Friday, October 23, 2009

Jesse





Heräsin aamulla ihmeellisessä horroksessa ja todellakin väsyneenä. Kamala päänsärky yritti hivuttautua otsalohkoon vieläpä. Mähän nukun yleensä ihan hyvin, ja herään aina pirteänä. Suoraan sanottuna kyrpi ja paljon. Uni, jota jouduin katselemaan kertoi Laurasta ja vähän muustakin, mutta se on selvää, että tapeltiin Lauran kanssa koko yö. Kun oltiin pieniä – niin kuin kaikki sisarukset about – tapeltiin välillä aika kovastikin. Nyt se sama toistui, ja herättyäni olin snadisti vihainen. Tiiättekö sen fiiliksen, kun on nähnyt paskaa unta, ja joku tyyppi on ollut erityisen mulkku, ja sitten oot seuraavana päivänä tosi vihainen sille? Ehkä se joku lähettää tekstarin, jossa se kyselee, että tehtäiskö jotain tänään. Ja sua ei vois vähempää kiinnostaa. No äsken se joku (Laura) lähetti mulle viestin: "Entäs se postaus?". Mä vähän kelasin, etten todellakaan tee postausta. Nimittäin, Laura, sä olit kyllä aika inhottava viime yönä. Toisaalta, mä olin kyllä vähintään yhtä inhottava sulle nuorena. Joten, jos sä annat mulle anteeksi, mä annan sulle anteeksi. Sovittu.


Aamu siis alkoi suht huonoissa tunnelmissa. Luin Hesarin, keittelin kahvia ja tein aamupuuroa. Liian jännää? No mistä mun pitäis sitten kirjottaa? Monet ajattelee, että Lauralla on muka niin mielenkiintoisa elämä, vaikka ei sillä edes ole. Tai kai sillä välillä on. Sehän riippuu ihan itsestä. Ei kantsii jäädä surkuttelemaan itseään. Monet jää. Niin mäkin joskus. Mutta oikeesti mä nautin monesta asiasta, mistä ihmiset ei aina osaa nauttia. Mä nautin siitä kun voi lähteä kävelemään kaupungille, laittaa musan soimaan ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. Ihmiset on ihmisiä. Ne on kiireisiä ja omalaatuisia. Parhaimpia on vanhat ihmiset, siis sellaiset, joilla ei ole kiire minnekään. Mutta ne on niitä vanhoja ihmisiä, jotka eivät ole luovuttaneet. Ne käy Stockalla tapaamassa toisia vanhoja ihmisiä. Sellainen mäkin haluan olla vanhana. Just oli lehdessä, että tänä vuonna syntyvistä länsimaitten lapsista puolet elää yli 100 vuotiaiksi. Sadan vuoden päästä on siis paljon mummoja ja pappoja. Toivottavasti silloinkin on niitä, jotka päämäärättömän näköisesti kulkee tuolla kaupungilla. Ehkä osa jopa hymyilee, vaikka ulkona vihmoo vesipisaroita.


Pääsin äidinkielen tentistä läpi. Se on ollut tän päivän kohokohta. Musta tuntuu, että sitä ei voinut reputtaa. En osannut nimittäin vastata yhteenkään kysymykseen. Sillä kaikki kysymykset olivat suoraan luentomateriaaleista, tai jostain muualta mistä en ollut niitä kuitenkaan lukenut. Naureskelin itsekseni koetta tehdessäni, ja mietin miten paljon opettaja mahtaa nauraa korjatessaan koettani. Kohta mun pitäisi lähteä pitämään alustus aiheesta "Religion in modern society". Suomeksihan sen saa pitää, ja sitten alkaa viikonloppu. Joten enhän mä voi muuta kuin fiilistellä. Ja yksi toivomus vielä kaikille, jotka viitsivät tänne asti lukea. Ajatelkaa oikein kovasti, että tänä talvena ei sada lunta, vaan talvi loppuu jo tammikuussa, jolloin on 25 astetta lämmintä, ja aurinko paistaa. Älkää kysykö miksi, kerron sitten, jos tää onnistuu.


