Wednesday, May 16, 2012

Barcelona

Me ollaan Empun kanssa mietitty jo kuukauden päivät, että haluttais lähtee viikoksi jonnekin etelään.
Viimeiset pari päivää ollaan käyty läpi eri matkatoimistojen äkkilähtöjä ja tarjouksia, mutta lähes kaikki kohteet ovat sitten olleet joko Kreikassa tai Turkissa. Mä olen käynyt molemmissa maissa parikin kertaa, joten halusin lähteä sellaiseen paikkaan, jossa en ole aikaisemmin käynyt.

Ja niinpä me päädyttiin Barcelonaan. Ostettiin just liput ensi viikon viikonlopuksi ja ollaan siellä noin viikko. Hotelleja ei olla vielä varattu ollenkaan, joten siksi ajattelin, jos jollain teistä olisi vinkkejä sen suhteen! Lisäksi me kaipaillaan ihan kaikkia muitakin vinkkejä ja neuvoja kaupungin suhteen.

Liput ostettiin täältä, http://www.travelstart.fi/ ja menopaluu oli yhdeltä 250, eli aika edullinen.





Illalla julkaisen nellyarvonnan voittajan!

69 comments:

  1. Oltiin reilaamassa etelä-Euroopassa pari vuotta sit ja yövyttiin Barcelonassa sellasessa paikassa, kuin Melon District. Hotelli oli pelkästään nuorille, tosi edullinen ja katolla oli uima-allas. Aamupalat ei kuulunu hintaan, mut muuten voin kyllä suositella hotellia lämmöllä! Kivaa reissua :)

    ReplyDelete
  2. we<3it kusee, näyttäisi toi toka kuva aika paljon kyllä milanolta :D mutta hyvää matkaa!<3

    ReplyDelete
  3. Hyvä valinta, Barcelona on ihana!
    Olin viimeks siellä maaliskuussa, hotellina toimi Guillermo Tell. Ite olin tohon hotelliin tosi tyytyväinen, hinta-laatusuhde oli kohillaan. Hintaan ei sisältyny aamiaista. Henkilökunta oli mukavaa ja osas hyvin englantiakin.
    Ainoo tossa oli ehkä se, ettei ollu ihan niin keskeisellä paikalla kun olis voinu toivoa. Tosin ite olin osannu varautua siihen jo varatessa, koska olin ollu Barcelonassa jo aiemmin ja tiesin missä ne "keskeisimmät" alueet on. Mutta metrothan kulkee sujuvasti Barcelonassa, kuten myös tramit ja bussit että ei sen liikkumisenkaan kanssa ongelmaa ollut.
    Toinen hotelli missä oon ollut Barcelonassa oli nimeltään Amrey Diagonal, tosi hyvälaatunen sekin, mut tais olla vähän kalliimpi.

    En siis tiiä minkä tyyppistä haette, mutta ihan siinä pääostoskadun, Ramblan, varrellakin on kyllä hostelleja ja lähistöllä hotellejakin. Ei ehkä rauhallisinta ympäristöä, mutta se rauhallisuus ei mahdollisesti ookkaan matkan tarkotus? :D Lisäks oon kuullu että "goottilaisen korttelin" (barrio gótico) alueellakin on mukavia, vähän pienempiä hotelleja ja hostelleja. Että kyllä sieltä valinnanvaraa löytyy!

    Anteeksi pitkästä selostuksesta, ite tykkään niin paljon barcelonasta että olis vaikka mitä sepustettavaa :-) Ihanaa reissua!

    ReplyDelete
  4. lauraaa:
    Toivotaan :D :)

    Anonyymi:
    Kiitos kovasti vinkistä! Oliko millä sijainnilla?

