Wednesday, October 17, 2012

Kuulumisia

Rehellisesti sanottuna en ole käynyt täällä blogissani nyt ainakaan kahteen viikkoon. Tai voi siitä olla kolmekin viikkoa, kuukausi parhaimmillaan? Kirjauduin bloggeriin ensimmäistä kertaa tänään tai siis pari minuuttia sitten, ja huomasin, että teiltä on tullut "aika" paljon kommentteja. Päätin, että luen ne vasta, kun olen kirjoittanut tämän postauksen. Näköjään on muuten tämä bloggerin blogitekstin kirjoittamisulkoasukin muuttunut sitten viime näkemän.

Olen tosiaan kirjoittantut lähes yhtäjaksoisesti blogiani muutaman kuukauden kuluttua tasan neljä vuotta. Se on ollut lähes koko aikuisikäni todella suuri osa elämääni: päiviäni, tekemisiäni, suunnitelmiani, muutoksia elämässäni, ynnä muuta ynnä muuta.
Kesällä huomasin, että blogin pitäminen saattoi tuntua välillä työläältä. En yhtäkkiä enää osannut aloittaa postausta, jos edellisesti postauksesta oli kulunut päiviä. Omatuntoani kalvoi syyllisyys tekemättömistä postauksista, ja tuntui kuin olisin ajautunut pikkuhiljaa vain kauemmas ja kauemmas blogistani.

Viime kuussa, edellistä postaustani kirjoittaessani ajattelin oikeasti palaavani blogini äärelle pysyvästi. Silloin se tuntui siltä. Seuraavana päivänä aloitin todella yllättäen työt uudessa työpaikassa, ja kyseinen viikko menikin töitä tehdessä. Ja sitten aloin ajatella paluuta uudelleen ja eri näkökulmista. 
Olenhan mä ennenkin tehnyt töitä ja blogannut samalla, mutta jotenkin siinä sitten aloin miettiä, että "mitä mä ihan oikeasti haluan elämältäni tällä hetkellä?".
Musta oli jotenkin ihanaa herätä aamuisin töihin ja hypätä metroon ja olla ihan vaan Laura.
Nautin erilaisista ja pienistä asioista, joista en ole pitkään aikaan nauttinut.
Kristinekin kyseli, että aionko enää koskaan kirjoittaa blogiani, ja vastasin, että mä haluan nyt vaan olla sellainen Laura, joka en ole ollut vuosiin.
Varmasti jonkun korvaan nämä ajatukset kuulostavat todelta kliseisiltä, mutta mä olen tosiaan elänyt niin sanottua internet-elämää jo 13-vuotiaasta lähtien. Eli reilut kymmenen vuotta.
Lähes päivittäin tuli lisättyä uusia kuvia irc-galleriaan, ja sitten sitä sai lukea itsestään kirjoitettuja nettikeskusteluja liittyen mihin milloinkin.
Välillä ne suretti ja harmitti, mutta sitten sitä vain oppi elämään asian kanssa. Tuntuihan se hyvältä, että niin monia kiinnosti mun vaatteet ja jutut. Sain jo 15-vuotiaana kauheasti ihania sähköposteja ihmisiltä, jotka seurasivat tyyliäni ja kuviani.
Mä tykkäsin herättää huomiota ja ihmiset tykkäsivät seurata sitä.
2009 aloitin sitten tämän blogin pitkän mietinnän jälkeen. Ja siitä lähtien se onkin seurannut mukanani monissa elämän käänteissä - niin hyvässä kuin pahassakin. Se on ollut kuin eräänlainen suhde, johon olin vannoutunut sitoutumaan.

Mietittyäni monta viikkoa, tulin siihen tulokseen, että mä tarvitsen aikaa asian kanssa.
Mun pitää saada olla rauhassa, ilman, että koin syyllisyydentunteita liittyen blogiin.
Siksi en tullut tänne edes lukemaan teidän kommentteja. Äitini painosti mua postaamaan edes tulevasta tauosta, mutta suoraan sanottuna mulla ei ollut rohkeutta ja voimaa tulla sitä tänne kertomaan.

Ja samaan aikaan sähköpostini täyttyi yhteistyöehdotuksista, kutsuista sun muista. Muut bloggaajat kirjoittivat 60 postausta kuukaudessa, kun multa oli tullut tasan nolla. Blogirintamalla on tapahtunut uudistuksia ja vaikka mitä. Ja samaan aikaan mä en lukenut kenenkään blogia ja sitäkin vähemmän omaani. 
Musta alkoi tuntua siltä, että alkujaan harrastuksena lähteneestä ideasta oli kasvanut jotain vakavampaa. Enää ei riittänyt vain se, että kirjoitti vilpittömästi kuulumisistaan, vaan nyt se piti tehdä edelleen vilpittömään sävyyn, samalla mainostaen jotain, jotta siitä saisi rahaa.
Tänään mä sitten vähän selailinkin muutamia blogeja ja samalla vertailin niitä omaan blogiini. Erityisesti siihen blogiin, mitä tämä oli muutama vuosi sitten.
Ja jotenkin musta tuntui siltä, että koko "homma" on muuttunut niin paljon.
Missä on se sama vilpittömyys? Silloin kirjoitin, koska mulla oli niin palava halu kirjoittaa.
Järjestin ystävien kanssa kuvauspäiviä ja tuunailin vaatteitani.
Ja siihen fiilikseen mä haluan edelleen palata. Siksi mä pidin ja pidän ehkä edelleenkin taukoa.
Haluan, että postauksen kirjoittaminen tuntuu hyvältä ja vaivattomalta niin kuin ennenkin.
Yhteistyöjuttuja tulee ihan satavarmasti olemaan vähemmän kuin monien muiden "suosittujen" bloggaajien blogeissa. Mun tehtävänä ei ole kritisoida muiden tapaa pitää blogeja, vaan pitää blogia siihen tyyliin kuin se itselleni parhaiten sopii.

Nyt musta tuntuu siltä, että asiat alkavat kirkastua mulle omassa päässäni, mutten siltikään tällä kertaa lupaa mitään. Päivä kerrallaan.
Tässä on muutenkin ollut aika rankka ja erikoinen vuosi takana, ja toivon niin kovasti, että vuodesta 2013 tulisi sata kertaa parempi.

Ja teille kaikille vielä: kiitos miljoonasti näistä neljästä vuodesta!
Ootte pysyneet mukana, ja toivon, että pysyisitte edelleenkin.
En todellakaan oleta, että kaikkia teitä kiinnostaa tämä blogi, etenkään sen jälkeen, kun olen ollut kirjoittamatta pitkään aikaan. Tai sen jälkeen, kun olen luvannut postata, mutta siltikään en ole postannut.
Onneksi tätä ei ole pakko lukea, ja te teette päätöksenne itse.
152 comments:

 1. Oot niin paras! :) Ihanaa, että kerrot rehellisesti täällä mitä ajattelet, etkä koita väkisin kirjoitella täytepostauksia, tyhmiä mielipidepostauksia tms! Tykkään!!!

