Sunday, June 24, 2012

Juhannus

Olin juhannuksen meidän mökillä. Juhannus sujui todella rauhallisesti, ja taisin tuijottaa koko eilisen päivän telkkaria. Perjantaina me käytin Kangasniemen lavatansseilla, ja olin satavarma, ettei siellä ole yhtään ketään. No olihan siellä varmaan parituhatta ihmistä. Ihan hauska kokemus sekin.
Lauantaina, eli eilen tosiaan vaan tsillailin. Illalla tein koirille punkkitarkastukset, ja voi luoja..... Pablolla oli PUNKKI
Mä en ole kertaakaan löytänyt koirilta punkkeja, tosin äiti on, ja se onkin sitten poistanut ne aina. Mä huusin apuun isän, joka sitten yritti ensimmäistä kertaa elämässään poistaa punkkia mun pinseteillä. Osahan siitä sitten jäi Pablo-raukkaan, ja mä olin aivan paniikissa, että mitäs nyt. Googletin aiheeesta pari tuntia kännykälläni, ja katselin lähikuvia punkeista. (Mukavasti juuri ennen nukkumaanmenoa.) Olin sitten aivan varma, että jättiläispunkki (sellainen kolmemetrinen) tulee yöllä mun mökkiin ja syö mut. Tai sitten jos ei punkki, niin naapurin kyklooppi (isä kutsuu yhtä miestä kykloopiksi), joka tulisi suutuspäissään kostamaan mulle - siksi, että isä ei kerran antanut sille konjakkipulloaan) 
Vilkas mielikuvitus :) :D ?

No tänään äiti tarkisti Pablon, eikä sillä enää onneksi ollut sitä punkkia.
En ole siltikään vielä vakuuttunut, joten vien Pablon huomenna varmaan eläinlääkäriin.

 Mun oma prinsessamökki :)
Nukun aina hyttyssuojan alla, vaikka olen suihkuttanut itseeni hyttysmyrkkyjä ja myrkyttänyt koko mökin raidilla aina ennen nukkumaanmenoa. Mulla vaan iho ärsyyntyy hyttysenpistosta niin pahasti, että siihen tulee 10cm x 10cm paise, joten en halua hyttysenpuremia yhtääkään. Enkä onneksi saanut niitä. :)
 Luin varmaan kaikki isän parin vuoden takaiset Historia-lehdet. :)
Mun päässä pyörii ottomaanit, atsteekit, Goebbels, Hitler, DDR:ssä tapahtunut mystinen murha, joka sittemmin selvisi, Amelia Eathart, Hiroshiman ja Nagasakin pommitukset, Yhdysvaltain sisällissota, Etelä-Afrikan buurit ja juutalaisten miesten sivupötkylärastat... Pitäis varmaan itsekin alkaa tilata kyseistä lehteä. :)


Huomenna mä käyn ostaa itselleni uudet salikengät, tai oikeastaan kaikki mahdolliset salikamat, ja sitten mä suuntaan varmaan Jessen kanssa Mayor'sille! Toivotaan, että innostus kestää tällä kertaa :)

Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille :)

68 comments:

 1. sulla näytti olevan kiva juhannus :) !

  ReplyDelete
 2. punkit on järkyttäviä, en tiiä mitään ällömpää. onneks ne kerkee huomaamaan aina ennen kun ne on kauheen isoja, mut tosiaan nehän voi kasvaa sellasiks 5 cm paksuiksi palloiksi:((

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo.. Mäkin pelkään niitä ihan hirveesti. En siks, että ne on ällöjä, siis pelkästään, vaan siksi, että ne levittää esim borreoloosia! Mä varmaan huomaisin heti, jos punkki lähestyis ees mua, mutta harmi, että ne tarttuu koiriin etenkin täällä Etelä-Suomessa todella helposti.. :(

   Delete
  2. Mulla on ollut punkki! Oli niiiiiiiin kuvottava kokemus. Se oli ihan pikkuruinen n. millin halkasijaltaan. Ei ole vielä tähän päivään mennessä ainakaan onneksi iskenyt mikään borrelioosi :)

   Nyt omistan kissoja ja mietin, että uskallanko edes viedä niitä ulos, kun ne voivat tuoda sisälle turkissaan punkkeja .... hrr.. ikuinen punkkikammo.