    Anonyymi:
    Voi olla, ja kun mäkään en varmuudella voi tietää, kun en oo käynyt, mutta vaihoin siihen nyt Sagrada Familian, ja se on toivottavasti se ! :D:)

    ReplyDelete
  5. Oi ihanaa! Säästätkö rahaa tällaisia matkoja varten vai saatko matkan ilmaiseksi mainostamalla?:)

    ReplyDelete
  6. Tosi hyvä valinta!!
    Ite oon ollu Barcelonassa kaks kertaa, ekalla kerralla hotellissa nimeltä Barcelona Universal: http://www.hotelbarcelonauniversal.com/ . Se oli kyl tosi hyvä ja siisti hotelli, ja katolla on vielä solkku, kuntosali ja uima-allas :)
    Tokalla kerralla vuokrattii asunto (siis ihan lomailua varten vuokrattava), mikä oli kans tosi hyvä valinta. Lähellä rantaa, parveke ja kolme huonetta ja jotai kodinkoneitaki. Kannattaa harkita asunnon vuokraamista, se on tosi hyvä vaihtoehto jota monet ei aattele :)

    ReplyDelete
  7. Anonyymi Anonyymi sanoi...

    Oi ihanaa! Säästätkö rahaa tällaisia matkoja varten vai saatko matkan ilmaiseksi mainostamalla?:)

    En saa mainostamalla mitään matkoja :) Ja nyt kerroin tuon mestan, mistä ostettiin liput, ihan vaan siksi, koska joitakin saattaa kiinnostaa :)

    ReplyDelete
  8. Minä päivänä tarkalleen ootte lähdössä? :) Ihanaa itsekkin pääsen ensiviikolla etelän-lämpööön!

    ReplyDelete
  9. shoppailuvinkkeinä barcelonaan, että jos merkkivaatteita haluaa nii sitte kannattaa mennä eixamplen kaupunginosaan. sitte on barri gotic, mutta se on kunnon turistirysä. en sitte tiiä minkä verran turisteja barcelonassa on toukokuussa kun en oo koskaan tähän aikaan sinne sattunu :D sitte on sant pere, la ribera ja el raval joista löytyy kaikkea jännää. ja placa de catalunyalla on el corte ingles ja el triangle tavaratalot jotka on yleensä myös siestan ajan auki.

    ReplyDelete
  10. Anonyymi:
    Me lähdetään reissuun 26pv:)
    Minne itse oot menossa?

    ReplyDelete
  11. Ihanaa reissua, toivottavasti teet postauksen kun tuut takaisin suomeen? Esimerkiksi siis omista kokemuksista hyvistä paikoista, koska itekkin oon tässä parin vuoden sisään lähdössä Barcelonaan, ajankohdasta ei vielä tarkkaa tietoa mutta olis kiva kuulla sunkin kokemuksia :-)

    ReplyDelete
  12. Oi odotan jo innolla postauksia, sillä ittekin oon Barcelonaan menossa kesällä, tosin viikonlopuksi vaan. Kaikkien kuvien perusteille kaupunki kyllä näyttää upealta! :)

    ReplyDelete
  13. Melon District on keskellä kaikkea. Rantsuun on muutama sata metriä ja juna-asemalle oli vajaa kolme kilometriä.

    ReplyDelete
  14. Itekkin oon lähössä Barcelonaan 28 päivä! Ihana kaupunki<3

    ReplyDelete
  15. valitsitte mahtavan kohteen!:)
    Muistakaa vaan oikeesti varoa niiitä taskuvarkaita, Barcelonassa niitä meinaan riittää :/

    ReplyDelete
  16. Mut tuleeks toi nyt loppujen lopuks sen halvemmaks vaikka ostaa erikseen liput ja erikseen hotellit/hotellin? nimittäis siellä ne ainakin maksaa jonkunverran. Me saatiin viimekesäl viikon matka 425e (sisäls kuitenki lentokentält hotellille ja takas, sekä aamupalat)

    ReplyDelete
  17. http://4.bp.blogspot.com/-S-vaktxBUuM/T7J73MLoeLI/AAAAAAAAG0U/NfnU2DoeUMw/s1600/IMG_4894.JPG näyttää täs kuvas et sun pää ois ihan sikapien muuhu kroppaa verrattun

    ReplyDelete
  18. http://nastymondays.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. nastymonday on NIIN PARAS. ihan naurettavaa hipsterikansaa ja kaikkee muutaki, hyvää musiikkia ja niiiin hauskaa.

      Delete
  19. Anonyymi sanoi...