  ReplyDelete
 2. Todellaki aion jatkaa seurailua! Sä oot mahtava ja tää blogi on mahtava ♥ Parempi vaan, että pidät taukoa, jos itestäs siltä tuntuu! :) Eihän tän bloggaamisen pidä mitää pakkopullaa olla. Se on hyvä vaan, että kirjottaa sillon ku itestä tuntuu siltä ja haluaa oikeesti kirjottaa ja laittaa kuvia :) Kivaa syksyä sulle, toivottavasti et silti lopeta bloggaamista ♥

  ReplyDelete
 3. Täällä yks joka ainaki pysyy sun lukijalistalla! Oot upea, pysy tuollaisena. :)

  ReplyDelete
 4. Tässä postauksessa olet ainakin mun mielestä tosi aito ja vilpitön. Ei ole yhtään väärin, että haluat pitää taukoa tai ehkä lopettaakin. Tykkään blogistasi, aloitin tätä tosin lukemaan vasta kesällä. Toivottavasti uusi työsi sujuu hyvin ja palaat bloggailemaan, vaikka sitten vähän harvemmin. Seuraan sua myös MTF-facebookissa ja sinnehän sä päivittelet aika usein edelleenkin. :)tekee mieli laittaa sulle sydän, vaikutat niin hyvältä ihmiseltä. <3 (:

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Laura,oot ihan super!<3

  ReplyDelete
 7. Voi laura. Irc-galleria ajoista lähtien, sekä sun kirjoittaessa sharonin blogiin, olen sua seurannut ja jatkan ehdottomasti jos aiot blogin pitämistä jatkaa. Just kaiken tän takia oot aivan huippu tyyppi ja oma ihana ittes<3

  ReplyDelete
 8. Saisitpa inspistä jostai jatkaa tätä kirjotteluu, sun juttuja on mukava lukee ja tykkään tosi paljon sun tyylistä!

  ReplyDelete
 9. iha piru hieno kuva toi mis oot alasti tatskojes kaa ! oot tosi rohkee nainen :)

  ReplyDelete
 10. ihanan avoin ja aito postaus! hyvä laura! pidä taukoa jos siltä tuntuu ja otat rennosti ja mietit mitä haluat. xoxo!

  ReplyDelete
 11. Tää oli jotenkin niin ihana postaus,oikein tunteella kirjotettu!:) Itse oon seurannut sun blogia ihan alusta alkaen ja sun innoittamana perustanut ihan omankin sellaisen, juurikin semmoisen jossa kirjoitan huolettomia löpinöitä ja kuulumisia. Jos rupean stressailemaan postailemisesta pidän ihan huoletta taukoa! Ja hei täällä on ainakin yksi lukija joka lukee sun blogia sitten kun tauon jälkeen palailet:)
  Tauot on aina ok ja ne tekee ihan hyvääkin! Oikein kivaa syksyn alkua sinne:-)

  ReplyDelete
 12. Sun blogi on aina ollu ihanan omalaatuinen etkä mainostamalla mainosta jotain. ja vaikka mainostaisitki niin niitäki on ollu niin kiva lukea että toivottavasti jossain vaiheesa tuut vielä nauttiin taas bloggaamisesta. oottelen innolla paluutas :>

  ReplyDelete
 13. Tää oli jotenkin niin ihana postaus, oikein tunteella kirjotettu!:) Ite oon seurannu sun blogia ihan alusta alkaen ja sun innoittamana perustanut ihan omankin sellaisen. Juuri sellaisen jossa kerron huolettomia löpinöitä ja kuulumisia. Ja jos rupean kovasti postailusta stressaamaan pidän ihan huoletta taukoa, hauskaahan tämän bloggaamisen täytyy olla eikä mitään pakkopullaa! Ja hei täällä on ainakin yksi lukija, joka jatkaa tämän blogin lukemista tauonkin jälkeen ja varmasti sen aikanakin.
  Tauot on ihan okei ja ne tekee välillä hyvääkin!:) Oikein kivaa syksyn alkua sinne!

  ReplyDelete
 14. Olit cool, oot cool ja tuut jatkossakin olemaan cool.
  Mun elämää on vaan olla raasupetteri ja kieriskellä vällyjen välissä. Välillä tuun vaa tsiigaa bloggeriin että what's going on, edes kommentoimatta, mut nyt tein poikkeuksen, jihuu! Se on sitä elämää.


  Parasta syksyä sinne Larski!

  ReplyDelete
 15. Sä olet Laura aivan mahtava, mä ainakin pysyn mukana teet mitä tahansa! <3 Ihanaa syksyä sulle!

  ReplyDelete
 16. kyllähän nyt kaikkien tulee ymmärtää tauot sun muut! Ei kukaan voi vaatia blogin kirjoittamisen olevan sun ainoa elämä.
  Tsemppiä tulevaan ja itse ainaki jatkan lukemista! :)

  ReplyDelete
 17. I'm on the boat!

  forever babe (: <3

  ReplyDelete
 18. Ihan mahtavaa, että joku joskus kyseenalaistaa "internet-elämän". On enemmän kuin normaalia nauttia normaaleista arkipäiväisistä asioista, töistä ja elämästä ilman, että sitä pitää koko ajan kuvata tai kirjoittaa blogiin "coolista" elämästä jota kaikki saa arvostella niin paljon kun sielu sietää.

  Joka tapauksessa, kirjoita vaikka vaan kerran vuodessa jos se hyvältä tuntuu, muista että se on silti "vaan" blogi :)

  ReplyDelete
 19. Hemmetti soikoon tosta sun lattiasta tuli upee!! Eikä me lukijat mihkää kadota älä huoli. :) xx nanna

  ReplyDelete
 20. Laura Laura Laura... Oot ihana nainen,tiedä se ❤

  ReplyDelete
 21. sää oot kyllä ihana tyyppi. tee sitä, mikä tuntuu susta hyvältä! <3

  ReplyDelete
 22. Täysin samaa mieltä! Kirjoitin omassa blogissani ihan samasta aiheesta. Bloggailu on niin paljon muuttunut siitä kun aloin niitä lukemaan. Ja mainittakoon, aloitin blogien lukemisen juuri sun blogista juurikin tän takia, oot vaan niin aito! :) Mä ainakin ootan jos tai kun jatkat kirjoittamista ja arvostan sua ja sun blogia juust tän takia että sulla ei ole mitään pakonomaista tarvetta mainostaa jne :) Tsemppia ja ihanaa syksyä sulle blogin parissa tai ilman!

  ReplyDelete
 23. Arvostan sun valintaa mitä nyt päätätkään, löysin "blogimaailman" alunperin sun kautta ja oon nyt pari vuotta ollu vakilukijana. Vaikka et kirjottaisikaan niin luultavasti silti käyn täällä joka päivä ;)

  ReplyDelete
 24. Pääasia että olet itse onnellinen! :)

  Pidä lippu korkeella ja jaksamista syksyyn! <3

  ReplyDelete
 25. <3 gonna read your blog forever! Ihanaa että osaat nauttia elämästäs ja otat itelles rohkeesti aikaa kun siltä tuntuu :)ELÄMÄSTÄ PITÄÄ MUISTAA NAUTTIA! Koiruleille paljon rapsutuksia täältä savosta päin!

  ReplyDelete
 26. Mä ainakin luen sun blogia aina ja ikuisesti, oot juurikin ton sun vilpittömyyden, rehellisyyden ja aitouden takia mun kaikkien aikojen suosikki! On ollut ihanaa lukee postauksia oikeesta elämästä eikä mistään yhteistyöprojekteista mitä suurin osa postauksista nykyään tuntuu monissa blogeissa olevan!

  Tsemppiä paljon elämään ja toivottavasti saat vielä jossain vaiheessa inspiraatioo bloggailuun <3 ja toivottavasti sun ihana FB-sivu jatkaa vielä toimintaansa! parasta :)

  Oot laura aivan superihana <3

  ReplyDelete
 27. Mä ainakin luen sun blogia aina ja ikuisesti, oot juurikin ton sun vilpittömyyden, rehellisyyden ja aitouden takia mun kaikkien aikojen suosikki! On ollut ihanaa lukee postauksia oikeesta elämästä eikä mistään yhteistyöprojekteista mitä suurin osa postauksista nykyään tuntuu monissa blogeissa olevan!