   Delete
 3. Ihanan näköinen mokki! :) Toivottavasti pablo on kunnossa :)

  ReplyDelete
 4. Punkit on kyllä oikeesti vastenmielisintä kesässä. Itekki oon joskus vuosia sitten sellasen kivan salamatkustajan löytänyt polvitaipeestani. Hyi. Koirilla ne kuitenki on nii yleisiä, että jos saat punkin poistettua niin ettei siitä jää jokin osa ihon alle, ja jälki näyttää parantuvan hyvin ei syytä huoleen :) Jotenka älä siis vielä panikoi Pablon vuoksi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, onhan ne niillä yleisiä, mutta auta armias, jos muhun iskee punkki. Menisin varmaan ihan hysteeriseksi. Luin, että osa punkista jää aina poistattaessa ihoon. Hyi! :S :D

   Delete
 5. Mäkin oon allerginen noille inisijöille! Valtavia paukamia tulee aina... Tsemppiä Mayorsille! Siellä on kunnon karjuja! ;) Niitä kun katsot, niin motivaatiota tulee... ;) Itse etsin edelleen kunnon motivaatiota salille... köh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, jotenkin toi Mayors varmaan sopii mulle enemmän, kun siellä on laitteita laitteiden perään. Mua ei huvita käydä missään yhteisjumpissa, en osaa tanssia erikoisemmin, joten tanssitunnit ei kiinnosta. Jotenkin toi punttisaleilu on aina kiinnostanut :)

   Delete
 6. Mä en kestä punkkeja! Oon joutunut ottamaan koirilta pois jo aika monta kertaa, mutta itsellä ei onneks oo koskaan ollut. Mutta koirilta ottaessa kannattaa ainakin käyttää ihan niitä punkkipinsettejä, koska niillä ne saa tosi helposti pois. Ällöintä punkin poisottamisessa on se, kun sen punkin jalat alkaa sätkiä, mutta siitä tietää varmasti, että se on lähtenyt kokonaan pois :s

  ReplyDelete
 7. siis oot tosissas viemässä koiraa eläinlääkäriin siks että sillä on punkki? :D älä ny hulluja puhu, maksat turhaa iha turhasta :DD tolla menolla et selviis kaupungin ulkopuolella varmaa viikkookaa koiries kanssa, jos et punkkii osaa ottaa pois plus että se pitäs vielä lääkäriinki viedä sen jälkee.. iha normaalia otuksia, hyvällä tuurilla niitä ei päivän päätteeks oo meijä kissas yhtään mutta yleistä on että se 1-3 löytyy aina :D onha ne rumia mut ei niide takii kannata käyttäytyy ku päätön kana :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No emmä nyt tiiä, mutta puolet puutiaisista / punkeista levittää borreoloosia (myös koirille) ja etenkin, kun se punkki jäi sinne puoliksi. Kyllä mä ainakin haluan, että se punkki saadaan sieltä pois.

   Punkki ei ekana päivänä vielä levitä tauteja, koska se ei ole ehtinyt sylkeä osaa verestä ulos, joten jos koirallani on osa punkista monta päivää ihon alla, niin mahdollista on, että se voi saada borreoloosin. Niin ja mitäs se borreoloosi aiheuttaa esimerkiksi koirissa ? "Tavallisia oireita koirilla ovat ruokahaluttomuus, väsymys, kuumeilu sekä niveltulehdukset ja niistä johtuvat ontumat ja liikuntavaikeudet. Borrelioosi voi aiheuttaa myös imusolmuketulehduksia sekä munuais- ja sydänvaurioita."

   Eli ei se musta mikään pikkujuttu ole...