    Mut tuleeks toi nyt loppujen lopuks sen halvemmaks vaikka ostaa erikseen liput ja erikseen hotellit/hotellin? nimittäis siellä ne ainakin maksaa jonkunverran. Me saatiin viimekesäl viikon matka 425e (sisäls kuitenki lentokentält hotellille ja takas, sekä aamupalat)


    Noita pakettimatkoja ei ollut nyt tarjolla, ainakaan äkkilähtöjä ja jos oli, niin maksoi ihan sikana.
    Ja mä en muutenkaan lämpee pakettimatkoille. Sen saman porukan kaa lentokoneessa, bussissa ja sitten vielä hotellissa.
    Paljon kivempaa mennä näin :)
    Hotelleja on kuitenkin satoja, että eiköhän niistä joku edullinen meille löydy :)

    ReplyDelete
  20. Anonyymi Anonyymi sanoi...

    http://4.bp.blogspot.com/-S-vaktxBUuM/T7J73MLoeLI/AAAAAAAAG0U/NfnU2DoeUMw/s1600/IMG_4894.JPG näyttää täs kuvas et sun pää ois ihan sikapien muuhu kroppaa verrattun

    Joo, näyttäis siltä, mutta enemmän toi mun kaula järkyttää, ihan kuin se ois sika paksu :D

    ReplyDelete
  21. Barcelona on ihana paikka! tosi kaunista ja kulttuurista mutta eteläistä. ihanimpia ovat pikku kujat ja ranta. mutta kannatta olla tosi varovainen!! siellä on hirveästi varastelua ja saatiin kuulla monelta että oltiin viety laukku. vaikka olin kuinka varovainen, tuli se omakin laukku rannalla vietyä enkä sitä sen koommin nähnyt :( kaikki meni, mutta vakuutus on kiva juttu.

    ReplyDelete
  22. Barcelona on ihana kaupunki! Siellä yhdistyy kivasti ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet. Ihan mahtavia shoppailupaikkoja :)

    ReplyDelete
  23. Whoaaaah noi kuvat! Ei ole vinkkejä jaella mutta veikkaanpa että tsiljoona kertaa kiehtovamman kohteen valkkasitte kuin Kreikka tai Turkki :] Oon kyllä käynyt Espanjassa perus rantalomalla nuorempana mutta Barcelonaan haluaisin kyllä ehdottomasti vielä päästä käymään! Hyvä yhdistelmä ranta- ja kaupunkilomaa ainakin kuulemani mukaan.

    ReplyDelete
  24. Kävin tuolla noin 2 vuotta sitten ja se oli aivan ihana paikka!Hyvät shoppailupaikat,ravintolat ja varsinkin rannat. Kannattaa ottaa juna ja mennä sille Sitges nimiseen kylään.Matka kesti n.20 min. Se on söpö pikkukylä ja rannat ovat ihanimpia siellä!Mukavaa reissua!

    ReplyDelete
  25. Barcelona! <3 Olin siä parii kesää sitte ja se oli kyllä aivan mahtava paikka ! Paljo shoppailtavaa, nähtävää ja lämpöä :)

    ReplyDelete
  26. Iltasin siellä barcelonan taidemuseon (?) edustalla järkätään ihan sairaan siisti esitys vesilähteellä. Musiikit ja värit ja kaikki, ah se on aika mahtava show :) en nyt kuollaksenikaan muista minkä nimisellä kadulla se oli, mut google mapsiin kun pistät Magic Fountain, Barcelona niin löytyy. Mun mielestä oli aivan upee :)

    ReplyDelete
  27. oii tulin just tuolta ja oli ihan sika ihanaa!(:

    ReplyDelete
  28. razzmatazz on barcan paras klubi!!!
    perustettu vanhaan tehdas halliin ja klubissa on viisi eri huonetta joissa soitetaan eri musiikkia.
    mesta on siis kaapelitehtaan kokoinen paikka...siis koko kaapelitehtaan! aivan mahtava!!!
    taxi kuskit tietävät mihin mennä kun sanoo klubin nimen.