  Tsemppiä paljon elämään ja toivottavasti saat vielä jossain vaiheessa inspiraatioo bloggailuun <3 ja toivottavasti sun ihana FB-sivu jatkaa vielä toimintaansa! parasta :)

  Oot laura aivan superihana <3

  ReplyDelete
 28. sattuiko tonne kylkeen ottaa tatuointi:)

  ReplyDelete
 29. voi vitsi oot ihana<3

  ReplyDelete
 30. Ei tää oo sun työ, eikä kukaan voi olettaa että kirjottaisit sitä sillä mielellä. Parempi kirjottaa harvoin ja hyvää kuin kaksi kertaa päivässä täyttä kakkaa ;) Niitä blogeja on jo ihan tarpeeksi.

  ReplyDelete
 31. Kiitos postauksestasi <3 Nyt tiedämme syyn miksi sinusta ei ole kuulunut, kiitos myös rohkeudestasi kertoa asia :)

  ReplyDelete
 32. Oot kyllä ehottomasti parhaimpia bloggaajia ja toivon että löydät vielä sen kipinän tälle blogille.
  Surullista kyllä, että niin monet kirjoittelevat blogiaan vain rahankiilto silmissä ja sehän näkyy myös niissä blogeissakin.

  ReplyDelete
 33. Ymmärrän sua tosi hyvin vaikken ite ookkaa ollu samas tilantees. Ei aina voi vaa miellyttää muita, välil pitää miellyttää itteää ja ajatella milt itestää tuntuu! Mut vaikka sul ois vuoden tauko blogist ni pysyn silti sun lukijana :)) tsemppiä ! ♥

  ReplyDelete
 34. Ihanasti kirjoitettu Laura :)

  ReplyDelete
 35. sun blogia on parasta lukea koska sun teksteissä on sisältöä, mikä on musta tärkeintä blogissa, ja sen takia tästä on tullukki mun lemppariblogi! oon lukenu tätä monta vuotta ja aion todellaki jäädä lukemaan vaikka postaisit kerran vuodessa! oot upee ja rohkee nainen laura <3

  ReplyDelete
 36. Laatu korvaa määrän! :)

  ReplyDelete
 37. Olipa ihana teksti Laura! Ihanan avoimesti puhut asioista, vaikeistakin. Iso halaus ja nauti elämästä - ansaitset sen :)
  T. Anna

  ReplyDelete
 38. Tosi ihanaa että tulit kirjottamaan taas! (: Onkin ollu vähän ikävä ja oon pitkään miettiny että miks susta ei oo oikeen kuulunut mitään. Tosi ihanaa että kerrot ton kaiken ja avaudut meille lukijoille, ja on kyllä ymmärreettävää että sulle tulee tommonen kausi ettet jaksa/halua kirjoittaa kun oot tätäkin blogia jo nyt niin kauan kirjotellut! Otat nyt vaan kaiken elämästä irti ilman että podet minkään näköstä syyllisyyttä tästä blogista! sun elämäs ja onnellisuutes on paljon tärkeempää kun se että me saadaan lukea millaset uudet kengät oot ostanu! Tietenkin haluisin luke siitä vaikka joka päivä (; mutta mun mielestä on vaan paljon tärkeempää että oot onnellinen ja elät sellasta elämää kun itte haluut (: !!
  Paljon rakkautta ja jaksamista sinnepäin!! <3

  www.lifeinpinkclouds.blogspot.com

  ReplyDelete
 39. Mun oli ihan pakko tulla kommentoimaan vaikka en ikinä ylensä kommentoikkaan. Anona se on jotenkin helpompaa. Oon seurannu sun blogia kauan ja se on yks niistä blogeista jota oon aina jaksanu lukee, osaat kirjottaa blogia!
  Sun jutut on monipuolisia, kiinostavia ja vaikka ois helvetin pitkä teksti niin silti sen jaksaa ihan vaivatta lukea. Pidä ihan rauhassa taukoo, ne ketkä oikeesti välittää pysyy sun lukijana Laura!
  Oot upea!(:!

  ReplyDelete
 40. Sä oot sellanen ihminen, jota ei kuukaudessa unohda :) Tottakai pidät ensisijaisesti huolen itsestäs kuin blogista!

  ReplyDelete
 41. Moi! Kuulun myös niihin jotka on seuranneet sua aina irc-galleriasta lähtien. Muistan sen mustan otsiksen ja nutturan ja itämaishenkisen sisustuksen taustalla. Silloin jo katsoin sun kuvia jotenkin lumoutuneena, niissä oli aina fiilis vangittuna mukaan. Luen yhä edelleen sun blogia, viime postailut on antaneet jo olettaa että et voi hyvin blogin kanssa tällä hetkellä ja janoat taukoa. Olen jotenkin antanut jopa omaa tilaa blogilevollesi enkä ole edes käynyt katsomassa oletko kirjoittanut jotain. Nyt tulin ja ja otin heti hyvän asennon sohvalta ja keskityin lukemaan mitä sulla on mielessä. Inspiraatio kaikkeen löytyy uudelleen vaikka sen kadottaa, sen ei tarvitse löytyä samanlaisena kuin ennen, siihen saattaa löytyä uusia sävyjä. Ole huoletta breikillä, lukijat varmasti odottavat rauhassa. Respectit siitä että pysyt aitona ja uskallat sanoa ei ylimääräiselle hösötykselle ja kaupallistamiselle. Sussa on aitoa sielukkuutta! <3

  ReplyDelete
 42. Tsemppiä siulle, ja turha on syyllisyyttä kokea siitä, ettei kirjoita! :) Jokaisella meistä on oma elämäkin, eikä blogin kirjoittelu aina mahdu siihen. Itse olen kokenut jo viikonkin tauon auttamaan omaan kirjoitusinspikseen, ja joskus taas asiaa on niin paljon, että tulee ajastettua päivityksiä kuluvalle viikolle, jolloin viikko meneekin sujuvasti ilman tietokonetta, taikka blogin miettimistä.

  Siulla on kaunis tyyli, ja vaikutat päättäväiseltä, mutta ilman kameraa ja kuvien ottoa jotkut asiat jäävät mieleen elävämmin kuin linssin takaa. :)

  ReplyDelete
 43. voi perse! älä ota jostain blogista turhaa stressiä, se on kuitenki vain blogi ja jos harrastuspohjalta aloitettu homma tuntuu nyt liian vakavalta niin eihän se sitten ole enää sitä mitä sinä halusit silloin joskus, vai mitä? Mä ainakin tykkään lukea sun blogia just siks , että sulta ei tule niitä 3 potaskapostausta päivässä , missä ei ole mitään järkeä eikä niitä jaksa Erkkikään lukea.
  Kirjoitat blogia, jos kirjoitat ja nautit siitä, et kirjoita , jos siltä tuntuu.
  Kyllä sun juttuja luetaan, vaikka niitä tulisi harvemmin :) tsemppiä!