   :)

   Niin ja kissoihin tarttuu borreoloosi yhtälailla...

   Delete
  2. Niin ja punkit eivät tosiaan iske "kaupungin ulkopuolella" vaan nimeomaan täällä Helsingissä.

   Delete
  3. sori, pakko korjaa, mut se on borrelioosi :) (en pystynyt vastustamaan kiusausta). ja mä kyl kannatan eläinlääkäriin vientiä, eihän siit mitään haittaakaan ole!

   Delete
  4. Puutun tähän keskusteluun.. Tosta borrelioososta oot oikeessa, että se on oikeesti ihan hemmetin vakava tauti. Siis ihmisiä oikeesti kuolee siihen ja mitä nopeemmin hoitoa siihen saa niin sitä varmempi on että se paranee, mitä enemmän sitä hoitoa pitkittää niin sit sitä bakteeria ei luultavasti saakkaan enää elimistösä pois koska se jotenki koteloituu.. Siis siihenhän annetaan antibiottikuuri, mutta jos se on ollu liian kauan elimistössä niin antibiotit harvoin tehoaa... T: J

   Delete
 8. Anonyymi, jos ei oo saanut punkkia oikein pois niin on ihan hyvä käydä lääkärillä tarkistuttamassa, se ei oo turhasta maksamista vaan koirasta kunnolla huolehtimista. Oot itse varmaan turhankin huolimaton koiries suhteen..

  Ja siis jatkossa jos ei oo punkkipinsettejä tai vaikka oliskin niin ihan siitä "päästä" kiinni ja kieritetään varovasti punkki irti, ei vedetä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan. Ei se punkki ole vaarallinen vain ihmisille. En mielestäni ylireagoi tähän asiaan mitenkään. Luin aika monesta ikävästä punkin aiheuttamasta borreoloositapahtumasta, mitkä olivat lopulta aiheuttaneet koiralle kuoleman.

   Delete
 9. Kyllähä puniii vaarallinen on, mutta samaa mieltä, turhaa maksaa eläinlääkäristä jos sen osaa oikein pois ottaa :) ku tarkistaa ettei mitään jää purema kohtaan ja katsoo että punkilta ei puutu pää, ei oo mitää syytä paniikkii. Ja mitä Helsinkiin tulee. Veikkaisin että nimeomaa kaupungin ulkopuolella ne punkit iskee, sehä se niide elinympäristö on. Kaupungissa erilsee puistot jne mutta harvemmin sielläkään :) mutta joo, veikkaisin että anolle punkit ovat niin arkipäivää että siksi naurattaa yhden punkin takia nostettu meteli :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärrän, että joitakin naurattaa mun reaktio.

   Ehkä oon lukenut liikaa niistä, ja tietohan lisää tuskaa? Mutta en tiedä, kuka lasjee kaupungiksi minkäkin. Helsingin Seurasaaressa kuulemma Suomen eniten punkkeja. Ja me asutaan koirien kanssa ihan meren vieressä, että kyllä niitä täällä oikeasti on esimerkiksi verrattuna meidän mökkiseutuun (Etelä-Savoon), jossa punkkeja oli oikeasti huomattavasti vähempi :)

   Ja nyt Englanti-Italia !!! ---> :D

   Delete
  2. Niin, ja turhaa on varmasti maksaa eläinlääkäristä, jos se on OIKEIN poistettu, mutta kun se nyt sattui jäämään sinne koiraan :D :)

   Delete
 10. sellasella "punkkikynällä" saa ihan sika helposti koirasta (ja ihmisestäki) punkin pois sillee kokonaan eikä tarvii pinseteillä sörkkii ku se on vaikeeta:D ja ei noi punkit onneks mitään kauheen vaaralllisia oo koska meilläki on 2 koiraa joihin tarttuu joka kesä molempiin ainaki 15 punkkii eikä koskaan oo tullu mitään:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin tiesittekös että ette voi tietää tuleeko niistä mitään. Koirilla harvemmin sitä koskaan saadaan tietää ja ihmisilläkin diagnisoidaan borreoloosi vuosien päästä tartunnasta ;)

   Delete
  2. No eiks se oo sit hirveen hyvä, jos ei koskaan saada tietää? Eiks se tarkoita, ettei mitään oireita ollut?

