Tuesday, May 28, 2013

Barcelonaan opiskelemaan pariksi kuukaudeksi!

Oon tässä jo pitkään miettinyt, että haluan jonnekin ulkomaille opiskelemaan, ja nyt mulle on tullut vahva fiilis siitä, että se paikka olisi Barcelona! 
Opiskelisin espanjan kieltä pari kuukautta, ja sen lisäksi saisin paljon ikimuistoisia kokemuksia.
Haluaisin lähteä syyskuussa ja tulla takaisin lokakuussa.
 
Ajattelinkin, että tämä blogini olisi mainio paikka kysyä neuvoa, vinkkejä ja teidän lukijoiden kokemuksia Barcelonassa opiskelemisesta ja siellä asumisesta. Jos joku tietää, että mistä voisi katsoa asuntoja tai alivuokralaishuoneita, tai jos siellä asuu vaikka joku lukija, joka haluaisi ottaa mut vuokralaiseksi. :D

Myös muut kohteet Espanjassa kiinnostaa, sekä Italia!

Otin yhteyttä EF:ään ja parin kuukauden opiskelu majoituksineen maksaisi 7000 euroa, ja musta se on aika älytön hinta. Eräs tuttuni asui monta kuukautta Barcelonassa ja yhden viikon opiskelu maksoi 120 euroa. Eli hieman halvempi reissu oli kyseessä. 
Toivoisin, että kaikki Barcelonatietäjät lähettäisivät mulle emailia osoitteseen laura.heija@gmail.com

Jos joku lukija esimerkiksi asuu parhaillaan Barcessa ja voisi neuvoa käytännön asioiden suhteen, niin olisin enemmän kuin kiitollinen!Rauhaa ja rakkautta! ♥♥♥54 comments:

 1. Etkö enää seurustele taavin kanssa?:o

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mites se tähän liittyy? Silloinko ei saa lähtee ulkomaille pariks kuukaudeksi? Lol :D

   Mutta asiaan, noi järjestöjen yms hinnat on ihan älyttömiä - joo niihin kuuluu lennot + koulu + ja varmaan majotus (?) ja on aina joku auttamassa paikan päällä, mutta paljon matkustelleena en usko et sä paljon apua siel tarviit.. Jos vaan jaksat, niin kato lentoja, kämppiä ja kouluja erikseen. Mä oon ihan varma et pääset halvemmalla kun jotain 7000 euroa.. jääpä rahaa esim. shoppailuun ;) Barcelonasta varmasti löytyy espanjan kielen kouluja/kursseja vaikka kuinka paljon. Jos Helsingistäkin löytyy suomen kursseja ulkomaalaisille, niin varsinkin tollasist isoista kaupungeista!! Kun laittaa facebookkiin hakuun "barcelona spanish school" niin löytyy jo paljon ja tollasil facebookin sivuilla on helppo kysellä asioista, ei oo niin "virallista" ymsyms! Sillain olen siis ettinyt Ranskassa ranskan kielen koulun :) Toivottavasti tää sujuu sulle helposti ja pääset lähteen, varmaan ihana kokemus!!

   Delete
 2. aeeevan ihania kuvia. haluan ulkomaille nyt heti!

  ReplyDelete
 3. Hei vähänkö siistiä!! Kirjottele blogiin miten koko prosessi sitten etenee :-) Nyt mäkin inspiroiduin haha, Barcelona on kyllä ihana kaupunki

  ReplyDelete
 4. Itellä ei ole mitään käryä noista, mutta ihan älytön hintahan toi on!! Kannattaa katella vielä muiden järjestöjen hintoja.