  ReplyDelete
 44. Voi ihana Laura!! Tää oli huippu postaus ja musta sun pitää tehdä just niinku susta itestä tuntuu :) Älä turhaan ressaa mistään tuollaisesta, tää sun blogi on mahtava ja persoonallinen, määkään en oo kyllä lähössä mihinkään :)

  ReplyDelete
 45. laura, kuuntele tämä biisi: http://www.youtube.com/watch?v=Py_-3di1yx0

  ReplyDelete
 46. Kirjoita sitten kun siltä tuntuu :) ei me tästä mihinkään kadota. Oot ihana <3

  ReplyDelete
 47. Mää oon kans seurannu sua jo irc-galleria ajoista asti, koska vaikutat vaan nii mahtavalta ja inspiroivalta persoonalta! Siks oonki seuraillu sua jo ties kuin monta vuotta, hullua :D Sulla on oma tyyli, joka by the way on aivan upee, ja uskallat myös kokeilla aina kaikkea uutta ja räväkkää, joka on vielä upeempaa! ;) Täydellisen ulkokuoren lisäksi vaikutat myös sisältäpäin aiva super symmpikseltä, oikeesti. Monista muista bloggareista jää vähä semmonen "kylmä" fiilis, mutta sää oot tommone ihana hassuttelija, joka elää omaa elämäänsä just niinku tahtoo välittämättä muitten mielipiteistä. Oot huippu! Ja mitä bloggailuun tulee, nii mulla ainaki on ollu kova ikävä sun kirjotuksia, tuntuu jopa melkee sairaalta oottaa jonku tuntemattoman ihmisen elämään liittyviä tarinoita näin paljon, mutta minkäs sille voi ku oot vaan nii hyvä ! :) Mutta ei mitään paineita, jos blogi ei oo nyt se juttu nii teet sitte jotai muuta mikä on, sun elämähän se on, sää teet päätöksen! Onneksi me lukijat ollaa saatu kuitenki fbn kautta nauttia sun kuvista aina silloin tällöin :p Tsemppiä Laura syksyyn, talveen, ja kaikkeen mitä elämässäs nyt tapahtuuki <3 Ei me lukijat täältä kadota, minä en ainakaan

  ReplyDelete
 48. Sun blogi on vaan paras, aito ja erilainen! Oot persoonallinen ja sun kaikki postaukset on mielenkiintoisia ja niin sua. Kiva kun laittelet niin usein FB:ssä kuvia yms:)

  ReplyDelete
 49. Mä en oo edes muistanut sun blogia tässä tauon aikana. Syy ei ole siinä, että olisin seurannut näitä "tosi kuumia" blogeja, vaan siinä, että oon oikeasti löytänyt nyt jotain sellaista, mitä sun tai noiden puolijulkkisten blogit ei ole (koskaan ollutkaan). Oikeasti syvällistä tekstiä, hienoja kuvia - ei pelkkää "katsokaa mun kroppaa, katsokaa kuinka laiha oon ja kuinka mulla on rahaa ostaa 10 paria kenkiä", vaan ELÄMÄÄ. Tarinoita, iloja ja suruja, vilpittömiä postauksia, joissa on jotain muutakin kun sitä, että "jee mä oon nyt julkkis ja pääsen VIP-tiloihin tänne ja tänne".

  Ehkä se on sitten sitä aikuiseks kasvamista, kun tällaset pintaliitäjien blogit ei enää kiinnosta sillä tavalla. 99% ihmisestä ei kuitenkaan ole koskaan kuullutkaan teistä. Oon myös vähän sitä mieltä, että tällaiset blogit ei ole mitään hyviä esikuvia nuorille. Vaatteet, meikit ja wnb-julkisuus kun on loppupeleissä aika pieniä asioita elämässä. Ennemmin toivoisin pikkusiskoni lukevan vaikka jonkun lääkisopiskelijan kertomuksia siitä, millaista on kun oikeasti tekee töitä ja saavuttaa unelmiaan.

  ReplyDelete
 50. Voi Laura, ihana postaus :) Paljon tsemppiä sinne ja toivottavasti saat uutta intoa kirjoittaa blogia. Täällä odottaa todella monta lukijaa (minä mukaanlukien) jos päätät palata :)

  Täytyy vielä sanoa, että hienoa että tulit ilmottamaan tänne mahdollisesta tauosta. Eräällä bloggaajalla siihen ei ollut rohkeutta.

  ReplyDelete
 51. Itse en ole koskaan blogannut, mutta blogeja lukenut sitäkin enemmän ja mitä suuremmaksi asiaksi blogimaailma Suomessa on noussut, niin sitä pienemmäksi mun lukemien blogien määrä on muuttunut. Niin monissa blogeissa on vaan sellanen teennäinen pakkopullan maku. Sitä tehdään ainoastaan sen rahan vuoksi, kun oikeaa innostusta siihen ei enää ole.

  Sua oon kuitenkin seurannut, kun moni muu on karsiutunut joukosta pois ja tulen jatkossakin lukemaan. Ei sillä oo väliä päivitätkö kaksi kertaa päivässä vai kaksi kertaa kuukaudessa. Teet vaan niin kuin susta tuntuu.

  ReplyDelete
 52. Mun kiinnostus blogeja kohtaan lähti nimenomaan sun blogista. Ja se onkin ainoa blogi jota olen jaksanut lukea säännöllisesti kyllästymättä sisältöön. Oot ainoa jota en oo dronnut kelkasta ikinä. Ihanaa syksyn jatkoa Laura!

  ReplyDelete
 53. Voi vitsi, koita pärjäillä! En haluis ittellenikään paineita jostain blogista, jonka pitäs olla huoleton juttu! Ymmärrän vähän sua, koska mullaki on ollu tänä vuonna masennusta ja tälleen. Mut koita pärjäillä, äläkä anna tän blogin tuofa sulle paineita!

  ReplyDelete
 54. Totta kai kirjotat vasta ku se tuntuu hyvältä! Ei sellasta blogia oo kiva lukee missä postaukset on väkisin väännetty! Säkin oot vaan tavallinen ihminen, etkä säkään kaikkee jaksa eikä sun tarviikkaan! Kyl sul on niin ihania lukijoita et kyllä me jaksetaan oottaa ! Take your time <3

  ReplyDelete
 55. Älä ota stressiä :) Blogia kirjoitetaan itselle eikä muille..osaan kuvitella, että olet saanut kommenttia: "Ollaan ansaittu jo uus postaus haloo on jo kuukausi mennyt!"... Blogia kirjoitetaan itselle Omalla ajalla, Omista aiheista ja muut saavat vaan olla iloisia jos ovat törmänneet tähän blogiin ja jos joskus saa lukea jopa postauksenki. Ei pidä koskaan pitää bloggaajaa itsestäänselvyytenä. Lukijat voi olla ilosia jokaisesta postauksesta, koska heille blogia ei kirjoteta. Bloggari kirjoittaa itselleen ja muut tykkää tai ei. :) Ja onhan Laura varmasti iloinen lukijoistaan, mutta uskon että Laura kirjoittaisi blogiaan vaikka lukijoita olisi nolla.

  ReplyDelete
 56. Sä olet jumalauta vaan niin aito ja toivon että ymmärrät kuinka VIRKISTÄVÄÄ se on!

  Koko "homma" on tosiaankin muuttunut ihan hirmuisesti, huomaan ärsyyntyväni todella helposti nykyään blogeissa ilmenevästä mainonnasta, blogien "kodeista", indiedayssit ja lilyt ja mitä näitä nyt on, jengillä pauhaa samat mainokset blogeissaan ja sitten hehkutetaan että ah kun ihan OIKEESTI olen tätä ja tätä mieltä ja varmasti muutenkin kirjoittaisin tästä tuotteesta/mainostaisin tätä bändiä/haluan pelastaa afrikan lapset. JOO, ehkä varmaan joo, mutta pliis tuokaa vaikka jotain omaa näkökulmaa siihen juttuun. Ihan oikeesti, omaa.

  Plus sitten se että kaikki yliyrittäminen paistaa niin monesta läpi ja se vituttaa. Kauniit sliipatut kuvat vituttaa. Täydellinen elämä vituttaa. Vituttaa sekin että isojen lehtien toimitukseen valitaan jengiä joilla sattuu olemaan suositut blogit. Vittu! Sori. Mutta kaipaan rosoa. Kaipaan aitoutta. Se hukkuu tässä maailmassa (ah kuinka ylevää, mutta totta) muutenkin kaiken roinan alle, kun pitää olla tätä ja pitää olla tota ja kaiken pitää ennen kaikkea näyttää täydelliseltä. Pitää suorittaa jopa bloginsa kautta joka alkujaan on varmasti ollut vaan ihan kiva harrastus, extra omaan elämään. Sekin, että jengi ihan oikeesti nykyään työllistyy ja menestyy bloginsa kautta, on tottakai todella hienoa ja luonnollinen jatkumo sille, että tästä hommasta on tullut niin suosittua ja olennainen osa sosiaalista mediaa, mutta jotenkin se kaikki on niin täydellistä, niin siloteltua. Ei kukaan jaksa kaviaariakaan ikuisesti. Välillä on pakko saada juustohamppari.