    ReplyDelete
  29. Tosi hyvä valinta! Olin siellä nyt viime syksynä ja tykkäsin tosi paljon! Siellä oli ihana kun oli iso hiekkaranta ja kaupunki lähekkäin! Ja kun siellä ihan keskustassa on se kävelykatu La Rambla, niin se oli ihana ja meidän hotellikin oli sen varrella ja se hotelli oli siisti eikä kova melu Ramblalta kuulunut ylös hotellihuoneeseen(niinkuin uskoisi) kun huoneemme ei ollut sinne päin.:)(paitsi niihin huoneisiin joiden ikkuna oli suoraan ramballe oli kai kuulunut vähän melua) Hotelli oli todella hyvällä paikalla kun siitä pääsi hyvin kaikkialle! hotellin nimi oli siis Husa oriente. Susittelen ja hauskaa matkaa!:)

    ReplyDelete
  30. rambla gothico on huippu hostelli ! vaikka onkin hostelli niin silti ihan mieletön ilmapiiri, tilat ja ystävällinen palvelu. suoraan vanhan kaupungin keskustassa keskellä barcelonan parhautta :--)

    ReplyDelete
  31. Barcelona on ihan mahtava! Meillä oli ihan kämppä vuokralla, sitäkin vaihtoehtoa kannattaa harkita, jos on valmis hommaamaan ruoat itse :)

    ReplyDelete
  32. jeeeee oot samaan aikaan barcelonassa ku mä! toivottavasti törmäisin suhun sielläXD

    ReplyDelete
  33. Haha, tokalle anonyymille että ihan Sagrada Familia siinä on!

    Ja suosittelen Barcelonan nähtävyyksistä labyrinttipuistoa (Parc del Laberint d'Horta), jossa on tietenkin labyrintti ja muuta kaikkea kivaa nähtävää. Kannattaa mennä aurinkoisena päivänä eväiden kanssa, muistaakseni sunnuntaisin vapaa pääsy. : )

    ReplyDelete
  34. unohtu tost kaulakuvasta tietty se et oot silti hirrmu nätti :)

    ReplyDelete
  35. Tuo kolmas kuva on Kölnistä.

    ReplyDelete
  36. Barcelona on yks mun haavekohteista, on vaan tullut sit aina lomailtua eteläisemmässä Espanjassa. Hauskaa reissua! :)

    ReplyDelete
  37. Olin viime kesänä kahden ystäväni kanssa Barcelonassa ja sinne ollaan ehdottomasti menossa kyllä uudestaan!:)
    Päädyttiin siis vuokraamaan asunto viikoksi, sillä se tuli huomattavasti halvemmaksi kuin hotelli.
    Tämä oli asuntomme http://www.oh-barcelona.com/en/barcelona-apartments/ref_556323/. Viikko maksoi n. 600e elikkä 200e per hklö. Vuokraemäntämme oli todella mukava ja puhui hyvää englantia ja eikä ottanut meiltä takuuvuokraa, koska näytimme niin "good girls" :). Asunto sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä rannasta ja aloitimmekin jokaisen päivämme menemällä rannalle. Asunnon viereinen katu oli täynnä ravintoloita, mutta kadulta tulleet äänet eivät silti kantautuneet asuntoomme. Gallery-kauppakeskukseen(kävimme siellä katsomassa hangover 2 espanjaksi:D) oli ehkä 1-1,5km päässä. Matka taittui nopeasti kävellen, mutta myös metrolla sinne pääsi kätevästi (lähin metropysäkki 500m).
    Metrolla matkustaminen oli Barcelonassa halpaa ja kannattaakin ostaa kerralla se 10kerran lippu. Metrolla matkustimme kätevästi päiväksi La Ramblasille (onneksi emme siellä asuneet, liian paljon ihmisiä meidän makuun) ja La Maquinista ulkoilma ostoskeskukseen (missä on se kaikkien etsimä forever21).
    Rannalle kannattaa mennä illalla ehdottomasti viettämään iltaa beach loungeihin! (tutustuimme siellä paikallisiin:). Yökerho elämästä en osaa sanoa mitään sillä yhden kerran lähdettii sellaista metsästämään mutta päädyttiin ties minne kujille :--D elikkä kannattaa selvittää ne etukäteen..