  www.nymfimaatti.blogspot.fi

  ReplyDelete
 5. EF nyt repii ylihintaa kaikesta. Ja eikös tuohon hintaan pidä vielä ite ostaa lennotki? Naurettavaa kiskontaa, varsinki ku saanu lukee EF kielikursseista lehistä miten ne ohjaajat ei tee siellä mitään vaan ite ryyppäävät vaan koko ajan. Ei kyllä siinä, täysikänen sä ootki että et varmaan ohjaaja tarvis ees :D Kannattaa varmaan ottaa yhteyttä joihinki kouluihin espanjassa ja kysellä onko mahollista tulla tekeen espanjan kurssia. Kai sielläki on jotain tommosia kansanopiston tyylisiä mitä suomessa on. Ja maahanmuuttajille kait opetetaan kieltä niin kai semmosiaki kursseja ois :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei se kyllä ihan tuollaista se meno kielikursseilla ole :D Tai riippuu varmaan kohteesta. Itse olin 2 vuotta sitten kielikurssilla Englannissa, ja se oli paras kokemukseni ikinä. Ohjaajat olivat mukavia ja sopivan napakoita. Yksi espanjalaisporukka oli vähällä joutua lähtemään kurssilta koska olivat rikkoneet sääntöjä ryyppäämällä. Mulla ei koko reissusta oo oikeastaan mitään pahaa sanottavaa :)
   Itse olen miettinyt Venäjällä työskentelemistä vuoden päästä kesäksi, ja otin yhteyttä ihan konsulaattiin. Sieltä kerrottiin että vapaita osa-aikais töitä löytyisi viisumivirkailijana :) Veikkaan että sunkin kannattais ottaa yhteys esimerkiksi Suomen-Espanjan suurlähetystöön ja kysyä sieltä, minkälaisia mahdollisuuksia opiskeluun olisi :)

   Delete
  2. Tanjuska: Mistä tota voisi kysyä? Kävin Suomen-Espanjan suurlähetystön sivuilla, mutten tiedä, että minne ottaa yhteyttä.

   Delete
  3. Siellä on varmasti yhteystiedoissa sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita. Itse laitoin ihan vain sähköpostia ensimmäiseen osoitteeseen jonka löysin ja vastaus tuli 2 päivän kuluttua :) Jos siitä sähköpostista johon viestiä laitat ei osata asiaan vastata niin varmasti ohjaavat sinut jonkun juttusille joka tietää asiasta.

   Delete
  4. Ihan äkkiseltään vilkaistessa sattui silmään tämä Barcelonan kunniapääkonsuli :) Hänelle vaan soittoa/viestiä
   http://www.finlandia.es/public/default.aspx?nodeid=37872&culture=fi-FI&contentlan=1

   Delete
 6. Ei kyl missään nimessä kannata mennä järjestön kautta. Pyytää ihan älyttömiä hintoja olemattomista palveluista. Muutama mun kaveri on juuri EFn kautta käynyt pidemmän kielikurssin ja pettynyt kovasti: tukea ta apua ei saanut soittamalla tai edes paikallisesta toimistosta vaikka paketin hintaan sisältyi 24/7 apu puhelimitse taikka paikallisesta toimistosta. Asumisolotkin oli kuulemma aika nihkeet verrattuna siihen maksettuja hintaan. Eli suosittelen asioiden hoitamista itse, tulee pitkä penni säästettyä ja saa varmaan paremman kokemuksenkin siellä olosta kun ei tarvitse järjestön takia stressailla :)

  ReplyDelete
 7. Älä ainakaan EF:n kautta mene!! En valitettavasti osaa parempiakaan neuvoja antaa, oon tietoinen vaan koulujen sisäisistä vaihdoista :D aivan mahtava suunnitelma joka tapauksessa :)

  ReplyDelete
 8. Barcelona on ihana kaupunki, mutta jos haluaa opiskella espanjaa, kannattaa ehkä valita sellainen kaupunki, missä sitä puhutaan :) Siis Barcelonassahan puhutaan katalaania, mikä on kuitenkin ihan eri kieli, ainakaan espanjan opettajani joka on syntyperäinen espanjalainen ei ymmärrä katalaanista juurikaan mitään! Että mieluummin sitten vaikkapa Madrid jos kielen opiskelu on tärkeää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo todellakin kantsii miettii kaupunki uusiks, jos haluut opiskella espanjaa. Barcelonassa sitä ei puhuta. Madrid olis ehkä parempi kohde, siellä puhutaan "puhtainta" espanjaa. :)

   Delete
  2. Barcelonassa puhutaan kyllä enemmän espanjaa kuin katalaania, vaikka toki riippuu kaupunginosasta paljon :)

   Delete
 9. Kannattaa pitää mielessä, että Barcelona on hyvin vahvasti katalaaninkielistä aluetta, jossa kansallismielisyys kukoistaa ja asenteet espanjan kieltä kohtaan ovat jokseenkin negatiivisia. Jos reissun idea on ensisijaisesti uusien kokemusten kartuttaminen ja hauskanpito, niin siihen Barcelona on toki mainio kaupunki. Jos taas espanjan opiskelu on korkealla prioriteettilistassa, niin valitsisin ehkäpä toisen kohteen. Itse asun Madridissa, jota voin kyllä lämpimästi suositella jos suurkaupunki kiinnostaa!