  Jokuhan voisi sanoa että mun varmaan kannattaisi sitten lopettaa blogien lukeminen. Ja koko ajanhan se vähän hiipuu. Mutta kun ilmiö on enemmän. Se ei ole enää pelkästään "blogeja" vaan se on kaikkialla. Mä melkein voisin veikata että jäävuorenhuippu on kohta koluttu ja alkaa laskukausi. Jengille tulee ähky, eikä blogit ehkä kohta enää niin kiinnosta. Ilmiö muuttuu koko ajan. Mä haluaisin löytää edes pari mielenkiintosta ns. vapaata blogia. Missä mielenkiintoinen persoona kertoo mielenkiintoisista asioista ja sillä on mielenkiintoinen tyyli, ILMAN että mulle tulee mindfuckia yhteistyökumppaneista, sivupalkissa vilkkuvista mainoksista ja yleisestä paskanjauhamisesta. No, ennoo vielä löytäny.. Valitettavasti laadukkaat blogit on ihan oikeesti yleensä myös niitä suosituimpia, silloin myös mainostajat löytävät ne, ja eihän kukaan blogaaja halua kieltäytyä rahasta. Siinä vaiheessa kaikki muuttuu.

  NONNI, tulipahan avauduttua. Sori tästä ja kiitos sinulle Laura että jaksat ja pystyt olemaan oma itsesi. Tää postauksesi jotenkin kolahti todella oikeaan kohtaan. Melkeinpä toivon että alkaisin ruohonjuuritason blogaajaksi, postaus kerran kuussa tai silloin kun huvittaa. Irti tästä todella omituisesta blogioravanpyörästä. Kiitos ja kumarrus. Oot ihana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan järjettömän hyvä kirjoitus ! Tässä on ERITTÄIN hyvä esimerkki mihinkä blogimaailma on menossa. Tsempit Laura !♥

   Delete
  2. I AGREE! mun mielest kaikkien indiedaysin, lilyn yms. muiden blogisivustojen käyttäjien pitäisi lukea tää. miks kaikki on nykyää nii kaupallista?

   Delete
  3. No ohhoh, ihanaa, kiitos!

   Pakko hei vielä korjata tohon "Melkeinpä toivon että alkaisin ruohonjuuritason blogaajaksi", nyt on käynyt joku ihme näppis-/ajatusvirhe, ei siis että minä alkaisin vaan alkaisiT. Mun mielestä tämän blogin viehätysvoimaa ei rikkoisi se että postaus tulisi juuri silloin kun Lauraa huvittaa, vaan se jopa tekisi siitä hippasen mielenkiintoisemman (ehkä? ei? no anyway). Silloin tietäisi että kirjoittajalla on ollut ihan oikeeta asiaa ja/tai halu kirjoittaa. Ei meitä lukijoita tarvi oikeesti niin paljon miellyttää, kyllä lukijat säilyy jos kirjoittaja tai blogin sisältö vaan on tarpeeksi vetovoimainen itsessään. Ei sen takia että joka toinen päivä voi voittaa jonkun rimmelin ripsarin :)

   Delete
  4. Ihana kirjotus!! Ja aivan totta :) Huippua !

   Delete
 57. Minä ainakin jaksan odotella, kunnes taas jaksat alkaa postailemaan! :) Ja oon samaa mieltä siitä, että nykyään blogimaailma on sellasta jatkuvaa mainostamista.. Tulee välillä korvista ulos niin monen blogin mainokset. Toki ymmärrän että jotkut elättävät itsensä sillä...

  Hyvää loppusyksyä sulle <3

  ReplyDelete
 58. Sä oot niin mielettömän kaunis ulkoa mut ennen kaikkea myös sisältä. Oon pysyny kyydissä Give wings to my life/style-ajoista saakka, ja satavarmasti tuun pysymään jatkossakin. Oot aivan mieletön inspiraatio mulle :)

  ReplyDelete
 59. Täällä ollaan, vaikka postaisit seuraavan kerran yhdesti neljässä vuodessa :) Take your time!

  ReplyDelete
 60. Ihanaa kun kerroit meille lukijoille rehellisesti missä mennään, etkä tee väkisin jotain postauksia "koska on vain pakko".:) Oot mun mielestä ihan huikea tyyppi, ainakin mitä tän blogista ym. oon saanu kuvan! Oo onnellinen ja nauti elämästä ja tee miltä susta itestä tuntuu, se on pääasia!<3 Oon seurannu sun blogia ihan alusta asti, oon kasvanu siihen oikeen kiinni, siksi aionkin pysyä sun lukijana loppuun asti, mihin saakka se sitten jatkuukaan.:) Hyvää syksyä ja kaikkea muutakin sulle Laura!<3

  ReplyDelete
 61. sun blogi oli ensimmäinen jota aloin oikeesti seuraamaan, joten seuraan jatkossakin :)

  ReplyDelete
 62. Mä oon tykännyt sun blogista kokoajan, koska sä et yritä olla mitään vaan kirjotat siitä sun oikeesta elämästäs :) en jaksa bloggareita jotka juoksee juomassa skumppaa jossain randomeissa avajaisissa koska ajattelee että se on coolia vaikka siellä ei kellään ole hauskaa ja täyttää kaikki postaukset jollain helvetin arvonnoilla. Tää on tuntunut aina pelkästään sun päiväkirjalta, ei miltään muulta :) toivottavasti kirjottelisit jatkossakin ilman mitään paineita oletko hyvä bloggari, koska sä olet :D

  ReplyDelete
 63. eikäää sä ihanuus oot itiksen ginas?? oon aina sanonnu että näytät oudolta (en pahalla tarkota) mut ku näin sut livenä.... oot niin täydellinen naamasta kun kropastakin <3 ja sulla on maahtava blogi! ihana postaus ja ihana teksti <3

  ReplyDelete
 64. Oi miten ihana toi sun koti on nyt!! Toivottavasti et nyt kokonaan lopeta, kun on niin kivoja kuvia ja kirjotuksia aina <3

  ReplyDelete
 65. Tosi harmi jos pidät taukoa tai lopetat. Vaikka pitäisitki tauon, ite oon valmis jatkamaan sun blogin lukemista millon tahansa, oon tykänny täst tosi paljon! :)

  http://tuuliheartsit.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 66. tosi kurjaa jos bloggaaminen alkaa tuntua pelkältä kuivahkolta velvollisuudelta:-( postaa iha sitä mukaa mikä on fiilis! inhottavaa stressata siitä mitä lukijat ajattelee pitkistä tauoista tai lopettamisesta. mut nou hätä, ite luen kyllä mielellään sun juttuja aina sillo ku niitä tulee! enkä varmana oo ainut c:

  ReplyDelete
 67. Oot niin sympaattinen ihminen, toivottavasti susta kuullaan jatkossa <3

  ReplyDelete
 68. Kyllä minä ainakin jatkan seuraamista, oli tauko kuinka pitkä tahansa. Toivottavasti palaat kuitenkin pian :) Kaikkea hyvää!<3

  ReplyDelete
 69. todella hieno postaus <3

  ReplyDelete
 70. Vaikka mulla ei lukijamäärien ja yhteistyökumppaneiden puolesta samanlaista painetta, niin ymmärrän tän tekstin erittäin hyvin. Oon itekki viimesten kuukausien aikana kirjottanu vaan sillon ku siltä tuntuu ja se on viime aikoina ollut melko harvassa.

