehkä paremmin ettekä olisi heti hyökkimässä arvostelemassa toista kulttuuria! hävetkää! vaikka ei tuo kovin eläinystävälläiseltä näin eurooppalaisen silmiin näytäkkään.

  ReplyDelete
 23. Hui saakeli toi eka kuva en oo tienny et hyeenat on noin isoja :o kauhee leijona

  ReplyDelete
 24. "näkyy taas valtavat KULTTUURIEROT ja kukaan ei voi toimita toista kulttuuria.Jos te olisitte syntyneet afrikkalaisiksi ymmärtäisitte ehkä paremmin ettekä olisi heti hyökkimässä arvostelemassa toista kulttuuria! hävetkää! vaikka ei tuo kovin eläinystävälläiseltä näin eurooppalaisen silmiin näytäkkään."

  Itse haluaisin tähän kommentoida että Afrikka on maanosa, joka peittää 20% Maan pinta-alasta ja jossa asuu yli miljardi ihmistä. Afrikassa elää tuhansia kieliä ja kulttuureja ja näin ollen sinne mahtuu hyvinkin monen moista tallaajaa. Kenenkään oman afrikkalaisen kaverini kulttuuriin ei kuulu eläinrääkkäys, eikä sen pitäisi kuulua mihinkään kulttuuriin.

  Ei kaikkea voi hyväksyä vain siksi että niin tapahtuu. Senhän takia valtiot sitoutuvat kansainvälisin sopimuksin ihmis- kuin myös eläinten oikeuksien puolustamiseen, koska niitä pidetään universaaleina arvoina -sopimusten valvominen ja toteuttaminen vain on toinen asia. Nämäkin kuvien ihmiset luultavasti elävät syvässä köyhyydessä ja eläin on heille keino ansaita rahaa elämiseen sekä kenties arvovaltaa oman yhteisön sisällä, eikä todellakaan mikään arvokas kulttuurihistoriallinen perinne. Tekojen taustat voi ymmärtää -eihän ketään voi tuomita köyhyyden vuoksi -mutta ei tätä silti tarvitse eikä pidä hyväksyä.

  ReplyDelete
 25. "Mutta niitä te ihmiset kuitenkin sinne keräilette. Se ei ole väärin, mutta kun afrikkalainen pitää hyeenaa ketjussa, niin se tuomitaan. Kuinka moni teistä edes välittää oikeasti hyeenoista?"

  Hhaha mistä sä tiedät onko meillä lemmikkejä vai ei?
  Mä ainakin välitän kaikkien eläimien hyvinvoinnista (paitsi ötököiden) :)

  ReplyDelete
 26. Hyi olkoon, tekee pahaa ees kattoo noita hyeenan kuvia. Ollaan kerran törmätty Afrikassa vapaaseen hyeenaan illalla meidän hotellin lähellä, ja ei helvetti että pelkäsin :D Se kuitenkin säikähti meitä ja ehittiin juosta hotelliin sisälle.

  ReplyDelete
 27. Öö. nää kuvat ei jotenki sovi sun blogis "tunnelmaan".

  ReplyDelete
 28. Aika huvittavaa, että pikkutytöt takertuvat noiden kuvissa olevien eläinten hyvinvointiin ja samalla varmasti syövät Suomessa tehotuotettua lihaa.

  ReplyDelete
 29. "Anonyymi sanoi...
  saako nuo muka juosta villeinä ja vapaina metsissä? ei todellakaan. miten noitakin heitellään ja piestään ketjuissa ja esitellään pällisteleville ihmisille. ei voi mitenkään verrata eläinrakkaan ihmisen luona asuvaa LEMMIKKIeläintä."

  Äh, sehän se pointtini nimenomaan oli, EIVÄT NUO SAA, niinkuin eivät monen teidänkään eläimenne.
  Sitä en ymmärrä, mistä tiedät noiden eläinten oloista, siitä että niitä piestään ynnä muuta? Ainakin hyvin ravituilta ja muutenkin terveiltä näyttävät.