    -Venla

    ReplyDelete
  38. Asunnossa oli myös ilmainen netti ja vuokraemäntä tilasi meille taksin lähtöpäivänämme (barcelonassa ihmiset osaa todella huonosti sitä espanjaa). :D

    -Venla

    ReplyDelete
  39. HEI! asun täällä! Ihan nappivalinta teiltä lomakohteeks! Niin paljon nähtävää ja kaikkea ihanaa. Tossa kuvissa sulla olikin jo paikkoja mitä täytyy nähdä! De la sagrada familia on ehdoton! La Ramblaa pitkin vois kävellä jatkuvasti ja siinä kadun varrella on La Boqueria täynnä ruokaa! Ranta ei oo mitenkään erikoinen, mutta se 'satama-alue' on näkemisen arvonen. Paljon hyviä ravintoloita. Tietty eläintarha, jos tykkää ja sen vieressä on Parc de la Ciutadella, mikä on varsinkin sunnuntaisin ihana paikka jos ilma suosii ja se on myös täynnä porukkaa! PLUS paljon muuta! Tervetuloa :) rantaloma ja kaupunkiloma samassa paketissa?

    ReplyDelete
  40. miten hassua, ostin just eilen ite ex-temporepäätöksen jälkeen lentoliput barcelonaan ja lähtö on kans tolloin 26. päivä. hyvään saumaan sattu tää sun postaus, oon itekin ettinyt nyt kaikenlaisia vinkkejä :) hyvää reissua ja ehkä tavataan haha!

    ReplyDelete
  41. http://www.apartmentbarcelona.com/

    me vuokrattiin tuolta kämppä, siellä on tosi edullisia viime hetken tarjouksia! me maksettiin viikosta n. 80e/hlö! noi kämpät sisältää yleensä kodinkoneet ja keittiöt ja kaikki. suosittelen! ja razzmatazziin bailaamaan :-D

    ReplyDelete
  42. Hotel Lloret http://www.booking.com/hotel/es/lloret.fi.html?aid=311095;label=lloret-LIlm3QQ0tYostGA6bc4WsAS6264961149;ws=&gclid=CN-Ww7XjhbACFeJYmAodsSaniw ! Oon ollut sielä kaks kertaa ja molemmilla kerroilla olen ollut tyytyväinen. Hotelli on ihan huippu paikalla! Kaupat löytyy melkein hotellin vierestä, rannalle n. kilometrin kävelymatka ja metro asema heti hotellin sisäänkäynnin vieressä. Todella hyvällä paikalla siis! Ei ole myöskään hinnalla pilattu hotelli ja huoneet on hyvässä kunnossa. Palvelu myös ystävällistä ja puhuu englantia suht hyvin. Ainoo mistä joutuukin sitten vähän tinkimään on aamupala. Se ei ole kovin hyvä, mutta joka kerta sillä on pärjännyt silti. Tyypillinen espanjalainen aamiainen, eli makea.. Ei ihan suomalaisen makuun:) Hotelli sijaitsee siis La Ramblalla, eli Barcelonan "pääkadulla". Ramblalta ei kannata ostaa MITÄÄN (paitsi jätskipuoti hotlan vierestä kannattaa tsekata, vaikka hinnat aika kalliit onkin). Ramblalla maksat kaikesta ruuasta törkeän hinnan, eli vähän kauemmaksi kannattaa kävellä! Barcelona on maailman ihanin kaupunki, olen ihan rakastunut siihen ja harmittaa kun tänä vuonna ei ole lähtöä sinne (toiselle puolelle espanjaa kylläkin..), mutta ehkä ensi vuonna sitten. Mahtavaa lomaa teille! :)

    ReplyDelete
  43. Barcelona on kaunein kaupunki, missä oon ikinä lomaillut. Olin kuukausi sitten ystäväni kanssa viikon lomalla ja meillä oli niiiin ihanaa. Oon tehnyt blogiini neljä postausta matkastamme, joihon oon yrittänyt laittaa vähän vinkkejä Barcelonaan matkaaville:)

    Jos kiinnostaa, käy kurkkaan postaukset täältä:
    http://annaslifeandinspiration.blogspot.com/search/label/Barcelona
    toivottavasti auttaa ees vähän!:)

    ReplyDelete
  44. Viime kesän Barcelonan matkalla me yövyttiin kanssa Melon District Marinassa. Edullinen paikka ja sopii hyvin ihmisille jotka eivät ole hotellihuonehiiriä. Ruokaa voi laittaa itse ja katolla voi uida ja ottaa aurinkoa. Paikan sijainti on hyvä ja rayhallinen. Lähellä on pari eri metrolinjan pysäkkiä, mercadona, ja itse asiassa razzmatazz on mellkein naapurissa. Suosittelen myös retkeä Montserratiin, mutta ei minkään matkanjärjestäjän kautta!