  Ja yhdyn täysin muiden kommentteihin noiden järjestöjen riistohinnoista ja huonosta palvelusta. Toki tietyllä tapaa järjestön kautta lähtiessä olo on turvallisempi, mutta jos on vähänkään rohkeampi ja oma-aloitteisempi tyyppi, niin ominpäin voi yhtä hyvin lähteä maailmalle. Netissä on runsaasti sivustoja, joissa ilmoitellaan kimppakämpistä. Kokemuksella voin sanoa, että kämppä järjestyy paikan päällä aika nopsaa, joten sitä ei kannata etukäteen stressata. Julkinen opetustoimi (vai miksi hitoksi sitä kutsutaan??) ainakin jokunen vuosi sitten järjesti Espanjassa ulkomaalaisille kielitunteja ja vieläpä ilmaiseksi.. Voi olla, että nyt täytyy jo jotain niistä pulittaa, mutta edullisiakin vaihtoehtoja on kyllä olemassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miten sulla onnistui asunnon hankkiminen paikan päällä? Onko siellä asuminen minkä hintaista ? :)

   Delete
  2. Ihan ekaksi avasin prepaid-liittymän, sitten vaan soittelemaan kiinnostavista kämpistä ja katsomaan paikan päälle. Hyviä sivustoja kämpän metsästämiseen on ainakin www.pisocompartido.com ja www.idealista.com, joskin espanjankielisiä molemmat. Tässä touhussa on kieltämättä suuresti apua edes espanjan alkeiden osaamisesta tai kielitaitoisen kamun taustatuesta, mutta en ole kuullut että kukaan espanjaa osaamatonkaan olisi ilman kämppää jäänyt :)

   Madridissa huoneiden hinnat jaetussa kämpässä pyörivät 200-500 euron välillä riippuen alueesta, kämpän koosta ja kunnosta (plus muista sekalaisista seikoista kuten lämmitysmuodosta tai lämmityksen puuttumisesta kokonaan). Nyt kriisin myötä kyllä tarjontaa on selvästi enemmän kuin kysyntää, joten hinnat ovat laskemaan päin. Barcelonasta en osaa valitettavasti sanoa, mutta arvelisin, että samansuuruisissa summissa pyöritään.

   Delete
  3. Eii, Madridiin ei! Tosi ruma, kylmä ja kalsee kaupunki verrattuna Barceloonaan. Ei kannata sinne lähtee, vaikka espanjaa

   Delete
 10. Asuntoa tai huonetta suosittelen katsomaan: airbnb.com

  ReplyDelete
 11. Tuo on niin ihana toi pitsitoppi :))

  ReplyDelete
 12. Where are these knitted white bikinis from? They look awesome :)!

  - http://itijblog.blogspot.com

  ReplyDelete
 13. Oi kyllä!! Ois niin ihanaa jos päivittelisit blogia sieltäkin :)

  Tsekkaa munki blogi klikkaamalla tätä tekstiä.

  ReplyDelete
 14. Ei todellakaan kannata EF:n luottaa!! EF on ollut kuluttajaviraston mustalla listalla jo monta vuotta, sekä sisaruksellani on henkilökohtainen kokemus järjestöstä joka johti oikeuteen missä EF todettiin korvaus velvolliseksi.

  ReplyDelete
 15. oi ihana idea! tee ihmeessä postaus kun saat kerättyä tietoa, itsekin haaveilen että voisi talvella reissata esim just opiskelun kautta jonnekin ulkomaille vähän karkuun suomen synkkää tlavea.. aupair hommat ei niin paljoa innosta mutta kieliä ois itsekin kiva oppia! :)

  http://creativemind-milla.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 16. ps. itselläkään ei hyviä kokemuksia EF:ästä, olin 2 viikon kielikurssilla Maltalla ja sekin oli yhtä riistoa, opin että kannattaa itse ennemmin räätälöidä niin pääsee paljon halvemmalla ja saa suunnitella matkan niin kuin haluaa!