  Arvostan sitä todella paljon, että et lähe mukaan tuohon jatkuvaan yhteistyökuvioihin vaan sen vuoksi, että kaikki muutkin niin tekee. Jatka samaan malliin ja tee vaan se, mitä haluat!

  ReplyDelete
 71. oot mahtava<3 pidä taukoa jos susta siltä tuntuu, kyllä ihmisten täytyy jaksaa odottaa noin ihanan ihmisen postauksia vaikka monta kuukautta. kunhan vaan sulla on hyvä olla!

  ReplyDelete
 72. Oot niin sulonen ja rohkea! Mun mielestä kenenkään ei tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä jos ei vähään aikaan postaile, tärkeintä on se että tekee sitä mikä tuntuu hyvälle! :) Tsemppiä sulle Laura! <3

  ReplyDelete
 73. ymmärrän sua tosi hyvin vaikka en ite blogia kirjotakkaan. ja meidän lukioidenki on kivempi lukea sellasia postauksia mitä oot ite tykänny kirjotella :) vaikutat ihan uskomattoman ihanalta ihmiseltä, ja kirjottele heti lisää kun siltä tuntuu. me kaikki jaksetaan kyllä odotella :) ja toi sun asunto näyttää nyt ihan tositosi hienolta ! <3

  ReplyDelete
 74. <3 ihana oot. fiksuja ajatuksia, sun pitää tehä just sillee ku hyvält tuntuu ja niin oot tehnykkin! oli se sit bileilta tai blogitauko. pidä niin pitkä tauko ku hyvältä tuntuu, tätä lukijaa et ainakaan menetä ikinä!

  ReplyDelete
 75. Bloggaaminen ei tosiaankaan ole niitä maailman helpoimpia asioita ja sitä pitää tehdä tasan ja vaan niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Joskus kannattaa ottaa tauko ja elää vaan itseään varten :) Blogi vie paljon aikaa ja energiaa eikä me haluta lukea väkipakoin tehtyjä postauksia. Take your time, kyllä me ollaan valmiita lukemaan sitten kun oot valmis kirjoittamaan :D <3

  ReplyDelete
 76. Tottakai pysyn mukana! Sun blogi on jo vuosia ollut lemppari :)) Pidä vaan niin paljon taukoa kun haluat, ja palaa sitten kun siltä tuntuu. :)

  ReplyDelete
 77. Todellakin edelleen kiinnostaa tämä blogi! Joskus pitää vaan ottaa oma aikansa, koska parasta luettavaa teksti on sillon, kun kirjoittajaa kiinnostaa tuottaa sitä:) olet ihana!

  ReplyDelete
 78. Toivon että otat oman aikas ja tuut takaisin entisenä Laurana. Sanotaanko että mua HIUKAN harmitti se kun huomasin että jutut alkoi olla aina jonkin mainostamista ja tuli monta ''olen katsellut mekkoja, tässä mun lempparit''- postausta.
  Tule takaisin tavallisena, kiitos <3

  ReplyDelete
 79. Sulla on huippu blogi enkä todellakaan lopeta tän lukemista vaikka kirjottasitki harvoin. :)

  ReplyDelete
 80. teet tätä itses takia,et meidän kenenkään muun <3

  ReplyDelete
 81. Oon lukenu sun blogin jokaikisen kirjotuksen vuodesta 2009 asti enkä takuulla lopeta nyt! Ellet sitten ite halua lopettaa ja sen päätöksen teet ihan itse :)

  ReplyDelete
 82. Ohmygod, mä jo luulin et oot tyyliin kuollu! She's a alive !!!

  ReplyDelete
 83. Ihanan tervettä nuoren ihmisen kasvamista. Tauon pitäminen on ok, etkä ole tilivelvollinen siitä tiedottelemaan.
  Jatka hyvällä linjalla. :)

  ReplyDelete
 84. tykkään sun blogista just siks, et tästä ei oo tullu samanlaista mainostusblogia kun valitettavan monesta muusta ja kirjotat niin aidosti ja itses näköisesti, et ehdottomasti ollu ja tulee olee aina se mun lemppariblogi! et propsit sulle siit et oot saanu pidettyä blogis ittes näkösenä, eikä mainostajien välikätenä! mua ei oo haitannu tää tauko, ehkä vaa harmittanu ku sun postauksia on nii kiva lukee, mut se mua on välil ärsyttänu ku oot fb:n puolella lupaillu et postaat tämän viikon aikana tai parin päivän sisällä tms., koska et oo sitte pitäny lupauksias. et jatkossa elä pliis lupaile, ettei me turhaan ooteta sun ihania postauksia :)

  ReplyDelete
 85. olipa ihana postaus ja kiva lukea alusta loppuun:)!

  ReplyDelete
 86. Hyvä että tunnustit sen mikä päällepäin sun blogistas näkyi. feikki

  ReplyDelete
  Replies
  1. hohhoijakkaa. eiköhän kuule kaikki muutkin bloggaajat ole omalla tavallaan feikkejä. terkuin ano.

   Delete
 87. Laura <3 Lopeta vaan tää blogi nyt, äläkä PLEASE tee niin että tää blogi hiipuu pois.

  ReplyDelete
 88. Yhdyn edellisiin kommentteihin! Jos kirjoittaminen tuntuu pakkopullalta niin silloin pitaa antaa olla. Ota taukoa sen verran kuin tuntuu, tai lopettaa jos silta tuntuu. Et ole meille lukijoille mitaan velkaa, vaikka meidan varmaan ikava tuleekin :) Ja jos joskus paatat jatkaa niin kaikki varmasti loytavat taas nopeasti! :) Kaikkea hyvaa uusiin toihin ja kuvioihin!

  ReplyDelete
 89. Oot saanu kyllä huimasti kommentteja, mutta pakkohan munkin on sulle oma sanottavani sanoa!! Muistan joskus vuosia sitten kun ihan sattumalta irc-galleriasta "bongasin" sut. Sittemmin aloitit tän blogis ja oon siitä asti sun kuulumisias lukenu. Että ekaksi kiitos siitä että oot jaksanu viihdyttää mua jo monta vuotta!

  Ja hyi hyi kaikille niille jotka haukkuu sua tai sun blogia tai moittii sua sun "tyhjistä" lupauksista! Mun mielestä oot ihanan aito ja oma ittes ja mikä tärkeintä erilainen ku muut! Et tee joka postausta siitä mitä mikäki päivä oot ostanu vaa kerrot hauskoja tarinoita ja omia tuntemuksias. Ja sit mitä näihin postaustaukoihin tulee, nii sehän on ihan ymmärrettävää ettei sitä joka päivä jaksa. Ne jotka ei ymmärrä sitä nii jo on kumma! On niin hirmusen tärkeetä miettii sitä omaa jaksamista että jos ei oikeesti oo inspistä eikä jaksa nii mitä sitä väkisin mitään postaamaan!

  Mä oon ennenki miettiny ja ihmetelly että vaikka tästä bloggaamisesta nyt on tullu tällanen ilmiö niin on se aika outoa (mutta rohkeaa) kertoa omasta elämästä tuntemattomille! Mutta siis tärkeintä on että ite nautit bloggaamisesta ja ettet kokis tästä hirveetä stressiä vaan pitäisit tätä ihan omilla ehdoillas! Mä oon vaan ilonen tästä sun postauksesta. Musta on tosi hyvä että pidät taukoa sillon kun susta tuntuu! Kyllä me jaksetaan oottaa. :) Elä yhtään tunne huonoa omaatuntoa! Kaikkea hyvää sun elämään! :)

  T: Linda

  ReplyDelete
 90. Hyvä teksti ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Kurjaa tosin että susta tuntuu tää blogin pitäminen pakkopullalta, onhan se uuvuttavaa sekä sulle että lukijoille.