  Olivat ne kissat ja koiratkin aikoinaan villieläimiä, ja en usko että niiden ainakaan kokonaan menettäneen niitä alkukantaisia viettejään. Ihminen on vain kesyttänyt ne, kuten kuvien ihmiset ovat kesyttäneet nuo. Toki lähtötilanne on ollut kovin erilainen.

  Monissa kuvissa on myös tietynlaista tyyneyttä ja toveruutta havaittavissa näiden eläinten ja ihmisten välillä.

  On niin helppoa tuomita erilaisia, viereessa kulttuurissa ja "maailmassa" eläviä ihmisiä, koska "näyttää niin JÄRKYLT, voihhh eläinraasut" (samalla oma koira hihnan päässä). Älkää olko niin mustavalkoisia, koko värien kirjo löytyy niiden välistä!
  ps. Itsellänikin on kissa ;)

  ReplyDelete
 30. miks toi nyt ois muka niin eläinrääkkäystä? ei kukaan sano että noita hyeenoja kohdeltas huonosti! jos tarkkaan miettii eihän esim. kanitkaan mitenkään kovin kotieläimiä ole, eikös niitten kuuluisi metsässä pomppia?

  ReplyDelete
 31. sure, find a couple pictures and claim they represent an entire continent

  these men are 'Gadawan Kura' as they are known in Hausa (a rough translation: 'hyena handlers/guides'). They are a band of relatives that have these animals and travel around trying to make money by entertaining others with their unusual pets

  NOT EVERYONE IN AFRICA DOES THIS

  ReplyDelete
 32. Nuo ukot on kulkureita jotka tekee rahaa noilla eläimillä. Ne on opetettu tekemään hassuja temppuja että ihmisiltä irtoais mahdollisimman mukavasti kolikoita.

  ReplyDelete
 33. Ymmärrän kyllä kommentit "Huino fiilis näissä kuvissa, eläinparat.", mutta uskon että afrikkalaiset kohtelee noita eläimiä hyvin ja pitävät niistä. :)
  -Ninni

  ReplyDelete
 34. todella vaikuttavia kuvia. ei mulle ainakaan eläinrääkkäys näistä tullu ekana mieleen, vasta kun aloin lukeen näitä kommentteja täällä aloin miettiin asiaa siltä kannalta. eikä kyllä vieläkään näiden kuvien viesti mun mielestä ole eläinrääkkäys. but that´s just my point of view.

  ReplyDelete
 35. katsoin dokumentin Intian vangituista villieläimistä, joilla omistajansa tekee rahaa. niillä eläimillä (karhuilla ja norsuilla) oli yleensä jokin kiduttava koukku tms piikki esimerkiksi kuonossa, josta voitiin vetää ja sillä lailla pakottaa ne eläimet esiintymään. turisteista sitten ne oli tosi hassun hauskoja karhuja, kun hyppelivät yleisön edessä. yleensä saatuja rahoja ei käytetty eläinten ruokiin vaan ne menivät kaikki omistajille (jotka toki myös olivat köyhiä). eläinsuojelujärjestöt on ruvenneet ostamaan näitä kidutettuja eläimiä omistajiltaan, jolloin heidän ja eläinten hyvinvointi ja toimeentulo turvataan. en tiedä näistä Afrikan eläimistä, mutta en ihmettelisi, vaikka kyseessä olis sama kuvio.

  ReplyDelete
 36. Ööh? en mä nää noissa kuvissa mitään järkyttävää! (siis viitaten tohon mitä jengi täällä kauhistelee).. Kyllä suomessakin pidetään koiria hihnassa ja kuonokopassa enkä mä oo havainnut siitä syntyneen pahemmin haloota. Ja musta koko ajatus siitä että eläin on onnellinen ainoostaan vapaudessa on paskaa. Ei se perustu mihinkään. Jos mä olisin eläin, kyllä mä tuntisin oloni turvallisemmaks ja tyytyväisemmäks jos saisin hengailla jonkun mua vahvemman lajin edustajan suojeluksessa kun että asuisin jossain puussa ja joutuisin ite keräämään banaanini. Joo päivää meen tästä rauhottumaan.