  ReplyDelete
 17. ite oon tällä hetkellä vaihdossa EF:än kautta ja ne kyllä repii ihan uskomatomia raha summia ! niiden toiminta on ollut ihan okei ja apua saa jos tarvii mutta suosittelisin silti menemään ilman järjestöä...

  ReplyDelete
 18. Ite seuraan tällästä blogia http://allthelovesofmylife.blogspot.com.es/, siinä kirjoittaja asu Barcelonassa opiskelemassa viime syksynä ja kerto aika paljon juttuja arjesta yms. Musta siellä oli paljon hyviä ja käytännöllisiä juttuja ainaki sillon ku luin. En tiedä kuinka paljon ne vastailee sun kysymyksiin mut kannattaa tsekkaa!

  ReplyDelete
 19. Ihan mahtavaa! Ite oon muuttamassa elokuun lopussa Valenciaan muutamaks kuukaudeks ja kevääks mahollisesti Barcelonaan. Oon Valenciasta kattonu sellasta kielikoulua ku intereuropa ja ite meen todennäkösesti sinne koska se on suhteellisen edullinen ja sijainti hyvä. Kuukausi pari opiskelua ja sit vähän lomailua ja jotain hanttihommia jos löytyy, miehenpuolikas suorittaa opiskelijavaihtoa. Oon niin innoissani! Tervetuloa kylästelemään sinne suuntaan jos innostut! Tai vaikka saman koulun penkille jos päätät vaihtaa kaupunkia :D -Säppä

  ReplyDelete
 20. Oi toi olis ihan mahtava elämys! :)

  http://jk-jennnn.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 21. ei EF! olin 6kk maltalla sen kautta ja se makso myös 7000e ylihinnoteltua bisnestä!

  ReplyDelete
 22. http://kreetanespanja.blogspot.fi/ tsekkaappas tuo!

  ReplyDelete
 23. mun opettaja sanoin hyvän ja halvan yhtiön mitä kautta hän oli käynyt, mutten muista sitä...

  ReplyDelete
 24. Moikka! Asun ite Barnassa joten vinkkejä voin antaa! Tääl kaikki asuu kämppisten kanssa joten suosittelen sitä vaihtoehtoo. www.loquo.com sielt löytyy tosi paljon huoneita ja asuntoja. Sieltä voi löytää kans ihan espanjankielen tunteja kanssa. Tääl on tosi paljon yliopistoja, missä voi pelkästään kieltä opiskella kuukaudesta vuoteen.
  Ja Katalaanista... On totta et Katalaani nousee täällä tosi vahvasti esille. Esim. kaikkialla on tekstit aina eka katalaaniks, mutta aina sen perässä on myös espanjaksi. Ja vanhemmat ihmiset ei suostu muuta puhumaan kun katalaania, vaikka puhuisit niille espanjaa, ne saattaa olla muka ettei sitä ymmärtäis. Nuoret ei välitä juuri ollenkaan mitä puhuu. Ja täällä on tosi paljon lattareita joiden äidinkieli on espanja, joten jos kieltä tänne tulee oppimaan, sen oppii ihan varmasti! Vaikka kaks kielinen paikka onki.
  Kun muutin tänne, mulla ei ollut ees muita vaihtoehtoja Espanjasta kun Barcelona! Tää on niin mahtava kaupunki, että sydän tänne jäi jo aikoja sitten. Toi kuuluisa pari kuukautta täällä ei tuu koskaan toteutuu :D Kaikki ketä tunnen on tullu maks vuodeks tänne ja silti ne on asunu jo 5vuotta täällä. Suosittelen ihan sydämmestä tätä paikkaa pidemmäks aikaa!
  Hasta luego!
  T. Veera

  ReplyDelete
  Replies
  1. Että oikein Barnassa?

   Delete
  2. Täällä Barcelonassa asuvat kutsuu Barcelonaa Barnaksi. Monet turistit sanoo Barca, vaikka oikeastaan täällä se tarkoittaa Fc Barcelonaa....