   Delete
  3. Ja mä en kyl tollasta ole kuullut, että siinä vuosia kestäis? :O

   Delete
 11. Kannattaa laittaa aina keväällä koirille punkkilääkettä (suihketta tai paikallis valeluliuosta) tai sitten hankkia punkkipanta. Niin ja ne punkinpoistopihdit. Niillä saa kokonaisena ne punkit pois. Ei meinaan saata käydä hyvin jos punkista osa jää siihen koiraan kiinni. Meidän koiralla ei ole ollut yhtenäkään kesänä punkkeja, kun ollaan jo toukokuussa laitettu ekat lääkkeet sille :)

  t. eläinlääkefirman työntekijä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on itse asiassa noi ihan kaikki :)
   Mutta mökillä sattui olemaan vain pinsetit. Pannat on, liuokset on, mutta punkkeja tulee aina, kun mennään esimerkiksi rantaan. :/

   Delete
  2. Niin ja onneksi on koirille antibiootit valmiina kaapissa, että senkin voi aloittaa, jos alue tulehtuu :)

   Ollaanko me ihan ylisuojelevaisia ? :D

   Delete
 12. http://www.tassutarvike.fi/punkkikyna-p-251.html
  osta tollanen ni ei tarvii jatkos miettii et lähtikö punkki kokonaan ku tolla saa 100% varmasti ja helposti sen pois:)

  ReplyDelete
 13. Kangasniemellä! Onks teillä mökki missä päin? Meillä on juurikin kangasniemen lähellä. :--D

  ReplyDelete
 14. ruokaöljyy siihen puremakohtaan, ne ei siedä sitä ja lähtee loputki jos jotain jääny.

  ps. soulsister, mullaki kanssa noi valtavat poukamat pari päivää, ehkä kumminki joku 3x3 cm, mut sitten rupee henkee ahistaa, eli niinku joillakin ampiaisen pistosta tulee se shokki, nii mulla itikoista. jeee

  ReplyDelete
  Replies
  1. ei missään nimessä öljyä,ne saattaa oksentaa ja sillon tartuttaa tauteja...

   Delete
 15. Saanko kysästä, että onko teillä Kangasniemellä mökki, kun Syviksessä olitte käyny? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kangasniemellä on meidän mökki joo :))

   Delete
 16. Hei meillä on mökki kangasniemellä ! haha oli pakko tulla ilmottaa ku aina jos lukee et joku on ollu sun hoodeil ni tulee sellanen "mitääää se on jumalan selä takana mitä se siel" fiilis XD sekavaa tiedän yritä kestää :)

  Hyi tulin just kans mökilt ja tarkistin itteni kokonaa ettei vaa oo missään punkkeja hyihyihyi koiral on kyl joskus ku se siellä metsässä römyää (joo ei römyää ees taida olla sana)

  oon käyny jo pari kertaa jussina kattoo onks tullu postausta ja vihdoin on täällä ! jes

  ReplyDelete
 17. Suosittelisin alottamaan salitreenit joltain helpommalta salilta kun esim Mayors. Laitteet on helppokäyttösempiä + selkeempiä esim naisten kuntosaleilla ja painovälit pienempiä.. (elixia, forever, motivus ym)
  Mayorsilla täytyy jo vähän enemmän tietää mitä tekee, kun taas perus kuntosaleilla on helppo alottaa treenailu kun kaikki on niin selkeää, että tässä teet jalkaprässin ja tässä on ylätalja :) Into saattaa lopahtaa helpommin jos aikaa menee paljon kaikkeen oheishäsläykseen! Mutta jos veljes jaksaa olla sulle koko ajan PTnä niin toki siinä tapauksessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, nimenomaan siinä tapauksessa, kun veljen on tarkoitus neuvoa ja auttaa treenaamisessa. Oon joskus aikaisemmin käynyt kyseisellä salilla, mutta se tais silloin olla jollain toisella nimellä... Onhan se vähän hc, mutta toinen vaihtoehto on sitten, että meen sinne Elixiaan ja maksan itselleni PT:n :)