  ReplyDelete
 37. Ois kiva Laura, että selventäisit lukijoillesi tätä postausta, miks oot valinnu nää kuvat, mitä ajatuksia ne herättää sussa jne, eikä vaan lätkäistä kuvia tähän. Pelkät kuvat eivät tee kunnon postausta, tässäkin ois varmasti ollut jutun juurta. Tää on sun blogis ja ois kiva, että otat itse kantaa asioihin.

  ReplyDelete
 38. Am an African, i don,t really like the idea of caging animals for whatever reason. But these guys are mostly from the Northern part of Nigeria, they are only trying to eke out a living, survive. Not everybody does this anyway.

  ReplyDelete
 39. Afrikka on maanosa ei MAA!!!!!!!

  Africa is a continent, not a country
  !!!!!!!


  Maanosan pohjois-, keski-ja eteläosan maat eroavat niin kulttuureiltaan kuin väestöltään ja kieliltään toisistaan.

  Eteläiseen Afrikkaan kuuluu: Namibia, Etelä-Afrikka, Botswana, Lesotho, Swazimaa.

  Itä-Afrikkaan kuuluu: Somalia, Etiopia, Uganda, Kenia, Tansania, Malawi, Madagaskar, Mosambik, Seychellit, Komorit, Mauritius, Burundi, Ruanda, Zimbabwe, Eritrea, Sambia, Djibouti.

  Keskiseen Afrikkaan kuuluu: Tšad, Keski-Afrikka, Kongon tasavalta, Gabon, Kamerun, Kongon demokraattinen tasavalta, Angola, São Tomé ja Príncipe, Päiväntasaajan Guinea.

  Länsi-Afrikkaan kuuluu: Mauritania, Mali, Niger, Nigeria, Benin, Togo, Ghana, Burkina Faso, Norsunluurannikko, Liberia, Sierra Leone, Guinea, Guinea-Bissau, Senegal, Gambia, Kap Verde.

  Pohjois-Afrikkaan kuuluu: Länsi-Sahara, Marokko, Algeria, Tunisia, Libya, Egypti, Sudan.


  Maantiedon tunneilla taidetaan vieläkin skipata tän maanosan ohi..
  itseään voi silti sivistää kuvittelematta olevansa muiden ihmisten yläpuolella.

  ReplyDelete
 40. Jokseenkin pöyristyttävää lukea täällä noita "eläinraukat!!!" kommentteja, kun kuvissa esiintyvillä ihmisilläkään ei ole hyvät elinolosuhteet.

  Mut tottakai ymmärrän gu eläimet on söpömpiii!!!1

  ReplyDelete
 41. Mä oon varmaan tooosi perseestä (verrattuna näihin muihin kommentteihin eläinten ja ihmisten huonoista oloista), mut mun mielest nää kuvat on jotenki..mageit. Kiitos.

  ReplyDelete
 42. Juoksisin aika nopsaa karkuun jos joku ihminen tulis mua vastaan hyeenan kanssa D::

  ReplyDelete
 43. Tosi kuvottavaa. Ja tosi kuvottavaa että te ootte noin itsekkäitä?! Siis ei millään pahalla, mutta totta hitossa tässä kuuluu enemmän noita eläimiä sääliä kun ihmisiä. Ainakin mun mielestä, koska eläimet on _aina_ viattomia, ihminen taas on paha. Eläin on heikompi ja nääkin tyypit tässä on alistaneet villieläimiä valtaansa vaan koska ovat niin häikäilemättömiä, heillä on aseita ym. Toiseksi ihmisiä on maailmassa kuulkaa ihan liikaa. Ihmiset on se syy miksi maailma tuhoutuu.
  Eli miksi aliarvioitte eläimiä? Koska ne on muka tyhmempiä? VÄÄRIN. Ihmiset ovat tosiasiassa tyhmemiä; me saastutamme luontoa, pala palalta tuhoamme maailmaa ympäriltämme, teemme pahaa muille lajeille ja ihmisille ilman mitään syytä, tavoittelemme kaikkea turhaa vain oman mukavuutemme nimissä. Eläimet eivät paljoa vaadi, ne ottavat minkä tarvitsevat eivätkä tuhoa maailmaa vaan osaavat olla täällä 'kestävästi'.