  Mutta niinkuin joku muukin täällä sanoi niin tästä blogista on paistanut feikkiys läpi jo pitkän pitkän aikaa. Oon silti lukenut jokaisen postauksen koska ne on ollut kiinnostavia ja oot muutenkin kiinnostava ihminen, mutta en oo saanu pitkään aikaan mitään "irti" tästä blogista positiivisessa mielessä.

  Tosi usein postauksista paisto teennäisyys ja piilomainonta, joita mä itse vihaan bloggaajissa ihan yli kaiken. Kyllähän mä tykkään että lukijana saan esim nellyltä jotain alennuksia, mutta kun blogikirjoitukset menee siihen että mainonta ja blogin kautta saatujen ilmaislahjojen esittely haukkaa tosi suuren osan blogin sisällöstä, menee koko touhusta maku.

  Kuitenkin, kivaa jatkoa sulle mitä nyt ikinä päätätkään tehdä ja toivottavasti saat ajatuksiisi jotain "tolkkua". Luultavasti jatkan blogisi lukemista mutta toivon tosiaan että saisit sen vanhan ilon blogin kirjoittamiseen takaisin. Sitä entistä iloista ja intohimoista bloggaajaa oli kiva lukea. :)

  T. alusta asti mukana pysybyt lukija.

  ReplyDelete
 91. voi että, yritä olla ottamatta paineita tästä! :/ kyllä me sua odotellaan täällä ihan rauhassa, eli postaa sillon kun siltä tuntuu :)

  ReplyDelete
 92. Lähes kaikkeen uupuu lopulta, vaikka se oiskin se rakkain ja tärkein asia... Olet ollut tosi uskollinen sun lukijoille kaikki nämä vuodet, ja kyllä me vielä susta tykätään aivan älyttömästi, vaikket bloggailisikaan niin paljoa. Eikä me sua aleta vihaamaan, vaikka lopettaisit. Teet niinkun parhaalta tuntuu, tää on sun juttu loppujenlopuks, ei kenenkään muun. Tsemppiä, Laura! :-)

  --
  http://vilmajajutta.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 93. Ymmärrän kyllä täysin uupumuksen blogin pitoon, olen itseasiassa aina välillä miettinyt, miten te aina vaan jaksatte! Olen itse pitänyt mm. omille koirilleni muotiblogia (siis ihan oikeasti, ja se oli tosi suosittu :)) ja mä väsyin siihen hyvinkin nopsaan, vaikka pidin sitä vain kylminä aikoina kun oli takkikelit. Olen monasti miettinyt että en kyllä mitenkään saisi revittyä itsestäni irti juttua lähes joka päivä... ainakaan loputtomiin. Joten hatunnosto kaikille muoti- ja muidenkin blogien pitäjille jotka aina vaan jaksavat tehdä uusia postauksia.

  Tsemppiä sulle, mihin sitten ikinä päädytkin lopulta :)

  T. Jennikp

  ReplyDelete
 94. Oot vaan niin paras <3 Pysyn lukijana vaikka pitäisit kuinka pitkiä taukoja. Kuuntele itseäs ja teet niinkun parhaaksi näet. Tsemppiä ja ihanaa syksyä sulle! :)

  ReplyDelete
 95. Olet just paras sellasena kuin olet! Kirjotatpa miten usein tai harvoin tahdot, niin parasta on, että teet sen juuri omalla tavallasi! <3 elli

  ReplyDelete
 96. parhaat lukemani blogit ovat yleensä kirjoittajan omaksi ilokseen tai ajatuksen selvittelyksi kirjoitettuja. minusta on lähinnä outoa lukea"anteeksi kun en ole postannut" eikö jokaisella pitäisi olla oikeis postata niin usein tai harvoin kun haluaa, eikös jokaisen oma blogi ole "oma " ?

  http://naapurinperunamaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 97. Täysin ymmärrettävää että täytyy välillä keskittyä vaan elämään, ja olla jakamatta sitä muille kuin läheisille. Ja kiitokset siitä että tätä blogia lukiessa ei tosiaan tule sitä TV-shop fiilistä, niinkuin niin monesta blogista nykyään tulee. Nimittäin jos joka toinen postaus "muotiblogissa" liittyy kahvikoneisiin ja soda-laitteisiin, niin mun mielestä siinä on hieman focus kadoksissa. Sä et oo sortunu sellaiseen, hyvä sinä! :)

  ReplyDelete
 98. Mie ainakin tykkään susta ja ehkä sen takia tästä blogistaki. Ja jos haluun lukea joka päivä jotaki uusia blogikirjotuksia niin muistaki blogeista löytyy, että ei silleen haittaa jos sie et oo postannu mittään. Mutta silti haluisin että vielä jatkossaki sais edes joskus kattella näitä sun kuvia ja lukea juttuja ku oot kuitenki hurjan inspiroiva tyyppi!:)
  Vilpittömästi, kiitos. ja oo aina oma ittes!

  ReplyDelete
 99. Laura, sä olet se aito. sun blogisi on ollut AINUT mitä mä itse olen halunnut/jaksanut/viitsinyt seurata.joku sano aiemmin että sulla on sisältöä blogissasi, kyllä :) oot matkustellu niin paljon ja oon siitä kade.<3 sulla on mm. myös upeimpia kuvia/otoksia aina, osaat siis todellaakiiiin kuvata,niissä on aina tietty tunne. ja ihan just oot kirjoittanu niistä negatiivisistakin asioista,siis hankalista. kun ei se elämä vaan v**** aina oo, ja kun se ei oikeesti kellään aina oo ruusuilla leijumista, sitä sellasta ah ihanaa tänään kävin ostamassa nämä kengät, kahvilassa vetelin naamaani näitä ja tässä kuvia vielä niistä. kun liiiiiian pinnallinen on tää maailmamme kaunis nykyinen......eletään muiden mielipiteillä,siis muille.mitä vaan tehdään.no mistä, rahasta. bloggailu yleistynyt, mut paljonko on niitä, jotka heittää ne upeet roolit päälle ja elää pelottavaa,liian pelottavaa ____kaksoiselämää___ siis tai, blogin sisältö on nellyn,elloksen,booztin ja bubbleroomin mainokset?
  mut että elämässä on kans se arki. kaikki ei vissiin tiedä..
  duuni,koulu,perhe,parisuhde jos on, ystävät,intiimi___yksityiselämä. ne kaikki ei kuulu blogiinkaan. voitte laittaa pystyyn blogin ja siinä haluan nähdä kun yritätte saada siitä yhtä a m a z i n g :in kuin tämä tässä, te feikit fiksut palleroiset!!<3
  Laura oot lempparein.aiina

  ReplyDelete
 100. Jäi niin hyvä mieli tästä tekstistä. On tosi hienoa, että itse tiedät mitä haluat, tai että olet ainakin tiedostanut sen jos jokin ei tunnu hyvältä. Aurinkoisia syyspäiviä sulle!

  ReplyDelete
 101. oot vaa yksinkertasesti niiiin ihana! bloggailet sitten tai et.. fb etusivulle pongahtavat kuvas saa melkein aina hymyn huulille :)

  ReplyDelete
 102. ihanaa ku tulit takas! oli ikävä sua <3

  ReplyDelete
 103. Just niin! Tee juuri kuin susta itsestä hyvälle tuntuu :) Sun elämä, sun blogi :) Onnellista loppuvuotta -12!!! Olet ihana! Tiia

  ReplyDelete
 104. jeeee oot back!!!