   Delete
 18. Mul on kans kotona just sheltti ja nyt tänään poistin siltä kesän viidennen punkin.... Kaikka maailman paikallisvaleliuokset (vai mitä nyt onkaan) on siinä koirassa mut tuntuu ettei mikää auta.:( Toisesta punkista jäi ilkee pahkura vaiks se punkki tuliki kokonaa ulos, mut käytii eläinlääkäris ja se määräski antibioottikuurin.:) Kannattaa poistaa punkit aina punkkikynällä yms. et sen punkin saa kokonaisena pois.:=)

  ReplyDelete
 19. Mulla onneks karvaton koira eikä kertaakaan näinä seitsemänä vuonna ole ollut punkkia. Sekoaisin totaalisesti jos semmosen löytäisin! Että sun reaktion ymmärtää varsin hyvin :D

  ReplyDelete
 20. musta on kyllä hyvä viedä eläinlääkäriin jos ei ole varma! parempi olla jopa ylivarovainen koska huolimattomuus saattaa kostautua koiran terveyden huonontumisella, ite oon just yliherkkä oman koiran kanssa mutta se on vaan niin rakas mulle etten haluu että sille käy mitää =D sulla on muuten tosi kiva blogi, oon jo pidempää seurannu blogilistan kautta =)

  ReplyDelete
 21. Hei! Toki kannattaa käydä eläinlääkärissä, vähintäänkin poistattamassa koko punkki, mutta luin just pari viikkoa sitten jonkun eläinlääkärin kommentin tohon koirien punkinpuremaan. Kuulemma teoreettinen mahdollisuus saada borrelioosi tms. Käytännössä tapauksia ei oo vissiin suomessa ollu juuri yhtään.

  ReplyDelete
 22. Luin jostain, että punkin pitää olla ihossa väh-24 h, ennenkun borrelioosi tarttuu (jos kys.punkki sitä levittää ) :)

  Ja oliks siellä peräkylässä hyvät tanssit? Ja mä kun luulin että siellä ei koskaan käy ketään.. Näyttää aina niin tyhjältä. :D

  ReplyDelete
 23. Hih, sun koiralla on ihan selvästi sydämen muotoinen kirsu <3

  ReplyDelete
 24. ihania kuvia, ja näitä postauksia on niin hauska lukea kun aina on joku ampiainen, the kärpänen tai punkki tai jotain :D

  http://princess-musicc.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 25. Mä olen itse ihan tajuton punkkimagneetti, joka kesä löytyy vähintään kolme punkkia ja tämän juhannuksen saldo oli yksi niskassa. Vielä ei ole mitään tullut, mutta tällä menolla on varmaan ihme jos ei joskus borre iske :D
  Onhan ne kyllä inhoja otuksia, mutta en tiedä onko sillä puutiaisaivokuumeen tai borrelioosin kannalta hirveästi merkitystä jääkö punkista osia sinne sisään vai ei. Jos huono tuuri käy ja punkki kantaa tautia, se voi tarttua jo vuorokaudessa, ja toisaalta jos se ei sitä kanna niin ei se tartu siitä sisään jääneestä kärsästä/päästäkään. (Itseasiassa punkkinetissä sanottiin että "Imukärsän kappale ei sisällä borreliabakteereita eikä infektioriskin kannalta ole merkitystä, jos imukärsä katkeaa ja jää ihoon. Kuitenkin se voi aiheuttaa pitkäaikaista ärsytyskutinaa, jonka vuoksi joskus jopa joudutaan kirurgisesti poistamaan kyseinen kohta.")