   Delete
 25. Heippa! Itte oon asunu Barcelonassa kohta 5kk ja ehdottomasti voin kyllä suositella tänne muuttamista. :) Toki jos haluaa espanjaa opiskella on täällä ongelmana se, että ihmiset puhuu katalaania, mutta myös se, että vaikka itte kuinka yrittäisit puhua espanjaa niin välillä vastauksena saa vaan englantia, koska näytät turistilta. Mutta ei sen katalaanin pitäs mikään iso este olla, koska kyllä täällä suurin osa ihan sitä espanjaakin puhuu. Ja tosta kielikoulusta tuli mieleen, että itte oon käyny vaihtokoulun kautta espanjan tunneilla semmoses International House Barcelonassa joka ilmeisesti myös järjestää kielikursseja. Ja jos asuntoo ettii ja on valmis asuun soluasunnos, joka kylläkin on ihan normaali asunto, niin esim Llogo:n kautta oon itte oman soluni hankkinu. :)

  ReplyDelete
 26. Moi!
  Olen itse asunut sekä Barcelonassa että tällä hetkellä Italiassa. Molemmissa maissa olen opiskellut kieltä kaupungin/kunnan järjestämillä kielikursseilla, jotka ovat olleen hyvätasoisia ja lähes ilmaisia (muutama kymppi). Barcelonassa harmillisesti näille lähes ilmaisille kursseille vaan taitaa olla aikamoinen jonotuslista mitä oon tutuiltani kuullut, kysyntä on niin kova, kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä!

  Noista kohteista Barcelonaa minäkin suosittelen! Ja nimenomaa omatoimisesti, vaikka noiden toimistojen, EF ja muut, kautta on varmasti mukavaa ja huoletonta lähteä, niin kokemuksesta tulee varmasti autenttisempi, miljoonakertaa rikkaampi sekä kukkarolle kevyempi kun pääsee itsenäisesti kokemaan asioita.

  Ja kämpät/huoneet ja oikeastaan kaikki muu tosiaan vaihtavat Espanjassa omistajaa tuolla www.loquo.com

  oivoi, itselle oli kyllä elämän paras päätös aikoinaan lähteä ketään tuntematta ja mistään mitään tietämättä juuri Barcelonaan.

  Ikimuistoista reissua sulle! (Haha, ja oon niin samaa mieltä tosta Veeran kommentista, ettei pari kuukautta tuu riittään! :D )

  ReplyDelete
 27. http://allthelovesofmylife.blogspot.fi kirjottaja asu ja opiskeli viime vuonna n. puoli vuotta barcelonassa joten tuolta blogista ja tolta mimmiltä varmaan vois löytyä oikeesti hyviä vinkkejä. Joulukuussa taisi muuttaa takasin joten kannattaa kattoa suoraan jotain elo-syyskuu 2012 postauksia :) mahtava idea kyllä, itekkin haluisin lähteä iiiiks en vaan taida uskaltaa!

  ReplyDelete
 28. Itse oon ollut EF:n kielikurssilla mikä oli 14-vuotiaalle ihan hyvä kun oli semmonen tukiverkosto, hinnasta viis. Nyt oon 19-vuotta ja vietin just puolvuotta reissaten kaverin kanssa Australiassa, Fijillä, Singaporessa ja Thaimaassa ja siihen puoleen vuoteen meni rahaa semmonen 10000e. Siihen kuulu kaikki majotukset, lennot, ruuat, matkustaminen australian sisällä ja AIVAN KAIKKI. Joten siitä voi hieman miettiä jos parista kuukaudesta pitäis pulittaa semmonen 7000e eikä siihen kuulu edes ruokia. Sitäpaitsi espanja on varmaan puolet halvempi paikkakin. Kannatan siis omatoimisuutta :) kuulostaa ihan huipulta suunnitelmalta! Itekkin haikailisin taas jonnekin uuteen reissuun :):)

  ReplyDelete
 29. Minä olen asunut täällä Espanjassa viimeiset 8 vuotta. Espanjan kieli on todella kaunista ja mielestäni myös helppo oppia. Miettisin kuitenkin vielä sitä, onko Barcelona tai Katalonia yleensäkin paras paikka espanjan oppimiseen, sillä siellä alueella on hyvin vahva oma kieli (katalaani) ja identiteetti, eivätkä asukkaat mielellään puhu espanjaa. Kielikouluja sieltä varmaan löytyy pilvin pimein, mutta kannattaa miettiä miten kieltä saa harjottaa kouluajan ulkopuolella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin just mietin tota, että Barcelonassa puhtaan ennemmin katalaania eikä espanjaa!