  Kyllä mua säälittää sikäli noiden ihmisten olot, mutta sääli meni ja viha tuli tilalle kun katselee miten noita eläimiä kohdellaan.. Juurikin kehitysmaissa eläinrääkkäys on pahimmillaan. Hyeenat kuuluvat luontoon, kelatkaa jos teidän päätä puristais tollanen hirvee kori 24/7 ja siihen päälle joku äijä hakkais kepillä kun ei tee sopivia temppuja tai tottele hetkeen. Ja apinallekkaan ei kuulu vaatteet, eikä kahleet. Mikä hitto teitä vaivaa kun ette näe näissä eläimissä mitään säälimisen arvoista ??? Kuvitelkaa itsenne niiden asemaan ja miettikää onko hauskaa. Noi jätkät vois sentään jättää elukat luontoon juoksentelemaan josseivät kerran muuta tekemistä keksi.

  ReplyDelete
 44. Niinku joku jo sanokin että ois kiva tietää mitä ajattelet näistä kuvista jos edes ajattelet mitään. Vai Laura pelkäätkö anonyymien hyökkäystä jos ilmaset sun mielipiteen?

  ReplyDelete
 45. Terhi:
  Mitä näistä pitäisi ajatella?
  Mun mielestä hienoja kuvia, siinä kaikki. Säälinkö hyeenoja? En sääli.

  ReplyDelete
 46. Onhan tuokin ajatus kun ne on susta hienoja kuvia! : )
  Monelta vaan näyttää menneen ohi mitä haet näillä kuvilla takaa ja aatellu että sulla on joku suurempi mielipide näistä taustalla jonka ne ois halunneet varmaankin kuulla.

  ReplyDelete
 47. Terhi:
  Niin, aina ei vaan tarvitse olla suurempaa mielipidettä taustalla.
  :)

  ReplyDelete
 48. Anonyymi kirjoitti...

  Tosi kuvottavaa. Ja tosi kuvottavaa että te ootte noin itsekkäitä?! Siis ei millään pahalla, mutta totta hitossa tässä kuuluu enemmän noita eläimiä sääliä kun ihmisiä. Ainakin mun mielestä, koska eläimet on _aina_ viattomia, ihminen taas on paha.

  -Et ole paljon tainnut perehtyä hyeenoihin. Niissä ei ole mitään "viatonta" syövät toisia eläimiä elävältä, vaivautumatta edes tappamaan niitä ensin... Ne ovat häijyjä ja kammottavia otuksia...

  "Ihminen aina paha" ??

  ReplyDelete
 49. Kyllä on ihmisillä jotenkin vääristynyt käsitys maailmasta jos tämä on "kuvottavaa".

  Tässä maailmassa on paljon kuvottavia asioita, mutta villieläimen kesyttäminen ei luullakseni ole yksi niistä.

  Eläinfanaatikot pitävät aina ihmisiä pahana ja eläintä hyvänä. Jos eläin tekee jotain "pahaa" niin se "ei tarkoittanut, eikä ymmärrä tekoaan". Silti "eläin on fiksumpi kuin ihminen". Ja yhtä aikaa ihminen osaa kesyttää eläimen, eläin ei. Luonnonlaki pätee ja isompi vie heikompaa, niin ne kaikki eläimetkin tekevät toisilleen. Eläimiä mekin ollaan lopulta.

  ReplyDelete
 50. hohhoijaa miten tekopyhää märinää eläinten "huonoista" oloista............

  ReplyDelete
 51. Laura, säälittäisikö sua jos hyeenan tilalla olisi oma koirasi?

  ReplyDelete
 52. On aika normaalia pitää koiraa remmissä. Saat sakkoja jos et pidä kaupunkialueella hihnassa. Myös monilla koirilla on kuonokoppa. Miksi kaiken pitäisi aina säälittävää? En ymmärrä tollaisia jeesustelijoita. Menkää parantamaan maailmaa älkääkä täällä jauhako joistain kuonokopista ja ketjuista ne kun näyttävät olevan tämän maailman suurimmat epäkohdat!