  Mutta ei varmaan kannata murehtia itseään kipeäksi, tarkkailet vaan tuleeko koiralle jotain ihomuutoksia ja jos tulee, niin sitten lääkäriin :) Ja tietty jos asia painaa mieltä niin kannattaahan siellä lääkärissä käydä ihan vaikka vaan oman mielenrauhan takia!

  ReplyDelete
 26. Koirille on ihan hyvä syöttää valkosipulikuuri, etenkin jos on tiedossa joku ns."eräretki". Meidän bulli syö valkosipulia joka päivä raakana 1/3 teelusikallista jemmattuna ruokaan, ja vaikka on punkkeja selkään hyppinyt niin ei ensimmäinenkään ole kiinni käynyt.

  Huomattavasti luonnollisempi vaihtoehto koiralle, mutta muista alottaa varovasti kun joillain se käy pakkiin, ja jotkut saattavat nyrpistellä hajulle. Eli pikkuhiljaa.

  Ja parempi noinpäin, että ylihuolehdit kuin että et välittäisi lainkaan.

  ReplyDelete
 27. Meilläkin koira syö valkosipulirouhetta, ja on sille laitettu ne punkkiaineetki.. ei vaan meinaa auttaa oikein mikään, se juoksentelee kaiken maailman pusikoissa, metiköissä ja ruohikoissa nimittäin :D maalla se on aika normaalia, että koira kerää niitä punkkeja ihan kunnolla.. ja kissat kans.

  ReplyDelete
 28. asuttiin joskus paikassa mis meillä oli oma pieni piha, ja kesäisin meidän kissoihin just tarttu punkkeja harva se päivä.. oli ihan arkipäivää nappailla niitä pois:D koitettiin punkkipantoja joskus mutta niistä eritty niin kamala haju eikä kissatkaan tykänny että vaikka punkit se poissa pitikin niin luovuttiin pannoista.

  punkkei ku kierittää ennenku vetää pois niin lähtee varmasti kokonaisina, eikä niistä mitään kamaluuksia pitäis silloin tulla.

  ReplyDelete
 29. Kaverin koira kuoli just hetki sitten borrelioosiin ja siltä ei oltu edes ikinä löydetty yhtään punkkia, joten turhaan mietit et vietkö turhaan koiraa eläinlääkäriin. Mä ainakin veisin, jotta saisin mielenrauhan. Ne pikatestit on jo todella luotettavia, joten ihan oikein teet. :) Toivotaan nyt ettei kuitenkaan tietenkään mitään olis. :(

  ReplyDelete
 30. Ei meillä ainakaan eläinlääkäri alkanut poistamaan ihon sisään jäänyttä osaa punkista. Käytiin siis rokotuksilla, ja samalla asiasta kysyttiin. Ei se kuulemma ole tarpeen ja kuolluthan se puolikas punkki joka tapauksessa on. Borrelioosi ei ole kovin herkkä tarttumaan koiraan. Voithan sä sitä kysyä, tuskin kuitenkaan poistavat. Vaikka tokihan rahalla saa kaikkea.