   Mutta onnea Lauralle tohon projektiin! Olisi tosi mielenkiintoista lukea postauksia Espanjasta :)

   Delete
 30. Kävin EFllä kielikurssillä.. Hinta oli aivan hirveä, asutus oli surkea, asutuksen ruoka oli kuivaa pizzaa.

  ReplyDelete
 31. Hei Laura. Suosittelen lämpimästi Valenciaa. Mun mies teki muutama vuosi sitten niin, että etsi ensin suoraan netin kautta mihin menee espanjaa opiskelemaan. Sitten paikan päälle ja asuntoja löytyi hyvin ja edullisesti. Siis edullisesti lähinnä kimppakämppiä eli oma huone ja yhteiset keittiö ja olohuono. Espanjassa kämpissä usein useita kylppäreitä eli ei tarvii kaikkien kanssa jakaa :)

  ReplyDelete
 32. Barcelona on niin mahtava kaupunki! Olen hieman kateellinen :)

  ReplyDelete
 33. asuminen on halvempaa varmasti yksityisellä puolella kun järjestön kautta! olin viime syksynä benalmadenassa kuukauden ja en tiedä voiko espanjasta ihanampaa paikkaa löytää! suosittelen sitä paikkaa lomailuun erityisesti, en vaan tiedä onko siellä mitä opiskelumahdollisuuksia... mutta etelärannikko on siinä mielessä huono, että siellä on niin paljon turisteja ja erityisesti Fuengirola on ehdoton ei, koska siellä asuu kymmeniätuhansia suomalaisia :/

  ReplyDelete
 34. Mäkin suosittelen Valenciaa! Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, paljon tekemistä ja ihana paikka asua. Mun rakkauskaupunki on Málaga (ja puhun nyt siis nimenomaan Málagan kaupungista, en Torremolinoksesta/Benalmadenasta/Fuengirolasta joissa asuu yhtä paljon ulkomaalaisia kuin espanjalaisia), mutta siellä, ja ylipäätänsä Andaluciassa, puhutaan kuitenkin murretta joka ei ehkä ole se kaikista helpoin ymmärtää, jos et osaa yhtään espanjaa etukäteen (esim s-kirjain saatetaan jättää lausumatta kokonaan, ja puhe on muutenkin "paksumpaa"). Valenciassa puhutaan selkeämmin! Keski-Espanjassahan puhutaan puhtainta ja selvintä espanjaa, mutta sinulla on ehkä jokin rantakaupunki ennemminkin hakusessa? Sitten voisin vielä heittää tähän pari kivaa opiskelijakaupunkia, kuten Granada, Sevilla ja Salamanca, mutta nekin ovat sisämaassa :) Barcelona on ihana kaupunki, mutta espanjanopiskeluun en sitä suosittele juurikin katalaanin takia!

  ReplyDelete
 35. Kuten moni on maininnut, Barna on kaksikielistä aluetta. Itse siellä opiskelun sijaan tein töitä. Ja www.loquo.es sivustolta löysin itselleni asunnon. Kannattaa muistaaa, että liikkeellä ON paljon huijareita ja vuokrasopimuksia ei välttämättä tehdä jokaisesta asunnosta/huoneesta mitä on tarjolla. Lisäksi vuokravalitysfirmat vetävät törkeen korkeitä välityspalkkioita + takuuvuokria joten tarkkana kannattaa olla... sen tosiaan varmaan jokainen tajuaa itsekkin. Loquossa on myös paljon keikkaduuneja/määräaikaista duunia tarjolla, jos opiskelun ohella haluaa jotain puuhailla.:)

  Itse asuin siellä 1 1/2 vuotta, ennenkuin lähdin asumaan tänne muualle Etelä-Eurooppaan. Barcelona on kaupunki, johon ei voi olla rakastumatta.

  ReplyDelete
 36. mun blogii onki ilmeisesti linkitelty tänne, mut olin barcelonassa siis vaihdossa ja muutin ennen jouluu takas Suomeen :) kaikki nuoret puhuu siel kyl espanjaa eikä mitään katalaanii, et siitä ei kannata huolehtii. jos kiinnostaa, ni kannattaa ainaki lukee kysymyspostauksen vastaukset eli http://allthelovesofmylife.blogspot.fi/2013/03/vastaukset-ii.html ja sit vaik jotain postauksii siltä ajalta!