    ReplyDelete
  45. Kävin viime kesänä ja oli kyllä aivan ihana paikka! Hotelli kannattaa ottaa ihan keskustasta, meillä oli jossain 4km päässä keskustasta ja se vaikeutti, kun aina piti ottaa metro.. Jos haluaa shoppailla niin keskustassa oli joku pääshoppailu katu + vanhassa kaupungissa oli vaikka mitä. Maremagnum ostoskeskus oli myös tosi hyvä!

    ReplyDelete
  46. Kannattaa ehdottomasti käydä sagrada familiassa! Sielä pääsee hissillä sellatteen korkean tornin huipulle josta näkee vaikka kuinka pitkälle. Huikea kokemus! :)

    ReplyDelete
  47. Kai sä aijot käydä cam nouta kattelemassa kun kerran sinne menet ;)

    inthemoment-j.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. Itse oon samaa aikaa Barcelonassa! Ehkä nähdään siellä :D

    ReplyDelete
  49. Mambo Tango on mahtava ja viihtyisä "hippi"hostelli. Kannattaa käydä hostellin kotisivuilla :) Edullista ja viihtyisää.

    ReplyDelete
  50. Ois ihanaa, jos tekisit matkasta sit vähä laajemman postauksen, oon nimittäin itse kans lähdössä Barcelonaan kolmen viikon päästä! :)

    ReplyDelete
  51. Vitsi jos joskus pääsis Barcelonaan!:D Varmaan ihana kaupunki:)

    ReplyDelete
  52. Voin antaa semmosen vinkin, että kun sielä kaduilla on semmosia jotka yrittää saaha teidät lähteen pool parteihin, älkää helvetissä menkö! Kaverin kans viime syksynä erehdyttiin semmosiin meneen ja voin kertoa että vitutti ankarasti. Paikka oli jossain hevonkuusessa ja siellä oli aivan törkeän hintasta ja surkeet bileet ja tosi törkeetä henkilökuntaa ja taksi takas keskustaan makso maltaita. Muistaakseni maksettii joku 20e pelkästään jo pääsylipusta. Ei todellakaa saanu rahalle vastinetta. :D Ja jos haluaa yöpyä jossain rennossa, mutta siistissä paikassa edullisesti ja tutustua uusiin tyyppeihin niin kannattaa mennä la ramblalla olevaan Youth hostelliin. Sana hostelli ei ehkä kuulostaa houkuttelevalta, mut voin kertoa, että toi oli aivan super! Maksoi parikymppiä/yö ja hintaan kuului vuodevaatteet ja aamupala. Sijainti oli myös loistava. Pääkatu, (tai ainaki luulen, et se oli pääkatu) jossa on kaikenlaista hulinaa iltaisin ja kivoja ruokapaikkoja, on siinä ihan vieressä. Huvivene-sataman vieressä on ihan ok ostoskeskus, josta löytyy perus stradivariukset yms.

    ReplyDelete
  53. Tosi hyvän kohteen valitsitte! Oon käyny Barcelonassa monta kertaa, koska meiän perheellä on sielä loma-asunto. Monet hostellit on hyviä ja edullisia yöpymispaikkoja. Barcelona on hyvä paikka, koska se on sekä rantaloma, että kaupunkiloma. Nähtävyyksiäkin on. Esim. Gaudin puisto kannattaa käydä zekkaamassa, myös Sagrada Familia -kirkko on mielenkiintoinen. No, noi nyt ainakin. Mukavaa matkaa! :)

    ReplyDelete
  54. Kävin ite kaverin kaa Barcelonas parisen vuotta sitte.. Hotel Gaudissa oltii! Loistava paikka! Suosittelen, kiva huone oli ja parveke, paikallisia löytyy siitä läheltä mikä oli kiva. Klubi vieressä, tatska mesta oven ees melkein, kuten kauppa.. La Ramba on n. 200 metrii hotellin ovesta vasemmalle! Ei ollu ihan niiiin kovin kalliskaan, oltiin myös vk :) Viina kauppaki löytyy, ja ruoka paikkoja, loistava intialaine ramblalta toiseen suuntaan n. kilsa! Ah, haluun takasin :)

    ReplyDelete
  55. Moi!