  ReplyDelete
 105. Mää oon ihan samaa mieltä sun kanssas. Voi että mä kaipaan sitä aikaa kun kaikki kirjoittajat kirjoitti vilpittömästi ja omasta halustaan, ilman mainonnan mainontaa... Kyllä minullaki tulisi sokeus ja ahneus jos saisin yhteistyökumppaneilta vaikka ja mitä ja rahaakin vielä. Aivan varmasti, mutta kaipaan sitä aikaa kun ei ollut olemassa näitä yhteistyökumppaneita, ei mainospostauksia, ei mitään. Vaan ja ainoastaan bloggaaja ite ja blogi. :) Ei ole enään intoa edes seurata ketään oikeastaan. :( Se näkee niin kilometrejen päähän että bloggaus on suht väkinäistä, vaikka moni sen kieltääkin ja suivaantuu jos asiasta mainitsee. Sitä ei vaan tahdota myöntää. :) Mukavaa jos alat hölläillä!

  ReplyDelete
 106. Voi vitsi Laura. Oon niin surullinen ja onnellinen samaan aikaan! Tää on varmaan vaan yksi kommentti muiden joukossa, ja vielä anonyymi. Mutta haluan vaan sanoa, että itse olen seurannut sua melkeinpä tän neljä vuotta, välillä harvemmin, välillä ehkä stalkerimaisesti (haha). Kuitenkin musta on tosi jees, että teet mitä haluat! Mua ei oo ikinä kiinnostanu kenekään elämä sen kummemmin, kiva vaan selailla sun blogin kuvia ja no, sulla on tosi hauskoja kommelluksiakin kerrottavana. Muista että te bloggaritkin ootte vaan ihmisiä, ja kaipaatte varmasti ihan normaalejakin juttuja:-) Tsemppia kaikkeen mitä teet tai tulet tekemään!

  ReplyDelete
 107. olen seurannut ja ihaillut sinuta laura alusta asti ja tuun seuraamaan niin pitkään kun vaan mahdollistat sen.
  kiitos! <3 t. henni

  ReplyDelete
 108. Harvemmin kommentoin blogeihin, mutta ihan pakko tulla kertomaan kun muistan stalkanneeni sua joskus yläasteella irc-galleriassa vuosia vuosia sitten ja näin silloin susta jopa unta! :D

  Vaikutit niin siistiltä maalaistytön silmissä kun asuit Helsingissä ja sulla oli sellanen persoonallinen oma tyyli. :)

  Siitä ovatkin vuodet vähä vierineet ja maalaistyttö päätyny Helsinkiin ja asustellut täällä jo yli neljä vuotta. Kieltämättä sillon joskus useampi vuosi sitten oli jännä sattumalta tunnistaa sut täällä keskustan ihmisvilinässä, tuli mieleen ne yläasteajat! :D

  ReplyDelete
 109. Mä luen siksi sun blogia koska se on sun, se on erilainen, vähän outo ja välillä postauksissa ei tunnu olevan mitään "clueta". Vaikka bloggaisit vaan kerran kuussa yhden postauksen, niin koen tämän sata kertaa mielenkiintoisempana kuin ne blogit joissa tulee joka päivä postaus ja joka toinen kerta se on joku mainospostaus. Pidä itsesi ja blogi sellaisena,että se on sua itseäsi! Hyvää vuoden 2012 loppua, toivotaan että se olisi sinulle parempi kuin tuo mainisemasi mennyt vuosi 2012!

  ReplyDelete
 110. Sulla on ainoa blogi, jota oikeasti kiinnostaa lukea ja johon olen kiintynyt. Ja sä ihminen, johon olisi kiva tutustua. Ei siksi, että sun elämä olisi glamia täynnä vaan siksi, että olet niin jalat maassa ja ihana. Jos vaan jaksat blogia pitää sellasena, kuin se on alkujaan ollutkin, niin olisi superia. On ihana nähdä kuvia sun tuunaamista vaatteista ja tukkaprojekteista ja no, susta :D olet oikea ilo silmille.

  ReplyDelete
 111. B I G
  R E S P E C T. <3 Me ymmärretään :)

  ReplyDelete
 112. Mä oon seurannut sun tyyliä jo irc-galleriasta asti ja myös sun blogia alusta asti ja tää on ainoo blogi josta oikeesti tykkään! Pakko viä loppuun kysyä että mistä noi ihanat camo kuosiset housut on tossa viimesessä kuvassa? :)

  ReplyDelete
 113. Lauraaaaa sä oot niiin paras !! <3

  ReplyDelete
 114. Hyvä Laura! Arvostan. Ensimmäistä kertaa olen myös itse miettinyt samanlaisia juttuja ja nauttinut kamerattomasta elämästä. Tsemppiä! :)

  ReplyDelete
 115. Mun mielestä on sun blogi on mahtava - juurikin sen takia,ettei täällä ole niitä yhteistyöjuttuja. Ja en halua minäkään arvostella muita bloggaajia, jokainen tekee blogistaan sellaisen ku haluaa.

  Arvostan sinua kuitenkin juurikin siitä, että sun blogi on säilynyt aitona. Sinä olet aito. Ja se on maailman hienointa. :) you go girl.

  ReplyDelete
 116. "Kesällä huomasin, että blogin pitäminen saattoi tuntua välillä työläältä.", tiedän tunteen! Mulla ei tosin oo niin paljoo lukijoita, että niiden takia kokisin paineita kirjottaa usein blogiini, mut jotenki sitä vaan haluis säilöö sinne kaikkee nopeeseen tahtiin omaks iloks. Nytkin pitäis muokkailla kuvia kaverin kaa pidetystä kuvaus sessiosta ja Tanskan matkasta, mut jotenki ei vaan innosta.. Ja sit tuntuu et jos ne saa tehtyä vasta kuukauden päästä, ne on jo niin vanha juttu et mitä niitä nyt enää postailemaan..

  Toinen blogi onkin sit vähä enempi terapiaa itelle, enkä usko että sitä kukaan lukee. Toisaalta jos sitä joskus joku lukee niin toivon et oppii siitä sitten jotain tai kokee "ahaa" -elämyksiä :)

  Kirjottaminenki on tuntunu musta usein työläältä ja törmäsin tähän ilmiöön ekaa kertaa sillon ku kirjotin ns. kirjaa mun vuosista 2009 ja 2010. Halusin säilöö kaiken mahdollisen wordiin, mut tuntu et oli liikaa kirjotettavaa eikä ikinä aikaa. Kyl se kirjailijan työ mahtaa olla stressaavaa!

  Suosittelen postailemaan sillon ku on fiilistä siihen, ettei siitä tuu kauheeta pakko pullaa! ^^

  ReplyDelete
 117. vautsi Laura ! Aivan mahtavasti kirjoitettu, niin aidosti ja suoraan sydämestä <3 teet juuri niinkuin hyvältä tuntuu!

  ReplyDelete
 118. Ihanan rehellistä ja mahtavaa, että olet tajunnut pitää taukoa heti, kun siltä on alkanut tuntua!:) Olen tällainen silloin-tällöin lukija ja ihmettelinkin hiljaiseloa, mutta hienoa, että avauduit tästä asiasta.

  Jos kerran bloggaa, niin se on tehtävä omalla tyylillään:)

  ReplyDelete
 119. älä turhaan ota stressiä, homman pitää tuntua sustaki hyvältä. tee miten itestä hyvältä tuntuu, me lukijat ei olla lähössä mihinkään!

  ReplyDelete
 120. Mistä on noi viimesen kuvan housut? :) tosi siistit !

  ReplyDelete
 121. Ihanaa, että näin avoimesti kerrot tunteistas! Sen takia tykkäänki seurata sua, koska oot aito. En haluu kritisoida, mutta nykyää on niin paljon pissis blogeja ja teennäisiä niin on kiva lukea sellasta blogia, missä kerrotaan avoimesti asioista!
  Jatka haluamasi asioiden tekemistä omalla tavallas niin elämä hymyilee <3

  ReplyDelete