  ReplyDelete
 37. Heippa, itse eksyin Barcelonaan melkolailla pysyvästi (ainakin näillä näkyvin) just tuommoisen kielikurssin kautta. Kielikoulun nimi oli Babylon Idiomas Barcelona ja oli ihan loistava!! (kannattaa etsiä vaan suoraan googlesta eikä mennä minkään suomalaisten järjestöjen kautta jne., käytännössä ei ole mitään eroa ja säästät rahaa) Opin tosi nopeasti, opettajat ja ihmiset oli kivoja. Koulu tarjoaa majoitusta, mutta halvemmalla pääset kun vuokraat huoneen jokskin aikaa, niitä on täällä ihan hulluna tarjolla. Loquo ehkä väliaikasen majotuksen suhteen helpoin ratkaisu. Huoneista ihmiset maksaa keskimäärin 300-400e kuussa vähän kämpän laadusta riippuen, ja näissä ei monestikaan kirjoiteta mitään sopimuksia koska on niin lyhytaikaisia jne. Huom! en suosittele asumaan sen henkilön kanssa, joka omistaa kämpän, sillä omasta kokemuksesta oli aivan hirveää kyttäämistä ja jatkuvaa valitusta. Kannattaa ehkä etsiä joku internationaalimpi porukka, niin onnistuu englanniksi kommunikointi ja ehkä vähemmän huijausyrityksiä... vaihtoehtoja ja hyviä tyyppejä on paljon!

  ReplyDelete
 38. Heippa, itse eksyin Barcelonaan melkolailla pysyvästi (ainakin näillä näkyvin) just tuommoisen kielikurssin kautta. Kielikoulun nimi oli Babylon Idiomas Barcelona ja oli ihan loistava!! (kannattaa etsiä vaan suoraan googlesta eikä mennä minkään suomalaisten järjestöjen kautta jne., käytännössä ei ole mitään eroa ja säästät rahaa) Opin tosi nopeasti, opettajat ja ihmiset oli kivoja. Koulu tarjoaa majoitusta, mutta halvemmalla pääset kun vuokraat huoneen jokskin aikaa, niitä on täällä ihan hulluna tarjolla. Loquo ehkä väliaikasen majotuksen suhteen helpoin ratkaisu. Huoneista ihmiset maksaa keskimäärin 300-400e kuussa vähän kämpän laadusta riippuen, ja näissä ei monestikaan kirjoiteta mitään sopimuksia koska on niin lyhytaikaisia jne. Huom! en suosittele asumaan sen henkilön kanssa, joka omistaa kämpän, sillä omasta kokemuksesta oli aivan hirveää kyttäämistä ja jatkuvaa valitusta. Kannattaa ehkä etsiä joku internationaalimpi porukka, niin onnistuu englanniksi kommunikointi ja ehkä vähemmän huijausyrityksiä... vaihtoehtoja ja hyviä tyyppejä on paljon!

  ReplyDelete
 39. Asun tällä hetkellä Espanjan Valenciassa ja täällä huoneet maksaa alle parisataa. Kielikurssin 5 viikoksi saa 150 eurolla. Kämpät on lähinnä erasmusten asuttamia eli opiskelijoita kaupunki ja bileet täynnä. Suosittelen enemmänkin Valenciaa kun Barcaa tms turistikohteita! Täällä joutuu oppimaan kielen, Barcassa ei :)

  Mun blogissa on Valenciasta vähän kuvia yms jos kiinnostaa katsoa :)

  ReplyDelete
 40. Moi! Pitkästä aikaa päädyin blogiisi ja huomasin tämän postauksen. Ite oon muuttamassa Barcelonaan syyskuussa puoleksi vuodeksi ja kovasti on kämppää tullut kateltua, mutta vielä ei ole mitään sovittu. Sen verran olen vinkkejä saanut, ettei asuntoa kannata vuokrata näkemättä sitä ensin! Joten syyskuussa tupsahdan sinne ja asunnonmetsästys alkaa! Puoliksi espanjalaisena puhun tietenkin espanjaa ja toivon, että siitä on apua :) Olisi kiva kuitenkin kuulla omien suunnitelmiesi etenemisestä ja jos saat jotain hyviä vinkkejä niin kuulla niitä - vaikkapa postauksen muodossa :)

  - Ana

  ReplyDelete