    Vuokrattiin kavereitten kanssa asunto Las Ramblasilta semmoiselta sivustolta kuin www.dailyflats.com. Asunto oli UPEA ja moderni, kannattaa tsekata toi sivu. Niillä on asuntoja myös muissa kaupungeissa. Huono juttu tietenkin on se, että avaimet pitää hakea heidän toimistolta. Suosittelen kyllä ehdottomasti. Heillä on myös ilmainen wifi noissa kämpissä.

    Nähtävyyksistä sen verran... Itse suosin aina ensimmäisenä päivänä sightseeing bussia, sillä saa kivasti nähtyä koko kaupungin ja pystyy hahmottamaan sen. Sitten kun se on hop on - hop off periaatteella niin voi hypätä pois aina niissä kohteissa mitkä kiinnostavat eniten. Voittaa sen busseilla ja metroilla sompailun ja rakot jaloissa.

    Sagrada Familia oli upea, vaikka onkin keskeneräinen ja vähän kolkko sisältä. Itseäni kiinnosti eniten vanha kaupunki. Ne pikkukadut saivat minulle kylmiäväreitä kun kävelimme siellä pimeän tullen. Eksyimme vahingossa myös johonkin "vampyyri baariin" (ehkä liikaa tullut katsottua True Bloodia). Se oli kyllä pelottavaa! Laskussa ei lukenut mitään nimeä, kadulla ulkopuolella ei ollut mitään kylttejä, joten en osaa sanoa mistä paikasta oli kyse.

    Mutta todella upea kohde! Tosin itse pidän enemmän Madridista, se on enemmän espanjalainen ja lämminhenkisempi.

    ReplyDelete
  56. Mulla tuli vasta hotels.comilta sähköpostia että barcelonassa on nyt hotelleja tarjouksessa

    ReplyDelete
  57. hostal barcelona, hyvä ja halpa

    ReplyDelete
  58. Valitsitte muuten hyvän kohteen! Tulin ite just Barcelonasta ja täytyy sanoa et oli todellakin vierailemisen arvonen kaupunki :) Nähtävyyksistä parhaita oli varmaankin Güellin puisto ja Montjüic-kukkulan Fuente Mágica -suihkulähdenäytös. Jälkimmäinen oli ihan upea, kaikki värit ja taustalla soiva musiikki jne. sai aikaan niin hyvän tunnelman! Sataman lähellä sijaitseva Mare Magnum -ostoskeskus oli kans kiva. Hyvää matkaa! :)

    ReplyDelete
  59. Siis Barcelona on ehkä ihanin kaupunki jossa oon käyny. Oon matkustellu äitin kans vaikka missä mut tää on ehdoton lemppari! Niiin paljon kaikkea nähtävää ja kesällä varsinki tosi upee paikka. Varsinki just Gaudin sielt kukkulalta on iha sairaan makeet maisemat. Hyvä valinta :) !

    ReplyDelete
  60. itse parhaillaan asustelen barcelonassa poikaystavani luona ihan ton magic fountain shown vieressa, jos loydatte plaza españan niin taa taidemuseo/linna jonka edustalla esitys pidetaan viikonloppuiltoina on ihan siina vieressa. sen takaa loytyy olympiastadioni ja kukkulalta vanhempi linnotus josta on myos kivat nakymat kaupunkiin, kuin myos tuolta parc güellilta. kannattaa tosiaan ostaa toi 10matkan lippu vaikka metroaseman automaateista, silla paasee busseihinki, noita cityfillareita ei valitettavasti turistit voi kayttaa jos sita mietitte kun tanne tulette, toivottavasti loytyy joku halpa hotla helposti :) taalla on ihana ilma

    ReplyDelete
  61. Oi ihana, ihana Barcelona! Tämä on mun suosikkikohde heti Nykin jälkeen <3