  ReplyDelete
 31. Moi laura, mä en tiedä hyödytkö sä tästä mitään mut halusin jakaa kuitenkin sun kanssa mun oman kokemuksen (ja niin tekee varmaan moni muukin) (: Elikkä:
  punkit ON vastenimielisiä, mutta ne pitää poistaa oikein. Punkki (eli puutiainen) saattaa levittää borrelioosia ja puutiaisaivokuumetta, mutta helsinki ei kuulu näiden tautien riskialueeseen. Mä mietin tätä aiemmin, kun meidän koirassa punkkeja niin usein on, mut sain sitten tietää että koirilla ei noita sairauksia oo koskaan tavattu. Mulla on itelläni todella tuuheaturkkinen, riistanvärinen suomenlapinkoira jolta oon poistanut varmaan miljoona punkkia. hän nääs tykkää erityisesti pitkässä heinässä juoksemisesta ja leikkimisestä :) omistin ennen semmoiset metalliset, inhottavat punkkipihdit, joilla oli yhtä tuskaa poistaa kiemurtelevalta koiralta punkkeja. ONNEKSI mun äiti hankki jostain (mistä, apteekista varmaan XD) tollaset helppokäyttöiset, "kuristuspunkkipihdit". niiden pihtien idea on siinä, että kun siitä toisesta päästä painaa (se on vähän niinkuin kuulakärkikynä) toisesta tulee ulos sellainen pieni lenkki siimaa, joka laitetaan sen punkin ympärille, ja kiristetään päästämällä se toinen pää, joka painettiin siis sisään, ulos. tämän jälkeen pihti nostetaan pystyasentoon ja kierretään punkkia niiiden pihtien avulla irti siitä koirasta. jossain kohtaa se sitten irtoaa ja ei muutaku ötökkä vessanpöntöstä alas xd suurin haaste on pitää se koira paikoillaan. punkkipantoja ja punkinestoaineita on olemassa, kyllä, ja meillä on niitä käytettykkin. harvat on tosin tehonnut. en tiiä tarviitko näitä ohjeita mut kerroin kuitenkin koska pari viikkoo sitten katoin yhtä ruotsalaista "pelastajat" -tyyppistä ohjelmaa, joka kerto ensihoitajista. siinä ne äijät hälytettiin paikalle kun yks vanhus oli löytänyt kaulastaan punkin eikä tiennyt mikä se on. no nää kaverit aikansa tökki ja ihmetteli sitä palloa sen papan kaulassa ja mietti, että "mikhää tää o, onkstää joku elukka". Mulla oikeesti leuka loksahti ihan tyystin, miten voi olla että koulutetut terveydenalan ammattilaiset ei TUNNISTA PUNKKIA saati osaa poistaa sitä ?! tää alue ruotsista, missä se tapahtu, on kaiken lisäks puutiaisaivokuumeen riskialueella! loppujen lopuksi ne sitten repi sen sen kaulasta sormilla irti ( ÄLÄ TEE NÄIN) ja mun teki mieli mennä vessaan itkemään. eivoi olla.
  mut asiasta kukkaruukkuun, http://www.google.fi/imgres?um=1&hl=fi&biw=1280&bih=848&tbm=isch&tbnid=mH8sbDa2ckvx7M:&imgrefurl=http://www.mediawear.fi/tuotteet.html%3Fid%3D3/1645&docid=mGiuDrDnAk6FzM&imgurl=http://www.mediawear.fi/files/mediawear.kotisivukone.com/kuvat/Kampanjatuotteet/trix_tickremover_1.jpg&w=604&h=417&ei=LGDoT6fwGsjR4QS1mZChAQ&zoom=1 <-- tommoset mä omistan ja ehkä sulle ois hyötyä sivusta: http://www.tickremover.com/
  löytynee apteekista ! ;) anteeks kamalasta purkauksesta :D - pörje

  ReplyDelete
  Replies
  1. Punkin voi ihan hyvin poistaa sormillakin, lähtee ihan kokonaisena niinkin. Eli ei mitään hämminkiä, ihan oikein toimivat.

   Delete
 32. Mä olin jo saanut itseni vakuutettua että oon vaan siideripäissäni kuvitellu näkeneeni sut ja sammaltaneeni sulle jotain epämääräistä Syvälahdessa mutta nyt alan jo uskoa että se tais ihan oikeesti tapahtua :DD Voi häpeä.

  ReplyDelete
 33. hyvä vain että pidät koirista huolta ! meillä oli koira (joka jouduttiin lopettamaan n. 2kk sitten :-( tosin ei punkkien takia) ja silläkin oli pariin kertaan punkki. aina olin paniikissa ja pakotin isän viemään meijän koira lääkärille että varmasti kaikki on kunnossa.
  ihan normaalia että iskee pieni paniikki, mä ainakin ymmärrän aivan täysin. omat koirat on niin rakkaita että tekee mitä vain, et niille ei tule mitään sairauksia tmv. onneksi teijä koirilla on noin huolehtivaisia omistajia :-) !