Jesse


P.S. Kuvat otettu iPhonella, enkä osaa käyttää tätä blogia :)

84 comments:

  1. Noniiiii jees tosi kiva ku säki kirjottelet tänne! Upee seinä keittiössäs!:D:D

    ReplyDelete
  2. Olette ihailtavia sisaruksia!!:)

    ReplyDelete
  3. jee jessen pitää todellakin alkaa nyt säännöllisesti postailemaan!

    ReplyDelete
  4. voih miten söpö veli ;) <3 !! Sinkku?

    ReplyDelete
  5. Jesse sun macci vissiin aiheutti jotenkin ton fontin vaihtelun.
    Enkä osaa korjata asiaa, koska en ole tekniikan ihmelapsi:D

    ReplyDelete
  6. Kiva postaus näin vaihteeks : )

    Sun blogis on tosi kiva, jatka samaan malliin! (y)

    ReplyDelete
  7. fiksu veli sulla! :) Harrastan kans tuota pienistä asioista nauttimista! Ei elämän tarvi olla niin kovin kummallista etteikö siitä voisi nauttia. :)

    ReplyDelete
  8. Eli jos ei sada lunta, eikä tuu talvee, ja on samanlainen kurapaskatalvi ku viimevuonna, enkä pääse lasketteleen tms. niin saan syyttää sua ?! Hyvä tietää kelle purkaa vihaansa :)

    ReplyDelete
  9. Oli mukava lukea tämä postaus.
    ps. Sinulla on hupaisan muotoinen pää

    ReplyDelete
  10. tää oli jotain niin hellyyttävää<3

    ReplyDelete
  11. Hei täähän oli kiva ja erilainen postaus! :) Jesse, olis aika jees, jos tekisit oman blogin... :D Onko suunnitelmis?

    ReplyDelete
  12. aaaww ihana postaus :)

    ReplyDelete
  13. oot ihana, ja näin muuten sut ja empun sörnäisissä viime keväänä! :----------D

    ReplyDelete
  14. Jesse kirjoittelemaan tänne useamminkin! Samanlainen vivahteikas, oivallinen ja hauska kirjoitustapa kun Lauralla, mahtavaa lukea :)

    ReplyDelete
  15. "ps. Sinulla on hupaisan muotoinen pää"

    Hajoominen tolle anolle :")

    ReplyDelete
  16. Komea mies! ja hyvä postaus :)

    ReplyDelete
  17. Saako udella kuinka huokoista tuo keittiön seinän kivetys on? Itseä houkuttaisi saman tyylinen seinä keittiöön vaihtaa samalla kun tasot menee vaihtoon, mutta mies on epäileväinen tuon puhtaana pitämisen puolesta.

    ReplyDelete
  18. Hihi, aika kiva että veljes vierailee blogssas. Tää oli mulle ihan yllätys, että Jesse on sun veljes. Oon nähtävästi sekoittanut Jessen Juhikseen ( vai kuka se miesystäväs oli silloin joskus ?)..

    Kaikkea sitä sitten oppii, kun oppii lukemaan kunnolla...

    :D

    ReplyDelete
  19. Jos talvella ei tuu lunta ei pääse laskettelee ja snoukkaa mut toisaalta se 25 astet lämmintä kuulosti aika herkulta :D

    ReplyDelete
  20. Anonyymi
    Keittiön kivet on kyllä petollisia, jos ei muista putsata joka kerta kun kokkaa. Mutta siis riittää ihan kostea rätti ja kevyt sipaisu. Nää on nyt ollu tässä pari - kolme vuotta, eikä näihin oo pahemmin sotkut pinttyneet.
    T:Jesse

    ReplyDelete
  21. Mä TODELLAKIN TOIVON ET TALVI LOPPUU TAMMIKUUSSA!! :DDD

    Ja mukavaa pohdiskelua :))))))

    ReplyDelete
  22. Oi oi tää postaus piristi päivää, kiitos<3!

    ReplyDelete
  23. aeissaatana kuulostat ihan Erlend Loen Supernaiivin päähenkilöltä :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    ReplyDelete
  24. Tää oli ihan paras postaus ! lisää tämmösiä ;---)

    ReplyDelete
  25. tosi hellyyttävää luettavaa ! ihana jesse<3 tosi söpöö textii ja toki fiksua myös :)))) ihana olet !!