    ReplyDelete
  62. VOAAAA PARHAIN PÄÄTÖS IKINÄ! Barcelona on uskomaton paikka! Parhain lomakohde missä ite oon ollu :) Me oltiin Roma reial nimisessa hotellissa, se on ihan siinä keskustan ytimessä!! suosittelen sitäkin, mutta siis ei se ole mikään luksushotelli mut SE NÄKÖALA niiltä parvekkeilta iltaisin.En voi ees sanoin kuvailla miten mahtava.Meillä ei ollu hotellin kanssa mitään ongelmia, aamupala kuulu hintaan mut se ei näin suomalaiseen makuun maistunu kauheesti, kun jogurteissakin varmaan puolet pelkkää sokeria, mut kyllä osa taas tykkäs :)uima-allasta ei löydy, mut ei kai sellasta kaupunkilomalla niin kauheesti kaipaa :D Nauti Barcelonasta <3 ja käykää Boulevardissa ;)Barcelona on niin naisten paikka,koska me päästään kaikille klubeille ilmaseks, toisin ku miehet :D Oli huvittavaa ku meidän seurueen miehet joutui maksaa sisään mut me neitokaiset päästiin ihan ilmaseks ;D

    ReplyDelete
  63. voisin vielä lisätä sen että siis Roma reial on IHAN la ramblan vieressä ;)

    ReplyDelete
  64. barcelona<3 Suosittelen lämpimästi katsomaan noita apartamentos barcelona -asuntoja! ne on sellasia kaksioita ympäri kaupunkia ja on turvallisia! ( ja varsinki jos suunnittelee halpaa matkaa) Mulla jäi ainaki vähän sellanen olo ku oisin asunu siellä paikallisten tapaan, ku ei ollut hotellissa.

    ReplyDelete
  65. moikka!
    Olen itse asunut barceelonassa ja voisin antaa pari vinkkiä menomestoista ja muutenkin.
    Ensinnäkin kaikki varmaan sanoo että varokaa taskuvarkaita. Ja niitä pitää oikeasti varoa. Monta kaveriani ryöstetty esim puukolla uhaten. Yksin iltasin ei kannata kulkea, varsinkaan pikku kaduilla. Ja aina jos olette syömässä jossain EI IKINÄ puhelinta tai lompakkoa pöydälle. Ja laukusta aina huoli. Niin kun joku edellä jo mainitsi, rannalla niistä kannattaa pitää super hyvä huoli. Ja ryöstäjät/taskuvarkaat on yleensä marokkolaisia.
    Sitten vähän positiivisempiin asioihin. Menomestoja, noh niitähän on paljon mutta suosittelisin ainekin jos satutte olemaan täällä jonain maanantaina niin menemään Sala Apolloon Nasty Mondays klubille. Suuri villitys ollu jo jonkin aikaa Barceloonassa. Se on kuin tavastian lauanataindisko x 10. Sitten rannalla on niitä loungeja. Jos haluu jotain hop/rnb/rap meininkiä niin plaza reialilla sellanen paikka kun jamboree. ja siltä aukiolta löytyy muitakin klubeja.
    Ruoka paikkoja taas. mun lemppari on Kiosko mistä saa aivan mahtavia hampurilaisia. Sitten on Dostrece, kiva rento ravintola/baari, hyvät drinkit ja ruoka. Meksiko meininkiä Rosa de raval ravintolassa ja sieltä saa myös super hyviä ja halpoja mojitoja. Kaikkien osoitteet löytyy netistä.
    Nauttikaa! Hieno kaupunki, tietenki jos ei oteta rikollisuutta mukaan.

    ReplyDelete
  66. Barcelona on ihana paikka, mutta taskuvarkaita vilisee varsinkin pääkadulla.

    ReplyDelete
  67. heippa vielä minultakin!
    olen siis asunut itsekkin barcelonassa vajaa vuoden, ja onnittelenkin lämpimästi lomakohdevalinnastanne!
    kaupunki on ihana ja joka päivä tapahtu jotain ihanaa ja uutta! barcelonastahan sitten löytyy Topshop sekä American Apparel.
    kertoisin mielelläni paljon ja lisää, mutta ylhäältä löytyykin jo paljon hyviä vinkkejä, joten ei muuta kuin ihanaa lomaa ja matkaa.
    p.s. taxit on halpoja! :)

    ReplyDelete