  ReplyDelete
 53. Voisitteko hyvät ihmisetnähdä eron VILLIeläimen ja LEMMIKKIeläimen välillä. Nuo hyeenat ovat otettu luonnosta missä ne ovat eläneet koko elämänsä ja missä heidän laumansa ja ehkä pentunsakin ovat. Jos ne jätettäisi vapaaksi ne pärjäisivät luonnossa, koska ne ovat villieläimiä. Lemmikkieläimet ovat syntymästään asti olleet ihmisen hoitavana, eikä sen takia selviäisi luonnossa edes paria viikkoa. Joten älkää verratko näitä kuvia lemmikkieläimen pitämiseen hihnassa sillä sehän on myös lemmikille parasta ettei se karkaa luontoon. Nämä villieläimet voivat karatessaan jatkaa elämäänsä luonnossa niinkuin aina ennen.

  ReplyDelete
 54. huomioni kiinnittyi ensimmäisenä kuvissa olleisiin ihmisiin, ei eläimiin. en tajua teidän vouhotustanne noista elämistä, kun ei näytä noilla ihmisilläkään menevän erityisen hyvin.

  ReplyDelete
 55. Eihän tässä oo mitään sen kummallisempaa kun mitä täällä suomessakin näkee päivittäin?? Täällä esim. hevoset pakotetaan juoksemaan pienissä aitauksissa joku läskipallero selässään, eikä se tunnu vaivaavan ketään.... Niin miten ketään voi häiritä narussa oleva hyeena?

  ReplyDelete
 56. Tää blogi on hyvä esimerkki siitä, miten välinpitämätön voi ihminen olla. Luen tätä oppiakseni siitä, minkälaiseksi en halua koskaan tulla.

  Onnea valitsemallesi suunnalle siis.

  ReplyDelete
 57. Mää katoin nuita kuvia sillee että eiss vähä siistejä ja joteki vaikuttavia, varsinki toi missä tuo joteki "kaivaa" tuota hyeenan suuta. Sit luin näitä kommentteja ja olin että aijjjaaa tän piti vissii joteki olla järkyttäväää... mut onneks ei pitänykää :D joo terve

  ReplyDelete
 58. Nä kuvat on taiteellisia suuntauksii... Mielestäni tässä ei oo mitään eläin rääkkäys kyseessä. Kuvista voi saada myös positiivisen tunteen. Tässä on jotain psykedeelistä...? En ainakaan sääli noita eläimiä millään tavalla.

  ReplyDelete
 59. totaa mä nyt ajattelen että näist kuvista pitäis kattoo jotenki läpi ja ymmärtää miksi ne on otettu... joillekin se on vaikeaa ja ne näkee vaan eläimen kuonokopassa mutta tuskin se nyt on ollut syy näihin kuviin. laura ymmärrän miks olet laittanut nää kuvat tänne mutta veikkaan ettei kohdeyleisö niitä nyt ihan ymmärrä, siks hulabaloo. tällaisiin kuviin tarvitsee tiettyä silmää ja ajattelua jotta pystyy ymmärtämään tämänkin kuvasarjan motiivia. ketään en koita loukata tällä, haen nyt vaan sitä että koittakaa miettiä kuvien taustoja, syitä jne.

  ReplyDelete
 60. hienoja kuvia laura! ;>

  ReplyDelete
 61. "-Et ole paljon tainnut perehtyä hyeenoihin. Niissä ei ole mitään "viatonta" syövät toisia eläimiä elävältä, vaivautumatta edes tappamaan niitä ensin... Ne ovat häijyjä ja kammottavia otuksia... "

  Et ole tainnut sinäkään..etkä myöskään omaan lajiisi. Hyeena on sinuun verrattuna pyhimys.

  ReplyDelete
 62. Heh, kaikki vaa vouhottaa kui hyeenat on kahleissa ja kuonokopassa mutta kukaan ei näytä huomaavan et toi penska tunkee sormeaan ton käärmeen silmään???? ou mai kaad.
  Näitä kuvia voi kattoa monelta kantilta, itsellä ei kyllä tullut eläinrääkkäys ekana mieleen...Hyviä kuvia!