    ReplyDelete
  26. tää oli niiin ihana! jesse oot komee ja sulla on ihana kirjoitustyyli!!

    ReplyDelete
  27. kerrankin yksi järkevä postaus moneen vuoteen.kiitos tästä !! <33

    ReplyDelete
  28. Äikän tentti oli kyllä mielenkiintoinen vaatimustasoltaan, senkun jauho paskaa paperille ni läpi pääs. :D ois kyllä hävettäny ku sen ois reputtanu.......

    ReplyDelete
  29. Näytät ihan the big bang theoryn SHELDONILTA!!! ihmettelin jo miks Laura olis laittanu tänne Sheldonin:DD

    ReplyDelete
  30. teillä näyttää olevan ihana sisarsuhde! jos mä kirjoittaisin blogia mun veli ei ikinä suostuis sinne kirjottaa:D tai en edes haluais kertoa sille koko blogista. ihailtavat välit teillä on kyllä. olkaa onnellisia siitä:)

    ReplyDelete
  31. mahtava postaus :-)

    ReplyDelete
  32. AIVAN MAHTAVA POSTAUS !
    KIIITOS JESSE !

    ReplyDelete
  33. Jesse, sulla on ihan mieletön taito kirjottaa! Tällasia postauksia lisää, pelastit päiväni! :) Olispa mullakin noin mahtava isoveli.

    ReplyDelete
  34. Laura... Yritäks sä tällä Jesse-jutulla kompensoida omaa laiskuuttas postailla ? :D Jos et ite jaksa keksii mitää nii Jesse voi pelastaa ja skriivaa jotai :) Hyvä idea, ei sillä...

    -Riia K.

    ReplyDelete
  35. Hyvä postaus, luin mielenkiinnolla loppuun asti :)

    ReplyDelete
  36. Jee, lisää tätä :) Tykkään Jessen tyylistä kirjottaa.

    ReplyDelete
  37. ei toi eka kuva on niin symppis. :D

    ReplyDelete
  38. Oiii, tää oli niin ihana, Jesse!

    ReplyDelete
  39. Okei, tammikuussa on +25 astetta. Toivotaan.

    Kivaa, että saatiin sulta tekstiä tähän blogiin. Toivottavasti tulevaisuudessakin vierailet säännöllisin väliajoin :)

    ReplyDelete
  40. ihan mahtava teksti!
    nauroin ihan ääneen tota vanhus-juttua.. "ihmiset on ihmisiä" "sadan vuoden päästä on siis paljon mummoja ja pappoja" ihan mahtavaa!! tätä lisää kiitos :D

    ReplyDelete
  41. Äh! Eikö teidän helsinkiläisten päässä pyöri mikään muu kuin kaupungilla pyöriminen? :D:D "Ne käy Stockalla tapaamassa toisia vanhoja ihmisiä. Sellainen mäkin haluan olla vanhana." Käydä stockalla?? wohoou :P upeasti kuitenkin kirjoitettu, vaikka koko teksti tuntuikin pelkältä bullshitiltä. Jatka kuitenkin ihmeessä kirjoittelua Jesse! Saan tästä ihmeellisiä kiksejä, kun voin nautiskella hienosti kirjoitetusta bullshitistä :P

    ReplyDelete
  42. -___________________________-

    ReplyDelete
  43. Tää oli tosi mielenkiintonen teksti! Hymyilytti, kun luin :) Oot taitava kirjottaan.

    ReplyDelete
  44. Jesse rocks. Ekaa kertaa sun blogissa ja luin ihan hela postauksen kun oli niin hyvä, kannatta laittaa veli useamminkin asialle :)

    ReplyDelete
  45. Oot tosi hyvä kirjoittamaan, tykkäisin lukea jatkossakin! :)

    ReplyDelete
  46. Hei tää on kivaa kun Jesse kirjoittaa tänne ja nää tekstit on uskomattomat hyviä! : --O

    ReplyDelete
  47. ootte ihan parhaita lauran kaa :D

    ReplyDelete
  48. Kivaa vaihtelua, kun kirjoitat tänne. Oli hauska postaus Jesse. :)

    -S

    ReplyDelete
  49. Vaikutat tosi mielenkiintoiselta ihmiseltä! :) Oma blogi pystyyn vaan ;)

    ReplyDelete
  50. ei vitsi vähän hyvin sä kirjotit, jaksoin jopa lukee : D mut joo o tää pisti miettii asioita.