  ReplyDelete
 34. oot niin ihana ;______;

  ReplyDelete
 35. ei kande raidia ennen nukkumaanmenoa ruiskuttaa, se on ihan myrkkyä!

  ReplyDelete
 36. Missä päin teillä on mökki ? Itellä on juurikin Kangasniemellä :--)

  ReplyDelete
 37. Mie mietin vaan että missä siulla on mökki, jos oot tänne tuppukylään kokolle eksynyt?

  ReplyDelete
 38. Mun koiralla on varmaan kymmenittäin punkkeja kesäisin, ja niitä ei aina löydetä kunnes ne tippuu pulleina maahan (koiralla on tosi pitkä karva). Ei ole koskaan tapahtunut mitään, ja koiralla ikää jo yli 10 vuotta... ja Helsingissä asutaan eli ei tarvi lähtee mihinkään "maalle" niinkuin joku ano sanoi :D

  ReplyDelete
 39. Turhaan stressaat, ja ihan turhaan viet eläinlääkäriin! Suomessa ei ole ikinä edes todettu borrelioosia koiralla...

  ReplyDelete
 40. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  ReplyDelete
 41. Tuli mieleen ihan meiän mökki tästä tekstistä :) Mäkin luen aina mökillä iskän lehtiä, mutta en historiaa, vaan tieteen kuvalehtiä :D!

  ReplyDelete
 42. etsää tiiä et sitä punkkia täytyy pyöritella aluks ja sit vast vetää pois, muuten jää tottakai pää sisää ja se onki pahempi juttu.

  ReplyDelete
 43. Ehdottomasti on hyvä käyttää koiraa lääkärissä, jos punkkia ei saa kokonaan irti. Se punkin pään jääminen kiinni just tekee siitä punkista vaarallisen, koska silloin se purskauttaa ne aineet sinne eläimeen/ihmiseen. Ja mikään punkin karkotusaine tai panta ei estä niitä punkkeja 100% prosentin varmuudella, mutta ne vähentää niitä huomattavasti. Itä-Suomeen tuli ensimmäiset punkit tänä keväänä jo maaliskuun lopulla. Ollaan kerran erehdytty päästäämään koira ulos ilman punkkipantaa ja siitä löyty sen jälkeen 32 punkkia, punkkipannan kanssa ehkä pari viikossa. Ja punkkeja tulee joka vuos lisää Suomeen ja sitä myötä myös enemmän niitä punkkeja, jotka levittää sitä borrelioosia. Tulipas romaani! HUH! :D

  ReplyDelete
 44. Ihania kuvia, nyt mäkin haluun mökille! :D En oo päässyt vielä kertaakaan käymään tänävuonna töiden takia, vaikka mökille ei ajakkaan kun 40 minuuttia...

  ReplyDelete
 45. jos punkit kammottaa etkä ole kokeillut, niin suosittelen apteekista saatavia Scalibor -punkkipantoja. Torjuu myös hyttyset ja hietasääsket. Meidän koirilla toimii superhyvin, voi viilettää umpiheinikossa päivät pitkät, eikä tartu yksikään. Suosittelen kokeilemaan!! Yksi panta, koko punkkiajan kaulassa. Teho kestää n. 6kk (!!). Kätevä, ja paksuturkkiselle koiralle häviää karvojen sekaan, ei häiritse silmää. Hajuton. Alkuun kannattaa tarkkailla, jos on herkkäihoinen koira, ettei tule vaurioita ihoon. Meillä ei ole kummallakaan tullut, nyt toista kesää nuo käytössä :)

  ReplyDelete
 46. Ostakaa mökin pihalle hyttysten karkotin, se on kyllä sikakallis mutta ei näy teillä olevan rahasta puutetta. Ja sisälle hyttyskilleri, semmonen pömpeli joka laitetaan pistorasiaan. Ei tarvii sitten raidia suihkutella ennen nukkumaanmenoa.

  ReplyDelete