  ReplyDelete
 63. "-Et ole paljon tainnut perehtyä hyeenoihin. Niissä ei ole mitään "viatonta" syövät toisia eläimiä elävältä, vaivautumatta edes tappamaan niitä ensin... Ne ovat häijyjä ja kammottavia otuksia... "

  :D:DD ihan vittuillakseenko ne hyeenat syö toisia eläimiä elävältä, voisko ehkä olla ihan biologinen juttu eikä hyeenan luonnevika

  ReplyDelete
 64. Eksyin ihan sattumalta tänne ja vilkaisin tämän kuvasarjan ja oli oikeasti

  HIENO

  Taitaa olla aika monta ihmistä jokaiseen lähtöön, ja en taida olla sitten niitä eläintenrakastajia sitten. Mistä hitosta nää jeesustelijat tietää, onko noikaan eläimet vaikka, emmä tiä... ELÄINTARHASTA?! Onhan Suomessakin kaiken maailman LEIJONAT raahattu niihin häkkeihin, ulisisivat niistä eivätkä leikkisi pyhää hyeenan puolesta.

  Ja kyl mä tosissani kehtaan uskoa, että joku kissa vois pärjätä ihan hyvin luonnossakin - niitä kuolis, mutta kuolee pulujakin ja muita VILLIeläimiä. Kunhan ihminen nyt on vaan ottanut sen kotiinsa. Siis saa villiankastakin hyvän LEMMIKIN, kunhan vaan repii sen kotiinsa ja ruokkii sitä pikkasesta asti. Nyt ollaan sitten heti, että omg ei voi olla noin. Ei millään toikaan hyena voi olla vaikka orpo, ja se ollaan otettu kotiin pelastuksen nimissä?!

  Mutta hei

  "
  Et ole tainnut sinäkään..etkä myöskään omaan lajiisi. Hyeena on sinuun verrattuna pyhimys."

  Taidan olla hirveä ihminen, mutta nauroin tolle.

  ReplyDelete
 65. vähän toi hyeena on pelottavan karseen näköne! pelkäisin iha hitosti jos tommone ois lähettyvillä

  ReplyDelete
 66. russell's teapotMay 15, 2010 at 2:36 PM

  just just. luulin että oli kaikille itsestäänselvää, että nää kuvat kertoo köyhyyden aiheuttamasta kurjuudesta, ihan kaikille osapuolille. näköjään ei. valitettavasti tää vahvistaa sitä kuvaa, että tässä blogissa ei paljon pohdintaa harrasteta, ei kirjoittajan eikä kommentoijien puolesta. yleensä en tykkää provoilla, mutta maailma ois aika paljon parempi paikka, jos nämäkin ihmiset treenais vähän empatiaa, yleissivistystä, biologiaa, argumentaatiota, henkistä kypsyyttä ja logiikkaa.

  mä en edes halua tietää, mitä mieltä blogin kirjoittaja on vaikkapa turkiksista.

  "Tää blogi on hyvä esimerkki siitä, miten välinpitämätön voi ihminen olla. Luen tätä oppiakseni siitä, minkälaiseksi en halua koskaan tulla.

  Onnea valitsemallesi suunnalle siis."

  Komppaan.

  ReplyDelete
 67. ei taida olla kaikki himas jos tollasit kuvista TYKKÄÄ.. huh huh

  ReplyDelete
 68. Komppaan myös paria ylläolevaa. Kuvat apinoista ketjussa tuntuu pahalta.:( Apina on viisas eläin, ja ainoa eläinkunnan edustaja joka voi tuntea pelkoa ja traumatisoitua, ihan kuin ihminenkin. Miks kiusata noin älykkäitä olentoja joiden kuuluisi olla luonnossa vapaana.:(

  Sivistymättömät afrikkalaiset on ihan eläimiä itse.

  ReplyDelete
 69. Hätkähdyttäviä kuvia, joista tuli todella paha olo. Hävettää olla ihminen. Jälleen.

  ReplyDelete
 70. Huomasikohan kukaan, että kuvasarja on yhä nähtävillä Tennispalatsissa?

  ReplyDelete
 71. Kamalia kuvia :( Paha mieli, näistä jäi, en tykkää!

  Säälin noita eläimiä mutta en ihmisiä.

  Kuvienkin ihmiset voisivat tarvittaessa keksiä toisen keinon tienata elantonsa joten turha siihenkään vedota.

  ReplyDelete