    ReplyDelete
  51. todellakin jesse ala postaan jossain kunnol ni jätän tän blogin kokonaan ja siirryn lukeen sitä sit ;D no joo ei.. tosi kivaa tekstiä, lisää kiitos :)

    ReplyDelete
  52. Kiitti kaikille kivoista kommenteista. Tuli hyvä mieli :)
    Anonyymille, opiskelen Valtsikassa sosiologiaa
    T:Jesse

    ReplyDelete
  53. Haluaisin niin sukeltaa teidän aivoihinne ja tietää mitä siellä liikkuu. Ootte mahtavan outoja sisaruksia! Ihailen teitä. Luv u <3

    PS. Jesse sä olet mahtavan hyvä kirjottamaan ja vaikutat viisaammalle kuin joku suomalainen jörökölli mies.

    ReplyDelete
  54. 'Äh! Eikö teidän helsinkiläisten päässä pyöri mikään muu kuin kaupungilla pyöriminen?'

    No kyllä jonkun maalaisenkin mielessä varmaan pyörii päässä kaupungilla pyöriminen? Tää lause oli jotenkin omituinen.

    ReplyDelete
  55. wou upee postaus;)) oot vitun hyvä kirjottaa!

    ReplyDelete
  56. Tosi mahtava postaus! Jatka vain kirjoittelua tänne :).Ei ei, ite tykkään kyllä lumesta, mut kyl tammikuussa vois jo olla +25 :D

    ReplyDelete
  57. Jesse,
    kirjotat kyllä kivasti, mutta tää postaus jäi jotenkin tyhjäksi? Alku oli lupaava, mutta jäi ikään kuin kesken.

    -S-

    ReplyDelete
  58. ihmiset herätkää! Tommonen materian ja muotibloggaajien palvonta on suorastaan häpeä! teidän helvettinne on ikuista ikkunashoppailua! Muahhahah, HAJOTKAA SINNE!

    ReplyDelete
  59. Jesse vaikuttaa kieltämättä tosi hauskalta ja aidosti mukavalta ihmiseltä. ja varmasti oletkin :)

    ReplyDelete
  60. Jesse oot mun uus favorite blogipersoona Lauran ohella!! Tää oli piristävää

    ReplyDelete
  61. ei kiin! Tee oma blogi...

    ReplyDelete
  62. "Ei elämän tarvi olla niin kovin kummallista etteikö siitä voisi nauttia. :)"


    Niiiiin totta! Nauttikaamme kaikki siis elämästä. :) Ihanaa tulevaa talvea, Laura ja Jesse!

    ReplyDelete
  63. Te ootte kyllä aika superit sisarukset, hyvät geenit

    ReplyDelete
  64. loistavaa tekstiä!

    ReplyDelete
  65. Jesselle oma blogi myös!!! :)

    ReplyDelete
  66. joo Jesselle oma blogi!!!:D

    ReplyDelete
  67. siis mitähän hienoa tässä postauksessa nyt oli kun tollaset hehkutukset jokaiselta?

    ReplyDelete
  68. ihana postaus jesse! :) sä osaat oikeesti kirjottaa! ihan mahtavan sulavaa tekstiä!

    ReplyDelete
  69. "Anonyymi sanoi...
    siis mitähän hienoa tässä postauksessa nyt oli kun tollaset hehkutukset jokaiselta?"

    Mun mielestä tässä oli sana hallussa ja ainakin itseäni tämä postaus viihdytti. Tämä oli myös mukavaa vaihtelua ja toivoisin kyllä oikeasti jesseltä lisää kirjoituksia. En tajua mikset sie anonyymi tästä muka tykännyt?

    ReplyDelete
  70. Oli kyllä tosi hyvä teksti, hyvin kirjotettu. Tosi kivaa vaihtelua. Kiitti tästä.

    ReplyDelete
  71. OOOH pus pus pus pus pus pus pus JESSELLE OMA BLOGI! LUKISIN MIELELÄÄNI! OIKEESTI sustahan vois tulla vaik joku kolumnisti pian :)) hyvä kirjoittaja olet

    ReplyDelete